/spanien/barcelona/forum/773.aspx/spanien/barcelona/forum/773.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-02 20:48
@xavicampos says Bravo met with the club on Friday and said if he doesn't play, he'll want to leave. Release clause: €40m. Goodbye Bravo!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-02 16:24
West Ham vill ha Mario Gomez. De sjuka är att de kommer lägga runt 70 miljoner för honom men ändå få honom. Vi hade behövt lägga 300 miljoner för att få Mario Gomez Barca LOGIC hahahaha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-08-02 15:12
Givetvis har Sport redan kontrat med motstridiga uppgifter. Även om de rapporterar att ett möte visst har ägt rum så handlade det om ett rutinmöte och det finns inga som helst problem med MAtS. Inga ultimatum framfördes och heller inga anbud från andra klubbar visades upp. Sommarens beef mellan Sport och MD fortsätter således. Dock kam man ju nu räkna med vilda spekulationer i pressen den närmaste tiden om ter Stegens framtid. Tack så mycket MD och Sport, ni är verkligen till stor hjälp för Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel Messi n10
2016-08-02 15:07
@Rambla~:


Tycker det är helt rätt gjort det är dags för han att bli vår förstemålvakt då han har allt för att kunna vara Barcas målvakt i många år framåt. Bravo är riktigt bra kanske till och med lite bättre än Stegen stundtals men Stegen är där och han har åldern till godo och enorm potential och bli ännu bättre.

Jag röstar på Stegen till förstemålvakt till nästa säsong.
Barcelona Rambla~
2016-08-02 14:54
Ter Stegen och hans agent har efter dagens träning tydligen haft ett möte med ledningen angående sin framtid, där han även ska ha presenterat eventuella anbud för klubben. Troligtvis har agenten och MAtS talat om att han inte vill agera andra fiol som förra säsongen. Detta enligt MD. De goda nyheterna fortsätter att ramla in. :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-08-02 14:40
Kan väl också vara så att Gabigol inte vill riskera förhinder i sin utveckling genom att sitta på bänken som backup för oersättliga stjärnor. Detta är inte hans enda chans att spela för ett lag som Barcelona, utan han kan i lugn och ro fortsätta utvecklas genom regelbunden speltid för att sedan gå till ett större lag och vara given startspelare i både klubb- och landslag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-02 14:39
Visst att det ska vara svårt att hitta en spelare som vill agera back-up till MSN men att det ska vara så här svårt?! 2a Augusti nu o ingen anfallare är värvad när det finns alternativ som Gabigol? Skjut mig...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-02 13:30
Hur mkt vi än vill ha Jesus eller Gabigol men dessa är inte vad vi egentligen behöver ärligt talat. Jag själv vill ha bägge men vi behöver en anfallare som har rutin men kan tänka sig vara supersub. Inte många anfallare vill komma till Barca för att vara back Up till MSN. Vi får hålla tummarna för att vår ledning ska fortsätta göra bra affärer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2016-08-02 13:23
Gabriel Lugnt, vi köper honom om 2 säsonger för 80€ miljoner istället....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-08-02 13:16
Gabriel

Håller med dig, riktigt synd.
Barcelona Gabriel
2016-08-02 13:01
Enligt spanska och engelska medier har klubben valt att inte utnyttja sin första option som man har på Gabigol, istället kommer spelaren med största sannolikhet att gå till Inter för ca 25M€. Sjukt tråkigt, känns som att man kommer att ångra det här beslutet om ett par år. Skulle inte förvåna mig om man vill köpa Gabigol som Suarez ersättare om ett par år för flera miljoner. Tror det här är Luchos beslut, han är fast bestämd på att spelaren måste ha erfarenhet av europeisk toppfotboll och vara acklimatiserad redan. Visst, i praktiken låter det väl som ett smart tankesätt, men ibland borde man vara lite flexibel och se över sina alternativ och inse vad som det bästa marknaden erbjuden faktiskt är. Jag har svårt att se att vi kommer att hitta något bättre alternativ än Gabigol. Isåfall är det väl Gabriel Jesus, som i princip är klar för city redan, och Om är ännu mindre av en striker än Gabigol (och inte heller har någon erfarenhet av europeisk fotboll). Det lär bli någon dålig anfallare nu, som jag inte alls kommer bli nöjd med. Gabigol var den sista pusselbiten jag hoppades på, och för 25M€ känns det som ett kap i dagens marknad. Synd!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-02 12:56
Douglas offras – för basketspelare
Har ni hört talas om Adam Hanga?

Inte? Inte jag heller. Förrän i dag.

Nu är nämligen basketspelaren från Ungern inblandad i den här sommarens, förmodligen galnaste, silly-rykte.

FC Barcelonas basketlag ska enligt spanska medier vara intresserade av att värva den två meter långe ungraren Hanga från Laboral Kutxa Baskonia till nästa säsong.

Hur det ska lösas? Genom Douglas. Och Laboral Kutxa.

Kutxa är nämligen, förutom stolt sponsor till basketlaget vilket ni förstår av namnet, även ägare av fotbollslaget Alaves.

Och nu ska den brasilianske ytterbacken Douglas, som inte alls har fått till det i Barcelona, erbjudas till just Alaves för att lösa en affär av Adam Hanga till Barças basketsektion, enligt Sport.
AB
Barcelona enkos
2016-08-02 12:55
Messi till Sverige.
Barcelona Kröjff
2016-08-02 11:16
LennyRomario Vad mitt eget engagemang i just den här frågan egentligen bottnar, är att jag vägrar tro att en av de mest åtråvärda titlarna i världens största lagsport. kan tillskrivas en enda individ. Om frälsaren ifråga sen kallas Messi eller Maradona kan kvitta lika.
Barcelona Barclasico
2016-08-02 11:14
Despite Manchester City's offer, Barça haven't ruled out Gabriel Jesus as a transfer option and have made contact with his agent (MD)
Barcelona Barclasico
2016-08-02 11:14
Tello could go on loan to Fiorentina. Vermaelen is studying Arsenal's offer, Samper's transfer to Valencia depends on Luis Enrique (sport)
Barcelona Smogen
2016-08-02 11:09
Bauza förbundskapten i Argentina. Jag ser både en återkomst för Messi inom ett år och goda möjligheter till VM-guld om 2.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-08-02 11:06
@Kröjff:
Det var inte riktat till dig personligen. "Ondgöra" i det här fallet, var väl mest i kontexten att försöka förminska hur bra han var, med att hans lagkamrater faktiskt också var väldans fantastiskt bra och sedan rada upp en massa statistik på lagkamrater som gjort ett tiotal landskamper. Tänk om någon som ville sänka Messi med samma argument? Det blir en jävla massa landskamper att rada upp från Barcelonas spelare. Så det var mer ett ifrågasättande om det är rätt väg att gå. Ska man "sänka" någon på det viset så måste man väl acceptera om andra försöker sänka Messi på samma vis. Du har rätt, man kan vända steken ännu en gång. Men nu har vi ju precis fått massa statistik över att Napoli hade ett kanonlag, så då vänder Maradonasupportrarna också på steken :)
Barcelona Kröjff
2016-08-02 10:56
LennyRomario Du skriver "Om man ska ondgöra sig över (Maradona) på det viset". Vilket vis då? Och vad menar du närmare bestämt med att "ondgöra sig". Själv har jag precis som du tidigare lagt tonvikt vid de uppenbara likheterna mellan Messi och Maradona ifråga om deras styrkor som fotbollspelare. Närmare bestämt beskrev jag dom som sina motsatser ifråga om personligheter, men något av enäggstvillingar i agerandet på det spelmässiga planet. Sen skulle man ju för övrigt kunna vända den stek du vrider på ytterligare en gång, genom att peka på att det krävs mycket mer av en spelare att sticka ut till den grad som Messi gjort under årens lopp i den bästa av omgivningar, än att göra det i en mer medioker sådan. Var sak har sin sida.Eller flera, om man så vill.
Barcelona LennyRomario
2016-08-02 10:23
Alla jämförelser och argument är en balansgång på väldigt slak lina. Jag förstår att man reagerar mot att Napoli framställs som ett skitlag och att Maradona var en av de få i laget som hade något att komma med. Men drar man den linjen för hårt, hur ska man då reagera på alla åsnor som envist försöker sänka Messi med att han spelar i laget som har typ bäst trupp i världen, och i Argentina "lyckas" han inte, för medspelarna är sämre? Helt plötsligt har man argument som, "Men vadå, Inesta och Xavi var ju tvåa och trea i världens bästa spelare 2010, och topp 5 i flera år!. Barca hade ju svinbra lag, hade vunnit trippeln även utan Messi!!" Det är ju såklart inte sant, men svårt att replikera på om man ska ondgöra sig över Maradona på det viset. För hur vi än vrider och vänder på detta så kommer vi ju aldrig komma fram till slutsatsen att Napoli, i dåtidens konkurrens, hade ett konkurrenskraftigare lag än Barcelona. För mig är Messi den störste, men under Maradonas år på topp kan han ha varit lika magnifik. Vi (eller i alla fall jag) beundrar Messis uppenbart naturliga talang, det ser ut som han fortfarande spelar på skoj, på gatan. Maradona besatt precis samma kraft. Och om den nu är så som många vill få det till - att Maradona var en knarkande, lat, skitstövel. Tänk vilken oerhörd mängd talang han måste haft som ändå odiskutabelt är en av de största genom tiderna. Två underbara fotbollsspelare!!
Barcelona Kröjff
2016-08-02 09:00
Thierry Henry Nu har jag följt din uppmaning till Vlom och läst på mer i ämnet Napoli/Maradona genom att ta del av ditt länktips i vilket Daily Mail tokhyllar Diego Maradona. Men vad mer exakt är det att du vill att man ska ta till sig som en sanning i vad som skrivs? Är det möjligen grodan att Mohammad Ali är den enda i "history of sport", som kan mäta sig med Maradona ifråga om att besitta en stor personlighet. Jag säger bara en sak: Knock yourself out! Eller är det att Napolis supportrars relation till Maradona finner sin motsvarighet i den som Liverpools respektive West Hams fans hade till Steven Gerrard och Bobby Moore? Kanske är det rentav det faktum att Maradona i ett tillhörande filminslag under rubriken "English football praised by Maradona" säger att PL är ett föredöme och tar Emirates Stadium som exempel när han säger att Arsenals och Newcastles fans kan sitta tillsammans (där det finns sittplats för annat än företagsfolk vill säga). Eller menar du möjligen att vi har någonting att lära oss av att läsa följande mening: "Napoli finished seventh in Maradona's debut season. Then, third. By then, manager Ottavo Bianchi had other good players like Italian internationals Fernando de Napoli and Bruno Giordano to call upon". Ska man möjligen ana ugglor i mossen när det framgår att en lokalpolitiker vid namn Vincezo Scotti och som sedermera avancerade till statsråd, var den som hostade upp den stora summa som behövdes för att köpa Maradona från Barcelona till Napoli? En stad i vilken den beryktade Camorran inte så sällan styr och ställer bl a sophanteringen med järnhand; samt indirekt försåg Diego Maradona med droger får man förmoda. Kan du kort sagt peka ut för oss vilseledda var i Daily Mails hyllning till Maradona som tar sin utgångspunkt i att dennes landsman Higuaín som bäst försöker upprepa bedriften att föra Napoli till toppen när den skrevs, vi ska lägga vårt bästa krut för att få ut mesta möjliga lärdom?
Barcelona Kröjff
2016-08-02 01:34
När man diskuterar Napoli och Maradona, borde en av de första frågorna man bör ställa sig vara: Skulle verkligen en spelare av Maradonas kaliber gå till en klubb i det skede han befann sig i karriären vid övergången från FC Barcelona om denna var medioker, med mindre än att det utlovades en storsatsning? Den andra frågan som också bör ha fog för sig lyder: Varför spendera en rekordsumma på en enda spelare, om man inte var beredda att backa upp en sådan enorm investering med ytterligare förstärkningar av spelartruppen, för att kunna utnyttja den så dyrköpta potentialen i största utsträckning?
Barcelona Barclasico
2016-08-02 01:10
@enkos:


Despite rumors to the contrary, Barcelona sources say that they are not interested in Gremio forward Luan Vieira (23) [md]
Barcelona Thierry Henry
2016-08-02 00:58
@Vlom:


Ferrari va blott 20 och 23 år gammal när Napoli vann sina titlar under Maradona.
Knappast den världs spelaren
han senare blommade ut att bli. Carbevale gjorde blott 10 landskamper för italien (ytterst imponerande.... )Vad har zola med Maradonas napoli att göra?

Alemao kom inte fören 1990.

Dom flesta på din lista har ytterst få landskamer som sina enda meriter (som francini blott 8 landskamper). Att jämförelsa dessa med t:ex Juves , Milans och Inters trupper är att greppa lite för intensivt efter halmstrån.

Napoli spenderade hela sin transferkista på Maradona 1984. Man fick ta stora banklån för att ha råd med honom. Och det är först flera år senare efter att Maradona själv fört dom till segrar och nya pengar som du ser att spelare som Careca och Alemao ramlar in. Dessa är dock fortsatt knappast tillräckliga för att Napoli ska ha en trupp som rivaliserar dom som Milan (van basten, Baresi, Maldini, Rijkaard, Gullit) Juventus (Platini, Laudrup, Ian Rush) eller inter (Mattheus, Brehme, Klinsmann, Zenga) etc förfogar över under samma tid.

Serie A va under den tiden världens bästa liga. Att Napoli hade en handfull spelare som spelet några landskamer förtar ingenting från Maradonas bedrift och gjord dom verkligen inte "väldigt starka" om man ser till konkurens . Du borde läsa på mer om ämnet. Bifogar en länk. Väll mött!

Barcelona Skurhink
2016-08-02 00:44
Det är jävligt märkligt tycker jag att vi inte får en spänn för våra spelare!?! Alex Song va kapten i Arsenal! Han är idag 29? Han va bra i Ars, det borde inte vart några problem och fått 15-20m för honom!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-02 00:13
Barcelonas jakt på ett reservalternativ i anfallet går vidare. Spanska Sport menar att Luan, 23, nu ska ha seglat upp som det mest troliga alternativet.

Gremio–spelaren ska kosta dryga 190 miljoner kronor och spelaren ska i första hand ses som reserv till Luis Suárez, 29, på nummer 9–positionen.

Luan har tidigare i sommar jagats av Leicester och befinner sig för närvarande på OS.
AB
Barcelona Deulofeu
2016-08-01 23:41
Enkos

Han har numera Koeman som tränare och har efter en skada som han fick i slutet av förra säsongen inlett försäsomgen riktigt bra.

Två matcher två mål och en assist.

Bla ett riktigt fint mål på frispark.

Vi har möjlighet att köpa tillbaka honom ett eller två år till känns som det blir hans säsong nu med Koeman som coach! Känns riktigt bra med en gammal legend och favorit som är tränare till honom han använder dessutom yttrar i sitt spel till skillnad från Enrique som ratat Deulo, Adama och även Halilovic...

Barcelona petersays
2016-08-01 23:28
Av det lilla jag sett känns Jesus absolut som den bättre spelaren. Och han är väl dessutom den yngre av dom båda (Jesus född 97, Gabigol född 96).
Barcelona enkos
2016-08-01 23:27
There were both morning and evening workouts for Luis Enrique’s charges today. Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Iniesta, Mascherano, Jordi Alba and Vermaelen were all back on the training ground in the earlier session, as was Douglas, who had already met up with his team-mates in Dublin. But for the later shift, held on pitch 2 at the Ciutat Esportiva, only the ten recent arrivals were required to report for duty, the intention being for them to regain their peak fitness as quickly as possible. The same plan will be implemented tomorrow Tuesday. The full squad will be exercising in the morning, but the 6.30pm session will again only feature the ten players that have just returned from their holidays.
Barcelona enkos
2016-08-01 23:26
Vad hände med Deulofeu, är han Evertons spelare ? Minns väl bra hur det snackades om honom som jättetalang som kommer att erövra världen.
Annons: