/spanien/barcelona/forum/7847.aspx/spanien/barcelona/forum/7847.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Corazon
2013-04-02 13:50
@Rambla~ el chico dorado:


Då säger vi välkommna tillbaka Monaco
Barcelona Hetfield
2013-04-02 13:44
Det är väl ingen hemlighet att Pep störde sig på Pique. Det gick ju rykten att han ville sälja Pique, så man förstår att de inte hälsar på varandra.

Om bara Pique kunde sluta låtsas som att han är en rockstjärna och fokusera på fotbollen så hade han kunnat dominera. Han är ju en väldigt bra mittback.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-04-02 13:44
el Flaco

Du, efter tiden med Rijkaard (på slutet) är jag den första att ställa mig upp och applådera Pep och de metoder han ansåg vara nödvändiga att införa. Jag hade heller inga problem med att han ville göra sig av med Deco och Ronaldinho. Det enda jag inte kunde förstå var hans "feeling" när det gällde Samu.

Det var hur tydligt som helst att spelarna behövde en hård hand och disciplin. Det var alldeles för slappt och lojt i omkläddningsrummet den sista tiden med Rijkaard. Sådant funkar inte om man vill vara en klubb som slåss om alla titlar. Det verkar också som om det blev slappare bland vissa spelare (Piqué bla) under det sista året med Pep. Du har själv varit inne på det tidigare. Det förvånar mig inte alls om Pep hade som krav att vissa spelare skulle lämna för att han skulle acceptera att stanna kvar som tränare. Kan gissa att Cesc och Piqué hade hängt jävligt löst då.

Vad var Peps tanke då? Ville han ha med sig Tito på nästa träningsuppdrag? Var det därför han kände sig sviken av Tito?
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-04-02 13:35
@Corazon:


Alla spelare kommer att fly till Monaco istället. Där behöver de bara betala typ 25% i skatt. De har nu en rysk miljardär som ägare.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-04-02 13:33
Rambla/

Jag kan hålla med om att Peps behov av att kontrollera allt och alla inte var hållbart i slutändan, men nu ska vi inte få det att låta som att hans metoder inte gav utdelning. När han tog över fanns det att starkt behov av att inför en strikt disciplin i omklädningsrummet och jag har alltid tyckt att han gjorde rätt som införde alla regler och böter om man kom försenad även dagen efter man hade vunnit spanska cupen 2009 t.ex.

Att spelarna kanske tröttnade mot slutet skiter jag fullständigt i. Den som bestämmer är tränaren, inte spelarna. Och om det vore upp till mig hade jag hellre sett Pep få fortsätta även om det hade inneburit att klubben hade sålt vissa av stjärnorna.

Sen så förstår jag absolut Peps frustration om nu Tito inte meddelade honom att han hade blivit erbjudit att ta över som huvudtränare. Vänskapsband och lojalitet kommer före allt annat. Kan förstå om Guardiola kände sig förrått och om Zubi bad Tito att inte säga något så är det ett dubbelt förräderi. Man kunde se på Pep under hans avskedspresskonferens att han inte kände sig bekväm av att sitta där med Rosell och Zubi och att han bara ville försvinna därifrån så fort som möjligt. De fick t.o.m. stoppa honom för att ta den obligatoriska gruppbilden.
Barcelonistas
2013-04-02 13:22
Om detta stämmer så sjönk Pep otroligt mycket i mina ögon, hur kan man inte ens kontakta en sådan nära vän när denne blir behandlat efter att ha drabbats av det värsta som finns?. Relationen med spelarna tror jag ändå är ok, bara för att han inte hälsade på Pique betyder knappast något.

Barcelona Corazon
2013-04-02 13:21
Stackars frankrike fick njuta ett tag av alla stjärnor iallafall
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-04-02 13:20
el Flaco

Varför måste Tito berätta det för Pep? Det var säkert något han var tvungen att lova Zubi att inte berätta när han fick erbjudandet. Samtidigt kan man ju tycka att de knappast behöver hålla sådant hemligt mellan varandra? De var väl oroliga att det skulle läcka ut till pressen. Å andra sidan tror jag ju knappast att Pep skvallrat för pressen bara för att sätta klubben i ett svårt läge.

Pep är/var en jobbig person när han var tränare. Strikta och stränga regler alla måste följa annars böter. Bara om man kom någon halvminut försent till en träning kunde säkert reta gallfeber på Pep. Han verkar vara ett kontrollfreak som vill ha koll på minsta detalj och det gäller även spelarna. Efter fyra år så blir det i slutändan jobbigt för spelarna att hela tiden känna sig övervakade och så kontrollerande. Det tär på vem som helst. Detta visste ju så klart Pep själv, vilket han själv pratat om många gånger när det frågan kom upp om hur länge han tänkte stanna kvar i klubben som tränare.
Barcelona Occi
2013-04-02 13:17
bra analys av Kalle Karlsson, mycket läsvärt.
Barcelona Gabriel
2013-04-02 13:16
Att Pep inte ville fortsätta träna klubben är nog i slutändan inte så simpelt som att han bara inte "kände" för det längre. Det finns säkerligen en jävla massa anledningar till varför han bestämde sig för att sluta, vad för anledningar det är kan man bara spekulera i, tidningar som fans. Men om jag får säga mitt, i åtagande om vad som sagts om honom, så är han en person med väldigt många och starka principer, som varken glömmer en oförätt eller en tjänst. Och ja, sånna personer är väldigt komplicerade att vara vän med i det långa loppet - för många personer delar inte deras syn på världen om hur saker och ting ska fungera. Pep kan ha stört sig på massa saker. Han är en person som bara vill jobba när han märker att allt går i den riktningen som han strävar efter. Märker han att personer går emot honom, eller ens inte delar samma "feeling" som honom så vänder det sig i magen på honom och han blir obekväm i hela den omgivningen. Om det nu stämmer att Tito inte sa något till Pep om att han och klubben förhandlade så är det mycket möjligt att Pep kan ha stört sig på detta och tyckt att det är en principsak som bör berättas om man är nära vänner, och kan ha tjänt sig sviken, vad vet jag - spekulationer som sagt. Pep betyder otroligt mycket för oss och det kommer han alltid att göra. Det är tråkiga nyheter om det stämmer. Hoppas de löser det hur som helst. Cancer är inte vad som helst, Pep borde rannsaka sig själv och vad som är viktigast. Man dör ju faktiskt av Cancer i värsta fall. Nåja, match ikväll. Det är det enda jag orkar fokusera på f.t. till skillnad från sånna här tråkiga nyheter.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-04-02 13:13
Rambla/

Pep kanske blev sur för att Tito inte sa något till honom om att styrelsen hade erbjudit honom jobbet. Det har dykt alla möjliga sorts rykten och konspirationer om Guardiolas exit ur klubben, men nog verkar det som att relationen mellan Pep och de han lämnade bakom sig inte är lika bra idag som den var förr.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-04-02 13:09
Pep är nog en komplicerad person att vara vän med i det långa loppet. Vad har han för anledningen att vara sur på Tito för att denna tackar ja till erbjudandert att ta över tränarposten? Han ville ju själv inte fortsätta.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-04-02 12:59
Blev ganska förvånad när jag läste för några dagar sen att Tito och Pep hade varken träffats eller snackat via telefon under den tiden som Tito Vilanova befann sig i New York för att genomgå sin behandling.

Det har ryktats om att deras relation hade blivit kyligare efter att Tito gick med på att ta över efter Guardiola och det har t.o.m. sagts att styrelsen övertalade Tito att inte avslöja något till Pep om att de höll på att förhandla långt innan Guardiola annonserade att han tänkte lämna efter förra säsongen.

Tråkigt att deras långa vänskap ha fått sig en törn, om det nu har blivit så. Även Peps relation med många Barçaspelare ska ha blivit kyligare. Under Ballon D'Or galan sägs det att Pep och Piqué inte ens hälsade på varandra och att stämningen mellan Guardiola och spelarna var ganska distanserad.
Barcelonistas
2013-04-02 12:53
Corazon - att Barca ska starta med 2 pivotes finner jag högst osannolikt, det liksom bryter mot alla normer. Vi är Barcelona, det är inte vi som ska ställa upp med 2 defensiva mittfältare utan det är motståndarna.

Tello däremot tror jag har en bra chans att få starta ikväll, han har faktiskt överraskat självaste mig. Men jag tror ändå Sanchez startar ikväll, spelet utan boll så är Sanchez faktiskt riktigt bra, hans djupleds löpningar kommer behövas mot PSG parkerade buss.
Barcelona B-Guden
2013-04-02 12:47
@KristoferDelija:

länk ?
Barcelona Corazon
2013-04-02 12:46
Idag tror jag både Song och Busquets startar på mitten och att Tello tar en kant plats

Har ni samma känsla eller Inte?
Barcelonistas
2013-04-02 11:59
Skönt med match ikväll hoppas Barca går in med 100% inställning så tar vi hem det här. Jag vill se bra passningsspel och rörelse hela tiden från våra anfallare, samt bra presspel när vi väll tappar bollen för att återerövra den så snabbt som möjligt. Btw så ska Wolfgang Stark döma matchen, det mest komiska är att det idag är 2013 och Madrid fansen kan fortfarande inte erkänna att hans beslut att vissa ut Pepe var korrekt haha. Nåja vi kan inte förvänta oss allt för mycket av dessa pajaser, skönt dock att det inte blev den där Turkiska domaren som serverade Madrid på en kvartsfinal på ett fint och väll putsat guldfat. Mourinho vet om innerst inne att Real Madrid aldrig borde gått vidare, hans fula ansiktsuttryck sa det mesta när Turken vissa upp det röda. Sätter min vänstra Cojones på att Cuneyt Cakir kommer döma Madrid i Semifinalen ( ja Madrid kommer gå vidare mot Galatasaray).
Barcelona koeman92
2013-04-02 11:30
Hoppas verkligen att Messi och Busquets blir de som avgör matchen så att det ska svida ordentligt på dessa äckliga Zlatan fanatiker och Barça hatare! Ser fram emot att se reaktionerna i Aftonbladets kommentarsfält om det händer! :)
Barcelona I.Cuenca
2013-04-02 11:20
Hej alla vänner :-)

I kväll är det åter dags för en topp match mot ett laddat PSG som anser oss som favoriter vilket vi ska vara.

Men PSG har allt att förloa mot oss, dvs de har satsat så mycket pengar i klubben att fansen kräver att de ska gå vidare även om motståndarna heter Barcelona.

Så PSG spelarna mår nog inte så bra just nu.

VISCA BARCA
Barcelona Gabriel
2013-04-02 11:11
Varför i hönsgårdens stekta ägg hoppas man på ett mål för Zlatan ikväll som culé?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-04-02 10:57
@arsenalsupporter:


Inte en suck. Endast som turist då. Fast troligen inte ens det, hans flickvän föder deras första barn när som helst.
arsenalsupporter
2013-04-02 10:39
Finns det en chans att Fabregas kan komma tillbaka till London och Arsenal i sommar?
Barcelona Deulofeu
2013-04-02 09:20
Så här dags ikväll är matchen i full gång undrar vem som iklär sig hjälterollen ikväll?

Sådana här kvällar föds legender och hjältar blir eviga i våra historieböcker.

Vem minns tex inte Mascheranos glidtackling mot Bendtner av alla människor hade inte den suttit hade vi åkt ut.

Intressant att se Alba mot Moura där blir det åka av på andra kanten med Jallet och förmodligen Pastore blir det inte lika jobbigt.Lavezzi är man också lite orolig över 5 mål hittils i champions.

Matuidi är en klart underskattad vattenbärare och riktigt bra åt båda hållen han blir jobbig centralt.Verattis sköna långbollar får vi se upp med.

Mittbacksparet är ju rätt tungt om man säger som så men jag hoppas vi siktar in oss på att utmana inte minst Alex.

Tre spelare i PSG blir avstängda ifall de får varning om jag inte är felunderrättad Silva,Matuidi samt Lavezzi rätt viktiga spelare så de ska man skava lite extra på.,

Zlatan också ja vad säger man Barca får gärna gå vidare men jag hoppas allt tröstmål görs av svensken.

Synd att han åter lottas mot oss för bådas skull.
Länktips: uefa.com
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-02 03:35
Angående Fabregas.

I dagens Barcelona kommer han att vara den spelaren vi såg i dag. Vi ska komma ihåg att hans första sex månader i klubben då han spelade som falsk tia var helt fenomenala. Mål, assist och en spelare som kunde hota i djupled.

Dock rubbade det balansen på övriga i laget. Det beskrivs tydligt i Guillems Balagues bok att Guardiola efter de första halvåret satte sig med Fabregas och pratade taktik. Cesc har tidigare nämnt att han lär sig någonting nytt i Barcelona varje dag.

Med det sagt tror jag inte att han är klippt och skuren för dagens Barcelona. Livet efter Xavi kommer att krävas en förändring i spelet och det är just där Cesc Fabregas kommer in i bilden. Om vi bara har tålamod med honom är jag säker på att han kan bli en vital spelare i Barcelona.
Barcelona Messi_theONE
2013-04-02 02:58
En liten kul grej, Mourinho har besegrat Barcelona...

-På hemmaplan, bortaplan och på neutral plan.
-Med Real Madrid, Chelsea, Porto och Inter.
-Med reservlag och A-lag.
-I cl, ligan, cupen, supercupen och i en vänskapsmatch.
-Med Guardiola, Roura, Tito och Rijkaard som tränare.

Han valde att gå till en liga där han får möta Barcelona sex gånger på en säsong och det kan bli fler. Skulle Mourinho vara rädd för utmaningar eller Barcelona?


Såg det här på Puertan, och jag måste säga vilken javla dum människa!! .. har inte Barcelona isf besegrat Mou's mannar ? .. haha klart som fan om han byter klubb som vi byter kalsonger så kommer han vinna mot Barcelona.. där han får EXAKT som han vill.. vilken spelare han vill!! Dummaste nånsin jag har läst.. det där är puertans LOGIK Barca bröder! bara dom som kan komma med såna kommentarer!
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-02 01:50
"Om han kommer igång så är hela den här diskussionen meningslös och folk kommer att hylla Cesc igen. Det går i perioder helt enkelt."

This.
Barcelona Hetfield
2013-04-02 01:35
Nåja, jag sätter väl punkt på diskussionen kring Cesc. Jag tycker att han kommer att bli en nyckelspelare. Om han kommer igång så är hela den här diskussionen meningslös och folk kommer att hylla Cesc igen. Det går i perioder helt enkelt.
Barcelonistas
2013-04-02 01:31
För att spela i FC Barcelona som är tidernas bästa klubblag så krävs det så mycket mer än bara göra assist och mål. Man måste kunna leverara spelmässigt och sätta sin prägel på spelet samt vara delaktig hela tiden. Ta en spelare som Iniesta gör han mycket mål och assist? Nej men han är helt överlägsen spelmässigt och sätter hela tiden prägel på spelet och får spelet att flyta på, när Fabregas däremot spelar ser han rädd ut, så fort han tar på sig Barcelona tröjan ser det ut som att han skiter på sig. Kan det vara så att han inte klarar den stora pressen som är i Barca?. Jag tror Fabregas känner sig underägsen och för dålig, han känner helt enkelt att Messi och Iniesta-Xavi är för bra, därav att han blir så osäker när han får bollen han tänker ( fan vad ska jag göra med den spela den bakåt eller framåt) tillslut blir det något mittemellan där det ochså blir pannkaka tillslut av det hela. Om ni kollar på spelare som Xavi och Iniesta så vet dom exakt vad dom ska göra innan dom får bollen samt hur dom ska röra sig och öppna upp ytor. Fabregas gör allt på chans känns det som det leder sällan till något bra, ibland kan han utan tanke bara slå in en helt värdelös boll som leder till nada, detta har vi sett i flera matcher nu den här säsongen.

FC Barcelona är för stort för Fabregas, att spela i Arsenal är en sak men att spela i tidernas bästa klubblag är en annan sak. Fabregas måste vakna och börja inse att han inte är i England längre där han kan göra mediokra matcher, nu spelar han i Barcelona och här måste, måste,måste du leverera exakt varje match annars är du körd, då har du inget att göra i den här klubben. Man har tom sett när solklara lägen dugt upp för Fabregas så har han slarvat och missat i stort sett öppet mål, vem minns inte Chelsea matcherna föra säsongen där han missade 2 solklara lägen på bridge?. Herregud Fabregas ser ut som en rädd liten valp unge när han entrar Camp Nou, medans Iniesta o comp ser ut som hungriga lejon som bara vill malla ner motståndarna. Fabregas ser gammal ut, rostig, och utbränd, har ni märkt hur självsäker han är ochså?. Han snackar mycket innan matcherna men klarar inte av att leverara ett SKIT, fullständigt värdelös. Håll käften och sluta snacka så mycket, vissa det på planen istället. Han måste lägga ner den där skolgårds attityden. Efter snart 2 säsonger nu så hade man förväntat sig at han i alla fall lärt sig vissa saker, men nej fortfarande som en liten hund valp.


Fabregas måste besegra sin värsta fiende, sin värsta madröm, frågan är dock om han klarar av det?. Arsenal haha nej, nu spelar han för tidernas bästa klubblag, han måste vakna och inse det.
Barcelona Gabriel
2013-04-02 01:19
Jag säger det en gång till, att han inte är i form är ok och det kan förlåtas, men då ska han bänkas (vilket han också gjorts). Men vad jag inte kan acceptera är hans loja inställning och attityd på planen. Du, Hetfield, verkar inte vara överens om det men de flesta andra här inne är ganska så eniga om att han knappast kämpar om ens visar en minsta snudd på vilja när han är på planen. Det gör hans dåliga form mycket mer frustrerande och går därför inte att försvara han, åtminstone inte jag. Så det har inget med den dåliga formen att göra, det har med inställningen. Sen räcker det inte med att vara en poängspelare för att kunna ta en plats i mittfältet i Barcelona, man måste bidra med mer spelmässigt än vad han gör annars hämmar man bara spelet precis som han gjort. Om han utvecklas spelmässigt samtidigt som han klarar av att stå för de "poängen" så är det underbart. Men om han bara ska stå för poäng, och spela som han hittills har gjort så är jag inte för att får stanna kvar i klubben eftersom det inte räcker för mig. Det är min åsikt. Nu är det läggdags.
Barcelona Hetfield
2013-04-02 01:10
Återigen, det är därför Cesc är en poängspelare. Han dominerade i antalet assist och poängskörd varje år i PL. Poängspelare innebär att man kanske inte alltid är involverad i spelet som t.ex: Iniesta och Xavi, men att man slår de avgörande passningarna och gör målen som varken Iniesta eller Xavi gör. Jag tycker att Cesc erbjuder något som ingen mittfältare gör i Barcelona, och det är att han kan just stå får avgörande passningar och göra mål. Xavi och Iniesta är bäst i världen på att hålla i bollen och styra tempot, men några vidare poängspelare är de inte, ingen av de är några målgörare. En Cesc i bra form tillsammans med Messi och en till anfallare som kan göra mål, kan hota vilket lag i världen som helst. En Cesc i form kommer att göra mål och slå avgörande passningar, det är vad han är bra på, effektivitet och poäng. Nu blev det en lång diskussion om Cesc, men ifall han kommer till samma form som han var i höstas så lär väl folk återigen skriva om hur bra Cesc är, så det är väl bara vanligt. Jag har redan insett att Cesc inte är den som är involverad i spelet och kommer att dominera på det sättet, hans sätt att dominera är att göra mål och sätta andra spelare i positioner där de har bra mållägen. Gabriel Again, JAG (jag kan inte vara mer tydlig än så) ser inte Cesc som en lat eller ointresserad spelare. Jag förstår inte vad folk vill att han ska göra. Ska han springa mer? Är det vad som räknas som att "kämpa"? Anställ en maratonlöpare och sen ge honom en plats i laget som en "kämpare". Cesc har aldrig varit den där slitvargen, så jag förstår inte varför folk försöker relatera till hans intresse för laget. Pedro och Sanchez kan springa mer ifall de har en dålig match, det är deras spelstil, men man kan inte förvänta sig det av Cesc, han är inte byggd för det. Inställningsmässigt så förstår jag inte heller, ska han gå runt och le som en idiot? Han är i en SVACKA, sånt händer alla. När man är i en svacka så är det svårt att känna glädje, det händer alla. Cesc är en värdelös spelare i svacka då hela hans spel bygger på effektivitet och inte rörelse. Men när det klickar för honom så är han en världsklasspelare. Jag tycker att argumentet att han måste springa ett par km till varje match för att visa intresse är samma logik som att Messi måste göra fler nickmål för att visa att han är en bra målskytt.
Annons: