/spanien/barcelona/forum/8158.aspx/spanien/barcelona/forum/8158.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-03-22 16:33
el Flaco

Håller med. Som spelare så är Xavi bättre men Pep har gjort så mycket för den här klubben. Spelare sedan ungdomslagen, våran mest framgånsrika tränare genom tiderna och idag är han en stor symbol för Barcelona. Det som var så speciellt med honom som tränare var hans kärlek för både Barcelona och Katalonien, och hans sätt att motivera spelarna att känna likadant och ha samma passion för fotbollen. Jag tror att det var det som var den största hemligheten till hans ledarskap, förutom att är ett taktiskt geni. Det är också det som för mig är den stora skillnaden mellan Pep och Tito, de båda besitter stora taktiska egenskaper men Peps vilja för att få laget att vinna allt och inte slappna av en sekund var något extra.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-22 16:21
Vilken guldklimp vi har i truppen. Adriano alltså, den killen som är nästan alltid skadad, men när han får chansen så presterar han på den yppersta högsta nivån. En underskattad lirare helt enkelt. Jag går så långt och skriver att han är en av Barcelonas bästa köp någonsin med tanke på prislappen och sätt till prestation på plan. Han köptes för ynka £10 miljoner.

Han har totalt gjort 7 mål och spelat fram till två på 27 framträdanden den här säsongen. Imponerande!

Kolla klippet vid 1:09 och 3:52, jag blir faktiskt förvirrad är han vänsterfotad eller högerfotad ? såna kanoner kan man inte avlösa med båda fötter i alla fall.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-03-22 16:21
Om man enbart kollar på det sportsliga så är Xavi bättre, men efter sin tränarsejour i Barça har Pep Guardiola en slags magisk aura kring sig. Det är få personligheter som har haft hans inflytande och förmåga att ena fansen kring hans budskap.

Guardiolas storhet kan inte bara bedömas utifrån statistik (antal spelade matcher, mål, assist, titlar...), han är en symbol i det här läget. Jag är övertygad att om Laporta ställer upp i presidentvalet 2016 och lyckas övertyga Pep att ingå i hans kandidatur är det nästan inte lönt att hålla en omröstning. En co-sign från Guardiola räcker nog för att vinna valet.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-22 16:12
På tal om honom, Víctor Vázquez (Club Brugge, ex-Barcelona academy): "My son will be named Leo as a tribute to Messi." [la xarxa] Håller dock med angående Xavi. Han har presterat mer men artikeln tar upp några intressanta punkter trots allt. Båda är legender i Barcelona, återstår att se om Xavi så småningom tar sig an utmaningen att träna också. Hoppas dock han fortsätter på planen flera säsonger till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-03-22 16:10
Vad gör Ronaldo i landslaget som Messi inte gör i Argentina ? Dom har minst lika bra spelare runt om sig på pappret . Som någon sa här inne , Messi kan inte ta Argentina till ett vm guld (än så länge), Ronaldo kan inte ta Portugal vidare från gruppen . Det är där vi har den stora skillnaden . Folk förväntar sig brak o dunder utav Messi ,annars är han "dålig". Varför gör man det ? Jo, för att han är historiens bästa spelare . Ju större man är desto större under förväntar man sig . Så ni kan ju säga mig vilket som väger mest , att ta Argentina till ett vm guld eller att ta Portugal vidare från ett vm kval. Messi jämförs med fotboll historiens största spelare , pele , maradona o.s.v... Ronaldo jämförs med Messi . Du är och kommer alltid vara en skugga utav kung Messi !!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-03-22 15:50
Vampíro/

Haha, bra fråga. Han har nog ingen som man kan jämföra med i den här debatten. I canteran hade det nog varit Víctor Vázquez. :P
Barcelona Leo y Cesc
2013-03-22 15:44
Ronaldo suger som vanligt utan sina mål, säg mig en bra match han gjort utan att göra mål?

Messi blir matchens bästa spelare i Argentina utan att ens göra mål, tillskillnad från Ronaldo som lever endast på sina mål.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-22 15:44
@el Flaco - Me, Myself and I Haha word! Skön referens fast frågan är vem blir Eric B.?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-03-22 15:32
Håller med Gabriel. Tycker också att Xavi har passerat Guardiola när det gäller kvalité. I och för sig gjorde han det först när Rijkaard flyttade fram honom 10-15 meter längre fram i banan, men Xavi har utan tvekan utvecklats ytterligare. Man ska dock komma ihåg att Xavi kom fram Guardiola-mallen och utan denne hade det inte funnits en Xavi.

Guardiola och Xavi = Rakim och Nas.
Barcelona Federer
2013-03-22 15:21
Ronaldo är ett stort skämt i landslaget.
Barcelona zick9
2013-03-22 15:17
Vem sa att Ronaldo presterar i landslaget mer än Messi? Judarna leker med Portugal just nu... Matchen är snart slut.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-03-22 15:03
Pep vs Xavi är kanske inte en helt rättvis bedömning. Som enskilda spelare är Xavi bättre. Det är ingen slump att Barcelona har Spanien har haft sina bästa perioder när Xavi har haft sin peak.

Men den spelaren som är mest lik Guardiola i dagens Barcelona är Sergio Busquets. Xavi var/är en annan typ av spelare än Guardiola och därför passade han inte in i det hålet som Busquets nu dominerar i.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-22 15:00
Ärligt talat så finns det många hycklare här. Jag minns år 2011 när Real var desperata på att köpa Neymar, så slängde folk skit ur munnen som "Han kommer att passa i deras omklädningsrum." "Han kommer att förstöra harmonin." Osv... Nu samma personer får orgasm bara han signar för Barcelona. Exakt samma personer och självklart ska jag inte skriva namn, för det är vara fult. Själv har jag alltid varit emot denna värvning och kommer alltid att vara. Han kommer bli som Sanchez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-03-22 14:48
Portugal har dock en spelare jag gillar och det är Moutinho. Älskar hans spelstil, otroligt kvick och teknisk och en riktigt duktig spelfördelare. Känns som en typisk La Masía-spelare.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-03-22 14:47
@Messi_theONE:


Haha, det är inte bara du. Frågan är om Portugal har någon sympatisk spelare? Ronaldo, Pepe, Bruno Alves, Coentrao, Pereira, Nani med flera är alla spelare som antingen spelar som galningar på planen, filmar eller allmänt beter sig som små barn på planen och ska klaga på varenda domslut.Och då har jag inte ens nämnt Mourinho, som iofs inte har något med landslaget att göra.
Barcelona Gabriel
2013-03-22 14:44
jag har haft förmånen att få se både Pep och Xavi som spelare, underbara båda två men enligt mig råder det inga som helst tvivel om vem som är bäst och det är Xavi. Även min pappa som varit culé sedan barnsben och sett Pep ta alla steg inom Barça är super bestämd om att Xavi är på en annan nivå. Har även för mig att Pep en gång sa att Xavi kommer att gå till historien som den bästa mittfältaren i Barça när han lägger skorna på hyllan.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-03-22 14:43
@Heywood Jablome - Andrés:


Roligt att folk vill att Messi ska ta Argentina till VM-guld, så tar vi en liten titt på Portugals grupp och ser att de ligger trea om de förlorar idag. Om Ryssland vinner är de åtta poäng efter förstaplatsen. Messi kan inte ta Argentina till VM-guld, Ronaldo kan inte ta Portugal till VM.

Nä men det är klart att fotboll är en lagsport och att en spelare inte kan göra allt, men ändå kul hur alla haters tänker. Madridistas tycker Portugal har ett uselt lag och att Ronaldo måste göra allt, men de nämner inte Argentinas oförmåga att försvara.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-22 14:38
Intressant jämförelse mellan Guardiola och Xavi. Vem är bäst egentligen? En inte helt oealistiskt dröm är ändå att Xavi nån gång tar över som tränare i Barça. Det har ryktats om att han inte varit intresserad av tränaryrket tidigare men man vet aldrig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-03-22 14:38
@Heywood Jablome - Andrés:



When Mourinho hears about this the shit's gonna hit the fan.
Barcelona Messi_theONE
2013-03-22 14:35
är det bara för mig eller är det för er andra också... att när portugal förlorar så känns det typ lika skönt som real förlorar? .. för mig är det så iaf!!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-03-22 14:32
@Heywood Jablome - Andrés:
Ja, hur ska man kunna försvara sig mot sanningen? Samtliga spanska tidningar har publicerat Pandevs röst på sina hemsidor. Antingen är det en komplott arrangerad av Mourinho och Pandev i försök att smutskasta FIFA eller så är Pandev en enda stor lögnare som t.o.m. lurade den redan listige Mourinho. Antar att deras relation ligger ganska mycket på isen efter Pandevs "ursäkt" OM den är så pass ärlig vilket jag tvivlar på. Hur det än blev så misslyckades samtliga parter vad de än försökte med. Tror inte att Mourinho kommer att medverka i Ballon d'Or nästa år heller eller året efter det eftersom att han inte kan leva med att han har felat. Hans ego är för stort och det kommer även leda till hans undergång. Vilken såpa!
Barcelona Messi_theONE
2013-03-22 14:30
@ Heywood Jablome - Andrés


nu kommer real fans skriva, fifa har hotat pandev att han ska ändra till vicente del bosque, annars får han inte spela xD .. skulle inte förvåna mig!
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-03-22 14:29
På tal om Mourinho. Portugal ligger under med 2-1 mot Israel som just nu har tio poäng och ligger tvåa gruppen. Ryssland leder med 12 poäng och spelar ikväll mot NordIrland.
Barcelona MQUC
2013-03-22 14:28
Fast vi har många bra spelare så kan jag personligen inte säga nej till Neymar då jag tror att han, om han får va skadefri och har rätt inställning osv, kommer bli bland de 5 bästa offensiva spelarna i världen när han går till en större klubb/liga, och därifrån kan han t.om klättra högst upp i den listan. Iaf när Messi lagt skorna på hyllan ;) TREVLIG HELG ALLA BLÅRÖDA!
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-03-22 14:25
Det hela blir ju ännu mer märkligare.

Goran Pandev via twitter: "It's true, my vote was for Vicente del Bosque. I apologise to everyone".

Han kanske borde be om ursäkt till Mourinho istället?

el Flaco. Härliga nyheter! Verkligen.
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-22 14:24
Barcelonito / Lucho Enrique 21 (Barcelona) Undrar varför han valde och spela för Finland och inte Albanien, inte så att Finland är så mycket bättre:P Men som Alban är man van att dom väljer andra landslag:/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-03-22 14:23
MD publicerar att Tito kommer ge Bartra och Montoya chansen under de kommande matcherna. Detta beror inte bara pga skadorna på Puyol och Adriano utan även för att Vilanova tror på de två. Hoppas att det stämmer.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-03-22 14:12
THIAGO

Kanske inte hetlevrad, men hade många knep på gott och ont, lite småfula tricks bara. I det här fallet hade han mig och Denni Avdic mot sig på mittfältet och han gjorde lite som han ville med oss haha.
Barcelona Sergio Busquets
2013-03-22 14:04
Någon som har en aning om vart man kan få tag på biljetter till matchen mot PSG? är det över huvud taget möjligt att få tag på biljetter såhär sent?

PMa gärna mig vid eventuell info!
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-22 14:04
Barcelonito / Lucho Enrique 21 (Barcelona) Är inte hetemaj ganska hetlevrad också?:P
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: