/spanien/barcelona/forum/8023.aspx/spanien/barcelona/forum/8023.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona grande jw
2013-04-12 02:27
Om man gillar att göra kopplingar mellan dagens Barcelona och Spaniens landslag så måste man verkligen säga att det finns flera likheter såhär långt lagen emellan om man jämför årets CL och förra årets EM. Fram till finalen övertygade inte Spanien alls och jag minns att det haglade lika mycket hat-kommenterar då angående Spaniens "otroligt tråkiga" spel där man t.o.m valde att spela utan anfallare. Man gör flera tveksamma matcher i turneringen, vinner över Kroatien 1-0 där man avgör i 88e minuten. Portugal i semin där man har turen och rutinen med sig i straffläggningen.

Men likförbannat står laget där i ännu en final utan att ens övertyga nämnvärt. Detta speglar vårt Barcelona jäkligt bra. Det innehåller ett lag av vinnarskallar som vet hur man tar sig långt. Igår satt man i soffan och skakade av nervositet, men ändå kändes det som hela laget var coollugna och visste precis hur man skulle ta sig vidare, även om det verkligen inte såg ut så.

Spanien avslutade sin turnering i stil med att mosa Italien och tysta varenda liten hatande kotte. Nu hoppas jag Barcelona gör detsamma och trycker på gaspedalen inför kommande matcher. Alla vet vilken högstanivå vi har när allt stämmer.
Barcelona Barca King -
2013-04-12 02:04
En sak som gör mig orolig är att under Pep spelade vi alltid attraktivt och med gasen i botten. Med Tito kan vi göra en helt ointresserad och oengagerad match bara för att tända till nästa omgång. Det såg vi prov på i de första clasicon mot Madrid. Super cupen på hemmaplan och sömnpillret på bortaplan eller copa del rey där vi gav allt borta för att förlora hemma. Cristiano gick ut med att säga vi trodde inte att det skulle vara så här enkelt. Det här kan vara väldigt skadligt i längden för att det är inte roligt att spela fotboll på det viset kontinuerligt. Men att spela och fotboll och göra det överlägset inger en boost av självförtroende och får alla lag att underlägsna sig Barça direkt. Den mentala övertaget kommer vi förlora snart om vi spelar med att släppa in flest mål fotbollens historia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-12 01:56
Gio Style

Det jag menar är att vi ska sträva efter att ha en hög backlinje, men då gäller det att anfallarna och mittfältarna håller presspelet. Alla måste jobba tillsamans, om anfallarna pressar så spelar vi med hög backlinje, annars så kan backlinjen gärna sjunka men då måste laget sjunka, ja du fattar. Det som hände igår var att inget kändes synkat, som du säger så sjunker Piqué för mycket som tex vid målet. Det var ytor både bakom backlinjen på kanterna(Piqué upphäver offsiden) och framför. Men grunden är ändå att presspelet måste funka, och alla måste ta sitt ansvar. Det är egentligen mittfältet och anfallet som sätter backlinjen i de här jobbiga situationerna, blir ofta numerärt underläge och mot skickliga spelare är det inte att föredra.
Barcelona MQUC
2013-04-12 01:47
Fin artikel inför lottningen imorn MICHAEL CEDQVIST, bra jobb.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-04-12 00:53
Ärligt talat, jag hoppas Barca vinner Champions League och därför hoppas jag att vi får Bayern München. Ska man vinna CL så ska man slå de bästa lagen istället för att hoppas på att andra ska göra det, annars är det ingen mening. Jag vill absolut inte ha Real Madrid, jag är så jävla trött på allt skit som händer på planen.. Det räcker med Sandlådan nu.. Ge oss Bayern eller Dortmund.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-04-12 00:42
@barcastuff: Barcelona wrote Malaga coach Manuel Pellegrini, whose father passed away last week, a letter to offer the club's condolences. [md] Vackert!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-04-12 00:42
L.A.M Nr 10
Givetvis, det är ett problem som vi har haft i flera matcher nu. Verkar som att spelarna börjar pressa högt bara ifall vi MÅSTE göra mål, dvs. vid underläge eller i slutet av matcherna.

Alltså, backlinjen får sjunka hem, men då måste vi ha en synkad backlinje som sjunker hem. Inte enbart EN spelare som det är nu för tiden. Gör ju att deras kantspelare kan löpa på, ett perfekt exempel på hur motståndare bör uttnyttja det är vid deras 0-1 mål.

Sen är allt det där en balansgång. Du tycker att lagdelarna var för långt ifrån varandra men tyckte samtidigt att backlinjen gjorde rätt i att sjunka neråt, då blir ju spelavståndet ännu större mellan försvarslinjen och mittfältet.
Hur som helst så var det precis det jag ville ha sagt. Vårt försvarsspel brukar och ska gå ut på att varenda spelare pressar sin närmsta motståndare så fort som möjligt. Det som tidigare varit A och O i vårt försvarsspel har numera blivit ett undantag snarare än en regel.

Jag tycker however fortfarande att Pique sjunker för långt ner. Backlinjen är i ungefär rätt nivå men vi har alltid 1 spelare, oftast Pique, som ligger 3 meter längre ner. Idiotiskt!
Jag ser inte hur de skulle få mer yta om Pique flyttar upp 3 meter, de skulle om något ha mindre yta att starta löpningen på. För en spelare 3 meter längre ner täcker ju knappast ytorna som skapas tre meter längre ner på kanterna, if you catch my drift.

Vill också ge credd till PSG, bjöd upp till dans och spelade stundtals riktigt bra!
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-12 00:01
Gio Style

Tycker inte det var backlinjen det var fel på igår, utan presspelet var bedrövligt. Jag säger det igen, om vi inte pressar så blir dte pannkaka av allt ihop, hela vårt spel bygger på att spelarna under hela matchen ska ha höga utgångspositioner, och då måste vi pressa.

Igår kändes det helt osynkat mellan lagdelarna. Som du säger sjönk backlinjen för lågt vid flera tillfällen, men problemet är att om de skulle ligga högre så kan bollen bakom backlinjen skapa ett friläge, och det var väldigt enkelt för PSG att spela så igår just pga att vi inte jobbade tillräckligt mycket för att vinna boll på offensiv planhalva. Samtidigt så var mittfältet uselt defensivt, Busquets brukar kunna vara bra på att hålla ihp det men igår spelar han inte bra. PSG rann igenom på mitten, vi var för få och de var för rörliga. Sedan med en försvarare som backar, och andra som ligger högre, PSG kunde både spela bollen bakom backlinejn och ha ytor framför. Det kollektiva försvarsspelet var katastrofalt igår, och det håller inte när vi är framme i semifinaler.

Så varför blev det såhär då? Jag tror det var utgångsläget i matchen, med Pep spelade vi alltid possession men känslan med Tito är att vi spelar lite mer på resultat. Vi var inte tillräckligt aggresiva i presspelet för att spelarna kände att de skulle vara mer defensivt inriktade, medan vi fortfarande har tiki taka i blodet vilket gör att många fuskar i hemjobbet, samtidigt som vi som lag inte vet hur vi ska försvara långa stunder då vi aldrig sätts under sådana situationer. När vi hade en kontring tog det några sekunder innan samtliga PSG-spelare var tillbaka, när de hade kontring och även när de förde spelet så var det backarna och kanske Busquets tillbaka i position. Man spelar antingen presspel med en hög backlinje, trycker upp motståndarna, tvingar de till misstag, vilket kan bli riskabelt, eller så bygger man bakifrån som de flesta lag, organiserar försvaret perfekt. Vi ska vara de första, men igår så var vissa spelare för lata, som sagt så hade nog spelarna 2-2 i huvet och Tito hade förmodligen sagt att vara mer lugna och inte gå framåt så mycket. Samtidigt som PSG faktiskt var riktigt duktiga på att spela sig ur situationer, man märkte att spelarna besitter en riktigt hög teknisk nivå.
Barcelona Gio Style
2013-04-11 22:57
Shit vad bra det känns såhär dagen efter :)
Var enda Barcasupportern på hela Olearys igår, resten var zlatanfans. Skrek otroligt högt och ensam vid 1-1 så att jag trodde att jag skulle behöva lämna lokalen i smyg senare på kvällen hahaha. EUFORIIII!

Annars om matchen då, spelet var uruselt i första halvlek och fram till PSG:s mål. Jag förstår inte om det är Titos instruktioner eller om mentaliteten ändras i backlinjen när vi inte MÅSTE framåt.
Har påpekat det här 100 x nu, backlinjen faller för långt ner. Så fort en av deras spelare kommer rättvänd in på vår planhalva så börjar Pique droppa längre och längre ner, helt osynkad med resten av backlinjen. Om det är hans fel eller instruktioner från Tito vet jag inte, men det är något vi måste sluta med ASAP. Speciellt mot lag som har snabba spelare, ex. PSG (Lucas, Lavezzi) och Real Madrid (Ronaldo, Higuain, Di Maria m.fl).
Det är självmord att försvara sig på det sättet och deras mål kommer till i en sådan situation där Pique hamnar för långt ner, klapp-klapp väggspel och man är förbi oss hur lätt som helst. Skärpning där!
Lagen som är kvar i CL nu är samtliga lag som är otroligt vassa i omställningsspelet, vi kommer att straffas om vi fortsätter med det försvarsspelet.

Alla jobbar åt samma håll tätt tätt i rygg på motståndarna högt upp på plan, så som det alltid har varit och så som det alltid ska vara.

Nåväl, vi är i Semi och skadeläget kan väl knappast bli SÄMRE framöver?

VISCA!
Barcelona Baronen
2013-04-11 22:47
Åt helvete med Neymar. Jag vill och önskar Wayne Rooney. Han skulle passa oss i handsken. Och han kan verkligen inte trivas i United och hur han behandlas där.
Han har vid flertalet tillfällen uttryckt lovord om Barca och Messi.

Tänk han som en brunkande grävling centralt bredvid Lionel. Min våta dröm.

Jag ber för att det skall hända.
Barcelona Baronen
2013-04-11 22:18
Sitter och kollar på Basel-Tottenham. Jag tror inte det finns någon drygare att lyssna på än Martin Åslund.
Barcelona MQUC
2013-04-11 22:05
Hur skulle nerverna klara en final på Wembley mot marängerna? en fråga som jag inte ens vet om jag vill ha svaret på.
Barcelona nr10messi
2013-04-11 21:44
Om ni kollar på repriser med situationen då Alba inte tar emot ursäkten. Så ser ni att det inte är pga tacklingen. Utan Zlatan som tar tag i hans nacke för att få upp honom, och Alba får för sig att det var Lavezzi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-04-11 21:40
Skojar du eller ? Ok det va dåligt försvarat . Men tanken och utförandet var ju galant .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2013-04-11 21:28
Var ingen märkvärdig passning. Uruselt försvarsspel bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-04-11 21:27
Herregud . Såg ni verthongens assist nyss ?!?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2013-04-11 21:22
Jag är otroligt glad för att vi är i vår 6;e raka CL-semifinal vilket inget annat lag klarat av. Sveriges bästa sportjournalist, i mina ögon, Erik Niva såg till att förstärka Barcelonahatet igår genom sina felaktiga uttalanden om Zlatans tid i Barcelona. Zlatan gjorde ingen fantastisk höst i Barcelona, han gjorde ett par mål men spelmässigt bidrog han med väldigt lite och laget var betydligt sämre än året innan då Eto´o spelade som central anfallare (för att inte tala om hur mycket bättre laget blev när Zlatan lämnat). Under våren var Zlatan inte ens ok, han hade lagets näst högsta lön och satt på bänken för att laget var bättre med honom utanför planen. I jämförelse med lejonet Eto´o var Zlatan en liten kissekatt på planen. Underbart att ha en spelare som Messi i sitt lag som riskerar värre skador för att få laget att avancera. Tragiskt att så många andra spelare viker ner sig så att man mer eller mindre tvingar Messi att på nytt gå in och rädda laget. Tycker Bartra var bra och även Alvés, Alba och Iniesta. Alldeles oavsett vilket lag vi får i en semifinal så behöver flera spelare höja sitt spel och ta ett ansvar. Ända sedan årets första tävlingsmatch har försvarsspelet varit under all kritik vilket Tito får ta på sig – visst att vi har haft skadade spelare och att många lag använder sig av snabba omställningar mot oss men i nästan samtliga fall så försvarar vi med betydligt fler spelare än vad de vågar anfalla med vilket BORDE göra att inte varje motståndaranfall skulle leda till en målchans. Hoppas få se Bartra spela i samtliga de matcher som återstår.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-11 21:20
Gabriel

Håller med dig i den situationen. Visst visa känslor men vafan, det är en tackling, en del av fotbollen. Som du säger, även om det är en onödig tackling så ber han om ursäkt, sträcker ut handen, nä, dåligt av Alba. Om han var sur kunde han ändå visat det på ett snyggare sätt. Barcelonaspelare ska agera bättre.
Barcelona Gabriel
2013-04-11 21:16
Barcadinho.

Word! Vill inte heller se några robotar utan känslor på planen men jag tyckte bara det var lite onödigt. Lavezzi ber ändå om ursekt och det ser inte speciellt trevligt ut när han inte vill ta emot ursäkten. Hade förstått om det var Pepe eller någon annan idiot. Men äsch, inget att haka upp sig på.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-11 21:12
Barcadinho

Tror också Uefa vill se ett Clásico i finalen. Själv hade jag knappt pallat nerverna, men jag hade dock levt på en vinst resten av livet, och det är så jag ser det, viljan att vinna måste vara starkare än rädslan att förlora hehe:). Nej men vilken match det hade varit, hela världen hade stått stilla i 90 minuter, ch i en final blir det oftast jämnt, kan inte tänka mig annat än att det hade varit väldigt små marginaler som hade avgjort.

Men långt dit. Först lottning imorgon. Ska jag vara ärlig, ser jag alla lag som riktigt svåra. Men ser helst Dortmund eller Bayern då jag trots allt vill "spara" Real till finalen alternativt inte möta dem alls, en final hade blivit bra men ett dubbelmöte hade blivit för mycket. Av Bayern och Dortmund så känns Bayern snäppet vassare.
Barcelona Barcadinho.
2013-04-11 21:01
Gabriel – väldigt försent svar men ändå. Nej, jag menade tacklingen då Jordi vägrade ta emot en ursäkt. Lavezzi högerfot går helt medvetet på Jordis stödfot, inte så brutalt, men tillräckligt irriterande och helt onödigt. Vi tittar på hela bilden – en väldigt nervös match och mycket är på spel, Jordi friskförklaras exakt innan matchstarten och känner säkert inte riktigt hundra. Klart att man kan reagera eller överreagera när man får en extra liten spark. Spelarna är inte robotar och jag vill inte se robotar heller. Lite känslor här och där är bara bra. --------- På tal om imorgon – Uefa kommer inte slippa konspirationer oavsett hur det blir. Om Barca får Dortmund – folk kommer skrika Uefalona. Om Real får Dort – folk kommer skrika Real Uefa. Om Bayern får Dort – folk kommer påstå att Uefa vill ha två lag från två olika nationer. Och min konspiration :-) Uefa vill ha el clasico i finalen. Med all respekt till Bayern/Dortmund – det finns inte större medial match än Real-Barca i en cl final på Wembley. Och med tanke på dagens form och skadorna så tror jag på Barca – Dortmund Real - Bayern
Barcelona zick9
2013-04-11 20:57
Haha, madridistas har äntligen fått luft pga läsningen om att Ronaldo springer nästan dubbelt så mycket som Messi. Skillnaden är att Ronaldo springer och springer och springer och springer i offside 8 gånger i årets CL, medan Messi tajmar löpningarna och bara varit i offside 2 gånger trots mindre speltid. Cristiano är alltså varit i offside 4 gånger så oftare. Och då får man komma ihåg att han har spelat mer. Ronaldo må springa mer, men Messi är mer effektiv i det han gör. Han behövde knappt springa när han hoppade in halvskadad mot PSG, men ändå ändrade han hela matchbilden. Messi 4-1 Ronaldo
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-04-11 20:56
"Jag vet och är ganska säker att" Hmm.. L.A.M. / Hetfield Jag måste hålla med L.A.M. här, Bayern har den här säsongen spelat ruskigt bra och är det enda laget av de fyra som behärskar olika spelstilar och som är ohyggligt bra i alla sina lagdelar inkl. målvakt. Möter hellre dom i en eventuell final än i ett dubbelmöte. Men självklart ska inte Dortmund underskattas. I det mentala tillståndet Barca har befunnit sig på i år hade vi fått snuskigt stora problem på deras borg. Real passar nog oss bäst i ett dubbelmöte av dessa tre lag, känner jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2013-04-11 20:41
Får jag säga mitt angående lottningen, så hoppas jag att vi stöter på Real Madrid (Vilket är föga troligt eftersom UEFA vill ha El Classico final och dom två bästa tyska lagen mot dom två bästa spanska lagen mot varandra.). Jag vet och är ganska säker på att möter vi Real Madrid över två matcher så kommer vi slå ut dom. Inte för att jag underskattar Marängerna, utan jag har lärt mig att detta eran av Barcelona är så grymt bra på att totalt spela ut ett lag när dom är revanchsugna. Mot Bayern, dortmund kommer vi få det svårt eftersom vi inte har hunger, möter vi Real madrid kommer våra spelare vara lika rå taggade som pirayor. Sätter Barcelona i den situationen dom var i när vi inför 5-0 vinsten i el classicot. Real madrid var favorittippat, barca var i en lite halvdant form medans madrid hade varit grymt bra innan dess, våra spelare går ut och är så äckligt bra taggade att madrid verkligen inte får andas på hela matchen eller ens låna bollen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-11 20:22
Hetfield

Samtidigt så har Bayern en enorm rutin. De vet exakt hur man ska spela i stormatcherna. Dortmund har inte mött Barca, det kan hända att de blir för naiva och istället blir överkörda. Nä, troligen inte, men du fattar min poäng. Bayern känns dessutom som ett mer komplett lag, mittfält, anfalla och även försvar inför den här säsongen håller mycket, mycket hög nivå. Dessutom världens bästa målvakt. ersonligen håller jag Bayern en liten bit över Dortmund, men i det här skedet av turneringen kan alla slå alla.
Barcelona Hetfield
2013-04-11 19:45
Jag är nog mer nervös för Dortmund än Bayern. Bayern spelar alltid såhär bra och dominerar i ligan, men när det väl gäller så brukar de nästan alltid misslyckas.

Dortmunds kontringsfotboll med spelare som Götze och Reus hade kunnat göra stora skador mot Barcelona. Dessutom så känns de mentalt starkare.
Lilla Fröken
2013-04-11 19:18
fc__Barça (Barcelona) Lottningen börjar 12:00
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2013-04-11 18:45
Fasen vad skoj det var att se Messi vara nervös på bänken igår! Han bet på naglarna och kunde verkligen inte sitta stilla. Man såg så tydligt att han ville in och ställa allt till rätta, vilket han såklart även gjorde! Inför lottningen imorgon känns det som om det inte spelar någon roll vilket lag vi ställs mot. Alla tre motståndarna är skickliga kontringslag och det blir svårt oavsett vilka vi får. Fast det är klart att Dortmund väger lättast på förhand.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-04-11 18:44
Den här videon visar verkligen varför Barca är så speciell som klubb. Andra lag kan vinna men det finns ingen annan lag i världen som delar Barcas värderingar eller känsla :D

Visca Barca och njut :D
Barcelona fc__Barça
2013-04-11 18:41
Vilken tid är lottningen imorgon?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: