/spanien/barcelona/forum/7929.aspx/spanien/barcelona/forum/7929.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca o Mort!
5/15/2013 13:56
Mido

Var det inte goal som skrev att Neymar var färdig för Bayern för någon dag sen också? Tro på sådant när det kommer något officielt uttalande inte bara tidningars rykten.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
5/15/2013 13:55
Efter att ha sett Revistan tycker jag att Laporta gav ett positivt intryck och jag hoppas verkligen att han ställer upp i valet 2016. Men som jag har varit inne på tidigare kommer han få det svårt att svetsa samman ett nytt kompetent team kring sig och det kommer även bli svårt att hitta en ny sportchef som passade som bra som Txiki gjorde under Laportas mandat. Säger en hel del det faktumet att Laporta lovordade Txiki så pass mycket som han gjorde under intervjun.

Sen var det även kul att höra Laporta prata om Barças spelsystem, som han kallade för Cruyff-filosofin. Nästan samma uttryck som Xavi använder sig av när han reflekterar kring systemet. De använder alltid ord som ”filosofi”, ”systemet” i bestämd form och ”arvet från Cruyff”. Sjukt hur detta arv genomsyrar alla inom klubben, allt ifrån presidenten (Laporta), spelarna (Xavi) och fansen. Nåja, nästan alla. *host* Rosell *host*

På tal om Rosell är det inte oväntat att han och Laporta har två olika versioner gällande förtroendet för Frank Rijkaard när laget gick igenom en kris under hösten 2003. Laportas version är ju som vi alla känner till att Rosell var den mest högljudde inom styrelsen att sparka holländaren och plocka in Scolari. Detta brukar anses vara den officiella versionen.

Men Rosell, föga oväntat, berättar i sin bok att det var Laporta som drog upp Scolaris namn som ett alternativ i ett privat samtal de två emellan. Rosell menade att han vill ge Rijkaard lite mer tid för att förbättra situationen och att han hade Pere Gratacós, som tränade B-laget då, som plan B. Samtidigt är Laorta långt ifrån den ende som har sagt att Rosell inte hade något förtroende alls för Rijkaard och ville göra sig av med honom. Har för mig att flera andra från styrelsen har berättat samma sak.

Barcelona Mido
5/15/2013 13:52
Enligt goal.com så är neymar helt klar till Barcelona men det är inte officiellt ännu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hugo - Culé hasta la muerte
5/15/2013 13:46
@1.70-ligan - Remontada épica de Abidal:


Räkna med att vi kommer betala väldigt mycket för honom så det senare inte kommer som en chock. Skulle chansa på att vi betalar minst 45M och upp till 55-60M.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
5/15/2013 13:05
@Mojito - Culé (un estilo de vida):Och tänka sig att Rosell hade sagt till Cruyff att ta ett steg åt sidan och inte lägga sig i. Samme Cruyff som först visade sitt stödd åt Rijkaard och som föreslog att Guardiola var redo för att ta över som huvudtränare för A-laget. Sandrusco stay failin'.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
5/15/2013 12:58
@NoGo™:Det är det som är den största skillnaden mellan Rosell och Laporta.

Joan var smart nog att inse att han inte satt inne på alla svaren själv och var tvungen att lyssna på andra som hade kunskapen.

Sandro upplever jag som tvärtom, han agerar efter eget tycke, och gör sig hellre av med folk än att acceptera dem för deras kunskap - mycket pga av att de inte samtycker med honom i andra frågor.

Det bästa du kan göra som chef är att anställa folk som är bättre än dig.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
5/15/2013 12:56
NoGo/

Tack, nu fungerade det.
Barcelona NoGo™
5/15/2013 12:51
@el Flaco - Me, Myself and I

Prova denna.
Barcelona Gabriel
5/15/2013 12:48
enkos Thiago har knappast fått chansen till att kunna blomma ut heller. Eller förväntar du dig att han ska bli en världsstjärna utan att få speltid? Det är nu han ska få chansen när Xavi börjat gå ned sig, inte köpa in en annan mittfältare. Då kan man lika gärna redan nu ta beslutet att sälja Thiago då det är en tydlig indikation på att man inte räknar med honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
5/15/2013 12:46
Rambla & Gabriel/

Det funkar inte att ladda ner avsnittet med Revista för mig så skulle ni kunna vara snälla och sammanfatta vad Laporta sa?
Barcelona NoGo™
5/15/2013 12:46
Intressant att höra Laporta prata om Cruijffs inflytande på han och vissa beslut som togs, tex att behålla Frank ist för att sparka han som bl.a. Rosell ville. Man märkte att Cruijff var en väldigt viktigt person för Laporta så även Txiki Begiristain.

Barcelona Gabriel
5/15/2013 12:37
Haha Laportas leende när han får frågan om han kommer att ställa upp i nästa presidentval säger ju allt.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
5/15/2013 12:31
Crackovia slår till ännu en gång! Haha. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
5/15/2013 12:07
POV från Jordi Alba när titeln firas.

Barcelona enkos
5/15/2013 11:46
Gabriel
Jag ser bara Iniesta bättre på mitten, Vi ska komma ihåg att Xavi börjar ta slut och Thiago har inte blommat ut som förväntat och Fabregas har inte bevisat något. Så enligt mig skulle Cazorla vara given på mitten. Han imponerar på mig hela tiden med sin snabbhet och teknik och han är alltid spelsugen och ger 100%
Barcelona enkos
5/15/2013 11:44
Skulle Isco vara något för Barcelona? Själv är jag lite osäker och ser inte den jätte stor potential som många hävdar.. Men tiden får utvisa ..I alla fall är han inte så dyr med tanke på sin ålder.. En utköpsklausul på motsvarande 300 miljoner kronor
Barcelona Gabriel
5/15/2013 11:44
enkos

Cazorla är en duktig fotbollsspelare men jag ser han överflödig hos oss med tanke på vårat redan överfulla mittfält. Jag ser det som en prioritet att Thiago får mer speltid till nästa säsong, då hade inte en värvning av Cazorla gynnat direkt. Dessutom finns det andra positioner man måste förstärka före mittfältet. Om det sedan finns pengar över till ytterligare en värvning finns det andra spelare jag hellre ser än Cazorla.
Barcelona enkos
5/15/2013 11:39
Engelska medier skriver att Manuel Pellegrini vill ta med Santi Cazorla till Manchester City. Cazorla hade jag önskat i Barcelona.. Med Iniesta på mitten hade det varit show..
Barcelona Rambla~
5/15/2013 11:36
Gabriel

Det samma gäller för Deulofeu. Båda borde lånas ut så att de åtminstone får 70-75% speltid sett till alla matcher under en säsong. Real Sociedad låter som en riktigt bra utlåning för Deulo. De spelar en fotboll som hade passat honom perfekt. Tja, även Rafa får gärna lånas ut dit.
Barcelona Gabriel
5/15/2013 11:20
Mazinho (pappa till Thiago och Rafinha); "Rafinha kommer att lånas ut nästa säsong".

Han berättar att Celta Vigo försökte köpa honom under vintermarknaden men att Barcelona inte tillät den övergången. Bra gjort av klubben. Man kan inte låta en sån diamant som Rafinha bara försvinna sådär. Om klubben nu väljer att låna ut honom, vilket jag ser som en bra sak, så bör man införskaffa en skadeståndsklausul i kontraktet som innebär att klubben blir tvungen att betala en summa mellan 1-3M€ till Barcelona ifall spelaren inte fått spela/delta tillräckligt mycket matcher. Man måste försäkra både spelare och FC Barcelona att en utlåning av Rafinha inte blir a waste of time. Lånar man ut honom, gör man det för att han ska få mer erfarenhet av första divisions fotboll, får han inte det kan han lika gärna stanna kvar i Barça B.
Barcelona Massimo
5/15/2013 11:08
Tycker jag har läst en del diskussioner om priset på Neymar. Jag kan säga såhär att Neymar har så bra sponsorer och allt möjligt så att den här transfern kommer i längden betala sig själv om inte till och med dra in mer än vad klubben betalar för honom. När Cristiano gick till real madrid fick dom nästan tillbaka alla pengar enbart på tröjförsäljningarna så oroa er om priset på Neymar, han är som sagt på väg att bli den största sport ikonen och det är en stor anledning till varför Perez vill ha honom för han vet att han är en guldgruva.
Barcelona Rambla~
5/15/2013 11:02
Om nu någon mer var intresserad?

Här är senaste Revista de la Liga med Joan Laporta som gäst i programmet. :)
Barcelona Mido
5/15/2013 10:52
Nu händer det saker
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
5/15/2013 10:33
Jag måste säga att just nu känns det extra skönt att ha vunnit La Liga jämfört med tidigare La Liga pokaler. Stora anledning är: * Tito och Abirey. Två herrar med cancer och alla vet att cancer är inget att leka med. De har verkligen påverkat laget och vilket man har sett på spelet + resultaten. En annan grej, när Tito var frisk alltså innan han fick cancer då hade laget inga förluster och ett kryss mot självaste Real Madrid. Vårt lag var i topp form och man hade velat möta Bayern då. Synd bara att det bli så här. Vi har haft mkt skador och med de så försöker jag säga att det är inte lätt att vinna La Liga men ändå trots allt så lyckas Barca vinna Ligan. Grymt starkt och jag är så stolt. I mina ögon kommer Abirey alltid att vara en symbol för klubb och hur mkt han ger för varje match han har spelat. Abirey och Puyol är två herrar som ger allt när dem är på plan. Vår El Capitano, Puyol som är en riktig kämpe och han har varit den stora anledningen till att vi har varit så bra försvaret när han har spelat i start elvan. Nu är har han varit borta länge så jag är inte förvånad att vårt försvar varit under all kritik. Jag skyller inte våra dåliga resultat på skador eller något annat men ni ska veta att Barca är inte så här dåliga i förvaret när Puyol är med i elvan. Själv så tycker jag att vi hade spelat betydligt bättre om vi hade haft en frisk Tito och Puyol o Mashe. Vamos Barca :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
5/15/2013 10:24
många rykten att förhandlingarna med Santos om Neymar är i slutskedet. Ska bli väldigt intressant att se vad priset hamnar på. För om vi ger mer än 30m är jag anti, då kommer vi kanske stå där med svansen mellan benen när pengarna inte räcker för att förstärka övriga lagdelar med de spelare vi vill. Truppen behöver förstärkas och fräschas upp. Snälla, värva smart
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
5/15/2013 10:08
Om man lyckas sälja Adriano anser jag att han inte behöver ersättas eftersom Alba ska spela massor och är ung!

Dessutom kommer nog Alves vara kvar och då tycker jag att Montoya lite då och då kan kliva över och spela till vänster vilket han gjort rätt hyfsat redan i år.

Sedan har vi ju Planas i B-laget som är en ok truppspelare som gärna får vara kvar i B-laget men flyttas upp vid behov tills Grimaldo är åter efter skada.

Kommer Grimaldo tillbaka efter skada ska han vara den som får lite chanser under året tycker jag i vissa lätta matcher.

Grimaldo,Samper,Dongou,Traore är våra guldkorn som jag hoppas kommer göra debut i a-laget redan nästa år.Det är Eusebios viktigaste uppgift att sköta dessa för de kommer tillhöra a-laget inom kort om han inte schabblar bort deras talang.

Under de tre resterande matcherna måste vissa spelare få speltid vi har ju bara rekordet att spela för och nu saknas ju dessutom Messi så då behöver vi verkligen inte köra bästa laget.

Det är snart confederations cup och vissa i Spanien behöver vila samtidigt som det verkligen gör vissa spelare gott att vila.B spelarna måste få chanser också speciellt de som ska lånas ut eller ev tillhöra a-laget som S.Roberto.

Startelvan mot Valladolid

Tello---------Villa-------------Sanchez

-------Thiago--------S.Roberto--------

--------------Song------------------------

Alba-----Bartra------Pique------Montoya

---------------Pinto---------------------------

Redo för inhopp

Pedro
Fabregas
Iniesta
Rafinha/Planas

Vi har fyra saker att sikta på vara obesegrade resten av säsongen

Jaga poängrekordet

Jaga Madrids målrekord.

Lufta B-lags spelare samt de som är på marknaden de spanska spelarna får gärna vilas då conferations cup börjar 16 Juni mot Uruguay!
Barcelona NoGo™
5/15/2013 10:00
Någon som har länk till gårdagens Revista De La Liga? Edit: Hittade det!
Barcelona Yaya24
5/15/2013 09:53
Barcelona representatives will in the coming days travel to Brazil to finalize the deal on a transfer of Santos player Neymar. [md sport]
Barcelona Grande Barca
5/15/2013 09:34
vad hände med all snack o spekulationer kring Neymar och santos? Är han helt plötsligt klar för bayern??
Barcelona Deulofeu
5/15/2013 09:24
Truppen efter försäljningar Målvakter Pinto Högerbackar Alves Montoya Mittbackar Pique Puyul Bartra Mascherano Vänsterbackar Alba Defensiva mittfältare Song Busquets Offensiva mittfältare Xavi Iniesta Thiago Fabregas Ytteranfallare Sanchez Pedro Tello Deulofeu Central anfallare Messi
Annons: