/spanien/barcelona/forum/8018.aspx/spanien/barcelona/forum/8018.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Jeffson
2013-03-25 13:15
Och i ett annat inlägg så skrev du att du ville ha Mario Gomez. Tror du att han skulle vilja sitta på bänken och vänta på de 2-3 matcherna per säsong då en parkerad buss funkar?

Hur som helst, min åsikt är att det är slöseri att ha en spelare enbart för det scenariots skull. Då kan man likaväl slänga upp en Pique eller en eventuell Hummels för att ställa till med lite oreda de sista 30 i en sådan match.

Och håll gärna de personliga påhoppen för dej själv...
Barcelona påfågeln
2013-03-25 13:04
Shanghai: Jag tror inte en centertank på bänken är lösningen. Ska man bara slunga in bollar i straffområdet så kan man lika gärna flytta upp Pique, men det blir ändå svårt för en ensam spelare att göra massa nickmål eller så. Man ska definitivt ta fler skott men att lyfta in bollar mot ett straffområde med tios spelare i är ganska lönlöst. Hårda inlägg längst marken är mycket mer effektiva, och då har jag alla dagar i veckan hellre Messi och Villa där inne än en valfri centertank. Visst skulle en spelare som Falcao kunna göra nytta, men bara en lång spelare gör bog liten nytta. Det var ju det Pep försökte med när han tog in Ibrahimovic, och det gick ju sådär. Att öva in hörnvarianter är en del av lösningen dock, och Tito brukar vara bra på det. Tito stod ju bakom den som Puyol, Pique och Xavi körde mot Real och senare mot Tyskland. Spelar vi bara som mot Milan behövs ingen plan b. Aldrig. Bara man inte ger motståndarna en två målsledning att försvara pga att man inte orkar pressa och fungera i defensiven så löser sig det allra mesta, truppen är i mitt tycke den absolut bästa i världen, bra även på baksidan om man bara ger spelarna bakom chansen att utvecklas lite.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-25 12:54
Haha, vem har skrivit att vi ska byta spelsystem. Det finns folk som är verkligen tröga. Jag skrev i mitt tidigare inlägg där under att vi ska slänga in och inte en som ska spela från start. En sån spelare som skulle slängas in i slutskedet av matchen när vi inte kan göra mål mot en parkerad buss.
Barcelona påfågeln
2013-03-25 12:54
Är det värt att se på Eurotalk? Sladjan är ju med... Saknar David Fjäll också, även om Pavlidis gör det okej. Wilbacher är ett skönt komplement, Esbjörnsson är okej, men jag fruktar att Sladjan tar för mycket plats, tyvärr. Nåja jag ska väl ge dem en chans och se programmet :)
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-03-25 12:49
Vi ska inte byta spelsätt och börja tjonga inlägg mot en stor centertank bara för att Inter, Chelsea, Celtic och Milan har lyckats stänga vårt anfallsspel varsin gång över 3 år...

Vi är Barcelona, inte Stoke.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-25 12:31
Nja, skulle man köpa en centertank så skulle denne självklart inte starta för oftast är dem långa spelarna tröga när det är hög fart på matcherna. Man skulle nog hitta en forward som är runt 1.95 cm lång och runt 27-30 år. En billig sådan som som skulle acceptera bänken.

Prio ett denna sommaren naturligtvis en mittback som vi måste värva. Hummels vore perfekt som sagt. Han och Piqué skulle nog passa perfekt med varandra. Tysken har även en tung bössa.
Barcelona Gabriel
2013-03-25 12:13
Detta med bustaktiken och en stor stark center, förlåt men jag tror bara inte på det. Vissa glömmer att det inte bara är att lag spelar så mot just oss, utan det händer även ibland mot andra lag, kolla Spanien - Finland nu senast. Jag har sett lag stänga sig mot United och även Madrid.

Ett medel är att bli bättre på fasta situationer som hörnor. Kolla Ramos mål nu mot Finland. Vad man borde göra är att köpa en in bra mittback som även är målfarlig på huvudet, just därför är även Hummels är bra val där.

Att köpa in en stor och stark anfallare som inte alls klarar av vårat spel bara för att använda han mot lag som stänger sig tror jag inte på. Dessutom hade ändå den anfallaren haft det jobbigt att skapa något med inläggen vi slår när han har 5 andra motståndarspelare som täcker han inne i straffområdet.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-25 11:53
Ok, jag kan förstå att ni vill ha Neymar av en anledning och det är att han ska avlasta Messi. Det är han som ska ta ansvar och göra bort sin gubbe när argentinaren inte har någon bra dag. Neymar ska liksom bryta mönster. Det kan jag förstå, men minns ni när ni skrev precis så om Sanchez sommaren 2011 ?

Som alla vet är vi dåliga mot fysiskt starka lag som parkerar bussen i straffområdet. Detta är ett exempel vi spelar mot ett sådant motstånd i CL semifinal och Barcelona har det tufft mot en parkerad buss varken Messi eller Iniesta kan göra något åt saken och vi har Neymar i anfallet, tror ni verkligen att han hade brutit mönster ? Om ni frågar mig ? Är svaret givetvis att han skulle inte göra det då han har varken längden eller styrkan mot dessa fysiskt starka lag. Det som skulle krävas i detta fall en centertank man skulle slänga in och mata med inlägg.

Det är en ingen garanti att Neymar kommer till klubben och gör succé. Sedan har jag som alltid påpekat, tycker att det är barbariskt med en sån summa som det sägs att vi ska betala Santos.
Barcelona Hetfield
2013-03-25 11:33
Sanchez har haft två säsonger på sig att visa vad han går för, förutom enstaka bra matcher så har han mest missat målchanser och varit medioker.

Ibland så handlar det inte bara om "vänta och se", utan att spelaren helt enkelt inte passar in i laget. Varken Zlatan eller Afellay är dåliga spelare, men de klarade inte av spelet. Anledningen till att Sanchez missade målchanser inte har blivit en stor grej är för att Messi har alltid gjort mål och så glömmer man bort det. Om Sanchez missade målchanser hade varit avgörande så hade tonen varit en helt annan. Anledningen till att jag vill att Sanchez försvinner är inte för att jag ogillar honom, det är helt enkelt för att jag inte tycker att han passar in. Han kan göra enstaka bra matcher, som sedan folk pekar på varje gång, men i det hela så har han varit medioker och det finns betydligt bättre spelare som kan spela. Jag ser inte vad Sanchez gör som inte någon från la masia kan göra, vill man ha en spelare som löper så finns det många spelare.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-03-25 11:30
Gabriel Neymar kommer kosta oss 45M euro (vi har redan betalat 10M) så det är betydligt mer än vad vi betalade för Sanchez. Men missförstå mig inte, vill också se Neymar i barcatröjan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-03-25 11:26
Shanghai - SHOOT ME $12

Vi är av delade åsikter gällande Alexis men inte angående Neymar. TIll skillnad från du, så vill jag mer än gärna se han anlända redan i sommar då jag anser att han är på en annan nivå än Alexis - även om jag verkligen tror på Alexis.

Neymar har det lilla extra som de bästa spelarna i världen har. Dessutom kommer man inte att köpa honom för mer än vad man köpte Alexis för, om du nu oroar dig för summan.

Vet inte vad du har emot Neymar men du borde nog rap your head around the fact att han med största sannolikhet kommer att bli en Barça spelare.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-25 11:19
Gabriel

Exakt det jag menar. Vi har redan en spelare som Alexis (flera gånger bättre än den överskattade brassen) fast trots det så jagar man ändå brassen och vill köpa honom för en summa som inte ens borde existera inom fotbollen. Får chilenaren självförtroende så kommer det att lossna för honom när som helst.
Barcelona Gabriel
2013-03-25 10:35
Alexis har verkligen potential till att bli något riktigt stort. Ibland tar det lite tid för spelare att blomma ut, men då gäller det att man har tålamod och visar sitt stöd till den spelaren. Annat hade det varit ifall Alexis inte var tillräckligt bra eller saknade klass, men så är inte fallet. Hans första match mot Madrid var enorm, vilket självförtroende han visar där, att debutera så bra mot Real Madrid säger en hel del om vad han kan klara av. De som ropar efter hand försäljning borde tänka om extra. Jag är helt övertygad om att han kommer att blomma ut till något stort hos oss, men ja, jag erkänner att det är jobbigt och frustrerande att se honom missa solklara målchanser. Man borde låta Alexis träna avslut och studera lite Eto'o videor. Många av Samus mål kom pga hans beslutsamhet och egoism, det är det Alexis måste lära sig. Att bara vilja trycka in den där jävla bollen i målet. Alexis känns nu mer för tiden rädd att misslyckas och därmed förstöra ett läge för en annan spelare, som kanske enligt honom är bättre på att avsluta. Enough with that, ta för dig och bomba på, Alexis. En kvalitée han har som man borde uppmärksamma är hans förmåga att ta sig till alla dessa superlägen (lägen han förvisso ofta bränner), utvecklar han sina avslut så kommer han stå för en jävla massa mål för oss. Jag tror iaf stenhårt på Alexis. En Alexis som växer med uppgiften och jobbar upp sitt självförtroende kommer att vara mördande bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-03-25 10:17
Shanghai sluta kalla honom för snorungen. En dag anländer han till oss och frälser oss :P.. Ska du säga : snorungen frälste oss då eller ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-03-25 09:17
Pedro är avstängd mot PSG Alexis i nästa landskamp.

Domen mot Ibra borde komma snart kanske idag.

Barcelona Corazon
2013-03-25 05:29
Stämmer det att både alexis och pedro är avstängda mot psg eller bara en av dem?

Och hur blev dommen med zlatan ?
SoN_Un
2013-03-25 03:18
kolla in den här grabbar, alexis med bollar. älskade verkligen starten. kom igen alexis vi tror på dig!!!
Barcelona kingrodrigues
2013-03-25 02:20
Shanghai har haft för många billiga fyllor under hans äventyr Asien! Smh...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-25 01:10
Ser att folk gråter bara för att jag inte vill se snorungen i Barcelona. Haha!
Barcelona FCB_Messi
2013-03-25 00:50
90% av det du säger Shanghai är skitsnack . Och då menar jag inte bara dina senaste inlägg om neymar . Utan alla dina inlägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-03-25 00:41
@Shanghai - SHOOT ME $12:


Jag gråter i 90% för att vi har han han har gjort några enstaka bra matcher
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2013-03-25 00:25
Shanghai - SHOOT ME $12


Neymar är bättre enligt mig.
Barcelona påfågeln
2013-03-24 23:22
Bojan är såld, men Barca är tvingade att köpa tillbaka honom till sommaren enligt en klausul i kontraktet. I princip är han på lån med utköpsklasul. Eftersom varken Roma eller Milan vill betala något för Bojan så kommer han tillbaka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-24 23:13
Helt seriöst, jag kan inte fatta att vi har en sån spelare i truppen och vi gråter efter en snorunge. Så jävla störande!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-03-24 23:11
Vi Barça-supportrar är så dumma och bortskämda. Vi vill alltid ha dem bästa trots att vi har det fint. Jag menar förstås en värvning av Neymar. Jag kommer aldrig förstå mig varför vi jagar snorungen ? Vi har en exakt likadan spelare redan i truppen, en spelare som inte bara kan dribbla och göra sin gubbe utan även en arbetskapacitet som ingen anfallare i världen har. Det är nämligen chilenaren Alexis Sanchez. Sanchez har det tufft med målskyttet. Benzema hade det också svårt under sina två säsonger i Real. Han skulle flytta från klubben, men då kom en vändning som ingen hade trott. Så vill jag också se Sanchez, ge honom tid så kommer det lossna till slut, det kan inte vara för evigt att han missar så mycket målchanser. Han ger alltid 99.9% när han spelar.
Barcelona petersays
2013-03-24 23:10
Agüero förresten. Jag säger tack men nej tack. Pga för dyr, pga ny spelartyp vore kul. Dessutom rimmar det illa med hela "vi köper inte stjärnor, vi utvecklar dom"-snacket. Fingertoppskänsla är något jag verkligen saknat på värvningsfronten. Orkar inte med dessa jäkla prestigeköp (Zlatan, Villa) som aldrig svarar mot förväntningarna. Snacka om att kosta mer än de smakar.
Barcelona petersays
2013-03-24 23:03
Mojito - Culé (un estilo de vida) Bojan sålde vi för två år sedan så det är väl ett ganska avslutat kapitel?
Barcelona enkos
2013-03-24 22:19
Oavsett om vi är bäst i världen, oavsett om vi vinner CL så måste minst två nya namn komma in till nästa säsong, detta för att göra större intresse och bättre reklam.. Så funkar det.. Vi har många spelare som inte får mycket speltid men som skulle kunna platsa i många andra lag, så sälja 3-4 spelare och använd pengar till köp av Neymar och en back... Att ha en del spelare men inte använda sig av dem är belastning för klubben med bla höga löner som spelarna får.. så det handlar inte bara om pengar man får för en försäljning, räkna också hur mycket klubben sparar i lön också som klubben blir befriad ...
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-24 22:16
Pinto, Valdes, Oier

Piqué, Puyol, Mascherano, Abidal, Bartra, Fontas, Alves, Montoya, Alba, Adriano samt eventuellt Muniesa (kontraktet går ut)

Xavi, Iniesta, Cesc, Sergio, Song, Thiago, dos Santos, S. Roberto, Rafinha, Afellay

Messi, Villa, Alexis, Pedro, Tello, Cuenca, Deulofeu, Bojan

Det är 32 spelare som potentiellt kan ingå i truppen 1 juli.
Lägg till att det troligtvis kommer ske något ytterligare spelarköp.

Tito har sagt att han vill jobba med en mindre trupp nästa säsong, vilket då skulle innebära 22 spelare med ett par som pendlar från B-laget.

Vilka 10 ska bort? Kan redan nu se skyltarna utanför Camp Nou;
"Kom och fynda - billiga spelare till salu"
med en kursiv text under;
"sportchefen på semester, lägg den summa ni vill i skålen bredvid"

Oier, Fontás, Muniesa, dos Santos, Rafinha, S. Roberto, Afellay, Cuenca samt Bojan lär få se sig om efter andra klubbar för lån eller permanent flytt.

Lär bli en intressant sommar, men jag fasar över alla rykten som kommer härja i media om vi åker ut i CL.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-03-24 22:05
Jag ser ju helst att Villa stannar då han är en personlig favorit och redan finns i laget. Tycker dessutom han erbjuder något ingen annan i Barca kan, och som vi behöver. Hans målskytte sitter i ryggmärgen, det faller sig naturligt för honom att gå på avslut när läget dyker upp. Oerhört befriande att se.

Å andra sidan är jag otroligt svag för el Kun med, och det hade varit grymt med honom och Messi tillsammans där uppe! Men om Villa beslutar sig för att lämna - vilket jag i första hand hoppas han inte gör - vet i tusan om jag inte hellre hade sett att man tar in en ny naturlig avslutar. Typ Lewandovski eller Jackson Martinez.

Vi får se.
Annons: