/spanien/barcelona/forum/8292.aspx/spanien/barcelona/forum/8292.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Busquen
2013-05-03 12:14
Varför ens tala om Thiago Silva? Han gick ju till PSG inför den här säsongen. Totalt orealistisk värvning. Dessutom, som det sagts, vore det väl bättre om man värvade någon yngre.
Barcelona Hetfield
2013-05-03 12:13
Det är inte att Thiago Silva är en medelmåtta, det är att styrelsen är korkade. Om man är så sugna på Silva, varför satsade man inte på det ännu mer förra året? Det här är löjligt. Vad mer ska Hummels behöva göra? Han har ju flörtat öppet med Barcelona och fansen vill ha honom, vad mer ska de behöva se för att köpa honom? Lägg till att Thiago Silva är nästan alltid småskadad under stora perioder, han blir inte heller yngre.
Barcelona A.Gaudi
2013-05-03 11:59
Är det thiago silvas ålder som är problemet? För som spelare anser iaf jag att han är världens bästa mittback, fruktansvärt bra är han. Men han fyller ju 30 nästa år och är ingen långsiktig lösning. Dock hade jag också föredragit hummels, då han är yngre och kan växa in i laget. Men här låter det som om thiago silva skulle vara någon medelmåtta, icket.
Barcelona Gabriel
2013-05-03 11:56
Enligt uppgifter är det Titos beslut att gå efter Thiago Silva igen då han anser att Hummels är för seg, haha. Helt ärligt, jag börjar seriöst tveka på hur mycket Tito förstår sig på fotboll. Mitt förtroende för honom är i nuläget lika med noll. Om vi värvar Thiago Silva istället dör Hunmels är det han och enbart hans val. Jag kommer att klandra honom för det. Jag vill att ni alla minns det här när vi är mitt inne i nästa års säsong och "klagar" på att vi inte tog Hummels när vi hare chansen. Det är enbart Tito som ska klandras. Samtidigt läser man i EMD att Hummels vann omröstningen bland fansen gällande vem man helst vill se som försvarsfördtärkning. Hela 59%. Tito och Rosell, the people have spoken!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitán - El tiburón
2013-05-03 11:18
Jonas - tots units fem força //

Btw, var det Bojans farsa som scoutade Yaya och rekommenderade köpet av honom? Fler sådana värvningar tack ja! =)
Barcelona Capitán - El tiburón
2013-05-03 11:15
Rambla~

Förhoppningsvis har de väl lite insikt i att klubben måste agera för lagets bästa.
Jag menar, Puyol borde ju vara den första av samtliga i truppen att förstå detta. Alternativt får vi se vilka "cojones" Tito har att bänka klubbens äldre ikoner (läs Puyi och Xavi) nästa säsong för att slussa in nya spelare i startelvan.
Köper man dessutom in en ny mittback av klass kan ju knappast Puyol förvänta sig vara förstavalet.
Annars kanske det är ett problem som löser sig själv. Med sin sedvanliga skadebenägenhet lär han ju inte vara tillgänglig under större delar av säsongen ändå =P
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-03 11:10
Klubbar att ta efter på Silly Season: Tottenham - ett lag som tidigare var känt för sina patenterade sista-sekunden-värvningar har nu börjat agera smart på SS. Har fått in klasslirare som Vertonghen, Lloris, Dembele, Holtby och Dempsey till riktigt bra pris. Lyckades också få ganska bra betalt för Modric. Bayern München - Mästare på att agera snabbt och enkelt. Köpte den här säsongen Dante (4m €), Mandzukic (14m), Pizarro (free transfer), Shaqiri (12m) och Martinez (40m). De tre första får ses som fantastiska fynd, de två sistnämnda lite dyrare men har levererat och framför allt - bidragit till större bredd och gjort att ingen kan känna sig säker på sin plats. Just det kunde vara nyttigt för t.ex. Pedro och Pique, lite eld i baken så att de måste leverera för att förtjäna sin plats. Atletico Madrid - Torres lämnar? Inga problem, Aguero och Forlan kommer in. Kun lämnar och Forlan året tidigare? Nema problema, Adrian ansluter på free transfer, Falcao kommer från Porto och tillsammans gör de 55 mål på en säsong. De har sålt spelare som De Gea och Aguero för massvis miljoner, och senare plockat in duktiga ersättare billigt. Spelare som Cebolla Rodriguez, Miranda, Adrian och Tiago har plockats in gratis, Diego Costa, Gabi, Suarez och Juanfran för fyndpriser. Nu är det så att vissa av de här klubbarna har en annan position och dragningskraft i fotbollshierarkin och måste jobba på ett helt annat sätt än Barca, men det är intressant att jämföra och ta lärdom av hur bra klubbar kan lyckas trots mindre pengar investerade.
Barcelona Rambla~
2013-05-03 11:05
DM1982 Jag hade kunnat tänka mig 22 spelare i truppen plus Abidal och Puyol som utfyllnadsspelare. Alltså de får spela lite matcher då och då, i copan och när ordinarie spelare behöver vilas/roteras. Det hade varit det ultimata. Frågan är bara om de två är villiga till sådana undanskymda roller i laget. Tveksamt om du frågar mig. De är vinnare, de vill vara viktiga för sina lag och spela så mycket som möjligt. Nåja, det hade varit ett drömscenario enligt mig om de fick sådana roller.
Barcelona DM1982
2013-05-03 10:58
The players who are on loan this season (Afellay, Fontas, Cuenca) as well as Bojan (buy back) won't be part of the squad next season. [md] Det kommer hända mycket under sommaren. Av dessa spelare är det bara Cuenca som jag vill ska komma tillbaka. En hel säsong i Ajax kommer bara göra honom gott.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-05-03 10:55
Men nu är det så att kontrakt ska skrivas på sportsliga skäl, inte av ömkande orsaker. Jag tror inte att Abidal klarar av en hel säsong, han kanske kan göra inhopp här och där. Det räcker med Puyol, det behövs inte fler som inte fixar en hel säsong. Det måste till vettiga kontrakt nu, inte sympatikontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-05-03 10:54
Rosell är våran lilla egna Mourinho som pissar på allt vad klubbvärderingar heter. Den stora skillnaden är att vi fans hatar honom. Medan Mourinho har uppnått någon form av legendstatus i fascistälskarnas ögon med sina spanska cuptitlar och CL-semis.
Barcelona Rambla~
2013-05-03 10:54
@Capitán - El tiburón:


Det stämmer, Abidals kontrakt går ut i sommar. Det låter väldigt fint att ge honom en roll i klubben och det är nog inte problemet. Jag tror nog att klubben kan tänka sig det. Problemet är ju att Abidal vill spela vidare någon säsong till eller två. När sen Tito vill banta truppen till 22 spelare blir det ju genast svårare att ge Abidal en plats. Det blir inte en tillräcklig konkurrenskraftig trupp om du tänker att även Puyol ska fortsätta spela vidare. Vi behöver ju bredda försvaret i första hand. Med både Puyol och Abidal känns det liksom inte som att ha bredd i försvaret. Kan de spela 3 matcher i veckan? Mindre troligt va?
Barcelona Capitán - El tiburón
2013-05-03 10:45
Om jag inte har fel så går väl Abidals kontrakt ut nu i sommar eller?
Givetvis ska han få stanna i klubben om han vill, men jag kan inte förstå att vi ska skriva ett nytt spelarkontrakt bara av ren sympati. Möjligtvis kanske en förlängning på ett år.
Killen är ju transplanterad och alla är väl medvetna om att den Abidal vi såg för två säsonger sedan kommer med största sannolikhet inte tillbaka.
Istället hade jag hellre velat att man gav honom en möjlighet att stanna som ungdomstränare eller få någon annan roll i klubben.
Klubben ska värna om spelare som har haft den otur Abidal genomlidit, men det kan inte gå ut över våra sportsliga ambitioner enligt mig.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-03 10:45
Jonas Silly season hade kunnat bli riktigt trevlig men jag litar inte på ledningens kompetens och omdöme ..!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2013-05-03 10:38
Lämnar Abidal så bojkottar jag Barça till 2016.
Barcelona NoGo™
2013-05-03 10:35
@Gabriel:
Att de ska överväga att skeppa iväg Abi gör mig äcklad rent utsagt! Ger mig fan på att Rosell o co kommer genomföra det också. Så typsikt dem!
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-03 10:31
Faktum är att jag ser fram emot Silly Season, vi behöver verkligen ömsa skinn och det blir kul att se vilka som kommer in. Hoppas jag är glad efter den 31 augusti också.
Barcelona Rambla~
2013-05-03 10:20
Deulofeu

Spelade inte Bartra och Inigo Martinez tilsammans i U19 och U21
Barcelona Deulofeu
2013-05-03 10:15
En väldigt bra artikel om hur vi bör agera i sommar någon som vet hur vi får den till Zubi?

Jag vill dock inte låna ut Bartra och helst ser jag att vi går efter en annan målvakt är Guaita tex Ter Stegen.

Läs artikeln de ser samma sak som oss

Upp med Deulofeu in med Neymar och Hummels hur svårt kan det vara?
Barcelona Deulofeu
2013-05-03 10:13
Man kan verkligen bli förbannad på Fabregas men han har sådant som många andra saknar i spelet han vågar chanspassa och spelar rakt har är vår plan b på många sätt.

Kommer det in en spelare som Neymar kommer vi kanske börja våga kontra? Långboll Fabregas till Neymar lite roligare än när Sanchez får läget...

Man kan inte sälja Fabregas nu när Xavi är 33 år! Möjligtvis om man anser att S.Roberto eller Rafinha är så pass bra redan nu efter stor dominans i segundan.

Rafinha är ju en poängspelare som spelar lite djupare i a-laget skulle han nog komma mer till sin rätt många i B-laget kan ju inte ta emot en passning...
Barcelona Deulofeu
2013-05-03 10:09
Thiago Silva i all ära men det tåget har gått varför ska vi värva en till spelare med kurvan endast nedåt och skadebenägen?

Henry,Villa,Zlatan varför värva spelare som är runt 30? de har max någon säsong de kan ge oss och väljer vi att sälja dem får vi knappast tillbaka det vi betalaIde.

Tycker det är bättre att göra som med Sanchez betala en del för en spelare som har varit med en del men misslyckas han i klubben tappar vi inte så mycket pengar då han har åldern på sin sida och lätt kan säljas vidare.

Det finns tre mittbackar vi kan köpa Hummels prio 1, Inigo Martinez prio 2,Samt Marquinhos prio 3.

Hummels är helt komplett match nummer två mot Madrid är bland det bästa jag sett av en mittback på bra länge.Lätt värt runt 400 miljoner kommer knappas floppa.

Inigo Martinez vänsterfotad med två bra säsonger i la liga bakom sig riktigt vass men saknar internationella erfarenheten.Mer etablerad än Bartra och nackdelen skulle väl vara att han hämmar honom men jag tror båda skulle få spela en del.Skulle passa bra med Pique.Mest prisvärda alternativet.

Marquinhos är liksom Inigo som gjord för Barca men känns som ett mer osäkert kort ett rivgärn bredvid Pique snabb och brytningssäker.Kommer bli dyr.

Möjligtvis att vi ska försöka värva Vertonghen men tror knappast han vill flytta direkt.Får vi ingen av dessa ska vi satsa fullt ut på vårt nya hjärta Bartra!

Barcelona Rambla~
2013-05-03 10:03
@Gabriel:
Det där är så klassiskt Barcelona. Att värva spelare man tidigare misslyckats med och istället gör det 2-3 säsonger för sent. Spelaren har blivit dyrare, äldre och i det här fallet allt mer skadebenägen. Det blir ett stort jävla misslyckande om man spenderar hela sommaren med att pruta och jaga Thiago Silva. Jag hoppas verkligen inte de här uppgifterna stämmer. När detr gäller Cesc så ska han ingenstans. Har man jagat honom i så många jävla säsonger får man för fan ha lite mer tålamod med honom när man slutligen lyckades värva honom. Sluta upp med att spela honom som någon slags falsk anfallare. Det är inte hans position. Han ska spela mittfältare och ingenting annat. Det är dags att fasa ut Xavi nu, det är fakta. Iniesta, Thiago och Cesc bör kunna få tillräckligt med speltid för att hålla alla nöjda eftersom vi kan ställa upp med flera olika kombinationer.
Barcelona Bästelona
2013-05-03 09:01
Detta med Fabregas, vill vi verkligen sälja honom? Jag menar, han har en oerhört hög högstanivå men problemet är att han inte levererar så ofta som man vill att han ska göra. Men samtidigt så har ju inte heller Xavi spelat på topp, och Thiago har vekligen blandat och gett. Sergio kan vi inte jämföra honom med då de är olika positioner. Iniesta är det ingen idé att nämna då han är i en klass för sig.

Men vem kommer ihåg den period under oktober fram till januari då Cesc verkligen var glödhet och presterade på topp! Tror det handlar om att få honom att börja springa lite mer samt sätta honom på en bekväm position. Jag är emot att sälja Fabregas iaf!
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-03 08:54
Ev. mittbacksvärvningar

Silva
+ Världens bästa mittback, har inga egentliga svagheter på planen, en ledare och att han pratar portugisiska underlättar. Har även uttalat sig positivt om Barcelona tidigare.
- Lär kosta skjortan, äldst av alla aspiranter och skadedrabbad.

Hummels
+ Med sin passningsfot och spelförståelse skulle han nog passa perfekt, skulle tillföra lugn och viktig kvalite i huvudspelet till Barca. Bara 25 år men har redan ledar egenskaper.
- Hummels, svagheter? Möjligtvis att han pratar tyska.

Luiz
+ Det snabbaste av alternativen. Bra i luftrummet och skicklig med bollen, brukar mäkta med ett par mål per säsong. När han är som bäst är få bättre än honom, relativt ung också.
- Även om han har mognat så är han fortfarande lite oslipad, lite ojämn och kan gå bort sig i positionsspelet. Att han spelar i en av världens rikaste klubbar och att han själv verkar trivas fint i klubben gör det svårare.

Miranda
+ Vindsnabb och följsam back som besitter en hög lägstanivå. Bra huvudspel och läser ofta spelet fint. Har i år visat att han håller hög La Liga klass.
- Lite frågetecken kring hans spel med bollen vid fötterna. Till skillnad från de tre ovanför som lika gärna skulle kunna vara mittfältare rensar Miranda hellre än att spela sig ur. Har fått 8 ostskivor i år, vilket är ganska mycket. Personligen tycker jag att det är lite trist att "knycka" spelare från klubbar som Atletico och Valencia, det gör ligan mindre jämn.

Vertonghen
+ Spelande mittback, bra fysik, bra skott med vänsterdojan vilket 19 (!) mål de senaste två säsongerna vittnar om. Intelligent och bra i luftrummet, ganska ung.
Dessutom brukar Spurs ha svårt att behålla sina nyckelspelare.
- Det finns inte mycket att klaga på, kanske att han blir lite väl offensiv i bland och då lämnar ett hål baktill. Oprövad på den absolut högsta nivån. (CL/VM)

Vad tycker ni?

Barcelona Gio Style
2013-05-03 08:26
Om Abidal inte får förnyat kontrakt har jag tappat hoppet om vår klubb...
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-03 08:25
Gabriel Enligt Dortmunds president finns det ingen chans att hummels lämnar. Jag vet känt vad jag ska tro. Och i reallägret har sportchefen gått ut och sagt att två anfallare ska in. Pang på direkt efter en misslyckad säsong. Våra klubbar är onekligen varandras ytterligheter, på gott och ont
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid BB-Barceloneta
2013-05-03 07:21
Man kan ju diskutera hur mycket Titos cancerbehandling och frånvaro från laget har påverkat laget resultatmässigt men det är ju definitivt så att det gick sämre efter att alla fått reda på det nya cancerbeskedet. Lite intressant statistik från den här säsongen: Innan cancerbeskedet: 25 spelade-22 vunna-2 oavgjorda-1 förlust Efter cancerbeskedet: 28 spelade-15 vunna-7 oavgjorda-6 förluster Andra halvan av säsongen är ju resultatmässigt extremt mycket sämre, självklart är inte Titos besked hela förklaringen men nog tror jag att det är en bakomliggande orsak. Avsaknaden av ledaren var nog påtaglig ett tag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-05-03 05:55
God morgon!

I länktips ser ni en artikel postad relativt nyligen i SPORT där det står att Rosell och Vilanovas prio till sommaren i backlinjen är Thiago Silva. Epic fail om man väljer honom före Hummels. Jag orkar knappt med det här mer, samtidigt vet man inte vad man ska tro på. Båda Sportbild och Marca säger att Hummels är så gott som klar för oss.

Vad som däremot irriterar mig mest av allt är att det verkar som att klubben på fullaste allvar kommer att göra sig av med Abidal, och där slutar jag skriva.

Trevlig helg till er alla. Rosell kör bort en klubblegend!
Barcelona Bàckis
2013-05-03 02:15
Känns typiskt Barca att gå efter en mer skadebenägen och äldre Thiago Silva, än en yngre, fräschare och kanske till och med bättre Hummels. Att brassen sen säkert är dyrare gör ju inte saken bättre.
Barcelona ElRaval
2013-05-03 01:27
@Barcaholic:


Jag håller inte med. Jag tror det blir för mycket springande med boll med dessa tre. Två stycken, visst. Men vi måste också ha någon som inte är så mycket av en boll-trixare utan mer rakt på mål. En Cavani-typ hade jag gärna sett.
Annons: