/spanien/barcelona/forum/8139.aspx/spanien/barcelona/forum/8139.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-05-16 12:49
addeh/

Håller med om Thiago. 33 matcher under en säsong där han missade ca 2 månaders spel pga skada samt tampas med Xavi, Iniesta och Cesc om speltid är inte fy skam.
Atlético addeh
2013-05-16 12:42
Det har stått oroväckande mycket om en potentiell försäljning av Thiago de senaste dagarna, framför allt i Mundo Deportivo. Läste igår att många av er här inne reagerade på samma sätt som jag, men det tål ändå att tas upp igen. Vad är det egentligen MD försöker med? Egentligen tror jag inte Barcelona alls har för avsikt att sälja Thiago, det vore bland det mest korkade man kan göra, så jag utesluter inte att det MD försöker göra är att dra igång en liten "kampanj" för att helt enkelt lägga mer press på Tito.

Talangmässigt är Thiago i nivå med alla stora mittfältstalanger ute i Europa - Götze, Eriksen, Gündogan & Isco för att nämna några. Ni som påstår att brassespanjoren spelar för lite matcher håller jag inte med. Den här säsongen har Thiago spelat totalt 33 matcher, och då ska man ha i åtanke att han i höstas hade två jobbiga skador, och dessutom inte fick någon klockren försäsong på grund av OS. Förra säsongen spelade han hela 45 matcher, vilket är mer än vad många gör under en säsong.

Det stora problemet är dock att ge Thiago mer ansvar, ge han större utmaningar. I bortamatchen mot Zaragoza var han fullkomligt briljant, han dominerade totalt. Vi har sett detsamma i flera andra matcher under säsongen, framför allt de senaste månaderna då jag personligen tycker han bara blivit bättre och bättre. Men han måste ges större ansvar i de allra viktigaste matcherna. Jag är helt övertygad om att han är redo. Han kommer naturligtvis inte lyckas med det som Xavi gjort i snart ett decennium, men så småningom, om han spelas in i startelvan på allvar, kommer han å andra sidan tillföra något unikt med sin teknik och fart.

Jag hoppas och tror att ryktena som sprider sig i media bara är nonsens. Skulle klubben sälja Thiago för att värva in någon ny talangfull mittfältare hade jag tappat tron fullständigt. Då är det någonting som är allvarligt fel.

Och angående Neymar. När det ryktas så mycket som de gjort den senaste veckan, med detaljerade saker, brukar det sällan vara bullshit. Brassen är förmodligen detaljer från att redan vara klar, om han inte redan är det.
Barcelona koeman92
2013-05-16 12:42
Så frustrerande att kolla sport.es, mundodeportivo och SF varannan minut. Om man ändå kunde följa Neymar affären live...
Barcelona The Reporter
2013-05-16 12:37
Ronaldinho vibbar från Neymar.
Barcelona Messidinho_10
2013-05-16 11:52
Kolla in denna video med Neymar!! Och säg vem vill INTE se honom i Barca då, han dödar ju motståndarna stillastående!!
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 11:52
Valdes Av det jag läst och hört så var han ganska mycket förtjust i Scolari när Rijkaard hade problem. Men vi får se vad Vilanova och nästa coach under Rosell lyckas med. Du säger att Rosell har ej betalat mycket, tycker du på fullaste allvar att Sanchez var värt 35 miljoner Euro? Är det rimligt att betala 19 miljoner Euro för en reserv till Busquets? Inte nog med det så har Arsenal fått lite mer pengar för Song på grund av vår ligaseger.. Vi får se vad han betalar för Neymar, men det verkar inte vara ett bra pris direkt.. Om nu Rosell var verkligen tvingad till Qatar-dealen för att ekonomin var usel, hur kan han då bara ett år senare predika om renovera om Camp Nou eller eventuellt bygga en ny arena inom en snar framtid?Jag får inte ihop det.. Man betalar inte 35 miljoner euro för en medioker spelare om ekonomin är så usel. Du verkar inte ha förstått grejen med Abidal. Abidal har besegrat cancer två gånger och nu när han kan spela så ska vi skeppa iväg honom. Han funkar utmärkt som reserv och förtjänar minst ett år efter allt han har varit med om. Vi har haft spelare som DosSantos och Fontas i flera säsonger som inte har bidragit med ett skit men endå fått stanna kvar på grund av deras kärlek till La Masia och på grund av deras artighet. Varför ska inte Abidal få stanna? Han kan ju spela då och då och hjälpa försvaret till skillnad från vissa andra som har suttit på en läktare i flera säsonger. Varför har ingen velat få bort dessa nollor tidigare men nu när det gäller Abidal så förtjänar han inte att få vara kvar.. Glöm inte vad Abidal gjorde under Guardiola, varenda spelare i truppen ser upp till honom och ett år är det minsta han kan begära av klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 11:44
Desto mer intressant tycker jag det är att se vad som sker på backfronten. Thiago Silva uppges vilja gå till Barca och det har varit oroväckande tyst om Hummels ett tag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-16 11:36
Valdés/

Men i detta fallet är det tidningen El Mundo, som inte ska förväxlas med Mundo Deportivo, som har publicerat Sostres artiklar.

Sen är det väl tvärtom, att det är EMD, och hela Grupo Godó för den delen, som är mer pro-Rosell och anti-Laporta, medan Sport är lite mer neutrala. Där finns det mer blandad journalistik, får jag intrycket av i alla fall.

Dessutom bör jag tillägga att jag inte har någon vidare förtroende för denna juntan. Om jag måste välja mellan Rosell och Laporta väljer jag den sistnämnda, hands down. Och att döma av omröstningarna man har sett på Sport, och även här inne, så är förtroendet för Sandrusco inte den bästa. Missnöjet växer mer och mer. Något fel måste Rosell ha gjort.
Barcelona Valdés
2013-05-16 11:27
Diar Shekha; vad vet du, eller någon annan, om vilka tränare som Rosell skulle ha anställt. Och jag tror fortfarande att det finns andra tränare som skulle uppnått minst lika bra resultat som Rijkaard med den spelartruppen. Allt är relativt men i mina ögon är det ganska mycket att slarva bort dryga miljarden och likadant att själv festa upp miljontals kronor. Ekonomin var i kris när Rosell tog över. Angående val av tröjsponsor så går det att argumentera kring valet av företag – MEN det går det att göra om alla fotbollslags val av tröjsponsor. Sandro Rosell är med 100 % säkerhet minst lika mycket hardcoresupporter som vem som helst härinne………. så att han skulle valt att införa tröjsponsringen utan att vara tvingad till det är löjligt att påstå. Utan tröjsponsring hade vi troligen i bästa fall kunnat räkna med framtida sportsliga framgångar i nivå med A. Bilbaou. För vilken värvning har Rosell betalat ett överpris? Han har i samtliga fall betalat ett betydligt lägre pris än vad säljande klubbar skulle ha kunnat få betalt av andra klubbar – något som Laporta aldrig lyckas med. Santos och Fontas kommer troligen inte heller att få vara kvar eftersom man inte bedömer att de sportsligt bidrar till fortsatta framgångar. Hade varit ett intressant projekt att få se de senaste årens bästa fotbollsklubb koncentrera sin storsatsning på trevliga, ödmjuka och sjuka fotbollspelare. Se det som ett krav att minst ha haft cancer för att få vara kvar eller bli värvad. el Flaco - Me, Myself and I; det är väl känt att EMD är pro-Laporta och Sport är pro-Rosell. Vem som skriver sanningar är svårt att veta men det är, precis som du skriver, viktigt att vara källkritisk. Så länge Rosell är president är därför transferryktena i Sport mer att ta på allvar eftersom man har en bättre relation till den tidningen.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-16 11:20
Angående artikeln från el Mundo som någon länkade till igår om att Valdés lämnar pga styrelsen och bristen på feeling med Zubi så är det beklagligt om det stämmer. Men man ska dock ha i åtanke att journalisten som skrev artikeln, Salvador Sostres, har skrivit liknande artiklar förr där han kritiserar Rosell och lyfter fram Laporta. Om han gör det för att han genuint gillar Jan eller om han är en Laporta-trogen journalist är öppen för spekulation.

Men artikeln han skrev förra året om relationen mellan Guardiola och Rosell var ännu hårdare. Där stod det att Guardiola hade bett Rosell att inte annonsera att Tito skulle ta över under samma presskonferens som han meddelade att han tänkte lämna, men Rosell gjorde det ändå, vilket provocerade fram Peps ilska. Enligt Sostres ska de två även ha haft en konfrontation efter en ligamatch på Camp Nou där Pep ska ha sagt något i stil med "Jag tänker lämna utan att göra några uttalanden eller intervjuer och utan att skriva några böcker, men om du och ditt folk fortsätter att jävlas med mig, eller de jag bryr mig om, kommer jag öppna munnen".

Försöker inte smutskasta Sostres, han är säkert en bra journalist med bra källor och det mycket väl vara så att han berättar sanningen i båda artiklar, men man måste samtidigt vara lite källkritisk.
Barcelona Smogen
2013-05-16 11:10
Får vi Neymar och han inte floppar så kan man nog räkna med att Barcelona kommer bli oerhört populära i Kina o Japan etc. Kommer troligen dra in ofantligt mycket pengar. Men 60mille för någon som faktoskt kan bli en ny Robinho istället för en ny Ronaldo eller Ronaldinho? Njae...fast det är inte mina pengar så jag skiter i vilket, hag vill vara se bra fotboll. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messidinho_10
2013-05-16 11:06
Så jävla underbara nyheter att börja dagen med!! Barca har åkt till Brasilien för att ro hem NEYMAR!!! Ingen fucking Bayern München lr Real ska sno världens största talang framför näsan på oss!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2013-05-16 11:02
Tror inte vi behöver oroa oss även om priset skulle bli totalt runt 60mille. Saken är att man delar upp den summan. Ibland är det en större summa som betalas OM vi vinner te.x CL nästa år, ibland om vi vinner CL INOM kanske 2-3 år osv osv. Finns massa olika varianter.

Vi "sparade" ju in lite pengar förra säsongen då vi varken vann ligan eller CL eftersom både Udinese (Sanchez) och Arsenal (Fabregas) skulle få en viss summa ifall vi hade vunnit dessa titlar.

Neymar är en risk, det har jag alltid sagt. Ser hellre Aguero. MEN.... Neymar kommer betala tillbaka väldigt snabbt med tröjförsäljning osv. Finns nog en hel del barcafans i Brasilien också =)
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 10:58
Jag hoppas verkligen inte att vi betalar mer än 30 miljoner Euro för jag har verkligen ingen lust med en ny Zlatan affär. Har inte Rosell examen i ekonomi? Vore ironiskt om han betalade 40-60 miljoner för en 21 åring som har ett år kvar. Visst han är grym, men vad gör vi sen om han floppar? Då måste vi betala ytterligare 40 Miljoner euro för en anfallare. Neymar får gärna komma men inte till vilket pris som helst. Vi kan lika gärna få Aguero för 40-60 och han är redan en världsstjärna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Explict
2013-05-16 10:42
60m € låter mycket men det är pengar Neymar kommer dra in väldigt snabbt.

Jag tyckte Real Madrid gjorde bort sig totalt när man gav 1 miljard för C.Ronaldo men hur mycket pengar tror ni inte han har inbringat?

(Jämför nu inte C.Ronaldo med Neymar för C.Ronaldo var ett klart säkrare köp men jag är övertygad om att Neymar kommer dra in en drös med pengar och betala av sig snabbt.)

Sticker det iväg långt över 60m € så börjar jag dock bli skeptisk.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-16 10:39
1.70 ligan Oj, haha, slarvläste.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 10:20
Barcelona don't want to pay more than 60M for Santos player Neymar (21), and hope the fee will be 50M or less. Madrid have offered 80M. [md] Men ändå känns detta bara för mycket. Real vill säkert bara trissa upp priset. Sälj honom till dem då :p Jag vill ha Neymar men jag tycker summorna det pratas om är absurda. Det vill till att få in en deal isåfall som ger klubben rätt till en del av alla hand sponsorintäkter
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-05-16 10:10
Neymar kan vara värd 57mille om man gör en Real, dvs. skriver in i kontraktet att en viss procent av hans egna (sponsor)intäker går till klubben. Som andra varit inne på redan, killen är potentiellt världens största kassako.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-05-16 10:08
Mäktiga Messi Spelade du på Benfica? I en final? Gosse, ska du fortsätta kasta bort dina pengar kan du ju spela på att A.Madrid slår Real imon också. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-05-16 09:30
Läser nu på morgonen både på Sport och Mundo Deportivo att det handlar om timmar innan Neymar är en Barcaspelare. Samt att Thiago Silva verkligen vill komma för att han vill spela med Alves och Neymar samt spela anfallsfotboll.

Fantastiska nyheter att vakna upp till! Villa till Tottenham också, lite pengar in där som behövs inför transferfönstret. Tycker hela situationen med Villa har blivit så tråkig. Älskar killen! Men han får det verkligen inte att lossna. Samt börjar han komma till åren så en försäljning är tyvärr helrätt..
Barcelona koeman92
2013-05-16 08:58
Ta det lugnt grabbar, det där om att vi ska betala 57M för Neymar är och förblir ett rykte och en illusion. Känner man Rosell & co tillräckligt bra vet man att de är för snåla för att betala en sådan summa, att han dessutom bara har ett år kvar på kontraktet förklarar ju även en hel del. Dessutom ska man även ta det ryktet med en stor nypa salt då det är diariosport det kommer ifrån. Av vad jag har hört så ska priset ligga på omkring 27M. Sen vet vi såklart inget tills det är officiellt då förhandlingarna kommer att ske bakom stängda dörrar.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 08:46
... För en oprövad ung brasse med ett år kvar på kontraktet. Jag kan förvisso också se hela bilden med fler intresserade klubbar som höjer priset och att Neymar är en kassako som kommer dra in mycket också, men va fan... Det är en sjuk värld vi lever i!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 08:44
57miljoner är rena vanvettet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2013-05-16 08:35
Angående 57M transfersumma, så blir det naturligtvis inte betalat på en dag. 10M har vi redan betalat sägs det, lägg till att 10-15M är bonusar om vi vinner CL, ligan osv (Alexis köptes för ca 25+11M). Det är då en summa på 35M i runda slängar som används av budgeten. Med tanke på Reals erbjudanden för Neymar så är det inte oväntat att priset måste ha stigit några miljoner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 08:24
Jonas Vadå, man förnekade ju ryktena?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mäktiga Messi
2013-05-16 07:59
fan jävla fitt Chelsea . jag skulle vunnit 600 kr om Benfica bara hade haft bättre skärpa framför mål
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2013-05-16 07:50
Sluta klaga över en ev. övergångssumma. Han kommer nog dra in de pengarna ganska snabbt ska ni tro.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-16 07:06
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal (Barcelona) Katastrof skulle jag säga
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 06:49
Barcelona sources deny reports that the club would consider to accept a good offer for midfielder Thiago (22). [radio intereconomia] Bra det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-05-16 03:32
Vill att klubben bara ska lägga upp på hemsidan:
3 nya spelare klara. Neymar, Ter Stegen och Hummels/Thiago Silva.
Hade varit en sån skön känsla. Typ "här är vi och vi ska ta tillbaka CL".
Annons: