/spanien/barcelona/forum/8450.aspx/spanien/barcelona/forum/8450.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2012-09-05 14:27
Har spenderat helgen i Barcelona med matchen mot Valencia som självklart huvudmål. Antar att samtliga redan sett den matchen och förutom att det var väldigt livat, vilket var trevligt, finns det väl inte så mycket mer att tillägga om just det som inte redan nämnts här inne.

Däremot träffade jag på Graham Hunter. Författaren till boken "Barça - The making of the worlds greatest team in the world". Väldigt härlig snubbe. Var tyvärr tätt inpå matchen så hann inte stanna och prata så länge, men han hade många intressanta saker att säga.

Bland annat att Cuenca var den av honom och Tello han trodde mest på, just på grund av hans tekniska briljans och passningsskicklighet. Enligt Graham var det oerhört tydligt att Tello byggt på sig muskler sedan han fått spela mer med A-laget, vilket till viss del är bra. För han lever ju mycket på sin snabbhet.

Snappade även upp lite annat intressant där nerifrån. Såg B-lagets match mot Sabadell och den enda folk pratar om är Grimaldo. Deulofeu? Dongou? Puh, Grimaldo är den största talangen och den som är mest folkkär. Det råder det inga tvivel om. Samtidigt verkar många ogilla Deulofeus kaxighet och attityd. Råtalangen finns där, men han måste tygla sig och inte få storhetsvansinne. Då kommer han sluta upp på samma nivå som Gai.
Barcelona Gabriel
2012-09-05 14:03
Problemet med Cesc så som jag ser det är, åtminstone enligt mig, inte att han missar målchanser. Visst blir man irriterad när han missar solklara målchanser men samtidigt så är det sånt som händer, även den bästa kan missa en bra målchans så det är i slutändan inget att haka upp sig på.

Vad som däremot stör mig angående honom är det spelmässiga, dvs, han bidrar inte speciellt mycket när det kommer till den delen, snarare tvärtom så blir vi ett sämre lag med han på plan än vad vi blir med honom. Han ser allmänt seg ut, och då menar jag inte i hans löpsteg för alla är redan medvetna om att han inte är den snabbaste haren i skogen - snarare så handlar det om att han är seg/klumpig med bollen. Han tar också konstiga beslut i sitt passningsspel, vet inte vem han ska passa och när han ska passa bollen. Det är relativt vitala delar när du är Barça spelare, framför allt om du ska spela på mittfältet.

Cesc är mer utav en poängspelare än vad han är en "spel-spelare" (haha ni förstår). Än så länge hoppas jag att man väljer att förpassa honom till bänken för att ge honom speltid när vi avgjort matcher. Laget måste komma först och faktum är att vi är ett mycket bättre lag utan honom på plan.

Sen tror jag att han kommer att bli bättre med tiden, men jag är först och främst Barça fan snarare än en Fabregas-fanboy så om det innebär att han får sitta på bänken så får det vara så. Hoppas han kan spela upp sig och fortsätta tro på sina egenskaper som fotbollspelare, för det är iaf inget jag tvivlar på.
AndreD - General pardon
2012-09-05 13:41
Cesc: "Everyone wants to play. I don't like to sit on the bench either. But I'm not a bad teammate, and I always try to support the team."

Cesc: "I know I'm competing with the best in the world. But I didn't join Barça for one, two, or three years. I want to retire here." [rm]

Cesc: "I never before trained this hard. I arrive first, and leave last. Physically, I feel great, lost 4 kilograms compared to last season"

Detta sa han ordagrant om han ens snackat med den tidningen. Har inte folk lärt sig än vad aftonbladet är för någonting?
Barcelona Rambla~
2012-09-05 12:29
Klagar han på tränaren? Påstår han att de som får spela inte borde spela?
Nej just det! Hur fan kan ni få det till att gråta ut? Han är ju besviken på sig själv då han inte presterar efter sina egna högt uppsatta krav.

Personligen tycker jag inte att Cesc har varit så dålig, tvärt om, han har varit helt okej. Visst, några missade målchanser har han stått för men det händer alla. Messi missar en del han också men han är så bra att han skapar fram 4-5 chanser till utöver alla de han missar och sätter dom. Vips glömmer alla bort de tidigare sumpade målchanserna.

Cesc har fått hoppa runt lite för mycket för min smak, Då är det fan inte lätt att få kontinuitet i sitt spel och prestationer. Jag vill att han ska upp i den klass han hade i Arsenal men då krävs det också att han får större ansvar att styra spelet från mittfältet. Tyvärr så vågar man inte riktigt ge honom den möjligheten, åtminstone inte så länge Xavi är kvar.
Barcelona Barca o Mort!
2012-09-05 12:21
Mascherano

Hur gammal är du? Alla dina inlägg ser likadana ut i mina ögon. Vadå gråta, han säger ju bara att han vill spela så mycket som möjligt men har världens bästa att konkurera med. Han säger ju sanningen.
Ska han säga att han inte vill spela alls? Klart killen vill spela, men han gråter ju inte direkt som du vill få det till.
Barcelona Mascherano
2012-09-05 11:50
Fabregas ska du gråta och klaga kan du väl lika gärna dra från Barca. Sätt först dina chanser sen kan du snacka.
Barcelona xoro international
2012-09-05 09:39
Hur fan kunde cesc missa öppet mål efter att sanchez showat och gett han fri läge , kan inte begripa det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-09-05 08:29
Tycker att det är något överdrivet att såga Cesc för att han säger att han vill vara ordinarie och spela varje match när han i samma intervju ochså säger att han vet att han konkurrerar med världens bästa spelare. Om man läser hela intervjun så får man känslan av att Sportbladet (återigen) gör en höna av en fjäder:

"– Det finns inte något sådan sak som en fantastisk ersättare inom fotbollsvärlden. Jag skulle inte kunna tala om för er vad som utgör en bra ersättare. Jag önskar alltid mina lagkamrater väl och visar upp ett glatt ansikte. Om jag måste ta mitt olyckliga ansikte hem så får det vara så, men jag skulle aldrig låta mina lagkamrater eller tränare se det, säger Fabregas till Radio Marca och fortsätter:

– Alla gillar att spela varje minut av säsongen. Jag har alltid sagt att jag spelar för det bästa laget i världen, men jag kom hit för att konkurrera, lära och njuta, inte sitta och oroa mig. Tränaren vet vad jag kan erbjuda. Men på de tre positionerna som jag kan spela konkurrerar jag med de tre bästa spelarna i världen.

– Jag är är väldigt nöjd över att vara en del av det här laget men när en tränare säger till mig att jag måste gå, så kommer jag gå. Men jag kommer inte göra det enkelt för honom att göra så, på något sätt. Jag kommer fortsätta köra, ser fram emot tiden då saker och ting förändras. Jag kom hit för att avsluta karriären."

EDIT: Cesc sa även i samma intervju (fast från en annan källa, därav engelskan) att: "I never before trained this hard. I arrive first, and leave last. Physically, I feel great. I lost 4 kilograms compared to last season,"
Barcelona LeoMessi
2012-09-05 05:15
Fabregas har ingen anledning att gnälla. Han kämpar mot xavi och iniesta om samma position och om du frågar mig så får han väldigt mycket speltid med tanke på vilka han slåss mot i mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2012-09-05 04:19
Keite: Hehe skön han är Pinto :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Keite
2012-09-05 03:45
Kolla in när Barca kör el rondo inför finalen i Wembley.
Otroligt skickligt och kul!
Barcelona Andres "El Ilusionista" Iniesta
2012-09-05 02:21
@Ryo Miyaichi:


Inte säker, å andra sidan är källan ju Radio Marca. Om det är påhitt borde väl Cesc säga nåt imorgon..
Ryo Miyaichi
2012-09-05 01:36
Andres "El Ilusionista" Iniesta

Är det påhitt eller är det korrekta citat? Svårt att tänka mig att han säger sådär till pressen men han såg lite bitter ut på bänken när jag kollade på el clasico..

AndreD - General pardon
2012-09-05 01:33
Aftonbladet.
Barcelona Andres "El Ilusionista" Iniesta
2012-09-05 01:08
Nu är Fabregas ute i media och "gråter"
Barcelona Bopi
2012-09-05 01:04
Jag TROR att Ronaldo ville ta en längre semester,(och att han skulle missa den matchen han gjorde dessa två mål i) För hans Pappa gick bort 7 år tidigare på just den dagen! Och han fick inte ledigt om va ledsen för det!

Om det inte är så! Så är den LILLA respekten ja har för honom BORTA!
Barcelonistas
2012-09-05 00:03
Gud vad tröttsamt det blev det här med Ronaldo. Seriöst vi alla visste ju innan att Snubben va fett gay, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att Ronaldo skulle ta det till den här nivån. Vad handlar det hela om då? Pengar? Guldbollen? Hans far? Missnöjd med klubben? eller är det ett sätt att få uppmärksamhet bara?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-04 22:39
el Flaco

Tycker det svaret var lite undvikande. Att man inte var ute efter att signa en forward denna sommar var ju allmänt känt, men han förnekade inte rakt ut att man kan gå efter Llorente nästa sommar. Som du säger, man kan ju alltid hoppas i alla fall. Har varit sugen på Llorente i Barca till och från under flera år nu. Det känns lite som att om det någon gång ska ske, är det då.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-04 22:22
@1.70-ligan:


Väntat att Zubi förnekar det. Vad skulle han annars göra? Det ryktas ju nere från Spanien att Barcelona ska ha ett muntligt överenskommelse med Llorente till nästa säsong. Man kan ju alltid hoppas.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-09-04 22:11
barca löver

Ja, det ska du få. :P
Barcelona MissyaPep
2012-09-04 21:43
Flickan Crynaldo! Haha
Postat via SvenskaFans-appen
barca löver
2012-09-04 21:10
Sorry för OT men om jag förbokar fifa därifrån får jag själva spelet och packen till ultimate team då ?
Barcelona MissyaPep
2012-09-04 20:37
Jag skiter i Cristina! Om jag fick chansen skulle jag lätt spotta han i ansiktet. Jag vet inte om ni såg men när priset skulle delas och när Iniesta lr Messi pratade så såg man på råttan ett sånt fult kaxigt ansikte typ ^ jag e bäst ^ skönt att Iniesta tog emot priset, välförtjänt och han är bättre än crynaldo. Messi ska vi inte ens nämna. Han e tidernas bästa spelare tillsammans med Ronaldo den riktiga inte flickan och Ronaldinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2012-09-04 20:31
OT

Har en fraga bara. Nogon som vet ifall den här sidan är politlig eller är den falsk?
Barcelona papillon
2012-09-04 20:23
Angående Cristiano-såpan så tror jag att det kan vara ett desperat försök från hans sida att få uppmärksamhet inför Ballon d'or. En annan teori är att han vill ha mer uppskattning från "fansen". Just nu låter snacket: "Han måste stanna. Hur ska det gå för real utan honom. Vi behöver honom. Han är bäst. Osv." Detta är precis vad cristiano är ute efter. Detta är något som skulle kunna höja hans status bland de egna "fansen" men också internationellt. Själv tror jag inte att detta gynnar honom på något sätt. I slutändan handlar det om fotboll och alla vet vem som är Nr1 när det gäller fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-04 20:16
Zubizarreta (sports director): "Contact with Llorente, whose contract at Athletic expires? We haven't shown interest in him this summer."

Denna sommaren ja ;)
Barcelona ViscaBarca1899
2012-09-04 20:09
Hej har tänkt att åka till Camp Nou på höstlovet. Har ni några tips på billiga flygbiljetter och bra hotell (sist jag var i barcelona såg jag Fabregas och några Real Madrid spelare, Ronaldo, Marcelo, Carvalho
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-09-04 20:04
Både Deulofeu & Abidal är registrerade för Champions League denna säsongen!
Barcelona ViscaBarca1899
2012-09-04 20:00
HAHA bilden visar ju ingenting. Adriano och Ruiz är i linje MEN NÄR SLÅS BOLLEN?? Apropå Ronaldo såpan så tror jag att det bara är småsaker som blivit förstorade i media. Har hört att Ronaldo var ledsen för att det var 7 år sedan hans far dog. Trist för honom PS Mina 2 tröjor kommer imorgon. Beställde en Fabregas och en Song från hemsidan :))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jordi Alba Ramos #18
2012-09-04 19:05
Angående bilden om Victor Ruiz offside eller inte vara offside vart fan är hans andra fot då? Bara ett starkare bevis på att man har flyttat han bakåt.
Annons: