/spanien/barcelona/forum/777.aspx/spanien/barcelona/forum/777.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
12/12/2016 22:21
Det var inte Messi som blev syndabock utan Biglia. När Messi missade sitt så missade Vidal direkt efter så det var 0-0 efter första serien. Det var alltså Biglia som missade femte och avgörande.
Messi satte sitt i finalen året innan men då blev andra som missade.
Barcelona Soko
12/12/2016 22:18
@Reymar:

Jag tycker att det är tvärtom. Journalister skriver av varandra och bara kopierar , de påverkar varandra enormt.
Medan förbundskaptener och lagkaptener röstar efter sin smak.
Barcelona Santiago Cazorla
12/12/2016 22:14
@El Pistolero #9:


Not really, som ett stort fan av Messi hade jag väldigt gärna sett honom vinna idag så får erkänna att jag är lite bitter nu. Tycker dock ändå Ronaldo förtjänar att vara med i topp 3, både statistikmässigt och titelmässigt har han haft ett fantastiskt år.

1. Messi
2. Ronaldo
3. Griezmann borde det ha varit enligt mig dock.
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 22:13
Barcelona players whistled and booed Real Madrid in the dressing room when the Galacticos were paired with Napoli in CL R16 draw. [SPORT] Haha Lads.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
12/12/2016 22:09
Soko

Borde inte Messi ha större chans att vinna när journalister röster då dom är mer kunniga och inte partiska? Förbundskaptener och lagkaptener röstar på den dom känner bäst alltså är dom inte rättvisa i sin bedömning. Jag tror ändå att Messi hade vunnit guldbollen om han hade suttit straffen och vunnit Copa America då han var briljant men i slutändan blev han en stor syndabock vilket är det folk minns tyvärr.
Vlom
12/12/2016 22:08
La Liga är helt kört för Atlético de Madrids del. De har i ärlighetens namn varit dåliga (med deras mått mätt) i snart två månader. Skriver mer utförligt efter matchen.
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 22:05
[QUOTE=Soko]Nu fick jag ta reda på att guldbollen som delas av France fotboll deltar 177 journalister . Fifas guldboll däremot ska förbundskaptener och lagkaptener delta samt fansen. Alltså inga journalister. Då ska väl Messi vara favorit eftersom europeiska journalister är mycket blinda vid EM något resten av världen inte tar lika mycket seriöst på?! [/QUOTE] Ronaldo vinner förmodligen den också för sin progaganda men det förändrar fortfarande ingenting, Messi är överlägsen alla andra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 22:03
Ronaldo kommer alltid vara bättre än Messi på en grej o det är propaganda. Messi har ingen chans där trots att han är hundra gånger bättre just nu som fotbollspelare. Ballon D'or är ett marknadsföringspris o där är Ronaldo bäst. Jag menar, Pogba kom före Modric, Iniesta och Busquets. Säger allt. Sluta bry er helt enkelt. Det viktigaste är att ni vet vem som är bäst, ett marknadsföringspris förändrar nada.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
12/12/2016 22:01
Nu fick jag ta reda på att guldbollen som delas av France fotboll deltar 177 journalister .

Fifas guldboll däremot ska förbundskaptener och lagkaptener delta samt fansen. Alltså inga journalister.

Då ska väl Messi vara favorit eftersom europeiska journalister är mycket blinda vid EM något resten av världen inte tar lika mycket seriöst på?!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
12/12/2016 21:57
Kom igen grabbar. Vi vet att alla att anledningen att cr7 fick det priset idag av Frankrike beror på att han vann cl, och em. Messi tog ju ligan och copan. Men han förlorade ännu en final till med Argentina. Ni får det låta som att Messi ska lägga skorna på hyllan efter den här säsongen och cr7 är 22 åring talang som kommer fortsätta spela 10 år efter Messi. Det kommer mer chanser för Messi och speciellt Barca. Några av er var inne på att Barca har spelat bra medan andra tyckte att det inte räknas eftersom vi möte två dåliga lag de två sista matcherna. Jag ville bara lägga till att jag båda håller med och inte. Varför? Visst vi har inte dominerat och spelat ut bra lag än. Men det var längesen man såg Barca faktiskt kontrollera en match från min 1 till 93. Sen Iniesta kom tillbaka till Barca så har jag sakta men säkert få någon slags hopp igen. En fråga. Någon som har koll på om Vermaellen lever? Vad gör han? Det gamla eller är han tillgänglig för Roma? P.s Håll den goda tonen. Kul att läsa att alla inte håller med varandra men att ni ändå håller nivån, kvalitet och klass Go fortsättning
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 21:55
[QUOTE=Barca4life98]Katalano Vad tycker du om Atletico just nu då? Är det Simeones fel att de spelar så dåligt för tillfället? [/QUOTE] Alla epoker har sitt slut. Eller trodde du Simeones Atletico skulle prestera likadan fotboll i många år framöver? Tror han har siktet mentalt på Inter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
12/12/2016 21:52
Katalano En dålig tränare med ett bra spelarmaterial klarar sig till en viss gräns. Sen tar det stopp. Möter man en slipad tränare kan även de bästa spelarna se både bleka och vilsna ut, även under en längre tid. Så i mina ögon har vi väl fått bevis på att Barca inte är ett "självspelande piano" nån måste plinka på fanskapet ibland annars spelar det inte. Conte i Chelsea är väl ett bevis på att tränaren gör skillnad. Rätt tränare ÄR stor skillnad. Så, ja, jag håller med dig.
Barcelona Katalano
12/12/2016 21:39
@Barca4life98:
Om ett lag spelar dåligt "för tillfället" så kan det ha en mängd olika anledningar, som skador på spelare, en för tunn trupp för att klara av ett tajt spelschema och inte utrymme nog att rotera spelare osv, eller en tränare som gör något fel. Om det är under längre tid så är det absolut tränaren som gör något fel som inte får ut nog av sina spelare. Viktigt att påpeka att spelarmaterialet också spelar stor roll, det är självklart. Med en fantastisk tränare så kan tränaren vara lika viktig som spelarna i en trupp. Med dåliga tränare spelar spelmaterialet större roll. T o m David Moyes skulle se till att Real slutar topp 3 i ligan exempelvis då de har fantastiska spelare individuellt sett.
Barcelona DM1982
12/12/2016 21:32
[QUOTE=Soko]Atletico Madrid uppträder som ett botten lag och ligger under med 2-0 mot Villareal. Tydligen ger man upp ligan och kommer att satsa allt på CL. [/QUOTE] Nja, de har nog inte gett upp utan de mötet ett väldigt bra lag. Samtidigt kan jag tycka att Atletico har fastnat rätt mycket nu. Simeones magi verkar ha släppt, ser nog ut som det snart är dags för ny tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
12/12/2016 21:31
Katalano Vad tycker du om Atletico just nu då? Är det Simeones fel att de spelar så dåligt för tillfället?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
12/12/2016 21:27
@JUSSI BJÖRLING:
Kan du förklara för mig hur Athletico Madrid blev så bra helt plötsligt när de tog in Simeone som tränare? Tycker du att de hade ett lika bra lag som Barca och Real? Att Klopp med sitt Dortmund tog världen med storm och nådde champions League final och vann tyska ligan. Att Pep med Barcelona förändrade hela fotbollsvärlden med sin utveckling av tiki takan? Vi kanske skulle ta in David Moyes då. Eftersom vi redan nu är 15% sämre än förra säsongen så har vi bara 5 procentenheter till att förlora på att byta till en annan tränare, max! Dessutom så kanske vi kan få ett lag utan harmoni i truppen också, men laget kan ju inte bli sämre än 20% ändå, så det gör inget. Jag överdriver å det grövsta just nu, men bara för att göra min poäng så tydlig det bara går. En tränare är otroligt mycket viktigare än vad du får det till. De bestämmer hur laget ska försvara, hur laget ska anfalla, hur man ska hantera fasta situationer. De påverkar hur spelarna mår, om de får en roll som gör att de får ut sin potential i spelet, vad de ska träna på för att förbättra sitt spel, hålla spelarna motiverade osv, osv. Om ett lag spelat dålig fotboll i några matcher så kan det absolut vara spelarnas fel, men om ett lag spelar dåligt över ett helt år så är är det något annat som ligger bakom, nämligen tränaren.
Barcelona Soko
12/12/2016 21:23
Atletico Madrid uppträder som ett botten lag och ligger under med 2-0 mot Villareal.
Tydligen ger man upp ligan och kommer att satsa allt på CL.
Barcelona Soko
12/12/2016 21:16
Messi blev tvåa
Griezman trea
Suarez fyra
Neymar femma

.Messi, 2e ; Griezmann, 3e
Antoine Griezmann est finalement troisième du classement 2016. Le Français n'a pas réussi à convaincre le jury pour dépasser Lionel Messi. La Pulga, 316 points, termine assez nettement devant le Français (198).

La bio de Messi : Argentin. 29 ans. Poste : attaquant. Club : FC Barcelone. Palmarès 2016 : Championnat d'Espagne ; Coupe d'Espagne ; Supercoupe d'Espagne. BO 2015 : 1er.
Barcelona Iniesta70
12/12/2016 21:10
Handen på hjärtat. Om alla fotbollsspelare i världen fick välja vilken fotbollsspelare dom helst skulle vilja ha i sitt lag. Oberoende av vilken typ av spelare de behövde, utan bara önska EN spelare att få till sitt lag så är jag ganska övertygad att de flesta, ja, jag tror faktiskt att merparten skulle välja Messi. Vem skulle inte vilja ha honom i sitt lag? Varför skulle man inte vilja lira med honom? En "lirare. Inte bara en målskytt. En kille som gör laget bättre, inte bara med sitt målgörande utan med sitt lirande, sin passion, sin fantasi och sin ödmjukhet. Måste ju va skitkul att lira i samma lag som honom. Vad har hans ärkerival att erbjuda i själva lirandet? Vad skulle va så fantastiskt med att få lira med honom? Slå ett inlägg som han kan nicka dit? Slå en genomskärare som han kan pilla dit? Eller stå och kolla på när han dunkar dit den från elva meter? Ja, han är en riktig rolig lekkamrat där ute men vissa barn leker ju bäst själva. Laget gör honom bättre, inte tvärtom. Real hade vunnit Champions utan honom. Portugal hade vunnit EM utan honom. Så en fråga till alla lekkamrater där ute. Vem i hela världen skulle du helst vilja leka med? Världens bästa " lekkamrat", som delar med sig av alla sina roliga leksaker? Eller den som tar alla leksaker och säger "MIN".
Barcelona Soko
12/12/2016 21:05
Neymar femma
Suarez fyra
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 21:02
[QUOTE=Vlom]Emery har aldrig varit en "mästerlig cuptränare" i CL-sammanhang... Dessutom tog Sevilla bara 1 vinst av 9 försök med honom som tränare, inget att hänga upp i granen direkt... [/QUOTE] Ja han har ju också tränat Sevilla som tvingat sälja halva laget efter varje säsong. Ändå vinner han EL tre år i rad. Otroligt imponerande eller hur? Vi ska givetvis vinna detta mot PSG, men det kommer bli tufft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
12/12/2016 20:51
Pep - El Mister

Ledningen har jag inte heller mycket till övers för. Men man har väl vant sig vid det här laget, vi har ju enligt mig bara haft en bra president (ledning) på 20 år... Ska bli kul att se vad Xavi kan göra han kommer tillbaka.

Förtydligande angående mitt senaste meddelande: Att kritisera Enrique har även jag gjort många gånger. Exempelvis hanteringen av Vidal. Men det blir bara patetiskt att skylla allt på tränare varje gång. Det är spelarna på planen som i första hand skall göra jobbet. Att skylla på tränaren var och varannan gång är inte ett hållbart sätt att konstruktivt kritisera ett lag. Jag kan inte förstå att det är Luchos fel att vi spelar dåligt några matcher, så såg det ut under Rijkaard, Guardiola och Tito. Alla framgångsrika tränare i någon mån. Tränaren är 20% av resultatet, om ens det. I med och motgång.
Barcelona Soko
12/12/2016 20:34
@Vlom:

Vem skiter i vad en fransk magazin tycker ?! Deras guldboll är inte representativ för resten av världen. Som jag skrev nedan det är som att en tidning från Tyskland delar sitt , England sitt , Sverige sitt. Inte ens må ganska andra tidningar i Frankrike håller med France fotboll.
Barcelona Pep - El Míster
12/12/2016 20:22
Helt rätt JUSSI BJÖRLING! Det är snarare ledningen och presidenten som oroar mig. Fallerar vi där kommer vi verkligen ha problem med att behålla stora delar av våran tradition på det sportsliga planet. Men jag är optimistisk när det kommer till Puyol och Xavis framtida inblandning i klubben. Dom kan förhoppningsvis jobba i nära anslutning till spelarna och hjälpa till att bygga framtidens Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
12/12/2016 20:10
Jag är lite halvchockad över att nyss ha sett ett klipp där man tydligen har stängt av ena linjedomaren från senaste el clasico i två veckor pga att man tyckt att han favoriserat Barca. Man pekar på uteblivna straffen då vasques och cristiano föll samt 1-0 målet.

Direkt efter ser jag ett klipp från reals senaste match och en situation vid 80 min där Babel tydligt blir kapad av Danilo som siste man mitt framför domarens näsa. Frilägesutvisning och hejdå med real, men icke sa domaren utan tackligen var "klockren".

Sen måste jag bara skriva av mig om hur mycket jag stör mig på ramos. Killen går runt och knuffar bort spelare i flera år utan att någon sätter honom på plats. Dags att någon agerar och sätter en ordentlig tackling eller smäll på honom och tar ner honom på jorden. Känner sådan frustration över mycket som händer i denna kalle anka ligan att man till slut behöver skriva en massa skit.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona JUSSI BJÖRLING
12/12/2016 20:09
Jag tycker det är lättvindigt att skylla allt på Lucho när det går dåligt. Under Enriques era har Barcelona fler segrar än under Guardiola, har gjort fler mål samt släppt in färre. Och ni som klagar på spelet. Jag minns hur det var under Guardiolas sista år: "Vi är sönderlästa", "Vi har ingen plan B" etc. Det är samma klagomål nu. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Det blir inte bättre med en ny tränare. Dessutom har spelet lyft nu när Iniesta kommit tillbaka. Hade Barca spelat som under Guardiola hade vi inte haft en chans på ligatiteln. Spelet utvecklas. Vi har missat en (!) av de stora titlarna under Enrique, det är inte dåligt. Alla lag har svackor, vi har precis kommit ur en.
Barcelona Iniesta70
12/12/2016 20:05
Kröjff
Tack för lite trevlig kvällslektyr. Var själv inne på samma spår häromdagen men med en annan vinkling av problemet/ämnet.
Inte lika lätt att skriva samma sorts satir om den moraliska vinnaren. Skulle bli en kort skröna,
Vlom
12/12/2016 20:04
France Football sket fullständigt i att nämna vilka som slutade 5:a, 4:a, 3:a och 2:a och presenterade Cristiano Ronaldo som Ballon d'Or vinnare.
Tiki-Taka
12/12/2016 19:55
Att Ronaldo vinner ballon dor är det största hånet mot fotbollen. Två oförtjänta har han fått, det ena år 2013 som han fick genom rövslickeri och i år tack vare sina lagkamrater. Skandal!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
12/12/2016 19:13
@El Pistolero #9:
Emery har aldrig varit en "mästerlig cuptränare" i CL-sammanhang... Dessutom tog Sevilla bara 1 vinst av 9 försök med honom som tränare, inget att hänga upp i granen direkt...
Annons: