/spanien/barcelona/forum/810.aspx/spanien/barcelona/forum/810.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deulofeu
2016-09-27 13:34
: Iniesta70

Intressant frågeställning det där!

Många spelare lämnar ju la masia men blir sällan någon succe de som gått till Arsenal tidigt har dock funkat rätt bra

Cesc samt Bellerin.

Icardi har vi bla i Inter som gick från oss...gratis( Han spelade dock inte i B-laget)
Keita i Lazio också rätt stor talang!
Du har ju bröderna Dos santos
Bojan Krkic
Muniesa
Ruben Rochina

Ja listan är lång men generellt tycker jag sällan våra spelare blir succe någon annan stans då vi spelar på ett sätt som ingen annan!
Barcelona messiooooxavii
2016-09-27 12:20
På tal om egna talanger så undrar jag lite hur det går för koreanen Lee. Han spådes en lysande kariär och var mycket mycket lojal mot klubben under tumultet som skedde iom transferbannen. Har inte sett att han gjort några stora framsteg i akademin så jag undrar om det finns någon med bättre koll. P S fin nivå på forumet senaste tiden. gäller för mig att höja min egen nivå då jsg oftast hållit en botten nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-09-27 11:40
@El Pistolero #9:


I all ärlighet så gjorde han det med Roberto också. Så vi får inte vara för snabba med att döma (även om jag också tycker Gumbau är ett uruselt alternativ).
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-27 11:26
Det tråkiga är ju att Lucho aldrig låter Palencia träna med A-laget. Istället ser man den andra högerbacken i B-laget Nili få dom chanserna - som förövrigt inte är i närheten av samma talang som Palencia. Även Gumbau får träna en hel del med A-laget trots att han numera är råpetad i B-laget. Lucho ser väl något i Gumbau vi andra inte ser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-09-27 11:09
Tack för den uppdateringen Deulofeu. Slutade följa dem förra året efter... ja, ni vet nog alla vilken soppa det var.

Samper ser jag som den mest lovande spelaren i systemet tillsammans med Alena, som bör få sig en utlåning nästa säsong. Gärna till ett lag som Rayo eller Celta.

Palencia bör få hoppa in som backup till Roberto redan nästa säsong i min mening. Det är liksom den enda platsen i laget som har en liten öppning. Resterande platser finns det både två och tre spelare före juniorerna.
Barcelona Iniesta70
2016-09-27 11:05
Har några undringar angående La Masia
Själv har jag ingen stenkoll på akademin förutom de uppenbara lirarna som kommit fram och lagt grunden till det gyllene årtiondet.
Innan denna generation tex,hur många egna spelare har slagit sig in i a-laget innan 2005-06?
Är det nån där ute just nu som skulle slagit sig in i a- laget som vi verkligen missbedömt och släppt iväg,Tiago har man ju koll på. Men har Barca gjort nån riktig felbedömning och skeppat iväg en som går riktigt bra i ett hyfsat lag.
Bartra tyckte jag personligen att det inte var fel att låta gå,han hade ju ex antal år på sig.
Sen förstår jag att många har haft små favoriter som man velat se mer av i a-laget,men försök att vara objektiv ,har dom lyckats nån annanstans efter det?
Barcelona Gio Style
2016-09-27 10:32
Tack för all kärlek och tips grabbar.
Vet ni om man kan se ifall det är någon öppen träning dagen innan eller så?

Barcadinho

Tack för tipset. Ogillar att trängas, men kan ju va värt det :)
Barcelona neymar JR
2016-09-27 09:55
Jag har absolut ingen aning om vilka spelare som har lämnat respektive anlänt till b-laget. Men förgående säsong och denna är som natt och dag. Hur kan det laget som var så dåligt förra säsongen plötsligt bli så bra. Dem spelar bra och vinner matcherna, dom har verkligen hittat ett bra moment och det flyter på. Dom behöver verkligen gå upp i seriesystemet, speciellt för att hålla spelare som Alena motiverad att fortsätta där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-09-27 09:20
God morgon!

Jag är också lite orolig för Sampers speltid trodde han skulle vara helt given under Paco.

Han behöver verkligen spela, ni ser ju hur det går för tex LLorente i Alaves.Han har i stort sett spelat alla matcher och håller på att växa ut till en superspelare.

I framtiden kommer han och Samper konkurrera på samma plats så det gäller att stiga på tåget.

Dock är jag glad att Samper lånades ut, det är nämligen hans enda chans att få en plats i laget! Nu verkar ju Lucho se Gomes som vår nya cdm det kommer göra det ännu svårare för Samper i framtiden.

Det är ovärderligt för oss med spelare som S.Roberto och även Samper som visar att la masia funkar och att tålamod lönar sig.

De är inlärda vårt sätt att spela fotboll sedan barnsben och de spelarna går inte köpa.

Jag säger som jag alltid sagt att de spelare som ska värvas är de vi inte gör själva i La Masia.

Stora starka mittbackar tex.Ett annat exempel är Pogba... som skulle göra det bra på Iniestas position men det kommer väl aldrig ske.

Måste bara hylla b-laget lite de går ju som tåget och det som gör det lite extra roligt är ju att flera av de som hittills fått rejält med speltid är spelare som kan hamna i a-laget på sikt.

Alena som varit bäst i inledningen borde kliva upp nästa år eller lånas ut.Spelar helst på Rakitic position.

Palencia borde så snart Vidal säljs ta över hans positio i truppen.Kapten i b-laget och påminner om P.Lahm en del riktig krigare som Puyol.

Suarez i målet är riktigt vass och borde peta Masip utan att blinka.
Tarin vår egen Ramos...riktig tuffing som går bort sig rejält ibland...

Marlon satt på bänken senast och har fått grönt ljus att spela varför han inte gör det är en gåta.Man såg ju på försäsongen vilken lugn denna mannen redan besitter borde vara given.Han borde med lätthet peta Martinez som även han spelade med oss under försäsongen och gjorde det mindre bra.

Han låg även bakom ett av målen b-laget släppte in senast.

Vi har även hyperintressanta anfallaren Mujica som gjort det så bra under de andra anfallarnas frånvaro.Jämgammal med Alena.

Snart borde väl Lee hittat sig själv i juvenil a och ta steget upp till b-laget! Juvenil a spelar i morgon mot Mönchenglabach där kan ni se bla Lee,Cucu,Busquets samt Guillemenot!

Dagen ser ljus ut och framtiden likaså!
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-27 07:33
Fuerza

Håller med! Inte bra att outa, men namnet börjar på F.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-27 00:58
[QUOTE=Bästelona y M3ssi y BernaLeo]Samper är väl skadad? [/QUOTE] Nej. Han kom tillbaka från sin skada 19e september.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2016-09-27 00:50
Jag är nöjd med forumet så länge inte en del gaddar ihop sig och bildar åsiktskorridor (i vanlig ordning). Finns en tendens att det blir så i slutändan - det har man sett tidigare. Vet precis vilka personer det rör sig om men jag ska inte outa någon. Ni får en ny chans.
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2016-09-27 00:37
Samper är väl skadad?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
2016-09-27 00:04
Grymt härlig läsning och finfin stämning här inne. Tre tummar upp till alla som bidrar till det här. Hoppas verkligen att det håller i sig.

Barcelona DM1982
2016-09-26 23:08
Gabriel, du har pm.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-09-26 22:51
Reymar

Vilken notis det där om Sergi Roberto, det hade jag ingen aning om. Snacka om tur i oturen. Sergi Roberto har verkligen vuxit ut till en jätte som högerback, och i sanningens namn finns det inte många som är bättre än honom som högerbackar. Att vissa vill hosta upp cirkus 40 miljoner för Bellerin som är sämre är bortom min förståelse, även om jag håller med om att Vidal inte håller och att en annan ersättare måste komma in.

Ribohn Fan

Så Suarez som vann guldskon förra säsongen är inget hot för motståndarna? Hmm...
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-26 22:46
Sergi Samper var inte uttagen i Granadas matchtrupp som förlora borta mot Alaves med 3-1. Personligen ser jag denna utlåningen som Sampers chans att verkligen imponera på Lucho. Går vål sådär hittills. Illa att inte ens bli uttagen till match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-26 21:18
Tyvärr är det bara Neymar som är ett hot för motståndarna när inte Messi och Iniesta är med.
Barcelona Reymar
2016-09-26 21:12
The club met in the summer of 2015 with his agent, Josep Maria Orobitg, to explain the situation, to say that they didn’t count on him. Orobitg began to look for other options. Sergi Roberto had to go. A tough decision for the player had arrived after 14 years at La Masia. His dream was escaping.

However, the club changed their mind against the backdrop of being unable to sign players due to FIFA’s transfer ban. Luis Enrique had few players and it wouldn’t have made sense to lose another one, especially one with such a good attitude (Sport).

Så om det inte vore för vår transfer ban så hade Roberto inte varit här.. Vilken tur, detta transferstopp hade verkligen sina fördelar. Det svänger snabbt inom fotbollen.
Barcelona Bosketts
2016-09-26 20:30
El pistolero #9 y Iniesta70

Nu frågade jag ju också om hur han axlade Messis mantel, och för att göra det måste man ju komma upp i en jäkla nivå.

Är det dock någon som ska klara av det så är det ju just Neymar. Det han enligt mig måste bli bättre på är avsluten, eller rättare sagt den sista delen av en räd. Han har inga problem att dribbla av tjugo man utanför boxen, men väl därinne bör han komma till skott betydligt tidigare och oftare.
Men det ligger väl i brassarnas blod att försöka gå med bollen in i mål...
Barcelona Katalano
2016-09-26 20:28
Fantastiskt att komma in här och läsa igenom alla inlägg senaste dygnet. Vilken skillnad det blivit här inne. Välskrivna inlägg och en glad ton.


koeman92

Kul att se dig som mod. jag känner igen mig i din historia om hur du började följa forumet som ung och att du inte kände att du kunde hålla lika höga nivå som andra skribenter på den tiden. För mig var det precis likadant. Började följa detta forum omkring 2004-2005 om jag inte minns helt fel men skapade mitt konto först flera år senare. Det har därför varit jobbigt att se hur forumet sjunkigt så lågt senaste åren, men nu känner jag ett ljus i slutet av tunneln. Vilken uppryckning vi kan se redan nu. Hoppas att forumet kan fortsätta att hålla denna nivå.


LennyRomario

Väldigt intressanta citat från Lucho. Sista raden i ditt inlägg fick mig att skratta då det var så oväntat. Tack för det!
Barcelona Iniesta70
2016-09-26 20:26
El pistolero#9

Det är klart att två mål alltid är helt ok,annars tycker jag faktiskt att han var blek i ca 75 min.
Men det är min åsikt .
Han skapar ju inte direkt chanserna själv även om det är teknisk bra mål.
Tycker inte han bär laget så länge det är match.
Statistik i all ära men det speglar inte hans insats under hela 90 min i mitt tycke.
Två mål är ju alltid två mål ...ser bra ut på cv:t och i skytteligan.
Men det är ju en smaksak.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-26 20:08
[QUOTE=Iniesta70]Bosketts Håller med om att det är riktigt kul att läsa insändarna här inne,många fyndiga skribenter. Angående Neymars senaste match bör du nog se nån repris och bilda dig din egen uppfattning. Enligt mig axlade han absolut inte messis mantel,Neymar räddades av sina två sena mål när sporting med en man mindre slutat spela. Tyckte Neymar var ganska dålig faktiskt,och då är jag snäll... Däremot var Roberto ljuvlig....! [/QUOTE] Tycker du är rätt orättvis mot Neymar i din bedömning. Neymar vs Sporting 5 shots 2 goals 46 passes (65%) 3 long balls, 2 acc 9 dribbles, 7 successful 4 ball recoveries 1 key pass 1 tackle (100%) Most shots: Neymar Most goals: Neymar Most attacking third passes: Neymar Most dribbles: Neymar Han gjorde två baljor och låg bakom ett. tre av våra fem mål. Vad mer ska man förvänta sig av honom? Dessutom börja vi sluta spela i andra halvlek.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-09-26 19:22
Iniesta70

Aj då. Känns som att vi kan behöva en Neymar i toppform som tar för sig ordentligt för dagarna då Messis kropp brister. Ska ta mig och kolla på en repris ikväll tänkte jag, och hoppas få kunna hitta någon som utmärkte sig utöver det vanliga!
Barcelona Iniesta70
2016-09-26 19:07
Bosketts


Håller med om att det är riktigt kul att läsa insändarna här inne,många fyndiga skribenter.
Angående Neymars senaste match bör du nog se nån repris och bilda dig din egen uppfattning.
Enligt mig axlade han absolut inte messis mantel,Neymar räddades av sina två sena mål när sporting med en man mindre slutat spela.
Tyckte Neymar var ganska dålig faktiskt,och då är jag snäll...
Däremot var Roberto ljuvlig....!
Barcelona Bosketts
2016-09-26 18:54
Go måndagseftermiddag gott folk,

Nu är jag återigen i skrivstugan efter en långhelg utomlands med mycket begränsad uppkoppling. Missade Sporting-matchen gjorde jag också, men av vad jag läst här inne så gjorde Sergi Roberto ingen besviken... Även Neymar verkar ha tagit för sig i Messis frånvaro?

Ser MYCKET fram emot matchen mot Mönchengladbach. Det är inget dåligt lag, och kan mycket väl bli en svår nöt att knäcka på bortaplan. Det gäller att vara disciplinerad defensivt (något som varit lite svajigt på sistone) och ha ordentligt med skärpa framför mål. Skulle gärna se Gomes och hans vilja att gå på avslut utanför boxen på onsdag. I övrigt ska det bli riktigt intressant att se det mottagandet Ter Stegen av allt att döma kommer få.

Också kul att nivån gått från urusel till utmärkt inom loppet av ett par dygn. Tillsammans kan vi (åter) göra detta forum till det bästa på svenskfans. Vi är på god väg om det fortsätter såhär.

Sen måste jag få välkomna Koeman92 till mod-teamet! Oerhört kul och ett riktigt bra beslut av redaktionen. Ser fram emot många härliga diskussioner ihop även i framtiden!

Visca Barca!
Barcelona Davids3
2016-09-26 18:48
@El Pistolero #9:
Tyckte också 40M var väldigt lite när jag läste det. 70 eller 80M skulle vara mer passande. Då funderar man inte ens på att prata med spelaren. Som i fallet med Busquetes exempelvis. Men ja, nu är Roberto en tvättäkta cule som man inte behöver oroa sig över. Större sannolikhet att Busq lämnar.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-26 15:19
Barcelona want to renew the contract of Sergi Roberto (24) until 2021, with new buyout fee of €40M. Current contract until 2019. [MD] €40M?! Kaffepengar för en av världens bästa HB. Inte för att jag tror han kommer vilja lämna om någon klubb betalar hans utköpsklausul, men varför riskera? På tok för låg!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2016-09-26 14:46
Tack för alla fina ord, det värmer verkligen ska ni veta.

Samtidigt gläder det mig verkligen att se folk som Xaviesta och Gio Style här igen. Jag hoppas för forumets skull att ni fortsätter att vara aktiva här inne.
Det gläder även att se att stämningen här inne är så god, och jag ser fram emot fler intressanta diskussioner och läsningar här framöver.

Gio Styles

Jag kan verkligen relatera till din glädje. Kände mig också oerhört exalterad inför min första match på Camp Nou för fyra år sedan mot just Real Madrid. Det var verkligen helt magiskt och likt inget jag hade upplevt tidigare. Se till att vara ordentligt utvilade under matchdagen och ha så roligt :)
Barcelona S.Eto'o
2016-09-26 14:31
Lennyromario Tack för en underbar läsning! Detta stärker bara vad jag alltid trott, att Enrique inte "mobbade" deulofeu som många tror utan han gillade honom men olyckligtvis är han inte mogen för Fc Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: