/spanien/barcelona/forum/8246.aspx/spanien/barcelona/forum/8246.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2013-05-06 15:20
Man röstade även på spelare som Barca absolut inte får sälja och där vann Iniesta med 96% mot Messi 92%
Barcelona enkos
2013-05-06 15:19
över 50% att lämna laget har även folk röstat på:
Valdes 53%
Song 58
Abidal 51
Dos Santos 82
Fabregas 51
Pinto 51
Barcelona enkos
2013-05-06 15:18
63% tycker att Tito är inte rätt man att leda Barcelona
Barcelona enkos
2013-05-06 15:17
80% av Barcelonas fans som röstade vill att Sanchez ska säljas, nästan lika mycket gäller för Villa..
Barcelonistas
2013-05-06 15:12
Vilanova: Judge my Barcelona reign next season

However, the Barca boss is the first to admit that he may have made mistakes during his first term in charge of the Catalans after succeeding Pep Guardiola last year, and has vowed to "do things differently" in the forthcoming campaign.

"One must improve and be self-critical. It's been a tough year for injuries. The coach has not been around for over two months and it's not been easy," he told reporters."Next year, we'll do things differently, but it is normal because it is only my first year. If we had not managed [Lionel] Messi's injury well, he would not have reached the same match against Betis to help.


"Tomorrow [on Monday] I'm off to New York and back on Thursday. It was all planned, and during this process you have to be in control of everything."


"We needed tranquility and this was the game to find it. The players were convinced too and to concede a goal in just the second minute is not easy, but we showed character," the 44-year-old added.
Barcelonistas
2013-05-06 15:02
Vilanova travels today to New York for a medical checkup after his cancer treatment earlier this year. He's expected to be back on Thursday.

Helt ärligt så vore det bästa att ta in en ny tränare, hur vet vi egentligen att Tito inte får problem i framtiden?. Titos och laget matchar varandra ganska bra nu, båda ser ointresserade ut, bleka, gör massa misstag osv. Med Pep så hade vi en tränare som stod upp i 90 min och ledde laget till segrar, även om vi leded en match med 5-0 så stod han som en jävla galning och gav instruktioner hela tiden.

Såg ni Tito igår? Han rörde inte ens en min vid Betis 0-1 och 1-2 mål, mot Bayern var det samma sak, det står 4-0 och han sitter på bänken och ser nöjd ut...
Barcelona Hetfield
2013-05-06 14:54
Jag vet att det här låter löjligt, och det är kanske inget jag egentligen vill se, men jag saknar Rijkaard. Jag tycker att han är så underskattad.

Jag minns hur han nästan slog sönder en glasruta när Barcelona tappade poäng mot Espanyol. Alla pratar om Pep (vilket de ska göra), men för mig så är Rijkaard minst lika stor. Det var han som fick in Messi och Iniesta in i laget. Han fick igång Xavis karriär på allvar. Han fick ett problembarn som Ronaldinho att mogna och spela fotboll på allvar. Visst, hans sista säsong var långt ifrån bra, men det hade också att göra med att samtliga nyckelspelare inte var i form och att hans assisterande tränare försvann. Jag tror att det är väldigt svårt att vara tränare i Barcelona. Rijkaard gick från en person som ständigt stod upp och skrek, till att under hans sista säsong bara sitta och se ledsen ut. Pep gick också ifrån den där galna och entusiastiska tränaren, till att sitta och se besviken ut. Sen är det samma sak med Cruyff, hans hälsoproblem tog över. När man ser Tito (som förvisso har varit sjuk) så ser man ju att det är väldigt krävande.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-05-06 14:51
el Flaco - Me, Myself and I

Wow, jag hade aldrig tänkt så långt.

Men helt ärligt, är det inte ganska bortskämt att böla över att få in Tiago Silva? Visst så föredrar jag också Hummels men "ooooh Neeeej! vi fick Silva istället"
Om T.Silva är det värsta som kan hända oss så sitter vi fortfarande i en jävligt bra position.

Frågan är bara, är det inte svårare att värva Silva än Hummels?
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-06 14:42
Gabriel/

Ja jag håller med om att man ska ta allt med en nypa salt, men om det stämmer så är det oroväckande. Framförallt även den delen om att Puyol och Xavi ska ha lämnat över tyglarna i omklädningsrummet till 87-generationen, Piqué, Cesc och Messi. Och jag anser att det är oroväckande för att jag inte ser dessa tre, de två förstnämnda i synnerhet, som några ledare.

Och på tal om att ta nyheter med en nypa salt måste jag ifrågasätta det som Sport och MD rapporterade för några dagar sen gällande mittbacksfronten, om att Tito föredrog Thiago Silva medan Zubi hade Hummels i tankarna. Om jag får vara jävligt cynisk och komma med konspirationsteorier måste jag fråga mig hur detta läckte ut till medierna. För att det finns ju fall då vissa saker som läcker ut till tidningarna inte bara sker av misstag, utan snarare för att påverka massorna och för att sälja sin version så att man framställs på ett positivt sätt.

I det här fallet skulle jag vilja spekulera att folk inom klubben har sett omröstningarna där en majoritet av fansen vill se att man värvar Hummels före någon annan mittbackskandidat och då skulle det kunna vara så att någon som sitter i styrelsen läcker ut att Tito inte vill ha tysken för att deskreditera honom och försöka få supportrarna att vända sig emot Tito Vilanova.

Som sagt, jag bara spekulerar nu.
Barcelona Gabriel
2013-05-06 14:32
el Flaco

Haha, Piqué och Cesc alltså? För det första är det dessa två spelare som absolut bara ska hålla käften med tanke på hur deras senaste två säsonger varit. Men om det är någon som absolut inte ska ha en stor röst i omklädningsrummet så är det Cesc. Vad fan har du uträttat sen du kom? Inte ett skit, sen blir du sur när tränaren bänkar dig. Jävla diva. Spring lite mer och kämpa istället för att bli sur, hoppas Tito väljer att sälja dem båda om det här stämmer. Jag erkänner att även jag tvivlar på Titos kunskaper som tränare och helst av allt ser att vi tar in en annan tränare, men jag blir irriterad när två spelare som underpresterat i hela 2 år går emot tränare.

Men jag väljer att ta detta med en nypa salt.
Barcelona Hugo - Culé hasta la muerte
2013-05-06 14:31
Gio Style Jag håller med dig om att han det är få som kämpar för laget som honom. Att han öppnar ytor för andra med sina löpnar är tror jag att vi alla är medvetna om. Men det räcker inte för att kallas för formstark. Dessutom har jag väl aldrig påstått att han "inte bidrar med alls", som du skriver?? Jag skrev att det är hans slarvfel och småmisstag som i slutändan blir så betydelsefulla som gör att han är långt ifrån formstark, det är skillnad. Jag tycker helt seriöst att Alexis har varit ineffektiv i många situationer under matcherna. Det händer alltför ofta att han misslyckas med passningar, han har alldeles för dåliga mottagningar stundtals och han tappar även boll väldigt ofta under vissa matcher. Hans avslut har dessutom varit under all kritik i vissa matcher under de senaste månaderna. Spelar man i ett topplag så har man höga kriterier på sig helt enkelt. Jag säger dock inte att han är dålig, vi har sett han prestera under sin högsta nivå och den är väldigt hög. Han är dock inte på den nivån för tillfället.
Barcelona LionelMessi10
2013-05-06 14:31
på tal om Dortmund.. Så vill Christian Eriksen flytta och ersätta Götze! för mig är han det perfekte spelaren som skulle kunna ersätta Götze! lika ung som götze.. och så har han ett år till kontrakt med ajax!
Barcelona enkos
2013-05-06 14:29
På tal om världens bästa liga, denna rankning ljuger inte
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-06 14:17
Jaha, nu får man även höra att Piqué och Cesc har haft en konfrontation med Tito Vilanova ända sedan Tito valde att bänka Cesc i flera viktiga matcher i slutskedet av säsongen och Piqué ska då ha ställt sig på sin väns sida och öppet kritiserat och ifrågasatt tränaren i omklädningsrummet.

När Piqué sa häromdan om att flera beslut måste tas efter säsongens slut ska han tydligen ha insinuerat att man borde byta tränare.

Detta enligt Punto Pelota som även om det är ett Madrid-baserat tv-program så var det en journalist som är culé som kom med nyheten.
Barcelona Hetfield
2013-05-06 14:02
Spanien: Barcelona, Real Madrid, Malaga, Atletico de Madrid, Sevilla och Valencia.
Tyskland: Bayern Munchen, Dortmund, Mönchen, Schalke, Leverkusen och Hamburg.
Italien: Juventus, Inter, Milan, Roma, Napoli och Fiorentina.
England: Man U, Man City, Tottenham, Liverpool, Chelsea och Everton.

Jag räknar upp topp 6 lagen i varje liga, då räknar jag inte med endast tabellen, utan sett till truppen och deras historik. Topp 6 i varje liga är betydligt bättre än Tyskland. Det är min poäng. Dortmund kommer inte att bli bättre än vad de är, det är en tidsfråga innan Klopp lämnar och stjärnorna försvinner, de är i deras prime. Om Tyskland kan upprepa deras framgångar så kan man börja diskutera om deras framfart, men jag har svårt att ta tyska ligan på allvar. Den tyska ligan har fördelen i strukturen, ekonomin och organisationen. Det är deras nyckel, inte att liga på något sätt fotbollsmässigt ska vara den nya nyckeln som alla ska ta efter. Jag har svårt att se något lag utöver Bayern Munchen göra några långsiktiga framgångar de kommande åren. Hela snacket om tyska ligan är så löjligt att jag blir irriterad så fort det ska snackas om att det är de som "styr" fotbollen.
Barcelona Andresito
2013-05-06 14:01
Haha!
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-05-06 14:00
NoGo™

Gracias amigo!
Barcelona Gio Style
2013-05-06 13:56
Så länge som Bayern München värvar sönder all sorts konkurrens kommer tyska ligan inte att kunna rankas som den bästa. Dortmun gör det superbra nu, men Götze är ju redan klar för Bayern. Lewandowski vill lämna och de kommer att ha svårt att behålla Reus i det långa loppet.

Kommande år får väl utvisa ifall Dortmund är i finrummet för att stanna eller ej.
Barcelona Gio Style
2013-05-06 13:50
Hugo - Culé hasta la muerte Tro mig, jag är den sista som enbart förlitar mig på statistik. Vi verkar uppenbarligen ha olika syn på när en spelare bidrar med något för laget och när han inte gör det. Alexis har kritiserats för att han gör alldeles för lite poäng och berömts för sin arbetskapacitet och smarta löpningar som öppnar upp ytor för medspelarna. Nu när han börjat bidra med poäng så säger du att han inte bidrar med något spelmässigt alls. Håller inte alls med dig. Villa må ha gjort ett mål igår, men han missade 3 givna mål och spelmässigt bidrar han allt som oftast med 0. Han finns ju i princip enbart där för att sätta sina lägen. Alexis roll på plan är annorlunda, men det har många, inkl. jag, skrivit om många gånger. Om du inte håller med vid det här laget så är det rätt onödigt för mig att gå in på det igen. Tycker knappast att Pedro eller Villa har varit fortstarkare än Alexis. Att påstå att han är en av våra formstarkaste spelare är ju bara sant då i princip alla i laget har varit ur form. Bortsett från Messi då.
Barcelona Vampíro
2013-05-06 13:47
För att Tyskland ska bli landet nummer ett så krävs det att de vinner VM. Spanien har dominerar i både klubb och landslag de senaste fem åren och har även slagit Tyskland ett par gånger så för mig är det inget "tronskifte" än. Sen så håller ju sånna grejer i ett par säsonger oftast. För 6-7 år sen var det PL klubbarna som var bäst och sen var det Spanien och nu ska det tydligen vara Tyskland. Endast något som media blåser upp, nästa år kan Tyskland lika gärna ha noll lag i CL-slutspel och landslaget kan floppa i VM. Dumt att ta ut något i förväg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-05-06 13:45
Barcelona Diar Shekha
2013-05-06 13:44
Vore det inte bra att ta in Julio Cesar & ha honom i typ två år och samtidigt en ung målvakt som kan skolas in under tiden? Det är lite svårt när det gäller vår framtida målvakt. Jag vill ju egentligen se Courtois eller De Gea men det känns som att båda blir näst intill omöjliga. Ter Stegen är en annan favorit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taher (Barça-Red)
2013-05-06 13:18
veckans "Måndag hela veckan" ligger nu uppe. Veckans ämne är självklart Tito...

Visca! Skön match igår
Barcelona Hugo - Culé hasta la muerte
2013-05-06 13:17
Gio Style

Han ser formstark ut på pappret och när man kollar på statistiken. Men det vi ser utav honom under hela 90 minuter av sina senaste matcher så kan tycka att han är långt ifrån formstark om jag ska vara ärlig. För många slarvfel och småmisstag som blir betydelsefulla.

Kollar man endast på statistiken av gårdagens match så skulle det väl sett ut som om Villa gjorde en bra insats med tanke på att han tillslut fick bollen i nät, men man ser inte hur han har presterat under sina 55 minuter. Vilket är under kritik.

För att sammanfatta: Jag tycker att det handlar mer om endast statistik.
Barcelona enkos
2013-05-06 12:52
@zigazaga:

Jag tycker det är dags att säga tack och hej till honom, tjäna lite slant och köpa en riktig back istället som ska fokusera på försvaret..
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-06 12:49
Hetfield

Jag tycker nog inte tyska ligan är bästa men att den inte kommer fortsätta dominera är bs. Det har gjorts flera analyser och flera tror att det kommer vara den bästa ligan inom 10 år. Denna analysen gjordes innan detta CL förresten.

Lagen där är inte skuldsatta upp till öronen som spanska lagen är. Men time will tell. Ser inte varför tyska ligan skulle falla, visst Dortmund lär tappa några stjärnor kanske men det kanske även vill komma nya spelare. Ett lag som tog sig till CL final är ju aldrig fel.
Barcelona Hetfield
2013-05-06 11:52
Är det bara jag som tycker att snacket om "tysk fotboll" har gått överstyr? Tysk fotboll är överskattat. Hur många bra lag har Tyskland? Bayern Munchen? Dortmund? Bayern Munchen köper ju upp allt som är bra i lagen. Dortmund lär ju falla ihop de hela deras lagbygge bygger kring Klopp. Det irriterar mig att folk pratar om tyska ligan som att det är den nya fotbollen när de i sanningen bara har nått deras "prime". Bayern Munchen kommer att fortsätta dominera, men hur ligger det till med Dortmund, Schalke och Leverkusen? Topp 4 i Tyskland är betydligt sämre än Spanien, England och Italien. Sen att ligaettan kan mer eller mindre köpa upp det de vill ha av ligatvåan visar ju bara på nivån i den ligan. Tyska ligan har en fördel gentemot t.ex Italien, och det är deras lag är välskötta, båda ekonomiskt och marknadsmässigt.
Barcelona zigazaga
2013-05-06 11:50
Dani Alves fyller 30 år idag! Grattis Dani!
Barcelona Vampíro
2013-05-06 11:30
För fyra år sen gick man runt på gymnasiet och var orolig om Barça kunde ta sig vidare till final. En svag insats och ett mästerverk senare så var det klart. Känns som att det var igår.
Barcelona NoGo™
2013-05-06 11:30
@MESSI.CORLEONE:


Kl 19:00
Annons: