/spanien/barcelona/forum/853.aspx/spanien/barcelona/forum/853.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-23 17:02
På det sättet jag ser Barca spela i år, så spelar vi med 2 defensiva inner mittfältare. 4-3-3 står det på tavlan innan matchen, på planen existerar det inte. I defensiven vill Lucho att Messi och Suarez ska störa motståndarnas mittbackar i uppspelen. Neymar och Rakitic kanterna på mittfältet och Busquets och Iniesta centralt på fältet. Enligt mig är det detta som är det stora problemet. Motståndarnas mittbackar hittar för lätt upp till deras Speluppläggare. Busquets eller Iniesta måste kliva upp på honom, då blir det luckor mellan våra mittfältare och mittbackar, som dem kan spela upp bollen på. Det ser man match efter match. Suarez och Messi gör för lite av jobbet, innermittfältet är för få och backlinjen faller för långt. Om jag var Lucho skulle jag gå tillbaks till grunderna ett 4-3-3. Med Messi och Neymar tar hand om ytterbackarna. Suarez får hjälp av 3 hela tiden centrala innermittfältare. Vi måste ligga högre upp med ytterbackarna och mittbackarna.
Barcelona Reymar
2017-02-23 16:49
Lion24

Förlåt om du eller andra tog illa upp men jag ogillar inte andra på grund av nationalitet så kom inte hit med dina grova anklagelser. Jag skrev det med glimten i ögat och det är snarare ett faktum att portugiser inte är dom mest populära i Camp Nou därav den välkända ramsan...
Barcelona Lion24
2017-02-23 15:50
Reymar

Du får komma med konstruktiv kritik mot vilken spelare du vill, hur mycket du vill, men vad har hans nationalitet med saken att göra? Bara för att man inte gillar en eller flera spelare från något lag (land) så behöver man inte dra alla över en kant och ogilla dom, bara för att man råkar ogilla andra från samma lag (land).
Barcelona Amo.38
2017-02-23 15:19
Håller fullständigt med Remmar vi bedriver ingen välgörenhetsklubb det kostar då får man fan leva upp till det. Fattas bara att lucho håller honom i handen på planen också...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meeesssii10
2017-02-23 14:58
Tjena grabbar. Jag ska åka iväg & titta på Barca - villareal den 7/5! Jag behöver ett billigt hotell/vandrarhem (centralt). Vi är 5 personer! Tacksam för svar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-23 14:42
Rafinah - Busquets - Iniesta Detta mittfältet ska klara av den fotboll som vi alla vill se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-02-23 14:34
@The Reporter 2.0:

För en halv miljard så kan man förvänta sig bättre snubben har ju problem med att kontrollera en boll. Har man åkt ut ur CL mot PSG och när Gomes missar ett friläge så är det klart att han ska få en del kritik. Eller tycker du att vi ska applådera spelarna och tränaren när dom blir utspelade på Camp Nou mot ett bottenlag? Sen att han är en portugis gör inte saken bättre...
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-23 14:23
Pep lyckas dominera bollinnehavet med denna mittfältsuppsättningen i City. David Silva-Yaya-De Bruyne Två CAMs och en finished Yaya Touré på mittfältet. It's all about the coach. Det är klart mittfältarna ska ha kvalité också men det är inte så att våra har Wernbloom teknik. Vi har bara en taktiskt usel tränare som inte leder spelarna i rätt riktning. Dom är alla förvirrade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 14:10
Katalano Säger absolut inte att vi ska spela jämt med betis utan vi ska vinna övertygande mot dom flesta lagen i Europa. Men att spela som pep med denna truppen absolut inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-23 13:57
neymar JR || Cillessen #1

Vi har en trupp som ska klara av den typen av spel jag är ute efter så länge de får rätt förutsättningar och instruktioner av sin tränare. Vi ska inte spela jämnt med Betis exempelvis, vi ska spela ut dem med de spelare vi förfogar över, men har man inget spelsystem så spelar det ingen roll vilka spelare man förfogar över. Titta på Sevilla exempelvis, anser du att de har bättre spelare än vi? Jag tycker inte det, speciellt inte när vi har 2/3 komponenter kvar i truppen från det mittfält som anses vara det bästa någonsin. Det är trots allt bara Xavi som lämnat.

Så ja, vi tycker tvärtemot varandra.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 13:54
Fortsättning Sedan kommer det hela starta igen med ledningen kör sitt eget race.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 13:50
Katalano Nu ska vi inte heller begränsa oss endast till mittfältet då det ser lika dåligt ut överallt på plan. Jag tycker precis tvärtom, för mig har det inget att göra med att anpassa sig efter luchos "taktik" utan mer att anpassa sig efter sin trupp. Nu har vi heller ingen aning om hur mycket lucho har haft att säga till om angående värvningar. Gomes värvades direkt av ledningen, högerback uteblev. Fransmannen från Sevilla nobbade oss, likaså vietto, även giovinco och säkert någon av brassarna till slut landar det på Paco som han inte har något förtroende för alls. Denis hade hämtats hem i vilket fall pga buyback kontraktet. Han förlorar sin första målvakt och tror inte på 5 öre att han ville ha Mats som första målvakt. And so on and so on, ny tränare och första året kommer gå skit bra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-23 13:30
neymar JR || Cillessen #1 Det ställer jag mig inte emot. Jag hatar bara idén att det ska krävas att vi går så långt att vi måste spela med 2 defensiva mittfältare för att Lucho är så inkompetent taktiskt att få mittfältspelet att fungera. Riskminimering istället för att spela en offensiv fotboll tilltalar inte mig. Jag gillar inte helt idén att flytta fram busken heller då han inte är tillräckligt snabb på fötterna, men återigen, med Lucho som tränare så behövs inte det heller.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 13:19
Katalano Det är väl just pga att vi har lucho som vi behöver fler bollvinnare pga dåligt pressspel? Haha Nu vill vi alla ha bättre pressspel men det kommer inte att ske på en natt även med en ny tränare. Men vi bör åtminstone bli ett mer kompakt lag. Jag tror att vi hade vunnit mycket på det eller helt enkelt flytta upp busken ett steg. Mascherano bör starta som pivote han har gjort det fantastiskt när han har spelat där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-23 12:23
Real Madrid kan ju nästan bara göra mål via inlägg? Har ni sett hur dem ständigt letar sig ut mot kanterna för att hitta inläggslägen? Det bästa med gårdagen var ju när zidane plockar ut Modric och sätter in vaszuez om ja minns rätt. Hahaha. Detta är för att deras tre anfallare är inkapabla till att kreativt hitta lösningar längs backen och är inte tekniska nog.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-23 11:59
[QUOTE=Z_Z]Ser man till det här forumet så får man känslan att cirka 30-40% av de som skriver mycket väl skulle kunna vara de som stått å visslar ut honom. Visst har han absolut lämnat mycket att önska men vissa får det ju verkligen att låta som att han är den enskilt enda anledningen till att vi spelar dåligt emellanåt och oavsett vad han gör eller vad någon annan gör i matchen så klagas det på just Gomes. Håller helt med dig om att det är rakt igenom patetiskt att bua ut en spelare för en sådan anledning. Oavsett om det faktiskt var han som gjorde det sämst eller inte så är det ändå inte anledningen till att bua ut honom, snarare tränaren i sådana fall då det är han som konstant spelar honom. Knappast så att Gomes går in för att göra något annat än sitt bästa. Däremot så är han inte riktigt där i Barcatänket än eller bollbehandlingen. [/QUOTE] Lite samma känsla angående Roberto som är scapegoat nr 2 efter Gomes. Precis som att det är hans fel att Lucho inte hittat en etablerad högerback sen Alves lämna. Snarare får man vara lite tacksam för att Roberto hjälper laget o gör sitt bästa på en väldigt ovan position. När spelare som Busquets o Iniesta har problem att prestera med Lucho som tränare, då är det klart som fan att övriga kommer vara ännu mer lost.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-23 11:57
El pistolero Det är det som e problemet iår. Dem mindre matcherna. Vi slår Sevilla och Valencia borta, båda dem slår Real. Vi slår Bilbao borta, kryss borta mot Sociedad och Villareal. Det är bra med poäng tycker jag mot topplagen, men sen kan vi inte slå betis och alaves.. Jag tror som sagt att vi vinner ligan om vi inte förstör för oss själva mot lagen längre ner i tabellen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-23 11:54
Gomes är som benzema för Real Madrid. Så fort vi förlorar målar alla upp honom som syndabock. Han har spelmässigt presterar bättre än busquets, Rakitic, denis och Rafinha iår. Det må inte vara på högnivå han presterat men enligt mig har han ändå gjort bättre ifrån sig än dem. Sen att killen används oftast som pivote eller som en fallande mittfältare i offensiven är inte hans fel. Han får inte fria tyglar att visa sina offensiva kvaliteer som han gjorde i Valencia. Potential finns i den killen. Vi är Barcelona. Vi ska aldrig aldrig bua ut en egen spelare. Varken spelare eller tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2017-02-23 11:48
@El Pistolero #9:


Ser man till det här forumet så får man känslan att cirka 30-40% av de som skriver mycket väl skulle kunna vara de som stått å visslar ut honom.
Visst har han absolut lämnat mycket att önska men vissa får det ju verkligen att låta som att han är den enskilt enda anledningen till att vi spelar dåligt emellanåt och oavsett vad han gör eller vad någon annan gör i matchen så klagas det på just Gomes.

Håller helt med dig om att det är rakt igenom patetiskt att bua ut en spelare för en sådan anledning. Oavsett om det faktiskt var han som gjorde det sämst eller inte så är det ändå inte anledningen till att bua ut honom, snarare tränaren i sådana fall då det är han som konstant spelar honom. Knappast så att Gomes går in för att göra något annat än sitt bästa. Däremot så är han inte riktigt där i Barcatänket än eller bollbehandlingen.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-23 11:27
Andre Gomes was emotionally hurt after being whistled by the fans at Camp nou, and the players and Luis Enrique had to cheer him up. [Diario Sport] Synd att fans alltid ska lägga skuld på en spelare när det är kollektivet som brister. Bua ut ett lag, fine, men inte en spelare när det inte är han som står till skuld.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-23 11:26
neymar JR || Cillessen #1

Jag förstår vad du menar, men tycker samtidigt att du stirrar dig lite blind på Lucho som tränare. Just när det gäller att vinna tillbaka bollen så menar jag att vi inte behöver fler bollvinnare på planen utan ett mer effektivt och kollektivt presspel istället. Då blir vi inte heller nedtryckta.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 11:21
Fylla på*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 11:13
Katalano Bara för att man har 2 defensiva mittfältare så betyder det inte per automatik att man blir mindre kreativ. Iniesta med mer offensiv frihet. Anfallare med högre utgångspunkter i defensiven. Ytterbackar som vågar fulla på i varje anfall. Och till det allra viktigaste fler bollvinnare på plan. Det är enkelt att stirra sig blind på det dåliga passningsspelet och alla fantasilösa anfall. Men största problemet är att vi har oerhört svårt att vinna tillbaka bollen. Oftast får vi tillbaka bollen när motståndarna har avslutat sina anfall, då är hela laget nedtryckt. 2 defensiva mittfältare hade gjort laget mer kompakt både i defensiven och i offensiven. Busken hade fått steppa upp i offensiven med sitt passningsspel som sällan används.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-23 11:13
[QUOTE=The Reporter 2.0]Bara vi vinner våra "vanliga matcher", alltså dem förutom Atletico och Real Madrid, är jag övertygad om att vi vinner ligan. [/QUOTE] Gör vi verkligen det då? Espanyol borta, Malaga borta, Las Palmas borta är alla potentiella poäntapp så som vi spelar. Lägg till hemmamatcher mot Valencia och Sevilla... Realistiskt är ligan körd, om man kollar på hur vi spelar o vilka matcher som är kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-02-23 10:56
@The Reporter 2.0:
Och hur ska vi vinna ligan om vi inte vinner mot Real och Atletico? Edit: Såg ditt "förutom" nu! My bad.
Barcelona Katalano
2017-02-23 10:44
@jayjay_okocha:Ett kort svar. Om man vill ha Luchos spelsystem så kanske det krävs 2 defensiva mittfältare, men jag vill inte ha Luchos spelsystem då det går ifrån Barcas spelidé och filosofi som Johann Cruyff förde in i klubben. Jag vill ha ett kreativt mittfält med ett snabbt passningsspel och ett kollektivt presspel och då ska vi absolut inte spela med 2 defensiva mittfältare. Idag känns det i o f s som att vi spelar med 3 defensiva mittfältare bara att de är fel spelartyp för de roller de fått av Lucho,
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-23 10:38
Bara vi vinner våra "vanliga matcher", alltså dem förutom Atletico och Real Madrid, är jag övertygad om att vi vinner ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jayjay_okocha
2017-02-23 10:09
Va tycker ni om den här påstådda ändringen i formationen av LE. Jag personligen har förespråkat att man använder sig av två defensiva mittfältare à la busken och masken med iniesta framför. Detta balanserar laget då Suarez och messi nästan aldrig backar hem samt att iniesta oftast fuskar i försvaret. Förövrigt önskar jag er en välsignad dag, peace!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-23 08:51
Koeman92 Tycker ändå Real Madrid varit snäppet bättre än oss just för att deras mittfält fungerar bättre. Dom blir inte lika utspelade som vi tenderar att bli mot lag som Betis o Real Sociedad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-23 06:31
Koeman92 Själv så tror jag att lucho hade lämnat efter den här säsongen oavsett vad. Att ta i kapp "9" poäng under luchos sista säsong hade ändå varit värdigt SPELAREN lucho inte minst kännetecknat honom. Nu får truppen och lucho ge sig fan på att vända detta någorlunda och ta hem ligatiteln.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: