/spanien/barcelona/forum/839.aspx/spanien/barcelona/forum/839.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-21 16:34
El Pistolen

Åh! Fan vilka nyheter du kommer med!

Utan Nyemar och Iniesta är vi för mycket beroende av Messi.

Barcelona Lion24
2016-08-21 16:28
Personligen är jag stark kritisk till en värvning av Gabriel x2, Paco, Luan eller någon annan anfallare som skulle kosta över 10 miljoner euro. Jag har aldrig riktigt förstått tanken med att köpa en anfallare, speciellt en anfallare med ''rykte'' (Gabriel x2, Paco) när vi har tre spelare där framme som aldrig villar. Då betalar mitt lag 200 miljoner kr + för att en spelare ska hoppa in sista 20 och möjligtvis förändra matchbilden. Jag har varit helt oförstående hela sommaren när det har snackats om Gabriel x2, jag fattar inte, är MSN skadebenägna? Brukar dom vila och stå över matcher? Brukar dom ens bli utbytta? Vad ska jag med en spelare till som inte ens får spela av spelarna? Jag skulle hellre vilja ha en Mario Gomez (vet att han är klar för Wolfsburg) som kan förändra matchbilden på ett annat sätt eller en Jonathan Soriano som tar mindre i lön, kan klubben och är en hyfsad målskytt.

Jag hoppas innerligt att vi inte köper Paco, Luan eller någon annan spelare som kostar så mycket. Jag hoppas allt går fel och jag hoppas att Valencia håller i Paco. En sån spelare med ett sånt rykte och ett sånt pris kommer acceptera bänken första säsongen, när spelaren sedan inser att max 20 minuters fotboll i veckan inte lönar hans utveckling så kommer han vilja röra sig till en annan klubb. Då måste man börja om från början igen och börja leta efter en ny spelare. När man köper såna här spelare (bänkspelare som är dyra och unga) så får man kanske nånting första året då spelaren känner att han måste ge 100% för att han kommit till en ny klubb, men efter andra/tredje året så kommer problemen och jag förstår inte hur man inte kan så dessa problem redan nu.

Angående målvaktssituationen så förstår jag heller inte intresset/värvningen av Cillessen. Det är en bra målvakt men har Lucho inte lärt sig läxan av att han två bra målvakter som ska konkurrera ut varandra? Stämningen mellan Stegen och Bravo såg inte alls så trevlig ut. Jag menar inte att dom var fiender men det där är inte hälsosamt för ett lag, i alla fall inte för målvakterna då man aldrig får en trygghet. Målvakt ska betyda trygghet! En målvakt ska känna på matcher varje vecka och inte rotera! Luchos favoritmålvakt Bravo får troligtvis lämna på grund av situationen som Lucho själv har skapat och nu håller Lucho alltså på att göra om situationen fast med en annan målvakt. För mig så är en andra målvakt mycket mer än bara en andra målvakt. En sån spelare ska vara tränarens andra hand i gruppen. En glädjespridare som också ska stötta de andra spelare när det går tungt. Reina är ett perfekt exempel på det. Situationen med Cillessen kommer heller inte vara långsiktigt utan om något/några få år så kommer vi stå där med samma problem igen. Jag varnade för Bravo-Stegen situationen redan första dagen och nu har problem skapats när våran tränare måste sälja den målvakt han var tryggast med. Det här skapar problem mellan tränare-ledning men tränarens motivation att föra det här laget blir kanske inte 100% när han tvingas sälja startspelare han tycker om.

Hitills har vi gjort ett mycket transferfönster med unga och färska spelare även om vi kanske har en mittfältare för mycket men på den biten så litar jag på att Lucho vet vad han ska göra. Annars så behöver vi ingen annan anfallare egentligen och om vi ska köpa en så gärna en anfallare med en låg profil som vet och accepterar sin roll. För situationen med Leo, Ney och Suarez är som den är, vare sig man tycker om det eller inte. Dom här spelarna vilar aldrig och blir inte ens utbytta. Blir dom utbytta så kanske dom skapar problem med gester eller ord vilket vargarna till journalister sedan snappar upp och det blir rubriker och problem inom laget. Sånt är onödigt. Munir har sett bra ut, hans främsta vapen som han utvecklat är framförallt löpningarna den här sommaren och när vi har en spelare som utvecklats och som också accepterar den här rollen så behöver vi ingen brasiliansk framtidslöfte som inom 1-2 kommer kräva speltid varje vecka. Med MSN funkar det inte. Jag har hellre Masip som andra målvakt än Cillessen för med Masip så kommer det finnas en förståelig relation mellan han och Stegen där båda vet sina roller.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-21 16:26
Förövrigt så verkar det som att mittbacksbjässen Niklas Sule som storspela igår för Tyskland är Culé (länktips). Jag blev galet imponerad av honom. Var förberedda på att RM kommer jaga honom snart (if u know what I mean).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-21 16:21
[QUOTE=Ribohn Fan]Blaugrana91 Ja! Tyvärr var det han som låg bakom allt! [/QUOTE] Du måste förstå att Barcas spel medvetet kretsar kring Messi. Vi har världsspelare på varje position men har du en alien i laget så ska det självklart byggas kring honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-21 16:11
Blaugrana91 Ja! Tyvärr var det han som låg bakom allt!
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 16:06
Bara Messi som kan hota?? Eh ok missade du matchen igår?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-21 16:02
Jag är rädd att Neymar är kvar i Brasilien till VM- kvalet är över.
Bilbao är en av dem svåraste bortamatcherna och jag tror att vi verkligen behöver honom den här matchen.
Bilbao har nu sett i dem senaste matcherna vilken form Messi är i.
Dem kommer gå väldigt hårt på honom och när Iniesta är borta har vi tyvärr bara Messi som kan hota.
Det blir inte lätt.
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 15:49
[QUOTE=El Pistolero #9]Valencia must sell a player by the end of this month in order to register Nani in La Liga. [@sportyou] De kommer sälja Mustafi till Arsenal o säga nej till oss. Arsenal förstör för oss igen :P [/QUOTE] Arsenal verkar dock (snåla som dem är) inte vilja betala vad Valencia kräver. ;) Dessutom måste kanske Valencia värva ersättare så då försvinner ju lite av det man får in, enligt MD kan det vara aktuellt att sälja mer än bara en spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Seabrook
2016-08-21 15:48
@El Pistolero #9:


Visserligen kan de göra så, men det vore oerhört dumt av dem att sälja sin bästa mittback. Laget kommer att falla som korthus om de säljer Mustafi.
Barcelona Junta Dimision
2016-08-21 15:24
@Shanghai:

Föredrar att inte ha någon wife-beater i vårt lag.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-21 15:21
Valencia must sell a player by the end of this month in order to register Nani in La Liga. [@sportyou] De kommer sälja Mustafi till Arsenal o säga nej till oss. Arsenal förstör för oss igen :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-21 14:35
AB skriver nu också om Neymars kaptenbindeln.
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 14:27
Shanghai Som sagt enligt MD är det antingen Paco eller ingen (Vi satsar på Munir). Visst allt ska tas med en nypa salt, men MD har varit väldigt trovärdiga under det här transferfönstret. Vi får se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-08-21 14:16
Kom att tänka på något nu, varför inte värva Rubén Castro? Han är gammal, vilket betyder att han accepterar bänken och kan dessutom garantera oss mål. Enda nackdelen är att han inte är för lång. Men jag hade hellre satsat på honom än Paco Alcácer då den sistnämnde är ung, dyr och kräver säkerligen speltid. En annan kandidat är Lucas Pérez.

Som sagt, ledningen har lovat att en anfallare kommer, så det blir spännande att se.
Barcelona Shanghai
2016-08-21 14:10
@Ribohn Fan:


Han tog över kaptensbindeln efter VM 2014. Så han var lagkapten under Copa America 2015.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-21 14:07
Enkos

Har han varit det tidigare? Det är väl bara U23 han har varit kapten.
Barcelona enkos
2016-08-21 14:00
Neymar är inte längre Brasiliens kapten något han informerat förbundskapten. Ingen orsak anges men det spekuleras att anledningen är att inhemska medier har kritiserat Neymar hårt senaste åren och att han fick nog. b92
Barcelona Kröjff
2016-08-21 13:58
@Gabriel:


Det var alltså så viktigt för dig att leda i bevis att Leo Messi är en nästintill felfri frisparksskytt som i stort sett alltid placerar bollen perfekt och helt utom räckhåll för målvakten - efter att först ha studerat videoklipp in i det sista för att få rätt i slutänden- att du mer eller mindre mitt under en stundtals oerhört välspelad OS - final i fotboll, höll dig kvar på forumet inledningsvis för att få framföra budskapet ifråga. Vilket förvisso bevisar att du inte for med osanning, då du skrev att du förlorat ditt tidigare så stora fotbollsintresse; utöver att av födsel och ohejdbar vana följa Barcelonas fortsatta öden och äventyr.

Men i din iver glömde du från skillnad till vad som var fallet med Claudio Bravos agerande igår, att även studera målvakterna. För på mer än en frispark i klippen går målvakterna i motsats till chilenaren händelserna i förväg, har tyngdpunkten på fel fot och till och med går åt fel håll först. Men då kan man å andra sidan i och för sig hävda att eftersom Bravo stod rätt och var på tårna så borde han också tagit bollen. Och det kan man ju tycka. Men om han gjort så hade förmodligen många beskrivit det som en extremt bra räddning. Vilket betyder att det inte var en frispark han "helt enkelt" ska ta.

I så fall och med tanke på att fick en hand på bollen, kan man ju knappast skylla honom för att ha varit direkt dålig i sitt ingripande och än mindre gjort sig skyldig till en "tabbe". För då tror man sig kunna båda äta kakan och ha den kvar, eller hur? Ty det kan man tyvärr inte när det kommer till kritan. Som du kanske märker har jag nu tagit ordet nyanser ett steg längre och närmar mig något som kallas analys. Och då blir allting genast mycket jobbigare. För då vill det till att man tänker någonstans mellan himmel och helvete, svart eller vitt, nämligen mitt i vad vi till vardags kallar verkligheten.

Det är inte bara sportjournalister som har svårt med den biten. Även vissa skribenter på Les Rambles m fl forum för fotbollsfans, måste då försöka börja anamma tankebanor som först och främst står att finna i den s k gråzonen. Och där säljs det minsann inga lösnummer att tala om. Inte heller lär inflödet av likes från fanboys vara särskilt stort. "Boorring"!, som Homer Simpson skulle ha stönat.

Men med det sagt, så visst är det helt fantastiska frisparkar som Leo Messi får till, oavsett. Ja, överjordiska rentav. Och jag brukar faktiskt vara den förste att framhålla den lille men naggande gode argentinaren som världens bäste frisparksskytt, varje gång jag träffar på en och annan fotbollsintresserad som är av en annan åsikt. Så, slöseri med dyrbar tid att försöka övertyga mig eller andra om att jag var helt ute och cyklade på just den punkten (om det nu skulle ha varit syftet).

Men ponera nu att Messi, Suárez eller Neymar vid en frispark hade skjutit lika hårt och på exakt samma ställe som Rubén Castro gjorde igår. Och målvakten i motståndarlaget betett sig precis på samma sätt som Bravo. Hade du då ens i din vildaste fantasi kunnat drömma om att avstå från att följa dom exalterade engelska kommentatorernas exempel, nämligen att höja frisparken ifråga till skyarna i en fri svensk översättning av "stunning", istället för att som blev fallet, beskriva försöket till räddning som dåligt".Tillåt mig tvivla. Tror inte det. Då är sannolikheten nog större att du följt strömmen av utropstecken och spunnit vidare på temat med ytterligare superlativer som: "Grande!". Om sen Messi, Suáres eller Neymar spelat huvudrollen som Rubén Castro, kvittar nog lika när allt kommer omkring.

Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 13:40
Hehe El Pistolero hann visst före. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 13:39
MD skriver att Barca kommer göra ett sista försök att slutföra värvningen av Paco Alcácer. Valencia är i desperat behov av pengar och kommer behöva sälja spelare för kunna balansera sitt bokslut och klara av FFP. Barca erbjuder €30M samt både Munir och Samper. Det ÄR ett bra bud. Ägaren Lim accepterar budet men både presidenten och sportchefen är dem som blockerar affären för tillfället. Paco vill till Barca och Lim är den som avgör. Bartomeu ska ha sagt igår att man inte kan utesluta något vad gäller Alcácers ev. ankomst. Klubben vill att han ska vara klar innan matchen mot Bilbao nästa helg. Om Valencia i slutändan vägrar ge sig kommer man satsa på Munir, lägg till att Arda spelar som en helt ny spelare. Klubben överväger inga alternativ utifrån utöver Paco. Spännande vecka med andra ord.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-21 13:28
Barça want to sign Alcacer before the game against Bilbao as Valencia are obliged to sell the player to balance the books. [MD] Barça will try to close the deal for Alcacer next week and if they fail in the bid, they'll have to make do with Munir as 4th forward. [MD] Barça's offer of 30M plus Munir and Samper is a tempting one for Valencia as it will balance their accounts and give them options too. [MD] Grattis Munir till platsen som 4e striker. Tråkigt att man inte går för Lucas Perez. Suck...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-08-21 13:06
Det här är inte MSN, Twitter eller Facebook. Vill du fortsätta skriva här inne så råder jag dig att läsa igenom ditt inlägg en extra gång innan du skickar. Skriv ordentligt!

Varning! /Mod.
Barcelona barcagurl
2016-08-21 13:02
Detta kanske låter skevt. Men jag har alltid gillat Real Madrids BÄNK. Deras utfyllnad. Skadar sig nån visst! In med en likvärdig spelare, simpelt! Och nu.. Våran bänk. Wow. Vi kommer vinna titlar iår det är en sak som är säkert (ovanligt) haha. Bredden nu är fantastisk. Vi saknar neymar, vi saknar iniesta, vi saknar masken! Vi sätter in Denis, vi tar in umiti, vi kör en kombo mellan turan och munir på neymars plats. Då har vi fortfarande digne, vidal, samper med flera kvar på bänken hungriga som aldrig förr! Fan säger jag i lycka, känner mig riktigt nöjd! Sen Gomes!!! En till! Visst han var avstängd igår men annars! Är det bara jag som hypar om vår bänk?! Haha jag är så nöjd med årets transfers och då är vi lovade en anfallare till.. Behövs det? Vi har ändå en jävligt bra bänk!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 12:59
Gabigol said he will only decide his future after he returns to Santos, but that he would like to play with Neymar again. Jag var tidigare för en värvning av Gabigol, men efter hans OS är jag nu mot en värvning. Jag hoppas han inte kommer hit. Dessutom har klubben enbart siktet inställt på Alcácer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-08-21 12:50
Storseger och propaganda fotboll, jisses vad spelarna var hungriga. Längesen man såg den vilja att bombardera motståndarnas mål. Neymar och rafinha får vinna OS, varav den förste ger långfingret till hans kritiker. Än bättre blir helgen när Madrid förlorar ikväll :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2016-08-21 12:44
@Visca el Barca 17:


Det här måste ändå väl ändå gå under 'innehållslösa kommentarer', 'icke-fotbollsrelaterade ämnen' och 'spam'?

*suck*
Barcelona Fuerza
2016-08-21 12:28
Intervju med en väldigt känslofylld Rafinha och därefter dyker Neymar upp.
Barcelona LeoMessi
2016-08-21 11:26
Förresten någon som har hittat Highlights med Ray Hudson?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-08-21 11:25
Bravo didn't train today, with the permission of the club. [Diario Sport,Mundo Deportivo]

Klar när som helst då.
Seabrook
2016-08-21 11:08
Lite statistik (mål & assist) från gårdagens match:

Lionel Messi 2+1
Luis Suarez 3+0
Arda Turan 1+1
Sergi Roberto 0+2
Jordi Alba 0+1
Annons: