/spanien/barcelona/forum/8396.aspx/spanien/barcelona/forum/8396.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zamboza
2013-02-26 12:04
barcastuff?@barcastuff

Barbara Berlusconi (director Milan): "If I could pick 3 Barça players for Milan, it'd be Xavi, Pique and Busquets, the most Italian." [md]

Skönt och se så många som ser stor heten i Busi, istället för alla hat kommentarer.
Barcelona Zamboza
2013-02-26 11:48
@el Flaco - Loco-Motive:


Håller med om att det varit lugnt, men det kommer det knappast att vara på plan. Mourinho kommer göra allt för att vinna idag, även gå över gränsen, det har vi sett tidigare. Han är desperat nu, när ligan är körd. Jag själv hoppas iaf att Rouras uttalande får effekt på Undianos slapphet mot real vidriga spel.
Barcelona I.Cuenca
2013-02-26 11:46
SÅ JÄVLA NERVÖS
Barcelona enkos
2013-02-26 11:45
Jag vet inte vad Roura sagt om domarna men jag tycker det är bra att nämna dem inför matchen för vi såg ju hur det gick i föregående matcher utan domarnas åtgärd. Nu gäller det att ha extra öga på Pepe, Arbeloa och andra smutsiga spelare som går bara efter att skada Messi och andra Barca spelare..
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2013-02-26 11:44
@El Kaiser de Michoacán:Oavsett vad Barto eller någon annan från ledningen säger så är jag övertygad om att detta är en Rosellvärvning och inget annat. Om Neymar köps in så är det enbart för att presidenten vill ha uppmärksamhet och ligga bakom ännu en crack-värvning.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2013-02-26 11:40
Jag tycker ändå att Roura begick ett misstag när han yttrade sig om domaren inför matchen ikväll. Det hade varit ganska lugnt fram tills det och det orsakade en onödig debatt, i mitt tycke. Nu sa Roura visserligen inget som hade gett några skandalrubriker, men att prata om domaren är bara slöseri på tid.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-02-26 11:35
Från barcastuff:

Bartomeu (sports vice-president): "The coaching staff have asked us to try to sign Neymar." [btv]

Känns som om någonting är på gång, minst sagt. Tror inte att vår vice president (som faktiskt känns jävligt slipad) går ut offentligt och säger så om han inte ha något ess i rockärmen. Är det redan klart som det har viskats om?

Har tidigare tagit alla dessa Neymar-rykten med en nypa salt men efter att ha läst detta uttalande från Bartomeu så tror jag faktiskt att Neymar kommer att klä sig i blaugranafärger till sommaren.

Vad tror ni andra om;

1. Kommer Neymar till sommaren?

2. Kommer han att kunna anpassa sig till Barças sätt att spela fotboll?
Barcelona enkos
2013-02-26 11:35
Vinner vi ikväll och går till final samtidigt som Real åker ur CL nästa vecka så är jag mycket nöjd oavsett vad som händer med Milan matchen..
Det skulle vara så underbart att se Mourinho sparkad utan en enda titel under 2013..
Barcelona Gabriel
2013-02-26 11:28
Dubbel
Barcelona Gabriel
2013-02-26 11:28
Di Marias utvisning skedde när matchen var 1 sek från slut, det räknas knappast då det inte påverkade matchbilden ett dugg. Den matchen spelade de så fullt att de förtjänade flera utvisningar. Enda sen den dagen har jag noll förtroende för Mallenco.

Är inte helt säker, men om jag inte minns fel så var det väl han som dömde Camp Nou mötet förra året när Madrid vann med 1-2 också? Visst, den matchen spelade vi inte bra. Vi ställde upp med en sjukt konstig uppställning. MEN, jag glömmer aldrig hur mycket Madrid fick med sig i den matchen. Kanske inte avgörande situationer, men alla 50/50 situationer fick de med sig, sånt som påverkar matchrytmen och vilket lag som kan hamna i ett "momentum".

Gillar verkligen inte valet av Mallenco. Det är bara att ta tag i matchen på egen hand för att lita på att denna man ska ta sitt ansvar som domare och våga ge kort till madrid spelarna kommer inte på tal.
Barcelona Walee
2013-02-26 11:23
När kommer Tito tillbaks ?? Roura verkar inte alls ha kolla på form kurva hos spelarna. Eller så verkar han inte bry sig. Gör isåfall hade Pedro inte fått spela så mycket Thiago hade fått mer spel tid även Villa och Tello får oförtjänt lite speltid ,. Naah Roura suuger av de lilla jag har sätt av han. Vi går hoppas att start elvan är bra gör att ändra en match bild det är han inte kapabel till ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-02-26 11:11
Hoppas Messi är på spelhumör idag. I de denaste matcherna mot Real har han varit osynlig, är Messi bra är hela laget bra.

Visca!
Barcelona Zamboza
2013-02-26 11:10
Jag är verkligen emot att man pratar om domare innan match. Sånt ska Mourinho hålla på med, men jag har full förståelse för Rouras uttalande. Undiano är verkligen en slapphänt domare. Bara real gynnas av en sådan domare. Det är fö inte bara barca som klagar på honom, läs länken.
Barcelona Katalano
2013-02-26 10:50
Qanii och Salcini

Själv efterlyser jag fler skott utifrån och forwards som är heta på returer. Efter ett par skott så kommer de att pressa bollhållare oftare för att se till att skott inte avlossas och då öppnas också ytorna bakom dessa spelare.
Barcelona AndreD
2013-02-26 10:48
Gabriel

Minst tre utvisningar rättare sagt
Barcelona Salcini
2013-02-26 10:37
@Qanii:


Det är inte så lätt som det låter. När motståndarna är så packade så är ytorna för att slå bollen på djupet betydligt mindre. Vinner då motståndaren bollen där så har de läge för att ställa om. Och eftersom att vi har en hel del folk på offensiv planhalva i dessa lägen så får väldigt många spelare springa väldigt mycket, oftare än vanligt, vilket gör att våra spelare blir tröttare och tappar i koncentration. Samtidigt merparten av deras spelare inte blir lika trötta eftersom de anfaller med färre folk och inte behöver flytta upp lika mycket.

Istället tycker jag vi bara bör dra upp bolltempot och rörligheten för att dra isär försvaren. Hela tiden hota deras backlinje med flera spelare i djupled, både centralt och på kanten, inte för att alltid slå den till dom, utan mer för att dra ner backlinjen och dra isär försvaret. På så sätt kan vi efter mycket nötande hitta in bollen framför eller bakom backlinjen. Men det krävs tid och tålamod och ett sjuhelvetes jobb utan boll, men mer riskfritt då vi behåller bollen tills lägena är klarare än att vi chansar på första bästa passning, förlorar den, får springa hemåt, försöker igen, förlorar bollen och får springa hemåt.
Barcelona DM1982
2013-02-26 10:33
@Gabriel:


Det blev en utvisning till slut, di Maria åkte ut när matchen i praktiken var slut. Det är en sak att tillåta hårt och tufft spel, den här domaren tillåter fult spel. Stämplingar och hackande på hälsenor, allt är ok för honom. Hoppas han vågar dömma enligt boken idag, inte enligt hur Real vill spela.
Barcelona Gabriel
2013-02-26 10:26
Rätta mig om jag har fel men var det inte Mallenco som dömde cupfinalen mot Madrid? En final Madrid enbart lyckades vinna pga domarens feghet. Den matchen förtjänade Madrid minst en utvisning, och nu är jag generös.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-02-26 10:19
@enkos:


Kan behövas då risken är stor att klubben missar publikintäkter för en kvart- och semifinal i CL, rätt mycket pengar det.

Känns som om det är självklart att Villa ska spela ikväll, sedan ska han vilas mot Real borta, spela mot Deportivo hemma så att han får lite mer matchtempo för att slutligen explodera mot Milan i CL. Så borde det se ut, enligt mig.

Har en känsla av att den här matchen kommer vara riktigt bra eftersom den betyder ganska mycket (helt plötsligt blev cupen viktig för Real igen) medan matchen på lördag kommer vara en avslagen match där båda lagen tar det lite lugnt inför respektive CL-match (även om det är en vecka till för Barcelona efter det).
Barcelona Qanii
2013-02-26 10:13
Jag är så jäkla trött på att vi alltid ska spela runt bollen mot lag som kör handbollsförsvarar. Vi måste lägga fler passnigar på djupet, vi har ju gubbarna som klarar av att slå passningarna och dom som har snabbheten. Varför gör vi inte det oftare? Vi är ju sjukt förutsägbara nu förtiden. Sen så tycker jag att Messi går allt för långt ner i banan vilket ibland leder till att han tappar boll( sparkas ner och ej får frispark) och vips så är det en farlig omställning till motståndarlaget. Sen så vet jag inte vad jag ska säga om försvarsspelet det är katastroff varje läge motståndar laget får leder till mål..

barcastuff ?@barcastuff
Tonight's referee Undiano Mallenco was in charge of 2 of the 3 clasicos won by Real Madrid in the last 5 seasons #fcblive #clasico [via md]

Då vet vi vilka som kommer att få flest 50/50 med sig.
Barcelona true_barca_fan
2013-02-26 09:58
Possible line-up (vs Real Madrid): Pinto - Alves Pique Puyol Alba - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa #fcblive [el confidencial

Hoppas att denna elvan stämmer, 11h till matchen.
btw Undiano Mallenco dömer matchen ikväll och räkna med minst 1 rött kort.

Visca el barcaaaa.
Barcelona enkos
2013-02-26 09:58
Barcelona kommer bara på publikintäkter att tjäna minst 150 miljoner kr ikväll..
Barcelona enkos
2013-02-26 09:51
Messi eyes Di Stéfano's goalscoring record in the Clásico

Player League Cup Super Cup Europe Total
Leo Messi 10 0 5 2 17
Di Stéfano 14 2 0 2 18
Barcelona I.Cuenca
2013-02-26 09:13
Kan vår magra målproduktion handla om att vi blivit för bekväma i vårt spel? Jag menar att vi nu förtiden tar för givet att det ska dyka upp lägen vilket det inte gör på samma sätt mera då lagen börjat läsa sönder oss. Detta är en tanke som jag har. Vad tror ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-02-26 09:12
Cobain

Jag drömde faktiskt också om matchen inatt, jag drömde att Messi gjorde två mål och att vi vann med 2-0.
Barcelona I.Cuenca
2013-02-26 09:07
Vamos Blaugrana (Barcelona) Okej:-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2013-02-26 09:05
Ifall Villa startar och inte skulle göra bra ifrån sig, vill jag verkligen inte se folk som skriver att vi borde bänkat honom osv, för Pedro och Alexis har gjort 30 tals dåliga matcher tsm
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-02-26 08:31
Intressant att Bartomeu har gått ut och bekräftat att tränarteamet har bett om Neymar. Samtidigt säger han att man ännu inte har agerat för att få hit en målvakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-02-26 08:29
Att Fabregas startar ikväll är väl ganska troligt hoppas han tystar tvivlarna.

Håller Pinto nollan är vi vidare.

Real måste vinna något som Mourinhoe inte ofta lyckas med på Camp Nou eller kryssa med fler mål än 1...Mer troligt med tanke på Barcas försvar.

Jag hoppas det blir Messis kväll ikväll det är dags att göra ett riktigt avtryck mot Madrid.

Hoppas också Alves är så bra som han kan vara mot Ronaldo när han fullständigt käkar upp honom.

Lite orolig är man allt känns som Real vilat en hel del nyckelspelare på sistone för att de ska komma i form under senare och avgörande delen av säsongen.
Barcelona Cobain
2013-02-26 07:36
Någon mer än jag som drömt om matchen? Drömde att vi tog ledningen med 1-0 och att Real kvitterade strax innan halvtid. När matchen var slut hade vi dock tystat Mourinho en gång för alla och gått vidare.
Annons: