/spanien/barcelona/forum/8015.aspx/spanien/barcelona/forum/8015.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2013-04-02 01:19
Jag säger det en gång till, att han inte är i form är ok och det kan förlåtas, men då ska han bänkas (vilket han också gjorts). Men vad jag inte kan acceptera är hans loja inställning och attityd på planen. Du, Hetfield, verkar inte vara överens om det men de flesta andra här inne är ganska så eniga om att han knappast kämpar om ens visar en minsta snudd på vilja när han är på planen. Det gör hans dåliga form mycket mer frustrerande och går därför inte att försvara han, åtminstone inte jag. Så det har inget med den dåliga formen att göra, det har med inställningen. Sen räcker det inte med att vara en poängspelare för att kunna ta en plats i mittfältet i Barcelona, man måste bidra med mer spelmässigt än vad han gör annars hämmar man bara spelet precis som han gjort. Om han utvecklas spelmässigt samtidigt som han klarar av att stå för de "poängen" så är det underbart. Men om han bara ska stå för poäng, och spela som han hittills har gjort så är jag inte för att får stanna kvar i klubben eftersom det inte räcker för mig. Det är min åsikt. Nu är det läggdags.
Barcelona Hetfield
2013-04-02 01:10
Återigen, det är därför Cesc är en poängspelare. Han dominerade i antalet assist och poängskörd varje år i PL. Poängspelare innebär att man kanske inte alltid är involverad i spelet som t.ex: Iniesta och Xavi, men att man slår de avgörande passningarna och gör målen som varken Iniesta eller Xavi gör. Jag tycker att Cesc erbjuder något som ingen mittfältare gör i Barcelona, och det är att han kan just stå får avgörande passningar och göra mål. Xavi och Iniesta är bäst i världen på att hålla i bollen och styra tempot, men några vidare poängspelare är de inte, ingen av de är några målgörare. En Cesc i bra form tillsammans med Messi och en till anfallare som kan göra mål, kan hota vilket lag i världen som helst. En Cesc i form kommer att göra mål och slå avgörande passningar, det är vad han är bra på, effektivitet och poäng. Nu blev det en lång diskussion om Cesc, men ifall han kommer till samma form som han var i höstas så lär väl folk återigen skriva om hur bra Cesc är, så det är väl bara vanligt. Jag har redan insett att Cesc inte är den som är involverad i spelet och kommer att dominera på det sättet, hans sätt att dominera är att göra mål och sätta andra spelare i positioner där de har bra mållägen. Gabriel Again, JAG (jag kan inte vara mer tydlig än så) ser inte Cesc som en lat eller ointresserad spelare. Jag förstår inte vad folk vill att han ska göra. Ska han springa mer? Är det vad som räknas som att "kämpa"? Anställ en maratonlöpare och sen ge honom en plats i laget som en "kämpare". Cesc har aldrig varit den där slitvargen, så jag förstår inte varför folk försöker relatera till hans intresse för laget. Pedro och Sanchez kan springa mer ifall de har en dålig match, det är deras spelstil, men man kan inte förvänta sig det av Cesc, han är inte byggd för det. Inställningsmässigt så förstår jag inte heller, ska han gå runt och le som en idiot? Han är i en SVACKA, sånt händer alla. När man är i en svacka så är det svårt att känna glädje, det händer alla. Cesc är en värdelös spelare i svacka då hela hans spel bygger på effektivitet och inte rörelse. Men när det klickar för honom så är han en världsklasspelare. Jag tycker att argumentet att han måste springa ett par km till varje match för att visa intresse är samma logik som att Messi måste göra fler nickmål för att visa att han är en bra målskytt.
Barcelona Gabriel
2013-04-02 01:03
Om Cesc ska "dominera" på det sätt som han isånnafall gjort, att han spelar som ett träben som knappt kan ta emot en boll i mitten på plan för att då och då stå för assist och mål så hade jag föredragit att man aldrig köpte han. Bättre kan han och måste kunna, annars får han säljas för min del.

Det håller inte att inte kunna ta emot en passning utan att den flyger 10 meter bort från dig när man spelar i Barcelona, oavsett hur mycket assist eller mål man än står för (poäng). Spelet måste flyta på för att vi ska kunna få ut det mesta och vara dominanta i matcher, skapa målchanser, undvika att ge bollen till moståndarlaget osv osv. Med Cesc på plan, kanske han EN gång under en 70 minuters match finner ETT läge där han får till den där assisten eller slår in bollen i målet - men samtidigt har han fumlat till det med dåliga mottagningar, seg inställning och bara allmänt usel.

Det betyder INTE att man har gjort en bra match, inte när du spelar i Barcelona.
Barcelonistas
2013-04-02 00:55
Håller med Gabriel, det är liksom bara periodvis som Cesc har varit bra. Han kan göra en bra match för att sen vara helt usel i 4-5 matcher. Det håller verkligen inte för att spela i Barcelona. Det klagas på Villa den här säsongen men vad ska han göra när han inte får spela?. Dom gånger han fått spela så har han levererat och dominerat kraftigt, kolla Milan matchen där han sprang som en Antilop. BB-Barceloneta - ja och det med all rätt vi får en helt annan dimension i spelet när Villa spelar. Det såg vi i returen mot Milan där han sprang sönder Milans backlinje och gav Messi stora ytor att jobba på. Med fabregas på planen så blir för många spelare av samma typ ( ni fattar va ja menar). Det låser sig kolla Milan matchen på San Siro, otroligt fantasilöst.
Barcelona Hetfield
2013-04-02 00:50
Ja, med Cescs mått mätt så är det att dominera. Han är en poängspelare, och när han levererar en stor poängskörd så dominerar han. Det handlar väl bara om hur man ser på det. Jag ser inte Cesc som en lat eller ointresserad person, jag ser honom som en frustrerad person som har dåligt självförtroende. Jag vill bara vara tydlig med en sak, jag påstår inte att Cesc ska spela i dagsläget. Han är ur form och då ska spelare som är i form få spela. Däremot att utesluta honom från Barcelonas framtid pga. en stor svacka känns löjligt. Det är min poäng, inte att anpassa laget utefter Cesc. Han ska förtjäna en startplats, inte få den.
Real Madrid BB-Barceloneta
2013-04-02 00:50
Att Fabregas fortfarande inte levererat till 100% hos Barca är nog de flesta överens om, även det faktum att han är ur slag just nu. Men man får inte glömma att det fanns ett tag i höstas där han var fantastiskt bra, han gjorde några matcher i rad där han var inblandad i allt framåt. Då var tongångarna väldigt positiva och det snackades om att han äntligen hittat rätt.

Rollen han hade då var en väldigt framskjuten position, en position som gjorde att Messi hade en än högre utgångsposition än vad han för tillfället har. Detta ledde till att Tito kände att det var nödvändigt att spela med två väldigt breda yttrar, vilket då oftast var Alexis och Pedro eftersom Villa fortfarande inte var fullt återhämtad. Cesc levererade och fick förtroendet i dem viktiga matcherna. Från slutet av september till mitten av november så gjorde han 5 mål och 6 assist på 9 starter, ett ruggigt bra facit. Han fortsatte sen att göra lite poäng här och där och göra bra matcher men sen kom bakslaget. Han skadade sig med ungefär 3-4 matcher kvar innan jul och nyårsuppehållet och blev borta resten av året. Fabregas fick ändå ganska stort förtroende av Tito även efter jul men dem bra insatserna duggade inte lika tätt längre.

I ungefär samma veva kom Villa tillbaka och Fabregas roll i laget ändrades. När Villa började matchas in i startelvan så blev hans roll, om inte en bänkplats, en mer tillbakadragen position. En position som han inte alls sett lika bekväm i. Och självklart ska man inte anpassa spelet för att få in en specifik spelare i elvan utan man ska göra det som är bäst för laget. Och för tillfället är det att starta med Villa och ställa Cesc på sidan.
Barcelona Vampíro
2013-04-02 00:48
@Hetfield

Vi kan diskutera det i evigheter, jag tycker han ser loj och ointresserad ut när det inte går vägen och du tycker han ser frustrerad ut, omöjligt för oss att veta vad som är rätt. Vilket i sin tur gör det onödigt att spekulera.

Personligen vill jag se honom leverera och tills dess så får han bita ihop och visa lite huevos. Mitt sista inlägg om det, ikväll i alla fall för jag kommer fortsätta klaga på grabben tills han skärper sig.
Barcelona Gabriel
2013-04-02 00:46
Att Cesc har "dominerat" är en grov överdrift. Han har spelar bra periodsvis och stått för poäng med assist och mål, men han har sällan spelat riktigt bra spelmässigt. Och även om han verkar frustrerad kan han fortfarande visa mer vilja än vad han för tillfället gör. Att spela dåligt men försöka är förlåtligt, att inte ens försöka, det är inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-04-02 00:46
Hetfield - Cesc dominerade aldrig i höstas han hängde bara med vågen då Barca var helt överlägsna i allt dom gjorde. Cesc är för dålig just nu det är ren fakta, kolla vilken skillnad det blir när Cesc spelar istället för Iniesta, för helvete de fan klasskillnad. Hetfield har dock rätt angående en sak, och det är att Fabregas kommer bli en nyckel spelare i framtiden. Men just nu är han usel, inte ens i den formen han hade i Arsenal och då krävs det ännu mer för att kunna spela i Barca. Men då måste han höja sig, gör han inte det så finns det ingen anledningen och ha kvar en sån spelare.
Barcelona Hetfield
2013-04-02 00:36
Vampiro

Jag tycker inte att han ser ointresserad ut, jag tycker att han ser frustrerad ut. Det är en stor skillnad där.

Cesc vill mycket, men han får inte ut det. Jag tycker inte att han är direkt "lat", det handlar väl mer om att när man är i en psykisk svacka så är även en sidledspassning svår ibland. Jag är säker på att han kommer att bli en nyckelspelare i framtiden, det handlar bara om att det sätter rätt.
Barcelona Hetfield
2013-04-02 00:34
Frodo Om du försöker påstå att jag inte är subjetiv så kan jag också leka den leken genom att påstå att du har hackat på Cesc redan innan han värvades. Du sa inte ett ord om honom när han dominerade i höstas, men nu när han har tappat formen så hackar du på honom igen. Det ska vara rättvist. Det är skillnad mellan att vara i form och att vara allmänt usel. Du kan inte påstå att Cesc inte har en framtid i Barcelona när han har under stora perioder visat att han håller hög klass. I höstas så bildade han tillsammans med Messi bland det farligaste anfallet, sånt försvinner inte bara för att man har en svacka. Han har gjort 9 mål som mittfältare (3:e bästa målskytten) och han har gjort väldigt många poäng för laget. Det är bara löjligt att försöka få honom att se ut som en medioker och överhypad spelare bara för att han är i en stor svacka. Han har redan visat att han kan dominera, det räcker för mig.
Barcelonistas
2013-04-02 00:33
ViscaBarca1889 - jo fast nu handlade inte detta om mig utan om Fabregas eller hur?.

Att han då och då gör mål och assist säger mig inget, i Barcelona så gäller det att du är bra spelmässigt med. Fabregas är just nu allt annat än bra, han är alldeles för ojämn och ser ut som en vilsen höna.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-02 00:28
Jag personligen tycker att vi ska vänta tills säsongen är helt slut innan vi börjar utvärdera hans insatser. Visst kan han ha varigt riktigt bajs vissa matcher men det händer alla i laget förutom Messi och Iniesta verkar det som...faktum är att Cesc har haft en rätt så bra säsong HITTILS, med tanke på hans fina höst. Inte bara jag som tycker det, fråga Roura och Tito...Vem vet, kanske han startar mot just PSG och gör en kanonmatch. Då skulle jag vilja se folk härinne såga honom. :)
Barcelona ViscaBarca1899
2013-04-02 00:26
Gabriel Jag kan inte se någon i laget som inte kämpar. Antingen så kämpar man inombords utan att visa känslor eller tvärtom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ViscaBarca1899
2013-04-02 00:24
Barcelonistas Skulle gärna vilja se dig prestera i Barca bland världsstjärnor som överglänser dig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-04-02 00:14
Jo fast när ska folk lära sig att allt inte handlar om poäng? Cesc kan göra sina poäng i ligan men det spelar i slutändan inte någon roll då han är värdelös rent spelmässigt.
Barcelona KristoferDelija
2013-04-02 00:05
Såg Sergio Busquets texten idag Daniel Olsson och den var helt fenomenal. Värmde mitt hjärta att få läsa om min idol. http://www.youtube.com/watch?v=2Jx8O6hRpE0
Barcelona Vampíro
2013-04-01 23:54
@Gabriel

Word! Summering på det jag sagt senaste tiden.
Barcelona Gabriel
2013-04-01 23:47
Ang. Fabregas. Personligen skiter jag fullständigt i att vi ser till att han trivs och kommer till sin rätt så att han kan må bra och vara lycklig. Det viktigaste är klubben och att vi når de resultat vi eftersträvar och suttit upp som mål inför säsongen. Och sanningen är helt enkelt den att vi spelar sämre med Cesc och blir ett sämre lag, minst en dimension i spelet försämras. Det är upp till honom att komma i form och spela bättre, dvs om han vill ta en ordinarie plats. I ärlighetens namn ser jag inte vad tränarna hade kunnat göra för att underlätta det mer än vad man redan gjort för honom. Förra säsongen experimenterades det med en 3-4-3 uppställning, mest för att få in Fabregas i laget och det var en uppställning som kostade oss många poäng i ligaspelet. Vi kan inte offra poäng bara för att han ska "komma in i det". För tillfället ska han sitta på bänken i de viktiga matcherna, annars riskerar vi att gå miste om titlar. En annan sak jag finner lustigt är hur vissa argumenterar för att det inte är tänkt att Fabregas är den som ska ta över Xavis roll så småningom, för det var precis samma människor som sa tyckte att man skulle köpa Fabregas just pga den anledningen. Vad hände där, har ni ändrat er nu eller? En sista sak. Jag kan förlåta dålig form på spelare, missade målchanser (även om man blir förbannad i stundens hetta när de sker), och ett kasst självförtroende - vad jag inte kan acceptera är en spelare som inte kämpar på planen. Och som vissa redan nämnt så menar jag inte att han ska löpa och kriga som Pedro och Alexis gör, men lite mer jävlaranamma kan ha allt visa upp. För en spelare som drömde om att spela i "laget i hans hjärta" visar han upp lika mycket vilja som jag gör när jag ska öppna upp en matematik bok.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-04-01 23:34
Wenger (coach Arsenal): "Barça are not invincible. They are more vulnerable at the back this season. PSG can do what Celtic and Milan did. Alla utom vår ledning vet inte vad alla vet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ViscaBarca1899
2013-04-01 23:21
Lilla fröken Kan inte göra något annat än att hålla med. Cesc har haft det tufft i Barca ändå så är han 3a i poängligan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2013-04-01 23:16
@ Lilla Fröken:

:

Går in i forumet för att se vilket ämne som är hett just nu. Ser att Lilla Fröken har sagt allt jag har velat säg om ämnet. Tackar Lilla Fröken för ett bra inlägg och loggar ut.
Barcelona Davids3
2013-04-01 23:10
Har Messi gjort mål i varje minut 1-90 i sin karriär :p

De svåraste att fullborda är väl 1-10 min , någon som har koll ? vore roligt !
Barcelonistas
2013-04-01 22:54
Hetfield - problematiken i det hela är att du verkar ha något emot Villa och Sanchez?. För det är inte normalt att man sitter och sågar dessa två spelare så mycket som du gör.

Är det Villas fel att han inte fått spela när han levererat?. Hittills borde Villa ha spelade betydligt fler matcher än vad han gjort hittills, men istället har Alexis och Pedro fått förtroende av Tito och Rorua.


Btw Cavani är överskattad!.
Barcelona Gabriel
2013-04-01 22:49
Frodo Kunde inte ha sagt det bättre själv!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2013-04-01 22:43
Hetfield

Cesc är inte tillräckligt bra för Barcelonas startelva i dagsläget och ingenting tyder på att han någonsin kommer att bli det om Barcelona vill fortsätta sin storhetsperiod.

Det är lustigt hur du sågat Villa och Alexis till fotknölarna där du använt deras övergångssumma och lön till ditt argument. Men Cesc undgår samma kritik trots att han kostade mycket och drar en enorm lön.

Han har fått spela på flera positioner utan att laget blir bättre av det. Vi kan inte anpassa hela laget efter en spelare av Cesc kaliber. Så bra är han inte trots att många fortfarande tror på hans PL-hype.
Barcelona koeman92
2013-04-01 22:39
LeoMessi Japp... Lika bra att värva Agüero istället då.
Atlético addeh
2013-04-01 22:23
Hetfield

Du missar ju fortfarande en viktig grej här. Bojan gjorde mängder av mål i ungdomslagen. Det gjorde Deulofeu också - men han har även levererat på seniornivå. Det är en stor och väsentlig skillnad där.

Det finns naturligtvis inte garantier för att Deulo blir något stort bara för att han presterat på seniornivå trots sin ringa ålder, men det är nog bara han själv som kan sätta stopp för eventuell storsuccé.

Just angående hans attityd är det något som blivit bättre allt eftersom. Ända sedan Oscar García visade en video på Deulofeus missar och lägen han borde passat medspelare för några år sedan har han skärpt till sig. Visst, han är lite kaxig på planen, men det är hans stil och den tror jag inte man bara kan plocka bort. Kolla på Ronaldo, han har trots allt lyckats ganska bra trots en divig attityd genom hela karriären. Jag säger inte att det är bra, men det behöver inte bara betyda negativt.

Dessutom är det något för ledarna och spelarna i A-laget att hjälpa Deulofeu med den dagen han tar steget upp. Jag är inte särskilt orolig. Grabben har så pass mycket talang i sig.
Lilla Fröken
2013-04-01 22:22
Vet inte om jag finner det så jäkla konstigt att Fabregas underpresterar så pass just nu ... Först och främst vill jag säga att det är intressant att det alltid måste finns en syndabock, alltid någon som inte riktigt duger. Namnen byts ut varje vecka. Är det inte Pedro så är det Alexis osv ... Fabregas vet med sig att han inte kommer att behövas i de större kommande matcherna, såvida inte någon skadar sig. För mig är Fabregas en kille som absolut borde ha en plats i de största matcherna med tanke på vad han kan. Men killen har i ärlighetens namn aldrig haft någon lätt uppgift heller. Många av oss här inne skulle också "ge upp" till slut. Han dominerade fullständigt under större delen av sin PL karriär utan att riktigt få "betalt" för det. På sidan av det har han alltid stått i skuggan av ett landslag som vunnit allt i sin väg. Han byter Arsenal mot Barca i hopp om mycket. Men så står han där igen av oförklarliga skäl. En av de bästa på sin position men han känner sig inte behövd. Vi som spelat fotboll förstår hur det kan funka. Om man nu inte heter Henrik Larsson och är en på miljonen. Att kräva att Fabregas plötsligt ska prestera på topp i en bortamatch i en liga som för längesen är avgjord, är för mig orimligt. Glöm inte att det här är en kille som spelar sjukt många matcher på ett år. Och i slutskedet på en säsong är det inte dessa matcher man vill spela. Inte en spelare som Fabregas (en tjurskalllig vinnarskalle) han ska vara spelaren som vilas till den stora matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-04-01 21:57
enkos (Barcelona) Om han förlänger enbart för att Barca ge Santos mer pengar så kan han lika gärna stanna där.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: