/spanien/barcelona/forum/7827.aspx/spanien/barcelona/forum/7827.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Valdés
2013-05-16 14:35
el Flaco - Me, Myself and I; jag säger inte att Rosell är ofelbar, är själv kritisk till att han försvårat medlemskapet och skapat en relation till Boixos Noise. Att stödet gått ner senaste året är naturligt eftersom laget presterat sämre resultat, jag minns själv resultaten från Laportas misstroendeomröstning.

Många styrelsemedlemmar (och fd vänner) valde att protestera mot Laporta genom att lämna sina poster under hans styre - är han verkligen en positiv ledare. Och jag vet att du brukar lyfta fram Sandro som opportinist men hur ser du på Laportas gränslösa utspel i media och strävan efter politiska framgångar. Och jag vet att du också är kritisk mot Rosells relation till Boixos N men hur ser du på att Laporta lät tillsätta en fascistisk svåger, Alexander Echevarría, till en ledningspost (vilket han senare försökte dölja).

Skall man mäta sportsliga framgångar så har Rosell 5 år på sig att minst vinna 2 ligasegrar och 1 en CL för att komma upp i samma summa tunga titlar som Laporta. För att göra detta så krävs omfattande förändringar i spelartruppen över de närmaste åren. Och jag hoppas att man vågar satsa på unga och hungriga spelare såsom; Ter Stegen, Marquinhos och Neymar.

Diar Shekha; jag tycker inte att Sanchez var värd 30 miljoner euro men när man värvade honom så hade han utsetts till Italienska ligans bästa spelare och det fanns andra klubbar, framförallt Manchester City, som var beredda att betala betydligt mer varför 30 miljoner var ett bra pris för honom DÅ. I jämförelse med Laporta så är Rosell känd för att vara en mycket bra förhandlare - Rosells värvning av Ronaldinho är förmodligen fotbollsvärldens bästa medan Laportas värvning av Zlatan förmodligen är fotbollsvärldens sämsta.

För att kunna värva spelare och renovera en arena så behövs intäkter. Investeringar i nya spelare och en ny arena skapar på sikt möjlighet till större intäkter. Enkla och mycket grundläggande samband när man pratar ekonomi.

Jag förstår grejen med Abidal, i mina ögon är han en STOR människa. Han symboliserar mycket av positiva värden men jag tycker att man framförallt skall tänka på vad spelare kan bidra med rent fotbollsmässigt när man bestämmer en spelartrupp. Det är en självklarhet att erbjuda honom en anställning inom klubben efter vem han är och har bidragit med men att låta honom ingå i en förmodat nedbantad spelartrupp är något helt annat.
Barcelona Corazon
2013-05-16 14:30
[QUOTE=addeh]Det ElRaval skriver är faktiskt väldigt intressant, och det är något jag tror kan komma att påverka Thiago väldigt positivt. Som det är nu är han fullständigt överlägsen vad gäller teknik i laget. Ansluter då Neymar får han helt plötsligt en lekkamrat på ett annat sätt, och jag är övertygad om att jag inte är den enda här inne som får det att vattnas i munnen av tanken på vad Thiago & Neymar hade kunnat åstadkomma tillsammans. Camp Nou hade älskat det.


Sant det skulle vara fantastiskt visa stunder av matchen tills vi inser att det raka spelet fortfarande inte finns . Å återigen kommer vi börja med att det inter finns en lång, en killer inga inlägg bla bla du vet resten.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-16 14:26
När man läser om Iker Casillas och hur en del fans tvivlar på hans tillgivenhet så blir jag faktiskt orolig. Hans tillgivenhet till Madrid och allt för vad Madrid står för finns i en spelare som Iker Casillas.

Skulle han läcka ut storys till tidningarna? Varför anklagas inte Mourinho för det? Han om någon har flörtat med att lämna Madrid i två år och alltid pratat om England.

Ikers reaktioner mot Dortmund var underbara att se. Man får ta det i perspektiv - Madrid var bombsäkra på att de skulle ta La Decima i år. En Champions Leauge-final som Iker Casillas skulle se från bänken och alla bilder från "La Decima" skulle pryda Sergio Ramos som lyfter bucklan, Cristiano Ronaldo och José Mourinho. Inte ikonen, inte kaptenen.

Förstår ni då hur stort det är? För mig är han en legend utan dess like. En speciell spelare som förtjänar all respekt.
Barcelona Pep #4
2013-05-16 14:13
Den nya tränaren eller Tito måste införa det rakare spelet vi hade med Deco Ronaldinho Etoo.

Thiago,Neymar,Messi,Iniesta,Cesc tycker jag vi bygga spelet runt. En ny generation som kan bli bättre än någonsin.
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-16 14:02
Pep, The Creator

Jag tror inte det blir några problem med den delen, visst han är väldigt divig. Men så ung som han är och ny i klubben, så när kung Puyi kommer och drar honom i nacken springer han nog livet av sig på planen :)'

Slitandes är en av orsakerna jag vill ha Hummels, älskar verkligen den där "tyska attityden" att ge allting på plan tills 90min. Ger blanka fan i att offra en kroppsdel för att gå in i en närkamp.
Visst jag gillar samba/tiki-taka mera men det behövs verkligen lite sånt där i vårt lag emellanåt. Känns som vi inte haft det sen Motta lämnade.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 14:00
@barcastuff: Barcelona could reactivate the transfer of PSG centre back Thiago Silva (28) after the player expressed his wish to join Barcelona. [md] Och nu börjar det igen...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona YYEA
2013-05-16 13:58
Helt otroligt.
Barcelona Pep, The Creator
2013-05-16 13:56
Occi

Lugn nu han har inte ens skrivit på än.

Annars så vet inte vad jag tycker om vi värvar Neymar, jag vet att han är grymt teknisk och bra dribbler men sliter han? Som Alexis? Som Pedro? Visst kan han bli som Ronaldinho men han kan även bli en ny Robinho. Den som lever får se...
Atlético addeh
2013-05-16 13:49
Det ElRaval skriver är faktiskt väldigt intressant, och det är något jag tror kan komma att påverka Thiago väldigt positivt. Som det är nu är han fullständigt överlägsen vad gäller teknik i laget. Ansluter då Neymar får han helt plötsligt en lekkamrat på ett annat sätt, och jag är övertygad om att jag inte är den enda här inne som får det att vattnas i munnen av tanken på vad Thiago & Neymar hade kunnat åstadkomma tillsammans. Camp Nou hade älskat det.

1.70

Detsamma hörru. Håller allt koll på dig här inne. ;-)
Atlético addeh
2013-05-16 13:47
El Kaiser

"Håller med om Thiago. 33 matcher under en säsong där han missade ca 2 månaders spel pga skada samt tampas med Xavi, Iniesta och Cesc om speltid är inte fy skam."

Precis. Tito visade direkt när Thiago var tillbaka från sin andra skada hur mycket han tror på honom genom att spela honom i sju-åtta raka matcher. Och om vi tänker tillbaka hur det sett ut under våren, så är det få matcher som Thiago inte spelat alls. Däremot hoppas jag att brassespanjoren, efter ett lyckat EM-slutspel med U21-landslaget och en ordentlig försäsong, bara kommer bli ännu bättre nästa säsong och förhoppningsvis får han då också mer ansvar.

Spelar Xavi på den allra högsta nivån kommer det bli svårt för Thiago att ta plats. Det som däremot skulle irritera är om Cesc får speltid före Thiago i fel position bara för att han heter Cesc Fàbregas, värvades in för sjuka summor och sitter på en högre lön.

Rambla

Skönt det. I sådana fall får MD gärna fortsätta att sätta press på Vilanova. Jag tillhör den skaran som tror att Thiago snarare är en som på lång sikt kommer ta över rollen efter Xavi (läs inte ersätta) och inte Cesc.
Barcelona Occi
2013-05-16 13:44
Neymar kommer bli en legend likt R10 om han spelar för oss. Är övertygad
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 13:36
Addeh Kul att höra av dig igen, amigo! Barca o Mort Stegen är min absoluta favorit mellan stolparna. Det faktum att han läser spanska kan inte vara en tillfällighet men det behöver ju hellre inte betyda så mycket mer än att han är en av kandidaterna. Han och Hummels vore helt fantastiska tillskott. Denna sommaren kan bli hur intressant som helst, men man lär slita sig i håret mer än en gång över att klubben inte agerar (så som jag anser vara) korrekt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2013-05-16 13:35
Nej hoppas på att Thiago är kvar.
Han och Neymar tillsammans kommer visa upp så mycket spelglädje så det är otroligt.

Neymar kommer inbringa det där som vi har saknat sedan Ronaldinho lämnade. Den där brasse spontaniteten.
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-16 13:21
Ter Stegen har tagit spanskalektioner senaste månaderna, låt oss hoppas att det inte är en tillfällighet. Eller ja Ter Stegen är inte kanske nr1 på min lista men jag skulle nog bli glad om han kom. Reina är ju ingen favorit iallafall..
Barcelona Rambla~
2013-05-16 13:20
addeh

Klubben har redan dementerat att de skulle lyssna på anbud för Thiago. Jag tror du kan sova lugnt i båten. :)

Självklart är det MD som försöker dra igång olika kampanjer för att det ska hända lite saker, de har tråkigt när de inte har något smaskigt att skriva om.
Barcelona Dinho the artist
2013-05-16 13:19
Mäktiga Messi
---
Smogen kanske syftade på att Benfica torskat 7 finaler i streck.
Barcelona Mäktiga Messi
2013-05-16 13:13
@Smogen:


Mannen jag spelade sist när barca mötte patetico madrid o vi låg under 1-0 då spelade jag liveoddset o vann 500 kr trotts att messi gick ut o vi va 10 man . och igår så var ju benfica mycket bättre än äckliga chelsea om du nu såg matchen , jag trodde dom skulle vända matchen som sagt om dom hade varit lite mer effektiva framför målet så hade jag vunnnit pengarna och du hade kunnat gratulerat mig
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-05-16 12:49
addeh/

Håller med om Thiago. 33 matcher under en säsong där han missade ca 2 månaders spel pga skada samt tampas med Xavi, Iniesta och Cesc om speltid är inte fy skam.
Atlético addeh
2013-05-16 12:42
Det har stått oroväckande mycket om en potentiell försäljning av Thiago de senaste dagarna, framför allt i Mundo Deportivo. Läste igår att många av er här inne reagerade på samma sätt som jag, men det tål ändå att tas upp igen. Vad är det egentligen MD försöker med? Egentligen tror jag inte Barcelona alls har för avsikt att sälja Thiago, det vore bland det mest korkade man kan göra, så jag utesluter inte att det MD försöker göra är att dra igång en liten "kampanj" för att helt enkelt lägga mer press på Tito.

Talangmässigt är Thiago i nivå med alla stora mittfältstalanger ute i Europa - Götze, Eriksen, Gündogan & Isco för att nämna några. Ni som påstår att brassespanjoren spelar för lite matcher håller jag inte med. Den här säsongen har Thiago spelat totalt 33 matcher, och då ska man ha i åtanke att han i höstas hade två jobbiga skador, och dessutom inte fick någon klockren försäsong på grund av OS. Förra säsongen spelade han hela 45 matcher, vilket är mer än vad många gör under en säsong.

Det stora problemet är dock att ge Thiago mer ansvar, ge han större utmaningar. I bortamatchen mot Zaragoza var han fullkomligt briljant, han dominerade totalt. Vi har sett detsamma i flera andra matcher under säsongen, framför allt de senaste månaderna då jag personligen tycker han bara blivit bättre och bättre. Men han måste ges större ansvar i de allra viktigaste matcherna. Jag är helt övertygad om att han är redo. Han kommer naturligtvis inte lyckas med det som Xavi gjort i snart ett decennium, men så småningom, om han spelas in i startelvan på allvar, kommer han å andra sidan tillföra något unikt med sin teknik och fart.

Jag hoppas och tror att ryktena som sprider sig i media bara är nonsens. Skulle klubben sälja Thiago för att värva in någon ny talangfull mittfältare hade jag tappat tron fullständigt. Då är det någonting som är allvarligt fel.

Och angående Neymar. När det ryktas så mycket som de gjort den senaste veckan, med detaljerade saker, brukar det sällan vara bullshit. Brassen är förmodligen detaljer från att redan vara klar, om han inte redan är det.
Barcelona koeman92
2013-05-16 12:42
Så frustrerande att kolla sport.es, mundodeportivo och SF varannan minut. Om man ändå kunde följa Neymar affären live...
Barcelona The Reporter
2013-05-16 12:37
Ronaldinho vibbar från Neymar.
Barcelona Messidinho_10
2013-05-16 11:52
Kolla in denna video med Neymar!! Och säg vem vill INTE se honom i Barca då, han dödar ju motståndarna stillastående!!
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 11:52
Valdes Av det jag läst och hört så var han ganska mycket förtjust i Scolari när Rijkaard hade problem. Men vi får se vad Vilanova och nästa coach under Rosell lyckas med. Du säger att Rosell har ej betalat mycket, tycker du på fullaste allvar att Sanchez var värt 35 miljoner Euro? Är det rimligt att betala 19 miljoner Euro för en reserv till Busquets? Inte nog med det så har Arsenal fått lite mer pengar för Song på grund av vår ligaseger.. Vi får se vad han betalar för Neymar, men det verkar inte vara ett bra pris direkt.. Om nu Rosell var verkligen tvingad till Qatar-dealen för att ekonomin var usel, hur kan han då bara ett år senare predika om renovera om Camp Nou eller eventuellt bygga en ny arena inom en snar framtid?Jag får inte ihop det.. Man betalar inte 35 miljoner euro för en medioker spelare om ekonomin är så usel. Du verkar inte ha förstått grejen med Abidal. Abidal har besegrat cancer två gånger och nu när han kan spela så ska vi skeppa iväg honom. Han funkar utmärkt som reserv och förtjänar minst ett år efter allt han har varit med om. Vi har haft spelare som DosSantos och Fontas i flera säsonger som inte har bidragit med ett skit men endå fått stanna kvar på grund av deras kärlek till La Masia och på grund av deras artighet. Varför ska inte Abidal få stanna? Han kan ju spela då och då och hjälpa försvaret till skillnad från vissa andra som har suttit på en läktare i flera säsonger. Varför har ingen velat få bort dessa nollor tidigare men nu när det gäller Abidal så förtjänar han inte att få vara kvar.. Glöm inte vad Abidal gjorde under Guardiola, varenda spelare i truppen ser upp till honom och ett år är det minsta han kan begära av klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 11:44
Desto mer intressant tycker jag det är att se vad som sker på backfronten. Thiago Silva uppges vilja gå till Barca och det har varit oroväckande tyst om Hummels ett tag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-16 11:36
Valdés/

Men i detta fallet är det tidningen El Mundo, som inte ska förväxlas med Mundo Deportivo, som har publicerat Sostres artiklar.

Sen är det väl tvärtom, att det är EMD, och hela Grupo Godó för den delen, som är mer pro-Rosell och anti-Laporta, medan Sport är lite mer neutrala. Där finns det mer blandad journalistik, får jag intrycket av i alla fall.

Dessutom bör jag tillägga att jag inte har någon vidare förtroende för denna juntan. Om jag måste välja mellan Rosell och Laporta väljer jag den sistnämnda, hands down. Och att döma av omröstningarna man har sett på Sport, och även här inne, så är förtroendet för Sandrusco inte den bästa. Missnöjet växer mer och mer. Något fel måste Rosell ha gjort.
Barcelona Valdés
2013-05-16 11:27
Diar Shekha; vad vet du, eller någon annan, om vilka tränare som Rosell skulle ha anställt. Och jag tror fortfarande att det finns andra tränare som skulle uppnått minst lika bra resultat som Rijkaard med den spelartruppen. Allt är relativt men i mina ögon är det ganska mycket att slarva bort dryga miljarden och likadant att själv festa upp miljontals kronor. Ekonomin var i kris när Rosell tog över. Angående val av tröjsponsor så går det att argumentera kring valet av företag – MEN det går det att göra om alla fotbollslags val av tröjsponsor. Sandro Rosell är med 100 % säkerhet minst lika mycket hardcoresupporter som vem som helst härinne………. så att han skulle valt att införa tröjsponsringen utan att vara tvingad till det är löjligt att påstå. Utan tröjsponsring hade vi troligen i bästa fall kunnat räkna med framtida sportsliga framgångar i nivå med A. Bilbaou. För vilken värvning har Rosell betalat ett överpris? Han har i samtliga fall betalat ett betydligt lägre pris än vad säljande klubbar skulle ha kunnat få betalt av andra klubbar – något som Laporta aldrig lyckas med. Santos och Fontas kommer troligen inte heller att få vara kvar eftersom man inte bedömer att de sportsligt bidrar till fortsatta framgångar. Hade varit ett intressant projekt att få se de senaste årens bästa fotbollsklubb koncentrera sin storsatsning på trevliga, ödmjuka och sjuka fotbollspelare. Se det som ett krav att minst ha haft cancer för att få vara kvar eller bli värvad. el Flaco - Me, Myself and I; det är väl känt att EMD är pro-Laporta och Sport är pro-Rosell. Vem som skriver sanningar är svårt att veta men det är, precis som du skriver, viktigt att vara källkritisk. Så länge Rosell är president är därför transferryktena i Sport mer att ta på allvar eftersom man har en bättre relation till den tidningen.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-16 11:20
Angående artikeln från el Mundo som någon länkade till igår om att Valdés lämnar pga styrelsen och bristen på feeling med Zubi så är det beklagligt om det stämmer. Men man ska dock ha i åtanke att journalisten som skrev artikeln, Salvador Sostres, har skrivit liknande artiklar förr där han kritiserar Rosell och lyfter fram Laporta. Om han gör det för att han genuint gillar Jan eller om han är en Laporta-trogen journalist är öppen för spekulation.

Men artikeln han skrev förra året om relationen mellan Guardiola och Rosell var ännu hårdare. Där stod det att Guardiola hade bett Rosell att inte annonsera att Tito skulle ta över under samma presskonferens som han meddelade att han tänkte lämna, men Rosell gjorde det ändå, vilket provocerade fram Peps ilska. Enligt Sostres ska de två även ha haft en konfrontation efter en ligamatch på Camp Nou där Pep ska ha sagt något i stil med "Jag tänker lämna utan att göra några uttalanden eller intervjuer och utan att skriva några böcker, men om du och ditt folk fortsätter att jävlas med mig, eller de jag bryr mig om, kommer jag öppna munnen".

Försöker inte smutskasta Sostres, han är säkert en bra journalist med bra källor och det mycket väl vara så att han berättar sanningen i båda artiklar, men man måste samtidigt vara lite källkritisk.
Barcelona Smogen
2013-05-16 11:10
Får vi Neymar och han inte floppar så kan man nog räkna med att Barcelona kommer bli oerhört populära i Kina o Japan etc. Kommer troligen dra in ofantligt mycket pengar. Men 60mille för någon som faktoskt kan bli en ny Robinho istället för en ny Ronaldo eller Ronaldinho? Njae...fast det är inte mina pengar så jag skiter i vilket, hag vill vara se bra fotboll. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messidinho_10
2013-05-16 11:06
Så jävla underbara nyheter att börja dagen med!! Barca har åkt till Brasilien för att ro hem NEYMAR!!! Ingen fucking Bayern München lr Real ska sno världens största talang framför näsan på oss!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2013-05-16 11:02
Tror inte vi behöver oroa oss även om priset skulle bli totalt runt 60mille. Saken är att man delar upp den summan. Ibland är det en större summa som betalas OM vi vinner te.x CL nästa år, ibland om vi vinner CL INOM kanske 2-3 år osv osv. Finns massa olika varianter.

Vi "sparade" ju in lite pengar förra säsongen då vi varken vann ligan eller CL eftersom både Udinese (Sanchez) och Arsenal (Fabregas) skulle få en viss summa ifall vi hade vunnit dessa titlar.

Neymar är en risk, det har jag alltid sagt. Ser hellre Aguero. MEN.... Neymar kommer betala tillbaka väldigt snabbt med tröjförsäljning osv. Finns nog en hel del barcafans i Brasilien också =)
Annons: