/spanien/barcelona/forum/8450.aspx/spanien/barcelona/forum/8450.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
3/3/2013 13:23
Jawwa

Jag hoppas inte att klubben tycker att han är Aymen är svaret på alla våra mittbacksproblem. Han är en okänd spelare från Ligue 1 och är helt oprövad i stora matcher och sammanhang. Jag är trött på osäkra kort ala Chygrinskyi. Vi har ordentliga mittbacksproblem, jag vill att man slår nävarna i bordet och köper det bästa möjliga på marknaden - det är Hummels. Han är ett säkert kort, låt han kosta vad i helvete han vill, han är värd pengarna för man vet vad man värvar när man värvar honom.

Ordinarie i klubb och landslag, erfarenhet från stora matcher och stora sammanhang som CL och landslagsslutsspel. Vill man dock köpa 2 nya mittbackar så för all del, jag har inget emot det, det är bara positivt. Då kan man köpa Hummels och en talang som den här Aymen verkar vara. Don't get me wrong, han kanske är skit bra. Men jag vill veta att "ja, nu kommer saker att bli bättre" när sommaren kommer. Och det är bara Hummels som kommer att ge mig den känslan.

In med Hummels!
Barcelona jawwa
3/3/2013 13:05
Kollat lite youtubeklipp ( vet att man inte bör förlita sig helt på de) och läst lite om Aymen Abdennour, måste säga att det är precis en sådan mittback vi är i behov utav, lång och bra på huvudet, fin passningsfot snabb som bara den och en inställning som heter duga. Hummels som det snackats om en hel del är en fantastisk mittback dock ingen som skall spela bredvid Pique utan snarare en som ska ersätta honom, knappast troligt. Jag tror Pique höjer sig när han kan spela ett spel där han vet att det finns en snabb back som kan täcka upp bakom honom. För att återgå till Aymen Abdennour så verkar han dessutom ha fantastiska offensiva kvaliteter. Jag har lite samma känsla av när man värvade Yaya, relativt okänd spelare från Ligue 1 som med facit i hand blev en succe både sportsligt och ekonomiskt. Ligue 1 är underskattad och det finns en hel del guldkorn att plocka därifrån till en förvånansvärd liten peng. Barcelona borde definitivt ta och scouta mer där.
Barcelona Barca King -
3/3/2013 12:41
Det som har hänt är att laget har tappat intresset. Det man inte får glömma är att spelarna är människor! Jag kan tänka mig att Pedro går runt och tänker på att vårt försvarsspel är darrig och att den inte håller samma standard. Sånt sprider sig i laget och det sprider oro och oro inger tvivel och tvivel leder till dåligt självförtroende.

Vad vi behöver är förstärkning som levererar självförtroende till resten av laget. Om vi har en solid försvarsspel sprider den sig till resten. Om vi har anfallare som sätter sina chanser sprider det sig till mittfältarna. Allting hänger ihop.

Jag minns när jag spelade fotboll och kände mig divig stundtals och gav ibland inget i matcherna. Tränaren tog mig åt sidan och skällde ut mig och gav mig en rejäl uppväckning.

Messi behöver en tränare som tar han i örat och får honom prestera. Vi har skämt bort honom genom att göra honom untouchable. Presidenten vågar inte kritisera Messi för då kan han förlora nästa val. Tränaren vågar inte ens sätta honom på bänken för att han vill inte skapa den sortens media cirkus. Mourinho gör det bra och nu LYDER CASILLAS HONOM SOM EN HUND.

Messi måste komma ner på jorden igen och tycka fotboll är rolig igen. Just nu är det bara han i anfallet och alla söker upp honom. Messi behöver en anfallare som han kan servera.
Barcelona Barcadinho.
3/3/2013 12:34
Felet är inte hos Roura som ni skrev. Han är inte kapabel att träna ett lag på den här nivån. Det är inte så lätt och det går inte att klanta på honom. Han behöver inte skämmas för det. Många bättre tränare har fått spark från sina tränapost. Han behöver inte få spark utan jobba med lättare arbetsuppgifter.

Felet ligger hos ledningen som handlar kraftlösa på den här punkten.
Även om Tito är tillbaka från behandlingen så kan han bara tänka på sin hälsa fram till sommaren ändå. Inte så märkligt, han är inte den första som har blivit sjukskriven. Jag tror inte att Tito skulle reagere negativt om någon annan än Roura skulle ersätta honom fram till sommaren. I alla fall om Tito ska tänka på lagets bästa resetn av säsongen.

En tränares uppgift är långtifrån begränsad av bara att coacha en match. Det är så mycket annat som man ska ta beslut för under resten an tiden på träningarna och annat.
Jag har en känsla av att Rosell regerar här som ekonom och inte sport huvudansvarig. Han tänker på att spara pengar med att få en ny tränare.
Men åker vi ut mot Milan så förlorar vi en del incheckade pengar till kassan i form av biljetter m fl. Inte så lyckosam kalkyl alltså, om det blir så.

alltså, min poäng - Rosell var snäll reagera nu !

Barcelona Barca_Fan_87
3/3/2013 12:33
LIVE: FC Barcelona v UE Cornella (under 19)
Barcelona Barca King -
3/3/2013 12:30
Transfer rykte - Aymen Abdennour

Det är ingen hemlighet att Barcelona tänker förstärka sitt darriga försvarsspel med en mittback till nästa säsong. Först på önskelistan verkar vara Aymen Abdennour från Toulouse.

Futbol Club Barcelona har bjudit över Aymen till CL matchen mot Milan, Barca döljer verkligen inte sitt intresse och påpekar tydligt vad de vill.

Aymen: "Jag är väldigt smickrad över att kopplas ihop med en klubb som Barca. Min dröm har alltid varit att spela för en storklubb och det finns många intresserade, med Guds vilja lär jag spela för en. Barcas inbjudan betyder inte att jag skriver på för dem."

Aymen har dragit intresse till sig från flera storklubbar i Europa inklusive Arsenal, Chelsea även Real. Han är född i Tunisien och för född 1989 - 08 - 06 det gör han 23 år gammal. Med sina 1,88 cm är han en klippa i luftrummet, han är snabb och läser spelet väl. Dessutom har han en underbar vänsterfot som tillfördelar ordentliga passningar och krossar.

Barca Hjärtat - Facebook
Barcelona MESSI.CORLEONE
3/3/2013 12:07
Iniesta har även han varit helt off
Barcelona Emily - Gràcies Pep!
3/3/2013 12:03
Juvenil A kan vinna sin liga i dag om man besegrar Cornellà. Stream med engelsk kommentator i länktips för dom som är intresserade.
Barcelona jawwa
3/3/2013 11:53
Det är sorgligt att se dagens Barca, passionen finns liksom inte där. Många klagar på vårt spel vilket är fullständigt befogat. Det jag anser saknas på plan är ledargestalter, någon som kan gå in ta en ordentlig tackling och höja intensiteten likt whilshere i Arsenal. Allt detta fanns när en Abidal, en yaya eller en etoo fanns och även till viss del keita. Nu går vi mer runt och ser rädda ut, eye of the tiger har helt försvunnit. Det ska dock tilläggas att med varje motgång kommer något positivt, kanske inser styrelsen att en ordentlig nickstark mittback bör vara prioritet samt en dribbler ala neymar, spelare som inte är fostrade i la masia och kan bryta vårt mönster. Slutligen måste jag säga att Alexis inte bör säljas jag vet att han kommer blomma ut i en annan klubb och vi kommer få bita i det sura äpplet, känner det på mig. Han bör ges lika mycket förtroende som Pedro först då kommer man se hans fulla potential. Ser fram emot bättre tider. Keep up the faith.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
3/3/2013 11:45
Det hade behövts en ny tränare med en ny spelidé. Även om Vilanova kommer tillbaka så kommer inte Barcelonas spelfilosofi att vara lika framgångsrik som den har varit de senaste åren. Motståndarna i Europa vet hur man neutraliserar Barcelona i nuläget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
3/3/2013 11:39
Barca King - (Barcelona) Jag undrar samma sak faktiskt. Jag har faktiskt inte hört något om honom och jag har inte sett en enda match med honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
3/3/2013 11:30
Är det något någon vet om mittbacken Aymen Abdennour från Toulouse som Barca är riktigt intresserade av? Enligt Barca stuff ska Barca bjuda honom till Camp Nou för att se Milan matchen. Är han bra? duktig? Vet någon lite bättre om honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
3/3/2013 11:22
M79 (Barcelona) Drömmer tillbaks då vi hade något som kallas försvarsspel...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona M79
3/3/2013 11:19
Drömmer tillbaka till tiden då fotboll var en kontaktsport...
Barcelona M79
3/3/2013 11:16
Drömmer tillbaka till tiden då fotboll var en kontaktsport...
Barcelona DM1982
3/3/2013 11:14
Om ni inte har något bättre för er. http://www.totalbarca.com/2013/youth/juvenil-a-cornella-to-be-livestreamed-on-sunday/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
3/3/2013 11:01
Barcelona have invited Toulouse centre back Aymen Abdennour (23) to be their guest for the CL game against AC Milan on 12 March. [sky] Detta är tydligen bekräftade uppgifter, han har själv sagt att han fått en inbjudan, men att det inte nödvändigtvis innebär att han kommer skriva på för Barca. Vi får se. Det positiva med Tunisiern är att han är minst lika bra som vänsterback som centralt: likt abidal. Men jag tvivlar ju på att både han och hummels köps in...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
3/3/2013 10:58
Äntligen att vissa tycker att Messi har en form svacka trots målen, det har jag tjatat om sen januari men blev påhoppad,,, jag tycker att vi är för beroende av honom som Madrid när det gäller Ronaldo men vi är dubbelt,,, med enklare ord när Messi vill spela då vill alla spela,,, Angående tränaren,,, vi kan inte lita på cancern, vi måste hitta en tränare som kan ta över, trots att jag älskar Tito
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
3/3/2013 10:25
Som det ser ut nu så kommer Barcelonas spel inte räcka i CL, Milan spelade riktigt bra igår mot Lazio. Det ska extremt mycket till för att Milan ska släppa in tre mål och det ska nog ännu mer till för att Barcelona inte ska släppa in något. Det händer ju inte nu för tiden, alla lag kan göra mål mot Barcelona.

I ligan så är ledningen med all sannolikhet tillräcklig stor för att hålla hela vägen så titeln bör inte vara i fara. Det ska till en riktig kollaps och det tror jag knappast kommer hända.

Även om det känns småtungt så får man inte glömma bort att Barcelona leder ligan fast de genomgår en enormt tung period. Att spela utan sin tränare håller inte i längden, alla som trodde att Barcelona är ett självspelande piano och inte behöver sin tränare har bevisligen små kunskaper om fotboll.

Sedan är det direkt pinsamt att maränger inte kan erkänna att det var straff igår. Det är lika mycket träff och förstärkning som när Ronaldo fick straff. Maränger hade chans att visa sig stora när de vinner men valde att gnälla om filmning istället. Småsint, de vann matchen trots allt.

Vinner Barcelona ligan (vilket jag tror att de gör) så är Reals vinster den här veckan inte mer än tråkig statistik.
Barcelona Capitán - El tiburón
3/3/2013 10:02
Det mesta har väl sagts om matchen redan, men en av de stora skillnaderna nu jämfört med när vi spelade som bäst är rörligheten. Ärligt talat så upplever jag att det typ bara är Pedro och Alba som ständigt rör på sig och försöker göra sig disponibel. När bollen är på mittfältet promenerar alla runt och verkar förvänta sig att bollhållaren ska göra sin gubbe eller något. Ska man spela sitt jäkla "tiki-taka" får ju för fan hela laget göra sig fria. Jag menar, spelarna är ju inte ens svettiga på närbilderna.. Och här kommer nog min största känga mot just Messi, för jag har verkligen aldrig sett honom vara så stillastående som i de senaste matcherna. Kan vara att killen är sliten, men han vill ju själv spela hela tiden. Är man helt osynlig under 80 minuter av en match får man fan engagera sig och försöka bli delaktig i spelet. Nu blir det att han i praktiken bara väntar på bollen på offensiv planhalva och lunkar runt för att sedan försöka göra bort sin gubbe (som han förövrigt bara lyckas med 1 på 5 nu för tiden). Och Alves! Stundtals gör han det bra, men herregud vad mycket boll han tappar på sin kant. Blir han pressad så börjar han ta massa extra-touch och till slut tappar bollen. Fan släpp bollen i tid så vi slipper dessa j*vla kontringar. Medans jag ändå är igång kan jag väl lika gärna ta upp Pique.. Självklart har han ryckt upp sig jmfört med föregående säsong. Dock så blir jag helt galen när jag ser honom göra de där chansning-glidtacklingarna kring straffområdet som igår mot Ronaldo precis efter att denne kommit in på plan. Bjud inte på sådana grejer när man vet att det i 80% av fallen resulterar i en frispark. OK! Blev lite långt inlägg, men jag var tvungen att få det ur mig. Det verkar som Roura försökte få liv i spelarna igår när de helt enkelt inte visar samma glöd som för några månader sedan.
SoN_Un
3/3/2013 03:28
vad nice det skulle vara o vilken dröm. ifall pep ringer sandro o ber om att coacha laget till sommaren....DRÖMMMMM!
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/3/2013 03:23
Håller med det är knappast Rouras fel att spelarna glömt hur man spelar fotboll. Han gör sin första säsong som assisterande tränare och får direkt hoppa in i hetluften, man ska minnas att han så sent som förra säsongen "bara" var en scout. Det är som att kasta in en läkarpraktikant i operationssalen under första veckan.

Hela klubben blev påverkad när man fick beskedet om Vilanova, han är nära vän med flera av spelarna och det märks såklart att han saknas. Sen så ser man också hur hårt Jordi tar det hela när det går åt helvete, inte så att han sitter tillbaka med en kopp kaffe som vissa vill få det till.

Nu är det en lång vecka kvar tills nästa match och det gäller att börja om från ruta ett igen. Tror problemet är mer mentalt vid det här laget, gör några teambuilding aktiviteter, kör en motivationsvideo à la Pep och få tillbaka hungern, vad som helst, rekordsäsongen förtjänar mycket mer än det här.
Barcelona Blaugrana80
3/3/2013 03:15
Jag håller med dig gabriel om Jordi det kan inte vara lätt för han!! Felet ligger hoss Rosell och ledningen! Rosell ljög för oss när han sa att Tito skulle vara tillbaks efter 6 veckor!! en Cancerbehandling tar inte 6 veckor!! Min mamma har cancer och hennes behandling har pågått nu snart ett år och hon är inte klar med det än.. Ledningen borde hämtat in en ny tränare när man fick reda på det.. Titos hälsa kommer i förstahand!! Kan inte vara lätt för Tito att se hur laget underprestera.. Jag tycker ärligtalat att spelarna sviker Tito.. Man läser på FB twitter på fabregas, iniesta, alves pique masken att dom ska ge allt o sånt skit men när det verkligen gäller så händer det ingeting!! Så lägg ner allt skit snack om Jordi!! Klart att vara utan tränare så länge är det jobbigt för spelarna men för Titos skull måste dom visa mer vilja och inte gå ut i media o snacka skit bara
Barcelona Barca King -
3/3/2013 03:03
I ärlighetens namn är jag super nöjd med Tito som vår tränare. Den första Clasico i ligan slutade oturligt 2-2 och vi kunde ha vunnit den. I första super cup mötet matade vi de rejält tills Valdes dribbla sig till trubbel. Men vad som oroar mig är att jag kan inte bedöma Tito fullt ut på grund av hans frånvaro. Därför är det inte rättvist mot honom. Besegrar Tito cancern vill jag ha honom tillbaka i tränarposten. Annars får han vila sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/3/2013 02:46
Jag ogillar skarpt det hånande som sker mot Jordi.R. Han är vår. Man skyddar sina egna. Har ni glömt bort att han blivit påtvingad den här uppgiften? Jag tror inte att någon mer än han försöker göra så att det här ska vända. Men han är ingen tränare, punkt slut. Han gör det bästa av en situation han absolut inte vill befinna sig i. Det är upp till klubben att fatta ett beslut av att ta in en annan tränare.

Det är okej att säga att han inte är rätt man för jobbet, men att håna honom är bara lågt och inte värdigt en culé.
Barcelona grande jw
3/3/2013 02:27
Och historien fortsätter :)

"Tv images have shown Real Madrid coach Mourinho calling Dani Alves "filho da puta" (son of a bitch) when the latter fouled Ronaldo." [via md]
Barcelona grande jw
3/3/2013 01:45
@Mojito - Culé (un estilo de vida):


Wörd. Den här bilden talar sitt tydliga språk
Barcelona MESSI.CORLEONE
3/3/2013 01:11
achdar Kolla kompis, jag har aldrig påstått att Leo har varit på sin "normala" nivå i säsongens samtliga classicon. Han har varit sig själv i vissa för att bli isolerad/osynlig i andra. Grejen jag inte begriper med våra grannar är varför dom jämnt o ständigt ska överdriva? *Första matchen i CN i augusti, Supercopan, Crille var osynlig matchen genom o nätar via nick på en hörna. *Returmötet är han vass som fan i första, gör snyggt mål, får Adriano utvisad. Han är som sagt tung i första halvlek men helt osynlig i andra. *Första matchen i ligan: Crille är som vanligt, gör ingen kanonmatch rent spelmässigt men lyckas ändå näta två gånger om varav den med vänstern är distinkt och snyggt. *Han är helt osynlig i första mötet av CdR och är mållös. *Han är effektiv i returmötet, gör två mål men sabbar flera eventuella målchanser genom att skjuta mot himlen eller mot Pinto. *Idag fick han förvisso 30 minuter, var ständigt farlig, sköt bra friskarpar men blev mållös. Shitttt, han är 2-3 snäpp bättre än Messi nu
Barcelona Diar Iniesta Shekha
3/3/2013 00:50
Tycker vissa här inne är rätt hårda mig Jordi Roura. Vad ska han göra? Hur kan det vara hans fel? Han får allt av Tito via telefon och och han delar det vidare till truppen bara. Han är inte ens tränare (som vissa idioter i media fått för sig, då de vill sparka honom) utan assisterande, han har råkat hamna i rampljuset bara så där.. Han har ingen lätt uppgift direkt.. Det är dags för klubben och tänka om till sommaren. Visst, vi säger Tito blir frisk igen, men vad är oddset på att han ej får bakslag igen? Det är cancer vi pratar om.. Jag vill inte att vi ska "förstöra" Titos liv med pressen som man har som Coach i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona achdar
3/3/2013 00:47
MESSI.CORLEONE

Sluta rabbla mål. Du kan väl inte med handen på hjärtat tycka att Messi presterat på sin "vanliga" (låter konstigt att använda det ordet för Leo) nivå i denna säsongs klassiker?
Ta av dig Messi-brillorna och se hur lat och slapp han varit, målen till trots.. Ronaldo har däremot steppat upp rejält om man jämför med säsongerna då han var ett spöke i jämförelse.
Annons: