/spanien/barcelona/forum/8364.aspx/spanien/barcelona/forum/8364.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Walee
3/18/2013 22:13
Är Neymar klar gör Barca ??? Om inte släppt det för faan. Fins gott om tid att prata om Neymar när han väl är klar..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
3/18/2013 22:04
Det räcker att neymar och Messi kommer överens så kommer det bli explosion !! Neymar-villa-Messi ... Herregud . Blir svettig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
3/18/2013 21:58
Neymar kommer explodera i Barca och bevisa tvivlarna fel. Om han nu kommer till oss :D
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/18/2013 21:47
Jag är fortsatt väldigt skeptisk till en värvning av brassen. Nåja vi får se vad som händer, diskussionen lär dyka upp i sommar. Säsongen är långt ifrån över ännu. Prio ett bör dock vara att värva in en mittback och med mittback menar jag inte defensiv mittfältare som skolas om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
3/18/2013 21:40
Vampiro

Nu pratar vi om Neymar. I det här fallet så är han fortfarande ung och tillräckligt av en stjärna för att matcha köpspriset.

Jag har svårt att se Neymar kosta mer än 30 miljoner med tanke på hans utgående kontrakt och att han vill till Barcelona.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
3/18/2013 21:30
Jag är för Neymar om man typ tar honom på free transfer. Börja det närma sig summor runt 30milj finns det ett gäng spelare jag hellre ser att man går efter. Har ingen jättebra känsla med Neymar. Han har så mycket att bevisa, och har hittills inte direkt imponerat när han ställts på prov. Typ i klubblags VM och många matcher med landslaget. Dessutom är han för tunn och faller lätt.. MEN samtidigt går det inte att blunda för att han trots allt har talang utöver det vanliga. Det finns potential till något riktigt stort - och till ett lågt pris är jag beredd att chansa med honom.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/18/2013 21:30
Det går inte jämföra dagens situation i Barcelona med hur det såg ut för 10 år sen när Ronaldinho värvades. Då hade man ingen fixstjärna i laget, Riquelme hade misslyckats säsongen innan och nyblivna presidenten Laporta var tvungen att värva in ett stort namn speciellt efter att Beckham gick till ärkerivalen. Man var desperata och Rosell lyckades övertala Ronaldinho att välja Barça och the rest is history. Idag så har vi redan världens bästa lag och världens bästa spelare som tar stor plats. 2003 kunde man bygga laget kring sitt nyförvärv, idag hade det vart idiotiskt att göra det. Med den logiken så kan ju vilket lag som helst värva Neymar och sen gå jämnt på merchandise. Då kan ju t.ex en klubb ta lån och sen värva massa storspelare, går det bra, great. Blir det flopp så har man fått tillbaka pengarna på tröjförsäljningar och av att sälja vidare spelaren. Tror inte det är så enkelt faktiskt. Sen hur kan du vara säker på att han säljs dyrt om han blir en flopp? Vad talar för att andra klubbar vill lägga stora pengar på en spelare som misslyckats i Barcelona? Det har knappast vart så innan, tvärtom så har de sålts för småpotatis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
3/18/2013 21:20
DM1982 Jag pratade inte om spelet, jag pratade om mentaliteten. Jag tror att Neymar har målats upp som en diva som kommer att börja trampa på alla. Vissa spelare kommer till Barcelona och köps som stjärnor, men av eget verk så stryper de sig själva. De börjar bli osäkra och känner pressen, sen så klarar de inte av det. Sen så finns det spelare som går till Barcelona och växer av det. Det är där jag menar att det är upptill Neymar att sköta den delen, inte Barcelona. Du kan väl inte påstå att det är en stor skillnad i intentionen? Ronaldinho gjorde en sombrerofint på Dunga, hur mycket mer arrogant kan man bli vid den åldern? Om Neymar kan förnedra en spelare så visar det mer på hans skicklighet än att han ska vara elak. När Messi dribblar förbi ett par spelare, så är det inte att han vill förnedra de, det är att han är så pass skicklig. Sen så är det en annan mentalitet i Brasilien att trix oftast uppskattas, men jag tror nog att det kan finslipas och bli mer effektivt.
Barcelona DM1982
3/18/2013 21:15
@Hetfield:
Jag visste att du skulle säga Ronaldinho, jag utelämnade honom med flit innan. Han gjorde saker med ett leende, Neymar verkar göra det bara för att han kan. Jag ser det som en stor skillnad. Man kan märka på Messi ibland att han fintar upp en spelare som har stämplat honom bara för att vara lite taskig mot honom, en liten förnedring. Neymar kör på så väldigt, väldigt ofta vilket är trist att se men det funkar i Brasilien där det showas på ett annat sätt. Sedan så är det ju så att spelare anpassas efter spelsystemet i Barcelona, inte spelsystemet efter spelare. Har väl varit så sedan Cruyffs tid i Barcelona så jo, spelare stryps ibland. Neymar kan glömma att han kan köra som han gör i Santos, finns inte en chans att det kommer tillåtas. Ronaldinho skärpte sig under några få år, sedan blev det festande igen för honom. Det är nästan risken man får ta när man köper in brasilianare. Men hur som helst så är jag rätt säker på att Neymar kommer, det är Rosells prestigevärvning, hans Maradona. Hoppas bara att det finns några pengar över för en målvakt och en mittback annars har laget problem.
Barcelona Hetfield
3/18/2013 21:04
DM1982 Gissa vem som brukade förnedra spelare? Ronaldinho. Folk sa exakt samma sak om Ronaldinho, att han inte var effektiv och bara trixade. Ronaldinho var redan som en liten grabb den stora stjärnan i Gremio och folk hyllade honom som nästa storspelare. Jag tycker inte att man kan hårddra det att "ja, men han är bra i brasilianska ligan, hur ska han klara sig i europa?". Det Neymar har som varken Robinho (eller andra misslyckade spelare) har, det är att han faktiskt har en hjärna och kan göra mål. Om Neymar bara kunde dribbla så hade jag inte tagit honom på allvar, men det är att han är så pass komplett (ja, förutom huvudspelet) som gör honom så värdefull. Det finns en dålig bild av att spelare "stryps" i Barcelona så fort de ska bli stjärnor, vilket inte stämmer. Det är spelaren som avgör hans karriär, inte Barcelona. Ronaldinho festade loss i Paris, men så fort han kom till Barcelona så skärpte han sig. Om Neymar kan göra samma sak, då kommer han att få loss det han behöver. Vampiro Varför skulle det vara löjligt? Tröjförsäljningarna kommer nog att gå bra. Neymar sponsras av Nike och Nike sponsrar Barcelona. Låt oss säga att tröjförsäljningarna blir ett fiasko och de används som toapapper. Neymar med ett långt kontrakt i Barcelona kan fortfarande säljas för en hög summa, så det blir ingen ekonomisk förlust på den nivån. Det lär inte bli någon stor ekonomisk förlust oavsett hur det blir.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/18/2013 21:04
Jag tvivlar inte på att Neymar har talang, tror bara inte att Barça är rätt lag för att han ska få ut det bästa av sitt spel. Vill inte rabbla upp samma namn igen men Henry, Ibrahimovic och Villa var alla spelare som dominerade i sina tidigare klubbar men det är som sagt inte lika enkelt i Barcelona där man i varje match spelar mot 10 försvarare. Lägg sedan till Messi-faktorn som gör det ännu svårare att få utrymme, nästan alla passningar går till Messi trots att andra spelare kan ha bättre lägen. Större namn har misslyckats och inte mycket talar för att en yngling från Brasilien bryta trenden. Neymar kommer inte få Barcelona att ändra sitt spel. Det där med ekonomin har ingen här koll på så det är bara löjligt att spekulera om huruvida man går plus eller minus på en sån affär.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
3/18/2013 20:59
Det är inget fel på våra defensiva spelare som individer, problemet att vi släpper mål beror på spelsystemet. Vi är ett lag som anfaller och är hela tiden på motståndarnas planhalva med båda ytterbackar Alves och Alba längst framme och det gör normalt oss sårbara när motståndarna tar bollen och kontrar snabb. Då finns det inga mittbackar i världens som skulle göra det bättre än vad våra gör när de lämnas ensamma.. Tror ni att Hummles eller Silva skulle klara det bättre, då har ni fel.. Se hur det går för deras lag trots att de har tätare försvar med fler spelare i defensiven än Barcelona.. Ni säger att man ska köpa en back som är stark med huvudet? Ska en spelare plocka ner alla bollar på fasta situationer? då är chansen 10% att bollen hamnar just på honom.. Så länge vi gör 3-4 framåt har vi råd med att släppa 1-2 bakåt.. Ska vi ändra på spelsystemet då ska vi spela med 4 backar och inte 2 som fallet är idag.. då kan vi räkna med mindre mål bakåt men samtidigt mindre framåt..
Barcelona DM1982
3/18/2013 20:58
@Hetfield:


Han är den stora stjärnan i Santos och han är den stora stjärnan i landslaget. Klarar han av att inte vara den stora stjärnan i Barcelona? Viktig fråga, divafasoner funkar inte där.

Jag ser inte ner på den brasilianska ligan men det är ju heller inte en toppliga om man jämför med Europa. Den naturliga vägen för många spelare har varit med ett stopp i en mellanliga innan de tar klivet upp i toppligan, med Neymar så blir det toppen direkt. Kan vara farligt.

Se bara hur Barcelona mosade Santos i VM för klubblag, det såg ut som om Barcelona mötte Zaragoza eller liknande.

Neymar showar mycket i Santos, jag skulle till och med vilja påstå att han förnedrar motståndare ibland. Det funkar inte i Barcelona, det är inte så det ska gå till. Kan han sluta med det? Ska han sluta med det? Vad är poängen med att strypa en Ferrari så att den bara går i 110?

Som du ser så finns det många frågor om Neymar, kostar han mycket pengar så bör han inte vara ett rimligt alternativ.

Barcelona måste sikta in sig på en bra målvakt som håller under många och även en bra mittback. Neymar ligger långt ner på listan över spelare som bör handlas in.
Barcelona Hetfield
3/18/2013 20:48
Vampiro Men det kan också betyda något, så då blir ju hela grejen meningslös. Man kan säga vad man vill om Neymar, men han är en gigantisk talang. Jag vill verkligen inte dra upp ekonomiska grejer, men jag har svårt att se Neymar bli ett ekonomiskt misslyckande. Även om han skulle misslyckas så skulle tröjförsäljningarna och att man säljer honom kompensera för priset. Visst är det en risk, men det är en risk som är värd att ta. DM1982 Jag kan inte veta, men jag kan nog dra rimliga slutsatser. Han har dominerat i ett brasilianskt topplag sen han var 18 år, och han är den givna stjärnan i landslaget. Trots hans ålder så är det han som ska bära Brasiliens anfallsspel på sina axlar. Om det inte kräver ett stort psyke att redan vid den åldern få bära landslaget och vara den stora stjärnan i ett topplag så är väl inte mycket som räknas. Sen så oavsett hur mycket man än vill se ner på brasilianska ligan så kan man inte se förbi att de har enorma talanger och trycker är enormt på spelarna, sen att Neymar har utmärkt sig så bra visar ju på hans skicklighet. Jag är bara så allmänt trött på att Barcelona köper spelare som stämplas som "spännande", sen så kommer de till Barcelona och vågar knappt dribbla. Jag väljer helt enkelt att utgå ifrån hans psyke och skicklighet.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/18/2013 20:41
@Hetfield Menar mer att prestationer från den brasilianska ligan inte väger speciellt tungt i dessa sammanhang. Det kan gå hur som helst men med de priserna de ryktas om så känns det som en oerhört vild chansning. Neymar kan säkerligen blomma ut till en världsspelare men tror dessvärre inte att Barcelona är rätt miljö för det. Har svårt att se honom få det utrymmet när vi redan har världens bästa spelare i laget. Vill inte ens tänka på priset heller. Visserligen har han bara ett år kvar på kontraktet men med tanke på att PSG köpte Lucas som inte ens var ordinarie i OS, för runt €40M så lär inte Santos vilja släppa Brasiliens största fixstjärna för kaffepengar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
3/18/2013 20:40
@Hetfield:


Men du kan ju inte veta om Neymar vågar och kan i Barcelona, eller hur?
Barcelona Hetfield
3/18/2013 20:36
Sen så tycker jag inte heller att Messi på något sätt "förhindrar" andra anfallare. Messi serverar gång på gång på målchanser till sina medspelare som de missar.

Om Messi kan hitta en spelare som funkar med honom och som tänker lika snabbt, då kommer de snarare att hjälpa varandra. Återigen, jag vill inte låta som världens största Neymarist, om han kostar för mycket så ska han inte köpas, men jag är trött på dessa fega spelare som aldrig vågar ta för sig. Äntligen en anfallare som vågar och kan.
Barcelona DM1982
3/18/2013 20:34
@påfågeln:


Men han vann fortfarande skytteligan i Brasilien, eller hur?

Neymar har potential, helt klart, men det gäller att vara medveten om att hans spelstil kommer strypas väldigt mycket så länge Messi spelar i laget. Han kan glömma att han kan showa och gå på avslut efter avslut. Det handlar om att hitta Messi och spela fram till honom, till stora delar.

Som sagt, Barcelona har inte problem offensivt utan det är defensivt som det läcker. Barcelona gör många mål och skulle kunna göra ännu fler med lite bättre skärpa. Problemet är att laget även släpper in väldigt många mål.

En klassback kostar och nu är det ju till och med en ny målvakt som måste köpas in. Så hur långt ner på listan är inte Neymar då?
Barcelona Hetfield
3/18/2013 20:28
Vampiro Ursäkta, men det är en rätt så meningslös jämförelse. Jag kan lika gärna dra upp att Ronaldo och Romario kom från den brasilianska ligan. Men jag håller med om att om det ska vara några gigantiska summor så kan man leta efter andra spelare. DM1982 Återigen, det löser inget. Ingen av de spelarna kan varken ersätta eller ens kompensera för det Messi står för. Om Messi skulle hamna i en svacka eller bli skadad så är jag mycket mer bekväm med att ha Neymar i laget än Sanchez som inte ens kan göra enkla mål. Rätt så lustigt hur folk ser ner på den brasilianska ligan trots att de massproducerar stora spelare, men folk sitter och hyllar att Sanchez var bra i den chilenska ligan och håller det som argument till att han ska vara en gigantisk talang. Man kan vända och vrida på många saker. Det är som att säga att la masia är usel för att man har fått fram ett par mediokra spelare. Sen så är jämförelsen med Keirrison rätt så meningslös då han inte ens fick en chans, så man vet aldrig vad han hade gjort. Dessutom så är Neymar den största stjärnan i landslaget och i den brasilianska ligan, det är en stor skillnad.
Barcelona påfågeln
3/18/2013 20:25
Keirrson spelade inte ens i landslaget när han värvades, Neymar är den stora stjärnan där. Kvalitétsskillnad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
3/18/2013 20:23
Brazilian League Série A Top Scorer: 2008 (21 goals) (Coritiba)
Paraná State League Best Striker: 2008 (Coritiba)
Paraná State League Best Player: 2008 (Coritiba)
Paraná State League Golden Shoe: 2008 (Coritiba)

Dessa utmärkelser, bland flera andra, fick Keirrison innan han köptes in av Barcelona. Han fick inte en sekunds speltid i a-laget och lyckades inte heller när han lånades ut till Fiorentina.

Brasilianska ligan är inte en värdemätare för hur bra någon är, bara om det finns potential hos spelaren.

Neymar kan funka eller han kan misslyckas, om det vet vi inget. Men det vi med säkerhet vet är att backlinjen måste förstärkas, om det råder det ingen tvekan.
Barcelona B-Guden
3/18/2013 20:20
Barcelona SKA, värva en back som är bra på huvudet, sen om han är dålig på fötterna ska inte spela nån roll så länge han inte är mycket sämre än Puyol.
varför jag drar upp puyol är för han är den sämsta i laget med fötterna.

Om inte en mittback värvas, så ska tränarna och ledningen avgå.
Alternativt att Batra får chansen nu precis som Varane och imponerar, men Puyol blir inte yngre direkt..
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/18/2013 20:14
Det finns betydligt bättre målgörare än Neymar därute. Det är en sak att göra mål i Brasilien, det gjorde även spelare som Robinho, Jô och Nilmar. Stor skillnad på att lira i brasilianska ligan gentemot Europa. Sen är Barcelona inte i behov av kreativa spelare i första taget då Fábregas och Thiago redan sitter på bänken. Let's face it, ingen världsanfallare kommer kunna få ut max av sitt spel i Barça så länge Messi spelar. Henry, Villa och Alexis är dyra värvningar som alla fått ta ett steg tillbaka och gått från fixstjärnor till lagspelare i Barcelona. Har svårt att se Neymar klara av en sån roll. Så nej till Neymar, onödig och dyr gamble in my opinion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
3/18/2013 20:13
@Hetfield:


Vi har Messi, Villa, Pedro, Sanchez, Tello är inte dum där framme och möjligen en ny stjärna i Deulofeu.

Offensiven är absolut inget att vara orolig över, det är defensiven som måste styras upp. En mittback av högsta klass måste införskaffas, enligt mig är Neymar bara en lyxvärvning för tillfället.

Men visst, om Neymar kommer för en summa runt 300 miljoner så är det ok men knappast för de fantasisummor som det ryktas om.
Barcelona zick9
3/18/2013 20:10
Fd Barca-spelaren Martin Caceres har varit med om en bilolycka! Hoppas att allt är bra med honom.

Han lyckades väl inte hos oss om jag minns rätt. Han var iaf med om att vinna ett CL-guld med klubben.
Barcelona Hetfield
3/18/2013 19:57
DM1982

Vilka menar du? Villa? Han blir inte yngre. Sanchez? Det är ingen målgörare och lär aldrig bli det. Pedro? Han tar alldeles för stort defensivt ansvar för att bli det.

Barcelona och la masia har inte den spelaren för framtiden. Det är bara Messi som gör målen, och vad händer om han blir skadad? Ska man verkligen förlita sig på resten?
Barcelona DM1982
3/18/2013 19:36
@Hetfield:


Nu är det väl knappast en målgörare som Barcelona behöver, världens bästa avslutare finns i laget. En del av dem behöver ställa in siktet lite men potentialen finns där om man säger så.

Det Barcelona behöver är en mittback, de offensiva krafterna finns i laget.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
3/18/2013 19:03
Kolla hur Alves sjunger FCB's hymn, Här snackar vi kärlek för klubben
Barcelona påfågeln
3/18/2013 18:51
Puyol kände säkert att han inte bidrog när han inte kunde köra fullt, och valde därför att inte skjuta på operationen. Det var ändå hans val att ta, och även om det kanske varit bättre för laget att ha en halvskadad Puyol som spelar resten av säsongen på smärtstillande och mest är reserv så ska inte Puyol tvingas till det. Det är dessutom extremt kortsiktigt tänkt att göra så, och räddar operationen Puyols hälsa såpass att han kan göra två-tre säsonger till så är det absolut värt det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
3/18/2013 18:50
Jag gillar personligen köpet av Neymar. Det finns ingen garanti att han kommer att dominera i Barcelona, men jag tänker ändå på att han har möjligheten att göra det. Vad behöver Barcelona? Jo, en målgörare. En kreativ spelare. Vad är Neymar? En målgörare och en kreativ spelare. Neymar är dessutom bra på småytor, det är där många spelare i Barcelona inte klarar av. Kort sagt, jag är för ett köp, och även om det skulle misslyckas så tar man igen det ekonomiskt med tröjförsäljning och försäljning.
Annons: