/spanien/barcelona/forum/7920.aspx/spanien/barcelona/forum/7920.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Shekha
2013-05-03 15:25
Anser de att Abidals hälsa är dålig så tycker jag att Tito Vilanova ska också bort. Det är ju fan värre för honom, han är tränare och han ska ta ansvar för ett av världens största lag med sin sjukdom... Rätt ska vara rätt!!! Står vi där utan Tito nästa år i fyra månader igen då blir jag förbannad. Nej det är inte Titos fel om han skulle få bakslag (innan ni hoppar på mig) men han har ett ansvar för cancer leker man inte med. Han kan tacka för sig redan nu ist så får han tänka på familjen. Det finns inga garantier för Cancer. Nåja. Jag skiter fullständigt i Tito just nu. Jag tänker på Abidal, blir han inte kvar så är nog Rosell,Zubi & Tito döda för mig oavsett om de vinner trippeln nästa år eller inget. Tito är bra på att snacka om sin hälsa, önskar att han va lika bra när det gäller andras..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.60 ligan
2013-05-03 15:18
koeman Missförstå mig inte. Jag vill också att Tito ska bort. Visst vinner vi ligan men allt som oftast har vi spelat uselt för att sedan bli räddade utav Messi, utklassningen mot Bayern och alla förluster mot Real har helt enkelt blivit för mycket. Här har Tito failat för många gånger.
Postat via SvenskaFans-appen
Fais
2013-05-03 15:05
Ronaldinho10yElfenomeno9

Jag syftar på alla gånger Millan har blåst Barca på spelare. De lånar alltid spelare sen köper de sen till fyndpris och säljer de vidare...

Barcelona koeman92
2013-05-03 15:05
1.60

När det gäller tränaren är det något helt annat. Tito är fortfarande cancer sjuk och vi kan inte fortsätta se på när han kör.vårt lag mot botten med ursäkt att han har kämpat mot cancern. Det vore även bäst för honom att lämna då detta jobb kan vara för påfrestande för honom.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-03 15:02
1.60 ligan Ska Abidal bort för att hans hälsa är ej 100 då får de tvinga bort Tito också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.60 ligan
2013-05-03 15:00
Diar Tito har också kämpat mot cancer men honom vill folk kicka ut?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-05-03 14:48
Jag vet inte riktigt varför PSG skulle vilja sälja Silva. Vilka ska vara kvar egentligen om Ancelotti och Zlatan ska med lämna? Varför köpte de ens Silva då? Nej, skit i Silva. Han hade ett val förra året, det är inte vårt fel och inte heller ledningens för att han lovade Leonardo. Skit i honom och satsa på Hummels. Köper inte Tito och ledningen en mittback så kan de dra åt skogen. Får inte Abidal nytt kontrakt så är Rosell,Zubi & Tito döda för mig. Punkt. DE KAN DRA ÅT HELVETE DÅ. Jag skiter fullständigt i om laget vinner CL eller även tio titlar till. Spelarnas hälsa är det viktigaste och Abidal MÅSTE få nytt kontrakt. Han har ju för fan kämpat mot Cancer två gånger för helvete.. Men en nolla som Santos får stanna. Fy fan JA JAG ÄR ARG
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2013-05-03 14:28
Gabriel Eto'o fick gå för att Guardiola ville det. De mesta av värvningarna under hans tid beror på hur han ville att hans lag skulle se ut. Man måste ju erkänna att det blev ganska bra till slut ändå med tanke på alla titlar, eller? ------------------------------------------------------------------------------------------ Visst har vi en inkompetent ledning i många avseenden, men samtidigt satt de flesta här inne för 2 säsonger sedan och verkligen önskade Fabbe och Alexis till laget. Nu när de inte presterat enligt förväntningarna så spyr samma människor galla över hur dåliga köp detta var. Det är orätvist mot ledningen och gör mig irriterad.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-03 14:27
Busquen Håller med, kritiken som många spelare fått är verkligen inte befogad och plötsligt har spelare som Cesc, Alexis och Pique blivit hackkycklingar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.60 ligan
2013-05-03 14:21
Någon som har koll på hur många mål vi släppt in sammanlagt denna säsong? Måste vara över 50 va? Helt otroligt hur ett lag som Barcelona kan ha ett sånt försvar. Jag tror inte att det räcker med en back, Pique är fortfarande dålig och Alves blir knappast bättre. Helst två backar ska in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Busquen
2013-05-03 14:11
Gabriel:

Nä, det var inte ett ord, det var 14 svordomar i en text vilket jag tycker är onödigt mycket om man inte står på en högstadieskolgård och försöker klättra i statushierarkin.

Och jag sa ju att du har en del bra åsikter. Du har inte fel i allt du säger. Det som jag stör mig på är när du, tillsammans med många andra här inne, spyr galla över i princip allt som Barcas ledning har gjort de senaste 6-7 säsongerna. Eftersom vi har vunnit en del titlar måste väl någonting ha varit rätt, även om det självklart inte är så att alla beslut, alla spelarvärvningar, etc., har varit lyckade.

Man får ha lite perspektiv, även om man självklart är fruktansvärt besviken efter CL-debaclet. Vi behöver inte en helt ny trupp. Och alla de värvningar som gjorts (Villa, Alexis, Song, Mascherano, Adriano, m.fl.) har inte varit så dåliga som folk vill göra gällande. Vad gäller anfallsvärvningarna får nog en del av svårigheterna tillskrivas spelsystemet. Det är inte lätt att briljera och ösa in mål när Messi har den rollen som han har. Visst, jag tycker också att det är irriterande att Alexis så ofta bara vänder tillbaka och slår en enkel passning, men i ärlighetens namn finns det sällan så mycket ytor att arbeta med. Men det är ett litet sidospår.

Min poäng är att vi är inte en klubb i total kaos, med världens mest inkompetenta ledning i alla avseenden. Och man bör inte kräkas ur sig svordomar och smädelser för att försöka göra detta gällande. Det blir sällan ett bra diskussionsklimat då.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2013-05-03 14:08
Fais Milan? Han spelar i Psg..
Postat via SvenskaFans-appen
Fais
2013-05-03 13:51
Nej, det här funkar inte.

Inte Thiago SIlva. Jag tror inte det finns en mer skadebenägen mittback just. Det kommer sluta med att vi nästa år i cl vid semin får spela med adriano och Pique igen.

Skulle vi köpa Thiago Silva så var det föra året. Hur efterblivna ska vår ledning vara?? Idag har vi Hummels som är bara 24 år gammal och är en av de 3 bästa mittbackarna i hela världen. Han är Marques och Puyol i samma skor. Nej, nej, vi ska köpa Thiago Silva som vi kanske har nytta av 3-4 år högst.

Eller i för sig skulle jag vilja ha båda Hummels och Thiago. Men jag skulle välja Hummels varje dag i veckan.

Hur kan man ens tänka på att göra affärer med Milan efter Zlatan?? Dessa parasiter. Hur korrupt är vår ledning egentligen??? Det stinker om det!!!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-05-03 13:50
Angående Cesc Fábregas vara eller icke vara i Barça:

Jag anser fortfaranade att han kan bli en mycket viktig spelare för oss. Han är fortfarande ”bara” 25 år gammal (vilket är liknade ålder som Iniesta och Xavi var i när de tog steget till superstjärnor). Man ska dessutom komma ihåg att under denna hösten innan Tito blev sjuk så var Cesc faktiskt riktigt bra och bidrog både med hans specialitet (poäng) samt att själva spelat flöt på bra.

Att han inte kunde ersätta Messi som falsk 9a säger väl i ärlighetens namn ganska lite egentligen. Messi är bäst genom tiderna (man ersätter inte honom, det går inte) och falsk 9a är en position som Cesc har spelat alldeles för lite för att kunna göra sig själv rättvisa.

Under vårkanten har Cesc gått ner sig (liksom hela laget) men jag hävdar att så länge engagemanget från katalanens sida finns där (Cesc sprang t.ex. mest av alla mot Bayern, mer än 1 km (!) längre än tvåan Dani Alves) så kommer det att bli bra till slut. Denna säsongen var enligt mig ett fall framåt jämfört med hans första och jag tror och hoppas att det bli ännu bättre till nästa säsong.

Sen även om det naturligtvis inte räcker för att få spela (det handlar ju om att prestera) så finns där något väldigt vackert över Cesc relation till FC Barcelona. Han var endast 9 månader gammal när han besökte Camp Nou för första gången och när hans morfar Àlex dog begravdes han i Barças rödblåa färger.

Barcelonistas
2013-05-03 13:47
Haha håller med Rambla, nu när vi ända är igång varför bara inte ta och värva Gago?:). Men allvarligt, inte fan kan vi väll vara så dumma i huvudet att vi går efter Silva istället för Hummels?. Inte för att Silva är dålig på något sätt men han är ingen långsiktig lösning, plus att han går sönder otroligt ofta. Deulofeu - det måste finnas en balans där vi tar in bra och talangfulla spelare från La Masia, men samtidigt även kryddar det med bra värvningar. Just den här sommaren behöver vi rensa lite i första elvan, vi behöver värva spelare som går direkt in till startelvan. Att enbart plocka spelare från La Masia håller inte om vi ska ta tillbaka titeln som världens bästa klubblag.
Barcelona Vampíro
2013-05-03 13:47
el Flaco - Me, Myself and I

Haha finns oändligt med fakta om den legenden. Mitt favorit klipp med best of el clasico, tur att han inte är kvar längre.
Barcelona Deulofeu
2013-05-03 13:44
Blir så trött på ledningen och de sjuka priserna varför inte bara sälja våra tröttmössor och de spelarna som inte presterar och flytta upp stjärnorna från B-laget?

Att värva en 18 åring som gjort en säsong i serie a för 300 miljoner Neymar för en miljard? Lägg ned!

Vi minskar våra skulder och kommer knappast komma sämre än en fjärdeplats...Vi vinner i år får in en del cash och kanske hankar oss fram hyfsat nästa år vilka har vi i topp fyra striden jo At Madrid som kommer sälja Falcao,Sociedad som kommer sälja de viktigaste spelarna och Madrid som ska bygga nytt igen.

Vi flyttar upp Rafinha,S.Roberto och Deulofeu.

Tello------------Messi------------Pedro
Deulofeu-------Rafinha---------Traore

--------Iniesta-------------Xavi-----------
--------Thiago------------Fabregas-----

-----------------Busquets------------------
-------------------Samper------------

Alba------Puyul------------Pique---Alves
Adriano---Mascherano----Bartra--Montoya

--------------------Pinto--------------------------
--------------------Ondoa-----------------------

Här är nya laget kostnad 0 kr
Intäkter massor på spelarförsäljningar

Mycket hjärta i laget upp till bevis nu att la masia är bäst!

Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-03 13:39
@Vampíro:Tack och lov. Jag har väntat på det här. :P
Barcelona Yaya24
2013-05-03 13:32
Håller med Gabriel till hundra!
Barcelona Gabriel
2013-05-03 13:31
A.Gaudi Haha, hoppas ingen tror att jag menade att vi skulle använda oss av Money ball taktiken. Menade mer på att det var en sportchef som visste vad han sysslade med som använda de resurser klubben hade på bästa sätt. Vi befinner oss knappast i samma läge som klubb. Jag menar bara att vi hade behövt en sportchef som vet vad han sysslar med och ger Tito ett lag att spela med, istället för att Tito ska få bestämma värvningarna (se Song), likt den filmen.
Barcelona A.Gaudi
2013-05-03 13:28
Lite kul med Money ball är dock att det var det tänket liverpool använde sig av när amerikanerna tog över. Dom gjorde då en katastrofal silly season där under dalglish. köpte in alla medelmåttor för överpriser då statistiken visade att det var rätt spelare.

Tanken är fin men jag tror statistik fungerar mycket bättre i baseball än vad det gör i fotboll. Fotboll har så många fler variationer, och parametrar än vad baseball har.


Men ja jag håller med dig om att det behövs en grym sportchef. Sportchefernas misslyckanden har dolts av en suverän ungdomsverksamhet för länge.
Barcelona Rambla~
2013-05-03 13:26
Ja men Montoya ska ju till Inter enligt italiensk media (ironi).

Finns inte på kartan att Montoya drar. Har han inte gjort det tills nu trots utebliven speltid lär han ju knappast göra det nu när han lär få allt fler tillfällen till speltid.
Barcelona Gabriel
2013-05-03 13:26
Busquen

Av allt det jag skrev väljer du att fokusera dig på ordet "knulla", det är ditt val. Ta in det jag säger istället. Hade jag sagt det på engelska istället hade du knappast reagerat.

Stop being so sensitive.
Barcelona BarcaChris
2013-05-03 13:25
Jag tycker Alba är sjukt överskattad. Vill helst att han försvinner. Speciellt efter allt det fula o filmande som kommer från honom. Så var han även i valencia
Barcelona A.Gaudi
2013-05-03 13:18
Problemet med alba är väl att det blir för mycket av det goda när han spelar samtidigt som Alves. Tidigare när abidal spelade där hade vi en kamikaze spelare på högerkanten som kompenserades av en mer defensivt tänkande vänsterback. När alves for upp så hjälpte abidal att täcka upp luckan som uppstod där bak.

Nu har vi två kamikazepiloter som ytterbackar, vilket har märkts i defensiven. Och av dom två anser jag att Alba är den klart bättre idag, som också har framtiden för sig. Kommer PSG och viftar med sedlarna för alves i sommar som borde klubben iaf överväga det när vi ändå har montoya på väg upp.
Barcelona Gabriel
2013-05-03 13:15
Det Barça hade behövt är en sportchef som vet vad som är rätt för klubben. En som tar sportsliga beslut och låter tränaren jobba med vad han får för Titos vission för laget gynnar ingen. Typ som Moneyball med Brad Pitt. Underbar film btw.

Se länktips
Barcelona Busquen
2013-05-03 13:14
Gabriel:
Lugna ned dig när du skriver. Du har ju bra åsikter, du behöver inte "krydda" din text med "knullar oss med sitt flörtande(...)" och hundra svordomar. Det blir bara pinsamt.

För övrigt kan väl folk här inne tagga ner på totalrensningsspekulationerna i truppen. Cesc kommer inte att lämna, han är 25 år och värvad för framtiden. Han har inte gjort det så bra än så länge, men det finns inte en chans att han kommer att säljas nu.
Alexis är det lite samma sak med. Har ju knappast rosat marknaden, men kostade drygt 40 miljoner euro och är 24 år gammal. Tror att klubben gärna ger honom minst en säsong till.
Song. Ja, varför skulle Song säljas? Han har gjort en bra debutsäsong, är 25 år gammal och har ett femårskontrakt. Lägg ner.
Barcelona Vampíro
2013-05-03 13:13
Gago likes his meat so rare he only eats unicorn. #GagoFacts
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-05-03 13:11
Gabriel

Rivaldo köptes in med pengarna man fick från försäljningen av Ronaldo, han var alltså en direkt ersättare, de två hade aldrig kunnat spela tillsammans. Barcelona under 1990-talet var en mycket fattigare klubb än vad den är idag och en stor del av de skulder vi dras med än idag är ett direkt resultat av att klubben på den tiden finansierade hela verksamheten med lån.
Barcelona 1.60 ligan
2013-05-03 13:05
Alba har gjort det bra. Han är riktigt bra offensivt, ett frågetecken kring hans defensiv bara. Sen gillar jag inte hans pissiga attityd på planen, det är något klubben och han får ta tag i. När vi köpte Sanchez och Fabregas så visste väll inte klubben att dom skulle vara så dåliga, man betalar inte nästan 800 miljoner kronor för spelare som ska sitta på bänken. Fabregas visste jag skulle floppa, han har inte det i sig helt enkelt att prestera i en av världens största klubbar. Alltid osynlig i matcher mot bra motstånd, en pojke helt enkelt. Sanchez hade jag höga krav på, trodde han skulle explodera. Synd att vi har ett spelsätt som inte passar dribblers, här får han vara en vanlig spelare som slår passningar då och då. Ett jobb vem som helst hade kunnat göra egentligen men den här ledningen förvånar mig inte. Özil hade passat in som handen i handsken, hade tagit honom före Fabregas och Sanchez tillsammans. Tysklands bästa spelare kunde vi få för små pengar men istället plockar Madrid in honom där han nu dominerat i flera år. Hur tänker klubben egentligen?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: