/spanien/barcelona/forum/8283.aspx/spanien/barcelona/forum/8283.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelonistas
3/30/2013 21:46
Chrisicito - Galatasaray kommer inte ha någon chans mot Real Madrid, allt annat är bara önsketänkande. Hemma matchen i Turkiet är en sag, men hemma i spanien så kommer Gs tyvärr vara helt chanslösa.
Barcelona Chrisicito
3/30/2013 21:40
Kompakt lågt försvarspel stänga till ytor och sen kontra tror jag är största chansen för Galatasaray på onsdag. Klart Real ska gå vidare om man räknar favoritskap men kan Zaragoza (hittils) så kan Gs som bör vara bättre kunna få till ett bra resultat trots att det är på SB på onsdag.
Barcelonistas
3/30/2013 21:33
Barca King - Song är inte ens duglig till att bära vatten flaskorna, skeppa iväg han till City så kanske vi kan tjäna lite i alla fall på den floppen. Backlinjens bästa före datum gick ut redan föra säsongen, det borde alla ha insett. Anfallet och Mittfältet är lika bra, men backlinjen håller verkligen inte, att vi släpper in så otroligt enkla mål mot Real säger ju sitt, det kan vara en period där vi tom är helt överlägsna och vips så for dom en omställning och så gör dom mål på det. Vi behöver värva en stabil MB som kan spela en lång period med Pique, låt oss vara ärliga Puyol håller inte längre kungen går sönder lika mycket som Ronaldo faller. Alla dessa skador som Puyol drabbas av är ingen slump, kroppen håller inte längre på den här nivån den har gjort sitt. Jag vill ha Thiago Elr Hummels, inte nån jävla mittfältare ala song-Masken, en riktig MITTBACK vill jag se.
Barcelona Barca King -
3/30/2013 21:28
Barca som har 70 procent bollinnehav men som ändå släpper in rätt enkla mål. Kan ni föreställa er hur bra Barca blir med en riktig bra backlinje och har samma bollinnehav? Dagens backlinje behöver egentligen inte anstränga sig så mycket då bollen är på motståndarens planhalva för det mesta. Målen barca släpper in mål av de väldigt få målchanser motståndarna har, vilket innebär att backlinjens insläppta målfrekvens blir hög. Kan ni då föreställa er en väldigt bra backlinje som är väldigt svårt att passera? Håller vi frekvensen nere så lär vi vara oslagbara då vi 99 procent gör mål på matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
3/30/2013 21:20
Barcelonitas Precis! En bidragande orsak är att Madrid är hungrigare just nu. En annan är att vi må ha unga spelare men det är spelare som har redan vunnit allt som 24 åringar! Ett stort stort misstag från vår sida den här säsongen har varit att vi aldrig förstärkte backlinjen. Vi ska inte pressa och ge allt i varje match för att hålla nollan. En stabil backlinje kan avvärja de flesta hoten. Just nu har vi en Pique utan en partner han kan lita på och spela sig ihop med med. En ständigt skadad Puyol el corazon och en stundtals yr matcherna och en orutinerad Bartra! Song va ju lösningen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
3/30/2013 21:19
Återigen klarar sig Real undan en solklar straff. Det börjar bli lite tröttsamt att se hur Mourinhos klaganden ger resultat. Hade vi haft den domarhjälpen så hade ledningen i ligan varit 30 poäng...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Gaucho
3/30/2013 21:17
Solklar straff till zaragoza??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
3/30/2013 21:17
@Mojito - Culé (un estilo de vida):

Har alltid vart bland de som försvarat Keita i Barcelona och aldrig tyckt att han snott speltid från någon. Vill dock inte ha tillbaka maliern, det var rätt tid för honom att lämna i somras. Menar mer att jag saknar hans inställning, han var ingen världsspelare men gjorde alltid sitt bästa. Något msn inte kan säga om t.ex. Fábregas.
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
3/30/2013 21:16
Uefadrid är i farten igen...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
3/30/2013 21:11
Barca King - samma sak var det ju mot oss Madrid hade absolut ingenting mot Barcelona för 1-2 år sen. Det är bara den här säsongen som man lyckats med sina omställningar mot oss på riktigt. Och det beror på att vårt försvarsspel har varit åt helvete.

Deras fotboll går ut på att invänta misstag från motståndarna för att sen ställa om med hyper snabba omställningar. Eller i vissa fall bara slå en lång bakom backlinjen.

Att dom hade det sjukt svårt mot United och Dortmund den här säsongen är ingen slump. Mot oss däremot så är det mer bjudningar från våran sida, vårt försvarsspel är inte tillräckligt bra för att läsa av dom där ( egentligen) lätta omställningarna. För Real Madrid har alltid spelat på det här viset det är knappast så att dom har blivit bättre, tycker dom var bättre föra säsongen och där var vi ju överlägsna i stort sett alla matcher mot dom.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
3/30/2013 21:11
heh, det är roligt hur det svänger i fotbollsvärlden i allmänhet och supportervärlden i synnerhet. Jag kommer ihåg hur vi alla klagade över att Keita snodde speltid från Thiago. Nu vill vi ha Keita tillbaka..funny.
Barcelona Vampíro
3/30/2013 21:07
@DM1982:
Saknar Keite, han kanske hade sämre bolltouch men han tappade inte ens hälften så mycket boll som Fábregas. Går inte ens att jämförde de två i min bok. Nu överdriver jag en aning men har mycket hellre en begränsad spelare som ger allt och levererar än en såkallad stjärna som inte kämpar och är allmänt kass.
Barcelona Sang Blaugrana
3/30/2013 21:06
Wow så mycket negativitet efter ett ganska logiskt resultat med tanke på omständigheterna, Vår reservbetonade elva, landslagsuppehåll och CL nu i veckan. Det syntes ganska väl att spelarna inte skulle spela med samma intensitet a la milanmatchen oavsett vinst eller förlust. Lyckligtvis så vart det oavgjort istället för förlust. Glöm inte att vi skulle ha fått en straff också, men domarkåren förvånar ingen längre... Tro mig, vi kommer att fixa PSG :)
Barcelona Barca King -
3/30/2013 21:03
Skillnaden mellan Barca och Madrid. Barca vill alltid göra det svåra som ser så enkelt ut oavsett vad med vilka spelare som helst. Madrid däremot spelar enligt skolboksexempeln, långbollar bakom backlinjen och ut med bollen på kanterna för att slå inlägg mellan målvakt och backlinje. De spelar den enklaste fotbollen med klass spelare. Det är därför det kan låsa sig för de när de möter klass lag som United och Dortmund.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
3/30/2013 21:02
Jag trodde verkligen att Fabregas hade hittat hem i höstas när han under Xavis frånvaro i högsta grad bidrog med ett bra spel där han utnyttjade sina starka sidor för lagets bästa.

Men i takt med att Iniesta höjt sig och Xavi kommit tillbaka har Cesc åter klivit in i skuggan och bidrar mycket riktigt med väldigt lite på planen.

Det jag kan störa mig på är det han sagt i media, dvs att han visste att han skulle få mer kritik än någon annan så fort han presterade sämre, alltså att han döms hårdare för att han köptes in. Han anser inte själv att han inte presterar, utan att kritiken är smått obefogad och överhypad.
Självinsikt? Nej. Som någon skrev verkar det inte bekomma honom att hans form är dålig, snarare är han sur när han inte får spela.

Jag vet inte om det har med att göra med det faktum att han ska bli pappa, men något har hänt efter nyår. Medan Barca som lag vänt en dålig form har Cesc fortsatt neråt.

Mycket kan så klart hända formmässigt under slutet av säsongen, men för tillfället känns det inte särskilt spännande när man ser Cesc i startelvan och Iniesta tvingas ut på en kant - snarare tvärtom.

Vi får hålla tummarna och hoppas att det vänder, men helst inte på bekostnad av någon annans form eller varande i startelvan. Supersub?
Barcelonistas
3/30/2013 21:01
Gabriel - som sagt jag höjer knappast ögon brynen längre när sådana situationer uppstår. Det har blivit en vana nuförtiden att domaren friar solklara straffar, vad ska man göra liksom?. För Madrid räcker det ju att man faller utanför straffområdet för att man ska få straff. DM1982 - Fabregas måste vakna och inse att detta inte är Arsenal längre, han spelar för världens bästa lag, och mäktigaste klubb Barcelona. Men samtidigt så är det en spelare för framtiden, han kommer ha en viktig roll i Barca om några år, men just nu är han ingenting.
Barcelona Gabriel
3/30/2013 20:50
Sen en till sak. Jag är så jävla trött på att vi aldrig får några straffar. Vad är det för fel på domarfanskapen? Det här har pågått så länge som jag kan minnas i Spanien. Det var samma visa förra säsongen. Helt solklara straffar som vi rånas på, samtidigt får Madrid straffar när deras spelare tacklas av vinden. Börjar bli jävligt tröttsamt. Den uteblivna straffen på Adriano i Madrid och Messis ikväll. Det borde fortfarande vara 16-poängs ledning. Nu blir det istället med största sannolikhet 11.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
3/30/2013 20:48
Kan bara hålla med om Fabregas, killen blir ju aldrig bättre. Han är loj och verkar tro att han inte behöver anstränga sig.

Det var väldigt många som gnällde på Keita när han spelade här men det var verkligen en kille som levererade. Han var stabil, höll sin post och gav allt. Det blev stabilt när han kom in.

Jag är ruskigt besviken på Fabregas. Att vara kapten och hypad i Arsenal säger tyvärr inte så mycket när man ska spela för Barcelona, PL är inte ligan som kan mäta sig med La liga när det kommer till teknik. Man kan lätt bli lurad när man tittar på den.

Barcelonistas
3/30/2013 20:40
Messi_theONE - fick kväljningar när jag såg hans fula ansikte. Walee - Cesc har inget att göra i startelvan i dagsläget, framför allt inte i dom viktiga matcherna. Han är för dålig just nu, han känns some vilsen höna som inte riktigt vet vad han ska göra. Tom en vanlig passning failar han med numera, nej han ska bara sitta på bänken tillsvidare.
Barcelona Walee
3/30/2013 20:39
Cesc får just nu bara spela för att han är katalan för han har bokstavligt talat vart säämst senaste tiden ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi_theONE
3/30/2013 20:39
haha så javla tur han får med bollen.... ngn som såg mous ansiktblick ...HAHAHAHHAHA DOG!
Barcelonistas
3/30/2013 20:35
Ja visst är det jobbigt att vi inte stänger matchen men ni drar för stora slutsatser efter dagens match. Jag förväntade mig minst ett kryss och lite halv dåligt spel idag, i och med uppehållet och det faktum att Cl stundar. Ligan känns avgjord, en borta match mot Celta där är knappast motivationen på topp när man dessutom är så överlägsna i ligan.
Barcelonistas
3/30/2013 20:31
Real Madrid - världens absolut smutsigaste klubb, det klagas på domaren, filmningar, påverkar domaren konstant, snackar skit i presskonferensen, man petar folk i ögonen, dåliga förlorare, sparkar ner motståndarna när man ligger under, hycklare haha har jag glömt något?. Jag vill bara spy när jag hör det där klubbnamnet usch!. Ja visst var Bayern bra men jag tror att vi kör över dom om vi ställs mot dom. Vi har en galen statistik mot Tyska lag, jag tror det är 30 matcher nu sedan Ronaldinho tiden som vi inte har en enda förlust.
Barcelona Vampíro
3/30/2013 20:30
@Gabriel: Jag är nog den som klagar på Fábregas mest och var aldrig för en värvning från första början. Tyckte Keita och Thiago var tillräckligt med backup till vår duo på mitten. Men han värvades och vi gjorde i princip om hela vår uppställning ifjol bara för att få plats med honom i elvan. Bortsett från en del mål under hösten så var han usel resten av säsongen spelmässigt och det är precis samma visa den här säsongen också. Skillnaden på honom och Alexis är att chilenaren i sin sämsta stund konstant springer och gör sitt bästa, Fábregas däremot är så jävla loj och kass och han bidrar inte med någonting. Är inne på samma spår, han kommer aldrig bli någon ledare på mitten likt Xavi. Han har misslyckats både som nr 10 och på den mer tillbaka dragna rollen på mitten. Nästa säsong blir intressant och är beredd att hålla med om att det bör bli hans sista chans. Med allt det sagt så är det här poängtappet knappast Fábregas fel. Bortsett från Tello så var det ingen som kom upp i någon vidare nivå och det var inte heller helt oväntat med tanke på långt uppehåll och en reservbetonad elva. Nåväl nya tag i Paris och vi leder fortfarande överlägset, no reason to panik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
3/30/2013 20:27
Är fortfarande sjukt irriterad över att vi inte kan stänga en match bättre än vad vi gör... Måtte ligan gå vägen så får vi utvärdera problemen vi har, efter säsongen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
3/30/2013 20:24
Real gnäller som vanligt...Ringbildning runt domaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
3/30/2013 20:20
FC Barcelona en Mi Corazón

Kallade aldrig dig för pinsam, läs om läs rätt. Försöker inte skrämma dig heller, säger bara som det är. Om du vill något skriv PM, om inte sluta svara mig.
Barcelona Jordi Alba Ramos #18
3/30/2013 20:18
För er som inte vet så vann Bayer Munchen idag med 9-2! mot Hamburg. Snacka om att vara effektiva.
Barcelona westinho - Sergio #16
3/30/2013 20:16
Tror inte min övertygelse om att ligan är avgjord påverkar Barca speciellt mycket. Ursäkta mig men jag har en tro på att Barca är så pass starka mentalt att de klarar av att behålla en överlägsen ligaledning. Du kanske inte har det, det är okej.
Barcelonistas
3/30/2013 20:16
ElTriplete - ligan är visst avgjord att vi tappar poäng idag säger inte mycket. Utan det säger mer att spelarna är slitna efter alla onödiga landskamper, vi brukar inte heller vara speciellt bra efter uppehållet.
Annons: