/spanien/barcelona/forum/8513.aspx/spanien/barcelona/forum/8513.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2/26/2013 18:46
Varje gång vi tappar bollen på mittplan eller på motståndarnas planhalva så kontrar motståndarna sönder oss och det är jag rädd för att det ska hända för många gånger ikväll.. Hoppas att spelarna är mer försiktiga.
Kontringar och fasta situationer är Reals enda chans att slå oss..
Barcelona Jordi Alba Ramos #18
2/26/2013 18:40
Är det någon som har någon aning om när Tito kan vara tillbaka på bänken?
Barcelona R10 Gaúcho
2/26/2013 18:28
Även jag är positiv till en värvning av Neymar. Killen väckte mitt intresse 2011 i vänskapsmötet mot Scotland och jag har i stort sett följt han sen dess via youtubeanvändaren Gui7hermecomps(länk!). Han lägger upp en video på allt Neymar gör i en match, både bra och dåligt, dagen efter matchen. Rekommenderas att ta en titt på.

Jag instämmer med både Walee och Koeman92 att han kommer skapa en helt ny dimension i laget. Han tar många löpningar och när spelet står still så tror jag att han snabbt kan väcka liv i spelet med sin teknik samt snabbhet. Killen vet hur man hittar ytor. Dagens Barcelona är ett unikt lag även om vi är inne i en liten svacka för tillfället men vi alla är nog eniga om att vi är ineffektiva när det kommer till kontringar. Jag tror att Neymar kan vara lösningen till detta problem.

EDIT: Vill även tillägga att Neymar kan ta sig förbi vilken försvarare som helst, däremot kanske inte 10/10 men han är ingen spelare som det andra laget endast markerar med en försvarare. Detta kommer medföra att Messi dessutom får mer ytor.
Barcelona zick9
2/26/2013 18:28
Vilken fantastisk spelare vi har i David "El Guaje" Villa! Dessvärre mindre fantastisk dement gamling vid tränarbänken... Må Tito vara tillbaka snart!
Barcelona enkos
2/26/2013 17:52
Jag hoppas att Valdes står i mål ikväll även om det är cupen. Pinto kan istället stå i mål på lördag då den matchen är mindre viktig..
Barcelona Hetfield
2/26/2013 17:46
Gio style

Isla briljerar i Juventus? Till och med Lichtsteiner kommer före honom och han har stått för väldigt många mediokra insatser.

Jag förringar inte Sanchez insatser, jag sa att man kan tolka honom som överskattad då Udinese hade betydligt viktiga grundspelare i laget. Sanchez stod för det spektakulära medan en spelare som Asamoah bar mittfältet och funkade som motor, men han fick sällan beröm eller uppmärksamhet. Den här diskussionen får vänta, det är match ikväll, så det blir väl jobbigt med en lång diskussion om det här. Sen så betyder det inte att Sanchez är en dålig fotbollsspelare, men överskattad.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2/26/2013 17:43
Gio Style

Exakt, har man inte något viktigt o skriva ska man inte göra det. Varje dag när jag läser Les Rambles så ser jag att AndreD klagat över Alexis. Chill out...

Nja det är lite oklart, dock tror jag vi kommer ställa upp såhär(flera tidningar tror samma sak) Pinto;Alves,Pique-Puyol-Alba;Xavi-Busquets,Cesc;Pedro, Messi och Iniesta.

Dock hoppas jag att Cesc och Pedro startar på bänken, flytta ner Andrés och låt villa spela VY. Epic! ;)
Barcelona Baronen
2/26/2013 17:41
Om Cesc spelar, vilket han lär göra, så måste han spela betydligt bättre. I stora matcher, och när vi blir satta under press, har han varit alldeles för kantig och ojämn. Hans bollbehandling kan ibland vara skrämmande dålig. I matcher när han tillåts stå och fundera, då är han grym och dominant, men det är i matcher som i kväll som visar vad man verkligen går för.
Barcelona Barca King -
2/26/2013 17:41
Vad ni ska förvänta er av matchen!

Madrid glömmer att de är på en fotbollsplan och börjar sparka och boxas i tron om att det är en MUAY THAI fight night!

Pepe jagar Messi, Arbeloa jagar Messi till och med Mourinho jagar Messi med sina två puppets Callejon och Karanka. Precis när de ska fälla, slå, bita, nypa, lavetta eller kyssa, vem vet vilka sliskiga fantasier de har. Tunnlar Messi Ronaldo och hela högen faller över honom. En förvirrad domare vet inte om man ska ge rött kort för tacklingar mot egna lagkamrater.

Puyol El Capitan nickar den första målet och slår sig mot hjärtat och joggar mot hörnflagan med håret svävande efter honom. Hela Camp Nou står och klappar tillbaka i ovationer.

Messi får nog och går på en av sina episka dribblingsräd och mottar in den i krysset. Ronaldo bitar sig i läppen och sväljer sitt Adams äpple och tänker: Jag vill få chansen att peka på mina lår :(.

Madrid får straff Ronaldo kliver fram, Pinto pekar åt vänster men slänger sig åt höger där han räddar i slutminuterna.
Barcelona Gio Style
2/26/2013 17:24
Culé - Messi y Alexis
AndreD är rätt känd när det kommer till att klaga på Alexis i tid och otid :) Inte förvånande att man låter sitt hat påverka ens syn på en spelare.

Btw, det känns ju så jävla ovärt att man tog ledigt i onsdags för att se Milan vs Barca.
Hade betydligt hellre varit ledig ikväll, med facit i hand :'(
Har vi några rapporter på hur vi och Real lär ställa upp ikväll?
Börjar tagga till nu ordentligt, drömde fan om matchen t.om :) Resultatet var dock oklart eftersom jag vaknade innan det avgjordes =/

Visca el Barca!
Barcelona Der Afro
2/26/2013 17:23
"60 minutes" gjorde en special om Barcelona!
Barcelona Gio Style
2/26/2013 17:21
@Hetfield:

Där har du fel, Alexis var en stöttepelare sista säsongen innan han gick till oss. Han fick en specialsydd roll i laget där han, trott eller ej nu något år senare, skulle vara med i uppbyggnadsfasen samt göra den sista avgörande passningen. Han dominerade sitt sista år. Udinese hade många viktiga spelare, Isla var en betydligt jämnare spelare än Armero som du räknar upp och betydde mer för Udinese. Han såldes i ett paketpris med Asamoah, trots att han hade varit borta från fotbollen länge pga skada, som är lättare att lägga på minnet då han briljerar i Juventus just nu. Handanovic var otroligt viktig, även om han är målvakt då.

Presidenten höll i Alexis hårdare än Inler. Men fortfarande, frågar du Udinesefan så var Alexis top 3 i deras lag i en säsong där den lilla klubben kvalade till CL.

Alexis hade även högst snittbetyg av ALLA spelare i Serie A den säsongen. Om man går efter högt ansedda Gazzetta dello Sport betygsättning.
Det ska även tilläggas att han rankades som Sydamerikanska vm-kvalets bästa spelare under samma period. Och få finns det gott om offensiva spelare att mäta sig med i den kontintenten.

Du förringar hans insats och placerar honom långt under många andra i samma klubb. Det låter mer som om det är du som fastnade för överstegsfinterna och såg inte vad han bidrog med utöver det, no offence :)

Barcelona Culé - Messi y Alexis
2/26/2013 17:18
AndreD

Herregud, såna spelare ska man stötta inte såsom du säger. Han är en i laget...

Skäms på dig..
Rivaldo Ferreira
2/26/2013 17:06
@Illusionista:

Oj haha :) Får ej glömma Iniesta
Barcelona AndreD
2/26/2013 17:04
L.A.M Nr 10

Sanchez hade inte platsat i Osasuna.
Barcelona Illusionista
2/26/2013 16:54
@Rivaldo Ferreira:Alltså Cesc före Iniesta? Eller har det hänt något med Iniesta som jag missat?

Barcelona Sang Blaugrana
2/26/2013 16:47
Mallenco dömde den historiska 2-6 matchen, så alla please! Håll käften med domarsnack, det är bara ursäkter, låt mourinho syssla med sånt istället
ForçaBarca!!!
Rivaldo Ferreira
2/26/2013 16:43
BARCA! Shit son amigo. Sorry ville få ut det bara.
Hoppas vi har en bra match idag.
Jag hoppas att vi dominerar spelet också. Jag vill ej få en hjärtinfarkt igen.
Jag tänker mig denna elva.
Pinto
Alves Pique Puyol Alba
Busquets Xavi
Iniesta
Pedro Messi Villa

Med dom två löparna vid sidan. WOWAWIAH.
Messi och Iniesta kommer mata Villa och Pedro.
Men mot Milan så löpte Pedro inte mycket på grund av Milans back linje.
Åtta i försvar. Dayum.
Men Messi kommer nog göra mycket och Villa med.
Försvaret med Xavi och Busquets i defensiva förhållanden.
Xavi har visat sig vara bra på att tackla.
Alla i barca tacklar väl. Nåväl. Xavi har hjärnan och kan plocka bra passningar djupt. Samt Busquets. Han har grymma tacklingar och är mycket teknisk.

OBS! Jag har säkert fel på en sak.
Säkert någon skada eller något.
Har ej varit så aktiv senaste tiden.
Barcelona MQUC
2/26/2013 16:28
@The Reporter:


ojojoj viken video, fick små rysningar och ser nu fram emot kvällen ännu mer.

SOM UN!
Barcelona >The Reporter<
2/26/2013 16:27
Som un, vamos!!
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
2/26/2013 16:26
Vårt spel har visat sig kunna vara självdestruktivt i CL slutspel då vi har för många spelartyper som liknar varandra och ingen som kan bryta mönstret och avlasta Messi med målen. Därav behöver vi en spelare som är bra på att ta sig förbi motståndare och är bra på att göra mål och bla bla bla. Det har det tjatats om på forumet länge, och det finns ingen som passar in bättre i profilen än Neymar.

Att brassen skulle vara överskattad håller jag inte med om för fem öre då han visar hög nivå även i passningsspel och spelintelligens. Han har inga direkta svagheter och att brasseligan skulle ha dåligt försvarsspel är endast en ursäkt för de som inte gillar Neymar. Jag är själv inte jätte förtjust i honom heller (eller i brasselirare överhuvudtaget), men jag blundar för den skullen inte för hur jävla bra han är. Barca fans vill ha sprudlande och underhållande fotboll och ett köp av Neymar skulle inte vara emot våra principer. Om vi köper honom och gör honom till världsstjärna så gör vi bara vårt uppdrag i egenskap av FC Barcelona och det som har varit signifiktativt för oss som klubb tidigare år.

Jag säger inte att jag absolut vill ha honom, men om man är positiv till en värvning så finns det definitivt fog för det. Huruvida han sedan skulle passa in på planen och i omklädningsrummet låter jag vara osagt. Det man kan säga är i alla fall att han definivt skulle göra det bättre än Sanchez gjort hittills. Match efter match får vi erfara Sanchez bristande touch, bollkontroll, avslut och psyke. Tillslut når det en gräns som inte är värdigt en 40m värvning.
Barcelona Walee
2/26/2013 16:26
koeman92 // Tyvärr så går vissa efter youtube klipp och skvaller blaskor. Jag tror Neymar är en hårt arbetande spelare som är en vinnar skalle och alltid går för mål. Det är de vi behöver just nu spelare som går för mål vid varje boll kontakt. Det är för mycket boll daltande när spelet låser sig Neymar kan tillföra en annan dimension där. Med sin splitvision och sin precision vid skott och alltid leta efter avslut. Så ser jag Neymar som väldigt behövlig. Hoppas bara att han kommer överens med Messi för det är A&O om det ska bli bra. Ja mena att vara första val i Brasiliens offensiv måste betyda något. Edit: Ursäkta vid stavfel skrivet från mobilen..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2/26/2013 16:26
Som un! Vamos !!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/26/2013 16:25
Det finns ingen i fotbollsvärlden som passar bättre på vänsterkanten i världen ingen just nu hans potential och hans samarbete får mig att mysa och alla andra försvarare att rysa.

Jag är samtidigt ledsen över hur snett det gått för Alexis för han gjorde ett bra jobb till höger i förra säsongen.

Tekniken och potentialen som skulle finnas i vårt sydamerikanska anfall vore inte att leka med i sina bästa stunder.

Neymar---------Messi---------Sanchez men nu kanske det aldrig blir så utan att Sanchez försvinner.

Men ersätts han av vår egen Deulofeu gråter jag inte ihjäl mig då finns det ännu mer potential där.Ruskigt.

El classico nu 4.5 timmar bort...
Barcelona MQUC
2/26/2013 16:25
@Riiio!!:


Om det endå fanns en kommande Ronaldinho, men det fanns bara en sån :)

jag vet inte om Thiago har den riktiga snabbtheten, rycket och löpförmågan för att ta en ytterplats, dock är din tanke om att spela en sån kille högt och offensivt.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2/26/2013 16:22
Vet inte om det här har länkats förr, men rekommenderar starkt Adam Pinthorps artikel om Eric Abidal. Otroligt väl skrivet.
Barcelona Riiio!!
2/26/2013 16:21
En lite crazy tanke: skola om Thiago till vänsterytter och där har vi en ny Ronaldinho. In med Banega som tillsammans med Fabregas tar över efter Iniesta och Xavi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/26/2013 16:20
Vad som helst ikväll bara inte Real får första målet.

Jag vill se Madrid utspelade frustrerade som de bara kan bli av Barca och Bayern.

Men för att det ska bli så krävs inga misstag och att alla är på tårna.Är vi inte i rätt sinnesstämmning ikväll vid matchstart när det finns revansch sedan Milanmatchen är det något som är allvsrligt fel.

Match idag mot Madrid och match på lördag mot Madrid underbart.Tänk om vi vinner båda kul att heta Mou då.Sådana här kvällar saknar man Pep helt klart.

Hoppas att våra katalaner verkligen jobbar tröjan av sig ikväll då är vi orubbliga högt boltempo,mycket skott,bollar i djupled och se till att döda alla kontringar då jäklar.

Man U var ritkigt vassa på att döda kontringar den matchen borde vi studera för där kan man lära sig en del kombinerat med vårt spel blir vi riktigt vassa.
Barcelona koeman92
2/26/2013 16:15
Walee

Jag som följer Neymar väldigt noga instämmer till 100%, kunde inte ha sagt det bättre själv. Neymar kommer att tillföra en ny dimension i vårt spel, en dimension som vi har saknat sedan Ronaldinhos glansdagar och som kommer att vara hur nyttig som helst, både för vårt spel och för omgivningen. Jag välkomnar Neymar med öppna armar, han kan komma precis när han vill för mig.
Barcelona Hetfield
2/26/2013 16:14
el Flaco

Återigen, Ronaldinho festade mer än någon annan spelare, men när han kom till Barcelona så anpassade han sig snabbt och vi såg vad som hände.

Förövrigt så var det Rosell som tog hit Ronaldinho, trots allt snack om att Ronaldinho skulle vara ett problembarn. Ibland så går det bra.
Annons: