/spanien/barcelona/forum/8172.aspx/spanien/barcelona/forum/8172.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2013-02-27 14:07
Nesto

Håller med dig angående taktiken att inte anfalla när vi möter lag som stänger sig. Det var ett taktiskt geni drag i semifinalen mot Real i CL, helt onödigt att blotta sig bakåt och tillåta det andra laget spela deras fotboll.

Hoppas att man lärt sig av läxan till nästa säsong...
Barcelona Liam Messi
2013-02-27 13:38
Lånar brors acc även jag. Skulle vilja föra en diskussion med er Barcafans utan att bli smutskastad och hängd. Hoppas det går. Hejar för övrigt på Real. Det ni tidigare pratade om att inte Xavi har karisma nog för att säga åt hans landsmän i Real på grund av att han tycker de beter sig fel är ju fel. Xavi har väl aldrig varit en gaphals och kommer nog aldrig bli heller. Men är helt övertygad om att om han ser något han inte gillar så tar han tag i det. Han diskuterade ju med Ramos efter halvtidssignalen efter Albas filmning tex. Där de till slut, vad de såg ut, kom överens efter en stund. Men i övrigt då. Vad jag får känslan av är att Barcelona känns så ängsliga? Håller ni med? Tittar aldrig på era matcher i övrigt, men såg mot Milan, lite mot Sevilla och nu igår då. Det känns som att de inte riktigt litar på vad de gör längre. Messi kör fast och en viss panik sprider sig. Rätta mig om jag har fel. Kanske det är på grund av Titos situation? Den verkar ju tyvärr vara något allvarliga än vad som först sades. Har själv spelat i lag på hög nivå och vet hur sammansvetsad man blir när man bara spelar fotboll om dagarna. Att då känna av att en väldigt nära lagmedlem ligger och faktiskt kan dö tror jag då verkligen kan ta på psyket. Det vet man ju även från det vardagliga. Sen tycker jag Barca slarvar något enormt i sina roller. Spelare tar inte sitt ansvar, varken i offensiven eller defensiven. Defensivt så struntar vissa att helt enkelt jobba hem. Något Real däremot är duktiga på i klassikerna, få alla att jobba för varandra. Sen så offensivt så verkar vissa spelare bara frysa fast och istället lita på lilla Messi. Och när han har en dålig dag, ja då verkar de inte ha någon vidare lust att ta tag i det själv. Pedro exempelvis. Han i spanska landslaget och han i Barcelona.. Är det samma spelare? Låt höra era argument. Kan ha fel, absolut. Men ge mig en vettig diskussion och vräk inte ur er det ena och det andra bara för att jag är från "den andra sidan".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2013-02-27 13:19
Gabriel

Håller med dig om närkampsspelet men tittar man lite närmre på highlitghts från kvällen så ser man en enorm skillnad i försvarspelet.
När barcelona anfaller (med sitt sjukt sega tempo) så försvarar Real alltid med minst 9 man bakom boll. Ett zonalförsvar som alltid sätter två försvarare på bollhållare. Är det Messi så blir det ungefär tre spelare.

Barcelona är ofta i numerärt underläge när det kommer till Reals anfall.
Och då snackar vi inte bara blixtanfall. Bara att kolla 5:25 in i klippet.
Real har 1-2 meter mellan backlinje och mittfältet.
Vi har 5+. Nu springer Real förbi vårt mittfält och vips så är de 5 mot våra 4 backar.
Samtliga spelare MÅSTE jobba hem så fort Real får bollen. Messi, när jobbade han hem senast?

Ang. att möta bussar så är mitt förslag att vi borde spela som mot real för något år sedan under Pep.
"vill de inte spela, så okej"
När milan rullade upp bussen på San siro så borde vi har spelat runt bollen på egen planhalva/mittfältet i 90 minuter för att sedan försöka avgöra på hemmaplan.
Varför ska vi alltid vara de som ska försöka jaga?
Nej istället ska vi spela med 2backslinje och blotta halsen. Risken för att motståndarna ska göra mål under en kontring är ju relativt stor
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-02-27 13:19
@Gabriel: Word! Sommaren 2009 så fick man mycket kritik när man nämnde det men då skulle man "lita på Guardiola" för han visste tydligen bäst. Vi hade kunnat undvika historiens sämsta affär och fortsatt med världens bästa striker som även trivdes väldigt bra på kanten. Men men...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2013-02-27 13:18
Det som gör mig mest förbannad är att de har haft hela hösten att få en svacka, varför just nu!! I dom viktigaste matcherna, helvete... Ni som hyllar Messi för hans mål, ja tack vare laget som serverar honom, när var det senaste som ni såg Messi rycka å dribbla.... Iniesta gjorde 50 felpass igår... Listan är lång,,, en sak till,, det skiljer 16 poäng tack vara Madrids usla form i början,, men sanningen är om de har varit starka från början då skulle det skilja 1-3 å kanske dom skulle leda ligan... Vi har kört med samma stil i 4-6 år.. Å det värsta är att det finns ett botemedel, bussen framför mål
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-02-27 13:15
Från barcastuff:

Official: Messi has fever and doesn't train, Xavi is having physiotherapy and Song is training individually.

Feber på Leo alltså, återstår att se om han hinner bli fit till på lördag.

Barcelona Vamos Blaugrana
2013-02-27 13:00
Värsta dagen att vakna upp till sedan Chelsea matchen, det är tungt just nu och några större förhoppningar inför Lördagen har man heller inte speciellt inte utan Tito
Barcelona Gabriel
2013-02-27 12:59
Barças misstag är inte att de gjorde sig av med Zlatan, utan att de gjorde sig av med Eto'o för Zlatan.
Barcelona Walee
2013-02-27 12:57
Gabriel // Det är din åsikt, att han var fel för Barca kan faktist ingen med säkerhet veta. Ibra va antagligen helt fel för tiki taka spelet som alla skulle vara en del utav. Ibra va helt enkelt sin egen person och spela som han behagade. Såna spelare behövs också det är det Barca inte har förstått. Sen att han bråka med Pep och att Messi skulle spela central, va nog också en orsak. Men att döma en spelare efter en säsong som i min mening var helt ok! Är lite att ta i .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona
2013-02-27 12:52
Messi tränar inte idag, tydligen ska han vara sjuk.
Barcelona Gabriel
2013-02-27 12:34
Snälla någon, kom inte in hit och peka på Zlatan under tuffa perioder. Tom Stevie Wonder kunde se att han var helt fel för Barça. Våra spelare behöver tuffa till sig och skaffa mer cojonés, nu menar jag inte bara med att säga ifrån när de får för mycket stryk mot sig utan även med att våga gå in rejält i närkamper. Våra spelare undviker närkampssituationer eller går in med 50 %.
Barcelona Walee
2013-02-27 12:29
The Reporter // Va ska man säga vi gör av oss av med en person med en jävla anamma efter hans första säsong. Ja och då pratar jag om Ibra bara han på bänken hade skrämt nollorna Pepe och Ramos Co. Våra spelare är tyvärr skamliga när de gäller att försvara sig mot attacker..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona
2013-02-27 12:11
If we fail, if we succeed, at least we'll live as we belive !
Barcelona The Reporter
2013-02-27 12:06
Man tycker ju att Xavi med sin rutin, karisma borde säga i från o säga åt Ramos och Arbeloa som han bör kunna påverka men han skiter i o bara går ifrån situationerna. Ni skulle haft Jack där då:)
Barcelona -SAMI-
2013-02-27 12:02
The Reporter
Det finns ingen i Barca som kan ta tag i det. Tyvärr!
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2013-02-27 11:57
The Reporter

Svårt att veta exakt vad problemet är, men att inte ha sin nuvarande tränare har väl knappast gjort det enklare för laget, han som har rodret nu har ingen pondus och det han vill och försöker förmedla och sättet att forma laget har inte gett någon som helst respons. Visst har även spelarna ett anvsvar, man behöver inte vara stor för att spela fysiskt, jag fick till det att en offensiv mittfältare spelade hårt 2-3 gånger och försökte sedan ställa om. Det är rent sagt bedrövligt att man inte visar mer anamma och mer inställning, det är ju trots allt rival motståndare man har och göra med.

Men visst jag hade inte tackat nej till en spelare som spelar fysiskt, någon som visar på engång att ribban är satt lets get it on!

:)
Barcelona The Reporter
2013-02-27 11:34
Lånat brorsans konto o e är arsenal fan, men jag är så chockad på era spelare e när det gäller att försvara varandra, ex hur fega Barca spelarna är!, de är så jävla fega, Arbeloa ,Pepe och Ramos pissar på de, misshandlar de men ingen av dessa fega spelare i Barcelona vågar säga ifrån eller hjälpa sin medspelare, Tänk om det va Ferdinand och Roney i laget :)
Barcelona enkos
2013-02-27 11:33
Jag är så trött på pinsamma Aftonbladet som alltid letar fel på Barca spelare och skriver enskilda artiklar som om Alba igår. Han fick ju smäll knä mot knä och alla som spelar/t fotboll vet att det gör ont. Att man tar sig för huvudet är en normal mänsklig reaktion oavsett var på kroppen man blir träffad.. Men dessa patetiska människor i tv-studion och journalister om aldrig spelat fotboll fattar inte det.
ps. filmningar finns det överallt, spelarna som omringar domare är vardag i vilken liga som helst, men aldrig talas det om så mycket som när det gäller Barcelona, först då kommer hatarna och snackar...
Barcelona Acrobat
2013-02-27 11:24
Gårdagens höjdpunkter var när Real inte fick hålla nollan, vilket ledde till att det inte blev den förnedringen de ville, samt när Pepe återigen skämde ut sig och visade att Real fortfarande är dåliga vinnare och pinsamma inför fotbollsvärlden!

Var det någon mer än jag som såg hela Real omringade domaren? Hahaha har aldrig sett större hycklare!

Vi har ligatiteln i våra händer... Vad har dom? Inte ett skit än så länge!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2013-02-27 11:24
Vi har inte en enda spelare som kan hota med skott utifrån. Iniesta försökte igår två gånger men svagt och utanför, Xavi testar aldrig, han bara vågar inte. Messi testar inte, Pedro som Pedro bara snurrar som på karusell så fort han har chansen att skjuta eller gå in i straffområdet så vänder han och ännu en chans gick bort. Hade gärna bytt Pedro mot Navas. Alves har bra skott men även han håller sig för mycket på kanten att han inte får läge.. Även vid frisparkar från 25-30 m finns ingen som kan bomba in frisparken.. En som Pjanic hade varit en dröm vid sådana lägen..
Hade vi haft två kantspelare som vågar utmana hela vägen hade vi vunnit alla våra matcher med minst 3-4 målskillnad..
Barcelona ElTriplete
2013-02-27 11:24
Vi måste vinna på lördag och vi måste kriga som in i helvete. Real tror att de ska få vila och en lugn match inför United så att de kan återhämta sig. Där kommer Barcelona in. Vi ska göra deras kväll till ett helvete, hur svårt det än må bli. Gå in helhjärtat i varje kamp, visa att ni brinner för den här klubben och att förlusten sved. Villa måste starta, Cesc på bänken. Benknäckaren Mascherano tar Puyols plats och jag lovar att vi kan åka hem med tre poäng i potten och en säkrad liga, med all respekt för Atletico Madrid. Visca el Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2013-02-27 11:12
Jag gillar inte att dra upp saker laget kunde ha gjort eller vad dem borde ha gjort i efterhand, det känns så meningslöst även om det är skönt att skriva av sig frustrationen ibland.

Man brukar säga att Barcelona är det enklaste laget att coacha, dem har bra spelare och någon form av coach behövs inte då bygget redan är klar och det är bara att lägga upp vilka som spelar och likt cm trycka på "spela" och vänta på resultatet.

Tror inte dem som säger så kommer ändra sin uppfattning, men det är klart skillnad på inställning med en tränare och hur det ser ut utan. Spelarna ser inte alls ut att respektera nuvarande "tränaren" han får inte ut något och det känns som dem behöver det där lilla extra som en tränare med pondus bara kan ge.

Kalla det vad du vill, ett lag utan en ledare, ett lag i svacka, ett lag som strävar efter det där lilla extra, vi är inte bra just nu och det är bara att inse. Vad jag vill veta är vad dem tänkt göra åt saken, ska man skrota 4-5-2 och tillbaka till uppställningen vi är vana vid rättare sagt 4-3-3 med iniesta och xavi på mittfältet som dikterar framför busq, och lira med 2 renodlade anfallare med en Messi under för att återfinna balansen?

Jag har ingen stor förtroende till nuvarande "tränaren" av den anledning att han inte gör några förändringar, lär sig inte och skapar bara mer oro och obalans. Vi har nu chansen mot Real i ligen till helgen att komma tillbaka starkt, vare sig Real ställer upp med a lr b lag kvittar för mig, jag vill se en förändring jag vill se lite anamma, jag vill se ett lag som vill och strävar efter att vinna och inte bara lalla omkring utan få tillbaka kreativitet och inställningen. Dem måste tro på sig själva!

Kom igen nu in Barca we trust!
Barcelona Mido
2013-02-27 11:05
Hemsk dag att vakna till
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taher (Barça-Red)
2013-02-27 11:03
Matchrapporten ligge ruppe nu. Det var otroligt svårt och skriva den och hoppas ni har återseende med det ifann något saknas...

Det känns tungt nu. Visca Barça, Animo och Roura/Tito, por favor SPELA MED EN ANFALLARE när laget måste göra mål :))))))))
Barcelona stefano 85
2013-02-27 10:59
ni glömmde också att ingen sparkade ner våra spelare under matchens gång eller efter slutsignalen undra varför? låt oss bara sköta cl och ligan resten skiter jag fullständingt. allt som en president byggde upp verka gå åt pippan fyfan va jag saknar Laporta! jag rekomenderar er läs inget med madrid att göra finns inget vidrigare än deras fans här på sf och i spanien tack för mig. visa barca i med och motgång!
Barcelona NoGo™
2013-02-27 10:24
Hade hoppats på att allt bara var en hemsk mardröm när jag vaknade men tyvärr så var inte fallet :/

Bara att försöka glömma detta o tänka framåt.


ps. Vill aldrig mer se Iniesta spela på en kant!
Barcelona The Reporter
2013-02-27 10:19
Jag är inte så himla bra på att skriva ner mina tankar och åsikter, men jag ska göra ett försök

Först och främst vill jag börja med vår numera fantasilösa offensiv. Vad har hänt? Vi har skapat cirka 5 lägen på de 3 senaste matcherna, och vissa ingripanden måste göras. Jag syftar inte på ingripanden till sommaren, utan nu, till nästa match. Motståndarna vet vad vi gör och läser oss som gårdagens AB. Känns som om vi upprepar samma grej hela tiden. Vi passar Iniesta, han driver bollen förbi några spelare, passar till Messi, som i sin tur försöker hitta någon. Men där finns ingen. Här måste det hända något. Villa måste bara spela ! Han sticker ut i mängden hos oss. Han ger oss en nu dimension. Även kan han lossa skottet.

Sedan måste jag VERKLIGEN nämna Busquets spel på sistone, någon som också lagt märke till det? Vad har hänt med honom? Han som var känd för världens bästa one touch spelare. Numera gör han det så svårt och krångligt. Släpper bollen sent osv. Han är ändå lite av en nyckel till vårt spel.

Apropå mittfältet, måste det ske en förändring. Xavi, eller Cesc. Någon måste bänkas. Jag tycker att den sist nämnda ska göra det. Flytta ner Iniesta och låt honom göra någon motståndare centralt. VI KOMMER NÄSTAN ALDRIG FÖRBI NÅGON 1 MOT 1 CENTRALT.

Något jag också måste nämna är andra bollarna. Hur många vinner vi nuförtiden? Igår tex, var det nästan så att vi sa "Varsågod"

------------------------------------------------------

Vissa här inne skriver ner sina fantasi-elvor, tror ni på fullaste allvar att dem är möjliga? Då syftar jag på dem som har 3 backslinje, Alba som vänsterytter/forward, Tello från start osv. Visst, det hade säkerligen varit något, men det kommer inte hända.

Till sist vill jag avsluta med att vi måste använda Song lite smartare. Han har ju massa rutin ifrån PL,CL osv. Han har något våra andra spelare saknar, och det stavas STYRKA


Visca Barca 3
Barcelona Yaya24
2013-02-27 10:03
Puyol är gammal, och Pique har bara varit bra en säsong. två nya mittbackar? ja tack
Barcelona Mäktiga Messi
2013-02-27 09:48
kolla in real nördarna redaktion Avslutningsvis vill jag hylla domaren, Undiano Mallenco som gjorde en mycket bra insats. Han tog ett helt rätt beslut när han dömde straff till Real Madrid och gjorde även helt rätt att inte döma straff vid andra straff-situationer. Tillät ''fult'' spel och blåste inte hela tiden. hylla domaren mallenco som matchen lirare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mäktiga Messi
2013-02-27 09:45
Mäktiga Messi (Barcelona) 2013-02-27 02:02 konstigt att det inte blev något rött kort ?
konstigt att det inte blev något bråk efter matchen eller under matchen ?

är det för att real vann ?
hur hade det sett ut om barca hade vunnit matchen ? garanterat slagsmål.
ni såg ju direkt efter slutsignalen alla våra spelare grattade real nördarna .
Grattis real till copa del rey men ni kommer aldrig någonsin bli lika profesionella respektfulla som barca spelarna är . ja e inte så chockad över att resultatet med tanke på äcklet domaren mallenco va med i matchen . Men jag e däremot jävligt chockad över att inte fick åtminstone ett gult kort . ja förstår att mallenco inte vill ge gult kort till sin lagkamrat pepe . Igår idag imorgon och för alltid barca
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: