/spanien/barcelona/forum/8635.aspx/spanien/barcelona/forum/8635.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Siempre Barça
2012-09-19 11:41
Mäktiga Messi Barcelona har bara 1,06:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mäktiga Messi
2012-09-19 11:30
svenskaspel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Siempre Barça
2012-09-19 11:26
Mäktiga Messi Vilken spelbolag har du kollat på?? På svenskaspel så ger de Barca bara 1,07:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2012-09-19 10:52
Qendil Eh...läs ordentligt, jag sade att kritiken mot Messi brukar låta ungefär likadant, inte att du specifikt sade alla dessa saker. Jag skrev ett långt inlägg men tog just bort hela skiten då jag inser hur menlöst det är att diskutera med någon som tänker så ologiskt som dig. En fråga bara, sen när är det blind idoldyrkan att lvi här inne, liksom de flesta andra i världen, tycker att Messi faktiskt är bäst?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2012-09-19 10:25
Qendil-R.I.P Morosini!

Klart att vissa Real fans inte tycker att CR7 är världens bästa spelare när det finns en som heter messi.

Ronaldo jämförs med Messi, Messi jämförs med Pelé och maradona.

End of story.
Barcelona Ronaldinho Jr.
2012-09-19 10:23
Jag antar att du skojar Qendil? Eller? Jo haha. Rolig! :)
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-19 10:22
Qendil/

När du tar upp Messis problem med det argentinska landslaget får du det låta som att la albiceleste radade upp VM-titlar och Copa America-titlar innan la Pulga fick debutera och jinxade deras winning streak. Argentina har haft enorma problem i nästan två decennium nu, Messi är det minsta av deras bekymmer.

Sen är detta ett lagspel, det räcker inte med en spelare oavsett om den spelaren heter Leo Messi. Och det han har uppnått i Barcelona går inte att överskatta. Han är förmodligen den bästa spelaren som har formats i La Masia och det faktumet att han redan nu är klubbens meste målskytt genom tiderna utan att vara en renodlad 9:a säger en hel om hans utveckling som spelare. Det finns flera spelare som anses vara den bästa genom tiderna utan att ha ett VM-titel i sin meritlista. Varför borde då inte detsamma gälla för Messi?

Slutligen vill jag bara tilläga att jag ansåg att Xavi borde ha vunnit Balon D'Or 2010 och att Iniesta borde vinna den i år. Men det är bara min åsikt.
Barcelona Mäktiga Messi
2012-09-19 10:18
shit vilket Jävla sjukt odds dom har lagt till Spartak Moskva . 22.0 o vi 1.6
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona kompol
2012-09-19 10:17
skador & avstängningar FC Barcelona - Spartak
Barcelona barca_style
2012-09-19 10:16
Qendil-R.I.P Morosini!

Du glömde att nämna angående rekordet som messi slog när det gäller flest gjorda mål under en säsong. Ingen hade lyckats göra det under nästan 40 års period.

är inte det en anledning att han borde ta hem sin 4e guldboll?
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-09-19 10:06
Smogen du vet väl att det är fult att lägga orden i mun på en? Jag har inte påstått att det är Xavi som serverar Messi till alla dennes mål. Jag vet själv att det är framförallt Alves-Messi samspelet som resulterat till många av Messis mål. Så snälla, sluta komma upp med uppdiktade skrönor.

Ja, spanska ligan är dålig. Kan gå så långt säga världsfotbollen de senaste låt säg 5-6 åren är på väg ner. Försvararna är inte av samma klass som tidigare. Inte anfallarna heller. Möjligtvis mittfältet som bibehållit en någorlunda nivå jämfört med förr. Dock har jag aldrig påstått att Messi bara spelar bra i La Liga. När har jag gjort det?

Messi är sopa i Argentina. Han har inte gjort något i landslaget. Vad har han lyckats göra för sitt Argentina? Nu börjar han göra "mål", men vem är det som oftast ligger bakom Argentinas framgång? Ju, två Real spelare i form av Di Maria och Higuain. För göra det klart, jag är ingen fan av vare sig Di Maria eller Pipita. Dock ska rätt vara rätt. Messi har ännu inte bevisat någonting i landslaget. Vi får se vad han lyckas göra i Brasilien VM.Floppar han även då, ja, då kanske ni vaknar ur er dvala om Messi. Vinner han guld åt Argentina och är orsaken till det. Då kan jag gärna ta tillbaks det jag skrivit. Hittills vad han gjort för Argentina har inte precis imponerat.

Slutligen sluta lägg orden i mun på en. Ni börjar precis som Puertan nästan bli löjliga i er skyddande av Messi, precis som dom om CR7. Skillnaden där, det finns dock människor där som inte är lika övertygad om CR7, som ni är om Messi. Messi-dyrkan ni uppvisar slår nog allt jag sett.

Barcadinho, jag underskattar inte Messi. Tillskillnad från er så överskattar jag inte honom. Av de 3 priser som världens bästa han hittills fått, anser NI att han förtjänar samtliga. Jag hävdar motsatsen. Precis som jag skulle tyckt det är skandal om han vinner utmärkelsen för världens bästa igen. På vilka legitima grunder? Vinner skytteligan? Spanska Cupen? Ja, då kan även Özil få priset då han gjorde mest assist i fotbolls Europa. Vann ligan med Real. Eller varför inte Benzema som gjorde flest assist i CL och vann ligan med Real? Anledningen jag anser Iker förtjänar priset är pga sitt landslag spel och klubblags spel samma år.
Barcelona Smogen
2012-09-19 09:52
Qendil-R.I.P Morosini!


Vi möter ditt argument om Messi rätt ofta här inne, det brukar heta saker som

"Messi är bara bra för att spanska ligan är så dålig" -fast han har vunnit CLs skytteliga 3 eller 4 år på raken.

"Messi är bara bra för att Xavi och Iniesta alltid serverar honom" -Fast Messi gör nästan aldrig mål från passar av Xavi eller Iniesta.

"Messi är bara bra i Barcelona, aldrig i Argentina" -Fast Messi bär Argentina på sina axlar och är bara ett par mål att gå om Maradona i vem som gjort flest mål för Argentina någonsin. Han gör det troligtvis innan han fyllt 26 år och då är det bara Batistuta som gjort fler mål.


Visst, du kanske tycker Messi är en duktig "grabb" på att spela fotboll och inte så mycket mer. MEN, inbilla dig inte att 96 av världens absolut bästa sportjournalister helt saknar kunskap i fotboll och därför röstar på den spelare dom tycker verkar vara mest sympatisk eller vad du vill få det till, då har du fel. Dom röstar på den spelaren dom anser vara världens bästa, och det råkar vara samma spelare vi här inne anser vara det, nämligen Messi.och nu...."don´t feed the troll"...
Barcelona Dradrian
2012-09-19 09:49
"Jajaja och nu har den där "Qendil" fått sina 15 min i rampljuset. Grattis! Låt honom vara nu så att han kan gå och sova stackarn!"
Barcelona Siempre Barça
2012-09-19 09:49
Qendil Mår du bra???? Be nån ringa 112!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-19 09:44
Gabriel Tycker även Aimar förtjänade att vinna den. Helt sjukt att han inte gjorde det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2012-09-19 09:41
Det var nån som sa sa att Madrid vinner på andra lags misstag, vilken klockren beskrivning :) å en sak till Messi ÄR bäst i världen hehe
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2012-09-19 09:25
Qendil-R.I.P Morosini! -

Du har rätt att tycka vad du vill om Messi. Din åsikt är en bland många. Du har väl inte missat alla hyllningar under alla dessa 4 år från alla håll ? Och jag menar alla håll. Så många snackar om Messi - bästa spelare i fotbollens historia. Allt det där är inte utan grunder.

Och jag vill bara kontra ditt sista stycke med en sak - det är därför jag reagerar - tar du bort Messi från de senaste 4 åren så kan du lika gärna ta bort de mesta av klubbens titlarna samma period. Det är en spekulation med din åsikt är också den.
Du underskattar helt och hållet hans betydelse för alla de senaste framgångarna, totalt underskattar !
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-09-19 08:32
Gabriel tack för ditt inlägg! Du har dock fel. Ronaldo fick priset både för hans insats och den klubb han spelade vann titlar dessutom. Kolla tillbaks vad han gjorde då. När det kommer till Figo byten från Barcelona till Real kröntes för Reals del med titlar. Inte bara 1. Personligen ansåg jag inte att han förtjänade det priset. Det finns dom som menar att det priset han fick då skulle egentligen gått det året till Zidane. Om inte Zidane hade fått utbrott i CL match mot Bayern. Då hade priset gått till Zidane. Ja, även Owen gick inte lottlöst från när han vann priset. Samtliga tre du nämner vann med sina klubblag samtidigt som dom uträttade stordåd. Så ja, jag förstår inte riktigt din koppling för vara helt ärlig.

Messi har vunnit priset helt orättfärdigt (då menar jag inte samtliga av hans priser varit orättfärdiga) inte bara en gång utan historian kommer upprepa sig även igen. Precis lika sjukt det är att Henry aldrig vann, är det lika sjukt Messi vann istället för Sneijder, men det lär ni här aldrig erkänna.

Gio Style, jag tror inte du förstod varför jag nämnde CR7 när han vann skytteligan och spanska cupen det året. Inte för att han förtjänade priset just det året. Det har jag inte hävdad. Dock drog jag parallell med just Messi. Messi som om han vinner priset BARA vann spanska cupen och skytteligan bör inte krönas med det priset som den bästa spelaren. Är det undantag för Messi, men inte CR7? Nej spelare som Iker gör mer förtjänt av det priset. Dock lär extrem-vänster-foten Messi vinna priset. Återigen inte för att han är bäst. Utan för att man anser honom vara det. Det är just detta jag försöker påpeka.

Och nej Messi har inte dominerat fotbollen i 4 år. Vi såg vilken magplask han gjorde i VM. Messi är helt enkelt dålig utan sin trygghet i Barcelona. Ja, då kan man dra resonemanget är det Messi som under 4 år gjort Barcelona så bra eller är det Barcelona som gjort Messi så bra? Jag vidhåller det jag tidigare påpekat Messi kan endast prestera i Barcelona. Det är ju inte konstigt då spelare som Iniesta och Xavi inte växer på träd. Inte heller Messis poängkompis Alves.

Slutändan spelar det nog inte någon roll vad jag skriver om Messi här. Ni har redan bildat er uppfattning och han är bäst tydligen. Han kan också gå på vatten och hela folk. Vem vet han kanske också kan bekämpa fattigdomen? :)
Barcelona Gio Style
2012-09-19 07:00
Du kan ju helt seriöst inte vara seriöst med det du skriver här nedanför?
Är Del Piero inte en av de allra bästa fotbollsspelarna för att han var trogen sitt Juventus?
Måste en spelare HORA sig för att få ett erkännande gällandes sin storhet?
Du min vän bör tänka igenom både 1 och 2 gånger innan du trycker på "skicka"!

@Qendil-R.I.P Morosini!:
Barcelona Gio Style
2012-09-19 06:57
Qendil-R.I.P Morosini!

Hej och god morgon på dig! Vill du hjälpa oss att bibehålla en bra nivå här i forumet så kan du börja med att inte kliva in från ingenstans och leka besserwisser. Bara för att du själv anser dig själv att ha rätt så betyder det inte att vi andra håller med, jag håller nog inte med dig på någon punkt alls.
Du framstår dessutom som arrogant, just sayin.

Ballon d'Or prisar säsongens bästa fotbollsspelare.
Visst, Ronaldo smällde in fler mål än Messi det året som du nämnde.
Men antalet mål är långt ifrån det enda man går efter när man ska kora världens bästa spelare.
Messi slog förövrigt långt många fler assists än CR7 den säsongen.
Dessutom så räknar man ju inte poäng när man ska kora världens bästa spelare utan spelarnas kvalitéer och vad han åstadkommit på fotbollsplanen.

Messi är ovärdelig i klubben som räknas som den bästa som världen skådat på senare år. Utan honom så sjunker laget några nivåer, detta trots att det i princip finns världsklasspelare på varje position.

Det Messi gör på plan kan ingen annan göra helt enkelt.

Anser du att Messi är världens bästa spelare? Kanske inte, men de allra flesta gör det. Därför röstar dessa journalister på honom.
Det handlar inte om "Vem tycker du har vunnit flest titlar?" utan "Vem tycker du var säsongens bästa spelare?". Så länge som Messi presterar som han gör så spelar det ingen roll vad de andra vinner, han kommer likväl att vara säsongens BÄSTA spelare.

Passa även på att läsa Gabriels inlägg, borde klargöra en del för dig.

Visca el Barca & fridens!
Barcelona Gabriel
2012-09-19 02:34
När vi ändå är inne på Balon D'or så måste jag bara säga att det är helt sinnessjukt att Henry aldrig vann den för hans prestationer i Arsenal. Under en period var han helt överlägset världens bästa spelare, men vann trots det aldrig priset. Han borde fått den år 2002 eller 2004.
Barcelona Gabriel
2012-09-19 02:09
Vad vissa inte verkar förstå angående Balon D'or är att det är en individuell utmärkelse. Utmärkelsen är ett pris som man får för att vara världens bästa fotbollsspelare för tillfället, inget annat.

Och för de som påstår att den spelare som varit mest utmärkande i det klubblaget som varit mest framgångsrikt under ett år är den som bör vinna priset har jag bara en sak att säga. Det har inte alltid varit så.

Ronaldo fick Balon D'or 1997 för hans prestationer i Barcelona. Det året vann han inte ens ligan. Detsamma gäller Figo år 2000. Michael Owen är ytterligare en annan (även om jag anser att det är ett skämt att han lyckades vinna det priset).

Så all denna rappakalja om att man måste ha vunnit sin inhemska liga, alternativt Champions League är inte helt sann, det är något som blivit så på sistone.

Personligen tycker jag det är bättre att man tolkar priset så så om det tolkades förut - ett pris till världens bästa spelare helt enkelt.

Och när det kommer till just den delen är det lika klart som vatten att Messi förtjänar det priset, just eftersom han är världens bästa spelare. Men det beror alltså på hur man tolkar Balon D'or. Tolkar man det som vissa gör "mest betydelsefulla spelaren för det mest framgånsrika laget under säsongen" så bör självklart inte Messi vinna. Men tolkar man priset som "världens bästa spelare" så är det en pedestal han stått på enda sen han vann priset första gången, och fortfarande står på.

En tanke är kanske att göra ytterligare ett pris. Most Valuable Player Year eller något liknande. För det är det ni argumenterar för. Då har man kvar Balon D'or som faktiskt är priset som världens bästa fotbollsspelare och MVPY-award.

Då blir alla glada och nöjda, haha.
Barcelona FC Barcelona 1899
2012-09-19 01:56
Tycker att vissa här inne går lite för hårt mot Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona). Killen kanske inte säger bra saker men man behöver inte hoppa på honom sådär. Visst blir folk lite arga men vissa här inne kanske överdriver. Man kan svara tillbaka på ett vänligare sätt. Vi ska inte bli ovänner kära Culés.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-09-19 01:54
Biji Kurd u Kurdistan Qendil gian!
Postat via SvenskaFans-appen
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-09-19 01:33
Okej. Förr hade Les Rambles högre nivå på forumet än nu för tiden. Ju populärare Barcelona har blivit i Sverige, ju lägre har nivån här blivit. Jag tänker inte svara en del personers grodor här. Jag låter moderatorerna på ert forum göra sitt jobb. Ni andra som hållit sansad nivå, kan nå mig via PM. För jag lär inte skriva här på ett bra tag framöver. Tack och hej!
Barcelona papillon
2012-09-19 01:33
Jajaja och nu har den där "Qendil" fått sina 15 min i rampljuset. Grattis! Låt honom vara nu så att han kan gå och sova stackarn!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Riiio!!
2012-09-19 01:28
skriv va fan du vill och hur långt du vill... vi skiter väl ändå i vad du skriver! problemet är bara att du är helt dum i huvudet och alla börjar störa sig på dig.. så visst gör du bäst i att dra till Din lilla trygga säng och drömma om hur tjockisRonaldo o fejkRonaldo drar över dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Barcelona 1899
2012-09-19 01:23
Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona) Jag är ingen Messi älskare men jag älskar Barcelona sjukt mkt. Messi gör saker som ingen annan gör på plan. Att någon ens tar upp snacket om vem som är bäst är sjukt. Messi är och har klart varit bäst inom dem senaste åren. 4 år har han dominerat totalt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2012-09-19 01:20
Vet inte vad som sagts här inne efter kvällens match mellan Madrid - City och är alldeles för lat för att gå igenom åsikterna, men tycker att de i studion överdrev något ofantligt gällande Madrids prestation ikväll. De vinner, och det var verkligen på håret.

Madrid hade självklart matchen, att påstå något annat vore bara korkat. Men hallå nu? Exeggerate much?

City må ha stora spelare, men de är fortfarande inget stort lag. Visst, de vann PL förra året, en liga som i min mening rent kvalitetsmässigt sätt på lagen är en överskattad liga. Och då menar jag precis som jag sa, nivån på lagen, inte på själva ligan (för där liger den ljusår före La Liga exempelvis). Min poäng är, det säger mig inte speciellt mycket att de lyckades med att vinna PL, City är fortfarande ett oerfaret lag ute i Europa som har väldigt mycket att lära sig och en lång bit att gå.

Med detta sagt tycker jag att det är en självklarhet att Madrid skulle vara spelmässigt överlägsna City på Bernabéu, allt annat vore... konstigt? Dessutom var det även rätt så tydligt att City inte ville gå all in på att tok anfalla på bortaplan utan snarare gick med på att låta Real sköta spelet medans de själva skulle ta vara på de få chanser som skapades.

Och gällande alla deras chanser. Comon, det är så Madrid spelar. Tänk efter lite nu va, de skjuter på precis allt, allt, allt och allt. ALLT! 30 skott mot mål, jo men tjenare, hur många av dem var egentligen riktigt farliga? Det ser oftast jävligt mycket farligare ut än vad det egentligen är när de skjuter, och många som inte är erfarna med att kolla på dem är också ovana med att se så mycket skott.

Om vi hade skjutit i precis vartenda anfall på samma sätt som de gör hade vi hamnat i minst 50 avslut per match eftersom 90 procent av matchen spelas runt motståndarlagets straffområde. Bara något att tänka på...

Real påminner mig mycket om ett hockeylag i deras sätt att försöka skapa målchanser. Skjuter på allt, chans skjuta på målvakten, försöka få en styrning på nån back eller medspelare eller vad tusan som helst för att bollen ska åka in. Eller så skapas en retur som någon spelare ska vara först på och peta in. Det är därför så många "skit mål" görs av dem.

Nej, folk överdrev ofantligt deras insats. Jag var inte ett dugg imponerad. Annars var det väl starkt av dem att ändå lyckas komma tillbaka och vända på underläget med så lite tid kvar, det kan jag ändå ge dem. Men egentligen tycker jag mer att det handlar om City's loser mentalitet än något annat. Tvivlar på att de hade lyckats vända på det resultatet mot Man U, Bayern, Chelsea eller något annat storlag med så lite tid.

Som sagt... Exaggerations!
Barcelona Josep Guardiola
2012-09-19 01:19
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Messi knu**ar alla lag upp och ner, i Argentina och i Barcelona så stäng din stora mun.

Jag talar åt Messi.
Annons: