/spanien/barcelona/forum/7863.aspx/spanien/barcelona/forum/7863.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-15 13:16
Det är nog det som den största faktorn till att Thiago lämnar, han har inte utvecklats under Tito, varken genom speltid, förtroende eller på träningarna.

Inte så konstigt att han då söker sig till ett samarbete som bevisligen funkat tidigare.

Med det sagt, det handlar också om att själv ta chansen när den dyker upp - och det har inte Thiago gjort fullt ut. Det i sin tur kan ju ha gjort att Tito tvekat kring hans kompetens.

Det gäller för både spelare och tränare att ha såväl kortsiktiga som långsiktiga strategier och mål. Titos och Thiagos visioner verkade tyvärr aldrig mötas någonstans.

Sen är det ju så att det funnits andra som varit i samma läge och valt att stanna, kämpa och krigat sig till en plats i strålkastarna ändå. Det är det som skiljer legender från vanliga knegare...
Barcelona Lion24
2013-07-15 13:08
Rambla~

Absolut, jag tyckte inte heller Thiago briljerade denna säsong. Men han har verkligen inte fått det ''push'' han behöver från Tito. Kolla tillbaks på Guardiolas sista säsong där Thiago fick spela mer än Titos säsong. Vissa stunder var Thiago helt fantastisk den säsongen. Det var för att Guardiola trodde på honom och kunde motivera honom. Tito känns mer död, händer inte speciellt mycket.
Barcelona Rambla~
2013-07-15 13:04
Neymar kostar €17m till Santos och de två andra investmentgrupperna att dela på. De resterande €40m går till fadern och Neymar som någon slags sign-on bonus och betalas ut vid flera tillfällen. Ungefär 10m under 4 år. Dessutom vet vi inte hur mycket av den summan Barcelona får betala då säkert Nike varit med på ett hörn och sponsrat.
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-07-15 12:59
Andresito
Du räknar fel då Neymar-transfern inte berör årets budget. Vi har jävligt mycket pengar och gjorde oss av utav ett lön-monster i Villa som satt på bänken där vi kan få in världens bästa mittback.

Over n' out.
Barcelona DM1982
2013-07-15 12:54
Blaugrana són els colors! Det är träning, eller fysikkoll snarare, för alla spelare förutom de som spelade confederations. De kommer infinna sig den 29:e juli.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:54
el Flaco

Tito är på sin höjd kvar ytterligare en säsong. Låt oss säga att tex Lucho tar över efter honom. Du tror inte att Lucho hade räknat med Thiago i framtiden? Varför skulle ledningen misstro en framtid för Thiago i klubben. Jag har väldigt svårt att se det. Om det är Zubi som anser så, är det väl bara att skita i vad den karln tycker. :P
Barcelona Barcaholic
2013-07-15 12:51
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Om vi endast hade en mittfältare i truppen, och den spelaren är Cesc så hade jag ändå valt att sälja honom.
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:51
@Lion24:
Ditt raljerande över en underpresterande Cesc ger jag inte mycket för. Med all respekt. :) Ja, Thiago borde fått mer speltid, men något säger mig att det inte handlar så mycket om att han inte fick spela när ligan var avgjord. Han vill ha en nyckelroll nu på en gång. Det är vad det handlar om misstänker jag. Av det jag har sett av honom under säsongen (och det är alla matcher) så underpresterar han precis lika mycket som du påstår att Cesc gör, ja om inte mer. Ideliga bolltapp och ett försök till alldeles för svårt spel många stunder. Han har en bit kvar att lära grabben.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-07-15 12:50
Man United are interested in Barcelona player Cesc, who could be available for 39.5M, although Arsenal have a 29M first option [independent]

Hade Thiago valt att stanna hade jag lätt sålt Cesc.
Barcelona Andresito
2013-07-15 12:48
Hur mycket av transferbudgeten har vi kvar?

IN
Neymar -17m (Endast 17m (?) betalades denna säsongen, 10m redan betalda till Neymar, ytterligare 30m skall betalas delat över de två kommande åren) Rätta mig om jag har fel

Bojan -13m (Gick till Roma för 12m, Barca tvungna att köpa tillbaka för 13m om inte Roma köpte honom)


UT
Villa +2,1m
Fontás 1m
Thiago 20m (En del av 25-summan betalas beroende på Bayerns framgångar - CL, ligan osv)

Från 50m i början, till 20m efter Bojan och Neymar.
Efter försäljningarna har vi kvar i runda slängar 43m.

------------------------------
Thiago Silva verkar vara struken (blir dock inte förvånad om Zubi lägger ett desperat bud på 60m)

Marquinhos är tillgänglig för mellan 30-35, vilket innebär att vi inte har mer än 10m kvar om han köps. Hade gärna sett en lite mer okänd mittfältsvärvning, i samma klass som Yaya Touré, som köptes för 9m.

Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:47
@Barcaholic:


Det stämmer, jag vill inte att han ska misslyckas eller önskar honom något ont. Han får göra de val han anser vara rätt precis hur mycket han vill. Jag kan inte kräva något alls. Dock så har jag rätten att vara besviken på honom och det är egentligen allt som mina raljeringar handlar om. :)
Barcelona Lion24
2013-07-15 12:46
Rambla~

Hur ska han lyckas i Barcelona när hans tränare ej tror på honom? Hur ska han lyckas när en underpresterande Cesc i två år går före honom? Vad ska han känna när han inte får spela när ligan åtminstone är matematiskt över? Varför kunde han inte få spela returen hemma mot Bayern för att bygga rutin och erfarenhet, det var ju trots allt en Champions League semifinal?

Sedan förstår jag mig inte på de som säger att Pep gjorde fel o.s.v. Thiago var ju hur nära som helst att skriva på United. Kontraktet fanns på bordet. När Pep får veta att Thiago har bestämt sig för att lämna klubben och klubben är villig att sälja? Vad gör Pep för fel? Jag fattar inte.

Sen kan jag säga så här att det finns flera spelare som spelar för att komma med i VM, det förstår väl alla. Det är ju ändå VM. Jag kan garantera att flera fotbollsspelare på denna planet har tankar redan nu på att spela och göra bra ifrån sig för att komma med till VM.
Barcelona Blaugrana són els colors!
2013-07-15 12:44
Grabbar är det träning för samtliga spelare idag eller är det bara vissa?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-07-15 12:40
Om Zlatan vill lämna PSG för att Blanc är tränare istället för hans favorit Ancelotti så kommer Silva också vilja lämna. Silva och Ibra hade ju en deal med varandra att följa med tränaren till Paris. Vi ville inte bli av med Thiago, Napoli inte med Cavani, United och Rooney, Dortmund och Lewa och Götze och nästan alla andra möjliga stjärnor. Det är bara att köra på, PSG sa samma sak om tränaren och Ibra. Likt förbannad verkar alla dessa värvningar ändå bli av.
Barcelona Barcaholic
2013-07-15 12:40
Rambla~

Nu syftade jag inte på dig, för vad jag sett har inte du varit en utav dom här inne som önskad att Thiago misslyckas och kommit med grejer som att han är en snorvalp osv.

Men ska jag vara ärlig så tror jag även Messi hade valt att lyckas i landslaget före Barcelona, men det får inte mig att ändra min åsikt om Messi.
Bortsett från de katalanska spelarna så tror jag att alla andra spelare väljer succe med landslaget före klubblaget. Dessutom med Tito som tränare så var det inget som tydde på att Thiago skulle lyckas med Barcelona.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-15 12:38
Rambla/

Om tränarstaben och ledningen hade haft förtroende för Thiago tror jag inte att han hade lämnat, oavsett om Pep hade rykt i honom. Dessutom har jag hört journalister med goda relationer med styrelsen säga så där lite snabbt att de inte trodde på Thiago, även om såna uttalanden naturligtvis inte kan räknas som 100 % sanning, men det faktumet att sånt snack ens cirkulerade kändes inte bra.

Jag anser personligen att Thiago inte har begått något brott i att lämna och önskar honom all lycka i världen. Hade absolut inte stämplat honom som en judas. Hade dock så klart önskat att han hade stannat kvar i Barça men allt hänger på om Tito hade tänkt satsa på honom eller ej. Vad Pep tänker om Thiago är inte okänt
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:36
@Barcaholic:


Jag förklarade tidigare varför jag "surar" på Thiago. :)

Han väljer att lyckas i landslaget som viktigare än att lyckas i Barcelona.

Simple
Barcelona Barcaholic
2013-07-15 12:33
Rambla~

Nu vet jag inte vad orsaken var till att han valde Spanien, men trots han gjorde det så är kärleken till hemlandet obeskrivligt. Tror inte heller Del Bosque byter ut många spelare, men kan se att chansen ökar en liten bit för Thiago.


Sen förstår jag inte hur folk här kan ''sura'' på Thiago för att han valde att gå vidare i sin karriär. Jag ser det som att man är på ett jobb, och man har det väldigt bra med chefen. Men chefen lämnar posten och går till annat företag samtidigt som det inte går riktigt bra med den nya chefen. Han kan inte lova en ''fast anställning'' så som förra chefen gjorde. Så istället byter man för att återförenas med den gamla chefen.

Jag önskar Thiago all lycka, är glad att det åtminstone blev Bayern som han lämna för. Blir helt klart lite av mitt ''andra lag'' nu med tanke på Pep, Thiago och Shaqiri. Och till skillnad från andra här, så hoppas jag med hela mitt hjärta att Laporta, Pep och Thiago återvänder till Barcelona 2016, det hade varit Epic!

Barcelona barca!54
2013-07-15 12:32
Det tycker jag rättfärdigar att nr 10, det är trots allt en stor skillnad mellan madrid och everton.
Barcelona barca!54
2013-07-15 12:31
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Areteta var deras bästa spelare och dem andra två kom från Madrid
Real Madrid Vamosbarcaa
2013-07-15 12:31
PSG har gått ut med att Silva stannar på deras hemsida , nu får vi väl visa lite respekt iallafall och låta han vara , han har ett kontrakt som han ska följa , inte så kul om någon klubb skulle vilja värva Messi eller iniesta hela tiden även om vi inte vill sälja.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-15 12:28
@barca!54:


Det roliga är att de tre senaste spelarna som hade nummer 10 i Everton är Gravesen, Arteta och Drenthe...
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:23
@Barcaholic:För att det går i Brasilien? Ändå är det Spanien och dess landslag som gäller för Thiago i hjärtat. Det valet har han ju gjort av en orsak. Jag tror inte att han kommer med i landslaget. Del Bosque är ganska så konservativ av sig. Han byter inte ut många spelare.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-07-15 12:23
Jag tror inte att Ancelotti kommer och vinner ligan på en gång. Nu när de har slösat så mycket pengar på illa, Caravajal, Casmeiro, Isco och blivit av med Suarez, Bale och Cavani samtidigt som vi värvat in Neymar och antagligen ytterligare 2 bra spelare till så ska inte ligan vara i fara. Caravajal, Ramos, Varane, Marcelo skrämmer nog inte Neymar, Messi, Alexis och Iniesta i el clasico.

Men lägg pengarna och energin på Thiago Silva för guds skull! Annars övertyga Pellegrini att släppa Kompany eller kör på Hummels alternativ Luiz. Det är de 4 backarna som kan göra mitt liv så mycket enklare närmaste tiden...
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:21
@petersays:


En helt annan spelartyp än Thiago. Det är som att jämföra Pedro med Messi. Roberto är en hårt jobbande mittfältare från det ena straffområdet till det andra med bättre teknik än medeltalet av mittfältare med samma sorts egenskaper. Personligen blir jag glad om han blir en stabil sk squad player som tex Keita var.
Barcelona barca!54
2013-07-15 12:21
Rambla~

Det måste ha en betydelse, jag personligen tror att det är ett sätt att visa företroende. Dessutom är klillen född 94. Det är inte många 94:or i världen som har nr 10, framför allt i ett så bra lag som Everton.
Barcelona Barcaholic
2013-07-15 12:20
Rambla~

''Ja men nu var det ju bråttom, han vill ha speltiden nu direkt. Han vill vara en viktig kugge i laget för han stora mål är att komma med till Vm i Brasilien. ''

Jag tror Thiago är så desperat för att komma med till VM för att den spelas i hans hemland. Det är den enda chansen han lär få i sin karriär, tror han är villig att göra i princip allting för det.
Jag tror hans chanser att komma med VM truppen ökar nu när han stuckit till Bayern. Visst litar Del Bosque på Barca spelare och per automatik tar ut massa spelare från våran trupp, men tro inte att Del Bosque inte litar minst lika mycket på Pep. Det är från honom Del Bosque fått sitt spel ifrån i princip, och får Thiago den speltiden som han troligtvis blivit lovad utav Pep så tror jag han har åtminstone en liten chans att komma med.
Barcelona petersays
2013-07-15 12:18
Sergi Roberto i all ära - men han är HELT oprövad på högsta nivå. att tro att han kan gå rakt in i a-laget och fylla Thiagos plats är nog lite väl optimistiskt.
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:17
@barca!54:


Nr 10 har ingen speciell status i PL. Möjligtvis i Italien, Brasilien och Argentina. Knappast i Everton. Håller han inte måttet får han sitta på bänken eller läktaren oavsett vilket nummer han har på ryggen.
Barcelona Rambla~
2013-07-15 12:16
el Flaco Vem påstår att han inte ingår i klubbens framtidsplaner? De som tycker att han gör rätt i att flytta, de som försvarar Pep i alla väder? Jag pekar inte ut dig nu, utan ställer bara frågan för visst är det bara rykten? Varför drog Thiago? Han ville ha mer speltid sägs det. Okej, men det skulle han komma att få succesivt ä'ven i Barcelona bara han haft lite tålamod, heller hur? Ja men nu var det ju bråttom, han vill ha speltiden nu direkt. Han vill vara en viktig kugge i laget för han stora mål är att komma med till Vm i Brasilien. Alltså är det viktigare för honom att i första hand lyckas i landslaget än att lyckas i Barcelona? Hm, personligen skiter jag i landslaget. Barcelona kommer alltid i första hand. Jag skulle tro att de flesta cules resonerar på samma sätt, speciellt alla de nere i Katalonien. Om nu landslaget är viktigare för Thiago än vad klubben som fostrat honom är, så.. Good riddance!
Annons: