/spanien/barcelona/forum/82.aspx/spanien/barcelona/forum/82.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2017-05-24 19:38
Scoutade inte vi Kasper Dohlberg för ett tag sen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-24 19:30
Japp, och för Andre Onana i målet. Har ju varit i La Masia trots allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-05-24 19:03
Tja inte Barca relaterade men sjuk stämning av Ajax klack två timmar innan match. Vi håller tummarna för dem ikväll el hur. För Crujff.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2017-05-24 18:07
Katalano - läste det på bleacherreport. Kunde tyvärr inte länka via mobilen eller så är set ja som ej vet hur man gör. Men detta var en ny nyhet. Man ska ha försökt överklaga men det gick inte igenom. Lionel Messi lost his appeal to the Spanish Supreme Court against a 21-month prison sentence for tax fraud on Wednesday. According to MailOnline's Pete South, the Barcelona superstar's father, Jorge, had his sentence reduced from 21 months to 15 months, although neither is likely to serve jail time due to Spanish laws on sentences under two years for non-violent crimes. South notes it is common in Spanish law for defendants without previous convictions to avoid jail time for such crimes. Per Ed Aarons in the Guardian, Messi, 29, and his father were initially handed their sentences by a Barcelona court last July after being found guilty of evading €4.1 million (£3.5 million) in tax on the forward's image rights between 2007 and 2009. Messi was also fined €2 million (£1.75 million) and his father €1.5 million (£1.3 million), per South. The five-time Ballon d'Or winner said during court proceedings, per South: "I was dedicated to playing soccer. I trusted my father and the lawyers that we had chosen to deal with our affairs. At no time did I think that they could deceive me."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-24 18:05
Gabriel Man ska ju inte bedöma en bok på omslaget, men i hans fall kan man redan vid omslaget se att han är pantad i huvudet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-24 17:47
@Barcelonistas:


Har har väl redan fått sitt straff och eftersom det var mindre än 2 års straff och han var förstgångsförbrytare så fick han villkorligt. Så detta låter som gamla nyheter. Är det verkligen något nytt du hittat? Glöm inte källa när du citerar.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-24 17:44
Lionel Messi Loses Appeal Against 21-Month Prison Sentence for Tax Fraud Bör man va orolig?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-24 17:06
Eller den här från Dani Ceballos:

"Hur kommer det sig att 14 åriga tjejer har så stora bröst nu för tiden? Är det så att de ska kunna hålla andan bättre medans de suger?"

A real class act denna Ceballos.
Barcelona Gabriel
2017-05-24 16:59
@S.Eto'o:
Dani Ceballos får mer än gärna hamna i den klubben, äcklig och vidrig person som passar in alldeles utmärkt i den vita tröjan. 2012 twittrade han att han önskade att det skulle falla en bomb på läktaren i cupfinalen som Barcelona spelade där alla katalaner satt. Han skrev också personligt till Piqué och sa att han skulle skämmas som tog bild med den katalanska flaggan. En annan tweet han skrev var att han äcklades av alla katalaner och att de alla borde dö. Vidrig är han!
Barcelona Barclasico
2017-05-24 16:56
Bosketts

RAC1
Barcelona Amo.38
2017-05-24 16:49
Reymar Att du ens jämför Kroos med ärkesopan Fabregas, shame on you!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-24 16:29
Barclasico

Källa, tack.
Barcelona Rambla~
2017-05-24 16:25
Reymar Absolut är det så, där är vi eniga. Tycker inte heller att de varit bästa laget, åtminstone inte övertygande. En hel del flyt, domslut och annat har varit deras melodi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-05-24 16:18
Andres Iniesta: “It’s possible that I won’t retire at Barcelona. I’m still thinking if I should renew my contract or not.”

Kommer från en spelare som alltid har drömt om att avsluta sin karriär i Barca. Men nu verkar det som att han inte vill stanna längre... Den här ledningen asså... Ingen vill ju stanna så länge Barto styr! blir lack av allt det här!!!!!
Barcelona Reymar
2017-05-24 16:14
Rambla

Visst, men dom är inte i Cl final två år I rad på grund av attdom är bra utan det är andra faktorer som bidragit till att dom tagit sig hela vägen.

El Pistolero

Mittfältare är dom som springer mest i ett lag men Kroos likt Özil tar inte det defensiva arbetet, sen är det väldigt sällan att han vinner boll. Messi ock Kroos på samma kant hade verkligen inte funkat defensivt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-24 16:08
Rambla Theo var nära oss men sen kom RM med ett lönerbjudande som är lika mycket som Piqué får av oss. Pengarna locka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-24 15:42
Det var han som twittrade något vidrigt om katalaner vill jag minnas. Minns inte exakt vad det var nu. Oavsett vilket, en vidrig personlighet tycks han ha. Fast där har ni en av de stora skillnaderna mellan klubbarna. Medan Barca är väldigt nöjda efter en säsong som inneburit titlar och dominans på planen. Man slår sig gärna för bröstet och vill berätta för hela världen om hur bra man och vilken prestation man utfört. Då sitter man nöjd i båten, betalar ut bonusar, vilket man så klart måste, förbättrar en och annan spelares kontrakt osv. Istället för att planera för framtiden, försöka göra laget ännu starkare. Visst, RM slår sig också för bröstet och talar om för alla som vill lyssna hur fantastiska de är. Det de och framför allt Perez inte gör, är att sitta nöjda och bara se på hur andra lag försöker förbättra sig, låter läget vara status quo. Nej fan, de ska ha den och den talangen. Visar tex Barca intresse för en spelare, vips är de där och blandar sig i och då sitter de inte och velar i veckor för att komma till skott. Ta det här med Theo, vad hände dör? Var inte han i stort sett klar för oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-24 15:40
[QUOTE=Reymar]Kroos är inget för Barca, visst en bra passningsspelare men oerhört lat i defensiven och slö i vändningarna som Fabregas. [/QUOTE] Lat? Han är en av dom som springer mest i RM. Topp 3 CM i världen denna säsong. Klassspelare som hade varit perfect hos oss. Tråkigt att vår ledning o Lucho föredrar löpstarka träfötter snarare än tekniska lirare som RM numera gör. Svängt har det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-24 15:35
S.Eto'o

Får ändå ge det till Real, som verkar göra allt för att passa på att utnyttja vår nuvarande hopplösa inställning till talanger. Det dröjer länge (2021 som tidigast, om inte omvalet blir av) tills vi återigen kan skifta fokus tillbaka till La Masia, det vet nog Real om, med tanke på hur dom förstärker med unga talanger. Theo, Vallejo, Asensio, Ceballos betyder att de eventuellt kommer ha ett slagkraftigt lag lagom till vi kommer på fötter igen.
Barcelona S.Eto'o
2017-05-24 15:15
Nu ryktas Real att värva ceballos.... Enligt mig är han Spaniens hetaste talang utanför topp tre lagen. Han har vart grym två säsonger i rad nu, hoppas bara han inte hamnar där (han var extrem nära Real förra säsongen om minnet inte sviker).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-24 15:10
Reymar Allt det där om Kroos kanske stämmer, vad vet jag, men det tycks ju iaf funka hyfsat bra för RM. Det är de som är i sin andra raka CL-final och inte FC Barcelona. Rätt plats, rätt miljö och rätt tid och med en tränare som vet hur han ska skruva på bitar, ja då kan alla bitar falla på plats. Eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-24 14:59
Rakitic är inte bättre, dem är lika dåliga!
Barcelona Rambla~
2017-05-24 14:58
Kan vara instämma med Bsketts och Katalano. Junta Bartcneu, bort bort, ju fortare desto bättre. Sen är det ju självklart att efterträdarna kanske misslyckas de med, kan man aldrig veta, det är ju så klart en chansning när man byter till något nytt. Fast det som finns idag och då är det min personliga åsikt, funkar inte enligt mig. En sportslig ledning som inte kan bygga ett lag utan gör märkliga värvningar och för sådana otroliga överpriser att man blir mörkrädd. Frågan är, tar sportchef Robert egentligen de slutliga besluten eller är hans uppgift bara att scouta och presentera namn inför ledningen? Hur mycket inverkan har tränaren i värvningsfrågor osv? För att sammanfatta, de sportliga besluten är helt uppåt väggarna de senaste åren oavsett vad ni säger om hur ledningen sköter ekonomin, investeringar mm. Visste ni det att under de 5 senaste säsongerna så har Barca värvat spelare för ca 1,5 miljarder mer än vad RM gjort under samma tidsperiod? Vilken klubb var det nu igen, som bara rätt och slätt var en köpklubb?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-05-24 14:58
@El Pistolero #9:

Kroos är inget för Barca, visst en bra passningsspelare men oerhört lat i defensiven och slö i vändningarna som Fabregas.
Barcelona Bosketts
2017-05-24 14:45
Blaugrana91

Det är intressant, tycker jag, hur olika vi ser på saken. Jag respekterar dig som skribent och i synnerhet dina åsikter, även om jag anser att det är en approach som tar klubben i helt fel riktning. En riktning som redan tagit fart de senaste säsongerna, och som nu börjar skörda sina första frukter i uteblivna titlar och tappat spel.

Jag tror att det i grunden bottnar sig i att vi ser på klubben med helt olika ögon. Just därför skulle det vara spännande att höra hur det ser ut från ditt perspektiv.

Det som alltid charmat mig med Barcelona är hur vi lyckats vara en absolut toppklubb, utan att skötas på samma sätt som exempelvis Madrid. När värvningshetsen drogs igång för ett par år sedan och spelare köptes för miljardbelopp kunde jag luta mig tillbaka stolt och tänka på att Xavi, Iniesta, Messi, Busquets inte kostade ett smack, utan var ett lyckat projekt grundat av bland andra Cruyff. Samtidigt som dessa spelare var på sin topp fanns namn som Samper, Grimaldo, Munir och andra på tillväxt.

Man njöt liksom av att Madrid i ren panik värvade Kaka, Cannavaro och andra för miljard efter miljard, men aldrig nådde upp till den klass La Masia-produkterna huserade på. Mer än en klubb var det verkligen.
För även om ekonomi är en viktig aspekt av fotbollen idag, så spelar det på det sportsliga planet ingen som helst roll. När vi var som bäst startade Pep med 9 av 11 spelare från de egna leden. Du kan själv räkna på hur mycket det kostade klubben. Idag må vi vara rikare, men vi spelar sämre och tar färre titlar.

Jag tror att det är viktigt, i synnerhet i dessa pengakåta dagar, att skilja FOTBOLLSLAGET FC Barcelona från VARUMÄRKET FC Barcelona. Vi behöver verkligen inte bli ett globalt jättemärke, för på planen så spelar det ingen som helst roll. Det vi behöver är ett tänk som främjar fotbollen, en ledning som fortsätter det LÅNGA arbetet med att bygga upp La Masia. Och lita på talangerna och modellen.

Det kan låta drastiskt och dramatiskt, men för mig begår denna ledning ett stort tjänstefel när de sakta med säkert plockar isär det som vi byggt upp de senaste 30 åren. Det som när mig frustrerad är att vi om 10 år kommer titta tillbaka på alla beslut som tas idag och tänka; VARFÖR? Hur kunde vi bara röra oss bort från den modell som gjorde oss störst, bäst och vackrast i världen?
Barcelona Katalano
2017-05-24 14:29
@Blaugrana91:
Absolut är Espai barca ett superviktigt projekt för klubben. Men om en ledning med ett (i min åsikt) bättre fokus skulle sätta sin egen prägel på det så ser jag bara positivt på det hela. Du tycker att fokuset på ekonomi är helt rätt så som fotbollsvärlden ser ut medan jag även här ser tvärtom på det. Det har aldrig varit viktigare att värna om värderingar, utvecklingen av egna talanger osv. Att särskilja oss mot de andra jättarna och göra oss till en mer attraktiv klubb för både fans och spelare som är ute efter mer än bara pengar. Självklart krävs det en balans av de 2, men nuvarande junta är för extrema åt det ekonomiska. Edit: Som Bosketts ovan är inne på så tycker jag att du är ett värdefullt inslag här på forumet. Vissa skribenter tror att det är åsikterna som gör att vi mods måste dra till med spärrar ibland och att man inte får försvara nuvarande ledning osv. Men så är självklart inte fallet och då brukar jag vilja ta dig som exempel som alltid skriver på ett moget sätt med argument och motiverar dina åsikter på ett bra sätt. Våra skilda åsikter gör diskussionerna här inne mycket mer intressanta.
Barcelona Blaugrana91
2017-05-24 14:19
*Espai Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-24 14:19
[QUOTE=Katalano]Jag anser tvärtom. Ju längre vi väntar desto större "skada" hinner nuvarande ledning göra. Projekt som Espai Barca kommer att fortsätta ändå med ny ledning. Tyvärr är det långsiktiga tänkandet du nämner fokuserat på ekonomi och inte på det som jag värderar, dvs klubben rykte, värderingar, spelstil osv. Av denna anledning så ser jag att en ny ledning inte kan tillsättas tidigt nog. [/QUOTE] Ett projekt som Espsi Barca är superviktigt för klubben och även om projektet säkert hade fortlöppt med en ny ledning kan det bli så att dem vill sätta sin egen prägel på det. Fokuset på ekonomi är helt rätt med tanke på hur fotbollsvärlden ser ut idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-24 14:12
När det handlar om tränare för Barca så borde det finnas inskrivet som en del av arbetsbeskrivningen att denne måste gå på X antal matcher med B-laget per säsong för att följa utvecklingen av spelarna som knackar på dörren till a-laget.

På detta sätt blir B-laget alltid det första man tittar på gällande förstärkningar och breddning av truppen innan man tittar externt.

På detta sätt undviker vi den typen av tränare som tycker sig ha "viktigare" saker att göra med sin tid n att följa B-laget också, vilket i sin tur leder till att man inteh ar förtroende för vra spelare i nedre leden.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-24 14:12
Samtidigt ny ledning, men likt väl kan det även bli värre. Den ende jag litar på som president är benedito, han är nog den ende som vill vara Barcelona president och inte göra det för egen vinning.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: