/spanien/barcelona/forum/7712.aspx/spanien/barcelona/forum/7712.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona AndreD
2013-03-10 09:47
Zyzz

Det roliga är att de spelar exakt likadant som förra säsongen, skillnaden är att de inte får lika mycket domarhjälp. De fokuserar väl på att köpa cl nu.
Barcelona Leo y Cesc
2013-03-10 09:27
Roligt att höra marängerna säga att Messi gör mål mot drös gäng i ligan, men då måste Madrid vara en utav de lagen då han gjort 3 mål mot dom i ligan. Och vilket lag har han gjort flest mål mot någonsin i ligan? Jo fråga marängerna dom har koll på det. ( 18 mål ) Dom har officiellt förklarat sin egen klubb till en pajasklubb. Hur kan man ställa förväntningar på andra lag i ligan när Messi inte gjort fler mål än mot något annat lag i ligan än Madrid?
Barcelona Acrobat
2013-03-10 09:25
@ Zyzz: Dessutom är det ett löjligt och meningslöst argument, eftersom man inte kan leva på gamla meriter. Då kan ju vi lika gärna säga att Real inte hade vunnit Supercupen eller tagit sig till final i CdR om Barcelona varit lika bra som under 2010. Faktum kvarstår att Real varit värdelösa i ligan, samtidigt som Barcelona gått som tåget. Att Real sedan behövde vara en man mer på plan mot United för att ens skapa en målchans är ju en annan sak...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2013-03-10 09:15
Det är kul att El Pasillo säger att det inte är Barca som vunnit ligan, utan att det är Real som har förlorat den :D. Han säger att om Real spelat som förra säsongen så hade vi inte haft en chans...Konstigt då att Barca just nu har chans att slå Reals poängrekord från förra säsongen....De är inte allt för klipska de där Real-fansen ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-03-10 08:55
Vad tror ni Fabregas formsvackor beror på? För dålig? Motivationsbrist? Annat? Under sin debutsäsong var han ju riktigt bra på hösten men mycket sämre på våren. Lite så har det sett ut i år.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-03-10 04:50
Hur är det egentligen med Xavi? Han verkar vara småskadad nästan hela tiden, jag tror det är en stor anledning till att han inte levt upp till de högt ställda förväntningarna i de senaste stormatcherna. Eftersom att han inte verkar vara 100 % fit, så ser jag gärna Thiago och Iniesta tillsamans på mittfältet. De två mest kreativa spelarna. Det negativa med den här uppställningen är att det lär bli mer bolltapp med Thiago, och matchen kommer antagligen svänga mera, kommer bli ett mer direkt spel åt båda hållen.

Samtidigt så är jag trött på bussen, vi behöver spelare som kan bryta mönstret. Thiago och Iniesta har tillsamans den bästa man-mot-man-tekniken i laget och är två av spelarna som kan hitta på vad som helst ur ingenting. Så för att summera, med dessa två blir det större chanser att skapa fler chanser framåt, men matchen blir knappast så kontrollerad som den brukar bli, Milan kommer vinna mer boll och har större chans att göra mål och därmed i princip göra det omöjligt för oss att gå vidare. Men ärligt talat, jag är lite trött på ordet kontroll, på tisdag ska vi vinna med tre mål, vi ska framåt. Xavi är annars en bra spelare att ta in vid 2 eller 3-0-ledning, för att fortsätta anfalla men ha större bollinehav och inte låta Milan få några möjligheter.

Alexis har förtjänat en startplats enligt mig. Sedan står det mellan Villa och Pedro, och jag är kluven. Man kan lita på att Pedro gör arbetsinsatsen, men Villa behövs för målskyttet. Vem som än startar, den andra borde komma in i halvtid om vi inte har gjort två mål än.
Barcelona Dinho the artist
2013-03-10 04:38
-------puyol--pique------ busi ------ -thiago--iniesta---- alves--messi--alexis--alba fabregas Såhär tror jag vi kommer spela mot Milan. Se detta som en elva på deras planhalva där busi möjligtvis faller ner som täckande back. Tror verkligen Thiago kommer spela då han besitter den nuförtiden så ovanliga förmågan att vilja göra mål. Han tittar upp i planen och söker sig framåt, vitalt i denna match. Om Fabregas spelar är jag osäker på. Han har varit nära på usel den senaste tiden men han besitter ett visst målsinne och han fungerar bra i box. Blir intressant att se hur de löser det. Jag hoppas verkligen vi går in och visar Milan vilket jävla helvete det innebär att möta FC Barcelona på Camp Nou, en av världens mest svårspelade arenor. Jag hoppas spelarna visar varför vi brukar kallas "världens bästa klubblag" och jag verkligen varenda en av våra elva spelare på plan är beredda att springa sig blodiga för stoltheten över att bära denna anrika tröja. Jag vill, för en gångs skull, se elva av våra spelare kriga så som vår kapten, Carles Puyol, lyckas göra varenda jävla match.
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 02:57
Ja precis, dessutom så har Valencia och Atletico lyckats ersätta sina spelare helt okej ändå! Även om Valencia saknar spetsen dom hade förut. I PL så finns det typ 10 klubbar som skulle kunna lägga ut 400 miljoner för en spelare medan i Spanien så är det endast dom två giganterna. Sen så lämnar många spelare endast för pengarna! Skulle falcao dra till Chelsea så är det för pengarnas skull och inget annat. Eftersom Atletico är bättre än dom, enligt mig iaf. Jag skulle tappa respekt för Falcao om han sa att han vill till Chelsea för att vinna titlar, då vet man att han ljuger då Atletico har minst lika stor chans att vinna CL dom Chelsea.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2013-03-10 02:53
Det roliga är att en engelsk spelare, låt oss säga Andy Carrol som varit bra i en halv säsong i Premier League kan gå för 35 miljoner när en spansk spelare av minst samma kvalitet, Michu, som varit het målskytt i en säsong går för två miljoner. Något är snett där. Det gäller framförallt de mindre klubbarna i Spanien, Atletico och Valencia har ändå lyckats ta hyfsat betalt för sina stjärnor, även om man inte haft möjlighet att behålla dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 02:48
påfågeln (Barcelona) Håller med dig. I PL så kan dom ofta 4-5 ggr så mycket betalt för en spelare som spanska klubbar kan. Kolla Valencia, hur bra hade inte dom varit om dom hade haft kvar spelare som Alba, Silva, mata, Isco och villa? Nu fick dom iofs väldigt bra betalt för villa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 02:46
Avslutare*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2013-03-10 02:45
Ja, tyvärr har ju spansk klubbar i allmänhet för dålig ekonomi för att kunna kräva ordentliga priser för sina spelare. Michu för två miljoner € är ett bra exempel på just det. Det är bara att hoppas på ett konkurrenskraftigare tv-avtal, så fort som möjligt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 02:38
påfågeln (Barcelona) Tack för att du tog dig tid att svara!:-) Men det är ändå en ganska billig peng dom kan få spahic för!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 02:37
Finns det någon bättre avslutade än Messi? Målet han gjorde idag såg så jävla lätt ut när han Chippade in bollen. Men det är så mycket svårare än det ser ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2013-03-10 02:37
Thiago: Sevilla behöver pengarna, och har andra dugliga mittbackar. Botia gick ju dit och har varit bänkad till förmån för Spahic, men klasskillnaden mellan dem är knappast enorm. Sevilla fick över två miljoner euro bara för att låna ut honom till sommaren, och sen fick Anzi en utköpsklasul på drygt halva summan. Spahic kan med andra ord komma tillbaka om han vill, och då har Sevilla ändå tjänat på affären :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-03-10 02:21
Så jävla taggad inför Milan matchen efter dagens match!!!
Barcelona Mido
2013-03-10 02:10
Viljan är tillbaka och är på lek humör samma sak med Messi,, nu verkar att mötet gjorde sin grej, hoppas att dom visar samma vilja mot milan på söndag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 00:57
Vet någon varför spahic från Sevilla är på lån hos anzhi? Man borde ändå tycka att Sevilla behöver honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer
2013-03-10 00:25
Bäst helt enkelt.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-10 00:16
Man kan vända på det och säga att han har fått testa på båda rollerna men inte klarat av någon av dem. Förra säsongen fick han t.o.m en skräddarsydd roll som offensiv mittfältare men misslyckades trots några mål under hösten. I år har han fått mer speltid som en av två centrala mittfältare, likt det han hade under större delen av Arsenal tiden men resultaten är liknande, en del mål och assist inledningsvis men väldigt sällan övertygar han spelmässigt. Sen är inte uppgiften för en central mittfältare i Barcelona att dribbla eller glida förbi spelare så fort man får bollen. Xavi har spelat som mittfältare i 15 år utan att bidra med de kvaliteterna. Problemet är att Fábregas inte ens kan ta emot en enkel passning längre trots att han spelar på en position han är mer än van vid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-03-10 00:16
Måste bara säga att jag inte håller med om att Adriano är bättre VB än Alba. Han är däremot en bättre striker än Alba.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-03-10 00:11
Hetfield

Håller med dig men det är fortfarande ingen ursäkt till hans usla första touch på bollen. Han måste förbättras ordentligt på det. Sedan kan man även kritisera hans kämparinställning, tycker inte han visar speciellt mycket på den fronten och det är oacceptabelt.

Han måste bänkas mot Milan!
Barcelona Hetfield
2013-03-10 00:01
Men det beror på att Cesc saknar en roll i laget. Om man ger honom en roll där han vet vad han ska göra så kommer han att börja prestera.

Det är klart att han ser seg och loj ut när han sätts i en roll där han ska dribbla och glida förbi spelare, han måste istället få vara den som sätter passningarna eller gör målen.
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-09 23:51
Alves: "Iniesta puts his hand in the fire for Barça to qualify for next CL round? I won't do that, I put my whole body in the fire (smiles)" Visa det på tisdag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barieta
2013-03-09 23:43
Song spelar för fegt, han måste våga slå bollar framåt istället för i sidled. Verkar som han inte vågar att ta för sig, för i Arsenal var han ju bra mycket bättre han vad han visat här än så länge
Barcelona Gio Style
2013-03-09 23:37
Grejen med Adriano är att han värderar situationer riktigt bra. Alves briljerar emellanåt men kan också göra riktiga idiotgrejer. Adriano däremot vet exakt när han ska dribbla och när han ska passa. Även när man ska gå på skott =)
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-09 23:32
Jag om någon klagar rejält på Fábregas, vissa gånger med glimten i ögat men ibland blir man ju tokig på människan. Han är 25 år och har alla förutsättningar för att han ska spela sitt livs fotboll men snubben rör sig som en tvättmaskin, tappar boll konstant och är riktigt svag i långa stunder. Fanns en tid folk klagade på att Keita tappade boll på mittplanen. Det var lite mer forståligt att en spelare med halvdan bollkontroll som tvingas lära sig tiki-taka vid 28-29 års gör det men när La Masia-sonen Fábregas tappar enkla bollar vid varannan mottagning så är det rent ur sagt dåligt i min bok. Sen hjälper det inte heller att han ser så jävla loj ut, du ville spela i Barça, dags att visa det! Fattar inte hur han kan ha gått från PL:s bästa mittfältare till det här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-03-09 23:26
Ska man chansa lite så hade jag startat : Valdes Pique - Puyol - masken Alves Busk. Adriano Xavi. Iniesta Alexis. Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-03-09 23:24
Jag är också för adriano före Alba faktiskt . Alba är lite för lätt att läsa . Man vet i stort sätt vad han ska göra varje gång . Adriano vet man aldrig vart man har och han kan göra det oväntade precis när som helst. Jag hade startat så här: Valdes Alves-P-P-adriano Bush Thiago iniesta Alexis - Messi - villa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sersari
2013-03-09 23:24
Mot Milan vill jag se följande startelva: Valdés Adriano-Mascherano-Puyol-Alba Thiago/Song-Busquets-Iniesta Messi Alves Piqué Ganska galen elva kan tyckas, men låt oss vara ärliga, vi har absolut inget att förlora och om inte vi försöker oss på något nytt och överraskande så kommer det sluta med ännu en utgång. Våga chansa, våga vara modiga. Inget mer statiskt, långsamt och sönderläst spel. Nej, tack. Inter 2010. Chelsea 2012. Milan 2013. Tredje gången gillt, dags att göra oss själva rättvisa och bomba oss igenom den där jävla bussen. Viktigast av allt är att vi tar till alla möjliga taktiska och sportsliga medel för att ge det här en ärlig chans. Att spela med samma elva varje viktig match och utan någon som helst förändring eller förbättring är inte att vara ärlig. Det är att vara naiv och feg. Nu är det dags, en era(i Europa iaf) ska summeras eller fortsätta ett litet tag till. Och vi skulle alla vilja se den vackraste sagan av alla fortsätta ett litet, litet tag till. Framåt FC Barcelona!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: