/spanien/barcelona/forum/810.aspx/spanien/barcelona/forum/810.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
12/6/2016 13:58
Modric är näste Real spelare som finns på listan som är skyldig för skattebrott . Enligt flera spanska medier ska han ha inte redovisat inkomst för 2013 och 2014.
Kael
12/6/2016 13:38
Den spelaren som mest symboliserar "never die-attytiden" Pedro verkar på gång igen. Grande Pedro
Barcelona Kröjff
12/6/2016 13:27
@Coach Pep.:
Coach Pep Jag gillar när någon utmanar och ifrågasätter förförståelse i alla dess former. Och viss mån kan jag väl hålla med dig å andra sidan inte. För om man nu vänder och vrider på det du skriver, så spelas fotboll alltså lika mycket med kroppen som huvudet och fysiken är lika viktig som ett bra självförtroende. Ur det perspektivet så blir alltså träning en viktig ingrediens, för att kroppen ska hänga med huvudet och upprätthålla ett bra självförtroende som allt som oftast bygger på bra prestationer. En otränad kropp i så mening, är inte att rekommendera om man vill få ut mesta möjliga av sin begåvning. Som ytterst förvisso inte står att finna i kroppen som sådan. Men som inte desto mindre är och förblir beroende av en väl fungerande fysik. I annat fall skulle ju antal fyllda år inte spela någon som helst roll, eftersom absolut ingenting talar för att mer eller mindre medfödd spelbegåvning och bollkänsla, faller för något åldersstreck. Det är alltid fysiken som sätter gränsen för bäst före datum. Och åldrandets process kan än så länge inte stoppas. Men skjuta upp förfallet med genomtänkt och regelbunden träning som håller den färskvara som vi kallar för muskler vid god vigör, går. Ett annat sätt att närma sig Romarios ”resonemang” via ordval, är att översätta ordet idrottsman till soldat och anfallare till yrkesmördare. Den senare har en gedigen utbildning i konsten att döda i lönndom. men står aldrig i givakt, gör honnör och underordnar sig kollektiva övningar. Utan är snarare något av en ensamvarg som fullgör sina uppdrag efter eget huvud. I motsats till den ordinäre soldaten som alltid underordnar sig order och därför riskerar bli en initiativlös marionett. Och då blir ju kvaliteten på den som utfärdar direktiven, helt avgörande....
Barcelona Pep - El Míster
12/6/2016 11:41
Hehe !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
12/6/2016 10:55
Pep - El Mister Ja , angående punkterna och de extra mellanslagen så vill jag "pausa" lite sådär effektfullt , lite dramatiskt :) Eftersom innehållet kanske inte är tillräckligt attraktivt alla gånger så får man ta till alla knep) . Hela Barca har ju knakat och brakat i stort sett hela säsongen så Neymar blir väl en lätt syndabock , speciellt när han drar. Men vafan man vill ju inte se han dålig, det är ju inget man önskar:) Vi hörs! Ska tänka på "effekterna". Ja läste igenom inlägget igen , lät bättre i mitt huvud. Mååååånga punkter blev det.........:)
Barcelona Pep - El Míster
12/6/2016 10:38
Iniesta70, Fulwhiskey och familj va? Ändå skriver du helt obegripligt med alldeles för många punkter och massa onöda mellanslag. Eller är det 90% whiskey och 10% familj som gäller? Skämt och sido, brukar inte vara så känslig men du skriver ofta och mycket. Dessutom tycker jag inte dina åsikter är helt tokiga - därav mitt gnäll på grammatiken. Hade hellre läst dina inlägg med någorlunda mindre snurrig grammatik ;) Och för att kommentera det väsentliga - Messi står precis som du säger i snålblåsten ikväll. Håller göbbarna i handen. Å andra sidan förväntar jag mig inte att Neymar ska vara Messi. Men visst önskar man att Neymar befann sig på Ciutat Esportiva för att träna lite extra(på avslut).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
12/6/2016 09:25
Cule4life Mahmoud Dahoud heter han hahah!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
12/6/2016 08:01
Vi bör hålla koll på den här Hamodi lr va han heter i gladbach ikväll. Han skulle Kunna vara Iniestas ersättare. Veratti är Xavis ersättare. Dessa två hade säkrat Barças mittfält 8-10 år framåt.
Barcelona Iniesta70
12/6/2016 06:55
Ett evigt gnällande på Neymar. Varför gnäller jag på Neymar ? Är det för ett missat skott mot Real ? Nä , det kan ju hända vem som helst , fast man blev ju grinig när det hände , så klart , det blev väl alla. Jag vill inte gnälla på killen , jag vill se magi , jag vill se en harmonisk glad brasse dansare som bjuder upp och avslutar dansen med att gå hem med skolansdrottning. Istället så ser jag en kille som" startar bråket men när det hettar till och bataljen ska börja" då smiter han ut bakvägen och lämnar oss i sticket. Därför är jag irriterad på Neymar. Jag tycker att han är olagligt bra. Vissa drag borde ju nästan barnförbjudas för att dom är så "snuskigt" snygga.
Varför får inte Messi "skit" för sin missade målchans precis dom Neymar får?
Jo , en av orsakerna är väl att Messi trots allt står där ute ikväll , i en redan avgjord grupp , en betydelselös match...trots allt står han där( i alla fall om han själv får bestämma ) och håller grabbarna i handen även när det blåser snålt.
Det är väl en av skillnaderna på de två....sen finns det ju en hel del till som skiljer dom åt:)

Om ni saknar Xavi ...om vi redan nu kan höra ljudet av " syrsorna" på vårt mittfält...tänk på hur det kommer se ut när Iniesta slutar......när Messi lägger dojorna på hyllan. Hujedamig!!!! Vi har ju redan fått ett smakprov på hur det ser ut utan Iniesta...såg ju brutalt ut under några veckor.

Men än sprattlar "liket" och vem vet , det kanske ligger en trippel i slutet av regnbågen även detta år.
Barcelona Lionel Messi n10
12/6/2016 03:18
Det är ju verkligen inte fel på någon av vårt anfall, Neymar har inte varit så effektiv på sistonde men det är inte där vi har ett problem i Barca utan allt ligger just nu på mittfältet. Rakitic&Gomes mycket bra spelare igentligen men det är inga spelare som kontrollerar ett mittfält och som kan båda lugna ner och sätta fart från mittfält. Om ni såg när Iniesta kom in hur lugnt mittfältet blev en stund och hur han kontrollerar tills Real tryckte fram bra.

Jag saknar verkligen en Xavi som gjorde att dom inte ens var i närheten att kunna få dom farliga frisparkarna mot slutet för det var just då vi trötta ut dom som mest och spela rundor i laget. Jag hoppas någon av våra spelare växer och tar Xavis egenskaper tillbaks till Barca annars ser jag en värvning av Veratti typen som ett väldigt viktigt köp där vi får ett mer kreativt mittfält. Messi är en spelare som alltid inkluderas överallt i planen men det ska inte behövas komma från honom jämnt, mittfältet måste göra jobbet lättare för anfallarna ibland och det var Xavi mästare på tillsammans med iniesta.
Barcelona Iniesta70
12/5/2016 23:36
Kom igen nu grabbar! Match imorgon/idag! Heta rykten går att Paco tjuvlånat Messis vänsterdoja och Suarez högerdoja! Nu jäklar ska målnollan spräckas ! Inget har lämnats åt slumpen El Paco tänker inte gå tomhänt hem imorgon. Ja , kan inte göra annat än att tycka synd om killen. När jag ser hans tomma blick så påminner han om den där killen som aldrig blev uppbjuden på mellanstadie discot. Ni vet , den där killen som satt kvar på stolen när "tryckarna" drog igång på slutet , bredvid "glasögonormen" och han som alltid petade i näsan. Fan ,man blev ju tvungen att be syrran bjuda upp honom så grabben fick nån dans. Ungefär så känner väl t.o.m motståndarna. Så när Paco skjuter stolpe stolpe ut så säger grabbarna i motståndarlaget " vafan domarn , tyckte den va inne" ge grabben målet" Näää , riktigt så illa är det väl inte. Låt oss hoppas att han visar sitt riktiga jag. För det har han väl inte gjort än hoppas jag......
Barcelona Pep - El Míster
12/5/2016 21:39
Reymar, Tack. Uppfriskande. Argumentet om Neymars psyke orkar jag inte ens kommentera. Som du nämner - Presterat i landslaget som ingen annan. Under press, utan press. Nästan hela tiden. Hans tid kommer! Och jag uppskattar det där pirret som finns innan han ska spela. Att man väntar på något magiskt och nytt. Den brassefeelingen i Barca betyder så mycket för mig och många andra här för våran totalupplevelse av fotbollen! Ni kan inte förneka det, hehe ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
12/5/2016 21:34
Givetvis går det inte att ersätta Messi! Ingen någonsin kommer kunna det. Tio år på absoluta toppen och som nummer ett i alla fall sju utav dessa. Finns egentligen inte ord för honom. Men när jag tänker arvtagare till honom så menar i alla fall jag någon(tänk Neymar) som tar över tröja nummer 10 och som skall försöka leda oss framåt. I min mening bör den chansen ges 100% till Neymar. Sen kommer vi självklart aldrig få ut så mycket av honom i jämförelse med Messi. Men visst fan måste någon ha den tröjan och vara den nya offensiva ledaren när Messi flyttar hem? Jag har alltid varit av uppfattningen att de allra flesta här inne har haft samma tanke om honom. Ronaldinho tog Messi under sina vingar och nu tar Messi Neymi under sina... men vi är väl också alla överens om att det finns en del att lära... Oavsett så är jag en av dom som tycker kritiken mot Neymar är smått överdriven. Dom riktiga problemen för framtiden ligger ju på mittfältet. Iniestas slut närmar sig och det skär verkligen i hjärtat hos mig. Jag tror inte heller jag har sörjt färdigt Xavi. Den duon borde fan begravas bredvid varandra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
12/5/2016 21:26
Neymar kommer vinna guldbollen inom ett par år när Messi saktat ner. Även jag tycker att Neymar har underpresterat sett till hans potential men ärligt talat hur ska man få ut sitt bästa när man är fastklistrad på en kant. Vi ser i Brasilien hur han leker med sina motståndare för att han har en fri roll och alla bollar går genom honom. Sen läser jag att Neymar inte har psyket, skojar du? Han bär det mest framgångsrika landslaget på sina axlar och kommer gå ner som Brasiliens störste målskytt genom tiderna framför Pele och Fenomeno, vilken bedrift!

Att vissa fullständigt kokar när han missar ett läge som han så elegant så skapade för sig är fan komedi på hög nivå, höga krav ni har på en "överskattad youtube-spelare". Sen är det knäppt tyst angående Messis miss "tidernas bäste" blir serverad på ett silver fat men lyckas ändå missa.

Slutligen vill jag säga att det inte är Neymars fel att han åker ner till Brasilien. Det är trots allt Lucho som har det sista ordet och han kunde lika väl sätta ner foten och säga nej. Jag kan väl inte klandras för att jag åker iväg på en solresa mitt under ett arbete om jag fick av chefen, sen att jag får ilskna blickar av arbetskollegor är chefens fel..
Barcelona Barcadinho.
12/5/2016 21:16
Går inte att sälja Neymar nu när han är så pass ung för för el senare så hamnar han i Real (efter en kort sväng i typ Franrike).

Iniesta70.
Puyol håller på med yoga numera! Skulle inte skada Neymar att göra samma sak, för den mentala balansen om inte den fysiska.
Visste ni att Giggs har gjort yoga under hans aktiva tid? kanske därför han orkade med fotbol så länge och hade en kropp som en ungjävel ...:-)

Iniesta70 - fick ni inte ballonger från Mcdonald på vägen herm....? (skoj)
Barcelona JS22
12/5/2016 21:05
Det är bara att skaka på huvudet när man ser vad som skrivs om Neymar. Jag förstår inte hur man kan ha blivit lurad av hans stora kommersiella värde och på riktigt tror att han är så bra som vad han har målats upp som.

Han kommer aldrig ens vara i närheten av Messi, eller inte på något sätt axla hans roll. Han är en bra fotbollsspelare, men folk har haft orimligt höga krav på honom och har mer kollat på hans varumärke än vad han egentligen levererar på planen och vad han har för egenskaper.

Alla borde bara acceptera honom för vad han egentligen är, en vanlig bra fotbollsspelare. För han kommer aldrig komma nära spelare som Messi, Ronaldinho, Ronaldo osv....

Han är topp 3 bästa vänsteryttrar i världen just nu, och man får nog ta och acceptera honom först just det.
Barcelona The Reporter 2.0
12/5/2016 20:53
Jag menar inte att han ska axla oss som Messi gör. Vem ska kunna det? Men jag tror att han är bästa lösningen. Som när han gör det i Brasilien. Där han e absoluta stjärnan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
12/5/2016 20:46
Katalano Det är bara tjejerna som har accepterat Beckham som en bra spelare! Neymar min favoritspelare! Nej! bara det att jag tycker att han är en jävligt bra fotbollsspelare. Mina verkliga favoriter är Messi och Iniesta. Rakitic min hackkyckling! Nej! Bara det att jag alltid har tyckt att han inte är tillräckligt bra fotbollsspelare för att ha ordinarie plats i Barca.
Barcelona Bollinnehavet
12/5/2016 20:43
Nu var jag iofs en av dom som skrev "sälj Neymar" igår. Jag måste ta mitt ansvar och erkänna att det var lite väl hastigt att slänga ur sig en sån grej. Nej, jag är inte nöjd med hans inställning på planen alltid. Ja, jag är ännu mer missnöjd med hans inställning utanför planen. Att han väljer att åka på semester är jag allt annat än nöjd med.

Men att sälja honom.? Nä, det vill jag faktiskt inte. Det finns tid för bättring och jag vill se hur han presterar både på och utanför planen under en annan tränare först. Skulle saker och ting däremot bli ännu värre, sälj! Det menar jag denna gång.

Jag håller Neymar som nummer två i världen när han presterar på sin högsta nivå. Då är han tamejfan helt magisk. Tyvärr håller han inte den nivån jätteofta men han är ändå alltid topp 10 i världen enligt mig. Inget snack! Och jag gillar trots allt Neymar väldigt mycket trots att jag samtidigt är missnöjd med honom.

Men att se honom som Messis efterträdare tror jag är en perfekt plan på att bli väldigt missnöjd och besviken. Han kommer aldrig att vara Messis efterträdare. Ingen kommer kunna vara det. Efter Messi så kommer vi se ett annat Barcelona. Neymar tror jag absolut kan vara den som leder det men blanda inte in Messi i den meningen. Messi är helt unik. Det är bara att kolla vad Messi hade uträttat och var han befann sig i sin karriär när han nästan var 25 och vad Neymar har uträttat nu. Det är STOR skillnad.

Men summa summarum så vill jag ge Neymar lite mer tid och helst under en annan tränare. Har det inte blivit en bättring till sommaren 2018 så är det "bara" att casha in, om än med en stor sorg i bröstet. Men hej, vi reste oss efter att vi sålde Ronaldinho. Vi kan absolut överleva om vi säljer Neymar.
Barcelona Iniesta70
12/5/2016 20:05
För min del så finns det endast en lirare som kan komma och gå som han vill , Iniesta. Efter 5-6 veckors skada så glider han in och inte bara styr upp Barcas mittfält utan höjer varenda lirare i laget. Så om Iniesta vill puttra hem till sin vingård och klämma lite på druvorna och komma tillbaka när det behagar så säger i alla fall jag: Ta din tid "maestro" , vi väntar med att blåsa igång tills du snörat på dig dojorna. Annars kommer jag ihåg när jag och dottern var iväg på "malmamarknaden" i sommras. Alltid lika "kul" att hänga på en marknad med en fyraåring som börjar med att handla en sån där förbannad gigantisk helium ballong i form av nån av karaktärerna i " My little pony". Den och två kartonger kokosbollar ska man släpa på från start med ungefär tvåhundratusen personer till på samma plats , vid samma stånd , och en liten tös som alltid ser nåt intressantare vid ståndet bredvid. Hade ju tänkt uppdatera hennes matchtröjesamling , passar ju bra att köpa en fejktröja , för två veckor senare har hon ju ändå vuxit ur den och sen kan ju lillgrabben ärva den. Genialiskt. Efter att ha stått som en packåsna med ballong framför nyllet ett dussin hopkramade kokosbollar och en tös ständigt på språng och ett jävla bökande med storlek och pris så föll valet på en tvärrandig Suarez tröja. Pappa bestämmer. Nu jävlar blir det lagfoto när vi kommer hem! Kommer hem öppnar plast påsen som säljaren packet ner tröjan i........Neymar JR står det på ryggen...." Men Va faan!" Det var lite apropå " mannen för dagen". Annars är det väl bara att låta Neymar hänga med Puyol i ett par veckor. Skulle inte det få fason på grabben , jadå vette tusan om det ens finns nåt hopp! Då är det bara att sälja:)
Barcelona Soko
12/5/2016 19:58
@Barcadinho.:

Neymar trodde många skulle bli näste guldboll vinnaren men jag börjar tvivla om han någonsin blir det. Han har inte gått att känna igen senaste året och i kombination med sitt attityd på plan samt allt större intresse för festlivet är han på väg att snabbt försvinna som många andra brasilianska spelare. Barca om man är smarta borde sälja honom så fort det går om man verkligen får rekord summan . Det hade varit bra för både Barca och kanske skulle Neymar få nytändning i ett annat lag.
Barcelona Katalano
12/5/2016 18:12
@Ribohn Fan:


Nej, det har ingenting med utseendet att göra. Bara attityden på planen mot med och motspelare samt prestationen. Suarez har betett sig mer eller mindre exemplariskt sedan han kom till Barca. Prestationerna på slutet kan diskuteras, men han kämpar som ett djur varje match och på sidan av planen så sköter han sig.

Att du ens tar upp Suarez inom debatten om Neymar visar att du har svårt att läsa kritik mot din favoritspelare. Du försvarar jämt och ständigt Neymar oavsett vad det handlar om och försöker att byta fokus till andra spelare, vanligtvis Rakitic, bara för att du själv ska ha en hackkyckling.
Barcelona Barcadinho.
12/5/2016 18:02
Lite konstigt att Neymar väljer ta semester två veckor innan uppehållet.
Hur mycket ledigt ska man sträva efter liksom.
lika märkligt att klubben godkänner detta.
Barcelona Ribohn Fan
12/5/2016 17:57
Sedan är det märkligt att en spelare som Suarez aldrig får kritik här inne. Alla vet hans historia med väldigt dålig attityd. Hans spel senaste tiden är mest gnäll på domare och allt och alla. Åker på dumma varningar. Lägg där till att spelet inte fungerar för fem öre. Springer offside och är allmänt slö i defensiven. Kan det bero på utseendet
Barcelona Bosketts
12/5/2016 17:39
Ribbon Fan

Förvisso så låg Iniesta bakom en stor del av det läget, men du har rätt i att han skapade ytan framför målvakten själv. Men det är inte heller det (eller hans personlighet) jag klagar på när det gäller Neymar.

Det är hans fokus under matchen som leder till att han bommar målet. En taggad, målinriktad och harmonisk Neymar missar inte målet från 3 meter*.

Sen tycker jag inte min del av debatten ska handla om en särbehandling av Neymar. Jag tycker lika lite om när spelare som Busquets eller Pique gör samma sak.

Vidare så ska hans miss av målet ses som ett (väldigt talande) exempel på hans i stundom bristande fokus. Det kan givetvis också vara så att bollen studsar upp i fel stund eller liknande, men min poäng består.

* Han sköt från tre meters avstånd då målboxen är precis 2,44 m, och en titt på reprisbilderna visar Neymar skjuta precis utanför den boxen.
Barcelona Ribohn Fan
12/5/2016 17:24
Bosketts Han skapar läget helt på egen hand skjuter över från betydligt längre avstånd en 2,5 meter I en snäv vinkel och han får skit för det. Om han inte hade skapat läget vad hade du klagat på då. Sen är vissa spelare hackkycklingar, på grund av att de har en personlighet, tänker på utseende och sånt. Exempel läget Neymar missar när han skapar allt själv. Då blir han sågad av allt och alla även i massmedia. Om De Bruyne missar helt öppet mål från 5 meter, en passning han får på läppen. Då är det otur att inte Man.C avgör matchen.
Barcelona Kom tillbaka Xavi
12/5/2016 17:13
Neymar ta över efter Messi? Ingen chans. Neymar har inte psyket, är inte tillräckligt jämn i sitt spel eller proffisionell nog att ta över efter Messi. Ingen spelare i världen kommer att kunna ersätta Messi, och verkligen inte Neymar. Messi har hållit en makalöst hög nivå i 10 år, det är inte många dåliga matcher killen gör och även om han gör det så ska vi bara hålla tyst då han har gjort så mycket för den här klubben så det egentligen inte ens går att beskriva i ord. Neymar kan ha 1 bra månad för att sedan vara värdelös i 3 månader för att sedan ha 1 bra månad till, det är ingen spelare att lita på när det gäller det spelmässiga. Utanför planen är han verkligen inte att lita på heller, Neymar är brasse och vi vet alla hur deras karriärer brukar se ut/sluta. Att en spelare tillåts ta 2 kort med mening för att kunna åka till Brasilien är direkt pinsamt för mig, speciellt i en gigantisk klubb som Barcelona. Vet ni vad James gjorde en lördag kväll efter att inte ha fått spela en sekund i säsongens största match? Han körde ett extra pass medan alla andra spelare var med sina familjer. Det är såna karaäkterer jag vill ha i Barcelona. Angående vem som är bäst i världen efter Messi så är det viktigt att poängtera att det är ett stort mellanrum mellan ettan och tvåan, som Pep sa så sitter Messi i eget bord. Men om jag ska säga någon så måste jag säga Modric. Han är den perfekta mittfältaren, han har inte ens några svagheter, killen har allt en mittfältare ska ha och är en 10 a på alla moment inom fotbollen. Hållit en otroligt hög nivå i ett par år nu och förtjänar helt klart mer cred än vad han har fått i fotbollsvärlden. Det är inte fel att tycka att Iniesta är det heller, men det är absolut inte fel att tycka att Modric är det. Precis som skribenter har varit inne på innan så har Real blivit det nya Barcelona, titta på deras mittfältare. Isco, Modric, Kroos, Kovacic alla dom här är mittfältare som hade tagit plats på vårat mittfält samt höjt det med flera snäpp. När Kroos blev skadad så tog Kovacic över rollen och gjorde fina insatser match efter match. När Iniesta blev skadad så kom Gomes in och har sett ut som en huvudlös kyckling match efter match. Mittfältet är skillnaden mellan oss och Real Madrid, samt deras trupp och bänk. Att ha en spelare som James på bänken, det finns inget lag i världen som kan ha det. Lägg till Isco, Morata, Coentrao, Danilo, Kovacic, Pepe på det också. Deras bänk har spelare som tar startplats i dom flesta storlag och det är också därför dom fortsatt vinna matcher trots flera viktiga spelare borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
12/5/2016 17:10
#LFC will be going to Nou Camp to watch Barcelona’s clash with Borussia Monchengladbach. There will be a reunion with Suárez. (James Pearce)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
12/5/2016 16:05
@The Reporter 2.0:


Jag har absolut inget emot att Neymar åker till Brasilien om han nu är avstängd. Men samtidigt förstår jag folks reaktioner. I matchen mot Real visade han prov på en lojhet och attityd, och missade en möjlighet att vinna matchen (och ligan?) åt Barcelona. Oavsett hur många poäng han gör så är han inte i bra form för tillfället, annars missar man inte mål från 2,5 meter om man besitter den talangen.

Jag förstår folk som klandrar honom för att han inte stannar kvar och nöter, analyserar matchen i efterhand osv, för att i nästa El Clasico träffa mål och stänga matchen.

Sen har jag inte Twitter, och inte heller läser jag artiklar från annat än ett par välinformerade dagstidningar, men jag tittar på i stort sett varenda fotbollsmatch FC Barcelona spelar. Det räcker för mig när det kommer till att se att Neymars form och inställning inte är som den varit.
Barcelona Coach Pep.
12/5/2016 15:42
Kröjff Om vi gör en tillbakablick kan vi se att fotboll i "förhistorien" var en vulgär företéelse. Det handlade mest om att med rå fysik, tacklingar och slagsmål ta sig fram till motsåndarens mål, utan någon ingrodd spelplan. Detta kom först senare, efter att engelsmännen civiliserat och intellektualiserat sporten vi numera känner till som fotboll. Vilket ledde till specialisering och finslipning, och gav fotbollen en dimension över den rent idrottsliga. Man behövde inte längre vara en råbarkad muskelknutte för att klara sig med livet i behåll på planen, utan nu kunde även hjärnan och tekniken ta plats i rampljuset. En evolution som möjligjorde att sådana som Xavi och Pirlo senare kunde frälsa sporten, utan att för den skullen vara några "idrottsmän" i ordets mest reduktionistiska betydelse. Romario har därför rätt när han säger att han är anfallare snarare än idrottsman. Det är ett uppfriskande citat då det vittnar om ett slags och yrkesspecialisering som numer gått förlorad till idrottarnas fördel. Romario behövde inte "idrotta" på träningar för att göra mål. Han visste att fotboll spelas lika mycket i huvudet som med kroppen, och att bra självförtroende är lika viktigt som bra fysik. :)
Annons: