/spanien/barcelona/forum/7816.aspx/spanien/barcelona/forum/7816.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Coach Pep,
2013-04-24 00:43
Grabbar... Om Pep tappade sitt hår på fyra år, så kommer Pique se ut såhär efter säsongen.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-04-24 00:41
Varför drar alla upp gamla spelare när vi torskar? Vad hade tex Etoo gjort ikväll? Ni är väl medvetna om att vi har vunnit CL med Pedro och Villa? Eller saknade ni Etoo och Henry också då. Kom igen.. Livet går vidare, vi kan inte rå för vad Guardiola har för "feeling"..

Jag måste ta och kritisera hela klubben ikväll. Vi börjar med pajasen Rosell, killen flinar när vi ligger under med 4-0. Vad fan är det för något? Garvar han åt vår patetiska insats eller tror han på ett mirakel? Det är Rosell som har ställt till det för oss och han är en pajas. Vad är det där för jävla president? Att folk har stake och nämna honom i samma mening som Laporta. Rosell är DÖD för mig och jag kommer inte svara mer på folk som tycker att Rosell är "bättre" än Laporta.

Tito Vilanova. Ärligt talat vad var det där för taktik? Varför ska det jämt ta så mycket tid tills vi förändrar något? Hur kan David Villa komma in först efter 83 minuter? Hur och Varför? Varför hamnar en kille som Tello på läktaren? Han har ju fan varit en av de bästa under Messis frånvaro. Hur kan ett lag som Barcelona inte ha ett skott på mål? Tito Vilanova behöver ta tag i saker innan det är försent, hur kan man slänga in en anfallare först efter 83 minuter?

Vad är det egentligen Vilanova vill med Barca? Jag kan ju självklart inte bedöma honom efter allt som har hänt men en sån här kväll förtjänar han kritik, även om det är väldigt svårt och analysera hans säsong med tanke på hans cancer. Men hur mår Tito egentligen? Klarar han av att leda Barca? Jag tycker att han ska fortsätta så länge han känner sig 100 % frisk och redo. Jag vill inte att han ska "förstöra" sitt liv på grund av oss och han bör tänka på familjen i första hand. Är han orolig för sin hälsa så är det bättre och lämna laget istället för att riskera sitt liv. Jag vill inte att vi ska stå där nästa säsong utan tränare i fyra månader igen. Det är dags för klubben och GÖRA lite saker nu för fan.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-24 00:29
Tappade respekten för Rosell för längesen. Ja, det var när vi fick "Qatar Foundation" påtryckt på vår vackra tröja. Från att ha haft den mest respektabla reklamen till att ha den mest pinsamma, endast för att få deg. Jag har liksom inte blivit förvånad av Rosells beslut de senaste åren. Skulle jag sitta och skriva en bok om vår kära Rosell, hade den varit bäst säljare och fått J.K Rowlings böcker om Harry Potter se irrelevanta ut.

Som sagt det första initiativet att utvecklas som klubb och få fram den nya generationsväxlingen är att bli av med huvudpersonen Rosell. Alla i ledningen skall sparkas långt, långt bort från Barcelona. Det har gått över gränsen nu!
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2013-04-24 00:28
Pep #4 //

"Jag sammanfattar matchen med en mening. DET ÄR DAGS FÖR EN GENERATIONSVÄXLING!!!"

Jojo. Vilka ska vi byta ut då från föregående generation?
Dom enda som är till åren eller börjar bli det är Alves, Puyol, Villa, Abidal och Xavi. skulle knappast kalla det för en generations växling, och utrensning ur truppen är vi inte heller i behov av. Bara en 2-4 spelare som borde anlända och lika många som borde lämna. Dock är inga av åldermännen förutom kanske abi och villa här ovan några av spelarna som borde lämna. Utan snarare spelare vi inte har någon nytta av eller som underpresterar som Song, Sanchez, Afellay etc
Barcelona basaric - "el guaje"
2013-04-24 00:22
Senaste gången Barcelona släppte in fler än 60 mål under en säsong var 2001/2002. Då kom laget fyra i den spanska ligan.
Barcelona Napao
2013-04-24 00:21
Om ledningen inte fattar att man måste skaffa backar nu så kommer dom aldrig fatta det,basaric - "el guaje" skippa antisemitiska dyngan.
Att Barca åkte ut idag borde inte förvåna för Barca var illa ute både mot Milan o Psg ,försvaret som brukar vara en av Barcas starkaste delar har inte varit bra och det hjälpte inte att man köpte mittfältare för att sedan spela dom som backar.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2013-04-24 00:18
petersays //

Absolut inte ömmare tå än någon annan. Dock tycker jag man skall dela ut ris och ros där det förtjänas och här är du ute och cycklar. Visst priset va högt för Villa men att peka ut honom som en usel affär som kosta pengar och inte gav någon avkastning är nog mer en reflektion av dina personliga förutfattade åsikter om Villa snarare än baserat på ren fakta. Barca köpte en spelare som under tiden va La ligas och Spaniens bästa anfallare. Dom gick från en säsong med uppenbara brister i anfallet till att vara snudd på ostoppbara säsongen därpå. Detta kan tillskrivas Villa då han precis som idag ger Barca en större variation i anfallspelet med sina löpningar. Det handla inte om målen, när man jämför skillnaden mellan honom och Zlatan. Men vill du så ska du ha klart för dig att Villa alltså gör 2 mer mål som vänster anfallare som Z gjorde som 9a. Barca blev kompletta med Villa på top och gjorde vår bästa säsong efter 09 under hela denna eran. Sen kom skadorna men det är inget man kan värna sig mot vem man än värvar! Villa misslyckad i Barca i sin helhet? = Nej!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-24 00:14
Xavi är nog mest lämplig att ta över och sprida Peps anda vidare till den nya generationen. Hans egenskaper på plan kan prägla det nya fräscha Barcelona. Tror att Xavi kanske håller 2-3 säsonger till för att sedan ta på sig kostymen och erövra Europa igen. Finns egentligen ingen som kan så mycket om klubben in och ut. Dessutom har han karisma som kan motivera den nya generationen och vara en bidragande faktor till eventuella titlar inom snar framtid. Så, min personliga favorit är vår egna mittfältsdirigent Xavi Hernández.

Barcelona Vampíro
2013-04-24 00:12
@Frodo Håller med hela inlägget. Det är lätt att göra en Pepe och sparka på någon som ligger ner men visst har man anledning att tvivla på Tito. Man har inte velat kritisera honom med tanke på det som hänt men vi har fallit igenom i varje match där motståndaren gjort det lite obekvämt för oss. Vare sig det vart Celtic, Madrid, Milan eller t.o.m PSG, som med lite mer rutin hade kunnat straffa oss rejält, så har vi varit väldigt lätta att störa och få ur balans under hela den här säsongen. Hungern från fjolårets dåliga säsong fanns där i höstas och vi lyckades vinna i stort sett alla matcher trots att spelet inte var på topp. Men det höll föga förvånande inte hela vägen. När det gick uselt efter nyår så lurade vi oss själva att det var avsaknaden av Tito som var problemet men faktum är att spelet sett likadant ut även med honom vid sidan. Risken finns nu faktiskt att vi med en inkompetent ledning förlorar allt det Laporta och Guardiola byggt upp under de senaste åren. Jag vill att Tito ska vara rätt man men han verkar inte kunna ändra en matchbild utan hoppas mer Messi och Andrés ska läsa det hela, vilket gång efter gång bitit oss i baken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Chrisicito
2013-04-24 00:11
Tänkte med på Bielsa. Hoppas på att spelarna går in med extrem beslutsamhet att vinna och återupprätta heder nästa match! Tyckte inte Messi såg fit ut idag i löpsteget. Tror ej han är helt återställd Edit: Känner väl dock att Tito ev kan få fortsätta om han har spelarnas förtroende. Hoppas Hummels kommer och ev ngn mer.
Barcelona Pep #4
2013-04-24 00:09
Jag sammanfattar matchen med en mening. DET ÄR DAGS FÖR EN GENERATIONSVÄXLING!!!
Barcelona Barieta
2013-04-24 00:06
Bielsa
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-04-24 00:06
Håller med om allt du skrev, och kan säga att det är en av de bästa inläggen här på ett bra tag. Men vilken tränare ska ersätta Tito?

Det är den stora frågan..
Barcelona Chrisicito
2013-04-24 00:04
Basaric är Roselll jude?
Coach Pep,
2013-04-24 00:02
Frodo

Tack.
Fais
2013-04-24 00:02
Frodo

Mycket fin analys!!!

Barcelona petersays
2013-04-24 00:01
Rivaldo_gudarnas gud
Villa verkar vara en öm tå för dig? Han gjorde två fler ligamål än Zlatan och det innabar alltså hela skillnaden mellan säsongerna menar du?

Jag tycker att Villa vara ett misslyckat köp, inte främst för hur han presterat, utan för hur han presterat i förhållande till sitt pris och sin lön. Slutdiskuterat från min sida.
Barcelona Lion24
2013-04-24 00:00
Frodo

Håller med till 100%. Mycket fint skrivet. Jag förstår mig inte på de pajaserna som alltid säger att det bara är spelarnas fel. En spelare sjunker ej så mycket av sig självt. Det är den taktiska biten och motivationen där vi ej räckt till. Och allt detta är Titos fel. Han har inte de stora taktiska kunskaperna som vi blivit bortskämda med och det ser ut som att han ej kan motivera sina spelare till max, som Pep gjorde.

Och då frågar jag mig: Lärde sig inte Tito nånting de 4 år han var tillsammans med Pep? Istället för att utveckla det han har fått lära sig så går han bakåt. Jag har också varit försiktig gällande Tito men kolla bara på våra stormatcher den här säsongen. Vi förlora supercupen mot Real, kom undan mot Milan med halsen i strupen, mot PSG så övertygade inte vi alls och nu så blir vi nästan bortspelade.

Nånting måste ske, och det snart!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-24 00:00
Det är väldigt dystert efter kvällens nederlag, men man får fortsätta hålla huvudet högt och stoltsera sig med att ha varit herre på täppan i en sån lång period. Vi har fått bevittnat magiska fötter i flera år. Vi har krossat vilket motstånd som helst med tennissiffror. Vi har dominerat, utvecklat och inspirerat flera klubbar med vår fantastiska filosofi. Nu är eran på väg mot sitt slut och flera spelare börjar komma till åren. En ny generation kommer att växa och ta över taktpinnen, sedan dominera världsfotbollen igen. Spelare som Thiago, Sergi Roberto, Tello, Montoya och Bartra kommer att träda fram på den stora scenen. Men, men vem skall leda det nya fräscha FC Barcelona? Jag själv tror på en sim spelar i laget för tillfället och den jag menar är naturligtvis inget mindre än Xavi Hernandez. Tito Vilanova får man tacka för allt han har gjort för klubben under tiden med Pep och efter. Han kommer att tillägna tiden med familjen inom snar framtiden och det är på grund av sjukdomen. Detta är ett tungt jobb för Tito. Han är intelligent, men det känns liksom att det inte finns någon närvaro när han ska tala med spelarna. Ingen motivation och inspiration alls känns det som när man ser spelarnas agerande på plan, det finns ingen hunger. Så, vilket initiativ ska klubben börja med? Vem ska ta över efter Rosell? Alla dessa frågor måste besvaras snarast. Vi kommer att fortsätta med samma strategi. Vi har identifierat oss med detta Spelsystem som har präglat oss. Jag är säker på att vår framtid ser ljus ut. I med- och motgång!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2013-04-23 23:58
Jag är inte förvånad över förlusten, jag tippade som sagt 3-0 till Bayern inför avspark. Det som gör mig frustrerad är att allt Guadriola byggde upp riskerar att rivas ner. Rosell då? Juden flinar efter att laget förlorat med 4-0.
Barcelonistas
2013-04-23 23:57
Frodo - håller med tror inte riktigt på att Tito har det där taktiska för att hålla kvar Barcelona som nummer 1 i världen. För som jag tidigare sagt så har han misslyckats stort i dom större matcherna.
Barcelona DM1982
2013-04-23 23:55
@AndreD:


Jag förväntade mig faktiskt också en förlust så det tog inte så hårt men det finns en annan anledning till att det inte känns så tungt.

När ett lag, som Bayern, tror på sitt spel och utför en perfekt match så kan man bara ställa sig upp och applådera deras spel. Det finns inget att anmärka på, de utförde allt perfekt. De spelade sitt spel istället för att parkera bussar och hoppas på någon kontring, det är beundransvärt.

När Barcelona förlorar mot Chelsea eller Inter i semifinal så känns det lite jobbigare. Inte för att det var just de lagen utan för att de parkerar bussen och chanser med kontringar. De slutar att spela sitt spel, de fullföljer inte sin fotbollsideologi. Det är bara trist att se och matchen blir därefter.

Nej, Bayern ska ha all heder för det sätt som de spelar och vinner.

Som sagt, bara att lyfta på hatten för den uppvisningen.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-23 23:54
Frodo Jag är inne på exakt samma spår. Håller med om precis ALLT du skrev.
Barcelona NoGo™
2013-04-23 23:54
Frodo

Klockrent skrivet!

+1
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2013-04-23 23:52
petersays //

Jag kunde inte bry mig mindre vad du tycker om Villa som spelare eller person. Fram till sitt benbrott va han helt lysande och starkt bidragande till dubbeln 2011! För mig har han gett valuta för pengarna och gav oss tbx lite av den spets som etoo bidrog med. Bara att kolla skuttet vi tog från det året vi hade Zlatan på top tills det vi värva Villa för att denna diskusionen skall va över. Du ville få fram att alla våra stjärnköp va misslyckade. Men Villa va inget misslyckat köp. Lika lite som Henry va det när han kom hit. Utan dessa spelare hade vi garanterat vart 2 cl titlar fattigare.
Coach Pep,
2013-04-23 23:51
Man är bara helt tom för tillfället, antar att chocken kryper fram när man vaknar imorgon. Men just nu kan jag bara småskratta åt det som just utspelade sig. Jag tänker inte klaga på en enda spelare ikväll för Bayern Munchen är inte fyra mål bättre än oss. Taktiken är åt helvete och Tito har inte tillräckligt med kött på benen. Sen sitter folk och klagar på Pique, hur fan ska han ensam styra upp denna hönsgård?

Största boven är självklart Rosell vars maktbegär har ställt till det för oss både på och utanför planen. Det här hade aldrig hänt under Pep, och jag tror inte att Pep ens lämnat om det inte vore för Rosell. Inga nyheter, men värt att understryka igen. Vår klubb har förvandlats till en jävla soppa, det är uruselt att man inte kan förvalta Peps arv på ett bättre sätt. Vår era förtjänade ett värdigare slut, men trots allt så har man varit förberedd efter hur säsongen sett ut. Nu kan folket i Katalonien sitta och gräma sig över hur de kunde begrava sin egen klubb genom att rösta fram en maktfullkomlig pamp till ledare.

Och grattis Bayern såklart, en exemplarisk klubb. Nog för att det känns bisarrt att vår Pep ska dit, men inte fan kan man klandra honom.
Barcelonistas
2013-04-23 23:50
AndreD - att se laget bli så här våldtaget på Allianz gör otroligt ont, föra säsongen mot Chelsea så var vi moraliska vinnare trots allt, alla såg oss som " mästarna" egentligen.

Detta är det värsta jag upplevt tror jag.
Barcelona petersays
2013-04-23 23:50
"Jag saknar den perioden där alla firade tillsammans vid varje mål som skolpojkar istället för att bara dunka varandra i ryggen som det är i dagsläget. "

Att spela i Barcelona verkar ha blivit en dag på jobbet. Och lönerna och resultaten verkar baseras på bollinnehav och antal lyckade passningar. Har new public management månne fått råda i klubben Barcelona?
Fais
2013-04-23 23:48
Vi åkte på den här matchen så att det kommer sitta länge. Min fråga är. Hur skulle ni vilja ställa upp startelvan nästa onsdag för att få en annan resultat. Jag skulle ställe upp med. D.Villa Tello Iniesta Messi Busi Song Adriano Abidal Pique Alves Jag orkar inte mer med Alexis och Pedro! Plss stopp!!!
Barcelonistas
2013-04-23 23:48
Ronaldinho10yElfenomeno9 - truppen måste rensas helt klart likt Pep gjorde 08 där han tog bort mätta spelare.

Pedro? Sanchez?

En skadad Messi bidrog mer än dessa 2 tillsammans det om något säger väll en hel del.
Annons: