/spanien/barcelona/forum/7930.aspx/spanien/barcelona/forum/7930.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-25 18:28
Förra säsongen skrev Graham Hunter om att Guardiola hade "fuskat" med försäsongen. Han menade att Barcelona, under tidigare år, varit extremt noga med försäsongsträningen och att den har varit utstuderad för att ge resultat under säsongen.

Ni känner till det att Barcelona hade två perioder då alla cylindrar skulle vara på 100 %. Nov-Dec och sedan April-Maj.

Försäsongen i år måste ha varit väldigt usel då alla cylindrar var på 100 % under hösten.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2013-04-25 18:28
@Baronen:


En av dom bästa inläggen jag läst på länge
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-25 18:25
Grundproblemet med Lionel Messi är inte att man ska tvivla på hans kapacitet. Det har han visat. Grundproblemet de senaste veckorna är tränarna som inte har vilat honom i CL. Läkarna sade att han är borta i tre veckor. Men att han borde, minst, få vila i 10-15 dagar.

Mot PSG satt han på bänken som en försäkring och känslan var väl delad. "Ligger vi under, tar vi in Messi och så löser han det". Mot Bayern kanske en förändring i taktiken för att få Messi frisk i returen.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-25 18:22
Shi

Väldigt trevligt att ha dig här. Intressanta synpunkter och åsikter.

Det som var märkligast under semifinalerna var att båda innerst inne trodde väl att det skulle bli ett Clasico i finalen. Xavi kommenterade det innan semifinalerna. Det skiljer verkligen inte fyra mål mellan Bayern och Barcelona och inte fyra mål mellan Real Madrid och Dortmund.

När var det senast två semifinalerna slutade så 4-0 och 4-1?
Barcelona Baronen
2013-04-25 18:19
La Armada Blaugrana

Nej, verkligen inte. Varför blir du så arg? Vi diskuterar fotboll här, lugna ned dig.

Jag har faktiskt varit väldigt vaken, så pass vaken att jag endast missat en enda match under hela säsongen.

Ja, det är en helt fantastisk prestation i sig, men jag skiter fullständigt i det. I förrgår blev vi krossade med 4-0 (i underkant), det betyder något för mig.

Håller du på Lionel Messi eller FC Barcelona?
Barcelona påfågeln
2013-04-25 18:18
Om Messi hade varit frisk och i form kunde vi vunnit, så bra är han, givetvis ska vi bygga spelet runt honom. Att han ska idiotpressa är ingen idé, bättre att han har sin defensiva roll som nu, att styra uppspelen till den sämre mittbacken, det är nog så viktigt och han får lite vila. Det är knappast konstigt att Messi tar det lungt i presspelet när han är skadad...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-04-25 18:13
Baronen Tror du på allvar att FC Barcelona är någon jävla korpförening eller? Samtliga spelare har personliga träningsprogram men ovapå detta har Messi en helt egen personlig tränare vars ända uppgift är att se till attt Messi är i så bra form som möjligt. Detta bekräftas ideligen med han prestationer på planen. Jag vet inte om du har sovit denna säsonen men han har gjort mål i 19 raka liga matcher den här säsongen.
Barcelona Arsenal
2013-04-25 18:13
@Vamos Blaugrana:


Era anfallares huvudspel är under all kritik, vart var era spelares fötter mot Bayern? Jag gillar Barca som lag, men ibland måste man även som Barca supporter inse sanningen. En som Gomez/Lewandovski hade varit nyttig i Barca
Barcelona Baronen
2013-04-25 18:10
La Armada Blaugrana

Jo, han vägrar. tre-fyra gånger per match hjälper han till att sätta press.
Men självklart har klubben gjort allt för att pressa ur Messi det absolut bästa, som är möjligt. Och man har lyckats, det är en underdrift.

Men, när vi möter otroligt bra lag, som Bayern, då blir vi straffade av hans defensiva oförmåga, och får inte ut någonting alls av honom offensivt. Så kan det inte fortsätta. Om inte samtliga utespelare hjälper till kommer vi aldrig slå dem, om de fortsätter så här.

Det enorma problemet blir att ytterforwardsen blir hans springpojkar. De sliter livet ur sig, för att han ska få sitt utrymme att briljera. Se hur det gått för Alexis, Pedro och Villa. De har ju helt tappat bort sig själva som fotbollsspelare och liknar ingenting.

Saken är den, att om vi värvar in Agüero el. Neymar, eller t o m båda två, så är ju risken stor att vi får se samma scenario. De ska springa i hans ställe. För så länge som Messi är så bra som han är, och den status och respekt det medför, så spelar det ingen roll vem som spelar bredvid. De kommer få agera hans gorillor. På så vis blir vi inte homogena.
Barcelona elbraco - CP5
2013-04-25 18:09
skojar du eller? chans att slå poängrekord i ligan, och åker förmodligen ut i CL-semin.

Kicka den jäveln!
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2013-04-25 18:06
Om det är sant att Vilanova fortsätter efter sommaren så begår man 1:a misstaget redan där
Barcelonistas
2013-04-25 18:02
Det handlar inte om hur vida Messi deltar i presspelet eller inte, det handlar mer om att vi kollektivt inte pressar lika mycket längre. Tidigare så brukade vi pressa med 3-4 spelare så fort vi tappade bollen.

Rit Ola i Viasat studion tog ochså upp detta, att presspelet blivit sämre, och där kunde man se att många spelare fuskade. Vad det kan bero på vet jag inte, men det är ochså märkligt att Tito inte gör något åt saken.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-25 17:59
Jag föredrar nog att Messi vilar 10-15 matcher per säsong för att kunna springa mer och pressa. Vi har fortfarande kvalité i truppen.
Barcelona Sentuary
2013-04-25 17:56
La Armada Blaugrana

Okej om han springer mindre i ligan mot Levante eller något, vi förstår det men jag kommer aldrig att förstå någon som promenerar i en CL semifinal. Det finns inte bara, han måste verkligen göra en kanonmatch i returen, annars förblir jag besviken på honom.
Barcelona Frodo
2013-04-25 17:55
Messis obefintliga presspel har varit ett stort problem den här säsongen. Det skapas ett stort hål i mitten och andra spelare måste överanstänga sig för att täppa till luckorna så gott det går. När en 33-årig Xavi kan springa ca 12 km varje match borde man åtminstone kunna kräva ca 9-10 km av Messi. Det är dags för honom att jobba på fysiken och bli en bättre lagspelare som han var förut.

Tyvärr så innebär den mediala uppmärksamheten för målgörare att de kommer undan kritik väldigt lätt. I sommarens EM kom Portugals alla baklängesmål på deras vänsterkant där hemjobbet från Ronaldo var obefintligt. Dock hör man aldrig sånt utan allt fokus ligger bara på att spelare X gjort mål och allt det dåliga glöms bort.

Problemet med att Messi inte springer lika mycket innebär att han inte heller kan placeras på högerkanten utan troligtvis kommer börja spelas mer och mer som 10:a om inga drastiska förbättringar sker från hans sida.
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-04-25 17:52
Nu är de inte så att Messi vägrar att delta i presspelet, för att Messi ska kunna fortsätta att spela 50-60 matcher per säsong måste han spela smart. Det funkar inte om han springer runt på planen som en galning, då kommer han att drabbas av muskelskador och sträckningar stup i ett. Det är med all säkerhet så att Messi spelar exakt som han har blivit instruerad att göra. Hans medspelare vet om att han jobbar mindre i defensiven än de andra och springer därför även åt Messi. Man ska komma ihåg att Messi har ett specialprogram framtaget enbart för att han ska undvika skador in i det längsta, i det ingår hans kost, hans levnadsvanor och hur många meter han ska springa i varje match. Han har en av klubben anställd personlig tränare, massör och kostexpert. FC Barcelona har tagit extrema åtgärder till hjälp för att kunna få ur max ur Messi och man har lyckats extremt bra, han har knappt varit skadad de senaste 5 säsongerna och öst in mål. Att sitta här på forumet och säga att han borde springa mer är väldigt trångsynt, det är inte han roll i laget helt enkelt.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-25 17:48
Att messi har slutat pressa mittbackarna är för att han ska maximera sin målskörd såklart. Vad man tycker om det är upp till var och en. Men man ska komma ihåg att det är den centrala strikern som alltid bestämmer när pressen ska sättas igång.
Barcelona Baronen
2013-04-25 17:48
För mig är det självklart att Messi står absolut högst i hierarkin. Över Tito och Roura. Tyvärr.
När jag ser matcher får jag känslan av att han får bete sig hur fan som helst, utan att få tillstymmelsen till skäll, eller bara en enkel tillrättavisning.

Personligen hade jag blivit helt galen, och skällt ut Messi, om jag vore Xavi eller Iniesta. Det är ett under att ingen t o m flippat ur på honom, så lite som han hjälper sina kamrater.

Sedan är jag säker på att han har direktiven att försöka vila och göra så lite som möjligt utan boll, för att spara all kraft tills han får bollen.
Min uppenbara slutsats är att Messi är sämre tränad än övriga spelare. Är helt övertygad om det.
Fais
2013-04-25 17:41
Baronen

Så sant som det är sagt. Många skulle skylla på att Messi kom tillbaka från skada eller att ha är inte helt återställd. Men om ändå tittar på hur press-systemet har varit hela säsongen så bär vår kära Messi en stor del av bördan.

Då är frågan. Är alla rädda för Messi. Jag menar om du känner att visa i laget inte ger 100% och övriga i truppen inte vågar säga till om det. Är det inte tränaren som ska ta tag i det.

Är tränarna rädda för Messi också ???
Barcelona Baronen
2013-04-25 17:33
En stor grej är att Messi bara står och ser på. Han vägrar hjälpa till i presspelet, vilket innebär att Xavi och Iniesta måste från sina mittfältspositioner löpa långa sträckor för att sätta press på motståndarnas försvarare. Vilket innebär att gigantiska ytor bildas på mittplan, från deras utgångsposition. Messi fyller heller aldrig dessa luckor utan är totalt ointresserad av att hjälpa till i försvarsspelet.

Detta är ett enormt problem. Sist sprang Messi runt 7400 m, medan Xavi nästan nådde 12 000. Det är fan inte bra. Åt helvete, rent ut sagt.
Barcelonistas
2013-04-25 17:26
busquen - kollade på matchen här om dagen, kolla vilket press spel vi har, och jämför det med nu...

Grejen är att vi har tidigare aldrig haft problem med lag som ställer om, då när motståndarna väll har fått tag i bollen för att ställa om, så har vi alltid pressat sönder dom tills vi erövrat tillbaks bollen. Var det något problem vi haft tidigare så var det ju när lag som Chelsea kom och ställde sin buss framför målet och gjorde det trångt.
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-04-25 17:19
Arsenal//
Gomez hade verkligen inte platsat i Barca. Hans fötter är under all kritik.
Barcelona Arsenal
2013-04-25 17:00
Gomez eller Lewandovski hade varit perfekta hos Barca
Barcelona Busquen
2013-04-25 16:57
Laddade ned och kollade på 5-0-vinsten mot Real från förrförra säsongen (finns på PirateBay). Tänkte om man kunde se några tydliga aspekter i spelet då som saknas i Barcas spel i dag.
Nog för att matchen är så jävla fin så man blir tårögd, men det är en annan verklighet, en annan typ av fotboll, som Barca möter nu jämfört med då. Storlagen vi möter ställer inte längre upp med en hög backlinje utan press på vårt mittfält. Vi ges inte enorma ytor på planen och inte heller tid till att måtta instick till djupledslöpande anfallare.

Mot Bayern fick vi varken tid med bollen eller några ytor över huvud taget. Jag vet inte vad det beror på. Visst, Messi var dålig men det är inte där problemet ligger, eller borde ligga. Man lyckades inte slå några vägvinnande passningar uppåt i planen över huvud taget. Den typen av passningar har karaktäriserat Barca tidigare, och Xavi m.fl. har alltid lyckats hitta dem, även när det varit trångt. Men mot Bayern (och i första mötet med Milan, mot PSG, och i de senaste mötena med Real) lyckas man inte alls få igång något passningsspel som hotar alls.

Jag tyckte i höstas att en grej som Tito verkade ha förändrat till det bättre var just att man spelade rakare. Det var ett mer böljande spel än under Guardiolas sista tid vid rodret, och det gav ju utdelning i form av väldigt många mål framåt och ett imponerande (poäng- och målmässigt) facit i ligan. Dock kunde man ju redan då se att försvaret inte är tryggt i år (och irritera sig på att ingen mittback inhandlades inför säsongen). Jag tänkte emellertid att det inte spelade så stor roll att vi släppte in en del mål, det är ju resultaten som räknas när ligasäsongen summeras. Reals ligaseger i fjol byggde ju på ett liknande koncept, det var inte många matcher som de verkligen kontrollerade utan de bjöd ju upp motståndarna i planen och spelade jävligt rakt och med farliga omställningar. Ett rakt och mer chansartat spel fungerar helt uppenbart i La Liga, när Barca (och Real) är så överlägsna motståndarna rent skicklighetsmässigt.

Men det spel som Barca visat upp den här säsongen fungerar inte mot bättre lag. PSG, Milan, Real Madrid, Bayern, m.fl. lyckas störa oss ONÖDIGT mycket. På något sätt känner jag att vi inte kan spela på samma sätt mot alla lag. De flesta topplagen har fler än ett sätt att spela fotboll på (Real Madrid visade ju t.ex. hela förra säsongen att man inte har något egentligt grundspel över huvud taget, men däremot en mängd olika (defensiva) taktiker som leder till vissa framgångar ändå).

Jag har aldrig gillat snacket om en "plan B" men efter mötet mot Bayern tycker jag att det är uppenbart att man måste anpassa sig efter motståndarnas styrkor i vissa fall. Lag som Bayern, Dortmund och Real Madrid, som är så vidrigt vassa i omställningarna, är riktiga mardrömsmotståndare för oss i nuläget. Vi är för sårbara för den typen av fotboll. När vår backlinje mest liknar ett såll och är skadeskjutet genom halva säsongen, fungerar det inte att spela på det sättet vi gör mot kvalificerat motstånd som Bayern och Real.

Har ni några idéer på hur vi bättre kan disponera laget och spelet mot den här typen av lag? Hoppas på att Tito har det till nästa säsong om inte annat...
Fais
2013-04-25 16:48
Rambla~ el chico dorado @ grande jw


Ser ut som Barca kör fyspass övningarna lite för sent i säsongen. .-(

När man brukar titta på bilderna på träningarna bruka de alltid köra kvadraten. Varje träning. Det här är första gången jag ser dem köra fyspass.

Eller yrar jag bara??
Barcelona grande jw
2013-04-25 16:40
Fais.

Håller med mycket angående presspelet. Var någon på min twitter som analyserade det ganska bra angående senaste årens CL-vinnare.

"Intressant att superstjärnorna Messi & Ronaldo inte kommer vinna CL i år heller. Senaste åren har vinnarna varit lag som krigat för varann.

När Barcelona vann x2 så var det press spel från hela laget. Inter detsamma, t.o.m Balotelli och Eto'o hjälpte till bakåt. När Chelsea vann såg man Drogba/Torres i eget straffområde stundtals.

I år lär Bayern vinna. I förrgår såg vi bland se största egoisterna i fotbollsvärlden, Robben och Ribery jobba hem för sitt lag.

Hur många löpningar hemåt likt Robben/Ribery tog Messi och Ronaldo? Det är skillnaden tycker jag. Ett homogent lag vinner i år också."
Real Madrid Shi
2013-04-25 16:39
Är det bara jag som Real Madrid supporter som är trött på vårt lag och dess spelares snack om någon jävla remuntada? Vart fan var ni igår? Håll truten och leverera istället för att posta bilder på instagram, facebook och grodor i pressen om hur laget ska vända hemma.

Hur är era tankar om ert eget lag? Personligen är jag fruktasvärt trött och blir rent ut sagt förbannad av det. Fan trodde ni? Att det skulle bli en walk in the park i första mötet på bortaplan, jävla arroganta jävlar.
Barcelona Ribo
2013-04-25 16:30
Hur var det nu igen? Correr es de cobardes? Stycket, i länktips, som handlar om La Masia beskriver för övrigt dagens situation klockrent.
Fais
2013-04-25 16:26
Rambla~ el chico dorado Man misstänker nästan att de är inte tillräckligt tränade eller hur. Ärligt tror jag på att den största faktorn att vår press-system har dött är p.g.a. Messi. Har du/ni inte märkt att när Sanches/Pedro eller Villa har försökt pressa så är han alltid efter med att pressa. För någon säsong sen så löpte han konstant och rörde om motståndarlagets buss. Bara han löpte eller ens låtsat löpa öppnar han enorma ytor för sina medspelare. Det var så Pedro, Villa, Henry, Eto gjorde sina mål. Den andra faktorn är Xavi enligt mig. Han slår inte de där snabba och överraskade bollarna över försvaret eller mellan dem. Det är bara titta på Hur många djupledslöpningar Sanches/Pedro har tagit men de får aldrig den där bollen som vi bruka döda de flesta lag . I den här säsongen kommer Messi alltid ner i mitten och tar med sig 3 extra försvarare från motståndarlaget och gör ännu trångt för Xavi/Busquet/INiesta. För burkar han variera sig hur han anfaller. Ibland gjorde han sällskap Alves, ibland Albas vänsterkant. Han kom ner på mitten när det var inte trångt, han gick och löpte djupled när det behövdes. Han var aldrig på samma ställe. Sen måste vi komma ihåg att vi har inte samma kvalitet på startelvan den här säsongen som vi hade innan. Men ändå vi måste vara objektiva och lägga kritiken där flaskhalsen sitter. Jag glömde försvaret med. Men jag håller med dig att vår spel börjar med gubbarna längst upp på planen.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-04-25 16:23
Heywood Jablome - Andrés (Barcelona) 2013-04-25 15:19 Josep Bartomeu (vice presidenten): Vi kommer att ärva fyra till fem spelare. Var det ett skämt eller sa han så? Låter rätt osannolikt men visst fan behövs förändringar
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: