/spanien/barcelona/forum/8005.aspx/spanien/barcelona/forum/8005.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-04 16:09
Mojito

Jo, jag vill gärna "höra" om dina konspirationsteorier. :)

Det är som vanligt i den här klubben. När saker går dåligt vill man inte ta tag i problemen utan tror och hoppas att allting ska lösa sig av sig självt. Att man aldrig lär sig alltså.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-04 16:06
el Flaco

Med andra ord börjar det likna Rijkaard-syndromet, sista säsongen med honom, i omklädningsrummet? Det här med att de inte ger 100% syns tydligt i de matcher som verkligen har gällt något. Matchen mot Milan och de två matcherna mot Madrid. Laget har inte sett helt fit ut och varit alls så aggressiva i sitt presspel som man tidigare varit bortskämd med.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-04 16:02
el Flaco

Bra och vettigt inlägg från din sida.

Jag reagerade starkt idag på att spelarna fått ledigt både igår och idag.
Är det inte i dessa lägen man ska samla trupperna och nöta lite taktik, t ex fasta situationer och jobba med spelarna?

Det känns lite som att man genom att ge ledigt inte vill ta tag i eventuella problem. Detta gäller även spelarna, förut har flertalet ändå dykt upp för träning på lediga dagar, idag är det helt tomt på sådana uppgifter.

Jag tror att spelarna inte orkar ta tag i detta, och att Roura varken har kompetens eller förutsättningar att få spelarna på rätt spår igen. Det krävs en chef som sätter ner foten och ryter till i motgång.

Min känsla är att det är just inställningen och till viss del mättnad som ligger bakom. När ett lag kämpar som Real och Milan gör och dessutom lyckas med offensiven tar det emot och då gömmer sig spelarna i stället för att ta tag i matchen.
Samma sak såg vi under våren säsongen 2007/08.

Spelarna kan ju dock sälla sig frågan hur kul resten av säsongen blir vid ett respass nästa tisdag. Match var 7:e dag, jag tror att det kommer bli ännu mindre fokus och inställning mellan matcherna, tyvärr.

Vi får väl se var Rosell och styrelsen kommer fram till under dagens möte, personligen tror jag inget radikalt kommer ske, utan man tror att detta kommer lösa sig av sig självt.
Och om/när det inte gör det, då är jag oerhört orolig för hur Rosell kommer agera.
I framgång tvivlar jag inte på honom, i motgång är en helt annan femma.
Men det vill jag inte gå in på här, det kommer låta som värsta konspisrationsteorierna...
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2013-03-04 15:45
Efter de senaste resultaten måste man ställa sig frågan om det enbart beror på en formsvacka eller om det är något ännu allvarligare än så, nämligen brist på inställning.

I början trodde jag att den obligatoriska formsvackan kom i sämsta tänkbara läge och om man kollar tillbaks till tiden under Peps ledning brukade Barcelona tappa poäng precis under samma årstid. Nu däremot lutar jag mot det sistnämnda alternativet. Problemet är inte att man har förlorat tre toppmöten under kort tid, utan mer på sättet hur man förlorade. Det saknades intensitet, inställning och mållägen. Kort och gott, fotboll.

Lagets image i dessa tre matcher har varit oförsvarsbart och det måste kritiseras. Att snacka om domarna i det här läget vore ett misstag. Man gör klubben en otjänst genom att försöka dölja det dåliga, eller direkt uteblivna, spelet med att prata om domarbeslut.

I dagsläget är det ingen som kan undgå kritik. Man kan ifrågasätta Titos och Rouras laguttagningar och byten, men i mina ögon är det främst spelarna som är de stora syndarna. Att döda Jordi Roura, som många har gjort de senaste dagarna, är lite orättvisst. Allt hade fungerat hur bra som helst fram tills matchen mot Milan och då hörde man inte någon säga att styrelsen borde plockat in en huvudtränare. Fram tills då hade det fungerat med Roura och det omtalade ”autogestion”, självstyret, från spelarna.

Det man borde ha klart för sig är att Rouras situation är högst otacksam. Det som har hänt Tito Vilanova är lika beklagligt som oförutsett. Dessutom har Titos vistelse i New York varat längre än planerat. Roura har slängts in i hetluften, men nästan alla culés tyckte det var rätt beslut att fortsätta med honom och att spelarna skulle ta för sig mer makt inom omklädningsrummet. Man kan inte bara göra en 180 nu och vilja plocka in en utomstående tränare.

En annan sak som stör mig är det senaste man har fått höra efter de senaste clásico-förlusterna. Att spelarna sedan ett par månader inte längre ger 100% under träningarna, att Xavi och Cesc spelade cupmatchen trots att de inte var i optimal fysisk form och att bytena är förutbestämt redan innan matcherna. Dessutom fick tre spelare tillåtelse att stanna kvar i Madrid efter ligaförlusten på Bernabéu och en av de syntes äta ute på en restaurang i den spanska huvudstaden. Detta hade aldrig hänt under Peps tid som tränare. Då fanns det också spelare som bad om tillåtelse att stanna kvar i Madrid efter en seger och Guardiola nekade de allihopa.

Det enda som kan hjälpa laget ta sig ur denna kalla-det-vad-ni-vill är självkritik, inställning och börja spela fotboll på allvar.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-03-04 15:30
enkos Jag håller med men vill du verkligen ha Adriano på mittfältet? Inte så optimalt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taher (Barça-Red)
2013-03-04 15:21
Veckans Måndag hela veckan ligger uppe nu för de som vill läsa. Laget måste ta sig ur denna mardröm som aldrig vill ta slut...


Visca!!
Barcelona enkos
2013-03-04 15:17
Jag blev riktig imponerad av Adrianos mod att rusa som han gjorde i reals straffområdet där han blev bestulen på solklar straff.. Vem annan av våra spelare framför allt anfallare hade gjort det, vem har en sådan mod? Adriano ska spela mot Milan!

----------------Valdes-----------------------
------Puyol----Pique-----Mascherano--
-------------Busquets--------------------
----Adriano--------------Iniesta----------
------------Messi------------------------
-Alves------------Villa-------Alba-----
Barcelona Mido
2013-03-04 14:26
Kan inte ens vinna med Barcelona på Fifa 13
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-04 14:16
DM1982 Inte för att jag har stora förhoppningar om att det ska gå vägen, men ja för fan, det är bara att köra fullt ut från minut ett. Bättre att falla med flaggan i topp och inte som mot Inter för några säsonger sen eller Chelsea i fjol, då det bara rullades i sidled och ingen vågade sig på att försöka något i djupled. Även mot Inter skrevs det spaltmetrar om den där jävla Remontadan och om hur Barca skulle attackera. Snacka om att luften gick ur helt när man sen såg hur matchen spelades.
Barcelona Barca o Mort!
2013-03-04 14:14
Malique

Jag ska inte ljuga, har sett kanske 2-3 matcher med Mineiro max men jag är också imponerad av den killen. Dock vet jag inte hur han skulle prestera mot större lag, svårt att säga. Vi har ju guldklimpar i La masia också.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-03-04 14:07
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal

Jag har länkat det som sades om Rosell och framtiden. Kolla höger sidan där alla länkar befinner sig, den med mitt namn.
Barcelona DM1982
2013-03-04 14:07
@Deulofeu:


Jag spår en lysande karriär för Jese...i Getafe.

Ska bli intressant att se hur Barcelona ställer upp mot Milan. Det är ju egentligen bara all in som gäller, toksatsa från sekund 1. Att hålla i bollen och dutta med den så att tiden rinner iväg är precis vad Milan vill, här gäller det att satsa tungt framåt och hoppas att det håller tätt bakåt.

Vi får heller inte glömma att det är match på lördag mot Depor. Att säga att Barcelona bara ska ta tre poäng den matchen är inte att sticka ut hakan, det måste nästan vara de säkraste tre pinnarna den här säsongen.

Frågan är väl om man ska vila spelare eller spela in startlaget. Personligen tycker jag att de ska köra med laget som ska spela i CL så att de får en chans att spela in sig lite. Milan kommer hur som helst ställa upp på ett sätt, de kommer inte ändra sin taktik bara för att de upptäcker hur Barcelona ska spela.

Det kommer bli tufft men det finns en liten chans att det går vägen och då är det bara att köra.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-03-04 14:04
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal

Jag har länkat det som sades om Rosell och framtiden. Kolla höger sidan där alla länkar befinner sig, den med mitt namn.
Barcelona Deulofeu
2013-03-04 13:59
Rätt sjukt att Jese och Deullofeu nkamperar om att vara kung i segundan likt Messi och Ronaldo.

Intressant att se vilken väg de båda får ta efter denna säsongen.Deulofeu har väl lite mer rutin trots att han är ett år yngre då han redan förra året spelade i segundan.
Barcelona Deulofeu
2013-03-04 13:53
Med tanke på hur Deulofeu behandlats i segundan är han mer än redo för a-laget.

Om man ska tro det man läser så har han haft det så lätt i alla lag han spelat i och ständigt varit den stora stjärnan.

Jag har blivit så förbannad på Eusebio både i år och förra året då han fått starta så många matcher på bänken och har han inte startat på bänke ja då har han givetvis blivit utbytt istället.

Hans fulla matcher kan räknas på en hand de senaste två åren!

Han har nästintill mobbats men det kan ju också vara en medveten strategi a la Mourinho att låta han få motgångar träna sig i att sitta på bänken att komma in och försöka ändra matcher för flyttas han upp och får spela med a-laget är det på bänken han kommer hamna.

Kollar man på hur han skött sig i år har han gjort mer mål än alla yttrar och borde givetvis redan vara med och konkurrera med Villa,Tello,Alexis och Pedro.

I nästa säsong är han given i truppen om han inte lånas ut.Det vore ju rätt mäktigt med Neymar--Messi---Deulofeu då behöver vi ingen plan b för ytor kommer skapas hur ska man försvara sig mot ett sådant anfall? Alla tre är vana att ha fler spelare efter sig och skapar då ytor till de andra mumma säger jag.

Jag är väl lite tveksaqm till Deulofeu mot Milan möjligtvis på bänken om vi kör fast men vill verkligen se han mer i ligan nu när möjlighet kommer att ges samma gäller Montoya samt Bartra varför inte några minuter till Rafinha också som är i lysande form han med.
Barcelona -SAMI-
2013-03-04 13:51
Vilanova, who's undergoing treatment in New York, talked to the players by video chat before the game against Real Madrid on Saturday. [md]
Barcelona Barca King -
2013-03-04 13:46
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-03-04 13:44
Barca King Word!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-03-04 13:43
Petersays Det jag menar med enklare ord är att om du har råd att slänga 2o miljoner euro på Song och 25 på chygrinski, varför inte lägga ihop de pengarna på en Hummels? Eller hade vi kunnat hämta hem Botia som hade kostat oss 4 miljoner och jag kan lova att vi hade kunnat sälja honom för 15-16 miljoner euro tiöö en tysk eller italiensk klubb som inte bryr sig om spel med fötterna. I'm just saying!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-03-04 13:25
Vad är det för krismöte och presskonferens med rosell ni snackar om? Lite off här på jobbet. Hoppas inte Tito blivit sämre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-03-04 13:06
Malique, ja håller med dig, jag tycker också att han Bernard i atl.mineiro är något extra . Gillar han skarpt !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-03-04 12:59
Rambla/

Helt rätt, Deulo gör sin andra säsong för Barça B.

Barcelona -SAMI-
2013-03-04 12:43
Värvningar ska diskuteras
Under dagens krismöte ska man enligt spanska Sport tala om bland annat huvudtränare Tito Vilanova och eventuella värvningar till sommaren.
Vilanova har varit borta från tränarbänken medan han behandlas för sin cancer i New York och Rosell har precis återvänt från ett besök hos Vilanova i USA. Rosell väntas uppdatera styrelsen kring Vilanovas tillstånd, och när han kan vara tillbaka med klubben.
Dessutom väntas den brasilianske superstjärnan Neymar lyftas upp till diskussion som eventuell värvning till sommaren.
Efter eftermiddagens krismöte kommer Rosell att hålla en presskonferens.
Barcelona malique
2013-03-04 12:22
Alla pratar om neymar men tycker Bernard i atletico mineiro är fan bättre ibland, håller samma nivå hela tiden eller kanske för att han får bollar från en viss geni där R10
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-04 11:26
Deulofeu gör väl sin andra säsong i Segundan? Kontrakten för dessa talanger brukar vara utformade som så, att flyttas de inte upp till a-laget kan de lämna på fri transfer. Det vill vi väl knappast?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-03-04 11:11
vifa/

Jag kan ha fel men om jag har förstått det hela rätt så har väl dessa talanger (Sergi Roberto, Rafinha och Deulo) fått det införhandlat i sina kontrakt att dom ska bli uppflyttade (samma princip som med Montoya och Bartra denna säsongen).

Kan tyckas dumt av klubben att gå med på det men jag tror att att om man överhuvudtaget är intresserade av att skriva kontrakt med talanger av den kalibern så måste man nog vara redo att lägga in en sådan klausul. Tror ingen av dessa tre saknar intressenter bland andra klubbar. Och framförallt inte Deulofeu som under sin första säsong i Segundan har gjort 17 mål och 4 assists på 17 starter.

Dessutom är det ju inget som hindrar Barça att låna ut t.ex. Rafinha nästa säsong till någon mindre la liga-klubb vilket jag kan tycka vore ett bra steg då han har visat att han klarar Segundan och kan må bra av en ny utmaning.

Barcelona R10 Gaúcho
2013-03-04 11:07
Tycker hellre att man flyttar upp Deulofeu till A-laget och lånar ut Sergi Roberto och Rafinha till ett annat lag. På så vis kan man alltid ta tillbaka dom när de utvecklats mer och verkligen platsar i a-laget. Tror precis som "Vifa" att deras karriär kommer bli som Jonathan Dos Santos. Deulofeu borde få en chans, då och menar jag en ärlig chans! Han ska spela i A-laget lika mycket som Messi fick göra när han flyttades upp och om han nu inte lyckas prestera kan man börja tänka kring andra banor.

Vill bara tillägga en sak till angående Milan matchen. Jag vill se Adriano i startelvan (även i ligan)! För tillfället så når inte Alves upp till sin fulla potential och stundtals ser det verkligen RIKTIGT dåligt ut. Adriano bössa tror jag kan vara avgörande mot Milan. När han dessutom kom in på högerkanten i lördags så väcktes den kanten till liv på något sätt.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-04 11:02
vifa

Det är nog deras kontrakt som kräver att de flyttas upp. Jag skulle tippa på att minst 2 av 3 kommer att lånas ut.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-04 11:00
Intressant läsning. Måste säga att det mesta i artikeln stämmer. Vi förlorar och tappar mark som toppklubb pga misskötsel. Åtminstone så som jag ser på saken (där med inte sagt att mitt sätt att se på saken är rätt).
vifa
2013-03-04 09:53
Enligt Sport och RAC1 kommer Deulofeu, Sergi Roberto och Rafinha bli uppflyttade efter sommaren, visst det är bra att Barcelona ser talangen i spelarna men känns det inte som man återigen stressar med spelarna? Sergi Roberto dominerar t ex knappt i Blaget samtidigt som han spelar central mittfälts postion= Noll speltid, Rafinha dominerar stunder och visar bra egenskaper lex snabbhet,vilja,teknik, Deulofeu dominerar nästan alltid, leder skytteligan, ständigt farlig med bollen enorm talang, endå blir alla 3 uppflyttade, klubben kommer förstöra dem här spelarna, blir en Jonathan dos santos på Roberto och rafinha
Annons: