/spanien/barcelona/forum/8114.aspx/spanien/barcelona/forum/8114.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2012-11-17 13:43
Ars-Spurs, härlig start på en lördagseftermiddag. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-11-17 13:29
LeoMessi

Du har ingen aning om vad du pratar om. Vi var inte mittenlag utan tröjsponsorn, vi var CL-mästare. Vi behövde inte släppa våra bästa spelare innan det och vi behövde inte kämpa för att behålla dom. Man behöver inte vara katalan för att förstå att vissa Barca-traditioner gör klubben unik jämfört med andra.

Inte nog med att Rosell gör klart affärerna först och frågar sen, det börjar också märkas varför Laporta körde ut honom. Laporta är mer av en supporter och även katalansk politiker som verkar värna om klubbens traditioner och historia.
Barcelona Barca King -
2012-11-17 13:20
Gör inte Laporta till ett helgon. Anledningen att man hade unicef som tröjsponsor från början var för att vänja Cules vid tanken. Det hade skett för eller senare. Laporta kan säga vad som helst för att komma till makten igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-11-17 13:14
CR7 skojade säkert med en av hans kompisar i klubben och tejpade säkert, sedan fångade kameran honom, eller så är det photoshop som vanligt dem vill göra så att han får ännu mer dåligt image.
Barcelona ardan
2012-11-17 13:11
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal

Really? Lägg ner mannen
Barcelona LeoMessi
2012-11-17 12:49
Vi skiter i sponsorsavtalet. Vi säljer en del stjärnor varje år och vi blir en mittenklubb som kämpar för att behålla spelare. Eftersom vi på detta forum är riktiga katalaner. Vi är inte alls intresserade av fotboll, vi är intresserade av politiken. Att Rosell vågar förbättra vår ekonomi, så dumt att försöka dra in pengar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2012-11-17 12:46
Titta vad Ronaldo gjorde med Reals klubbmärke efter matchen i söndags. Han tejpade över det med sitt nummer! Det kanske inte är världens största grej, i alla fall inte i den klubben, men nog är det ganska respektlöst och egoistiskt? Jag hade åtminstone inte gillat det alls om någon i Barca hade gjort sådär. Ingen är större än klubben!

Vad tycker ni?
Barcelona Bàckis I Anims Puyol y Abidal!
2012-11-17 12:42
Snart byter la Rosell ut den engelska flaggan i vårt klubbmärke och smäller dit Qatars. Synd att vi tappar så mkt som är förknippat med Barca :(
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-17 12:35
Papillon

Häftigt? Nej, men en känsla av solidaritet och en respekt för klubbens historia.

Något du och Rosell verkar ha mindre av.
Barcelona Basuuka
2012-11-17 12:18
Myrran.

Om du menar att Nunez var en president som inte tänkte långsiktigt och "shoppar för att han kan" så har du verkligen inte koll på Barcelonas historia.


Nu är jag inte medlem i klubben men jag tar gärna ett par titellösa år för att få ekonomin i skick igen än tröjsponsor, men det är som sagt en smaksak och ingen fakta. Tycker en så lång historia och framgångsrik klubb utan tröjsponsor är en så unik sak som väger tyngre än vissa titlar.
Barcelona papillon
2012-11-17 12:15
Mojito - Culé (un estilo de vida):

Jag tyckte också att det var "häftigt" och unikt att inte ha något tröjsponsor. Men om detta är en del i att kunna hålla sig kvar på toppen så är det ett måste med tanke på dagens ekonomi. Detaljerna kring avtalet har jag ingen vidare koll på faktiskt.

Sen när det gäller rosell och att han kör över medlemmarna så kan vi väl vänta och se hur det blir med det. Inget är väl bestämt än angående nybygget?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona papillon
2012-11-17 12:03
koeman92:

"(United Madrid Emirates)". Seriöst hur gammal är du? Att du ens orkar.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-17 12:00
Fais

Om klubben gör en vinst på €49 miljoner och minskar skulden med €85 miljoner, är då €30 miljoner (som sponsoravtalet ger per år) skillnaden mellan att leva och dö?

Att man sen väljer att till och med ge sponsorn rätt att sätta vilket namn som helst på tröjan gör det hela än mindre vettigt, då självständighet, dvs att inte vara bunden av vad någon annan extern part vill/tycker, är en av fundamenten i klubben.

Det är det här som inte går ihop och jag personligen, och en del andra också verkar det som, inte gillar.
Barcelona Myrran
2012-11-17 11:57
Sponsor avtal är skit men tycker ju det är bättre med en president som tar oss upp ur skiten och är lite långsiktstänkande än presidenter som får en stor pengasäck (figo affären) och shoppar för att dem kan (Nunez, Gaspart). Sälja sin själ? Mycket möjligt men jag gissar på att många här skulle skita i klubben när man inte har råd att ha kvar La Masia, Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Alves, Busquets etc. Tänk om vi skulle behöva sälja av en stjärna varje år för att gå runt i ekonomin? Tror faktiskt inte folk skulle vara så glada på det. O glöm Neymar också utan det.
Postat via SvenskaFans-appen
Fais
2012-11-17 11:39
Värst va alla är emot dessa sponsorer.

Jag förstår att ni är emot Shell. De är en av världens smutsigaste och mördare i världen. De ligger bakom folkmord i varje kontinent.

Men vad jag inte förstår är att varför är ni emot Qatar foundition/airways/airlines?

Ni som säger att vi inte behöver sponsorer.
Välkommen eller vakna till 2012. I dagens fotboll är de stor vargarna ekonomisk dopade så att de ser ut som vandrande belgiska blå tjurar. Jag tycker att Sandro Rosell gjorde jättebra val med att välja Qatar familjen för om ni/du granskar vad de har för affärer så lär ni upptäcka att de är en av de få lite renare företag i världen.

Ni som inte vill ha Qatar, Vilka vill ni ha som sponsorer då??
Barcelona petersays
2012-11-17 11:07
@H.Alavi - Magico!:

Deppigt värre :(

Fast jag antar att det är enligt den gamla devisen "Först kommer maten, sedan kommer moralen".
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-11-17 11:01
Nu är det officiellt.
Barcelona petersays
2012-11-17 11:01
Skulle vilja se en total Barca-elva i dag:

---------------Valdes------------
Montoya-Pique-Puyol-Alba
-------------Busquets-----------
Fabregas/Xavi--------Iniesta
Pedro-------Messi-------Tello

Bara för att liksom. Brukar inte vara den som är den, men vi kommer köra över Zaragoza på hemmaplan oavsett uppställning. 4-0.

Edit: Hade missat Busquets avstängning. Attans! I den roligaste av världar hade Samper eller Sergi Roberto fått chansen. Tyvärr blir det väl Song.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-11-17 10:58
petersays

Katalansk press börjar skriva om "Shell-projektet" så det verkar som att det är, mer eller mindre, klart.
Barcelona petersays
2012-11-17 10:56
Det där med Shell är väl inte bekräftat någonstans än? Vore ju ungefär det sämsta på länge då Shell är ett av världens smutsigaste företag.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-11-17 10:19
Mk elva mot Zaragoza idag.

Valdes
Montoya Bartra Pique Alba
Cesc Busquets Iniesta/Xavi
Pedro Messi Villa

Montoya vill jag ha istället för Alves för att Alves ska vilas. Puyol kör man verkligen inte från start vem skulle riskera världens bästa mittback. Masherano vill jag heller inte se trots ganska bra matcher. Man kan spela Alves som högerback och Montoya som vänster men som sagt Alves skall vilas.
Jag tycker det är riskfyllt att spela Iniesta för vi vet om v hur lätt han kan skada sig.
Pedro i hög form i landslaget kan han ge oss lite lördags godis idag.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-17 10:16
Papillon

Du får nog acceptera att en hel del har stärkt sin kärlek till klubben för att man känner solidaritet med det historiska. Det är just det som gör att man fortsätter älska klubben trots motgångar - även om det så klart är det rent fotbollsmässiga som är grundorsaken till att man en gång föll för los blaugranas.

Visst, Rosell gör bra saker ekonomiskt, men han drar sakar för långt.
Förra bokslutet visade en vinst på €49 miljoner, till detta hade skulden minskat med nästan €85 miljoner. Bra så.

Rosell landade det bästa tröjsponsoravtalet någonsin inom fötboll, men för att göra detta gav han rätten till sponsorn att kunna ändra namn/inriktning. Är det värt de extra €5 miljonerna att ge bort en del av klubbens självständighet??? Nej. Det hade kännt helt okej med €40 miljoner i vinst också. Eller hur.

Det som culés här inne också reagerar på är att Rosell sagt att det är viktigt att medlemmarna är med i de stora besluten, t ex i frågan om Camp Nou ska renoveras eller om en ny stadium ska byggas.
När det sedan kommer uppgifter på att Rosell vill gå emot detta beslut, kan man då ana att han eg inte är så intresserad av vad medlemmarna som ÄGER klubben vill, utan själv få bestämma allt. Ja.
Laporta, ursäkta språket, kn***ade för medlemmarnas (klubbens) pengar, Rosell kn***ar klubben och medlemmarna. Vilket är värst?

Är målet att göra FC Barcelona till världens rikaste klubb så är Rosell helt klart rätt (affärs)man att göra detta. Det kommer dock att ske på bekostnad av något som aldrig kommer kunna mätas i pengar. Identiteten och historien.

För många är detta säkert okej (inget fel med det), men för den som också ser utanför vinster och rekord känns det inte lika upphetsande.

Missförstå mig inte, personligen gillar jag inte Rosell men har full förståelse för att der krävs krafttag för att komma till rätta med ekonomin. Men han drar det för långt, och det kan jag inte acceptera. Så enketl är det.

Barcelona koeman92
2012-11-17 10:08
Edit: Till er (äckliga) maränger som börjat kalla oss för Qatar/Qatarlonien, snälla håll bara käfften. Ni har haft tröjsponsor sedan långt innan oss och plus att ni själva kommer att ha Fly Emirates som tröjsponsor f.o.m nästa år, kanske vi ska börja kalla er för U.M.E (United Madrid Emirates)?
Barcelona koeman92
2012-11-17 10:03
Någon som vet hur mycket sponsor pengar vi kommer att tjäna sammanlagt årligen av både Qatar airways och Shell?
Barcelona Cobain
2012-11-17 08:21
Vet att någon efterfrågade vilka spelare som har högst passningsprocent i de stora ligorna (det kanske redan har postats så här kommer det igen isf!):

Highest passing success rate top-5 leagues: Xavi 95,5% - Arteta 93,3% - Dante 92,4% - Joe Allen 91,4% - Busquets 91,3% #fcblive [via fcb]
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-11-17 08:05
Because the team will wear "Qatar Airways" on the shirt next year, Barcelona and Turkish Airlines have agreed to end their sponsor deal [md]
Barcelona papillon
2012-11-17 06:44
Ni som klagar på rosell. Är ni fullblodade katalaner som bor i spanien? Vad är det frågan om egentligen! Knappast att ni började hålla på Barca pga att de inte hade någon reklam på matchtröjorna?

Det råder ekonomisk kris i spanien, ja i stora delar av världen! Spelarköp, löner, canteran, mm måste finansieras på nåt sätt. Den dagen klubben är någorlunda skuldfri kan man börja prata om reklamfria matchtröjor igen.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2012-11-17 04:40
Gabriel

in med laporta va.. Rosell fixar vår ekonomi som laporta fifflade bort, så du vill ha laporta tillbaka som leker med vår ekonomi, det kmr ta mac 3 år innan dom skickar ner oss till segundan eller 3e divisionen pga ekonomi kris.. pajas, rosell må sälja klubben men jaag tror nt ens han vill det men det är den ända lösningen för vår del efter att laporta köper lo puto poloninski från shaktar för 250miljoner,
Barcelona Gabriel
2012-11-17 04:27
Qatar Airways och SHELL (!) på tröjorna nästa säsong. Wtf e det som händer. Usch, asså jag äcklas. Ut med Rosell så fort det går, han sätter sig ner på huk och bajsar på vår märke och historia för varje dag som går.

För varje dag extra som han sitter som president, försvinner lite mer av det som gör oss, eller har gjort oss så speciella - och därmed mycket av det som gör att jag är culé.

Ett nytt Camp Nou? Jävla handikapp. Tillbaks med Laporta, låt han köpa klockor, sprit, lyx prostituerade och vad fan han vill. I don't give a f'ck! Han hade känsla för vad det innebär att vara culé och hade aldrig pissat på vad klubben står för, och framför allt hur viktig historian är.

Godnatt!
Barcelona Barca King -
2012-11-17 03:07
För er nattugglor här är en dokumentär om vad spelarna tyckte, tänkte och vad de visste, kände innan Pep skulle sluta och efter när han meddelade de om sin avgång.

Oerhört intressant och roligt dokumentär man får en inblick i truppen och vad Pep sa till de som tränare. REKOMMENDERAR DEN STARKT FÖR ALLA ATT KOLLA.

Källa
http://www.facebook.com/BarcaHjartat
Annons: