/spanien/barcelona/forum/7959.aspx/spanien/barcelona/forum/7959.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Dinho the artist
5/13/2013 19:22
Gabriel
---
Okej, jag förstår dig och köper faktiskt argumenten för ett ev. köp.

Dock är väl köpet ganska otroligt?
Reus gick till sin favoritklubb, han kunde välja Bayern. Han har ingen utköpsklausul, Dortmund vill knappast tappa ännu mer mark på Bayern och sälja hela sitt lag (Lewandowski, Hummels). Plus att Barca, i min mening, inte behöver förstärka kanten (förutsatt att Neymar anländer). Jag ser ju mycket hellre att man värvar in en Marcos utöver Silva/Hummels.
Barcelona Gabriel
5/13/2013 19:20
NoGo™

Moltisimas gracies, hermano!

Bara för mig det laggar?
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
5/13/2013 19:19
Gabriel

Reus är en fantastisk spelare men Barca skulle inte få ut hans fulla potential då han helst rör sig på stora ytor. Han är mer av en kontringsspelare som skulle passa perfekt i ett lag som Real Madrid och Chelsea (de smutsigaste tyvärr).
Barcelona NoGo™
5/13/2013 19:15
@Gabriel:


Här kan du välja.
Barcelona Gabriel
5/13/2013 19:10
Dinho the artist

Allt handlar om taktiskt finslipande. Han är en ung spelare som inte ens lärt sig hälften av det taktiska som en fotbollsspelare bör kunna. Dessutom utvecklas man rent taktiskt otroligt mycket som spelare när man kommer till Barcelona. Det har man hört flera spelare nämna efter de blivit Barça spelare. Thuram, Henry, Gudjohnsen och Alexis är bara några av flera som uttalat sig om det här. Sen ser jag inte Reus som en chansspelare, jag ser han som en lagsspelare som dock har egenskapen att klara av att ta sig förbi sin motståndarspelare och även slå avgörande passningar. Du hade inte sett samma Reus i Barcelona som du nu ser i Dortmund, med det menar jag inte en total transformation som det blivit med Alexis. Vad jag menar är att Reus hade lärt sig att spela en mognare fotboll i Barcelona, trots att han redan nu spelar moget vad gäller självförtroende.

Han besitter allt jag söker hos en mittfältare/kantspelare. Smarthet, lagspel, bra med båda fötterna, bra skott på bollen, drivet med bollen, snabba beslut, fina avslut, pressar motståndarna. Jag ser han som en helt annan spelare än Neymar. Den enda likheten de har är att de är bra på att driva med bollen och ta sig förbi motståndarna.

Du får olika saker, inte samma saker om man köper de båda.
Barcelona Diar Shekha
5/13/2013 19:05
Klart Xavi har flickvän :P
Barcelona Gabriel
5/13/2013 19:04
Någon som har livefirandet med det ursprungliga katalanska kommentatorerna?
Barcelona Dinho the artist
5/13/2013 19:03
Gabriel
---
Nej, jag är medveten om att han är en skicklig spelare. Jag skrev även ett scenario med "båda två".
För mig är Reus lite mer av en chansspelare. Han gillar att snabbt komma till avslut samt att han gillar att slå avgörande passningar osv. För mig är det en spelare som är väldigt lik Neymar i dessa anseenden. De är två helt skilda spelare men de har några likheter, och jag ser inte hur ett lag, som nämnt nedan har i sitt DNA att ha 70% bollinnehav, kan spela med två av dessa.
Barcelona FCB_Messi
5/13/2013 18:58
CAMPEONEEE CAMPEONEEE CAMPEONEEE CAMPEONEEE CAMPEONEEE CAMPEONEEE CAMPEONEEE CAMPEONEEE
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis
5/13/2013 18:40
Haha, vilket lag alltså. Förstår inte varför Valdes vill lämna. Så jävla dum men men, inte så att han är världens bästa målvakt direkt. Ter-Stegen alla dagar i veckan.
Barcelona Danne - Culé - 26
5/13/2013 18:37
Cule Messi y Alexis Han måste få bli av med oskulden snart!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
5/13/2013 18:33
Haha, Pique är den lugnaste av de alla på bussen. Wtf? Fick han sova på soffan inatt eller? Shakira's fel :P
Barcelona NoGo™
5/13/2013 18:31
@Culé - Messi y Alexis

Han har väl en nu om jag inte minns fel :P
Barcelona Culé - Messi y Alexis
5/13/2013 18:30
The women's team of Barcelona, who won the league title last week, will also take part in the street parade.

Kanske kan Xavi hitta en flickvän bland dem. :P
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
5/13/2013 18:26
Firandet med engelska kommentarer
Lilla Fröken
5/13/2013 18:25
barca de Corazon (Barcelona) Döp dina båda tvillingar till Chygrynskiy, oavsett kön ... :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
5/13/2013 18:20
Länk till firandet!
Real Madrid BB-Barceloneta
5/13/2013 18:05
Ska bli intressant och se vad Deulofeu får för roll i klubben nästa säsong, flyttas han upp till A-laget och krigar om platserna där eller fortsätter han som B-lagsspelare och kallas upp vid behov. Fördelen med att ha honom registrerad som B-lagsspelare precis som Tello var i höstas är ju att han kan få regelbunden matchträning i segundan om det visar sig att han inte klarar av konkurrensen i A-laget. Visst vore det ju roligare om han blev uppflyttad permanent men jag är inte säker på att det är den bästa lösningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
5/13/2013 17:35
Santos har meddelat att nu kan lyssna på alla bud som kommer, och dom vill ha 50 milj €
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
5/13/2013 16:43
Dinho the artist

En spelare som Reus? Det låter på dig som att vi pratar om en usel fotbollsspelare nu. Anledningen till varför jag vill ha både Reus och Neymar, bortsett från det faktumet att han är en otroligt duktig fotbollsspelare är pga att han är väldigt mångsidig och kan användas på flera olika positioner, både i anfallsuppsättningen som i mittfältsuppsättningen. Han har också egenskapen att kunna ta sig förbi sin spelare på samma vis som Iniesta och Wilshere har, så flyter han bara förbi dem och öppnar otroligt stora ytor för medspelare och skapar målchanser. Dessutom är han en bra lagspelare, bra på att pressa motståndarna, bra på att passa bollen, och han besitter ett bra skott också. Lägg till att han är ung och kommer att utvecklas ännu mer på det han redan är bra på.

Hoppas du är nöjd med svaret.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
5/13/2013 16:35
€35 miljoner i utköpsklausul - bra jobbat!
Barcelona Diar Shekha
5/13/2013 16:31
OFFICIELT: Gerard Deulofeu har förlängt till 2017. Källa: Barcelonas officiella konto på Twitter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
5/13/2013 16:21
Ingen exhibition match på FIFA hahahaha . Älskar såna utryck.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [ Xaviesta ]
5/13/2013 16:17
Måste hålla med Hetfield. Det finns ingen chans att Barcelona ändrar på Cruijff-filosofin med 4-3-3. Det är hela Barcas själ, inte en exhibition match på FIFA 13. 4-2-3-1 är snarare gjord för kontringsfotboll där man vill vinna boll lågt för att sedan starta blixtsnabba kontringar med endast ett fåtal aktörer framåt. Det är ett spel som vi dels inte vill spela, och som vi inte heller behärskar. Tyckte det var uppfriskande när vi i höstas överlät initiativet oftare till motståndarna och fick mindre bollinnehav och mer böljande spel istället under Tito. Men säg mig en person som inte stört sig på detta under våren? Känns som att vi varit varken eller när det gäller vår egen grundfilosofi vs kontringsfotboll. Barca har känts identitetslöst senaste halvåret och det beror på att vi befinner oss i ingemansland för tillfället. Tito verkar inte veta själv hur han vill ha det riktigt, eller så vet han men lyckas inte nå ut till spelarna. Känns därför rätt meningslöst att diskutera formationer egentligen. Vad vi måste göra är att gå tillbaka till tryggheten i vårt bollinnehav och spetsa till några av positionerna med nya spelare och ingjuta nytt hopp i både fans och spelare inför nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
5/13/2013 15:53
alltså, Gabriel, kan du upplysa mig kring varför vi ska värva en spelare som Reus? Jag förstår logiken i ett scenario utan Neymar, men båda två?
Barcelona barca de Corazon
5/13/2013 15:53
fan vad underbar ska få tvillingar så nu har man besällt barca body till min små som kommer innom 3 månader medan min andra pop0jke heter redan leonel undrar vad dom andra ska heta:)
Barcelona NoGo™
5/13/2013 15:52
De är redo för parad! :P

Mat först dock!
AndreMario
5/13/2013 15:40
Smutset visar sin rätta sida återigen
Barcelona Hetfield
5/13/2013 15:36
Jag vill inte vara taskig, men förstår inte poängen med att diskutera kring formationer. Barcelona kommer att spela som de gör, oavsett resultat. Man måste komma ihåg att Barcelona är inte bara A-laget, det är en hel organisation. Om man ändrar på A-laget, så måste man även ändra på B-laget och alla som är yngre. Det finns en anledning att allt ifrån A-laget till juniorerna spelar på samma sätt, och det är för att övergången till varje nytt steg ska vara så lätt som möjligt. Om man ändrar på hur A-laget ska spela, så kommer övergången till A-laget att bli mycket svårare. Visst är det intressant att diskutera det, och jag skulle personligen vara glad om man vågade ändra lite, men sanningen är att det krävs för mycket av en förändring för att det ska ske.
Barcelona Gabriel
5/13/2013 15:34
Det finns flera fördelar med den 11:an. Som Barcelonistas sa får vi helt plötsligt 5 spelare som är duktiga på att ta sig förbi deras motståndarspelare. I nuläget har vi 2, Iniesta och Messi.

Marquinhos är en ung och intressant spelare, jag har dock inte sett en endaste match av honom för att kunna uttala mig angående honom. Har enbart läst kommentarer och sett ett fåtal youtube klipp på killen, det räcker inte för att jag ska skaffa mig en uppfattning. Men that aside, så tycker jag att det är viktigt för dynamiken i laget att ändå ha en viss kontinuitet i laget. Med den 11:an jag skrev upp är det hela 5 nya spelare som går in i startelvan, bara det är en hel del. Dessutom blir det nästintill en omöjlighet att finansiera alla dessa värvningar; Ter Stegen, Hummels, Reus, Neymar och Marquinhos. Så som jag ser det nu är det fullt möjligt att få till oss Ter Stegen, Hummels och Neymar. Det hade även varit möjligt att köpa Reus, men då krävs det att man gör vissa uppoffringar i laget och ser sig om vilka spelare man kan tänka sig att sälja. Att då, dessutom, lyckas få in Marquinhos på den här listan ser jag som en omöjlighet.

Vad man däremot kan göra är att planera den värvningen inför nästa sommar, om han fortfarande finns på radarn. Man måste tänka flera steg framåt, det brukar jag ofta göra när jag tänker på spelarvärvningar till oss.

Current just nu den här sommaren är; Ter Stegen, Hummels, Neymar och Reus.

Vad kommer att ändras till nästa säsong? A whole lot faktiskt. Backlinjen kommer FORTFARANDE att behöva nytt blod, trots en värvning av antingen Thiago Silva eller Hummels. Så där ser jag det absolut inte som en helt ologisk grej att man finner intresse i Marquinhos, framför allt eftersom det även börjar bli dags att punga in på Alves. Då är Marquinhos perfekt av allt jag förstått då han kan spela både som högerback och mittback.

Sen finns det en hel del andra frågor man måste ställa sig själva. Hur kommer det att se ut på vänsterbackspositionen? Alba kommer att finnas kvar i flera år till, men hur kommer det att vara med Adriano? Antingen säljs han i år (vilket jag inte vill) eller så kommer han att säljas nästa säsong, helt hundra. Då kanske man behöver införskaffa sig en truppspelare till den positionen. Sen har vi Pinto som kanske försvinner, då ser jag det absolut inte som en dålig sak att vi värvar in Reina som hans ersättare. Vad som också hade kunnat vara ett alternativ är att köpa in en truppspelare till anfallet, då tänker jag på en stark targetplayer som accepterar Henrik Larsson rollen. Vem av dessa två spelare (vänsterback och centertank) bör bli vet jag inte än, men jag lär veta det när vi är mitt in nästa säsong.

Men spelare jag hade planerat till Barça hade varit, denna sommaren; Ter Stegen, Hummels, Neymar och Reus.

Nästa sommar; Reina, en mittback/ytterback (Marquinhos), en vänsterback och en centertank som accepterar rollen.

Sen ändras alltid vissa saker under säsongen, man vet aldrig vad som kommer att ske. Men så ligger tankarna hos mig just nu.
Annons: