/spanien/barcelona/forum/7821.aspx/spanien/barcelona/forum/7821.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 08:44
57miljoner är rena vanvettet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2013-05-16 08:35
Angående 57M transfersumma, så blir det naturligtvis inte betalat på en dag. 10M har vi redan betalat sägs det, lägg till att 10-15M är bonusar om vi vinner CL, ligan osv (Alexis köptes för ca 25+11M). Det är då en summa på 35M i runda slängar som används av budgeten. Med tanke på Reals erbjudanden för Neymar så är det inte oväntat att priset måste ha stigit några miljoner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 08:24
Jonas Vadå, man förnekade ju ryktena?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mäktiga Messi
2013-05-16 07:59
fan jävla fitt Chelsea . jag skulle vunnit 600 kr om Benfica bara hade haft bättre skärpa framför mål
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2013-05-16 07:50
Sluta klaga över en ev. övergångssumma. Han kommer nog dra in de pengarna ganska snabbt ska ni tro.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-05-16 07:06
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal (Barcelona) Katastrof skulle jag säga
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-16 06:49
Barcelona sources deny reports that the club would consider to accept a good offer for midfielder Thiago (22). [radio intereconomia] Bra det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-05-16 03:32
Vill att klubben bara ska lägga upp på hemsidan:
3 nya spelare klara. Neymar, Ter Stegen och Hummels/Thiago Silva.
Hade varit en sån skön känsla. Typ "här är vi och vi ska ta tillbaka CL".
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 02:30
Blaugrana91 Sa inte Zubi och Bartemou(stavning?) att vi hade först 50 miljoner euro till spelarköp? Utöver det så skulle man även använda försäljningspengarna till spelarköp.. Jag gillar Neymar och jag vill gärna se honom i Barca, men jag hoppas att de skojar om 57 miljoner euro.. Neymars kontrakt går ut 2014 och det vore vansinnigt av Rosell att betala 57 miljoner för en 21 åring som har ett år kvar på sitt kontrakt. Jag tycker inte att man ska betala mer än 25-30 miljoner euro för honom, fan vi kan få Cavani eller Lewandowski för mindre än 57 :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-05-16 02:17
Rosell (president): "Neymar deal is done? I don't know, I won't say anything about Neymar now." #fcblive [via as]

Ojoj det där säger en hel del. Hade det inte var något på gång hade han nog bara sagt kort och enkelt att ryktena inte stämmer alls. Något är på G!

Santos' managing committee could today approve the deal on the transfer of Brazilian forward Neymar (21). The transfer fee is 57M. [sport]

Som sagt verkar hända grejer nu. €57 Miljoner var dock betydligt mer än vad jag väntat mig?? Lägg till att vi redan sägs ha betalat €10M för honom, totalkostanden för Neymar blir då alltså hela €67 Miljoner...!!

Nåväl allt tyder på att han kommer, men vi kanske ska ta detta med summan med en nypa salt tills vidare?

Klubbens direktör Toni Frexia gick idag ut med detta på en PK:

Toni Freixa: “FC Barcelona will have the best possible team next season”

" Next season we will have the best possible team to compete in all competitions,” declared Freixa. “Everyone needs to be calm. We’re working hard and the planning for next season is optimal.” Freixa, however, declined to reveal the size of Barça’s war chest on the grounds of divulging information that could “hurt the Club.” He added: “we won’t explain [that information] because then the market will know [how much money we have to spend]."

Bra att man inte går ut med någon exakt transfersumma, för då vet ju övriga klubbar hur mycket vi har. Vet dem att vi har mycket så kan dem enkelt sätta överpriser och vet dem att vi har lite mindre kan dem bara sätta ett högt pris för man vet att vi inte lägger dem pengarna.

Tror som jag har varit inne på tidigare att man inte kommer följa denna budget så strikt i år, i första hand kommer man nog värva det som behövs, samt sälja det som inte behövs. Bara Neymars summa spränger ju t.ex. budgeten från tidigare år ganska rejält...:P
AndreMario
2013-05-16 01:53
Nya hemmatröjan släpps 23:e maj :)
Barcelonistas
2013-05-16 01:49
Arsenal will sign 16 year old winger Josimar Quintero from FC Barcelona according to AS.com.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 01:48
Edit:Qatar-dealen*
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 01:43
Valdés
Som sagt Rosell må ha hämtat fantastiska spelare men med honom hade vi aldrig haft Rijkaard i fem år eller ens fått Guardiola. Vi hade istället fått Scolari och Mourinho.

Jag har inte sagt att Laporta är perfekt men jag tycker att han är tio gånger bättre än Rosell. Ekonomin var verkligen inte så usel som Rosell försökte få till även om Laporta hade slarvat bort en miljard nästan. Rosell använde det mer för att smutskasta Laporta så att han kan få mera fans. Jag hade accepterat Qatar-dalen om vi var nära konkurs eller något liknande men inte i den situationen som vi var då. Jag tycker att det är vidrigt att fixa reklam på en tröja efter hundra år och speciellt med tanke på att vi aldrig haft reklam tidigare. Och av alla länder så drar han till ett land som är diktatur och ett land som är emot mänskliga rättigheter. Vi gick från Unicef till Qatar-foundation, nice logik.

Du säger att man inte ska klandra ledningen för våra värvningar men samtidigt väljer du att kritisera Laporta för Hleb och co, jag får inte ihop det. Vad ska Laporta göra för att 95 procent av Guardiolas värvningar floppar? Många av de du nämner på din lista var ju Guardiolas köp.. Rosells värvningar har också floppat och han har också betalat överpris.. Hur kan man köpa en reserv till Busquets för hela 19 miljoner euro? Eller betala 35 miljoner för Sanchez? Som Sagt, ska man kritisera Laporta för floppar då ska man inte hylla Rosell för lyckade köp för vi har förlorat mycket pengar där också. Under Rosell har vi köpt Mascherano, Afellay, Alba,Adriano, Song,Fabregas,Sanchez och alla har verkligen inte lyckats..

Jag har aldrig sagt att man ska förlänga med Abidal och sparka Tito Vilanova. Jag sa att om inte Abidal får nytt kontrakt då kan man lika gärna köra bort Tito också för han har ju med cancer. Vi har haft spelare i truppen som har varit trevliga och ödmjuka & fått stanna men det verkar ha kommit nya regler nu när det gäller Abidal. Vi har haft en nolla som Jonathan Santos på läktaren hela året i onödan och ingen har sagt något. Men Abidal som kan fortfarande bidra med något genom att vara en reserv ska inte få nytt kontrakt. Varför ska spelare som Santos och Fontas få vara kvar men inte Abidal?
Barcelona Valdés
2013-05-16 01:32
Diar Shekha; jag är osäker på om det är rätt att låta Tito fortsätta träna laget nästa år pga risk för återfall men det är trots allt stor skillnad på att låta en cancersjuk person träna ett lag och att låta en cancersjuk person ingå i en spelartrupp.

Laporta är en pajas gällande värvningar och festande. Att påstå att Rosell och Laporta är lika bra på att värva spelare är som att påstå att Messi och Ronaldo har lika bra speluppfattning.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 01:21
Barcelonito / Lucho Enrique 21
Jag riktade det inte mot dig utan mot de som nämner Laportas floppar hela tiden. Det jag är trött på är att Laporta är en pajas för att många av hans spelare floppade och att han spenderade mycket pengar privat enligt många. Visst det var jävligt dumt gjort att plocka in Keirrison och Henrqiue som inte ens har gjort en en säsong med laget tex. Men många av de som floppade var ju Peps värvningar, Chygrynsky, Hleb, Zlatan och även Casceres som kom efter Peps anställning om jag inte minns fel. Det var inte Laportas fel att Guardiola hade en känsla angående en av klubbens bästa spelare vid namn Eto'o. Man måste se helheten och inte bara klubbens floppar tex för Rosell har absolut inte varit bättre på den punkten.. Ska man kritisera Laporta för floppar då ska man inte hylla Rosell för lyckade köp (Sanchez,Song, Fabregas).

Det här med Tito. Om Abidal ska få lämna på grund av sin hälsa, varför ska då Tito få vara kvar? Tito åker ofta till New York för behandling och det finns inga garantier. Med all respekt för Tito men en klubb som Barcelona kan inte ha sin tränare i NY en gång i månaden. Vad gör vi nästa år om Tito får bakslag igen (hoppas verkligen inte det)?
Barcelona Valdés
2013-05-16 01:12
Diar Shekha ; Utan Rosells värvningar av Ronaldinho, Marques, Deco och Edmilson så hade Laportas presidentsejour blivit den kortaste någonsin och hade han fått som han ville med värvningar av Ayala, Albelda, Aimar och Vicente så hade han också REDAN DÅ förstärkt klubbens redan svaga ekonomi.

Rosell har vågat ta obekväma beslut i form av ex tröjsponsor i syfte att förstärka klubbens ekonomi vilket möjliggör framgångar på planen vilket flertalet supporters nere i Barcelona stöder. Att han tog ifrån Cruyff hederstiteln förstår jag också eftersom det var något som Laporta var ensam om att bestämma. Varför skall Cruyff ensamt få den utmärkelsen,det finns hur många legender som helst inom klubben och borde inte medlemmarna rösta om den typen av utmärkelser.

Värvningen av Fabregas försökte Laporta sig på under ett flertal år genom att erbjuda betydligt större pengar än vad Rosell till slut lyckades med. Går man tillbaka till tiden för värvningarna av Fabregas och Sanchez så var hela forumet i ett lyckorus, att de hittills inte slagit väl ut kan man inte lasta ledningen för. Värvningen av Song är svårare att förstå men inte i närheten av tidigare nämnda katastrofer såsom; Hleb (15 milj euro), Caceres (17 milj euro), Keirrison (15 milj euro), Henrique (10 milj euro), Chagrinskiy (25 milj euro) eller Zlatan (49 milj euro + Etoo).

Du tycker att man skall sparka en cancersjuk tränare men förlänga kontraktet med en cancersjuk spelare som knappt spelat en match de senaste två åren. Om man går igenom spelartruppen så tror jag att det finns fler som övervunnit stora personliga utmaningar och sjukdomar - varför inte satsa helt på det, la ligas sjukaste lag. Man gjorde rätt som erbjöd Abidal en kontraktsförlängning förra gången men tyvärr har laget lidit av det då man saknat (ytterligare) en mittback i spelartruppen. Tycker inte att han skall erbjudas en kontraktsförlängning utan en alternativ tjänst inom klubben.

Ser fram emot sommaren och tror och hoppas att Rosell kommer att lyckas värva lika framgångsrika spelare som han tidigare gjort.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-05-16 01:08
Ni och ni.. tror jag klargjorde ganska tydligt vem jag föredrar... Om du vänder om på din mynt så kanske du ser Caceres, Keiresson, Henrique, Chyg, Hleb mm. Förstår kritiken mot Rosell, men jag förstår även de som kritiserar Laporta. Han spenderade inte bara på dåliga värvningar, han spenderade ganska mycket pengar privat också. Ingen av de är felfri, Rosell ska ha mycket skit för hur han har behandlat Abidal, för att man inte skapade ny utmaning för Pep och förnyade laget lite redan förra säsongen. Köper inte det med Tito, där har Rosell agerat rätt, man blir stolt att han får stanna i klubben och spelarna löser situationen bra även om CL gick åt helvete. Angående tröjreklamen: Laporta var först med den idén och hade kommit överens med Beijing 2006 på tröjan. Han fick mycket skit och han hämtade Unicef och räddade sig själv lite. Man kan se det såhär att Rosell i o m Financial Fair Play och klubbens dåliga ekonomi tog skiten på sig och gjorde den jäkla dealen ingen annan vågade göra!
Barcelona Leo y Cesc
2013-05-16 01:06
Pending a few details, Barcelona forward David Villa (31) will join English club Tottenham this summer. [ser]

15 milj euro varsågod..
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 01:02
Barcelonito / Lucho Enrique 21
Det är exakt det jag menar. Han är mer en ekonom än en president. Hade han varit en riktig president så hade han aldrig gjort deal med Qatar. Hur fan kan man sälja sin historia för lite pengar? Det roliga är att han predikar så mycket om att ekonomin är dålig men å andra sidan så vill han renovera om Camp Nou eller bygga en ny arena.. Han åker inte ens på bortamatcherna och hade han haft ett hjärt hade Abidal fått ett nytt kontrakt nu.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 00:57
Barcelonito / Lucho Enrique 21
Visst det var Rosell som fixade Ronaldinho och han har var med i början. Rosell var dock inte kvar tex när vi vann trippeln efter två usla år, folk måste se det också och inte bara Rosell hämtade Ronaldinho och flopparna.. Rosell ville tex sparka Rijkaard och hämta in Scolari..

Flera av de som floppade under Laporta var ju Guardiolas köp så det är inte bara deras fel, men självklart ni ser ju bara en sida av myntet. Guardiolas största svaghet var att värva och han misslyckades med nästan varenda spelare.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-05-16 00:51
Diar Shekhta Jag gillar också Laporta mer för att han var en bättre supporter än Rosell men nästan hela inledningen av ditt inlägg faller på att Rosell faktiskt var en del av den ledningen som skapade världens bästa lag tillsammans med Laporta. Rosell är den som hämtade Ronaldinho för att dra till med ett exempel. Laporta ställde sig upp och applåderade Eto'o när han gjorde 4 mål på en halvlek medan Rosell knappt rörde sig ur sin jävla stol när Abidal gjorde comeback. Därför gillar jag Laporta mer!
Barcelona Diar Shekha
2013-05-16 00:44
Valdes Är du på riktigt när du säger att Rosell är bättre än Laporta på det mesta? Vad är det Rosell har gjort som är så speciellt? Laporta tog över laget 2003, vi hade nästan bara skulder och med små medel gjorde han oss till historiens bästa lag. Han tog över laget vid ett tillfälle där vi inte ens var ett topplag i la liga längre och kolla vad han gjorde med hjälp av Txiki och Cruyff. Många är rätt duktiga på att ta fram Txikis floppar och såga honom. Glöm inte att det var han och Cruyff som tipsade om Guardiola och valde att behålla Rijkaard. Det gäller att pricka in helheten och inte peka på några floppar. Ja,Laporta och hans ledning gjorde mer än att spendera klubbens pengar. Det är rätt roligt att folk ogillar honom just på grund av det men vägrar se det sportsliga tex. Vad är det Rosell har gjort som är så speciellt? Han fick allt på ett silverfat och han har bara förstört klubben. Han spottade på våran historia och själ, han gjorde deal med ett land som är emot mänskliga rättigheter, jag äcklas av sånt. Ska vi nämna hans floppar då? Fabregas,Sanchez och en onödig Song? De skötte Titos situation på ett patetiskt sett och de tänker ge honom ett år till när killen åker till NY en gång i månaden för kontroll.. Sen det här med Abidal. En kille har kämpat mot cancer två gånger och nu när han kan spela så ska vi kasta iväg honom. Jag skäms, skäms, skäms och återigen skäms över det. De ger kontrakt till nollor som Santos som spenderar en hel säsong på en läktare men inte till Abidal. Pinsamt är bara förnamnet och efternamnet är patetiskt. "Mes Que on club" är årets myt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2013-05-16 00:38
@Barcelonito / Lucho Enrique 21 Jo jag förstår men det var samtidigt inte många som trodde att Andrés skulle bli såhär bra heller. Vid den tiden så ansåg de flesta att Fábregas var den bästa unga mittfältaren och han var i i princip ordinarie i VM 2006 medan Iniesta bara fick ett par minuter i samma mästerskap. Spola fram några år och Iniesta är flera nivåer bättre än sin Cesc. Sånt är alltid svårt att sia om, idag är det Isco, Götze, Gündogan som är bäst i sin generation om några år kanske det skiftar. Förhoppningsvis så vet Tito vad han gör och lyckas utveckla Thiago till den världsspelare vi vet att han kan bli. Det krävs dock tålamod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Explict
2013-05-16 00:33
Ingenting förvånar mig längre när det gäller FC Barcelona och värvningar. Jag skulle nog inte ens bli förvånad om vi går för Reina och betalar med Thiago, Tello samt 100 miljoner. Har gett upp hoppet om smarta värvningar när det kommer till den här klubben.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-05-16 00:25
Vampiro

Jag menar på att Iniesta var en bättre spelare och Thiago kommer inte att vara bland världens 3 bästa spelare 3-4 säsonger i rad i framtiden. Därav kan man inte jämföra deras situation, inte pga. skadesituationen utan kvalitén rent fotbollsmässigt.

Thiagos stil ser mer nonchalant ut än vad han själv egentligen är och jag tror att många missuppfattar hans spelstil lite. Däremot borde han många gånger ändå ta det som är enklare, det gjorde Iniesta i början och det har lönat sig. Man ser tyvärr honom slå felpass på mittplan lite för ofta.

Jag tror på Thiago, han är en fantastisk talang och han kommer förhoppningsvis få sin status och startplats om ett par år. Tills dess får han lära sig vidare av mästarna och vara tacksam att det är Xavi och Iniesta han lär sig av. Bara det borde garantera att även Thiago kommer bli en stor spelare.
Barcelona Valdés
2013-05-16 00:23
Konspirationsteorierna haglar härinne och många verkar ha en väldigt bra inblick i vad som sägs och tom vilka tankar som uppstår hos nuvarande och tidigare ledning. Flera påstår att Sandro Rosell skulle vara maktfullkomlig men hur många av hans medarbetare i ledningsgruppen har hittills valt att lämna med motivering samarbetsproblem och vilken klubbpresident i FC Barcelonas historia har haft flest antal medarbetare som valt att lämna ledningsgruppen just pga detta - säger ganska mycket om hur man är som person.

Många härinne verkar vilja återse Txiki och Laporta utifrån deras lyckade värvningar och då antar jag att ni tänker på; Hleb (15 milj euro), Caceres (17 milj euro), Keirrison (15 milj euro), Henrique (10 milj euro), Chagrinskiy (25 milj euro) eller Zlatan (49 milj euro + Etoo). Att jämföra med Rosells tidiga värvningar av; Ronaldinho (33 milj euro), Marques (8 milj euro), Deco (20 milj euro), Edmilson (10 milj euro) eller av Alba (14 milj euro).

Sist jag var i Barcelona så träffade jag Joan Laporta hos frisören. Han var kortare och tjockare än vad jag föreställt mig. I jämförelse med Rosell så har Laporta betydligt mer karisma och mer fingertoppskänsla i val av tränare men i övrigt så är han i mina ögon sämre på nästan allt som handlar om att sköta en fotbollsklubb. Om han ställer upp i nästa presidentval så blir det intressant att få se vilka spelare han falskt kommer att utlova att värva den här gången. Vem minns inte Beckham, Henry och Henry och Henry (och till slut kom en mycket åldrad Henry) eller Fabregas och Fabregas och ......
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-05-16 00:21
Första o enda gången jag såg Barca spela live var i ligan matchen hemma mot Sevilla oktober 2011. Ni minns målvakten i Sevilla som gjorde sitt livs match o Messi(så klart)missar straff på slutet o hela festen slutar 0-0. Den som mest hade imponerat på mig den kvällen var utan tvekan Thiago Alcantara. Killen var magisk på alla sätt. Teknisk, lugn med en enorm självförtroende. Jag vet inte vad som hänt, men han har sen dess bara blir sämre o sämre imo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-05-16 00:12
Thiago tycker jag klarar av att spela dom här lite mindre matcherna vilket han gör otroligt bra. Men han har medverkat i alldeles för få matcher för att man ska kunna dra några slutsatser om honom, dom få gånger jag sett Thiago mot bra motstånd så har han inte imponerat till 100 på mig. Men det kan ochså bero på att Thiago spelar för få stor matcher ochså så man ska nog ha tålamod med Thiago.

Iniesta är ju en one of a kind, han kunde dominera stora matcher utan problem. Minns fortfarande hur han klädde av Pirlo i Cl semifinalen 2006 där han dominerade mot Milan. Att han inte fick spela finalen berodde på att Frank ville spela lite annorlunda då det var Arsenal man mötte, Iniesta blev ju ochså väldigt besviken att han inte fick starta.
Barcelona Vampíro
2013-05-16 00:11
@Barcelonito / Lucho Enrique 21 Det är jag medveten om men tror du han hade fått lika mycket speltid om inte Xavi missat 5 månader av säsongen? Både Van Bommel men även Motta gick före honom i flera tuffa matcher, speciellt i CL. Menar bara att Thiagos situation påminner en del om Iniesta vid den tiden, en oerhört talangfull spelare som tyvärr får sitta på bänken rätt ofta.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: