/spanien/barcelona/forum/7879.aspx/spanien/barcelona/forum/7879.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2013-02-26 23:45
Jag saknar positionändringarna i anfallet. Vi har blivit sönderlästa.
Visst har vi alltid haft samma sorts spel, men minns ni hur det var med REM? Positionsbyten hela tiden. Samma sak med Pedro, Villa, Messi, Cuenca och Alexis. Det var inte ovanligt att man såg yttrarna skifta position under matchens gång.

Nu har vi liksom valt att köra stenhårt på Messi som falsk nia, Iniesta på vänster och Pedro till höger.

Realförsvaret gjorde det bra idag, screenade Messi åt höger så att han inte kunde gå på skott. Varje gång Messi försökte vända åt vänster så var någon spelare fort framme och störde.

Upprepar, Iniesta på mittfältet ffs.
Med Villa på plan så kan våra anfallare skifta positioner hur mycket som helst. Vill Messi droppa ner o hämtar boll så kan Villa löpa snett innåt i djupet. Vill Messi komma rättvänd med bollen på vänsterdoja så hoppar han till höger Pedro flyttar över till vänster och Villa tar den centrala rollen.

Detta är det stora skillnaden på Pep-eran och dagens Barcelona. Pep kunde komma på alla möjliga sorters taktiska förändringar som gjorde oss mer svårlästa. Idag har vi 1 gameplan o that's it, kanske något snabbare omställningar var femte anfall men inget mer.
Barcelona Indir
2013-02-26 23:44
Det ända som behövs i det här laget nu är en ORDENTLIG UTSKÄLLNING!!! Vilket Pep var antagligen javligt bra på, han skrek vid sid linjen så fort något inte stämde.
Barcelona DM1982
2013-02-26 23:41
@Canaletes:


Har man tittat på så många el clasicos som jag har gjort så får man lite rutin på lidandet. Den här förlusten lägger jag bakom mig, ingen idé att älta den. Det gäller att prioritera helt enkelt.

Förlusten mot Milan känns mycket jobbigare faktiskt.
Barcelona socccerfan1
2013-02-26 23:40
Gubbar.. Vi förlorade matchen i Madrid. Hur många läge missade vi?? I stora matcher/ cup matcher speciellt så måste man göra mål när man får chansen! Och inte Tabba sig som pique! Jag hoppas att vi klarar Milan. Sluta skriva skit här era snorungar! Man kan inte vinna alltid mot alla!! Visca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-02-26 23:38
Riktigt sur förlust. Jobbigaste sedan Rijkaards tider.. Bara ta nya tag och fortsätta stötta sitt lag i med och motvind.

Grattis Real till den imponerande vinsten.
Visca Barca!
muhammad91
2013-02-26 23:38
Det här är typ mitt första inlägg.

Jag börjar med att kommentera domarens insats i båda matcherna,
Första mötet, så många felaktiga offside avblåsningar.
Idag: Ingen straff till Pedro eller Messi, ingen varning till Pepe och så många små domslut som kunde ha gjort lite skillnad.

Jag ska inte försvara Barcas insats, vi började väldigt pigg och det såg ut som att man vill vinna matchen men den känslan försvann efter 20 minuter.

Jag fattar inte att varför får Villa inte börja matcher? Och Messi, Ser han inte att alla punktmarkerar honom när han kör centralt.. är han verkligen så dum att han inte inser detta? Varför starta med Iniesta, Xavi och Fabregas tillsammans? Börja antingen Xavi eller Fabregas, Båda samtidigt på plan slöar ner spelet och Flytta tillbaka Iniesta till CM positionen och Tello till Vänster, Messi till Höger och Villa Centralt.. Som man spelade under 5-0 matchen eller under Etos tid! Bänka Pedro i några matcher, Han ser så förvirrad ut på plan.
Puyol har blivit gammal, Pique behöver en stabil back bredvid honom .. Ge Barta en chans eller köp en ny mittback. Det är det enda som fattas.

och idag säger folk att vi inte är bäst längre, DÅ NI HAR FEL!

Jag vet att när Barcelona spelare vaknar från sitt koma-tillstånd, och all stillastående feber som regnat ner. . . då spelar de som världens bästa fotbollslag.

Konstiga saker händer inom denna sport. Milan drar ner på Barcas spellust, Real ser blod rinna. Men det konstiga kan även vara så normalt som att OM Barcelona slingrar sig ur Milanos grepp om ett gäng dagar och OM Barcelona dribblar sig till en ytterligare titel i Europa så Jordens rytm vara i balans.

Tack för mig!

Barcelona Messi_theONE
2013-02-26 23:37
Med den här machen facit i hand o allt det! Så tror jag inte jag kommer våga se matchen mot Milan, utan hoppas på det bästa efter matchen.. vill inte må så piss med spelet barca bjuder på nu dom här senaste matcherna! oavsett hur det går så kommer man alltid stötta det här laget.. har givit mig mycket glädje det här laget just df mår man så besviken ledsen nere när man ser dom lira så här som nu!! Känner inte igen det här laget nånstans där barca har dominerat fotbollen helt.. blivit hyllad av nästan alla lag .. jag hoppas verkligen ngn tar tag i det här så det inte sjunker ännu mer för det här skeppet som det ser ut nu så har den börjat sjunka!! Visca Barca 3!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-02-26 23:37
Det som jag irriterar mig ganska mkt på är att efter varje förlust går spelarna ut och ger oss falska förhoppningar.. Vi ska göra si och vi ska göra så. Gör det på planen för fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-02-26 23:37
@socccerfan1:

Är det nåt att vara glad över som Barcafan din mupp?
Det här är Spanska Cupen. Den minst viktiga titeln, men likväl är det äckligt att torska på det här sättet mot Real Madrid.

Vi har problem just nu, vi behöver Tito tillbaka asap. MEN, vi har fortfarande CL och Ligan kvar. Och jag tror att samtliga håller dem titlarna högre än copa del rey.

Men det här bådar inte gott inför framtiden... Nu blev lördagens match jävligt laddad för vår del. Vi MÅSTE spela bra och få ett bra resultat inför CL-matchen
Barcelona Barca King -
2013-02-26 23:37
Jag bryr mig inte ett skit om vi förlorar mes 10-0 eller 1-0. Det som gör mig besviken och sur som supporter är att laget inte kämpar. Alba vilken värvning! Hans kämpaglöd har jag inga ord för. Resten av lagen borde rannsaka sig själva och ta en titt på Alba.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-02-26 23:33
Jag lägger mig efter att jag läst Nivas artikel.Mitt i prick som vanligt, han sammanfattar vad vi på forumet säger.

Jag hoppas någon skickar den till Tito och Roura, med en google translate beskrivning.

god natt
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-02-26 23:33
Vem vet det kanske är dags för en liten generationsväxling i sommar. Vi har haft samma stomme med Váldes, Puyol, Xavi, Andrés och Messi i 7-8 år, lägg till Alves, Piqué, Sergio och Pedro som kommit kort därefter. Kontinuitet är alltid viktigt men det kanske är dags för lite nytt blod, nu menar jag inte att köpa in ett halvt lag à la FM utan faktiskt våga bänka/sälja spelare som inte funkar längre. En sak är dock säkert, efter förra veckans rock bottom och kvällens trip ner till helvetet så kan vi bara gå uppåt nu. Visca el Barça. För alltid!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MVP - 2011
2013-02-26 23:32
Fan kan man inte hämta in Pep i en vecka åtminstone? Vi borde göra en namnlista...
Barcelona Zamboza
2013-02-26 23:32
@Smogen:


Ja, precis.

En sak jag funderat över är att barca och spanska landslaget varit dominanta dem senaste 5 åren. Dock finns det en väsentligt skillnad. I Spanien har man ingen spelare som tar jätte mycket plats. I barca tar Messi tyvärr väldigt mycket plats på gott och ont. Det har gått ut över att spelare som Villa och Pedro fått lida. När Messi inte är på topp som mot Milan och nu real, så är vi tyvärr helt körda. Jag önskar att vi kunde gå tillbaks till att ha en central anfallare och med Messi i en fri roll till höger och Iniesta på mittfältet.
Sen kan barca höra sig för med Arsenal om dem vill ha tillbaks Cesc.
Barcelona I.Cuenca
2013-02-26 23:32
Messidinho_10 (Barcelona) Åhhh lilla barnunge. Gå och lägg dig klockan börjar bli sent
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-02-26 23:32
Alltså... vad fan säger man?
Jag kan säkert skriva ett helt A4 där jag beskriver vart vi failade IMO, så ja... här kommer en liten del i varje fall för jävlar vad jag behöver skriva av mig, för ovanlighetens skull.

Jag nämnde det redan efter matchen mot Milan och skrev om det redan imorse. Iniesta skulle spelat i mittfältet och Villa uppe till vänster. Fabregas är en skugga av sig själv och ur form, det såg man redan mot Milan + att Iniesta inte kommer till sin rätt ute på kanten.
DET misstaget gör även att Messi hamnar för långt ifrån mål, men inte bara det. Han är rätt långt ifrån mål men är TROTS DET vår spelare som nästan alltid är närmast målet. Varför? Jo för att Iniesta har 9/10 gånger skurit innåt plan och Pedro hamnar långt ute till höger. Ingen löper i djupled trots att Messi spelar som falsk nia. Vem ska han passa bollen till?

Vårt tiki-taka är bra, men vad spelar det för roll om vi gör vår tikitaka utanför straffområdet om vi ändå inte har tiki-taka närmare mål? För många gånger tvingades vi gå på långskott för att Iniesta/Cesc hade ingen att spela till.
Vad har hänt med våra snabba väggspel där sista passen går in i straffområdet och någon går på skott? Jo de är obefintliga för att vi inte har en Villa/Tello/Alexis som löper i djupled.

Varför är våra försvarare så jäkla rädda när vi möter Real? Jag har lagt märke till detta flera gånger under våra matcher. Rädda ur den aspekten att en av spelarna backar överdrivet långt ner i plan för att undvika att bli ifrånsprungen. Många gånger borde man istället tagit 2 steg upp i banan och hamna i linje med resten av backlinjen. Nej då, vi löper 5 meter neråt och ger någon av Reals spelare 5 extrameter att få upp farten på. Alternativt att någon realspelare på andra kanten ser detta och utnyttjar det varpå det öppnas stora ytor.

Vi var tvåa på i princip varenda boll.

Vårt presspel måste vara 100% mot Real. Det funkar fan inte att 2 spelare pressar högt upp om inte mittfältarna täcker spelarna längre ner. Samma gäller våra ytterbackar. Högt presspel där inte hela laget deltar är självmord när man möter ett lag som är antagligen bäst i världen på omställningar.

Apropå allt det här, Pepe är en hijo de puta. Riktig smutsig spelare är vad han är, fyller 30 bast men beter sig som en 14-åring.
Barcelona Indir
2013-02-26 23:31
Canaletes

Tack det behövdes ;-)
Barcelona Canaletes
2013-02-26 23:29
@DM1982:


Bitch please. Visst att cupen är titeln som spelar mindre roll men vi blev ägda av MADRID på CAMP NOU!
Det är inget som man bara kan skaka av sådär.
Barcelona Messidinho_10
2013-02-26 23:27
Alltså vi har kört fast, vi har ingen tränare, vi har en assisterande tränare som inte klarar av den taktiska biten, så enkelt är det. Vi kommer åka ut mot Milan om inte det kommer in någon ny lr Pep fram till sommaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-02-26 23:25
Det sköna med cupmatcher är att förluster går över jäkligt fort, för min del är den här förlusten redan gammal historia.

Visst var spelet pissigt men matchen i sig är inget att bry sig om. Den absolut viktigaste matchen är den mot Milan, alla annat är faktiskt bara övergående faser.
Barcelona enkos
2013-02-26 23:25
Valdes:
United kommer inte spela lika naivt som Barcelona. United har Ferguson och han spelar inte med två backar och kommer inte låta Real kontra, om någon ska kontra då kommer United att göra...
Barcelona Bästelona
2013-02-26 23:25
Niva sammanfattar det hela på ett bra sätt.
Barcelona Canaletes
2013-02-26 23:24
asså omg det känns som jag vill bara vakna ur en dålig dröm men inser this is real life...

Video ska pigga upp er lite :)
Barcelona Valdés
2013-02-26 23:23
Alvés och Iniesta är bäst ikväll. Konstigt att inte ens de nyinbytta spelarna försöker ge det lilla extra för att visa att man är värda att satsa på i de viktiga matcherna som väntar framöver.

Idag vinner inte Real Madrid efter fulspel utan man står upp och spelar bättre fotboll är Barcelona som skapar katastrofalt få målchanser. Varken det offensiva eller defensiva spelet håller tyvärr någon högre nivå. Real Madrid är dock lika lättlästa som vad vi är och jag har svårt att se dem gå vidare från nästa möte med Manchester United.

Det Real Madridlag som vann ligan förra året var inte så bra som antalet inspelade poäng visade. Avancerar inte Barcelona i CL så skall man glädjas åt ligasegern men samtidigt så behöver det göras ett par ordentliga investeringar i nya spelare för att vi inte skall tappa ytterligare till nästa år.

Blir intressant hur man reagerar på den här förlusten – hoppas få se flera nya spelare i startelvan på lördag.
Barcelona Smogen
2013-02-26 23:23
Zamboza


Reals hela spel är ju byggt på hur man ska kunna slå oss. Det är det man har jobbat med i flera år och det spelet är Real nu jävligt bra på. Men nackdelen är att dom får klart svårare mot lag som själva vet hur man försvarar sig och inte väljer att anfalla med 8 spelare. Lyckligtvis är ju United ett lag som är riktigt vassa på försvaret så där blir det nog inte lika enkelt.
Barcelona enkos
2013-02-26 23:22
Ja, vi är fortfarande bäst till någon annan lag passerar oss..
Ikväll tappade vi dock 45 p medan real fick +18..

Rank Last Index
1 FC Barcelona 4426 (-45)
2 Real Madrid 4155 (+18)
3 Manchester United 3830 (+19)
4 Bayern München 3760 (+44)
5 Borussia Dortmund 3491 (-7)
6 Manchester City 3462 (+31)
7 FC Porto 3430 (+29)
8 Atlético Madrid 3391 (+47)
Barcelona Smogen
2013-02-26 23:19
Det känns som att Xavi inte försöker slå genomskärare längre, samtidigt har Messi flyttat ned till att spela mer mittfältare än falks 9a. Lägg sen på att Iniesta och Pedro gärna går inåt från sina kanter och Busquets gärna går framåt så har vi mer än halva laget i samma område på mittfältet.

Sen förstår man ju att om man gör djupledslöpningar men aldrig får bollen så börjar man göra färre djupledslöpningar och då slår folk ännu färre djupledsbollar och sen är spiralen igång. Den ende som verkligen försökte hota med löpningar i dag var ju alba och till slut ledde det till ett mål.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2013-02-26 23:19
@socccerfan1:vi fattar det FCB har inte varit "bäst" sedan början av 2012 dvs. ett år sen
Barcelona enkos
2013-02-26 23:19
Vi själva begår självmord efter självmord och inte för att motståndarna är bättre, det är f...n lätt för vilket lag som helst att kontra mot oss. Så fort vi tappar bollen är det hela världens ytor att springa mot vårt mål, 2-3 man går inte att försvara sig med när motståndarna är i farten då de har övertaget..
Jag har sagt det många gånger, hellre att vi spelar med tre backar
Masken - Pique - Puyol och Busken framför dem tre än så här med två ytterbackar som inte går att lita på... Förstår inte att folk i en så stor klubb inte gör något åt saken...
Barcelona socccerfan1
2013-02-26 23:18
vi är inte bäst längre! :)
Annons: