/spanien/barcelona/forum/82.aspx/spanien/barcelona/forum/82.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Smogen
2017-01-29 20:08
@Soko:


Glöm inte, att eftersom vi köpt dessa spelare för väl i runda slängar ett par miljarder så har vi nu inte råd med några fler värvningar. Ja, vi har just nu inte ens råd att ge Messi ett nytt kontrakt.
Tack kära ledningen för vad ni gör för klubben....*ironi
Barcelona El Tridente
2017-01-29 19:43

Bara Ter stegen har kostat oss minst 6 p och resten får Lucho ta på sig.

Startar med Digne före Alba, bara det förstör hela vänsterkanten i anfallsväg.
Visst saknar vi ett mittfält men det ska gå att vinna dessa matcher ändå.

Ligan är tyvärr körd, att Barca ska ta in 7p och hålla rent resten av matcherna känns omöjligt med tanke på att vi har mer än 6-7 spelare som håller Betis klass och en Neymar som missar alla smörpassningar ifrån Messi.

Messi förtjänar inte att ha ett mittfält av dessa hönor.

Det skulle varit : Coutinho-Veratti-Iniesta(Thiago alcantara)
Barcelona neymar JR
2017-01-29 19:33
Samma atletico som kommer tappa fjärde platsen ikväll till Sociedad? Gentemot det laget som vann dubbeln förra säsongen och trippeln året innan med i STORT sett samma trupp?!?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-29 19:26
Digne, Mathieu, Roberto, Vidal, Rakitic, Rafinha, Denis, Arda, Gomes, Paco mf är spelare som hör hemma i Betis, Espanyol och Celta och inte i Barcelona. Med dessa spelare kan vi bara inte bli bäst.
Tänk er Messi och Suarez på topp i Atletico bredvid Griezman, det laget skulle krossa all motstånd. Tyvärr vårt mittfält och försvar idag kombinerat med en dålig tränare är under all kritik och det krävs individuella prestationer för att vinna titlar.
Barcelona Barca4life98
2017-01-29 18:58
Problemen för oss är; 1. Dom flesta i vår trupp kan dribbla och gå förbi spelare - men MSN har blivit för stora stjärnor för lagets bästa. Gör någon annan något fel så klagar Suarez eller Neymar. Denis Suarez, Rafinha, Arda, Andre Gomes (i Valencia) är tekniska spelare. 2. Luchos 4-4-2 Taktik Om man kollar på hur framför allt HCM i laget agerar. När bollen spelas ut till högerbacken i vårt lag så måste HCM ta en löpning framåt, ut mot linjen för att bredda. Som en konsekvens så finns det bara två passningsalternativ då; - Spela hem bollen till Pique som sen passar Ter Stegen - Svår längre boll, riskabelt Med en riktig högerytter så kan HCM bli ett passningsalternativ i mitten istället, genom att falla ner eller visa sig för en kort passning. Hoppas att ni förstår vad jag menar, svårt att förklara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-01-29 18:47
Det råder inget tvivel om att vi behöver ett par nya mittfältare, det är där vi har tappat som mest. Men det är samtidigt underligt att ingen nämner den mediokra första målvakten vi måste stå ut med. Värdelös när det kommer till utspelen, får han skott emot sig, så står han allt för ofta stilla (skottet som tog i stolpen), aldrig sett någon målvakt stå stil så ofta Ter Stegen. Även målet idag var hans fel, vad gjorde han egentligen? Ter Stegen är inte den världsmålvakten vi behöver just nu, nu är han inget annat än medioker. Ska vi vara med och slåss om de tyngre titlarna bör vi, till nästa säsong, värva en ny första målvakt. Ter Stegen får gärna vara kvar, som andra målvakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-29 18:31
Iniesta70.

Det här kommer kanske som en stor överraskning för vissa som inte läste alla mina invändningar mot "the Lucho way, redan under trippelsäsongen då en del såg den bedrövliga höstsäsongen som en medveten manöver och ett genidrag för att toppa formen lagom till våren när allt avgörs; men jag håller med dig helt och hållet i din skoningslösa sågning av Luis Enrique. Med undantag för några små försumbara "petitesser

För när du skriver att Messi hade ett "mediokert lunchmöte", så säger det mer om vilka förväntningar vi har på honom, än hans insats som sådan. Smörpass efter smörpass, så mycket "matnyttiga" manövrar med små medel, bör inte beskrivas som ett mediokert lunchmöte i fotbollens Michelinguide. Det blir bara ett missvisande betyg.

Sedan tyckte jag att Arda tydligt visade vad skåpet ska stå i första halvlek trots att "Lucho" placerar honom fel. En sådan felplacering, var att sätta honom på "bänken". Han borde ha bokats det bästa bordet för länge sedan under den här säsongen. På Neymars bekostnad frågar sig kanske någon. Därom kan man alltid tvista. Men Luchos behandling av brassen är ytterligare ett bevis på hans inkompetens i mina ögon.

När Neymar för några matcher sedan äntligen visade sig ha insett att talangen allena inte riktigt räcker till, utan att det också krävs lite mer jävlar anamma och mindre av gnällig attityd och han börjar försöka stå på benen i närkamperna, ja då får han sitta ned nästa match. Och när han får spela från start igen och den nya tendensen ifråga om attityd inte visar sig vara en engångsföreteelse, ja då blir han utbytt. Vad sänder det för signaler, som Sitting Bull skulle ha sagt med fredspipan i högsta hugg.

Barcelona Soko
2017-01-29 18:22
Kan inte Enrique till sommaren ta med sig mer än halva truppen och bara lämna Pique, Umtiti, Alba , Mascherano, Iniesta, Busquets, Messi och Suarez?
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 18:15
[QUOTE=Barcadinho.]Inte för att försvara Lucho på nåt sätt. Men jag tyckte synd om honom idag. Arda och Denis gjorde det bra förra matchen och fick därför starta, Rakitic fick en ny chans, pannkaka, Gomes o Roberto kommer in, resultat, en bränd pannkaka. Vi hade en tid då Alcantara o Fabregas inte platsade i startelvan. Snacka om kvalitets förfall i mittfältet. Lucho kommer försvinna men efterträdaren kommer ha svårt att göra ett mirakel med samma mittfältarna. [/QUOTE] Vem är det som värvat mittfältarna? Vem värva Vidal? Paco? (som inte ens får komma in idag vid underläge). Jag kan inte tycka synd om Lucho som själv skapat problem för sig själv. Kolla på t ex Sampaoli i Sevilla. Olika formationer, olika spelsätt och det utförs på ett briljant vis sett till spelarmaterial. Vi då med Lucho? 4-3-3 i anfall o 4-4-2 vid försvar, inget presspel, ingen struktur på mittfältet. Ingen högerytter på plan. Vi blir för fan utspelade av La Real på Camp Nou. Idag blir vi utspelade av Betis som har gjort en bedrövlig säsong. Vi är så spelmässigt dåliga denna säsong att Zidane's Real Madrid (av alla upplagor) har stor chans på ligan.... Ja efterträdaren kommer ha ett taskigt jobb framför sig att städa upp efter Luchos mess. Fy fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2017-01-29 18:15
@Barcadinho.:


Är väl Lucho som valt Rakitic och Arda? Man kunde ju fått Kroos istället som ville till Barcelona och Arda centralt från start har straffat sig många gånger tidigare och ändå fick han starta där igen när alla hans bästa matcher har varit på kanten.
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-29 18:06
Aj då nu kan det veklingen bli Reals kväll om dem vinner. Barca kryssar. At.Madrid kryssade. Sevilla mot förlust. Vi får hoppas att Real Sociedad gör en av sina bästa matcher på länge mot Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-01-29 18:05
Inte för att försvara Lucho på nåt sätt. Men jag tyckte synd om honom idag. Arda och Denis gjorde det bra förra matchen och fick därför starta, Rakitic fick en ny chans, pannkaka, Gomes o Roberto kommer in, resultat, en bränd pannkaka.
Vi hade en tid då Alcantara o Fabregas inte platsade i startelvan.
Snacka om kvalitets förfall i mittfältet.

Lucho kommer försvinna men efterträdaren kommer ha svårt att göra ett mirakel med samma mittfältarna.
Barcelona Barca-nist
2017-01-29 18:01
här kryllar det barcafans som beter som som Trump folket.
Allt är svart och vit.

funkar inte en match, bänka spelare
passar man fel, sälj fanskapet
vinner man, nej det var inte bra positionsspel, passningsspel och akrobatik.
förlorar man, sälj hela laget.

lägg ner trams och spontana kommentarer.


Barcelona papillon
2017-01-29 18:00
Linjedomaren har egentligen 1 uppgift på plan och det är att följa siste man i försvarande lag. Om man har fri sikt och fortfarande inte kan se att siste man räddar en boll 1 meter över linjen, eller att Neymar i samma situation blir nerdragen framför mål av samme siste man, ja då är det dags att byta hobby eller att någon vidtar åtgärder och stänger av denna linjedomare. För övrigt samma linjedomare som felaktigt vinkade av Neymar för offside i första halvlek.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Soko
2017-01-29 17:48
Real gav Barca och Sevilla sin utsträckta hand men ingen av dem ville ha den. Istället att båda tar över ledningen så tappar båda sina matcher. Vi kryss och Sevilla torsk.
Tur att Federer gjorde min dag annars skit söndag.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-29 17:29
Soko

Då får vi vara glad att Neymar heter Neymar och inte Soko.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-29 17:26
Jag led med Rakitic och längtade till gonggongen skulle rädda han heder i halvtid, men Lucho tyckte inte Rakitic hade lidit tillräckligt så han skickade ut en Rakitic som redan var nere för räkning, på vingliga ben ranglade han omkring i ytterligare 45 minuter. Egentligen ska man inte bli överraskad av Luchos "blindbocks" rotationssystem han använt sig av i stort sett hela säsongen, men ändå blir man chockad av de mest ologiska laguttagningarna gång efter annan. Han prioriterar INTE nån form av mittfältsspel, de är endast bönder åt MSN. Folk på fel plats, folk som inte ska va på plan, folk som inte ska va på bänken, spelar ingen roll, MSN är där dom ska, längst fram med sina personliga win-win avtal, spelar ingen roll om man tappar en boll, väggpassar in den i en gröt, missar lägen, gnäller till sig gula kort, missar öppet mål, inte pressar, klackar den till en motståndare, tappar boll i uppspelsfasen. Nej, för förr eller senare så lyckas man med nåt, tänk om alla hade samma avtal. The Lucho way funkade inte idag, Messi hade ett mediokert lunchmöte, då ser det ut så här. Iniesta kan rädda oss med lite konstgjord andning på mitten, men Lucho måste ta lite obekväma beslut och låta några grabbar sitta kvar på bänken och spela med en elva han tror på, som får chansen att lira ihop sig, sen i slutet av matcherna kan man avlasta nån som ser trött ut. Parodi på coachning! Hur kommer det sig att alla/de flesta spelarna måste "vila" inför nästa match men MSN aldrig/nästan aldrig behöver nån vila. Har de inte haft samma upplägg av träning? Ingen mår bra av denna rotationscirkus som Lucho bedriver. Fan, det snurrar runt med mer spelare på vårt mittfält än det snurrar ut blondiner från Tommy Lees loge. Arda på fel plats, Vidal blev synad och höjd, Gomes fick chansen att ta Revansch men visade att han är en reserv till reserverna. Pendlaren Denis ger och tar, iskall, ljummen , stekhet, ofarlig, livsfarlig, målfarlig, valpig, ljummen. Ja, så ser det ut. Lucho har bäddat för det här scenariot själv, obeslutsam, inkonsekvent, hoppas på MSN. Huller om buller uttagningar på mitten, och i de bakre leden, vilken spelare som helst hade blivit åksjuk av all rotation och alla märkliga platser man kan hamna på under Luchos styre. Det ända som är karvat i sten är att MSN är de som ska göra det! Med lite hjälp av Iniesta när han är kry, för även han kan ju göra essen bättre, the Lucho way.
Barcelona Soko
2017-01-29 17:24
Det finns ingen chans att Neymar står på 3.1 tappade bollar. Han tappar bollar konstant. Han hade 9 tappade senast mot Sociedad innan han bytes ut i 75 min.
Även om.han lyckats ta sig förbi en spelare så tar det evigheter tills han kommer fram till motståndarnas straffområde. Och när han väl är framme är det alltid fel beslut. Till slut tappad boll och spelet vänder. Hur mycket än folk tycker om honom och vill försvara honom är han helt under isen och har varit det i över 1 år nu. Hade han hetat något annat än Neymar hade han nötat bänk. Nu spelar han pga sitt namn och det kostar Barca gång på gång då vi spelar med en man mindre på plan .
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-29 17:16
Soko

Kolla vårat mål helt och hållet Neymars mål.
Tar tag i spelet, utmanar backlinjen, driver förbi sin motståndare och slår en pass förbi flertalet motståndare till Messi. Messi tappar boll, Neymar har fullföljt sin löpning och går in i press på den spelare, som erövrat Messi bollen, som i sin tur tappar boll till Messi och sedan mål.
Neymar är våran bästa spelare idag. Skulle bara vara lite mer ego och utmana ännu mer och gå på egna avslut, istället för att alltid passa.
Det finns flera problem, men ett är att när vi är så låga med laget och går till anfall. Anfaller vi med för få spelare Messi och Suarez har också svårt att hänga med Neymar när han sätter fart.
Barcelona Santiago Cazorla
2017-01-29 17:16
@Soko:
Tror stenhårt på att det är svårare att dribbla i Barcelona än i alla andra lag när man alltid möter så packade försvar, kolla skillnaden mellan Suarez i Liverpool och i Barcelona, även om det till viss del har med att göra med en annan roll nu också. Men grejer han lyckades med i Liverpool har han svårt för i Barcelona. Vågar inte ens tänka på vad Neymar hade gjort som den stora stjärnan i något lag i PL. Hur som helst är det fakta att Neymar har stått för mest lyckade dribblingar samt är den som skapar mest chanser och slått CL-rekord i assists, även stått bakom många av Messis mål när han spelat bollen snett inåt bakåt. Det ska alltid överdrivas så mycket med Neymar. Sedan är det inte så stor skillnad mellan bolltappen i ligan, Neymar står för 3.1 per match och Messi 2.2 Ibland tror jag frustrationen på Neymar är för att det är enkelt att bli bortskämd när man har fått se Messi i så många år som i princip alltid vet när han ska dribbla eller passa och släpper den till exakt rätt spelare i exakt rätt tidpunkt men det är inte realistiskt med Neymar, det kommer alltid vara lite slarv.
Barcelona II Barça II
2017-01-29 17:07
Förstår inte det här "förtjänar inte att vinna" snacket. Fotboll går ut på att göra fler mål än sin motståndare. Idag gjorde vi två mål, Betis gjorde ett mål. Vi gjorde således mer mål än våra motståndare och borde ha fått 3 poäng. Inget annat är viktigt, inte bollinnehav, inte antalet passningar inom laget, hur spelet såg ut, ingenting förutom mål avgör en fotbollsmatch. Eller har jag missat något? Varför förtjänade inte vi att vinna idag? Matchen idag var inget annat än domarskandal. Vi FÖRTJÄNADE att vinna, vi blev rånade på en vinst, allt annat är skitsnack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-29 16:59
Vad är konstigt med lyckade driblingar när man är konstant på sin kant och alltid fastnar så fort man försöker tränga sig mot mål och mera centralt? Och bra att ni tar fram lyckade men inte nämner misslyckade som är 4 gånger fler. Messi hittar i alla fall sina medspelare hur än han gör och servar allt på talrik. Vad har Neymars "lyckade driblingar " medfört?
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-29 16:58
Det är inte så svårt att vara den som har flest lyckade eller misslyckade dribblingar i Barca. För det är bara 3 spelare som kan dribbla i Barca Neymar, Messi och Iniesta.
Barcelona Santiago Cazorla
2017-01-29 16:52
@Soko:


Ändå har han mest lyckade dribblingar i laget och är den som står för mest genombrott? Tycker detta är extremt viktigt nu när Messi inte dribblar lika mycket längre samt tappat lite explosivitet.
Barcelona Soko
2017-01-29 16:39
El Fenomeno

Hur kan du stirra sig blint på Neymars namn ? Ta av Neymars masken och du kommer att inte att han är bedrövlig, värdelös och pinsam. Med honom i lager spelar Barca med 10 man. Han gör inte ett skit bra för laget, snarare tappar 15 bollar per match och utsätter oss för alla kontringar motståndarna får. Han kan inte ens dribbla sig förbi en spelare och när han ändå lyckats är han fast vid nästa. Den mest genomlästa spelaren där motståndarna väntar på honom redan på vår planhalva. Sen avslut , katastrof är bara förnamn.
Och han har gjort 1 spelmål på 15 matcher !!! Säger inte dig något?
MSN existerar inte längre, allt är bluff. Finns bara MS idag!
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-29 16:31
SOKO Hur kan du inte se att Neymar är vital för vårat spel? Sälja honom?? Är du sjuk lr? Utan honom hade vårat spel varit ännu sämre kan jag lova. Jag förstår att du är lack, men att du går så långt att vi måste sälja?!! Lugna dig bror
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2017-01-29 16:28
Barca har ett stort problem och det är att man inte klarar av att spela som ett lag! Hela tiden förlitar man sig på att Messi ska skapa målchanser eller göra mål på egen hand. Det är tragiskt att se hur Neymar håller i bollen alldeles för länge varje gång han får den. Stundtals hade min mormor kunnat hålla jämnt tempo med Barcelona... så långsamt går det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-29 16:24
När jag såg elvan så kände jag på mig att det skulle bli poäng tapp. Lucho du kan inte rotera såå många! Hur kan han få försig att rotera så många!? Ah jävlar vad betis lira bra, men vi gjorde dom bra... Helt sjukt igentligen. Men det är såhär Lucho vill lira. Jag har ändrat mig inga titlar kan rädda dig, Lucho tyvärr du har gjort ditt till sommaren. Det är cl och copa del rey som gäller, real kommer tappa igen men med det här spelat ger jag upp ligan. Grejen är den att det här spelet kan räcka till liga guld men då måste vi typ vara 100% när läget kommer, Neymar måste sätta sitt läge. Aja blir väl nån mellan säsong iår. Fan vad besviken jag är.. Har missat dom två föregående matcherna har typ aldrig missat två matcher på raken. Hade sån jävla grym känsla för den här matchen, den avtog rätt rejält när jag såg elvan.. FAN!! Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 16:24
Neymar jr Jag har njutit mer av Sevillas fotboll denna säsong än vår. Och angående trupp, så är bredd ok men då ska det vara kvalité på spelarna och tränaren ska ha en plan för hur han ska göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-29 16:21
El pistolero Sevilla spelar långt ifrån en fantastik fotboll. Vill att vi ska banta truppen, jag har hellre färre spelare med kvalité än en trupp på 25 spelare som måste få speltid. 18 man trupp och vid behov fyll på från dom egna leden. Bättre konkurrens situationer, lättare att rotera, hopp till la masia och betydligt lägre lönekostnader. Ja skador kommer dyka upp men det gör dom oavsett.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: