/spanien/barcelona/forum/8721.aspx/spanien/barcelona/forum/8721.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Myrran
2012-07-12 13:26
Förlita sig på La Masia går inte att göra hela tiden. Visst den är grym på att ta fram talanger. Men se på andra sidan myntet, generationen 87' har varit en måttstock för alla lag efter dem för dem vann ALLT. De laget hade talanger så att det skrek om det. En av de största talangerna som fanns (ja större en Messi på den tiden) var Victor Vazquez. Han spåddes bli nästa stora stjärna, gick inte som det va tänkt för honom (mängder av skador kan ju tilläggas). Andra spelare är t.ex. Marc Valiente och Toni Calvo som var jättelovande för några år sen.

Det finns tre spelare i Barca från 87' generationen kvar nu, Messi, Cesc och Pique. 3 stycken alltså, från en av de bästa generationerna någonsin i klubben.

Nästa "stora" generation är 94/95orna om jag inte minns fel, de har nästan levt upp till 87'.

Så även om det finns talanger i Barca B så är inte alla blivande stjärnor. Klubben kan dem bäst och anställningen av Tito visar att dem tror på de egna i första hand. Det kommer att komma fler talanger från Barca B, flera får debutera men bara när dem är redo. Dumt att stressa ungdomarna.

Sen stora talanger från Barca som inte levt upp till förväntningar kan göras lång faktiskt. GdS, Gai Assulin, Marc Crosas, Iago Falque kommer jag på på rak arm så där bara.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-12 13:09
Det är klart att man ska fortsätta ha stor tilltro till vår akademi och alltid titta där först, men la masia är inte lösningen till allt. Och att ersätta Keita därifrån är inte optimalt i mitt tycke. Visst flyter spelet på bra med våra små lirare men det behövs fortfarande några spelare med lite fysik i laget. Nu har vi tappar ytterligare en och det var nog en för mycket. Ta hem Romeu, vettja!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-07-12 12:57
Jag hoppas verkligen inte att Afellay blir utbytt i någon deal. Han ska vara kvar och få en ärlig chans. Det känns som om att Vissa har gjort J.Martinez till en världsstjärna och det är fel enligt mig. I min värld är han Max värld 25 milj Euro, inte mer! Jag förstår inte varför han ska komma hit och vara ordinarie i backlinjen, för det första så är han mittfältare och för det andra så har han bara spelat mittback sen Bilesa kom dvs ett år, det säger mig inget. Vi kan likagärna köra med Masken istället för att Kasta pengarna i sjön. Sen lär han väl vara omöjlig och värva nu när Bielsa blir kvar. Hummels verkar bli svår så varför inte satsa på Subotic? Det är en bra spelare och lär inte kosta överdrivet mycket.
Barcelona GerardPiqué3
2012-07-12 12:36
Även om Afellay har potential så tycker jag faktiskt situationen har blivit som sådan att det bästa vore att sälja honom. Skall han spela som ytter, som jag tycker han skall göra, konkurrerar han med Villa, Sanchez, Pedro, Tello och Cuenca. Ifall att han flyttas ned som mittfältare kommer han få slåss om speltid med Xavi, Iniesta, Thiago och Cesc. Jag ser hellre att Cuenca/Tello får mer speltid istället för Afellay, killen är trots allt 26 år och som vi alla vet väldigt skadebenägen. När han når sin fulla potential är han grym, men om vi istället kan få runt100 miljoner (?)för honom och istället kunna investera dom pengarna i en ev affär där vi ror hem Martinez så accepterar iaf jag en försäljning alla dagar i veckan ! Jag trodde han skulle bli en hit i Barca, men allt blir ju sällan som man tänkt sig "/
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-07-12 12:35
1.70

Men vad är poängen med att ha en ungdomsakademi om man inte använder den? Nog för att Barça kanske är bäst i världen på att vaska fram talanger och ge dem chansen, men det är ingenting som ska upphöra.

När det redan finns spelare som Jonathan dos Santos och Sergi Roberto i klubben är det ett perfekt läge att använda dessa. Visst, hade Javi Martínez kommit hade jag inte gråtit, det är en världsspelare och han kan användas på flera positioner. Men jag tror inte vi behöver värva någon ersättare till Keita. Spelet flöt alltid på bättre utan honom på planen, låt det förbli så. En fysiskt stor och stark spelare är ingenting jag ser som högst nödvändigt. Måste vi ha en spelare som ska grisa på mittfältet finns Mascherano.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-12 12:26
Addeh Nej men det är just grejen att offra honom för Martinez som stör mig. Visserligen ser jag gärna att han är kvar nästa säsong. Tror han kan bidra med en del om han är skadefri.. Men om han såldes för att kunna finansiera en ersättare till Keita, trots att en mittback köps, hade det vart ok trots allt. Men att offra två spelare för att ha råd med ett överpris på en annan är bara dumt. För övrigt ser jag ibi nästan mer som mittfältare nästa år om han blir kvar. Har för mig Tito har hintat om det också
Postat via SvenskaFans-appen
Tots units fem forca
2012-07-12 12:10
Ledsen boys, facerape av kompisarna,
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-07-12 12:09
1.70

Inte för att jag vill "offra" Afellay för Javi Martínez, då jag inte vill se något mer nyförvärv, men om Ibi skulle säljas eller lånas ut vore det inte hela världen. Han har inte tillfört särskilt mycket och under sin långa skadeperiod förra säsongen tog såväl Cuenca som Tello chansen att imponera. De är dessutom egenfostrade spelare, med andra spetskvalitéer än Afellay, och är betydligt yngre.

För övrigt ser jag inte Ibi som en mittfältare. Hos oss har han i snudd på enbart spelat ytter och kommer så även göra i framtiden, om han blir kvar vill säga. Han konkurrerar med andra ord med Alexis, Pedro, Villa, Cuenca & Tello.

Vill han nöta mycket bänk, få några minuter då och då, och samtidigt dra in en fet hacka pengar så ska han vara kvar. Om han tänker sportsligt bör han lämna.
Barcelona Smogen
2012-07-12 11:55
Tots units fem forca Så det du säger är att med "ni" så menar du att vi Barcelonafans inte kan något om läktarkultur för att Laporta och sen Rosell vägrar ge gratis biljetter till Boixos Nois? För det är ju så att Boixos bojkottar Camp Nou sen Laporta tog bort vissa privilegier som gruppen hade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dill - Busquets!!
2012-07-12 11:42
Tystnaden som uppstår när en GÅRDARE ska läxa om läktarkultur. Av de jag hört så tar Djurgårdare stor inspiration från diverse bibliotek när de ska "heja" fram sitt lag. Det blir säkert härlig stämning i Göteborg! Zlatan allt närmare PSG alltså. Med Silva, lavezzi, pastore och en massa andra toppspelare kan de bli riktigt farliga i CL
Postat via SvenskaFans-appen
Tots units fem forca
2012-07-12 11:39
Smogen Dem har skött sig sen 2005
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-12 11:37
Det ryktas att vi ska själva Afellay för att ha råd med Martinez. Från början var det en mittback och en vänsterback vi skulle FÖRSTÄRKA med. Nu kanske vi blir av med två duktiga mittfältare för att ha råd med EN mittback/mittfältare . Är det på dessa villkor Martinez kan komma hit så nej tack. Dessutom har jag en känsla av att Martinez nästan aldrig skulle användas som mittfältare här, och det är ändå hans bästa position
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2012-07-12 11:33
Tots units fem forca

Du är ett troll va? Säg att du är ett troll och skämtar. Menar du seriöst att du tycker det är ok att man går omkring och slår ned folk i Barcelonas namn? Dessutom med fascistiska åsikter. Boixos är portade fram till att dom kan sköta sig, på och utanför Camp Nou, och det med all rätt.
Barcelona DM1982
2012-07-12 11:30
@Tots units fem forca:


Ärligt, sluta skämma ut dig nu. Du har ingen aning om vad du pratar om, pinsamt.
Tots units fem forca
2012-07-12 11:24
Det är inte så att dem springer in på plan och slår spelare, dem slåss utanför arenan. På arenan så är det bengaler, rök osv. Alla lag har ju supportrar som har extrema åsikter men dem blir ändå inte portade och världen går inte under. Hur kul är det att sitta på camp nou med massa kineser?..
Postat via SvenskaFans-appen
Tots units fem forca
2012-07-12 11:21
Jag håller på Djurgårdens IF från STOCKHOLM. Det finns Inge hjärta hos barca, (förutom spelarna)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2012-07-12 11:19
@Tots units fem forca:


Du är rolig du. Våldsamma nazister och fascister portas från Camp Nou och du blir upprörd av det, pinsamt.
Barcelona Niwar Amedi
2012-07-12 11:12
Tots units fem forca (Barcelona) Mår du bra eller? Är du Realfan eller för dina dumma kommentarer får en att tänka om.
Postat via SvenskaFans-appen
Tots units fem forca
2012-07-12 11:03
Det var inga tankar, det var sanningen och det vet du..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2012-07-12 10:57
@Tots units fem forca:


Intressanta tankar du kommer med. Har du några fler värdelösa visdomsord att dela med dig?
Tots units fem forca
2012-07-12 10:46
Ni i Barcelona. Barcelona har några riktiga supportrar men dem är får inte komma in på camp nou längre. Ni är bara massa medgångare.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid mannen myten Raúl
2012-07-12 10:46
Biljetter till salu pma hör av mej under dagen till den mest intressanta
Barcelona Smogen
2012-07-12 10:34
Tots units fem forca Vad menar du med "ni kan inget om läktarkultur"? Är det vi i Europa du menar? Vi i Sverige? Vi i Barcelona? eller vilka kan inget om läktarkultur pga. Numrerade ståplatser?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La Messi
2012-07-12 10:12
Jag har tyvärr bokat en semester som krockar med Supermatchen och undrar om någon är intresserad av att köpa dessa två sittplats biljetter som är på sektion Ä4? PMa mig vid intresse och för mer info
Tots units fem forca
2012-07-12 10:08
Herregud vad Barcaklacken kommer suga ni kan verkligen inget om läktarkultur. Liksom bestämde platser....herregud...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2012-07-12 10:03
Vet inte om någon vill ha en singelbiljett till barcasektionen (ståplats) men jag har 1st biljett, Sektion 11 / J om någon vill ha. Det är en PDF-biljett så det blir smidigt att överföra den. PM:a så kan vi diskutera mer.

Har även 2st biljetter på sektion R3 och där sitter man tillsammans.
Barcelona Illusionista
2012-07-12 09:48
Andreas VV

Ingen anledning att ljuga faktiskt, jag har mina sittplatser (SOM JAG KÖPT PÅ BLOCKET! ANDRA HAND!) Men så ligger det fkt till.
Barcelona Siempre Barça
2012-07-12 09:47
har 6 biljetter som ska bort, PMa
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-07-12 09:42
Fick 6 biljetter och varenda en är upptagen! Härligt när allt går ens väg för första gången! Har sett Barca ett antal ggr men nu, konstigt nog, längtar jag efter att se Sir Alex.
Barcelona Andreas V.V
2012-07-12 09:31
@Illusionista:


Yea, and I´m Chuck Norris.
Annons: