/spanien/barcelona/forum/8361.aspx/spanien/barcelona/forum/8361.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
muhammad91
3/18/2013 16:25
För det första:

För Två - Tre veckor sen: Alla bara "Barcelona spelade med 10 man? Messi?? Vem? Världens bäste? HA HA HA"

Två veckor och Messi gav svar tillbaka : Bitch Please. . .

Jag är väldigt glad att vi har börjat komma tillbaka i form, Tito är tillbaka till matchen mot Celta och Messi och Villa spelar samtidigt, Detta gör dem så otroligt bra.

När nu Puyol är borta, Hoppas jag att vi börjar ge Bartra en chans, killen är 184 cm, snabb och stabil.
Är det sant att Sanchez förhandlar med Inter? och något nytt om Barcas ersättare till Valdes?

Kanske lite off topic: men många Real fans anser att "Modric kan hantera Iniesta och Xavis roll jätte lätt, och dem gjorde jätte värvning av Modric och Vi värvade Floppen Fabregas.. Allvarligt att dem höjer Modric så mycket efter 2 matcher, och har dem verkligen glömt att Fabregas gjorde 15 mål and 20 assist in sina totala 48 matcher under hans första sasöng. Man ska inte ens på gå in på Messi - Ronaldo jämförelsen, då håller dem inte så hög nivå.

Kanske jag får avstängning för det men jag hoppas verkligen att första CL matchen mellan Real och Gala.. slutar 0-0 och andra Gala får en felaktig straff i 90e min .. och Varane blir utvisad .. Då ska jag se om dem är lika nöjda med sina värvningar.
Barcelona enkos
3/18/2013 16:20
18 first team players off on international duty

The Spanish under 21 squad are also playing two friendly games – against Norway in Toledo this Thursday and then against Russia in Alcorcon the following Monday and seven Barça players have been called up, four from the first team squad (Tello, Bartra, Montoya and Thiago) and three more from Barça B (Muniesa, Deulofeu and Planas).
Barcelona enkos
3/18/2013 16:14
Kommer ni ihåg vad tidningarna skrev om Messi och Villa? se bilden nu The team’s 126 goals 55 goals Messi 14 goals Villa 9 goals Cesc 7 goals Pedro 6 gols Adriano 5 goals Tello, Xavi, Iniesta, Alexis and Alba 3 goals Piqué 2 goals Thiago and Puyol 1 goal Alves, Busquets and Song
Barcelona Barcadinho.
3/18/2013 16:10
Det är klart att ingen går och väljer operation för att leka med andra.
Men det är inte det som är situationen.
Puyi skulle opereras till sommaren avsett, men han väljer att operera sig nu, istället för att avvakta.
Och eventuellt utan att informera tränarna om det.
Barcelona enkos
3/18/2013 16:09
Förstår inte folk som tar detta på allvar och inte minst de som tror på allt som skrivs i tidningarna.. Bara tanken att Puyol skulle göra det som en markering säger att allt är bara ren påhitt. Att Puyol opererar sig just nu är den bästa möjliga tillfällen som kunde ges och då var det en hastig beslut. Det är ligauppehåll i två veckor + att ligan är säkrad + att PSG är inte någon motståndare som skrämmer..
Allt detta gjordes för att Puyol ska kunna komma tillbaka när han mest behövs och det är i semifinalerna som börjar den 23 april. Då kommer Puyol vara tillbaka..
Barcelona påfågeln
3/18/2013 16:08
Det känns dock konstigt att säga att han inte informerade klubben, eftersom det var klubbens läkare han tog beslutet tillsammans med. Pratar inte klubbens läkare med lagets tränare om spelarnas skick? I så fall är det illa.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
3/18/2013 15:54
Tror knappast man genomgår en operation bara för att göra en markering. Sådana operationer är ingen lek, och man gör de inte bara för att göra det. Uppenbarligen har han haft problem med knät om han valt att operera sig. Att han inte informerat klubben är en annan sak (om det nu ens är sant)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
3/18/2013 15:32
Kanske bättre att han gör sin operation nu så han inte skadar knät och blir borta länge. Hoppas Puyol förstår att han inte blev bänkad för att masken är bättre utan av taktiska skäl. Eftersom tränaren räknade med att Milan endast skulle kontra och då är hans snabbhet bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
3/18/2013 15:29
Jag hade en känsla av att Puyi tog beslutet ang operation lite som efter reaktion för att han inte var med i startelvan mot Milan. Inte precis en kul känsla - men det var så jag tänkte på på en gång när jag läste om hans beslut. Det var som en markering från hans sida. Men väl dumt om det stämmer.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
3/18/2013 15:11
Puyols beslut att operera sig blev ännu mer problematisk efter Adrianos skada mot Rayo. Lägg även till att Montoya och Bartra knappt har fått någon speltid så de lär inte vara fit när/om de lira i ligaspelet.

Jag vill så klart tro att Puyi bestämde sig för att en operation vore det bästa för honom för att bli kvitt med skadekänningarna, men det förklarar inte anledingen till att han inte informerade tränarstaben. Puyol är den siste man hade tänkt sig ta ett sånt här beslut i frustration.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
3/18/2013 15:10
Om puyol vill kriga 90min varje match lär han inte kunna hålla på till 2016. Tyvärr
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
3/18/2013 15:09
Puyol var väl skadad vid CL-finalen 2011 och hade just kommit tillbaka?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
3/18/2013 14:59
Påvågeln:
Om statistik står dig så läs inte den.. Sänker inte alls nivå på forumet utan bjuder folk på en del.. speciellt forumets gäster.. Själv uppskattar jag statistik från andra här..
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
3/18/2013 14:57
Blir ärligt talat besviken om uppgifterna angående Puyol stämmer. Det är ju inte direkt första gången han blir bänkad så jag kan inte förstå varför han ska ha blivit så förbannad. Det har hänt flertal gånger senaste åren faktiskt. Det var samma sak i semifinalen 2009 hemma mot Chelsea, då blev han bänkad för att man föredrog två spelskickliga mittbackar. Han fick dock komma hoppa in efter Márquez skadat sig. I CL-finalen 2011 startade Mascherano som var i bättre form och Puyi fick nöja sig med ett kort inhopp. Då var det inga problem och jag kan inte begripa varför det helt plötsligt skulle blivit det nu. Sen har jag svårt att se Puyol fullfölja sitt kontrakt till 2016, han är inte den spelaren som kan tänka sig spela 15-20 matcher/säsong och varva ner. Han vill kriga 90 min i alla matcher, det är det som tagit honom till toppen och jag tror inte han vill avsluta som t.ex Giggs eller Scholes. Inget ont om de spelarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
3/18/2013 14:54
Enkos: Meningslöst att rabbla statistik om Messi, vi håller alla här med om att han är bäst, och ingen är intresserad av jämförelser med Ronaldo. Dra inte ens i misstag igång en sån diskussion. Det leder som alla vet ingen vart och sänker forumets nivå. Puyols vara eller icke vara känns för mig i varje fall betydligt mer allvarligt, men jag hoppas och tror att han själv bara vill ge sig själv möjligheten att spela på topp, och inte vara ett halvskadat komplement resten av säsongen. Skulle Puyol vara tillbaka i bästa slag till en eventuell CL-final så finns det inget som kan behövas mer i laget, och Puyol lär i princip själv vara en garant för att laget inte viker ner sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
3/18/2013 14:38
Messi 42 mål 10 assist Ronaldo 27 mål 5 assist Messi har gjort 48% av Barcelonas 88 mål Ronaldo har gjort 38% av Reals 71 mål Messi har gjort fler mål i ligan än 16 andra La liga lag.. mer än 15 Serie A lag mer än 14 Premier league lag mer än 15 Ligue 1 lag mer än 13 Bundesliga lag
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
3/18/2013 14:30
Puyol lever för dom stora matcherna och jag förstår att han vill va med och kriga då. Ingen offrar sig så som han gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
3/18/2013 14:27
Så härligt att se samspelet mellan ''ovännerna'' Messi & Villa igår. Det borde vara ganska klart att dom två startar varje viktig match med Sanchez/Pedro till höger som gör slav jobbet, dock föredrar jag Sanchez som gjorde en bra spelmässigt match igår men det var bara i den sista delen där det inte riktig ville för hans del.
Lite kul statistik med Messi & Villa:

OptaJose?@OptaJose
1 - David Villa has made two assists for first time in La Liga since he signed for Barcelona. Motivated

OptaJose?@OptaJose
35% - Of the top 12 scorers in Europe’s top five leagues this season; Messi has the best conversion rate. Efficacy

OptaJose?@OptaJose
42% - David Villa has the best shot conversión rate in La Liga this season (5+ goals scored). Essential

OptaJose?@OptaJose
10 - Lionel Messi has hit the woodwork more than any other player in the top five Euro leagues this season (C. Ronaldo 9). Tireless
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
3/18/2013 14:07
Hetfield/

Precis och det har snackats mycket om i tidigare år att Puyol hade inga ambitioner att bli en ny Alexanco, d.v.s. en lagkapten vid sidan av planen, men lite speltid. Puyol har den personligheten att han vill kriga på planen och inte sitta på bänken när de stora matcherna ska avgöras.
Barcelona Hetfield
3/18/2013 13:55
el Flaco

Jag har för mig att Puyol har en klausul där han får lämna ifall han inte får en viss mängd speltid varje säsong. Jag har för mig att den skrevs in sist han förnyade.

Puyol är inte den typen som nöjer sig med att stå och heja på spelarna, han måste ha en aktiv roll i laget. Det är bara den personen han är och den kaptenen vi behöver.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
3/18/2013 13:53
enkos/

Journalisten som kom med nyheten om Puyol är en erkänd culé och har visat att han har bra källor och information om vad som sker inom Can Barça. Det var förresten samme journalist som avslöjade att Valdés inte tänkte förnya sitt kontrakt före alla andra.

Menar inte att allt journalisten säger är 100% sant, men det brukar finnas substans i hans nyheter.
Barcelona enkos
3/18/2013 13:50
Tidningarna skrev massa skit om Messi och Villa, men se hur de trivs med varandra och kramar om varandra efter varje mål..
Barcelona enkos
3/18/2013 13:39
Ta historien kring Carles Puyol med en nypa salt. Vad gör inte tidningarna för att sälja.. Puyol är den siste i Barcelonas trupp som skulle bete sig så..
Barcelona påfågeln
3/18/2013 13:29
Enkos: Muniesa blev ju nerflyttad igen för att spela sig i form i b-laget, och säkert för att han själv sett hur lite speltid Bartra och Fontas fått. Men krisar det så finna han att tillgå. Även Planas, som är ordinarie i U21-landslaget och a-lagsdebuterade i år lär man kunna förlita sig på om det behövs, han kan precis som Muniesa spela både vänster- och mittback, men är mest ytterback nu när Muniesa är tillbaka och Grimaldo skadad. Sergi Roberto fick spela i supercupen 2010 när a-lagets spelare inte hunnit tillbaka från semestern efter VM och har väl fått nån chans annars också. Tyvärr är Grimaldo skadad och borta resten av säsongen, så han kommer inte få någon chans i år, bara att hoppas att han kommer tillbaka för han är kanske den största talangen i b-laget. Oavsett så är det framförallt Bartra som måste få chansen nu, och om Abidal kan ta sig tillbaka i spelskick är det bara en bonus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
3/18/2013 13:14
Det är känt sedan tidigare att Carles Puyol blev väldigt besviken och arg över att ha blivit bänkad i returmötet mot Milan och nu kommer Punto Pelota med mer uppgifter. Enligt de ska Puyol ha blivit så pass upprörd att han vände sig till läkarteamet dagen efter matchen mot italienarna och bad om att bli opererad. Han ska ha sagt något i stil med "om jag inte kommer spela från start tänker jag operera mig".

Klubbläkarnas ansåg först att Puyi hade klarat av att stå emot smärtorna först tills efter säsongs slut, men kaptenen var bestämd i sitt beslut. Anmärkningsvärt är att tränarstaben inte visste om att han skulle operera sig och fick först reda på det samma ögonblick som Puyol befann sig i operationssalen. Till och med Del Bosque fick reda på det innan folk inom Barça.

Oroväckande om det stämmer. Kan förstå Puyol reaktion över att han blev bänkad mot Milan, men inte att han skulle agera på det här sättet av ren frustration. Han brukar annars vara den som alltid sätter lagets bästa före sina egna intressen. Ska bli intressant om det dyker upp fler uppgifter de kommande dagarna.

Barcelona Barca o Mort!
3/18/2013 13:07
enkos

Tvivlar på att framtidsspelare som Grimaldo skulle få chansen när inte Montoya eller Bartra verkar få :/
Barcelona enkos
3/18/2013 12:51
Då måste det vara frustrerande för de spelarna som aldrig spelar matcher utan bara tränar med laget..
ps. Finns det någon bra back i b-laget som man skulle kunna lita på att sätta in när det skulle behövas?
Barcelona påfågeln
3/18/2013 12:47
A-lagsspelarna får inte spela i b-laget. B-lagets spelare får däremot spela i A-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
3/18/2013 12:40
Hur blir det med de spelare som tillhör A-laget men inte får speltid som Montoyta. Barta, Abidal m m, spelar de några matcher med b-laget?
Undrar om Abidal är redo att spela i a-laget igen om han skulle behövas med tanke på Puyols och Adrianos skada samt Mascheranos risk för andra gula kortet mot PSG?
Barcelona II Barça II
3/18/2013 12:20
Otroligt skönt att David Villa är tillbaka! Även Alexis har imponerat de senaste matcherna, gött!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: