/spanien/barcelona/forum/8256.aspx/spanien/barcelona/forum/8256.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2013-01-23 21:25
@ [ Xaviesta:


Du har rätt. Det var snarare 20 +.
Jag blandade ihop med Adriano som kom samma sommar för ca 10 milj.
Barcelona Barclasico
2013-01-23 21:24
Wenger sliter sitt hår nu...
Barcelonistas
2013-01-23 21:21
Xaviesta - tydligen så har du missat otroligt många matcher där Masken har gjort bort sig. Den här värvningen av Masken är en utav dom sämsta inom Barcelonas historia.

Klippet visar tydligt vad för problem Masken har, detta händer i en Cl semifinal. Det hände i föra liga matchen, och det har hänt senaste clasico matcherna. Det blir ett jävla hål i mitten när den spelaren får spela, och den är en typisk spelare som är otroligt beroende över hur bra andra presterar. Han liksom följer med lagets våg, men har tex. Puyol en off dag så är Masken helt borta.

Kolla klippet, förklara för mig vad Masken gör?
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-23 20:59
Tror ni Valencia har någon chans att vända det här då? Jag tror deras enda chans är att bara gå ut och köra full fart från början, så får det bära eller brista. Kör de försiktigt kan det bli jämnt, men aldrig att de då vinner med två mål. Kör de full fart framåt kan de med tur få ett tidigt mål, otur kan det bli baklängesmål direkt vilket kan göra att man ger upp. Men detta är cupen, gäller att chansa när man inte har något annat val.
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-01-23 20:47
10 miljoner för Mascherano kan inte stämma. Vill minnas att det snarare var 20+. Oväsentligt hursomhelst. Men håller med dig, vill man bli insatt i hur det har blivit såhär får man kolla från allra första spadtaget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2013-01-23 20:32
Försök tänka på den historsika bakgrunden - Mascherano värvades för att ersätta Yaya Toure och för att vara en backup till Busqi. Så köpet var rätt optimalt från början. Vi har fått en klassspelare på bänken.

Men långvariga skador på Puyol, Shakiraeffekten på Pique och lite annat har gjort så att han har hamnat som mittback. Det fanns inte mycket och välja. Man insåg att Fontas m fl skulle inte funka. Vi hade många kris perioder i backlinjen. busqi fick spela där, tom Keita fick förfrågan.
Så det var tur att vi hade Masch på bänken om vi tänker på omständigheterna.

Felet som ledningen gjorde i somras var att inte värva en mittback istället för Song. Den som Song gör idag kunde Masch göra om ledningen skulle värva en "äkta" back. Jag trodde att man skulle bygga på Bartra lite. Men det verkar inte så. Det gör valet att köpa Song ännu dumare.

Alltså, köpet av Msch (för 10 milj euro) var ett bra köp. Men man har gjort andra misstag som påverkade hans situation.
Barcelona Baronen
2013-01-23 20:31
Spanien kickade ut tyskarna i Handbolls-VM. King.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2013-01-23 20:24
Isco, Monreal och Toulalan utanför truppen i returen.

Bra för oss.
Barcelona Abbe.
2013-01-23 20:07
Oj, vad en del överdriver Mascheranos brist på kvalitet. Jag kan köpa att många är missnöjda med argentinaren som mittback, men sedan fortsätter många att såga han utmed fotknölarna.

El Jefecitos största problem som mittback, enligt mig (fler borde använda sig av den frasen förresten, istället för att basunera ut att allt man själv säger är lag), är ofta grunderna. Han stöter och tjuvrusar i kritiska lägen, samtidigt som han kan vara längst ner och upphäva offsiden. Det är väldigt tydligt att han inte är en skolad mittback, och frågan är om man på ett enkelt sätt kan träna upp dessa grunder. Det verkar svårt. Han har trots allt varit mittback i Barça under en längre period nu.
Barcelona Adrigol
2013-01-23 20:05
För 2 år sedan sade flertalet härinne att Masken var "en av världens bästa försvarare", han fick beröm av alla och Guardiola sade på PK stolt att Masken "värvats som mittfältare men blivit kung i backlinjen" osvosv. Han vann mest boll av alla, var brytningssäker osvosv.

Vad hände? Är det så enkelt att han behöver en viss typ av spelare bredvid sig? Tänker då på Pique i storform t.ex.
Fais
2013-01-23 20:03
Barcelonistas

Om Masken spelade som han gör på sin naturliga position skulle jag hålla med dig. Nu är ett faktum att de har försökt omskola honom nästan 3 säsonger min vän fast det har kostat oss en och annan titel.

Då tycker jag att du har ej rätt att klandra honom. Klandra de som tvingar honom att spela på den positionen.

Det är som att försöka göra om Alexis till en målvakt sen klandra honom för alla mål som han släpper in..Förstår du nu din logik?

Jag själv personligen klandrar tränarna och ledningen. Sikta din kritik på rätta personer.
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-01-23 19:56
El Pasillo Kallar man Mascherano för korpspelare har man cementerat sin credibility i precis alla framtida diskussioner här inne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-01-23 19:47
Fais - som jag sa tidigare inte ens Masken vet vad han gör på planen själv, eller vad han gör i Barca. Varför Tito väljer att spela Masken är för mig ett mysterium, och det är något som jag inte förstår alls.

Vem vi ska skylla på? Herregud Barca har lagt en stor summa på den här korpspelaren då man har haft höga förväntningar på han. Väldigt mycket är Maskens fel då han INTE LEVERERAR.

Sluta nu, jag vet att alla inerst inne är förbannade över att vi har Masken.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-23 19:39
Hetfield

Ja, förstår din poäng.
Fais
2013-01-23 19:17
Barcelonistas


Den stora gåtan är att om han gör självmål varje gång han är på planen? varför får han spela?? Vem byter in honom? Vem är tränaren?

Tito eller Masken?

Sist jag kollade var det Tito.
Om en spelare inte presterar får han sitta på bänken. Är det så?
Om spelares omskolning misslyckas då överger man den planen. Är det så?

Masken försöker ju bara göra sitt jobb som arbetsgivarna har get honom.

Vem ska vi skylla på? Tränarna/ledningen eller Masken?
Fais
2013-01-23 19:10
Hetfield

Indeed! Då är frågan vems fel är det att han får fortsätta spela som mittback?

Vissa här inne förstår inte det.
Kan du förklara för dem.
Barcelonistas
2013-01-23 19:08
Fais - Masken ska kunna göra mycket bättre än det han gjort senaste tiden. Så fort bollen kommer in i vårat straffområdet så är det inte långt ifrån att han gör självmål varje gång. Han är usel, som DM är han ochså sämst.
Fais
2013-01-23 19:05
Barcelonistas

Håller med dig att han inte har presterat när det gäller. Men jag klandrar inte honom.

Varför?

Ju för att det är inte han som har sagt till tränarna att han vill spela som mittback. Det är de som har försökt skola om honom. Inget fel med det men om man ser att det inte går så bra då erkänner man det och värvar en bra mittback.

Jag tycker att Masken gör sitt bästa men skyll inte på honom för att det är inte han som bestämmer var han ska spela.
Vill jag ha honom som mittback för att han gör sitt bästa hell to the no!!!

Säger bara det är inte han som bestämmer.
Barcelonistas
2013-01-23 19:02
Vill klar göra det igen för alla att Masken har gjort 5 självmål den här säsongen...
Barcelona Hetfield
2013-01-23 19:02
LAM

Du har rätt, Busquets är en underbar fotbollsspelare, man han saknar snabbheten för att vara högerback.

Poängen är väl densamma, man kan byta spelare, det är som att ha Iniesta som vänsterback och sen klaga.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-23 18:59
Hetfield

Det roliga är att Busquets är så smart som spelare att han hade gjort det utmärkt som högerback. Killen hade kunnat spela striker och han hade enkelt tagit emot bollen på det där lugna sättet bara han kan för att sedan servera Messi ett friläge. Frågan om det finns någon smartare spelare?
Fais
2013-01-23 18:58
Gio Style

Att du letar efter tjafs nappar jag inte på. Jag säger det igen. Jag skulle inte vilja sälja Puyol eftersom jag vill att han ska vägleda Barta plus han är legend. Ska jag skaffa en tolk så du förstår mig. Om man värvade Thiago Silva eller Kompany skulle du vara så dum och bänka någon av dem stället för Puyol.

Att Pique var en av världens bästa när Puyol var en klippa för 2 säsonger sen vet vi alla om. Men säg mig va fan har Pique presterat sen när Puyol började tappa?? Snälla upplys mig!

Barcelona Hetfield
2013-01-23 18:56
Mascherano behöver ha en bra mittback bredvid sig, när han inte har presterat så är det oftast med en formsvag Pique bredvid sig.

Jag har svårt att klanka ner på Mascherano, det är som att sätta Busquets som högerback och sen klaga på att han inte presterar som högerback.
Barcelona Gio Style
2013-01-23 18:54
Barcelonistas
Way to go att förringa en spelares insats. När vi förlorar är det enskilt hans fel, när spelaren i fråga har dominerat och vart BÄST i backlinjen så har han fått det på silverfat. Hur får en back bra prestationer serverade på silverfat när det är han som sticker ut ur den som den bästa spelaren?

Snälla missförstå mig inte, Mascherano är långt ifrån det han var tidigare. Men han är fortfarande en duglig fotbollsspelare vars rutin är betydligt viktigare att ha på plan i stormatcher om våra försvarare är skadade än en ung talangfull Bartra.
Barcelona Hocus Focus
2013-01-23 18:50
Kan ju inte vara seriöst med Reina ! Finns bättre målvakter i La Liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-01-23 18:50
Who give a shit om Maskens professionalism?. Om fotbollen enbart handlar om att vara ödmjuk så hade alla blivit fotbollsproffs. Faktum kvarstår att Masken levererar inte ett skit, och innan ni får ADHD, så vill jag påpeka att jag är medveten om att han gjort bra matcher men det var 10/11 säsongen där vi var helt överlägsna. Han fick mycket serverat faktiskt, och redan säsongen därpå så började han skämma ut sig själv.

El Clasico matcherna har han gjort bort sig inte bara 1 gång eller 2, utan flera gånger om. Föra säsongen gjorde han även det som han är bäst på, nämligen att sätta bollen i egen bur. Stamford Bridge behöver jag nog inte ens gå in på räcker att jag säger Masken så vet vi vad som hände.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-23 18:49
Det konstiga är att Mascherano var riktigt duktig som mittback under sista tredjedelen av säsongen 10-11 samt större delen av 11-12. När allting avgjordes våren 2011 med fyra matcher mot Real och final mot United så var Mascherano en klippa. Även tidigare mot Arsenal där han som sagt räddade oss från uttåg, jag tror faktiskt den matchen var hans första som mittback.

Hursomhelst, hans "formsvacka" eller vad man ska kalla den började i våras, kommer ihåg bland annat misstag mot Chelsea, men då snackade åtminstonde jag bort det som en svacka. Nu, mer än ett halvår senare så är han fortfarande lika dålig som mittback. Vad har hänt? Det är fel att säga att han inte kan spela mittback, för det har vi sett att han har potentialen till. Men någonting har hänt.
Barcelona Gio Style
2013-01-23 18:48
Ursäkta, misförstod första delen. Förstod det som att ledningen inte vill sälja honom fast han borde egentligen ersättas. Sorry för det.

Men sedan har du fel, Pique blir så mycket bättre när vår kära gamla Puyol spelar bredvid honom.
Fais
2013-01-23 18:43
Gio Style

Sakta i backarna Jag menar jag skulle inte vilja sälja Puyol men eftersom han inte spelar varje match borde de ha värvat en bättre mittback så Puyol får hoppa in då och då med Barta för att lära upp honom.

Om Pique.

Visst han har spelat upp sig men än är säsongen inte över. Sure han är den bästa mittback vi har nu men tyvärr blir han sämre när han har masken och den kära gamla Puyol.

Jag anklagar ledningen och tränarna för att inte ta tag i det problemet.
Sälja Puyol har jag aldrig sagt.
Barcelona Gio Style
2013-01-23 18:36
@Fais:

Det är för fan det här jag menar. Sälja Puyol? Han är fan monstruöst bra i stormatcher och bidrar med så mycket mer än sitt försvarsspel på plan. Lägg till att han betyder otroligt mycket utanför plan.

Pique?? Skojar du?
Han var dålig senast och du totalsågar honom, han har ju fan vart bra den här säsongen. Låt ditt minne sträcka sig längre än 1 match bakåt för fan.
Annons: