/spanien/barcelona/forum/77.aspx/spanien/barcelona/forum/77.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tiki-Taka
2017-02-02 09:23
Vi köpte alltså Paco istället för Gabriel Jesus.....som gjorde ett mål och en assist på sin första match för City. Fy fan vad jag hatar köpen av Gomes & PACO...65 miljoner euro helt åt helvete! Istället kunde vi behållt Munir, som började visa framfötterna under försäsongen och köpt Veratti för dem pengarna!
Barcelona Soko
2017-02-02 09:19
Barcadinho

Det är så sorgligt att Barças fans måste gå till Reals forum för att följa Barcas matcher. Mod måste vakna!! Forumet tillhör inte fyra personer här utan tillhör Alla!
Jag har nu kontaktat Jens Kassnert
Spanienredaktör SvenskaFans för att framföra åsikten och se om att stänga forum bryter mot SF regler .
Barcelona Katalano
2017-02-02 09:11
Otroligt skön vinst igår. Första halvlek spelade vi kontrolllerat medan vi tappade all struktur under andra halvleken. Flickvännen såg andra halvleken med mig och kommenterade att Athletico spelade som Barca brukar göra, men hög press och mycket offensiv.Hon ser inte så många matcher utan hennes bild av Barca är sen innan Lucho tog över. Hon kände inte igen det Barca som hon såg nu.

Neymars svacka målmässigt verkar inte vilja släppa trots att han fått in enstaka boll nu efter nyår.

Suarez mål är fantastiskt. Otroligt vackert.

Rafinha gör ett piggt inhopp och visar kreativitet och mod med bollen att göra det oväntade. Denis å andra sidan gör det riktigt dåligt när han kommer in. Hur tänker Lucho när han byter ut hela mittfältet i en såhär svår match mot Athletico?

Hur orkar Athletico springa så mycket i andra halvlek? De pressar som vargar med hög intensitet. Som vi själva gjorde under Peps första säsonger i klubben, men då fick spelarna åtminstone vila när vi hade återerövrat bollen.Det kändes som att Athletico fick mer energi ju mer de sprang vilket är ett tydligt bevis på att vi inte lyckades utnyttja situationerna när de var trötta.

Messi är Messi som vanligt. Vilken fotbollsspelare.

Vill även skriva någon rad om domaren. Var jag den enda som tyckte att Athletico förtjänade 3-4 solklara gula kort i början av matchen innan de fick sin första ostskiva? Detta störde mig enormt mycket.
Barcelona Soko
2017-02-02 09:04
@Robért:

Klockrent sagt !!!
Hoppas att detta inlägg öppnar ögonentill mod som inser att stänga forum i ett land som Sverige är censur !!
För mig är det obegripligt att någon stör sig och blir förbannad på folk som skriker , gapar , kritiserar etc under en match med mycket känslor. Det är för f...n något som händer på Camp Nou varenda match. Ska man då tysta 90 000 och hindra de att uttrycka missnöje med Neymar som missar öppet mål gång på gång på gång eller Gomes som sover och bjuder på mål eller på Alba som kastar inkast direkt i famn på Griezman etc?
Varför ska mod ta illa upp som om det är de man blir förbannad på ?
Som Robert säger, de som är känsliga och tål inte lite kritik mot Neymar, Lucho etc får bara slippa hänga på forumet och komma tillbaka när matchen är slut.
Och som Smogen skriver, vi är många som ser matcherna ensamma hemma och att diskutera på forumet under matcherna är att känna gemenskap och inte behöva känna sig ensam.

Förresten. Att stänga ett forum måste bryta mot Svenska fans regler?!
Barcelona Smogen
2017-02-02 08:11
@Robért:
Jag förstår helt och hållet mod som inte vill sitta och rensa i forumet två timmar efter varje match, vem hade velat det?Men jag håller med dig, tycker det är otroligt skönt att kunna skirva av sig ibland, eller skrika ut vilken korrupt förbaskad domare som är på planen. Ofta ser jag Barcas matcher själv, och då fungerar forumet som en jäkligt bra ersättare till det snack man annars har med polarna när man ser matchen. Jag har ingen aning om hur svenskafansidan är uppbyggd, men hade det inte gått att skapa ett matchforum på sidan? Som heter tex. "Camp Nou" där de som vill, helt enkelt kan skriva under match? Då slipper Les Rambles bli nedskrivet med en massa oneliners och man behöver inte bli förbannad när man går in på det forumet för man vet vad som finns där, matchsnack eller helt enkelt samma skrik, gormande och hurrande som på Camp Nou, bara i annan form. :)
Barcelona II Barça II
2017-02-02 07:37
Tycker inte att Sergio Roberto är den optimala högerbacken för oss. Saknaden av en Daniel Alves är enorm. En av sommarens prioriteringar bör vara att hitta en riktigt bra högerback, en ny Alves. Sergio Roberto kan ta den rollen som Rakitic har idag, samtidigt som man säljer kroaten som har varit direkt dålig på senare tid. Utöver det bör man på nu se över Neymars framtid i klubben. Fortsätter han så här, ja då får han dessvärre söka sig vidare. En försäljning av Neymar hade bland annat finansierat ett köp av Verratti. Just nu är Neymar sämst i Barcelona, det är inte okej med alla dessa missar, match efter match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-02-02 07:31
Robert.

Jag var på samma linje förut men du beskriver känslan mycket bättre.
Det får mig att tänka på sterilisering. Svärföräldrar och en kollega gjort så nyss mot sina husdjur.
Det här forumet blivit sterilt utan utrymme för känslor när det som mest, dvs under matchen (akten...).
Och det har hänt mig samma sak som för dig för några matcher sen. Jag gick in i reals forum för att se hur folk reagerade på de tveksamma situationerna mm. Jag har inte varit i deras forum på många år men kände att jag vill få fler reaktioner. Här var det ju tomt. Tråkigt att behöva göra det för att man helst vill komma hit.
Tänk vad kul en del skulle känna med att utrycka sina känslor efter Suarez mål, för det var makalöst vackert. Jag själv känner inte lika upphetsad med att tänka på målet nu på morgonen. Det är inte samma sak, det är sterilt !
Barcelona neymar JR
2017-02-02 06:24
Umtiti borde tilldelas ett livstidskontrakt, jisses vad bra han är. Vart var Griezmann igår? Målet borde aldrig ha godkänts! Både han och pique var briljanta igår, riktigt fint samspel har dom hittat. Oj vad jag föredrar Cillessens spel med fötter framför Ter stegens, i Ajax lärde han sig idéen med spelande målvakt. Motståndarna får absolut inte tryck på oss pga en målvakt som ska älta sin livshistoria varje gång han får bollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-02-02 06:03
Man kunde inte få klarare bild än igår, vi spelar 4-4-2 med Messi som släppande forward. Våra kanter är dock för dåliga, gäller bägge kanterna. På vänstern har vi Alba & Neymar utan iniesta jämte sig så är dom bägge helt vilse. Att vi har så få 2vs1 situationer på den kanten är bedrövligt med tanke på snabbheten vi besitter där. På andra kanten har vi tydliga exempel på hur man inte behandlar en boll. Långsamma fötter och lika långsamt tänkande. Bollen studsa upp det är självklart att han missar den, nej är inte alls enig angående det. Hade Arda varit där så hade det varit 1-3. Han visste att passningen skulle komma och borde vara mer alert. Ingen magisk tridente utan en dynamisk duo är vad vi sitter på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-02 02:01
[QUOTE=The Reporter 2.0]Vi spelade fantastiskt bra fram till att Rakitic blev utbytt. Denis är för tunn i sådana här matcher. Han är frukost för dem. Rakitic erbjuder mer. Hans fysik behövs i sådana här matcher. Rafinha som ja inte är förtjust i var bättre än Denis med. Neymar verkade påverkas av det gula kortet. Fram till det var han grym. Vi gjorde en bra match överlag. [/QUOTE] Rakitic var bra utan boll men med boll är det på tok för dåligt. Dålig förstatouch, lättstressad, det funkar inte... Men defensivt bra! Visst man kan klaga på Gomes med boll, men där känner jag att han är snäppet över Rakitic vad gäller bollbehandling och driv (plus stor utvecklingspotential) och han sköter försvarsspelet bra, speciellt denna match. Matcher som denna mot bra motstånd ger en klar bild över spelarna o laget. Lucho är en kontringstränare, han gillar att försvara lågt vilket gör att Denis o Arda inte funkar på mittfältet, för att dom inte kan täcka stora ytor på mitten (angående Atletis chanser på slutet på Denis sida). Rafinha, Gomes, Rakitic funkar som CMs i Luchos system men Rakitic med boll är inte tillräckligt bra. Gomes och Rafinha är snäppet bättre med boll o ungefär lika bra defensivt. Så... Gomes eller Rafinha bredvid Iniesta och Busquets? O ja Roberto kommer vara vår högerback resten av säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-02-02 01:20
I love it. Suarez tar rollen som någon skrev "jävliga storebrorsan" på riktigt. Bara bra att påpeka till Neymar att han bör börja komma i tid till träningarna. Din instagram, dina tjejer och CS finns kvar när du slutat för dagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-02-02 01:20
I love it. Suarez tar rollen som någon skrev "jävliga storebrorsan" på riktigt. Bara bra att påpeka till Neymar att han bör börja komma i tid till träningarna. Din instagram, dina tjejer och CS finns kvar när du slutat för dagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-02-02 01:15
Vi kan konstatera att Busquets knappast är saknad i startelvan. Hatten av till Mascherano för sin insats på en position där han får ut hela sin potential.
Barcelona El FenómenoR9
2017-02-02 01:03
Neymar och Suarez har inte bråkat, Suarez jävlas bara. Suarez är den där jävliga storebrorsan. Neymar var bra fram till det gula kortet. Bidrar med väldigt mkt. Överdriven kritik mot honom här inne kan jag tycka. Roberto håller f*n inte :( Vidal startar till helgen och kommer ta sin plats i gala elvan fram över hoppas jag. El Jefesito fan vad bra du är! Du Gomes är knappt godkänd ikväll hans sämsta insats hittills. Med de sagt är han fortfarande nyttig. Liten favorit hos mig ska jag nog säga dock. Tyckte mig se att Messi hade en lite annorlunda roll ikväll, fyf*an vad bra han är! Extra kul att han kämpa lite mer en vanligt. Det här kommer ju bli en riktigt fin säsong trots allt. Copa del rey och cl guld ;) Dom vita äcklen kan få vinna ligan Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-02-02 00:41
Robert Fantastiskt inlägg. Håller helt med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Robért
2017-02-02 00:34
Jag är en av de som är inne och läser i forumet mer eller mindre varje dag, men som väldigt sällan kommenterar. Men jag tänkte för en gångs skull dela med mig om varför jag hänger här på svenskafans, och min syn på att forumet numera stängs under matcherna. Jag gillar att bara gå in och läsa här för att höra vad alla andra barcafans tycker och tänker om laget, matcherna och allt däromkring. Jag ser det som en slags gemenskap, även om jag inte bidrar aktivt själv. Då jag inte har några nära vänner som är Barca-fans, har det varit till forumet jag vänt mig både i halvtid och direkt efter matcherna. Jag är alltid spänd på att se om andra uppfattar lagets och de individuella spelarnas prestationer som jag gör. Det är glädjande att se att nivån på diskussionerna har lyft sig betydligt i forumet det sista, och där ska moderatorerna ha all cred i världen. De ställer upp med tid för att vi andra som använder forumet ska få någonting ut av det. Samtidigt tycker jag att det är otroligt frustrerande när nu forumet är stängt under matcherna. Och ja, jag är medveten om att ca 90% av alla kommentarer under och direkt efter matcher är spontana känslouttryck, ofta i form av 'one-liners', och att kvalitén på de inläggen är väldigt låg. Men jag vill trots det inte vara utan dem. Precis som på fotbollsplanen så tycker jag det är härligt när känslorna ibland tar över; när det blir tjafs; när det tacklas för sakens skull (tänk Mascheranos tackling på Felipe Luis idag) – fulspelet helt enkelt. Det är varken rationellt eller speciellt civiliserat, men det är kombinationen av dessa tillfällen med den rena fotbollsmagin som gör fotbollen så speciell. Jag vill kunna sitta och irritera mig över den där onödiga efterslängen eller bli förbannad på när Suarez förstör ytterligare ett anfall, för att sekunden senare skrika ”GOOOOOOOL” i ren eufori när han på egen hand gör ett viktigt mål. Det är helt enkelt kul när det svänger! Vad jag egentligen vill uttrycka är att forumet för mig utgör en arena där man febrilt kan läsa sig igenom vad andra tycker och tänker i väntan på andra halvlek och direkt efter match. Det är på något sätt skönt att få sina egna känslor bekräftade när man läser hur någon annan störde sig precis på samma sak som en själv, eller hur någon uppfattade den där magiska detaljen som kanske var svår att få med sig. Matchen hålls på något sätt vid liv genom forumet – där och då – men denna känslomässiga inlevelse är ofta över den där halvtimman efter att matchen är slut (och forumet väl öppnas igen). Jag har full respekt för att vissa inte vill läsa massa one-liners under och efter match, men man har alltid ett val att inte gå in och läsa (eller scrolla sig förbi dessa inlägg). Är forumet stängt har folk som jag inget val – vi får ta oss till andra sidor (eller som idag, Atletico- samt Realforumet) för att fylla ut det tomrum som detta forum lämnat. Detta känns otroligt synd. Det här var min åsikt, och jag respekterar att andra inte är eniga. Men visst borde vi väl ha en omröstning i forumet för att se vad folk faktiskt tycker?
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-02-02 00:32
The Reporter Och motståndare ger inte understöd för att stoppa Ronaldo? Det kan man säga om de flesta storspelare, de bästa gör i så fall aldrig en dålig match. Tycker din jämförelse haltar något då Neymar helt klart är den av MSN som liknar Ronaldo mest i spelsätt. Jag kritiserar inte Neymar idag då jag faktiskt tyckte han gjorde en rätt bra insats men gör det ofta och då förtjänar han det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-02-02 00:26
När bråkade Neymar med Suarez? Någon nämnde att det hade hänt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-02 00:25
Du måste själv spelat fotboll för att förstå va en spelare som Neymar bidrar med. Han utmanar, vilket betyder att motståndarna ger understöd åt den som försvarar, det genererar ytor på andra ställen. Neymar drar alltid åt sig 2-3 gubbar. Hans fart hotar alltid, oavsett om han är dålig. När du skriver att han inte gör mål och att du skiter i om han spelar bra. Känns detta inte motsägelsefullt då vi Barca fans oftast menar att Ronaldo bara gör mål o suger i spelet tsk från Messi. Hyckleri. Ska se på detta inlägg nästa gång ja ser Ronaldo va dålig och göra mål, för att se dig skriva att han sög i spelet. Godnatt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-02-02 00:16
Vad har hänt med Neymars avslut? Blir skogstokig så mycket som han missar. Att sälja honom är inget alternativ och att bänka honom kommer vara försämra självförtroendet. Hans missar kommer kosta oss dyrt då han missat väldigt enkla chanser mot Real, Malaga, Betis osv som borde gett oss en ligaledning. Frustrerande...

Visst kan man tycka att vi gjorde en fantastisk första halvlek men det var för att Atleti var bedrövliga med och utan boll sen var deras press obefintlig. Vi såg vad som hände i andra halvlek när dom höjde tempot, dom skapade chans efter chans och borde ha kvitterat.

Vår högerback är ju tyvärr vår svags länk, ständigt felpositoinerad och allmänt slarvig. En högerback bör vara högsta prioritet, Cancelo? Nej tack vill ha en högerback som kan försvara.
Barcelona Andres Iniesta Lujan
2017-02-02 00:02
@JUSSI BJÖRLING:


Såklart finns det perioder det sett mindre bra ut men 2002/2003 är väldigt långt tillbaka bara det. Vi blir alltså utspelade av Betis, Socidad, Atletico, Bilbao osv. Och det har varit så här en längre period nu, Man City tex då vi förlorar med 3-1 men det kunde lika gärna blivit 6-1. Vi har mycket tur just nu plus att vi har Messi. Det räcker i vissa matcher men det kommer aldrig hålla i längden. Tycker dock att det såg lite bättre ut när Rafinha kom in idag, iaf offensivt men kanske för att Atletico flyttade fram så mycket. Vi behöver en skicklig spelare med boll som kan leverera bollen framåt och just nu är nog Rafinha den som klarar det bäst när Iniesta är skadad.
Barcelona Davids3
2017-02-02 00:02
Andra halvlek är absolut under all kritik, men såg ni verkligen första halvlek? Den var inte "okej", den var fenomenal. Det var en fröjd för ögat att se på hur barca spelade. Alla krigade som idioter, alla var på rätt plats och alla tog rätt beslut. Självaste Neymar spelade defensivt och var 2 meter uppe i luften i vårt straffområde för att blockera ett inlägg. Masherano, Masherano! Helvete vilken krigare han är, är alltid beredd att offra sitt liv för bollen. Förläng hans kontrakt med 5 år genast, han kommer hålla :) Vi fick Atl. att se ut som ett korpenlag första halvlek. Det syns att de blev irriterade för hur aggressivt de spelade. Det var 2 solklara gula första 25 min enbart. Spelar vi alltid så som vi idag spelade första halvlek, med denna kämparglöd. Så vet jag inte vem som kan stoppa oss. Och detta var alltså utan Busq och Iniesta. Målchansen min 27 SKA BARA vara mål! Suarez passning var egentligen till Messi, men Neymar släppte inte. Man kan ju tycka att Neymar borde ha litat på att Messi är alltid på rätt plats rätt tidpunkt utan att han behöver titta. Men aja, även MSN kan missuppfatta varandra ibland, väldigt sällan.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-02 00:00
@Andresito:
Jag skrek innan han hann skjuta. Missa inte så att jag väckte min kompis. rummet bredvid. Det handlar om inte om att bollen studsade ikväll. Nej, nej, nej i matematikerns formeln. Om jag skrev dubbel-nej skulle jag vara för försäljning. Anyways, anledningen att visa blir tokig här inne beror på "alla missade chanser den där Neymar har ståt för med hans lön. Behöver inte vara Neymar som avlasta Messi och Suarez. Vem som helst får duga. I den här säsongen har Neymar fått läge efter läge, efter läge, efter. Jag kan fortsätta till 05:00 och jag skulle inte kunna täcka upp procentenheten han har bränt den här säsongen. Betyder det att han borde säljas. Hel 2 the no. Men jag anser ändå att de skogstokiga här inte får ventilera då och då vad de vill göra med Neymar så länge de presenterar ersättaren. Jag personligen blev avstängd för första gången i det här forumet när Neymar missade den där gyllene läget mot R.Madrid, ja 2-0 målet...
Barcelona Soko
2017-02-01 23:59
@The Reporter 2.0:

Hur länge ska ni komma med ständiga påstående som att han utmanade och gjorde sin gubbe när han inte kan göra ett mål på 20 matcher ?! Neymar är största anledningen till att vi spelar dåligt i år då han inte gör det Messi och Suarez gör. Jag skiter i hur mycket han gör så länge han inte gör mål. Med honom i laget spelar vi med en man mindre match efter match Han gör sin gubbe och vad sen ? ingeting !
Barcelona Soko
2017-02-01 23:52
Det var Messis 26 mål mot Atletico, 12 på Calderon. Kanske därför de valt att byta arenan :) Messi som även gjort 12 mål på Bernabeu har en match hemna till snart i ligan på Calderon .
Messi har gjort 8 mål denna säsong utanför straffområdet något som är dubbelt fler än någon annan i ligan.
43 mål och 24 assist gjorde Messi i bara cupen.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-01 23:51
Förlåt att jag måste skriva det här.

Det här gör jag endast av hur Barca spelade andra halvleken. Missade första 10 min. Men vad jag såg av första halvleken så hade Barca någon form av kontroll på march- jäveln. Skrev jäveln för att markera att det här laget kan inte sammanfattas med att en spelare på mittfältet suger (i det här natten Rakitic och Dennis).

Om någon andrar min åsikt så var det första gången jag kände fan, jag känner mig trygg med det här mittfältet. Det är inte för att vi ägde matchen som vill alla vill och drömmar, utan för att Barca med mittfältet neutraliserade A.Madrid hela första halvleken.

Sen att den där muppen Lucho körde jag vill ha ess ber till gudarna taktik genom att kolla på stjärntecken och slänga lott fick mig att önska att matchen blev 2-2.

Det enda barca människan jag tycker synd om är Messi ingen annan i den här världen.

Kvittar hur många vi vinner, Lucho måste bort, lycka till.

Finner inga ord.

Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-01 23:47
Hur fan kan man säga att Neymar va dålig idag? Var det för att han sköt över på bollen som studsade upp? Han utmanade, gjorde sin gubbe och kämpade, men blev sämre efter sin gula som gör att han missar returen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-02-01 23:46
@Andres Iniesta Lujan:

Du har inte följt barca noggrant om du tycker att spelet är det sämsta på 17 år. 2002/2003 är snäppet sämre.
Barcelona Andresito
2017-02-01 23:45
Var ju ganska tydligt att bollen studsade upp när Neymar skulle skjuta. Vem som helst hade dragit upp den på läktaren.
Barcelona Soko
2017-02-01 23:43
Barcelona har aldrig förlorat en match där Suarez gjorde mål.
64 segrar
4 oavgjorda
0 förluster

Messi och Suarez har tillsammans gjort 52 mål denna säsong.
MS fungerar
N katastrof och bedrövligt. Killen kan inte ens skjuta! Sälj han snälla !!!!
Annons: