/spanien/barcelona/forum/8458.aspx/spanien/barcelona/forum/8458.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca King -
3/5/2013 13:14
Mourinho Messi är bäst i världen;)

Mourinho (Dec 08, 20 dagar efter att CR7 vann Bd'Or): När jag tänker på hur en spelare borde vara, jag tänker på Messi. Han är en fenomen!

källa twitter - Barca stuff.
Coach Pep,
3/5/2013 13:09
Jag gillar de innovativa idéer många här har om elvan mot Milan, men det känns samtidigt ändå lite naivt att mixtra med elvan och taktiken alldeles för mycket. Fyra anfallare kommer inte hjälpa mycket i min värld, det blir för många kockar på en soppa. Själv ser jag helst ett vanligt 4-3-3 där alla är bekväma i sin roll och vet vad de ska göra. Som vissa påpekar är det rörligheten och tempo/flyt i passningsspelet som måste förbättras radikalt, så mittfältet kommer att vara nyckeln. Enligt mig är vårt farligaste mittfält Busi-Thiago-Iniesta. Thiago och Iniesta kommer skruva upp bolltempot samtidigt som de spelar direkt. En nyckelfaktor är också att ge Iniesta så mycket utrymme som möjligt och det får han med Thiago bredvid sig. I anfallet vill jag se Villa-Messi-Alexis. Milan är oerhört taktiskt diciplinerade och Alexis samt Villa kommer behövas för att dra isär deras backlinje. Det kommer behövas mycket löpningar. Varför Alexis före Pedro? Jag vet inte, bara magkänsla. Backlinje: Adriano-Pique-Puyol-Alba. Jag bänkar Alves eftersom han ofta går bort sig defensivt samt kladdar för mycket på bollen offensivt. Adriano har stått för så många heroiska insatser denna säsong och han förtjänar verkligen belöningen att starta. Egentligen skulle jag vilja ha med Mascherano som mittback som enligt mig just nu är bättre än Pique på att distribuera passningar och starta anfall, men jag kan inte peta kaptenen och Pique vinner pga sin längd. Sammanfattning: Jag vill alltså ha en klassisk uppställning med tydliga roller (som under Peps första år), ett anfall som kan dra isär Milan samt ett optimalt mittfält för att maximera bolltempot.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/5/2013 12:31
Hoppar på tåget med uppställningar. Jag är ganska säker på att Milan kommer spela ännu mer defensivt nästa vecka. De kommer inte kontra lika ofta och lär även trycka in Flamini eller liknande i startelvan med en ensam SES på topp. Det är nu eller aldrig som gäller för Barcelona, man har inte råd att slösa bort 10 minuter på sidleds-passningar längre. Därför vill jag se följande spelare starta:  Valdés; Piqué, Sergio, Adriano; Song, Fábregas, Iniesta; Dani Alvés, Messi, Tello; David Villa Här har vi en spelskicklig backlinje som även kan gå över till fyra man om det behövs, äntligen en fysisk mittfältare och två spelare som breddar konstant.  Men vi får väl se den vanliga startelvan tillslut utan något som helst hot i straffområdet.
Barcelona Rivaldo - The Greatest
3/5/2013 12:20
Hey grabbar!

Skulle verkligen verkligen behöva någons hjälp, är nämnligen så att farsan ringde och ville bjuda ner mig till barca och bad mig titta upp bästa möjliga resor osv.. så tänkte jag att dra ner nu i helgen och se deportivo och sedan milanmatchen också, någon som vet vart man kan fixxa bäst flyg/hotell/biljett?
Barcelona >The Reporter<
3/5/2013 12:12
Va Tito med borta mot Sociedad och Celtic när vi förlorade?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Salcini
3/5/2013 11:40
Nya formationer och spelare på andra positioner i all ära, det är en den av inför-snacket. Men så länge vårt passningstempo inte höjs och löpningarna inte kommer så kommer vi spela lika dåligt oavsett om vi har 6 mittfältare eller 1. Det är det Roura måste fokusera mest på; spring som om livet hängde på det, upp med blicken så att man kan ta emot och passa hela tiden. Vi är ett bättre lag än Milan, det gäller bara att vi visar det också...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MQUC
3/5/2013 11:12
Mojito //

Är det där din seriösa startelva? en 3 backslinje? och dessutom UTAN Alba?!
Barcelona -SAMI-
3/5/2013 11:07
José Mourinhos uttalanden på gårdagens presskonferens:
– If I lose, I don’t cry. If I win, I don’t run 100 metres. We’ll celebrate on the plane. If we lose, I’ll pretend to be asleep on the plane.

I don’t run 100 metres?? Så som du sprang in på Camp Nou??
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
3/5/2013 10:35
Valdés - Adriano, Piqué, Mascherano - Cesc, Sergio, Iniesta - Alves, Messi, Tello - Villa

Alves och Tello breddar och Villa trycker ner motståndarnas backlinje, vilket (förhoppningsvis) skapar yta för Messi i ytan bakom Milans mittfält.

Cesc bidrar till att aktivera Messi med kombinationsspel samt djupledslöpningar.
Iniesta står för kreativiteten och att skapa 2 mot 1 lägen på mittfältet.

Sergio antar mer en Xavi-roll och styr tempot i uppspelsfaserna.

Adriano bidrar med snabbhet för att motverka kontringsspelet.
Piqúe bidrar med längd på fasta situationer.
Mascherano bidrar med crossbollar från backlinjen, samt aggressivitet.

Men det som framför allt behövs är rörlighet och högt passningstempo, utan dessa faktorer spelar det ingen roll vilken uppställning som används.

I förra årets hemmamöte mot Milan spelade vi på ett liknande sätt, fast då var det Cuenca som var den breddande vänsteryttern. 3-1 då, nu behövs ytterligare ett mål framåt, eller ett mindre bakåt, för avancemang.
Barcelona malique
3/5/2013 10:33
Kommer ngn ihåg när Milan vann 4-1 hemma mot la coruna och sen två veckor efter förlora 0-4 borta...
Så det kan gå
Barcelona påfågeln
3/5/2013 09:07
Gabriel: Pique kan nog göra det bra där uppe som en sorts target. Jag vill däremot att han ska utgå som mittback, men i varje läge kliva upp och stanna där ett tag, på det viset blir han inte stationär forward och förvirrar troligtvis mer. Du har satt Song på plan och det ser faktiskt spännande ut. Song är kreativ och duktig tekniskt samt har de muskler som kan behövdas. Ett huvud till att markera på hörnor i varje fall. Jag tror dock att det blir Mascherano som får spela och rent defensivt känns det bättre, Song är alldeles för långsam. Har verkligen Alba varit så bra? Jag hoppas faktiskt Alves eller Montoya får spela, med Adriano på andra kanten. Två ytterbackar som breddar behövs nog, alternativt en ytter på ena kanten, för annars blir det alldeles för lätt för Milan att tränga ihop sig. Xavi på bänken är jag absolut för, fast samtidigt kan det tänkas att den två veckors vila som Xavi får innan match kan ha låtit honom återhämta sig, för visst har han sett sliten ut. I annat fall kan han komma in och hjälpa till att kontrollera matchen om det behövs. För Iniesta och Busquets kan nog hålla igång mittfältet, och Busquets kommer som alltid finnas som alternativ när man kör fast, och fördela vidare direkt. Fabregas har varit ur form, men en av han och Thiago behövs för att lösa knutar tillsammans med Iniesta och Messi. Fabregas i sin offensiva position som tia, med Villa på topp och Messi var han vill? (mellan Villa och Fabregas, som båda löper och hjälper honom.) Fabregas har varit som bäst när han fått komma löpande förbi en Iniests som sjunkit ner eller spelat som falsk nia, och även om han gjort det okej på mittfältet så har han på slutet visat att han inte riktigt klarar det. Nu har jag skrivit lite tankar, men en "önskeelva" har jag inte riktigt klar. Den innehåller Valdes, Puyol Pique, Busquets, Iniesta, Villa och Messi i varje fall. Oj vad konstigt det kändes att inte skrivs Xavi där, om han känns fräsch på träningar så ska han spela! Hoppas vilan gör honom gott..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
3/5/2013 08:29
läste precis din text lite längre ner, om du tror att pique kmr skapa oreda och få deras DM ur balans så ska jag bara påmina dig om att du pratar om pique.. killen som lever på sin första säspng och sedan dess varit en mediåker mittback,
Barcelona RonaldinhoGaucho!
3/5/2013 08:26
@Gabriel:


och vad skulle träbenet pique bidra med till anfallet?
Barcelona Gabriel
3/5/2013 02:55
Försvar medans Milan har bollen:
Barcelona Gabriel
3/5/2013 02:47
Ignorera denna och kolla nästa inlägg!
Barcelona Gabriel
3/5/2013 02:46
För att förklara lite med tydligt. Så här ska det se ut när vi anfaller.

Se länktips!
Barcelona Gabriel
3/5/2013 02:21
Har funderat en hel del kring startelvan mot Milan, det gäller att ha spelare som satsar allt från första minuten, inga "rulla bollen spelare". I min värld är vi redan ute ändå, så vi har absolut INGET att förlora. För en gång skull vill jag se mitt Barça satsa precis ALLT på ett enda kort - bara all in för i helvete, och då menar jag verkligen all in. Förlorar vi så fine, men då gör vi det utan ånger eftersom vi satsade allt vi hade.

Så här hade jag ställt upp om jag var ansvarig för laguttagningen:

Valdes
Puyol Jordi Alba
Song Busquéts
Iniesta
Adriano Alexis
Piqué
Messi Villa

Piqué är det största utropstecknet med en så hög position redan från minut 0. För det är där han ska spela. Det är viktigt att vi visar Milan att vi går ut med en inställning att ge allt för att vinna den här 8-delen och sätta det i deras hjärnor. Bara att dem ser att Piqué går ut och ställer sig så högt upp redan från början av matchen kommer att få dem att fatta "okej, de tänker iaf go for it på riktigt".

Kolla den sista kvarten av Inter matchen på Camp Nou så förstår ni varför jag vill ha honom så högt uppe. Han ska inte vara inne i straffområdet och kämpa med mittbackar, han ska vara precis utanför straffområdet och skapa oreda för de defensiva mittfältarna och mittbackarna, det var det han gjorde så bra mot Inter.

En annan sak som många kommer att reagera på är att jag valt att starta med Alexis, han som varit så dålig i år och varit världens största målsumpare. Ja men vet ni vad, han är helt rätt man att spela med i sånna här typ av matcher. Milan kommer att stänga sig. Kolla tillbaka på Chelsea matchen förra året så ser ni att han var våran bästa spelare i hela den första halvleken. Han är sjukt på bra närkampssituationer, hålla i bollen, passa den vidare, stressa motståndare, därför vill jag att han ska spela. MEN - han ska inte spela på kanten när vi anfaller så som det ser ut i formationen jag placerat han i.

Precis som jag lagt Piqué ska Alexis vara alldeles utanför straffområdet och hjälpa honom med att skapa oreda, dra på sig frisparkar, hålla i bollen och zick zacka sig vidare med Messi och Villa. Det här kan vara en nyckelpunkt med att skapa press på Milan. Med andra ord kommer det att se ut så här:

Iniesta
Piqué Alexis
Messi Villa

Detta kommer i stort sätt innebära att vänsterkanten blir totalt ofarlig, det är val jag tagit medvetet. Alba kan, i våra anfall, ha en position precis lite över Iniesta på vänsterkanten där han ska slicka kanten. Men hans främsta uppgift ska vara att hinna tillbaka på Milans kontringar när vi tappar boll och täcka upp ytan där bak, men för att inte vara helt obefintliga på vänsterkanten ska han ändå vara med där ute (dock inte tokanfalla).

Angående mittfältet så får Iniesta stå för kreativiteten helt själv utan Xavi. Han har visat att han klarar av det galant innan. Xavi är inte sig själv just nu, dessutom behöver vi inte spelare som rullar boll i sidled i den här matchen, vi behöver spelare som kan ta sig förbi, utmana, skapa oreda och göra något av det oväntade, just därför har jag valt att lägga Xavi på bänken med tanke på hans nuvarande form. För att kompensera vår tokoffensiv har jag valt att lägga Song bredvid Busquéts. Dessa två ska befinna sig mycket längre ner i banan och hjälpa Puyol & Alba, det ska vara deras främsta uppgift. Den offensiva biten får Adriano, Iniesta, Messi, Piqúe, Villa och Alexis stå för. Dessutom får man in lite muskler på planen i form av Song, något som visat sig vara välbehövligt.

Jag vill veta vad era tankar är angående detta. Det är självklart en riskabel uppställning och en uppställning som kommer att skapa rubriker, det är det som är det intressanta. Vi har absolut inget att förlora, varför inte göra ett helvetes väder?
Piqué och Alexis kommer att medföra oreda som fan framför straffområdet, believe me. Innan ni kritiserar valet av Alexis så vill jag att ni tar en noga titt på den första halvleken mot Chelsea på Camp Nou förra året, då kommer ni förstå min poäng. Han är bra och duktig inne i mitten (inte ute på kanten).

En sak till. Alves ska absolut inte spela. Han är rent ut sagt usel i stängda matcher och gör ingen glad. Adriano är helt självklar för mig, kolla vad han gjorde de få minuter han fick hoppa in mot Madrid sist. Något ingen förväntade sig, tog sig in i straffområdet och skapade panik och blev bestulen på en solklar straff.

Självklart tycker inte alla hjärnor likadant, men enligt mig är detta den mest prickfria uppställningen man kan komma med mot Milan. No regrets, vi kör allt från minut 0!
Har vi inte gjort mål innan första halvlek tagit slut så byter vi in Pedro i den 55, fortfarande inga mål byter vi in Tello i den 65, sen får man avvakta o se vad som händer. Händer fortfarande inget vid 70 så kastar man in Alves också.

För er som vill se Tello som start istället för Alexis så kan jag nästan lova er att denna matchen passar Alexis mer än Tello. Tello har varit bättre i år det är det inget snack om, men Milan kommer att stänga sig och Tello kommer inte att ha samma ytor att använda sin snabbhet på. Jag är verkligen kåt på tanken av att ha Alexis bredvid Piqué precis utanför straffområdet. Sen kan man byta in Tello i god tid om inget hänt.

Tankar på det här?

Godnatt culés.
Barcelona Gabriel
3/5/2013 02:21
Blev ett trippelinlägg...
Barcelona Gabriel
3/5/2013 02:18
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
3/5/2013 01:48
Pep Fucking Guardiola!

Ring Barca och säg att vi kan vända mot Milan! För vi är Barca och när vi är enade så kan inget stoppa oss!

BTW bästa videon jag har sett iallafall, Fällde nästan en tår!
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
3/5/2013 01:29
Det hade varit riktigt jävla tungt om Barca hade ringt Pep innan avspark mot Milan, Och Pep hade taggat spelarna som aldrig förr! Det här gör ni för Tito! Bänka hela startelvan mot La Coruna och ni kommer se hur taggade de kommer vara mot Milan, Speciellt Messi! Men tyvärr så lär det inte hända för jag är rätt så säker på att Messi kommer att spela och jag tror att några andra som Alba och Iniesta kommer också få spela! Så snälla Roura, Bänka hela startelvan och speciellt Messi! Visca Barca och BTW om nu Real åker ut mot United så är deras säsong helt plötsligt fiasko så i fotboll kan saker hända fort! Vänder vi mot Milan och lyckas vinna CL så har vi helt plötsligt gjort en magisk säsong, Så tänk på det grabbar!
Barcelona Barca King -
3/5/2013 01:21
min elva mot Milan. Adriano Alexis/Cesc Messi Iniesta Sergio Xavi/Cesc Alba Puyol Pique Alves/Bartra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
3/5/2013 01:17
En sak Pep gjorde bra med Alexis var att använda honom som centralt anfallare med Messi lite överallt runt om anfallet. Det är så han ska användas och det är så han har gjort sig som bäst. En sak jag gillar med honom är att han tappar inte lika många bollar som Messi. Om han får någon i ryggen passar han direkt vidare till någon annan. Använd alexis som en ren 9a!!!! Villa känner inte sig räknad i a laget och har inte den glöden som han hade när kände sig delaktig. In med alexis och matcha han väl in i det sista!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
3/5/2013 00:33
Är det bara jag som vill gärna se Adriano på i anfallet istället för Pedro i någon match? Tycker att han är snabbare, vågar ta för sig, bra med bägge fötterna sen så har ett riktigt bra skott!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
3/5/2013 00:19
Fan vad man drömmer om en mirakelvändning mot Milan.. En remuntada för första gången för oss på länge hade varit så skönt. Avancemang mot Milan hade ändrat vår säsong helt och hållet! Tror att vi direkt hade kommit ur vår formsvacka och att lagmoralen hade höjts inför slutspurten i ligan och CL-spelet. Dessutom kommer Tito kanske komma tillbaka snart. :) Snälla Barcelona. Svett, blod och tårar på planen. Låt vår väg till Wembley fortsätta. Låt folk prata om hur eran är slut. Låt oss tysta alla som tvivlar på det här laget. KOM IGEN BARCA! Visca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vamos Blaugrana
3/4/2013 23:22
Känslan om vi går vidare mot Milan när vi ingen tror på oss det hade varit mäktigt, den känslan har man inte känt på ett tag nu..
Barcelona Acrobat
3/4/2013 23:22
@ The Reporter: När man ser det klippet så inser man hur fel folk har som anser att Chelseas buss neutraliserade Barcelona och att det saknades en plan B. Barcelona spelade stundtals ut Chelsea, men effektiviteten i den matchen var usel! Det var ett annat djupledsspel i anfallet mot Chelsea än vad vi har fått se den senaste tiden. Kan Barca köra en tokoffensiv mot Milan så kan det gå vägen, men då måste spelarna visa en helt annan inställning och erövra bollen så fort man blir av med den, för att på så sätt förhindra att Milan kan organisera ett anfallsspel. Barca måste stressa Milan till misstag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
3/4/2013 23:19
The Reporter

Usch, vilka minnen, vill inte minnas den matchen...
Barcelona Linus Wennerlund
3/4/2013 22:10
Tja! Någon som vet var man kan köpa lite retrotröjor, matchtröjor alltså?
Barcelona The Reporter
3/4/2013 21:52
Spelar vi såhär framåt mot Milan och täpper till lite bakåt går vi vidare
Annons: