/spanien/barcelona/forum/772.aspx/spanien/barcelona/forum/772.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Meneysuarez91011
12/29/2016 14:02
Lite kul ändå Palencia eller värva från Valencia :-) Förövrigt, vårr U14B lag vann mot Real Madrid med 2-0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
12/29/2016 13:56
Katalano Nja, lite av "reserverna" har jag sett. Inte alls tillräckligt det ska erkännas. Men om nu tex Vidal ändå inte är tänkt att överhuvudtaget få spela "på riktigt", varför inte låta Palencia få tjugo minuter mot, låt oss säga, Hercules. Eller som mot annat sämre motstånd , när matcherna redan är över, 15 minuters speltid, ge en morot, visa att det finns en chans, lite hopp till alla som sliter och drömmer om att få kicka boll med Iniesta och gänget. Det är väl min poäng. Sen så var Palencia ett exempel pga av alla "intressanta" rykten, plus att han inte är så dum. Du har många bra poäng i ditt inlägg, som vanligt:) så om Palencia aldrig får prova på, då får vi ju aldrig veta? Bollinnehavet Skönt att du bytte in dig själv och slog en passning av Iniestas kaliber:)
Barcelona Katalano
12/29/2016 13:34
Bollinnehavet Ser att vi är rörande överens kring frågorna du tar upp i senaste inlägget. Fast du formulerar dig mycket bättre än mig ;) Iniesta70. Jag har inte sett b-laget eller våra ungdomslag spela alls i år. Tidigare såg jag matcher då och då, men inte tillräckligt för att skapa mig en kvalitativ bild av våra ungdomsspelare. Det använde jag mig av skribenten Deulofeu till. Anledningen till att jag inte kollat på slutet beror på att vi värvade sönder b-laget efter vårt värvningsförbud, samtidigt som vi skeppar iväg spelare som Grimaldo istället för att ens ge dem chansen i a-laget. Detta gjorde att mitt intresse för ungdomslagen svalnat, temporärt åtminståne. Hur bra är Palencia egentligen. Har han visat en potential stor nog för att spela högerback i Barca och är han tillräckligt bra för att kunna ta en reservroll redan nu och växa med den för att konkurrera om platsen på riktigt om något eller några år? Min tanke är att om Palencia har den kvalité och potential som krävs, så är alternativen 2 st. Det första är att vi plockar upp honom till A-laget redan nästa år för att agera backup till Sergi Roberto på högerbacksplatsen. Det andra att vi värvar in en högerback och har både Palencia och Sergi Roberto som eventuella reserver men att Roberto primärt är tänkt för mittfältet. Jag hoppas på det senare alternativet. Undrar hur ledningen och Lucho ser på Palencia dock. Blir det en ny Grimaldo tro? Eller ska de visa att de tror på våra talanger nu när man valt att satsa mer pengar på akademin? Det finns ju ett PR intresse kring a-laget och La Masia att producera talanger som lyckas också, för att på så sätt locka till sig fler av de bästa unga talangerna till La Masia. Men om ungdomarna aldrig får chansen så tappar La Masia status som den bästa fotbollsskolan i världen.
Barcelona Iniesta70.
12/29/2016 12:58
"Silly season", ja, namnet passar ju jäkligt bra. Om vi nu låtsas för en stund att alla rykten stämmer om diverse högerbackar som är på väg till Barca och att vi räknar med dem vi redan har, så blir det ju lite "kul".
Roberto, Vidal, Srna, Douglas och Cancelo.
Vidal får fortsätta likt Bill Murray med sin "Måndag hela veckan" spiral han hamnat i, gå upp, äta , träna, skita, titta på Barca när dom spelar match.
Douglas får fortsätta titta på Barca från familjeläktaren, för närmare än så har han väl ändå aldrig varit Camp Nous gröna gräs.

Palencia lär ju kräva av sin agent att illa kvick bli såld/skänkt till Benfica så att han inom en snar framtid kanske kan lira Champions league tillsammans med en gammal klasskamrat.
För som det ser ut just nu så måste ju de unga talangerna "planka" in för att få smaka på nån som helst A-lagsfotboll överhuvudtaget. Vem vet, om vi skickar tillräckligt många talanger åt samma håll så kanske det till slut är hos dom det spelas en champion league final med gamla La Masia elever på planen.
Medans vi i Barca har fyllt Mendes och Valencias fickor fulla med pengar på onödiga köp av medelmåttiga lirare, nu har jag ju som sagt vad ingen koll på Cancelo, men 300 miljoner ...
Katalano skrev nåt dylikt som "Gomes, varför köptes han, egentligen?". Ja, vilket var syftet med det köpet? Han är okej än så länge, urusel enligt vissa. Men han har väl inget vi brukar uppskatta hos en Barca mittfältare i vanliga fall?

Nåja, nu har jag överdramatiserat i det här inlägget, men lite sanning döljer sig det nog nånstans i texten ändå. Men inte mycket:)
Barcelona Ribohn Fan
12/29/2016 12:24
Självklar startelva första viktiga La Liga matchen mot Villarreal, efter uppehållet. Vidal - Mascherano - Pique - Alba Busquets Roberto - Iniesta Messi - Suarez - Neymar Lite rotation mot Bilbao första matchen behövs, för kommande matcher.
Barcelona Soko
12/29/2016 10:28
Enligt Mundo Deportivo har Barcelona gett Srna löneförslag på 4 miljoner euro per säsong något som är mindre än hans nuvarande lön. Barca är fast att inte vilja höja och meddelat "ta eller lämna ". Det är alltså nu upp till Srna om han vill gå ner i lön men samtidigt avsluta sin karriär med spelare som många bara drömmer om att spela med.
Barcelona Cule4life
12/29/2016 08:05
Arsenals legendariske högerback Lauren säger, "Bellerin kan bli väldens bästa högerback ".

Borde inte Bellerin lira i Barça snart?
Barcelona Bollinnehavet
12/29/2016 02:05
Det här med att bänka Neymar till förmån för Arda i några matcher hade jag gillat. Jag kommer ihåg när Pique med all rätt blev bänkad 2-3 matcher och att han i stort sett har varit felfri sedan dess. Han har blommat ut till en ledare i försvaret och är inte längre den som behöver en ledare bredvid sig. Vad gäller Neymar så tycker jag att han bör få samma behandling som Pique fick. Sedan är det upp till honom själv hur han tar det. Som Viggo skriver så känns det som att det kan hända lite vad som helst om detta sker. Alltifrån en "lämna-laget-kampanj" till att han "tar det som en man" (vilket borde översättas till "ta det som en kvinna" när vi pratar fotboll då damfotbollen är förebilden när det kommer till att bita ihop och ge fan i att gnälla) och istället höjer sin nivå likt Pique.

Hursomhelst så gillar jag inte riktigt att jag ser "lämna-laget-kampanjen" som ett potentiellt alternativ men faktum är ändå att jag gör det. Skulle det hända så fine, lämna då. För dem 2 miljarderna kan vi få något fint för. Och ja, jag vet att jag än en gång går händelserna i förväg vad gäller Neymar.

Skulle han däremot ta det som en kvinna och bita ihop och ta nya tag istället för att falla pladask så kommer både han och laget att bli de stora vinnarna. Då kommer vi att ha världens bästa spelare i laget efter Messi och Iniesta och jag tror att det är något som Neymar JR skulle vara väldigt intresserad av, precis som klubben och alla vi fans skulle vara. Och under tiden han är bänkad (2-5 matcher tänker jag) så har vi en just nu högpresterande Arda att tillgå. Det hade isåfall varit en klockren win-win.

Och som sagt, skulle han lipa sig bort från laget så hade det också varit en win-win i mina ögon om klubben gjorde sig av med honom. Men den slutsatsen tänker jag inte dra ännu (eller gjorde jag just det?).

Vidare så gläder det mig lite att läsa att Halilovic verkar ha ringt vår sportchef och bett om hjälp och erkänt sitt misstag. Det ligger nu i hans egna händer att se till att lära sig något av misstaget och göra det till en bra erfarenhet som kommer att hjälpa honom i framtiden eller om han bara ville hitta en enkel väg bort från Hamburg. Det hade varit intressant att se vad som hade hänt om Barca hade tagit tillbaka honom och låta honom kriga häcken av sig för att ta den åtråvärda reservplatsen på Messis position (som är ledig 4 ggr om året och får dig att se värdelös ut eftersom du är mil ifrån Messis nivå). Med tanke på Halilovic's tvivelaktiga självbild och entourage så hade jag blivit väldigt positivt överraskad om han bet ihop och kämpade på. För han är trots allt en enormt spännande spelare som mycket väl skulle kunna fungera hos oss om han bara visade lite inställning.

Och nu blev klockan över 02 och jag tänker inte ens skumma igenom inlägget för att antagligen behöva trycka på "ändra" fram till klockan 03. Jag drar en vit lögn och skriver "skriver från mobilen så jag får ursäkta för eventuella stavfelllll".

Godnatt!
Barcelona Viggo - Grande Busquets
12/29/2016 01:29
Såna här uppehåll är extremt jobbiga. Kollar upp datumet för nästa match varje dag, känner mig som ett barn inför julafton. Efter senaste tidens uppryckning men någorlunda förbättring i spelet och dem förbättrade resultaten inväntar jag positivt nästa halva av säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
12/29/2016 01:15
@Rambla~:


Vet inte vad som är mest uppseendeväckande, själva nyheten, eller det faktum att du dricker kaffe såhär dags, hahaha!
Barcelona Rambla~
12/29/2016 00:37
Är det nu i dagarna det är Spaniens "1:a april" (glömmer alltid datumet)? För inte kan väl MD vara seriösa med att Barca överväger ta hem Douglas i januari för att ersätta Vidal? Det påstås att Barca är väldigt nöjda med hans utveckling i Sporting under hösten. Höll på och sätta kaffet i halsen. Jag menar kom igen, den sopan, seriously?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
12/28/2016 21:22
Iniesta70 Haha, jag skyll på mig bara! Men påstå icke att ändringar inte har med Barca att göra. Det har det i allra högsta grad. Till hösten har vi ett helt sprillans nytt mittfält om alla får som dom vill. Och förhoppningsvis ny sponsor på köpet, eftersom reklamfria tröjor inte kan finansiera alla nya önskemål om självlysande stjärnor i mellandagarna.Varifrån fick jag förresten formuleringen "överflödets död" ifrån, igår? Överflödets förbannelse heter det ju. Nåja försent att gå in och ändra på nu, med hedern i behåll. Datum och klockslag i rött, skulle avslöja en patologisk självupptagenhet, utöver den personlighetsstörning som jag redan redogjort för. Tack för idag. Psst. Kunde inte låta bli. En punkt hamnade helt fel. Och då så försvann den raka marginalen. Jag ger upp....
Barcelona Carles Puyol Beast
12/28/2016 20:27
Nivån här inne har varit fantastisk och detta är endast pga folk här inne fokuserar på Barca då blir allt bra. Härligt grabbar :) Känns underbart att komma in och se detta. Vi ska skita i alla klubbar för vår kärlek är större för Barca än hat mot andra klubbar. Tummen upp för er.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
12/28/2016 20:25
Några "Eldorados" som troligtvis aldrig kommer bli hittade eller bli till verklighet igen... Att bli "den nya Xavi". Att "ta över efter Messi". Tre "guldbollen" finalister under samma år från La Masia. En reklamfri tröja. 6 stycken La Masia produkter i en startelva i en VM final för landslag.... Angående att trycka "ändra" efter postat inlägg: Själv brukar det hända att jag sitter på "herrarnas" med paddan i knät och skriver inlägg tills "benen fylls med sockerdricka". När en dörr stängs i huset och någon befinner sig på den "stängda sidan" så ökar nyfikenheten med ungefär hundra procent. Alla undrar vad som händer på den "förbjudna" sidan. Så under en enorm stress, med ryckningar och bultningar på dörren som en av stressfaktorerna uppföljt med frågor och tjat om vad " Herren" i huset har för sig för spännande saker som kräver avskildhet med en låst dörr som resultat. Känslan av att vara en skjutjärnsjournalist som jobbar mot en deadline är uppenbar, tiden rinner iväg, pressen är för stor. Posta skiten! När svamlet väl blivit postad och man läser igenom första utkastet tar det inte lång tid innan man trycker på "ändra". Vid en närmare genomläsning så upptäcker jag att ordet "dö" har använts istället för ordet "då", till råga på allt i samma mening som skribenten Kröjjf eller skribenten Katalano namn nämns. Faaaan! Trycker på ändra igen. Ja, man får tacka gudarna att endast den senaste av alla ändringar registreras uppe i hörnet som en lysande julkula. Hade alla ändringar fått lysa kvar högst däruppe så hade mina inlägg lyst upp hela forumet i en djävulsröd färg, ungefär som mina rättade matteprov från mellanstadiet lyste upp hela vardagsrummet där hemma av alla dess röda bockar min fröken så pedagogiskt målat dit. Jaha lite kuriosa om alla mina röda inlägg. Om nån gnäller på att det inte har med Barca att göra så kommer jag utan tvekan peka på Kröjjf och utan att skämmas säga: Han "började"!
Barcelona Ribohn Fan
12/28/2016 18:53
Roberto och Xavi på mittfältet tillsammans med Roca.
Barcelona ElRaval
12/28/2016 16:38
förutom xavi är även roberto masip och samper uttagna. samper ser dock ut att börja på bänken om jag sett rätt, till förmån för roca i espanyol. pinsamt att det går så dåligt för samper.. trodde han skulle bli något.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
12/28/2016 16:34
18 45 ikväll spelar katalonien mot tunisien. i katalonien är bl a Xavi uttagen och förväntas spela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
12/28/2016 15:14
@Barclasico:


Så han kan nöta bänk?
Tyckte utlåningen till sporting var väldigtl yckad och han fick mycket speltid. Han behöver spela i en sådan klubb 2-3 säsonger till.
Har vi någon sorts återköpsklasual på honom förresten?
Barcelona Kröjjf
12/28/2016 14:57
@Reymar:
Fel, vore väl att ta i. Perspektivseende påverkar ju oss alla utan undantag, i en eller annan riktning. Och visst är det så att Busquets ibland slarvar bort bollar som han ytterst sällan gjorde förr. Men om det beror på att han blivit sämre, gått ned sig fysiskt, är allmänt ointresserad eller något annat, kan diskuteras. Varpå perspektivet kommer in i bilden igen. Beror det på att han på inte längre känner sig lika delaktig och betydelsefull som förut i avsaknaden av en spelidé som tydligt involverar hans starka sidor, samt därför inte är riktigt på alerten när situationen plötsligt så kräver? Och i så fall, ligger det helt på honom att åtgärda de eventuellt bakomliggande problemen, eller är dessa större än en enskild spelare? Frågorna hopar sig och svaren är få, om man inte försöker få in fler faktorer i bilden än Busquets själv. Jag håller för övrigt inte med dig om att han var "grym" (som när Pep, Tito och Tata höll i trådarna), under "Luchos" två första säsonger. Och jag trodde det framgick ganska tydligt i mitt inlägg som du läst, att ter Stegens intåg i laget gjort en märkbar skillnad med mina ögon sett. Om det sedan är till det bättre eller sämre för exempelvis Busquets låter jag därför vara osagt, eftersom jag ju redan givit uttryck för vad jag tror mig veta utifrån det perspektiv jag själv ser på Barcas spel. Som tids nog fått en tråkstämpel på sig av återkommande reaktioner i realtid härinne att döma, under i stort hela det år som snart är till ända.
Barcelona Barclasico
12/28/2016 13:48
Due to lack of game time and unsettlement, Alen Halilovic called Robert Fernandez asking for help. Halilovic has admitted his mistake of not taking the advice of Barca's technicians of playing in LaLiga and now wants to return to Spain. [Mundo Deportivo]

Få tillbaka honom!
Barcelona Viggo - Grande Busquets
12/28/2016 13:19
Skrev ett långt svar till Katalano och Kröjff precis från mobilen som jag inte orkar skriva om då den tydligen inte gick fram och jag inre kopierat den. Men otroligt intressant diskussion denna, och jag är väldigt glad att det inte är jag som behöver ta besluten som Lucho måste ta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
12/28/2016 13:17
Kröjff
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
12/28/2016 12:58
Hur länge ska Mathieu vara skadad? Han kan faktiskt totalförstöra den fina form laget har visat upp när han kommer tillbaka...
Barcelona Meneysuarez91011
12/28/2016 12:08
Och dehär med kanterna, haha lite lustigt. Men förstår din frustration.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
12/28/2016 12:07
Kröjjf Det finns flera som inte stavar riktigt rätt eller kan göra en mening helt fullständig. Det är fullt normalt, vissa är bättre på att skriva än andra. Man får ha förståelse, och som du säger, det viktigaste är att man kan förstå vad den andra menar! Det finns också människor med dyslexi och liknande sjukdomar. Stort plus till alla som försöker och gör sitt bästa! Riktigt kul att komma in på forumet nu, bra fart och väldigt många intressanta inlägg. Inget hat och gnäll heller, heja oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
12/28/2016 12:06
Viggo - Grande Busquets Nog för att det krävs speltid för att komma ur en svacka, men att starta 1 eller 2 matcher på bänken som en markering av LE tror jag endast skulle göra gott och Neymar skulle få känna lite press åtminstone. Sedan tycker jag att LE borde visa att han ser Ardas prestationer och då ge honom mer speltid också för annars har vi en Arda som inte kommer känna sig uppskattad. Han är ju inget talang sett till åldern utan en redan etablerad spelare. Vi pratar ofta om Neymars höst 2015 där han spelade fantastiskt. Han har inte nått upp till den nivån sedan dess så jag tror man måste börja se det som en topp och att han kanske inte kommer att komma upp i den nivån igen. Jag hoppas att han gör det förstås, men har man inte presterat så bra på ett helt år nu så kan man inte anta att det är en svacka, vilket jag förstår att du inte gör Viggo. Vissa av våra medlemmar ser Neymar som världens nästa bäste spelare pga en hypad potential innan han ens kom till vår klubb kombinerad med just hösten 2015 och jag ser själv hur han presterat över hela sin tid i Barca och är inte lika imponerad. Jag hoppas att han kommer tillbaka till sin topp men ser det inte som en självklarhet att han kommer att nå den igen.
Barcelona Kröjjf
12/28/2016 11:13
Om ingen redan räknat ut det, så är den ständigt återkommande rödpennan i mina inlägg en konsekvens av att jag har svårt att förlika mig med att kanterna inte blir så raka som möjligt. Varför jag går in och formulerar om, så att de blir mer "räta" än utkastet råkade bli.

Somliga skulle säkert se det som autismsymtom. Och det må så vara. Men dessa drabbar bara mig själv. Hur andras inlägg ser ut varje sig det gäller stavfel eller "snygghetsfaktorn", rör mig inte i ryggen så länge jag kan förstå innehållet (och helst hålla med) Ville bara få den saken ur världen en gång för alla, så jag fortsättningsvis slipper skämmas varje gång jag trycker på Ändra....
Barcelona Kröjjf
12/28/2016 10:50
Viggo - Grande Busquets Än en gång är jag benägen att hålla med dig, med ett litet undantag. För själv tror nämligen inte att Neymars självförtroende skulle naggas nämnvärt i kanten, som en konsekvens av att få sitta på bänken ett tag. Snarare skulle han omgående förlora allt förtroende för att Luis Enrique är rätt man att hålla i trådarna och föra honom ända fram till positionen som världens bäste fotbollsspelare. Vilket troligen är hans och framförallt pappans främsta prioritet, alla kategorier. Och att brassen skulle vara en tänkbar ersättare för Cristiano Ronaldo, vore det väl bara den senare som skulle tvivla på. Och inte heller den sistnämndes grandiosa självbild skulle krackelera på en petning. Utan då snarare ta hans narcissism till även för hans kritiker oanade nya höjder, med en personcentrerad mediakampanj utan dess like som ofrånkomlig följd.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
12/28/2016 09:57
Arda frågan är svår. Å ena sidan kan en petning av Neymar göra så att han eventuellt startar en kampanj för att lämna laget. Å andra sidan kan en peting vara den väckarklocka han behöver för att förstå att han måste börja leverera. Och så har vi en tredje sida, där en petning tär på hans självförtroende och sänker den ännu mer än den redan är sänkt. Pratar vi om vad man förtjänat så borde Arda starta på vänsterkanten i några matcher nu. Men om det är bäst för laget på långsikt är jag inte lika säker på. Neymar kommer komma ut svackan men allt som oftast behöver man speltid för att komma ur den. Vi vet att Neymars högsta nivå är högre än Ardas. Så kanske är det bästa att fortsätta visa förtroende för Neymar för att han förhoppningsvis inom snar framtid ska lämna svackan och börja leverera likt hösten 2015.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
12/28/2016 09:25
FunB

Jo lite grann. Men dessa tre är Barça kvalité. Brukar kolla lite på deras matcher. Dom är hur bra som helst och unga. I dessa tre har vi Xavis,Iniestas och Suarez ersättare. Gomes och Paco kostade ca 1 miljard. Arda som ja tycker e grym just nu som skulle kunna stanna och mathieu och Vidal kostade 1 miljard tillsammans. Med dessa pengar hade man kommit långt och kunnat värva mer smart ungt och talangfullt. Men men önsketänkande från mig, hade vart nöjd ifall vi fick in en av dessa aif 2017.
Annons: