/spanien/barcelona/forum/7934.aspx/spanien/barcelona/forum/7934.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Fais
2013-02-20 23:39
petersays

Så sant som du sa det.

En sak jag skulle vilja lägga till är att om vi kör 4 3 3 som vi gör nu så håller tyvärr inte våra yttrar. Jag pratar om spelare som Alexis etc. Om man tittar tillbaka på vår vinnande konceptet vi har haft det senaste tiden är en av viktiga ingredienserna att vi hade bra yttrar. Vare sig det var Henry Eto Messi, Eller Guily, Ronadinho, eller David Villa. inte nog med så hade vi stabilt försvar från upp till Messi till Pep på bänken.

Jag håller med dig om att vi verkligen behöver finputsa vår taktik beroende på vilka vi möter och hur de spelar, parkerad buss eller inte.

Som idag när vi möte den parkerade bussen. Är det ingen som analyserar hur man ska spela emot en parkerad buss???. Finns det inte folk som videoanalyserar vilka vi ska möta och hur vi ska spela emot dem.??

Ska vi kontra, ellr måste vi kontra för att få bra resultat??

Ska det sluta med att vi bara har en växel som heter Tika-Taka.??

Det är många frågor som världen har ställt sen föra säsongen??? Tyvärr har Barca inte svarat på dem än. Eller har de gjorde det??
Barcelona enkos
2013-02-20 23:39
Jag ville att Barcelona skulle spela 4-4-2 med Fabregas i en mer defensiv roll och låta Milan öppna sig lite mer, men nu gjorde Barcelona självmord, man spelade som vanligt mycket runt motståndarnas straffområdet medan man gav Milan ytor att kontra, och det visade sig återigen Barcelonas stora svaga punkt. Som jag skrev tidigare, man åker inte till Milan och spelar 4-3-3 och underskattar motståndare..
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-02-20 23:38
Det var någon som nämnde att vi skulle sluta med La Masia.

La Masia har stått bakom: Två CL, två EM och ett VM.

Vi ska fortsätta.
Coach Pep,
2013-02-20 23:38
@Hetfield:


Vi har blivit yra i mössan av vårt eget spel helt enkelt. Passningstrianglarna har slagit knut på oss själva.
Barcelona Gabriel
2013-02-20 23:37
Det är mycket som måste ändras inom laget, och det säger jag inte pga kvällens match. Vi har för många spelare av samma typ.

Om vi jämför med laget vi hade under trippelsäsongen så var det ett mycket längre och starkare lag, men fortfarande lika tekniskt och bollskickligt som det vi har idag. Eto'o var inte jätte kort, inte heller Henry, sen hade vi Yaya i mittfältet, även Keita har försvunnit. Man kan inte bara göra sig av med sånna spelare och ersätta dem med korta, små, tekniska spelare bara för att de passar in vårat spelsätt. Man måste på något sätt hitta en bättre balans med vad som finns i truppen för att sedan kunna erbjuda sig själva olika alternativ beroende på vilket typ av motstånd man ställs emot. Idag har vi inte den möjligheten, och det är är något vi får klandra oss själva för och på fullaste allvar ta oss en riktig funderare över.

Jag är inte den som brukar skrika efter nya spelare bara för att man förlorat en match, men jag är trött på det här nu. Vi har varit i behov av en mittback i flera säsonger nu, men likt förbannat så pissar klubben på det faktumet och väljer kolla åt annat håll. Det måste få ett stopp. Försvarsspelet som vi har idag är under all kritik för en storklubb som oss, men hallå... Hur konstigt är det? Vi spelar med två tok offensiva ytterbackar och skiftar mellan Puyol/Mascherano bredvid Piqué. Liksom, det krävs ingen Einstein för att förstå att det kommer att bli ett stormigt väder ute på havet.

Puyol i all ära, älskar han av hela mitt hjärta. Aldrig att jag glömmer allt han gjort för oss under alla år. Han är vår ledare och våran kapten, han har en given plats i truppen. Men han är inte samma spelare. Många tar sig förbi honom alldeles för enkelt, det är inte klass där längre. Han lyckas ändå komplettera det en hel del med rutin och erfarenhet, men det räcker inte till ibland. Vi behöver en klass spelare som kan hjälpa Piqué, och det är dags att ta detta på allvar nu. Öppna plånboken och värva Hummels, svårare än så är det inte. Smakar det, så kostar det. Och klarar ni av att lägga så mycket pengar på skit spelare så kan ni lägga pengar på en spelare som kommer vara värd summan.

Måste bara nämna en sak som jag stör mig på något enormt vad gäller försvarsspelet och det är dessa luftbollar. Nickar... nu snackar jag inte ens om dueller, utan bara vanliga luftbollar som ska nickas vidare. Våra spelare, Puyol, Busquets, Piqué osv klarar inte ens av att nicka vidare en enkel boll till en medspelare. De nickar ut den i vilda västern, det där ska vara en barnlek för en defensiv spelare i en storklubb.
Barcelona Smogen
2013-02-20 23:36
Thiago är en riktig chansing. Han är mer "wild canon" än vad Fabregas är. Visst, han kan dribbla vem som helst, när som helst och slå fantastiska passningar, men han kan också dra en passning rakt i gapet på en motståndare till ett farligt friläge.
Barcelona Valdés
2013-02-20 23:35
petersays; tänker precis samma sak..... räcker det att till sommaren värva en högklassig mittback och en kreativ, snabb och målfarlig ytter eller skall man också utveckla en plan B när spelet låser sig.

I många ligamatcher har vi haft marginalerna med oss, ikväll hade vi istället de emot oss - samtidigt som inställningen var bedrövlig.

Det var många år sedan vi åkte ut redan i åttondelsfinalen i CL, hoppas att slippa få uppleva det då jag kommer att se returmötet på plats.
ragnarök
2013-02-20 23:35
Rooonney

Jo, han är givetvis skadad. Jag är ganska förvirrad, arg, och trött nu direkt efter matchen:)
Barcelona Hetfield
2013-02-20 23:34
Coach Pep

Problemet är ju även att Barcelona inte vet hur man kontrar. Även när man erövrar bollen och har ytor så leder det sällan till något.

Jag tycker snarare det är rätt så naivt att spela runt bollen och tro att det kommer att leda till något. Om inte Messi gör något speciellt så händer det inget.
Barcelona Rooonney___
2013-02-20 23:33
ragnarök

Håller inte ens på barca men är du säker på att villa hade gjort ett bättre jobb. Villa med njursten eller vad han har. Liggande på sjukhus och inte ens med på bänken. Verkligen`?
Barcelona Smogen
2013-02-20 23:32
BarcaChris

För att jag är förbannad över att Barcelona gjort en av de sämsta matcher jag sett sen Rjikaards dagar? Det är första gången jag ser ditt nick här inne, och du kommer hit och försöker spela häftig genom att be mig "gå till en annan klubb". Tuff du är, verkligen. Men bespara mig det, ok? Jag är verkligen inte på humör just nu.
Coach Pep,
2013-02-20 23:30
@Hetfield:


Precis, antingen gör man som Guardiola och utnyttjar och maximerar bollinnehavet in i det sista, eller så skiter man i det. Inget jävla halvdant latjolajban lir med spelare på fel positioner som ikväll. Seriöst vad var meningen med att spela mer direkt om det skulle bli såhär lojt i slutändan? Var det bara för att integrera Cesc i spelet?

Hellre överlåta bollinnehavet till Milan om man itne kan förvalta det själv. Juve gjorde så mot Celtic, de gav dem bollen och kontrade sönder dem. Briljant. Vill jag se samma sak i Barca? Aldrig i livet, vi har vårt eget spelsätt som vi alltid ska följa, men då ska det fan inte se så bedrövligt ut som ikväll!! Man känner sig bara förolämpad som Barca fan. Spelet är viktigare än något annat!
Barcelona Hetfield
2013-02-20 23:29
Sentuary

Really? En kväll som denna så tänker du fortfarande vara en jobbig? Barcelona förlorade som ett lag, inte pga. Pedro eller Sanchez.

Inte ens en ung Villa hade kunnat göra något åt saken när hela laget går runt och joggar som att det är en träningsmatch mot ett lag i isländska ligan.
Barcelona Messidinho_10
2013-02-20 23:29
Nu får vi hoppas och be för att Villa ska matchas in i laget och vara redo inför returen. För annars är vi rökta!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona R10 Gaúcho
2013-02-20 23:28
Jag vill nog se Thiago starta nästa match. Den killen vågar skjuta och dessutom så har han bra skott!
ragnarök
2013-02-20 23:27
När Messi neutraliseras finns ingen offensiv kraft överhuvudtaget. Ikväll såg vi hur det ser ut när Messi inte tillåts hamna rättvänd och väga med andra eller hamna i skottläge. Sjukt hur ofarliga resten är utan Messi. Jag imponeras enormt över Milanspelarnas vilja och arbetskapacitet.

Jag vill ha Villa i start till returen. Vi behöver en mer oförutsägbar spelare där fram.
Barcelona Riiio!!
2013-02-20 23:27
Synd att inte Thiago fick spela idag eller i alla fall hoppa in. Lite tekniska nummer och briljans från honom hade kanske kunnat öppna upp försvaret lite.

Är lite optimistisk i alla fall och tror som några få i alla fall, att vi kanske redan leder med 2-0 i halvlek sen hemma, speciellt om vi skulle göra bra matcher mot Sevilla nu och Real ggr 2. Problemet är samtidigt att vi ofta släpper in ett mål även hemma...


Avslutar med två saker.
1) Iniesta ska spela i mitten med Xavi (när han är helt 100% frisk)

2) Gör Muntari mål mot dig så förtjänar du att förlora hela matchen! Pinsamt
Barcelona enkos
2013-02-20 23:26
Hoppas att kvällens resultat inte påverkar mycket spelarna i kommande matcher mot Real. Hoppas på en bra match mot Sevilla så spelarna får självförtroende tillbaka snabbt...
Barcelona DM1982
2013-02-20 23:26
Nu är det bara att vända blad som kungen säger och fokusera på Sevilla på lördag och Real gånger två efter det.

CL är inte över men det är långt till nästa match. Allt kan hända och jag väljer att tro att laget kan fixa det här, kvaliteterna för det finns.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-02-20 23:25
Det allra jobbigaste är att det är hela tre veckor kvar tills nästa match. Som tur är så kommer man lägga fokus på att möta Madrid ett par gånger men det är långt kvar nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2013-02-20 23:24
Tjena Hetfield, vad har du att säga om Pedro och Alexis viktiga löpningar idag?
Coach Pep,
2013-02-20 23:23
@1.70-ligan - Remontada épica de Abidal:


Klart som fan att något saknas. En skallig man vid sidlinjen som visste värdet av tiki-taka och kunde motivera spelare som ingen annan. Han saknas, och han kommer inte tillbaka.
Barcelona Messidinho_10
2013-02-20 23:23
Hur är det möjligt att ha 65% i bollinnehav och få till bara 2 avslut???
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-02-20 23:22
Hur kan man upprepa en sak hela tiden och förvänta sig olika resultat? Jag vet att Barcelona förlitar sig på bollinnehav, men det börjar bli för mycket.

Hur svårt är det att försvara sig mot Barcelona? Spelarna ligger tätt och låter Barcelona få rulla runt bollen tills de förlorar bollen, då är det bara att kontra in en boll. Varför är det så viktigt att alltid ha bollinnehav? Man skulle ju kunna låta motståndaren få ta över bollen och på så sätt få de att flytta upp.
Fais
2013-02-20 23:22
BarcaChris

Klockren analys där. Samma sak med Henry Eto Messi uppställningen med. Det var grabbar som löpte på djupet var enda match.

Nu har vi ett antal spelare som inte ens kan ta emot bollen.
Barcelona Walee
2013-02-20 23:21
Har inga ord slut på ord så dåliga var vi, seriöst vi skämde ut laliga ikväll.. Leder ligan med 12 P och spelar på det här viset .. Daamn va dålig inställning från spelarna där framme eller alla spelare nästan förutom Puyi som alltid gör sitt bästa ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona!!
2013-02-20 23:21
Jag vill verkligen vara positiv men jag ser verkligen inte hur Barca ska kunna vända detta, hur många nollor har vi hållit denna säsongen? ser inte det som speciellt troligt att vi håller nollan och fyra mål mot ett Milan som parkerar bussen framför mål ser jag inte heller hända, tyvärr...
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-02-20 23:19
Nånting saknas. Vet inte om det är Titos frånvaro som är orsaken men det går utför nu. Kanske kan detta bli positivt i slutändan. Våra spelare kanske är smarta nog att inse att en förändring måste till. Tyvärr kan det ha kostar oss Champions league.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2013-02-20 23:19
Vilken match!! Vi skapar inget:). Trodde verkligen på typ 1-3 eller något.. Men efter 10-15 såg man.. Vi skulle satsa på 0-0! Sen så såg ni att Messi blev utflyttad till kanten?? I andra.. Wtf.. Nu väntar Sevilla och real x2!! Gogogo! :) Måste säga att om vi verkligen spelar såhär så åker vi ur cl. Sen om Milan gör 1 mål så måste vi göra 4.. Vilket känns omöjligt sett till vårt spel idag. Vet helt säkert att vi spelar bättre hemma men räcker det? Godnatt. Visca Barca !
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
2013-02-20 23:18
Vill aldrig se Xavi och Fabregas starta tillsammans på mittfältet igen. Spelet stagnerar, totalt dysfunktionellt. Fan vad glad man var för någon vecka sedan när Iniesta dominerade helt och hållet i mitten med Thiago.

Nu markerade vi istället bort Iniesta från matchen själva lol.. Vår bästa spelare tilläts inte få utrymmet han behöver.. Riktigt bra coaching där!
Annons: