/spanien/barcelona/forum/869.aspx/spanien/barcelona/forum/869.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Carles Puyol Beast
11/18/2016 16:01
Hoppas att Lucho säger till Neymar att dra på sig ett gult kort mot Malaga så han blir avstängd mot Real Sociedad. Därmed är står han på noll mot Real Madrid. Då är han med mot Real. Gillar inte att Neymar står på 4 gula kort när vi ska snart möta Real, Jobbigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
11/18/2016 15:51
Pep säger i sin senaste pk att han hade röstat på Piqué som president för Barça :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
11/18/2016 14:43
Hmm..Messi ..Messi. Min dotter som är fyra år har ibland lite svårt att veta vilka karaktärer på tv som är "på riktigt". Tecknade figurer är inga problem eller typ familjen Rysberg. Sen låg vi i soffan nån kväll och kollade på nån Barca match och Messi gjorde nåt ljuvligt mål. Då vände sig min dotter till mig och undrade på fullaste allvar "Pappa , Messi , finns han på riktigt?" ....efter en stunds betänketid så svarade jag såklart " jodå , han finns i allra högsta grad på riktigt" Det fick mig att tänka på vad som kommer att sägas i framtiden om Messi. Jag är ganska övertygad om att blivande föräldrar från Madrid kommer att använda Messi som en spökhistoria för att få barn i säng i tid , tänk er frasen " Nu lyssnar du på mamma och pappa annars kanske La Masia producerar en ny Messi" En inte lika smickrande spökhistoria kan ju de blivande katalanska föräldrarna Skrämma sina barn med " nu går du och lägger dig annars tar jag fram Luchos taktikblock mot Celta" Hujedamig! Barn kommer att lyssna på sina föräldrar runt om i Spanien:)
Barcelona neymar JR
11/18/2016 14:12
Åh jisses, några har börjat festen tidigt tydligen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
11/18/2016 13:43
Hade Messi spelat på Busquets position hela livet och med den talangen han besitter så hade han blivit den bästa defensiva mittfältaren genom tiderna. Tänk er honom i den position. Allt hade blivit så smooooth. Ingen kan pressa han. Det flyger passningar höger till vänster som sitter perfekt.

Samma sak ifall han hade spelat som vänsterback hela livet. Den vänsterbacken skulle bli den bästa genom tiderna. Tänk er alla överlappningar, dribblingar, inspel osv han hade gjort. Det var nått som Pep har sagt, att om Messi hade spelat vänsterback så hade han varit den bästa där med.

Det finns en anledning till att han är anfallare/offensiv mittfältare för han kan göra större skillnad för sitt lag där.

Han hade säkert kunna spela som mittback också med tanke på hans spelintelligens dock så kommer han a svårt att vinna höjddueller =) Så den positionen skulle aldrig passar honom.
Barcelona Ribohn Fan
11/18/2016 13:03
Kröjff Det är just viljan, som är kruxet. All dem jag nämnde skulle lätt bli lika bra och bättre än Pyuol, som mittback om dem bara ville. Är man en helt komplett spelare, så väljer man ju inte att spela mittback(om man nu inte heter Beckenbauer). Skulle man få in 10 stycken Messi i ett ungdomslag, som är åldern t ex. 10 år. Tvingar dem att spela på alla possitioner, skulle man få ett framtida dreamteam forever.
Barcelona Smogen
11/18/2016 12:46
[QUOTE=Mido]Nix bonusar för liga eller CL vinst [/QUOTE] Ja, det jag menar är. 55 mill fast. 1 mill liga vinst 5 mill cl vinst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
11/18/2016 10:55
Iniesta70

Helt rätt. Visst kan en spelare få åka iväg på en biopremiär två dagar innan match. Men nu handlar det om en, eller nej två, flygresor på drygt 12 timmar. Det är, hur man än vänder och vrider på det, dåligt för kroppen. I synnerhet när det kommer till energi och vilade muskler, vilket som vi nog alla vet är rätt viktigt för en fotbollsspelare.

Om man nu ska betala spelare en jäkla landsbudget till månadspeng måste det finnas en hel del regler spelaren i fråga måste förhålla sig till.

Ska han se den där filmen får han se El Classico också. Från bänken.
Barcelona Iniesta70
11/18/2016 10:45
Om det stämmer att Neymar åker till Brasilien ett par dagar innan El Classico och jag säger det igen OM han åker....då kan han stanna kvar där och kolla på matchen på TV.
Vilket "slap in the Face" på övriga spelare! På en biopremiär! Nej , det kan inte stämma .
Då har ju Barca förvandlats till en sunkig " fritidsgård".
I min värld är det i så fall en parodi på hur man laddar inför en av årets största och viktigaste matcher .
Som vanligt är det här en åsikt. Och den här åsikten ÄR skriven i sten när det gäller mig.
Nu har ju inte Neymar åkt , så förhoppningvis är det endast ett rykte skapat av en journalist som helt enkelt hade tråkigt...
Barcelona DM1982
11/18/2016 10:38
[QUOTE=zigazaga]Någon som har erfarenhet av viagogo köp? Får man mail när biljetterna är skickade? Köpte biljetter till el clasico och bad om att de skulle skickas till mitt hotell där nere. Nån vänlig själ som kan lugna mig? [/QUOTE] Jag har aldrig köpt där men har hört av många att det är helt säkert. Det enda är att biljetterna är rätt mycket dyrare där men det är en annan sak.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
11/18/2016 09:41
Någon som har erfarenhet av viagogo köp? Får man mail när biljetterna är skickade? Köpte biljetter till el clasico och bad om att de skulle skickas till mitt hotell där nere. Nån vänlig själ som kan lugna mig?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
11/18/2016 09:29
@neymar JR:


Just innan ett El Classico så vill jag inte se honom åka till Brasilien. Det kan ju ta dagar att repa sig 100% efter jet lag och känns inte rätt att riskera det på Neymar inför en så viktig match mot Real.
Barcelona Ribohn Fan
11/18/2016 09:22
Lion24

Tycker du ja! Men jag håller inte med i Brasilien går Neymar ofta ned och hämtar boll.
Sedan beror det på hur Barca spelar. Senast mot Sevilla, då vi spelar 4-4-2, med Neymar som yttermittfältare, då är det mer Neymar som är uppspels punkten.
Barcelona neymar JR
11/18/2016 06:07
Neymar may visit Brazil, 2days before Clasico, to attend a premier of film (XXX: Return of Xander Cage). It's a movie player is in. [sport] Visst kommer han få specialbehandling igen och få åka, inte nog med det så kommer han göra det med klubbenskassa. Vi vill ju att han ska hinna tillbaka till el Classico ju :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
11/18/2016 01:41
Vid närmare eftertanke får jag nog tvingas backa ifråga om att Maradona inte hade förutsättningar att bli en lika bra mittback som Mascherano, om han så önskat. Ty med den spelförståelsen och fysiken, skulle han sannolikt ha kunnat klara också den rollen minst lika bra som sin landsman. Men bara tanken att se Neymar som mittback och Messi i mål, riskerar utveckla sig till veritabla mardrömmar inför den natt som stundar..
Barcelona Kröjff
11/18/2016 01:20
@Ribohn Fan:
Jag har synnerligen svårt att se framför mig, att Neymar skulle klara av att gå in som fullgod ersättare för en mittback som Puyol, "om han bara ville". Å Inte heller tror jag Maradona skulle han förmått reda ut den positionen, lika väl som en sent omskolad mittfältare typ Mascherano, som tvingats tänka bakåt trots sin drift att satsa för fullt framåt. Och om nu målet är att ha elva Messi på planen samtidigt, så måste man fråga sig om en kloning av honom i så många upplagor, verkligen skulle innebära att en av alla dessa karbonkopior, skulle förmå att bli världens bäste burväktare genom alla tider, om bara viljan fanns. För då borde han väl jämnt nå ett huvud högre än alla andra vid höjddueller. För att han VILL vinna samtliga nickditon, tror jag nog vi kan se som självklart.
Barcelona Mido
11/18/2016 00:45
[QUOTE=Smogen]Rakuten var väl i fast summa 55? [/QUOTE] Nix bonusar för liga eller CL vinst
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
11/17/2016 23:41
Ribohn Fan

Rollfördelning överdrivet? Spelar du fotboll så innebär det att du har en roll att fylla på planen. Det är klart att alla siktar på att ha en Messi eller Maradona men skillnaden är att ingen spelare i modern tid har haft den roll Messi fyller. Du kan inte komma på en enda spelare, därför det finns inte. Spelaren ska naturligtvis ha kvalité och någorlunda framgång i sin karriär. Neymar uppfyller samma roll i Brasilien som Messi? Det finns inte en chans. Ney är en helt avgörande spelare för den sista tredjedelen, där är hans roll. Utifrån den sista tredjedelen så är Ney så bra att han kan göra vad som helst. Men han har fortfarande inte den djupa mittfältarroll som Messi har. Ney styr inte spelet, han styr inte tempot, chanser skapas sällan av Ney vid en mittfältsposition, och då menar jag långt ner i banan. Ney är extrem, men han kommer aldrig kunna uppfylla alla roller som Leo har, därför ingen kan.

Coach Pep.

Den där myten om ''komplett'' dog för längesen. Är du bra på att göra mål med vänstern, högern, huvudet så är du en komplett målskytt. Har du svårt för en boll mottagning så är du ingen vidare komplett spelare när du saknar grund baserna i fotboll.

Andresito

Precis som du säger så är förmågan att alltid göra rätt h e l t o t r o l i g t (!). De allra bästa spelarna är där dom är för att dom är de smartaste spelarna. När en lagkamrat passar Leo, och när bollen rullandes är på väg, det är då Leo tänker ut sin nästa drag. Han tänker inte bara ut sin nästa drag, han tänker ut vilka motståndare som finns i närheten så att han ska kunna göra sitt drag, när bollen sen har kommit fram till han, då har han hittat en lösning. Ett exempel på det är den senaste matchen han spelade mot Colombia, som jag länkat på länktips, vid 1:06 (Youtubes klocka som ledde till frisparken och sedan mål). Det är egentligen helt otroligt hur man kan tänka så snabbt.
Barcelona Ribohn Fan
11/17/2016 22:57
För min del är rollfördelning lite överdrivet. Målet är ju att alltid ha 11 stycken Messi, Maradona, Cruyff eller Neymar på plan samtidigt. Dessa spelare har allt en fotbollsspelare ska ha och kan därför spela på vilken possition som helst om dem bara ville. Nu är det ju så att sådana spelare växer inte på träd. Därför har vi olika spelartyper på olika platser.
Barcelona Andresito
11/17/2016 22:57
@Ribohn Fan:


Det handlar dock inte enbart om att inneha en roll. Neymar visar en vilja att göra samma sorts saker som Messi på en fotbollsplan. På det sättet är de lika, men den stora skillnaden ligger i kvalitén. Tittar man på spelaruppgifterna Lion24 skrev om (mål, assist, styra spel osv) så ligger Messi bland topp 3 i samtliga av dessa. Det enda Messi saknar är huvudspel (av naturliga skäl) och never-ending batterier likt spelare som Pedro, Arturo Vidal och Alves.

En annan viktig egenskap som ofta inte nämns i Messis briljans är beslutsförmågan, både hur snabbt det tas och vilket beslut som tas. Det händer ofta att man som TV-tittare tänker "passa där för helvete" eller "skjut för fan" när exempelvis Neymar och Suárez spelar. När det gäller Messi så händer det ytterst sällan. Beslutet är alltid rätt och när det gäller Messi är det oftast det svåra alternativet som går före det enkla. Tillsammans med alla hans egenskaper leder hans aktioner alltid till något konstruktivt, såsom en spelvändning, en tempoökning/sänkning eller en målchans för sig själv eller sin medspelare.

Fotbollen består av så många parametrar vilket gör att det är en mikroskopisk chans att en fotbollsspelare bemästrar samtliga områden. Messi är det närmaste vi kommer till det. Han är inte perfekt, men jag tror inte heller att vi kommer få uppleva någon som kommer närmare begreppet perfekt när det gäller fotboll.

Njut så länge det varar.
Barcelona Iniesta70
11/17/2016 22:39
Lion24+Coach Pep

Underhållande läsning från er båda! Hyllningar från lite olika vinklingar , intressant.
Själv har jag gått och funderat på Maradona lite så här under kvällen. Nej , det är ingen hyllning till Diego i fråga utan snarare ett dilemma.
Det började med att jag tänkte tillbaka på VM 86 , hur fruktansvärt bra han var i den turneringen , sanslöst bra.
Och jag vet att vid det tillfället under/efter VM 86 tänkte hur lycklig jag fått vara som upplevt honom under hans aktiva karriär.Live!! "Den bästa fotbollsspelaren genom tiderna" jag trodde på fullaste allvar att det kommer aaaaldrig komma nån lirare som han igen. Aldrig!
Men det tog ungefär sisådär 20 år , sen ploppade han upp. Messi ....som ett slag i magen , en uppercut på alla försvarsspelare , en Maradona upphöjd till fem!!

Mitt dilemma är att jag rankar Maradona topp tre i världen genom tiderna , men hur jag än vrider och vänder på det så skulle jag ändå inte ha med honom i ett
"Barcelona allstar".
Det är ju lite märkligt....min teori är ju att både Messi och Maradona tar väl ut varandra och då är ju valet inte så svårt.

Poängen med det här inlägget har ju med lagbygge och roller att göra.
Du kan vara lika bra som Maradona och ändå inte platsa , pga rollfördelningen och för lagets balans.

Nån kanske hade hittat en roll åt Maradona , men jag gjorde det inte i min elva...
Barcelona Coach Pep.
11/17/2016 22:29
Lion24 Det är en viktig poäng du plockar hem. Man brukar tala om att Ronaldo är världens mest kompletta fotbollsspelare, och i rent fysiska termer så stämmer det ju. Lycka till med att hitta en så pass topptrimmad spelare, som dominerar med fysisk spetskompetens (förutom att han är en primadonna som inte engagerar sig i närkamper). Snabbhet, huvudspel, målfarlighet och tajming är Ronaldos triumfkort, med vid närmare efterforskning så är han tämligen begränsad (eller snarare avgränsad). Problemet är att det är svårt för ignoranta fotbollsfans att ta in Messis verkliga storhet. Deras sensationalistiskt styrda sinnelag kan inte bearbeta Messis fulla kapacitet, och det stannar någonstans jämte Ronaldo och man börjar jämföra med äpplen och päron. Sanningen är att även i det fysiska spelet är Messi dominant gentemot Ronaldo. Dagens statistikföring i fotbollssammanhang mäter tyvärr inte många relevanta fysiska och abstrakta aspekter. Skulle man börja mäta saker på riktigt, bortom ex gjorda assist, mål, dribblingar och löpmetrar, så skulle Messi fullständigt dominera alla parametrar - speciellt på det abstrakta planet. Mål och assist är indikativt för ens produktivitet, men tar inte hänsyn till de djupare dimensionerna i form av ledarskap, speldominans och spelintelligens. Ronaldos obefintliga lagspel kommer givetvis inte med i statistiken. Messi är en bokstavlig "one man army". Han kan dominera spelet fysiskt (genom passningar, rörelse, dribblingar och mål), men även på det abstrakta och mentala planet - d.v.s. blick, tankesnabbhet, responsivitet, planeringsförmåga, timing, spelrytm o.s.v.. Återigen sådant som inte mäts eftersom statistiken vi får ta del av är handikappad och undermålig. Det finns reaktiva och responsiva spelare. Responsiva spelare är de som agerar mellan raderna, och reaktiva spelare är de som "kliver fram" i stundens hetta. Messi är den enda spelaren som är både responsiv och reaktiv på samma gång. Minsta möjliga energiåtgång, mesta möjliga utfall. Den i absoluta termer bästa/mest effektiva spelaren världen bevittnat.
Barcelona Ribohn Fan
11/17/2016 22:19
Lion24

Neymar är snart där i Barca. I Brasiliens landslag har han redan den rollen.
Barcelona Coach Pep.
11/17/2016 21:49
@Barcadinho.:


Helt otroligt. De vet att sätta värde på en levande legend och kulturklenod. Hur lyckligt lottad är man egentligen inte, att ha fått uppleva Ronaldinhos uppståndelse i våra egna färger, och vecka efter vecka som ett barn på julafton fått avnjuta hans trollkonster, som balsam för själen. Ronaldinho kunde ta brasilianska favelor och grådaskiga söndagar från misär till förtrollning med en nedtagning, liksom han kunde förvandla vatten till vin och hat till kärlek på Bernabeu.

Tyvärr så gav hans lust och begär vika för glamourlivets excesser, men trollkonsterna och léendet behöll han in i det sista, även om kroppen inte längre hängde med i samma tempo som det genialiska kreativa sinnet. Lite får man väl skylla på Rijkaard också, som själv var en flitig gräsrökare, och kanske inte kunde tygla Ronaldinho på bästa sätt. En Ronaldinho under Peps, eller för den delen Luis Enriques vingar hade aldrig tappat gnistan på samma vis.

Ni som upplevde honom, bevara era minnen med omsrog. En Ronaldinho-video på Youtube är bland den bästa stämningshöjare man kan unna sig själv.

Det räcker förfan med att se karlns ikoniska nylle så blir man på bra humör. :)
Barcelona Lion24
11/17/2016 21:36
I en fotbollsmatch så har alla spelare sina egna roller. Vissa spelares roller är att dirigera och styra spelet, vissa roller går ut på att göra mål, vissa har en roll där bollen ska till den spelaren som ska slå den avgörande passningen (trequartista), vissa spelare spelar för andra spelare, alltså man löper på ytor för att skapa ytor åt någon annan som ska komma till avslut och mycket mer. Nu talar jag bara om roller som mittfältare+anfallare har, inga defensiva mittfältare. En spelare har oftast en roll, men max två. Om vi tar Neymar till exempel, hans roll är att göra mål men också skapa chanser. Suarez har också två roller, fast på ett annat sätt. Han ska också göra mål men han ska skapa chanser utan boll, Neymar med boll.

Om vi tittar på konkurrenterna så har vi Cristianos roll på plan som en renodlad målskytt, han finns på plan för att göra mål. Benzema har två roller, att göra mål men också se till så att någon annan kommer till avslut (oftast Cristiano) genom sina rörelser och löpningar. Bale ska också göra mål men han ska också skapa chanser, med boll. Det är stor skillnad på i spelet med och utan! Som sagt, alla spelare har en, max två roller i spelet.

Tänk dig då lyxen att ha en spelare som gör mål (minst 40-50+ varje säsong), minst 20+ assist varje säsong, är en trequartista, skapar extremt många chanser, bestämmer tempot och rytmen i spelet, en spelare som gör allt och äger allt i den sista tredjedelen. Jag pratar såklart om Messi. Messi i Real Madrid är Kroos, Modric, James, Bale, Cristiano och Benzema, i ETT. I Bayern så är Messi Robben, Douglas Costa, Lewandowski och Thiago i en enda spelare. När du behöver fyra-fem spelare där du ska ha så många olika roller som möjligt i ett lag så har vi en spelare som är alla fyra-fem helt ensam (!). När jag skriver att Leo är Lewa så menar jag inte att Leo har samma egenskaper som Lewa, jag pratar om rollerna i spelet, missförstå inte!

Ibland brukar Messi sjunka ända till Busquets position, Busquets passar han fast Messi är en meter ifrån honom. Messi kommer förmodligen passa till Alba eller andra kanten, det kan väl Busi också göra. Men varför passar Busi alltid Leo? Är Messi en diktatur som skäller ut sina lagkamrater om han inte får bollen? Allt handlar om vilka signaler Messi sänder ut till sina lagkamrater om hur dom ska spela. Eftersom Messi är båda mittfältarna i dagens Barca, så bestämmer han också tempot i spelet. Alla vet att Xavi var extremt duktig på det, men väldigt få vet hur man ''bestämmer'' tempot i spelet. Allt går ut på dina passningar. Man passar Leo för att veta hur man ska spela. En passning i sidled betyder mycket mer än en passning i sidled för en magista. När passningen slås fram av dirigenten, då förstår de andra hur dirigenten vill att spelet ska se ut. Passas bollen i sidled, då betyder det att man ska hålla en låg och tålmodig tempo. Det händer i många andra lag också, men omedvetet, hos Messi och hans lagkamrater så händer det medvetet.

Jag kan säga så här att det inte har funnits en spelare i modern tid som har/haft så många olika roller som Messi har i spelet. Det finns inte ens nån spelare i närheten med så många olika uppgifter. Det är absurd att en sån här spelare är så extremt dominant på alla aspekter i den sista tredjedelen, på alla sätt, inte bara mål eller spela fram. Jag är också tveksam till att det någonsin funnits, eller kommer finnas en spelare med så många roller. Tänk dig ansvaret du måste bära när du har ett sånt stort inflytande, tänk att alla dina lagkamrater ständigt räknar med dig, du ska alltså alltid vara tillgänglig. Inte bara genom att göra mål (!), du ska passa, göra mål, skapa, assistera, styra spelet varje match hela tiden. Det är helt absurd att ha en spelare som Messi i sitt lag, den typen av spelare kommer aldrig att hittas eller finnas.
Barcelona Smogen
11/17/2016 21:28
[QUOTE=Mido]• Nike : 85M till 2018, then 105M • Beko : 10M till 2018 • Rakuten : 60M till 2021 • Intel : 5M till 2018 (Inside the shirt) • UNICEF : -2M that barcelona pays. TOTAL of 158M per year. Rätt bra summa [/QUOTE] Rakuten var väl i fast summa 55?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
11/17/2016 20:59
• Nike : 85M till 2018, then 105M • Beko : 10M till 2018 • Rakuten : 60M till 2021 • Intel : 5M till 2018 (Inside the shirt) • UNICEF : -2M that barcelona pays. TOTAL of 158M per year. Rätt bra summa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
11/17/2016 20:23
Vi hamnade i snack om den här händelsen nu runt bordet. Jag delar det med er.
Lite nostalgi när det är lugnt nu med fotboll.
Barcelona El Pistolero #9
11/17/2016 19:14
If Neymar gets a yellow card against Real Sociedad, he will miss El Clàsico. Hmm... Ta det gula mot Malaga, spela med Arda mot Sociedad och sen är Neymar tillbaka mot Real Madrid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
11/17/2016 18:48
Kan det bli så här : Rakuten sponsor 55M. Qatar airways arenasponsor --M Och någon helt annan tröjsponsor --M Med andra ord , tre olika sponsorer ? Och i så fall , hur mycke cash tror ni dom andra sponsorerna hade betalat ? Det kan klirra till rejält i kassan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: