/spanien/barcelona/forum/8538.aspx/spanien/barcelona/forum/8538.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona barca_joe
2/17/2013 17:42
@THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket):


Har sagt det i åratal. Hans beteende är vidrigt emallanåt.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2/17/2013 17:26
Slå på fyra sport. Det är halvtid i Ajaxs match och Christian Eriksen har ett drömmål, Cuenca lär komma in snart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2/17/2013 17:18
Det finns ingen anledning att stressa fram försäljningen av Alexis. Vi har andra anfallare som levererar, vi har rätt bra med pengar, Alexis vill säkerligen stanna. Den här säsongen har inte blivit som vi ville med Alexis, men jag är säker på att han kan komma tillbaka. Han har haft sina stunder i Barcatröjan, det gäller bara att bli jämnare för hans egen del.

David Villa hade jag gärna behållt, men något säger mig att han vill något annat. Han har fått på tok för lite speltid sett till hur han har presterat, jag kan ärligt säga att han blivit behandlat dåligt den här säsongen. Visst att han inte måste vara ordinarie men mer speltid bör han definitivt få, skulle vara kul att se honom i någon stormatch. Onsdag är ett ypperligt tillfälle även om jag också gärna hade sett Thiago starta.

Vi får heller inte glömma Cuenca och Tello. Jag har en dålig känsla att Tito inte riktigt har Cuenca med i sina planer längre, vilket jag tycker han bör ha. Han har haft jobbigt med skador men är en riktigt duktig och mångsidig spelare, till skillnad från Tello känns han bra mycket mer komplett. Tänk nu att vi har Messi och Pedro som de enda anfallarna som känns helt givna i truppen, sedan även Iniesta som förmodligen kommer fortsätta spela där ett tag. Alexis hoppas jag stannar som avbytare men förhoppningsvis senare som en spelare som krigar för startelvan. Lägg till Cuenca och Tello på det, och möjligen men troligen inte Villa. Det enda jag kan komma fram till är att vi knappast behöver Neymar. Kanske tidigare men när Iniesta gjort det så bra som ytter så ser jag inte var Neymar ska spela. Jag hoppas rykterna stämmer om att Tito föredrar en liten trupp nästa säsong, jag vill inte ha fler världsstjärnor på bänken som vi vägrar utnyttja. Tänk er Neymar och Alexis på bänken, det är en skam mot fotbollen egentligen.

Messi och Iniesta som ordinarie. Pedro och Alexis som kämpar om högerytterpositionen medan Tello och Cuenca får sin speltid de också. Samtidigt gör Deulofeu sitt sista år i Barca B och får speltid i cupen och lite i enklare ligamatcher. Mitt drömscenario nästa säsong när det gäller anfallet.
Barcelona enkos
2/17/2013 17:16
Messis målfacit i CL, 56 mål

Germany 12
England 8
Ukraine 5
Ryssland 4
Greece 4
Scotland 4
Italy 3
Denmark 3
Czech Rep 3
France 3
Belarus 2
Switzerland 2
Spain 2
Portugal 1

Och då ska Messi belackarna komma med ursäkter om att "Messi gör bara mål mot dåliga försvar i La ligan" :))
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2/17/2013 17:13
Bara jag som tycker att soldado är en gnällig tönt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2/17/2013 17:11
Gabriel

Önsketänkande från min sida. Gillar Guaje skarpt och tycker det vore bättre att ge honom förtroendet något år till, trots att han är äldre än Alexis och sitter på utgående trakt. Men i verkligheten tror jag, precis som du, att han säljs i sommar.
Barcelona R10 Gaúcho
2/17/2013 16:51
Jag skulle förmodligen aldrig kunna komma fram till vem som var den viktigare spelaren för Barcelona i dagsläget, Messi eller Ronaldinho. Många kanske inte riktigt håller med mig nu och tycker att Messi är den självklara, men min "kärlek" till Ronaldinho kanske får mig att framstå lite som enögd.

Ronaldinho var och är "one of a kind" och älskad av flesta. Den mest mångsidiga spelaren genom histiorien i mina ögon. Han var en artist och jag tycker att han var den viktigare spelaren ur den aspekten att han tillförde med underhållning som ingen annan. Han tog fotbollen till annan nivå och gjorde saker som inget tidigare hade sett eller ens kunnat föreställa sig att man kunde göra. Han är en utav de legender som tagit fotbollen till den nivå som den är idag. Det var som att se Harlem Globetrotters på plan med honom, davids, gio, deco mfl. och är trots allt underhållningen som får oss att fortsätta att kolla på fotboll.

Lionel Messi är klart den viktigare spelaren när det kommer till framgång och resultat, vilket i sin tur bidrar med mycket lycka hos oss cules. Alla rekord som han håller talar för sig självt. Jag menar dock inte att Messi inte står för underhållning, för det gör han absolut. Att ta sig förbi ett hela Real Madrid försvaret samt några mittfältare och dessutom lägga bollen i nät bakom Casillas kan endast han göra. Men det var något speciellt med Ronaldinho.

För att sammanfatta allt så tycker jag att båda bidrar med olika saker och det är svårt att bestämma vem som var viktigast. Messi bidrar med oerhört mycket framgång till klubben som får oss att bli lyckliga och stolta och Ronaldinho med underhållning av högsta nivå som fick mig och andra att att räkna timmar en vecka innan nästa match skulle spelas.

Men en sak att lägga på tanken är att Messi har många år framför sig.
Barcelona Gabriel
2/17/2013 16:49
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal

Hur tänker du när du vill behålla Villa ytterligare en säsong när han inte får någon speltid för tillfället? Tror knappast att han är villig att ruttna bort en säsong till på bänken. Det vore misshandel på honom av klubben om man inte gör sig av med honom. Personligen älskar jag honom och tycker att han ska få mer speltid, men faktum är att det blivit väldigt tydligt att man inte vill satsa på honom.

Villa kommer att försvinna till sommaren, allt annat är en stor skräll.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2/17/2013 16:16
I grunden gillar jag verkligen alexis, men det känns som att både han och Barca gör bäst i att gå skilda vägar i sommar. Tråkigt då killen har en skön inställning och verkligen vill lyckas här... Men Alexis behöver ett miljöombyte och intresse från storklubbar finns fortfarande för honom. Med tanke på hans ålder och långa kontrakt finns det pengar att håva in. Sälj Alexis och behåll Villa till 2014. Någonstans här emellan tas Neymar eller en annan klassforward in. Den andra lediga platsen till säsongen 2014/2015 får våra talanger slåss om... Det är mitt förslag i alla fall
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2/17/2013 16:12
301 mål av en 25 åring alltså! Och som han gjorde sina mål, folk som säger att han bara gör med vänster fot, men i länken nedan kan man se hur många mål som helst som Messi gjorde med höger och en del med huvudet. Han som gör mål på alla sätt och viss..
Barcelona zigazaga
2/17/2013 16:08
Ja, of course. Finns ingen diskussion. Men R10 kommer alltid vara älskad i Barcelona, folket pratar om honom och kommer göra det många år framöver.
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2/17/2013 16:00
zigazaga (Barcelona) Håller med dig! Ronaldinho kan vara den mest underhållande men det betyder inte han var bättre än Messi. Jag tror att om folk fick välja mellan Ronaldinho och Messi när dom är som bäst så hade majoritet valt Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2/17/2013 15:56
Självklart har Ronaldinho betytt mycket för oss, och att han var mycket underhållande att se på. Men Messi har en kontinuitet som världen aldrig skådat innan. Kolla Messis statistik genom åren. Blir ju bara bättre och bättre. De som påstår något annat om Messi kan inte fotboll eller är haters.
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2/17/2013 15:49
zigazaga (Barcelona) Det är sinnessjukt hur bra Messi är och hur mycket han betyder för oss. Har en kompis som inte hejar på något lag och inte kollar på fotboll ens. Men han har ändå mage att säga att Messi inte är så bra egentligen utan att Ronaldinho (detta inkluderar spelare som Zidane, brasseronaldo och carlos av någon jävla anledning) var mycket bättre bara för att han var mer underhållande. Såna argument är bland det värsta jag vet, du får tycka att Ronaldinho var bättre men gör det inte för att du tycker att han var mer underhållande. Ronaldinhos poängskörd kan inte jämföras med messis, tyvärr. Det gör ont att säga det med tanke på att han är en av mina favoritspelare, men så är det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2/17/2013 15:43
Intressant och läsa era kommentarer om Tevez. En annan grej som är dåligt med Tevez är hans attityd..

Jag tror endå det blir Neymar som får sista ordet. Det kan inte bli tydligare. För det första så är han Brasse och för det andra så har han Nike, ni som känner till Rosells historia vet vad jag menar. Det som är bra med Neymar är att han kan spela även på kanten, det har han redan bevisat några gånger i landslaget. Sen är han nära vän med Alves.

Att Villa lämnar känns ju självklart men Sanchez borde också ligga illa till. Han får gärna lämna, jag har absolut inga problem med det. Han har fått många chanser iår och det blir bara värre och värre. Visst han gör ju någon bra match här och där, men det räcker absolut inte för att vara ordinarie i Barcelona. Han är våran egna Fernando Torres. Det komiska är att han var mycket bättre under hans första år jämfört med den här säsongen.

Att Pedro inte får lika mkt skit som honom är en annan femma. För det första så får Pedro absolut inte lika många lägen som Sanchez får, han missar som alla andra men han sätter en hel del också. Sen jobbar han oerhört mycket för laget och är nästan alltid pigg. Sist men inte minst så kostade han inte 35 milj euro till skillnad från Sanchez.
Barcelona zigazaga
2/17/2013 15:31
Alla 301 mål Leo har gjort för oss. Rekommenderar er alla att se det. Många fina minnen som dyker upp. Man blir nästan gråtfärdig när man ser hur mycket han har gjort för oss.
Barcelona zigazaga
2/17/2013 15:30
Rivaldo Ferreira
2/17/2013 15:24
Diar Iniesta Shekha

Låter gott. Men jag skulle vilja ha in någon lite yngre. Någon ung bra ytter.
Vi måste allvarligt göra något med Sanchez. Jag menar allvar.
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2/17/2013 15:23
Diar Iniesta Shekha (Barcelona) Hade hellre behållit villa faktiskt. Tycker inte att Tevez fungerar så bra med Messi, alltså samspelet. Varje gång jag har sett Tevez lira i landslaget så har han totalvägrat att passa Messi och hellre blivit av med bollen än att passa den till Messi som har ett bättre läge. Trots det så passade Messi honom hela tiden men han fick fan aldrig något pass tbx. Jag klankar inte ner på hans kvalitéer som fotbollsspelare! Då jag vet vad han går för och att sliter som ett djur i defensiven. Min åsikt baseras på dom matcher jag har sett dom spela tsm och inte på en enda match. Men jag skulle välkomna den värvningen om mina åsikter är åt helvete fel:P men jag föredrar Aguero om vi ska värva någon argentinare :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2/17/2013 15:18
Aldrig. Teven... Skriv aldrig så
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2/17/2013 15:16
Vad sägs om ett byte mellan Tevez och Villa?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2/17/2013 14:54
Stoichkov~ (Barcelona) Hoppas också på Ter Stegen :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2/17/2013 14:42
Vilken fitt tackling av luiz.. Vilken nöt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2/17/2013 13:52
@Mido:


Han ska ju dra, med huvudet högt dessutom. Undrar om inte Casillas borde göra samma sak? Nya utmaningar och att börja på en ny kula dessutom, möjligheter till nya titlar, ny liga med mera.. Arsenal passar bra Valdes.
Vi däremot vill ha Ter Stegen. Jag hoppas att det är han som ersätter. Den nya Oliver Kahn! 20 år.
Barcelona Mido
2/17/2013 12:50
Har hört ett rykte att Arsenal förhandlar i hemlighet om valdes,,,, om det är sant vet jag inte
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Salcini
2/17/2013 12:38
Vet inte om någon sett videon innan, men hoppas folk finner lika mycket intresse i den som jag.
Barcelona enkos
2/17/2013 12:32
Snacka om att tiki-taka har influerat världen :)
Barcelona Zamboza
2/17/2013 12:29
Messi har nu gjort mål i 14 raka liga matcher. Han är den förste att ha gjort mål i 10 raka borta matcher i ligan. Hugo Sanchez med sina 99 mål på bortaplan är etta på listan, men Messi har bara 5 upp till honom, vilket han lär slå redan i år. Med sina 53 mål denna säsong så har han 20 kvar till förra årets rekord på 73 mål. Gör han mål mot Sevilla och Celta så har han gjort mål mot alla lag i ligan denna säsong. Stackars Ronaldo får inte hålla sina rekord i mer än en säsong.

Edit: CR gjorde förresten 23 bortamål i ligan förra säsongen. Messi är redan uppe på 20, så även där lär CR bli slagen, den evige tvåan.
Barcelona enkos
2/17/2013 11:51
Jag har och kommer alltid att hävda att matchen mellan Inter och Barca var uppgjord. Portugisen Mourinho i Inter och domarna alla portugiser. Inter fick inte bara ett felaktigt mål godkänd, Barca blev bestulna på en solklar straff men där domarna valde att ge gult kort till Alves...
Barcelona Stoichkov~
2/17/2013 11:42
Milano nästa hållplats! Har redan börjat se framemot matchen.

Tror ni att gapet förlängs idag? Skulle tro att Rayo kan ge en rejäl smäll till Real Madrid ikväll. Det är ett lag med uppåtgående kurva och stark självförtroende. Men å andra sidan behöver vi egentligen inte tänka på 3:an. Det är avståndet till 2:an som vi förhoppningsvis kan förlänga igen. Dock alltid skönt att se marängerna få en smäll.

Jag vill förresten vinna ligan i år så fort som möjligt. Sätta rekord på antalet gjorda mål och kanske också sätta ett nytt rekord på antalet poäng(minst 101 poäng, Barca vann ligan på 99 poäng för inte så länge sen).

Ogillar annars Mourinho på grund av det förlorarmentalitet som präglar honom.

”Jag trodde att du var min vän” sa Mourinho till en domare när han mötte domaren i spelartunneln efter en förlust. Tala om en svaghet och en vilja att få med sig marginalerna på sin sida till varje pris. ”Du hade kunna blåsa ett straff för mig vid den eller den situationen”, undrar om det inte var det han tänkte på? Och domaren ignorerade honom så klart. Domaren är idag pensionerad och det är han som har skrivit artikeln. Se länken.

När man läser sådana historier så undrar man hur mycket han har påverkat den portigisiska domaren som dömde matchen Inter vs Barca 2010, när Inter vann med bland annat ett offside mål på Stadio San Siro? Kommer också ihåg att Xavi påpekade att domaren var Mourinhos goda vän och saker som hände i matchen som inte var korrekta. Det florerade vidare historier om att Mourinho och den portigisiska domaren umgicks ibland privat.

Det är mycket man undrar ibland men det skulle inte förvåna mig om det ligger något i det sista ovan.

Slutligen, maränger som klagar på att de har blivit rånade av domaren så ofta man hör. Ni ska inte klaga så länge ni har Mourinho i rodret. Jag hade haft förståelse för er om ni hade en annan tränare däremot. Mourinho gnäller inte bara när saker går emot honom utan han fuskar gärna också om det går för sig och när ingen lägger märke till.

Annons: