/spanien/barcelona/forum/7883.aspx/spanien/barcelona/forum/7883.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-05-07 22:08
Busquen

Det jag skrev var "Tello är ett exempel på en spelare som löper smart."

Som jag förstår det så, så tog du mitt första inlägg som att jag ville byta Sanchez mot Tello. Det var inte det jag ville komma fram till. Det jag ville framföra var att tänk om Alexis tog samma löpningar som Tello , han har definitivt snabbheten. Varför gör han det aldrig? Då Sanchez väldigt ofta också startar på vänsterkanten. Jag gav bara Tello som ett exempel.
Barcelona Busquen
2013-05-07 21:55
!Sergio_ Busquets!

Jag håller med dig om att det är den löpningen Tello brukar göra. Men att det är en "smart" löpning till skillnad från Alexis håller jag inte med om. Som "Barca o Mort!" skriver; det är en löpning som kan skapa målchanser i omställningar och mot försvarssvaga lag. Men det är inte där problemet ligger för Barca den här säsongen. Jag tycker att Alexis gör betydligt mer och ett betydligt bättre jobb för att försöka skapa chanser med sina löpningar, även om han inte får passningen så ofta. Att försvara sig mot Tello är fortfarande inte svårt för bra lag, ytan stängs och Tello har inget annat att komma med.

Ber f.ö. om ursäkt om min ton var nedlåtande i mitt första inlägg.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-07 21:49
Eto´o var unik, han var Messi, Tello och Alexis i en och samma person.

Målspruta med förmågan att ta sig förbi sin gubbe och samtidigt jobba stenhårt för laget.
Verkligen synd att han fick lämna efter trippelsäsongen.
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-07 21:45
Mojito

Tycker dock att han har samma som Henry men inte Eto'o. Alexis har den rollen.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-07 21:37
Rent krasst borde man inte jämföra Alexis och Tello, de är två skilda spelartyper och har olika uppdrag/roller på planen.

Det brukar ju vara så att den som spelar till vänster ska bredda, medan den som spelar till höger ska öppna upp kanten för Alves genom att löpa in i mitten och på djupet.

Alexis tar löpningar på djupet, men bollen kommer väldigt sällan och då hamnar chilenaren oftast med ryggen mot målet när han tvingas "vända hem".

Tello har precis den rollen som !Sergio_ Busquets! beskriver när det gäller löpningar.
RedemptionMn
2013-05-07 21:34
Har hört det senaste ryktet om Reina och Barca. Snälla låt det inte vara sann. Reina håller inte måttet för Barca.
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-07 21:26
Busquen Håller helt med, jag gillar inte Tello även om han gjort ett godkänt jobb denna säsong. Han gör alltid samma sak och blir sönderläst, utnytar inte heller sin snabbhet till fullo. RonaldinhoGaucho! Jaha snackar vi om samma Spanien som varit världens bästa landslag i över 4 år nu? Du får det att låta som att vilken Allsvenskanfallare hade kunnat komma dit och göra mest mål. Jag menar, vem är Villa, Mata, Llorente, Silva, Pedro, Negredo och Torres.. Jo typ de främsta anfallarna i sina respektiva ligor. EDIT: Sergio Busquets Visst den där moven fungerar på kontringar, men 90% av våra matcher har vi inte ytor att göra ens den där passningen bakom mållinjen då de försvarar med hela laget. Sen tycker jag Alexis löper mera likt Eto'o än Tello tbh :P Tello löper alltid ut på sin kant och försöker ta sig förbi med sin vanliga lättlästa move eller slår en enkel tillbakapassning.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-05-07 21:22
Busquen

"Hur kan du påstå att Tello löper "smart" till skillnad från Alexis? "

Låt mig förklara, enligt Cruyffs filosofi så ska vi spela med ett 4-3-3 som exemplet under

37----------------9
--------10--------
-----X------X-----
---------X----------
X----X-----X-----X

Där varje X representerar en Barcaspelare, 10 är Messi, 37 är Tello och 9 är Alexis.

Som du ser så har vi ingen CF. Vi har Messi som falsk 9:a. Cruyff påstår att det bästa sättet att hjälpa Messi är att ge han en så stor yta som möjligt. Det är därför vi brukar sakna en spelare i straffområdet när Messi är längre ner i planen (men det är en annan diskussion).

Som du redan vet är Messi en av de bästa assist spelarna i världen. Du som följer Barca har nog vittnat att Tello utnyttjar sin snabbhet och tar en löpning längst kanten så fort Messi har bollen. Då kan Messi slå passningen mellan deras högerback och mittback vilket gör:

1 att deras högerback kommer ur position och hamnar bakom Tello
2 att deras höger-mittback måste teppa till den ytan och stänga Tellos väg.
Då får Tello ett läge att antingen avsluta eller passa tillbaka till Messi som har löpt in i straffområdet.

Det här är en löpning som ligger i grunden av vårt anfallsspel, och det ger Messi en stor möjlighet. Visst är löpningen lättläst för oss som tittar ur en tv-vinkel, men om löpningen timas bra och passningen slås perfekt så spelar det ingen roll vilken backlinje det är. Henry och Etoo tog samma löpning en gång i tiden.

Visst löper Alexis också men när han väl löper så löper han inte som Tello, nästan varje gång Alexis får bollen så har han ryggen mot mål och minst en försvarare i ryggen, det är för att han löper längst linjen och viker aldrig in. Tello utnyttjar sin snabbhet det gör Alexis väldigt sällan.

"Har du sett Barca spela ens?"

Snälla, håna mig inte.
Barcelona I.Cuenca
2013-05-07 21:12
Tycker synd om Pepe, han har inte gjort något fel i detta läge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-05-07 21:09
Att se dagens Real med en portugis i täten är ungefär som att se två och en halv män. Och Perez är latare än Rosell, han står ba där, tuggar på sina popcorn och njuter av "showen". Skulle inte förvåna mig om nu Mou får en karatespark i huvudet av Pepe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 21:03
Tomás Roncero twittrade precis en sak som är ganska intressant: "Nu när många sågar Pepe. Kom ihåg att det enda han gjorde var att försvara en lagkamrat. Han förolämpade ingen" Han fortsatte och menade på "...om det är av tekniska skäl så måste man respektera det. Men vi alla vet att det är av disciplinära skäl. Pepe är inte frustrerad. Han är en väldigt bra spelare" Tomás Roncero har kritiserat Mourinho en del den senaste veckan. Samma Roncero som spyr över allt Barcelona gör. Han var vansinnig när Mourinho kallade Barcelona det bästa laget de senaste 20-30 åren. Så vansinnig att han döpte ett blogginlägg till: "Mourinho por que?" (Jag vet inte om han såg ironin i det) och undrade hur han kunde glömma Madrids tidigare lag. 80-talet och 00-talet.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 20:39
Jag orkar inte mer. Pepe är utanför truppen mot Malaga. :-) Hahaha. Kaos. Nu kommer väl ingen spelare våga att uttala sig.
Barcelona Busquen
2013-05-07 20:34
@!Sergio_ Busquets!:


Hur kan du påstå att Tello löper "smart" till skillnad från Alexis? Har du sett Barca spela ens? Alexis är en av få som med jämna mellanrum hotar med djupledslöpningar och skapar rörelse i anfallet. Att han inte får ut så mycket med boll håller jag med om. Men problemet ligger inte i att han inte tar smarta löpningar. Tello löper betydligt mindre och betydligt mer förutsägbart för försvaret.

När det gäller Tello har jag förhoppningar på att han kan ta ytterligare steg framåt i sin utveckling. Men jag håller verkligen inte med den del av forumet som tycker att han ska starta i stormatcher för att han "alltid presterar när han får chansen". Han presterar som inhoppare (och understundom som startspelare) enbart mot långsamma ytterbackar och sämre motstånd. Han har en (1) rörelse som hotar, och det är ryck ner mot kortlinjen. Men han blir onekligen sönderläst mot kompetenta försvarare.
Barcelona Vampíro
2013-05-07 20:32
Vi förlorade faktiskt inte båda matcherna mot Madrid, hemma på Camp Nou blev det 3-3, matchen där Messi tog över stafettpinnen som lagets bästa spelare. Håller annars med om att katastrofen började den säsongen, även om Ronaldinho gjorde det bra så var han långt ifrån säsongen innan vilket säger en del om vilken talang den människan hade.
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-05-07 20:29
RonaldinhoGaucho! Vem har blandat in Messi? Glöm tidningarnas teorier för en stund och tänk efter själv lite. Kommer du ihåg Ronaldinhos kroppsform i början hos oss och hur han såg ut mot slutet? Lägg sedan in kraven Pep har på sina spelare, sömnrutiner, dieter, inte ta över showen i media osv, och det krävs ingen astrofysiker för att lista ut att Ronaldinho inte längre var i dugligt skick för Peps nya Seny-Barca. Att han syntes utanför nattklubbarna gjorde ju ite saker och ting bättre. Och din förklaring till varför Pedro lyckats i landslaget i år var så lam att jag inte pallar diskutera det vidare. "Alla e fan målsumpare, klart som fan någon måste göra mål". Tack för din vetenskapligt korrekta analys av Pedros landslagsinsatser i år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 20:25
Barcelonistas.

Jag vill inte hålla med dig där. Säsongen 2006/2007 började eländet. Det var inte endast Ronaldinho, men stora delar av tränarstaben som misslyckades.

Det började med en 0-3-förlust mot Sevilla i europeiska supercupfinalen. Rijkaard bjöd in ett holländskt popband för att delta vid lagets middag inför matchen. Dagen innan matchen åkte Ronaldinho iväg för ett sponsoruppdrag. Efter jul fick Ronaldinho och de andra sydamerikanska spelarna extra ledigt. De kom försent ändå.

Eto'o åkte på den långa skadan och när han kom tillbaka till laget såg han hur omklädningsrummet hade förändrats totalt. Då började också bråken med Ronaldinho. Där han anklagade honom för att inte ge allt för laget öppet i media.

Givetvis hamnade vi på lika poäng som Madrid i slutet av säsongen, men det var ingen slump att de vann. De slog oss i båda clasico-matcherna.

Värst av allt var väl när vi slog Getafe hemma med 5-2. Och förlorade med 4-0 borta. Messi lämnades i Barcelona för att "segern" var så gott som klar.
RedemptionMn
2013-05-07 20:19
När det gäller målvakter har jag några kandidater:

1.ter Stegen
2.Guaita
3.Handanovic
4.Krul
5.Vorm
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-05-07 20:18
fattar inte heller vad det dåliga va med 06/07.
23mål 10assister ? detta ansågs som hur bra som helst på en säsong. spelare gjorde inte 40+mål per säsong som man gör nu
Barcelonistas
2013-05-07 20:10
Heywood - det var en myt att Ronaldinho gjorde en dålig säsong 06/07, i mina ögon var han helt klart godkänd och var även världens bästa spelare den säsongen ochså. Pedro ska inte säljas, men han får acceptera bänken i sådana fall.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-05-07 20:08
@Heywood Jablome - Andrés:


jämför aldrig Ronaldinho med Pedro? nää du har rätt, det är en skam att ens Pedro spelar på samma Arena som Ronaldinho gjorde.. Ronaldinho må ha dragit ner oss men det är för att vi verkligen inte hade någon som kunde avgöra matcher..
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-05-07 20:06
[ Xaviesta ]

att Ronaldinho skulle förstöra messi med sitt festande eler att ronaldinho tog för mkt plats i laget är bara bullshit.. dom spelade inte ens samma position för att han ska synas mer än messi
och angående festandet så finns det något som heter prata.. man kunde bara sagt åt Ronaldinho att Messi är liten och behöver fokusera mer på fotboll än utelivet svårare än så var det inte..

kolla vilka anfallare spanska landslaget har??
Torres Mata Pedro Villa? alla e fan målsumpare klart som fan måste nån av dom göra mål? sen spelar barca inte som spanien, visst finns det än likhet men fortfarande inte samma spel. och spelar du bredvid messi Mååste du va bra annars kmr bara dina tabbar synas, pedro passar tyvärr inte försök inte ens skydda killen hans prestationer talar för sig själv.. han får spela bara för att han är från akademin
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 20:05
Jag har för mig att han har spelat mittback, men också vänsterback (!). Men ni har rätt. Hans naturliga position är mittfältare. Såna spelare har vi nog fått nog av... ;)

My bad.

Jämför aldrig Ronaldinho med Pedro. Ronaldinho med sina två säsonger drog ner oss rejält. Älskar honom för hans tid i klubben, men jag har på senare år fått ett litet förakt mot honom.
RedemptionMn
2013-05-07 20:04
Att köpa Thiago Silva vore ett stort misstag enligt min åsikt. Missförstå inte mig, han är en världsback, men jag anser att det finns andra spelare som man kan få för ett billigare pris. Istället för att betala 45M (euro) för Silva, så kunde man köpa Hummels OCH Marquinhos för de pengarna.

Det känns mer eller mindre givet att Neymar kommer till Barca. Dock förhåller jag mig lite tveksam till honom ur ett ekonomiskt perspektiv. Hur mycket är Barca villiga att spendera pengar på honom? Att köpa honom för 40-50M euro känns lite för riskabelt enligt min åsikt, då Neymar ännu inte har spelat i Europa med bättre backar än Brasilien. Om vi kan få honom för 20-25M euro så kan jag gå med på att köpa honom. Lewandowski vore en drömspelare för Barca. Han är stor och stark samt en spelare som har visat att han kan prestera på toppnivå. Det lutar dock mer åt att Neymar kommer till Barca.
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-05-07 19:56
RonaldinhoGaucho! Det ligger bra mycket mer bakom Ronaldinho-såpan än att han "inte presterade". Tycker du ska bli insatt i ämnet eller byta ditt oseriösa nick. Pedro "sämre än värdelös" Rodríguez är landslagets bästa målskytt denna säsongen. Lite paradoxalt att kalla honom värdelös och vilja sälja honom men inte försöka komma fram till VARFÖR han presterat så dåligt i själva klubblaget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-05-07 19:48
Ronaldinho var den viktigaste grundstenen för oss, han presterade inte 1 säsong och blev såld.. pedro har varit VÄRDELÖS asså han är en helt egen kategori

Bra
Dålig
Värdelös
Pedro

där är han placerad om man kollar hans 2 senaste säsongerna, han kan inte göra sin gubbe, kommer ALDRIG till avslut(för han finns aldrig inne i straffområdet) han väljer alltid att passa bakåt, hans mottagningar vid kontringar är värre än sanchez.. pedro va gratis och om vi säljer han går vi plus, säljer vi sanchez kmr vi gå minus, sanchez kan få en bänkplats tycker jag o köra som en inhoppare
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-07 19:35
Kondogbia är väl mittfältare om jag inte missminner mig?

Frågan är om vi behöver fler sådana, men vi saknar tvåvägstypen sen Keita drog iväg.
Barcelona Vampíro
2013-05-07 19:33
Spelar inte Kondogbia på mittfältet mest? Det är hur som helst en väldigt talangfull spelare, lär inte ta lång tid innan han spelar för Frankrikes A-landslag.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 19:15
Jag tycker hellre att vi ska satsa på Sevillas Kondogbia. Väldigt bra mittback som har varit fantastisk för Unai Emery den senaste tiden. Om ni har möjlighet att se en Sevillamatch under dessa sista matcher så ska ni följa honom. Jag tror att han är runt 18-20.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 19:06
Pedro är en av grundstenarna i Barcelona. Man kan säga mycket om honom den senaste säsongen. Men jag älskar honom.

Skillnaderna är att Tito Vilanova använder yttrarna helt olikt Guardiola. Jag har svårt att riktigt avgöra hur vi använder yttrarna i år då jag tycker att Tello och Pedro inte riktigt passar in, trots att de är två helt olika spelarna.

Ska försöka sammanfatta det lite senare. Men att sälja Pedro vore ett misstag. Och köpa Thiago Silva nu? Även ifall han hade kostat 40 miljoner + förra säsongen också så tycker jag att det är fel spelare att lägga pengarna på.

Och Marquinho vill jag inte ens uttala mig om. Var fan var våra scouter när Roma köpte honom för två, tre miljoner euro?
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-05-07 19:05
Många här inne (mig själv inkluderad) har betygsatt Cesc och Alexis senaste säsong hos oss som klart underkänt coh de borde båda säljas. Låt oss sätta deras säsong i perspektiv och jämföra dem med spelare som är klart "bättre" Bara UCL, Inhemsk liga och Cup inräknat Cesc 12/13: Mål:13 Assist: 10 Matcher (startade) : 37 Özil 12/13: Mål: 9 Assist: 14 Matcher (startade): 35 Hazard: 12/13: Mål: 12: Assist: 13 Matcher (startade): 40 Ribery: 12/13: Mål: 9 Assist: 14 Matcher (startade): 34 Muller 12/13 Mål: 20 Assist: 13 Matcher (startade): 36 Som ni ser så håller Fabregas statistik upp jävligt högt om man jämför det med andra mittfältare som har haft en mycket "bättre" säsong. Helt plötsligt ser Fabregas "katastrof säsong" helt ok ut. Han är mycket målfarligare än Iniesta till exempel. Men (och det är här problemet ligger) han fungerar väldigt sällan spelmässigt. Där ligger det stora problemet med Cesc. Hur jävla bra kommer han bli när han börjar att fungera spelmässigt? Det är svaret på den här frågan som gör att jag gärna ger Cesc både ett och två år till i Barca. Han har visat en glimt av sin briljans i matcher som mot till exempel Depor 5 - 4, Real (förra året) 1 - 3 och Mallorca 5 - 0 osv Om Cesc håller upp med de formstarkaste mittfältarnas statistik när han själv är ur form, vad kan vi förvänta oss av honom när han är i form? Hur kan en spelare med så bra statistik inte fungera spelmässigt? För att vi jämför honom med Xavi/Iniesta. Dessa två spelare sitter oss Culés väldigt nära hjärtat. Vissa kan knappt erkänna att Messi är bättre än Ronaldinho någonsin var, p.g.a vi älskar Ronnie på ett speciellt Det jag försöker säga är att visst har Cesc varit ganska så dålig och som pricken över i:t så ser han extra dålig ut bredvid Iniesta (i sitt livs form?) och Xavi. Men han har knappast varit så dålig att han förtjänar att säljas! Nu till Sanchez. Det är inte ens värt att plocka upp hans statistik och jämföra med andra anfallare Varför jag inte är beredd att ge Sanchez en andra chans är för att 1 Han har inte haft någon konkurrens på sin position men ändå misslyckats 2 Värdelös i man-mot-man situationer 3 Tendens att missa solklara lägen 4 Många här inne säger att han löper mycket, jag håller med. Men han löper inte SMART!, då blir hans snabbhet helt värdelös. Tello är ett exempel på en spelare som löper smart. 5 Vi kan nog fortfarande casha upp mycket för honom 6 Det verkar som att han inte lär sig av sina misstag Anledningar till att jag vill ha kvar honom 1 Han är ung 2 Kämpar 3 Har en tendens att vara grym i El Clasico 4 Han var bra i Udinese? Det räcker inte..... Kort och gott: Behåll Cesc bli av med Sanchez, med goda anledningar. //Hemsidan jag hämtar statistiken från är i länken
Annons: