/spanien/barcelona/forum/769.aspx/spanien/barcelona/forum/769.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2016-11-09 11:59
Iniesta70

Bra inlägg med fokus på presspelet. Detta är självklart en väldigt viktigt och något som vi varit riktigt dåliga på på slutet. Undrar varför Lucho har gått ifrån denna press, om det beror på Messi och Neymar ellernågot annat.

Tänk om Lucho har presspelet som ett ess i rockärmen, som någon han kan ta fram som ett vapen när vi har de mest viktiga matcherna framöver. Jag skulle bli otroligt förvånad om så var fallet en också sjukt imponerad. Våra motståndare förbereder för en match utifrån den fotboll vi spelat denna säsong och möter ett helt annat Barca som jagar som en vargflock och dessutom kan koppla in mittfältet mer i spelet som en bieffekt av att vi vinner bollen högt upp och har rättvända mittfältare som du skriver. En intressant tanke om än väldigt långsökt från min sida.
Barcelona Kröjff
2016-11-09 10:59
Roligt att se intressanta diskussioner ta fart. Men ni får ursäkta, för i skrivande stund befinner jag mig i ett smärre chocktillstånd och det här är inte rätt forum att skriva varför. Men jag hoppas och tror alla tänkande människor förstår vad jag menar. Alltså, ingen ny infarkt utan mycket värre än så, världsligt sett. Och dessutom är det viktiga ju inte att just jag kommer till tals, utan att culés av olika slag kliver ur respektive skyttegravar och börjar "prata" med varandra på ett civiliserat sätt. Vem vet, det visar sig kanske att vi rentav har ett och annat att lära av varandra. Och i så mening har ju dagen börjat bra, men i övrigt, är jag som sagt helt förstummad...
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 10:20
Jag tror att Luchos önskan alltid har varit en blandning av tiki taka och kontring , som under trippel året.
Sen försvann den vassaste , viktigaste , tryggaste komponenten , Xavi.
Även om han inte var ordinarie så fanns han där , på bänken , på plan , på träning.
Sen har vi ju inte bara tappat kontrollen på mitten.
En annan aspekt är ju att vinna tillbaka bollen fortast möjligt , den stenhårda synkade pressen , att ha kvar spelarna på motståndarens planhalva , den är nästan lika viktig.
Skribenten använder sig av frasen " a pack of wolfs" , vilket jag själv har eftersökt , vargflocken!
Hålla laget kompakt , synkat press spel där alla visar samma inställning som mot Sevilla under andra halvlek.
Där krävs det mer av Luchos taktiska kunnande och kunnande att både motivera spelarna och få dom att förstå sina roller , och att alla är med på det tåget.

Att tiki takan inte funkar , att Lucho inte riktigt litar på sitt mittfält , att vi inte har spelarmaterialet eller vilka teorier vi nu har , eller ursäkter för att inte kunna dominera mittfältet spelar ju egentligen ingen roll när det kommer till att erövra bollen snabbast möjligt.
Det ska man ju kunna göra tillsammans som lag oavsett tekniska kvaliteter , eller hur smart man är på plan...eller ?
Det blir också lättare att ha bollen och kontrollera matcher om motståndarna inte får chansen att enkelt dutta sig igenom tre sargade lagdelarna som inte håller ihop .
Tror vi har mycket vunnet om vi kan få tillbaka ett annat av våra signum , press spelet.
Generationen med Xavi som kejsare på mitten börjar ju ebba ut , Iniesta är ju mer och mer skadad.
Förr så kunde ju Iniesta koncentrera sitt försvarsspel genom en hög press , nu ser man honom alltför ofta täcka yta utanför eget straffområde , blir mycket löpa utan boll.
Iniesta är ju som bäst sista tredjedelen på motståndarnas planhalva inte som nån som ska hjälpa Alba och Busques täck yta eller gör brytningar vid egen hörnflagga.
Upp med laget och backlinjen , håll laget kompakt , kort mellan lagdelarna.
Börja pressa som förr , "like a pack of wolfs"
Då kanske vi får tillbaka lite av vår identitet.

Pedro , där hade ni en som kunde / kan pressa som en VARG!
Suarez är också ett djur där framme!
Kan man få Messi att jobba som mot Sevilla hela tiden ja , då lär han dra med sig hela laget!
Där tycker jag Lucho ska lägga krutet.
Vi kommer vinna bollen snabbare , högre upp , vi kommer ha bollen mer , vi kommer ha mittfältare med bollen rättvända.
Det bästa av allt...motståndarna kommer ha den mindre och ha låååångt till mål.
Barcelona Bosketts
2016-11-09 10:02
@Iniesta70:


Haha! Det var snällt sagt. Glad att jag lyckas få upp dina ögon för Rafinha och Denis.

Jag tror att det många glömmer, i synnerhet när man håller på Barcelona, är att fotboll tar tid. I de allra flesta fall. Att bli en fotbollsspelare som presterar på den allra högsta av nivåer match efter match är inget man gör som 20-24-åring, normalt sett. Alla är inte Messi, menar jag.

Det man istället får titta på är POTENTIAL. När Roberto klev in för ett par år sedan var han oerhört valpig och nervös i sitt spel. Men potentialen fanns där. Det såg man om man har en gnutta fotbollskunnande i sig. Klivet, speluppfattningen och inställningen fanns där. Och ett par år senare så är han en gjuten startspelare.

MEN, fotboll går också fort. Formen kommer och går. Ena dagen kan en spelare vara bäst i världen, outstanding, för att andra dagen se ut som en B-lagsspelare från Espanyol... Även där får man inte glömma vad spelaren KAN göra, och HAR gjort. Det är väl där någonstans Roberto befinner sig nu. Han har presterat länge, men de senaste matcherna tyder på att han är påväg in i en formsänkning..

Sen ser jag honom främst som mittfältare, även om han gjort det oerhört bra som vikarierande högerback. Anledningen till att jag satte honom på mittfältet i min framtida elva är för att vi kan komma att sakna den där medfödda katalanska mittfältstryggheten. Den luckan skulle en spelare som Roberto kunna fylla. Liksom Samper.

Det som oroar mig är Luchos ovilja att låta dessa talanger få visa upp sin potential. Visst är spelare som Alena och Palencia oerhört spännande, men vi kommer ju aldrig att få se deras potential i A-laget om de inte får chansen!

Summa summarum: Det som krävs är tålamod. Individuell form kommer och går, och om en 21-årig spelare inte går in och dominerar betyder det inte att han ska skickas iväg första bästa fönster.

Iniesta, Xavi, Puyol, Valdes etc., var alla valpiga och svajiga i början. Men se var det hela slutade...
Barcelona Katalano
2016-11-09 08:55
Kröjff

Bra initiativ.

Jag tycker att det blir fel att säga att Luchos koncept kommit till vägs ände med tanke på att fotbollen vi spelat varje år sedan Lucho kom har sett olika ut. Första säsongen så spelade vi en fantastisk fotboll med just den balans som jag eftersökt innan hans ankomst, en balans mellan bolltrollande på mittfältet och kontringsspel. Vi var livsfarliga då. Men därefter har vi succesivt spelat en allt mer rak fotboll och desto mindre kontroll från mittfältet. Som någon öppnade mina ögon för någon dag sedan så kan det bero på att vi helt enkelt saknar en Xavi typ och att vi inte klarar av att lira en sådan fotboll längre. Xavi spelade ju under Luchos första säsong med oss.

Frågan är om Lucho medvetet gått ifrån den fotbollen vi spelade 14-15 eller om han väntat på rätt läge att värva in en spelmotor, som Veratti, och att tanken är att gå tillbaka till den fotboll vi spelade 14-15. Jag tror inte att den fotbollen nått någon ände, men den fotboll vi spelar idag däremot kan ha nått vägs ände eftersom den är så lätt att läsa av. Vi spelar runt i backlinjen och söker sedan Messi och Neymar så fort som möjligt.

Min tidigare kritik mot Lucho för att ha gått för långt ifrån tiki taka har alltså svalnat en del sedan andra här inne öppnat mina vyer, vilket också är syftet med denna diskussion från dig Kröjff.

Jag hoppas på en värvning av Veratti efter denna säsong och att vi kan återgå till en blandning mellan Tiki Taka där vi kontrollerar bollen från mittfältet och med inslag av vassa kontringar. Som vi spelade Luchos första säsong helt enkelt.
Barcelona Illusionista
2016-11-09 08:17
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Jag har ingen aning vem som gjort den men den var verkligen bra gjord. Om man känner igen kommentatorerna och får bild av exakt när de säger det som sägs i videon så passar allt in perfekt.
Barcelona wallmannen
2016-11-09 00:25
Det var en del intressanta synpunkter av artikelförfattaren. Speciellt det där med att Lucho vill att laget ska jobba vertikalt. Som andra också har påpekat tycker jag att laget blir fööör långt i vissa matcher. Det märks tydligt när Barca är fokuserade, då känns man mer kompakt som lag.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Kröjff
2016-11-08 22:22
Min första reflektion när jag läste den artikel som jag bifogade länktips i mitt förra inlägg och som inleddes med att begreppet "Tiki Taka" ursprungligen beskriver ett meningslöst passande (typ "bolltrillande"), var att det måste ha varit just den gamla innebörden som Pep G åsyftade när han vid ett tillfälle påstod sig avsky Tiki Taka, under sin tid som tränare i Tyskland. För den Tiki Taka som sedan dess blivit intimt förknippad med Peps "filosofi", var allt annat än något meningslöst bolltrillande spelarna emellan.Tvärtom var det en ytterst utstuderad tillika genomtänkt spelmodell, baserad på intrikat passningsspel utifrån ett tillslag. Och allt som oftast utförd i form av s k trianglar, som syftade till att alltid erbjuda bollmottagaren minst två passningsalternativ, innan nya positioner och ytor intogs, som i sin tur tillförsäkrade en kontinuerlig rörelse. Syftet handlade i hög grad om att få motståndarna att förr eller senare begå det misstag, som man i handbollskretsar har fått för vana att kalla räknefel. Eller så har jag kanske inte fattat någonting. Ty matematik har aldrig varit min starka sida, utan snarare den svagaste av dem alla. Syftet med detta inlägg är hur som helst att försöka få igång en diskussion, som den aktuella artikeln inbjuder till. D v s om man är det minsta intresserad av att förstå Barcelonas sätt att spela fotboll, vad som skiljer det idag från "förut" och varför det har förändrats så märkbart, på relativt kort tid. Och varför Enriques trippelvinnande koncept precis som Pep Guardiolas tidigare, nu delvis tycks ha nått vägs ände. Och det vore ju upplyftande om vi för en gång skull alla kunde inrikta oss på att åtminstone försöka finna den största gemensamma nämnaren forummedlemmar emellan, istället för leta minsta lilla fel hos varandra i en prestigefylld polemik, som bara brukar bidra till en viss bitterhet hos somliga. En bra början kan vara att läsa den aktuella artikeln för den som eventuellt inte ansett det vara mödan värt att göra så, eftersom det var just jag som rekommenderade densamma. Ty den är inte "antilucho" om nu någon trodde det. Den tar inte ställning, utan reflekterar runt varför utvecklingen kommit att se ut som den gör. Och den slutar med en fundering istället för ett färdigt svar. Den lämnar med andra ord utrymme för en diskussion, som i bästa fall kanske kan lära oss något nytt, om det vi redan trodde oss veta med all säkerhet. Men med det sagt, så analyser i all ära, fotboll går visserligen ut på att göra mål och vinna. Men vi bör inte glömma bort att det också rör sig om underhållning . Ibland är det helt enkelt så att åsikter går isär, för att vi inte gillar samma saker. Och då är det inte längre en fråga om rätt eller fel, utan rör sig snarare om det vi brukar kalla för tycke och smak. Länktipset är detsamma som förut, så ni som läst artikeln kan redan innehållet.
Barcelona yeezus
2016-11-08 21:58
Vet inte om någon har nämnt det men Toni Kroos blir borta i 2-3 månader och missar således El Clasico mot oss
Barcelona Blaugrana91
2016-11-08 21:47
[QUOTE=El Pistolero #9]Neymar's new contract will allow him to earn €16M without variables. Barcelona will receive dividends from his marketing gains. [sport] De najs. [/QUOTE] Mycket bra av klubben att utnyttja Neymars kommersiella status, må vara så Real jobbar men det är rätt väg att gå i det här läget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-08 21:01
El Pistolero Paco borde ju åtminstone fått speltid mot Granada...det hade ju trots allt kunnat sluta med en avstängning för Suarez . Nu blev det ju ingen avstängning , men man kan ju aldrig riktig lita på Suarez. Vem , vet Paco kanske hade blixtrat till och dragit din en balja , det om nåt hade betytt mycket för Paco och hans fortsatta äventyr . Nu lär han ju få spela mot Malaga...inte i matchform...dåligt självförtroende....tyngd av press....nåja, jag tror på grabben. Räknar med islossning för både honom och laget....men vänta nu...efter landslags uppehåll....puh ! Har rabblat den frasen ett par gånger nu....Alaves....Nej! Nu jäklar ska jag inte ha några negativa tankar! Nu tror jag det vänder spelmässigt...eller jag menar , jag ska inte ha några förhoppningar ...eh. Nja , nu tar vi dom... Eller ... Låter jag velig? Obeslutsam? Som jag inte vet vilken fot jag ska stå på? Prova kolla på Barca i 90 min denna säsong! :)
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-08 20:42
Neymar's new contract will allow him to earn €16M without variables. Barcelona will receive dividends from his marketing gains. [sport] De najs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-08 19:56
Angående D Suarez så var jag väldigt skeptisk i början.
När han fick chansen från start så kändes det som han spelade med hela världens tyng över sina axlar , tänkte för mycket , bolltapp , felbeslut , ja inget gick hans väg , förutom raka vägen till bänken.

Sen fick jag upp ögonen av hans potential under några inhopp i matcher som redan var avgjorda eller vi inte kunde va sämre i .
När det inte fanns "något att förlora" fick jag se hans rätta jag. Lite klassiskt "skit samma" mentalitet , då klev han ur junior skorna .
Ungefär som mot Sevilla. Hopplös i första. Blivande startman i andra.
Man måste se det lite ur deras perspektiv .
Att få en andra chans i klubben , man kostar dyra pengar , nytt spelsystem , världsstjärnor på samma planhalva.
Att våga dribbla istället för att passa Messi .
Att våga byta kant till en framstormande Roberto istället för att passa Neymar som står och viftar vilt.
Att våga tro att man faktiskt är värd tröjan man bär.....

Nu är det upp till Lucho att visa förtroende , att våga låta D Suarez vara blek nån match utan att börjat tokrotera så alla snart har spelat på mittfältet förutom materialaren och Lucho himself.
För att D Suarez kommer ha dippar , det kan ni lita på !

Sergio Roberto har ju folk börjat tvivla på igen.
Har ni intel lärt er nåt från förra gången ni tvivlade på honom?
Han är skolad som mittfältare sen barnsben .
Han har spelat en handfull matcher som högerback.
Han spelar på den högsta nivån som finns inom sin idrott , som högerback i Barcelona!
Är han en fullt utvecklad världshögerback? Nix, inte än...
Han lär sig mycket av de matcher han spelat , de misstag han gjort ...det hör till.

Tänk på hur backlinjen sett ut under denna säsong , olika , halvtaskig , svajig.
Och där sliter han upp och ner...i ett disharmoniskt Barca som inte hittat sin rätta identitet...och ni förväntar er stordåd varje match. Kom igen!

Tålamod med dessa ynglingar...tålamod så kommer det betala sig.
Barcelona Iniesta70
2016-11-08 19:23
Bosketts

Gillar var du placerat Roberto i din framtida elva:)

Är även nyfiken på din åsikt av den gångna , turbulenta veckan som varit.
Med tanke på var du placerar Roberto i framtiden och baserat på dina tidigare
Inlägg som jag läst här på forumet så är jag innerligt nyfiken på din åsikt.

Mina förhoppningar är stora , men känn ingen press.....

Vet att du skrev några kloka ord under nån "debatt" angående Maskens vara eller icke vara , du nämnde även ett par visdomens ord när jag var skeptisk till både Rafinha och D Suarez framtid i klubben....och ju mer jag ser dessa grabbar
Ju klokare verkar dina ord.

Men som sagt var , känn ingen press ...men jag är nyfiken.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-08 16:50
[QUOTE=Fuerza]Man köper inte anfallare för så mycket pengar när man har Suarez. Vore bättre att satsa halva beloppet på en erfaren spelare som inte behöver känna pressen. Alcacer är knappast en komplett spelare och han har förmodligen ingen framtid i klubben om två-tre säsonger. [/QUOTE] Jo man kan göra det om man har en plan för det, men hittills känns det som pengar kastade i sjön. Alcacer är en bra spelare, dock kan han inte få 10 min att spela varannan vecka. T ex kunde han blivit inbytt mot Sevilla på slutet, mot City på slutet men icke...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2016-11-08 16:28
@El Pistolero #9:


Man köper inte anfallare för så mycket pengar när man har Suarez. Vore bättre att satsa halva beloppet på en erfaren spelare som inte behöver känna pressen. Alcacer är knappast en komplett spelare och han har förmodligen ingen framtid i klubben om två-tre säsonger.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-08 16:22
@Illusionista:


Hehehehe Den var riktig bra!

Hehehehe, vem gjorde den?
Barcelona Kröjff
2016-11-08 16:14
Kan en närbild på en synbart bekymrad och märkbart fundersam Luis Enrique under rubriken "Is Tiki Taka the Answer", möjligen locka någon till läsning? Ja i så fall är det bara att trycka på bifogad länk, för att få ta del av en analys av sakernas tillstånd. Med den som utgångspunkt, går det sen kanske att få till stånd en intressant och saklig diskussion; d v s om nu den rätta viljan finns att reflektera utanför respektive "box". Eller "läger" som det brukar heta härinne, när det råder delade speluppfattningar å vissa avfärdar meningsmotståndare eller oliktänkande kort och gott som "haters".
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-08 15:29
Seriöst. 40M på en anfallare o vi använder honom knappt. Förstår mig inte på det?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-11-08 15:18
@Shanghai:

Ja men Aduriz och Diego Costa är ju med i truppen, så vad är det du klagar på? Paco ska absolut inte gå före Morata i dagsläget i.om. att han bara har spelat 271 minuter sammanlagt och dessutom inte ens gjort mål.
Barcelona Illusionista
2016-11-08 14:32
Ganska bra gjord måste jag säga.
Barcelona Katalano
2016-11-08 14:25
@Shanghai:
Jag förstår inte vad du menar med ditt inlägg. Den kritik han fick berodde ju på första halvleken som du skriver, och den kritiken förtjänade han eftersom han spelade dåligt, men det gjorde övriga laget också och de förtjänar lika mycket kritik. Han spelade riktigt bra i andra halvlek och jag har inte sett någon kritik mot honom angående andra halvleken. Som sagt, kritiken han fick i frösta halvlek var befogad även om han lyfte sig i andra halvlek.
Barcelona Shanghai
2016-11-08 14:24
@Junta Dimision:


Du har Diego Costa som du nämnde är en bättre spelare (ändå blev han inte uttagen till EM), Du har en Aduriz som blir bara bättre och bättre ju äldre han blir. Paco är en annan lirare, ändå tar man ett träben som borrar huvudet och springer.

Barcelona Junta Dimision
2016-11-08 14:14
@Shanghai:

Hur är det konstigt att Morata tas ut? Killen startade alla matcher i EM för Spanien och har dessutom levererat hyfsat bra i Real i år även om han inte har varit förstavalet för dem. Diego Costa är ändå den som startar för Spanien i anfallet nuförtiden.
Barcelona Barca4life98
2016-11-08 14:03
Bosketts Absolut, helt klart en intressant elva det där. Undrar om Sydkoreanerna och han den där Xavi Simmons kommer att vara aktuella då? Jag tror att Dybala kommer hamna hos oss i framtiden. Magkänslan säger det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-11-08 13:52
@Barca4life98:


Det är väl förhoppningen. Xavi skulle i mina ögon kunna ordna upp mittfältet, som på senare dagar blivit lite för tafatt och stillastående. Inget ont sagt om Lucho, som bidragit till ett rakare och betydligt mer effektivt anfallsspel, men det är ju på mittfältets bekostnad en aning.

Sanningen är ju också den att vi har en väldigt talangfull och ung trupp. Om 4-5 år är många av dessa i sin bästa ålder, rent fotbollsmässigt. Och om de stannat kvar kommer kan vi komma att ha ett riktigt bra lag. Om man bara kunde få in en tränare som tror lite mer på La Masia (min enda kritik gentemot Lucho egentligen), så hittar vi dessutom tillbaka till våra rötter. Xavi skulle med enkelhet kunna vara den tränaren...

Ter Stegen
Palencia - Umtiti - Pique - Alba
Roberto - Busquets - Denis
Rafinha - Paco/Munir - Neymar

En bänk/rotation skulle kunna se ut någonting som denna:

Alena
Marlon
Digne
Samper
Gomes
Barcelona Shanghai
2016-11-08 13:36
Intressant att man här i första halvlek sågade ihjäl Denis enda ner till fotknölarna. Att han var valpig och sämsta värvningen etc. Killen bevisade dessa kritiker i andra halvlek att han är fabulös mittfältare. Till och med Xavi och Iniesta hyllade honom. Tyvärr har vi vissa fans som är kräsna eller så tror de att det är FIFA.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-11-08 13:33
Helt absurt att man tar med nötter till spanska landslaget. Nötter som Lucas Vazquez, Nacho och Isco som inte rosat marknaden och varit petad länge förutom de senaste 2-3 veckorna blir uttagna. Glömde även den usle Morata. Den enda som håller klass är Carvajal. Nåja, jag hoppas att Katalonien blir självständiga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-08 13:22
neymar JR Undrar hur vår startelva ser ut om 4-5 år ungefär? Då kan det vara dags för Xavi att bli tränare för att jag tror att vi kommer att ha en annan tränare efter LE innan Xavi återvänder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-08 13:16
Denis Suarez: "Xavi was first to tell me that I would come back when I went to Sevilla. Whenever I see him he’s delighted that I returned." Xavi har redan börjat bygga sin trupp? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: