/spanien/barcelona/forum/7840.aspx/spanien/barcelona/forum/7840.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-05-13 18:40
Haha, vilket lag alltså. Förstår inte varför Valdes vill lämna. Så jävla dum men men, inte så att han är världens bästa målvakt direkt. Ter-Stegen alla dagar i veckan.
Barcelona Danne - Culé - 26
2013-05-13 18:37
Cule Messi y Alexis Han måste få bli av med oskulden snart!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2013-05-13 18:33
Haha, Pique är den lugnaste av de alla på bussen. Wtf? Fick han sova på soffan inatt eller? Shakira's fel :P
Barcelona NoGo™
2013-05-13 18:31
@Culé - Messi y Alexis

Han har väl en nu om jag inte minns fel :P
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-05-13 18:30
The women's team of Barcelona, who won the league title last week, will also take part in the street parade.

Kanske kan Xavi hitta en flickvän bland dem. :P
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-13 18:26
Firandet med engelska kommentarer
Lilla Fröken
2013-05-13 18:25
barca de Corazon (Barcelona) Döp dina båda tvillingar till Chygrynskiy, oavsett kön ... :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2013-05-13 18:20
Länk till firandet!
Real Madrid BB-Barceloneta
2013-05-13 18:05
Ska bli intressant och se vad Deulofeu får för roll i klubben nästa säsong, flyttas han upp till A-laget och krigar om platserna där eller fortsätter han som B-lagsspelare och kallas upp vid behov. Fördelen med att ha honom registrerad som B-lagsspelare precis som Tello var i höstas är ju att han kan få regelbunden matchträning i segundan om det visar sig att han inte klarar av konkurrensen i A-laget. Visst vore det ju roligare om han blev uppflyttad permanent men jag är inte säker på att det är den bästa lösningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2013-05-13 17:35
Santos har meddelat att nu kan lyssna på alla bud som kommer, och dom vill ha 50 milj €
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-05-13 16:43
Dinho the artist

En spelare som Reus? Det låter på dig som att vi pratar om en usel fotbollsspelare nu. Anledningen till varför jag vill ha både Reus och Neymar, bortsett från det faktumet att han är en otroligt duktig fotbollsspelare är pga att han är väldigt mångsidig och kan användas på flera olika positioner, både i anfallsuppsättningen som i mittfältsuppsättningen. Han har också egenskapen att kunna ta sig förbi sin spelare på samma vis som Iniesta och Wilshere har, så flyter han bara förbi dem och öppnar otroligt stora ytor för medspelare och skapar målchanser. Dessutom är han en bra lagspelare, bra på att pressa motståndarna, bra på att passa bollen, och han besitter ett bra skott också. Lägg till att han är ung och kommer att utvecklas ännu mer på det han redan är bra på.

Hoppas du är nöjd med svaret.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-13 16:35
€35 miljoner i utköpsklausul - bra jobbat!
Barcelona Diar Shekha
2013-05-13 16:31
OFFICIELT: Gerard Deulofeu har förlängt till 2017. Källa: Barcelonas officiella konto på Twitter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-05-13 16:21
Ingen exhibition match på FIFA hahahaha . Älskar såna utryck.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-05-13 16:17
Måste hålla med Hetfield. Det finns ingen chans att Barcelona ändrar på Cruijff-filosofin med 4-3-3. Det är hela Barcas själ, inte en exhibition match på FIFA 13. 4-2-3-1 är snarare gjord för kontringsfotboll där man vill vinna boll lågt för att sedan starta blixtsnabba kontringar med endast ett fåtal aktörer framåt. Det är ett spel som vi dels inte vill spela, och som vi inte heller behärskar. Tyckte det var uppfriskande när vi i höstas överlät initiativet oftare till motståndarna och fick mindre bollinnehav och mer böljande spel istället under Tito. Men säg mig en person som inte stört sig på detta under våren? Känns som att vi varit varken eller när det gäller vår egen grundfilosofi vs kontringsfotboll. Barca har känts identitetslöst senaste halvåret och det beror på att vi befinner oss i ingemansland för tillfället. Tito verkar inte veta själv hur han vill ha det riktigt, eller så vet han men lyckas inte nå ut till spelarna. Känns därför rätt meningslöst att diskutera formationer egentligen. Vad vi måste göra är att gå tillbaka till tryggheten i vårt bollinnehav och spetsa till några av positionerna med nya spelare och ingjuta nytt hopp i både fans och spelare inför nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2013-05-13 15:53
alltså, Gabriel, kan du upplysa mig kring varför vi ska värva en spelare som Reus? Jag förstår logiken i ett scenario utan Neymar, men båda två?
Barcelona barca de Corazon
2013-05-13 15:53
fan vad underbar ska få tvillingar så nu har man besällt barca body till min små som kommer innom 3 månader medan min andra pop0jke heter redan leonel undrar vad dom andra ska heta:)
Barcelona NoGo™
2013-05-13 15:52
De är redo för parad! :P

Mat först dock!
AndreMario
2013-05-13 15:40
Smutset visar sin rätta sida återigen
Barcelona Hetfield
2013-05-13 15:36
Jag vill inte vara taskig, men förstår inte poängen med att diskutera kring formationer. Barcelona kommer att spela som de gör, oavsett resultat. Man måste komma ihåg att Barcelona är inte bara A-laget, det är en hel organisation. Om man ändrar på A-laget, så måste man även ändra på B-laget och alla som är yngre. Det finns en anledning att allt ifrån A-laget till juniorerna spelar på samma sätt, och det är för att övergången till varje nytt steg ska vara så lätt som möjligt. Om man ändrar på hur A-laget ska spela, så kommer övergången till A-laget att bli mycket svårare. Visst är det intressant att diskutera det, och jag skulle personligen vara glad om man vågade ändra lite, men sanningen är att det krävs för mycket av en förändring för att det ska ske.
Barcelona Gabriel
2013-05-13 15:34
Det finns flera fördelar med den 11:an. Som Barcelonistas sa får vi helt plötsligt 5 spelare som är duktiga på att ta sig förbi deras motståndarspelare. I nuläget har vi 2, Iniesta och Messi.

Marquinhos är en ung och intressant spelare, jag har dock inte sett en endaste match av honom för att kunna uttala mig angående honom. Har enbart läst kommentarer och sett ett fåtal youtube klipp på killen, det räcker inte för att jag ska skaffa mig en uppfattning. Men that aside, så tycker jag att det är viktigt för dynamiken i laget att ändå ha en viss kontinuitet i laget. Med den 11:an jag skrev upp är det hela 5 nya spelare som går in i startelvan, bara det är en hel del. Dessutom blir det nästintill en omöjlighet att finansiera alla dessa värvningar; Ter Stegen, Hummels, Reus, Neymar och Marquinhos. Så som jag ser det nu är det fullt möjligt att få till oss Ter Stegen, Hummels och Neymar. Det hade även varit möjligt att köpa Reus, men då krävs det att man gör vissa uppoffringar i laget och ser sig om vilka spelare man kan tänka sig att sälja. Att då, dessutom, lyckas få in Marquinhos på den här listan ser jag som en omöjlighet.

Vad man däremot kan göra är att planera den värvningen inför nästa sommar, om han fortfarande finns på radarn. Man måste tänka flera steg framåt, det brukar jag ofta göra när jag tänker på spelarvärvningar till oss.

Current just nu den här sommaren är; Ter Stegen, Hummels, Neymar och Reus.

Vad kommer att ändras till nästa säsong? A whole lot faktiskt. Backlinjen kommer FORTFARANDE att behöva nytt blod, trots en värvning av antingen Thiago Silva eller Hummels. Så där ser jag det absolut inte som en helt ologisk grej att man finner intresse i Marquinhos, framför allt eftersom det även börjar bli dags att punga in på Alves. Då är Marquinhos perfekt av allt jag förstått då han kan spela både som högerback och mittback.

Sen finns det en hel del andra frågor man måste ställa sig själva. Hur kommer det att se ut på vänsterbackspositionen? Alba kommer att finnas kvar i flera år till, men hur kommer det att vara med Adriano? Antingen säljs han i år (vilket jag inte vill) eller så kommer han att säljas nästa säsong, helt hundra. Då kanske man behöver införskaffa sig en truppspelare till den positionen. Sen har vi Pinto som kanske försvinner, då ser jag det absolut inte som en dålig sak att vi värvar in Reina som hans ersättare. Vad som också hade kunnat vara ett alternativ är att köpa in en truppspelare till anfallet, då tänker jag på en stark targetplayer som accepterar Henrik Larsson rollen. Vem av dessa två spelare (vänsterback och centertank) bör bli vet jag inte än, men jag lär veta det när vi är mitt in nästa säsong.

Men spelare jag hade planerat till Barça hade varit, denna sommaren; Ter Stegen, Hummels, Neymar och Reus.

Nästa sommar; Reina, en mittback/ytterback (Marquinhos), en vänsterback och en centertank som accepterar rollen.

Sen ändras alltid vissa saker under säsongen, man vet aldrig vad som kommer att ske. Men så ligger tankarna hos mig just nu.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-05-13 15:30
Anfallet behöver inte förstärkas med mer än 1 spelare och det verkar bli Neymar. Han kommer nog leverera 20+ mål/säsong. Deulofeu, Alexis, Pedro, Tello, Messi, Neymar är mer än nog. Jag antar att Iniesta kommer spela i anfallet i stora matcher med Messi och Neymar så att Busquets, Xavi och Cesc får plats på mittfältet. Kreativiteten kommer öka, djupledslöpningar är Neymar bra på, han är snabb, hans bollkontroll skiljer sig enormt från Alexis och Pedro och även hans målsinne är överlägsen de två.

Annars måste Thiago, Montoya och Tello få betydligt mer speltid i ligan. Det är 3 enormt talangfulla spelare som skulle starta i många andra lag. Finns ingen anledning att Alves och Xavi ska vara de som spelar flest minuter per säsong när man har så duktiga unga ersättare.

Angående målvaktspositionen: Ter Stegen, Courtois, Guiata kommer inte sprida lugn i backlinjen. Mycket smartare att värva en som är 26+ och kan hantera ett hönsförsvar med sin rutin och lugn.
Barcelona Gabriel
2013-05-13 15:29
Ändrat inlägg...
Barcelona Vampíro
2013-05-13 15:27
Rosell (president): "Coaches will make a decision on Abidal, we have to accept that. Even if it's not to play, he can continue at the club."

Då är det Titos beslut om vad som händer med vår hjälte. Han om någon borde förstå.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-13 15:26
Kommer finnas livestream på Barcelonas hemsida över kortegen och firandet ikväll.

Dock kommer det inte, som jag felaktigt skrev i matchrapporten, att firas inne på Camp Nou ikväll, utan det blir först efter matchen mot Valladolid på söndag.

Firandet börjar runt halv 7.
Barcelona enkos
2013-05-13 15:12
Jag spelar hellre 3-4-3 med två defensiva mf än 4-3-3 med en defensiv mf. Det är på mitten matcherna avgörs
Barcelonistas
2013-05-13 15:05
Gabriel

Ter Stegen
Alves - Piqué - Hummels - Alba
Busquets - Thiago
Reus - Iniesta - Neymar
Messi


Det mest intressanta med den här elvan är att vi har 5 spelare i det offensiva spelet som kan ganska lätt ta sig förbi sin spelare. Thiago-Reus-Iniesta-Neymar-Messi. Vi alla vet hur bra Messi redan är men med denna elva så hade Messi fått ännu mer ytor att jobba på och hade dominerat ännu mer.


Vi har minst 100M att investera för, och då inkluderar jag spelar försäljningar. Vi kan utan problem köpa 3 av dessa 4 spelare, men för att vi ska köpa in all 4 så kräv det att vi lägger upp lite mer deg.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-05-13 14:47
Om vi ska spela 4-2-3-1 ska enligt mig Messi vara tia. I så fall värvar vi in en renodlad striker, stark, snabb och bra i boxen som vet hur man gör mål. Messi blir mer av en playmaker, tror den rollen skulle passa honom bättre. Vill vi få ut all potential Messi har så ska vi sätta han strax nedanför en anfallare. Han lär fortfarande göra sjukt många mål men vi kan använda oss mer utav hans genomskärare och han får komma rättvänd mot motståndarbacklinjen. I stort sett samma roll som han har nu men med en striker på planen blir Messi svårare att markera, och han behöver inte fokusera lika mycket på att vara målskytt.

Ter Stegen, Hummels och en ny striker. Lewandowski eller Cavani tror jag skulle passa väldigt bra i laget. Stora men rörliga anfallare, duktiga med boll och duktiga på att skapa chanser. Bra på huvudet. Köper vi in en av dem tycker jag inte det behövs en ytter, då Alexis och Pedro blir mer traditionella yttrar och inte behöver glänsa lika mycket, utan bredda, ta löpningar bakom backlinjen, kombinationspela med ytterbackarna och slå inlägg på anfallaren. I mitten så står Messi och Iniesta för det kreativa medan Lewy/Cavani står för spetsen där fram.
Barcelona enkos
2013-05-13 14:40
Messi slog upp lårskada
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-13 14:23
Gabriel Intressant, hade också velat se en ändring i vårt spelsätt tills nästa år. Har dock inga större förhoppningar om att det kommer ske, men man vet inte. Tito sa någonting om att han skulle göra lite taktiska drag under hans andra år
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: