/spanien/barcelona/forum/7672.aspx/spanien/barcelona/forum/7672.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2013-06-08 17:35
BB-Barceloneta Precis. Vidal har fortfarande 3 år kvar på kontraktet och kommer inte att säljas under sommaren, Juventus har tackat nej till ett 45M€ bud från Bayern München om jag inte har fel. Nästa sommar däremot, det svänger fort i fotbollen. Det är relativt stor skillnad på 3 år kvar på kontraktet och 2 år. Vidal har sagt att han vill stanna i Juve, men efter den här säsongen kanske han är mer öppen för spel i annan liga. När Barcelona kommer knackandes på dörren är det svårt att tacka nej. Han kommer fortfarande att vara dyr, framför allt kommer det vara många klubbar som lär buda på honom så det hade i sånna fall varit ifall han själv vill komma till oss som en sådan värvning hade varit möjlig. Men som sagt, jag tror inte det lär hända, varken denna sommaren eller nästa. Det är mer en dröm jag har.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid BB-Barceloneta
2013-06-08 17:21
Gabriel Det är exakt den spelaren jag också väldigt gärna skulle vilja se i Barca. En av världens absolut bästa tvåvägsspelare och han tror jag skulle vara perfekt för vårt mittfält, han skulle ge tyngd och kraft. En riktig genombrottsspelare som jag verkligen tycker saknas i dagens Barca. Det närmaste vi kommit en sådan spelare dem senaste säsongerna är Keita, även om Vidal är på en helt annan nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-06-08 16:52
Jag vet att det är en omöjlighet och han har inte ens länkats samman med klubben, men personligen hade jag älskat att se Vidal hos oss. Det är en personlig favorit, men det lär aldrig hända. Han kostar som tusan dessutom och Juventus vill inte sälja.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2013-06-08 16:47
Bàckis

Jag hoppas faktist att det är sant. Cesc har inte gjort någon glad på 2 säsonger nu!

Ut med Cesc och in med Gündogan hade varit drömmen.
Barcelona Bàckis
2013-06-08 16:37
Haha, älskar att Aftonbladet skriver att han vill gå tillbaka till Gunners för att få mer speltid och tid med sin familj. Sån jävla bullshit, han har ju själv sagt att han ser sig spela i Barcelona mååånga år framöver. Han skall fan ingenstans, dessutom har han ju köpt en ny lyxvilla om jag inte minns fel.

Arsenal kan få El Guaje, men inte Cesc :)
Barcelona petersays
2013-06-08 15:48
"Barcelona som vi ser idag är en välfungerande maskin. Alla talanger får "sin chans". Om jag minns rätt så var det Gaspart som var president när Cesc lämnade. Det köptes dyra holländare och misslyckade spelare, medan de "egna" spelarna ignorerades. Jag vet att någon lär dra paralleller till Thiago, men det är långt ifrån samma oordning som fanns då. Om Thiago hade lämnat "den där" Barcelona så hade jag förstått det, inte dagens Barcelona. "

Jag borde undvika den här diskussionen, men kan inte riktigt låta bli. Eller ja, rent kortfattat bara - jag tycker inte dom "får sin chans". Peps sista säsong och Titos första var det tyvärr alldeles för tydligt att man inte utnyttjar sina byten och när man väl gör det så gör man det för sent. Alltså - Thiago har ju inte toklite speltid - men han kunde haft mer om Tito hade utnyttjat alla byten. Same goes för Bartra, Montoya och Tello.

Och vi ser absolut ingen oväntad spelare från b-laget eller juvenil a få en chans att hoppa in. Det såg man under Rijkaard - trots alla dessa holländare och mer eller mindre lyckade värvningar - och man såg det under Peps första säsong.

Ur de aspekterna så har ungdomsspelarna hamnat ganska långt från a-laget - och ur det läget förstår jag om många tycker att de kunde få avsevärt mycket mer speltid. Särskilt som många av spelarna som alltid startar (Pique/Xavi m.fl.) haft formdippar - och särskilt som flera av spelarna dragits med skadeproblem (Puyol/Villa). Denna säsong har mer än tidigare säsonger präglats dels av skador och dels av att spelarna från "startelvan" inte har presterat. Och om ungdomarna inte får chansen då, när ska de då få det?

Återigen - glappet mellan a-laget och akademin är tyvärr större än på länge.
Barcelona Vampíro
2013-06-08 14:21
Äh Tito kommer aldrig våga sälja Fábregas, det är en prestigevärvning från Rosell som presidenten vill ha kvar. Även om Tito inte skulle ha med honom i sina planer tvivlar jag på att han skulle våga skeppa iväg honom, sånt väger tyvärr in.

Däremot är jag övertygad om att Pep ville göra sig av med både Piqué och Fábregas om han hade stannat. Det ryktades ordentligt om det förra våren och både spelarna var även bänkade mot slutet så det känns ganska trovärdigt. 

Man får väl hoppas att de höjer sig rejält nästa säsong för i dagsläget tycker jag inte de båda håller för att starta i ett lag som vill vinna CL. Nästa säsong får nog även ses som sista chansen, do or die!
Barcelona Hetfield
2013-06-08 13:47
Gabriel I mitt fall så har Sanchez och Cesc misslyckats på olika sätt. Sanchez har SPELMÄSSIGT visat mer, medan Cesc har poängmässigt dominerat mer. Om Sanchez sätter mer mål och blir mer effektiv så är han ett lyckat köp. Om Cesc spelar bättre så är han ett lyckat köp. Cesc var en av världens bästa mittfältare när han köptes för över 40 miljoner, så priset är i nivå med hans namn och tidigare prestationer. 36 miljoner för en spelare som hade en toppsäsong i Serie A och som inte har visat något mer i europa är groteskt mycket. Jag kan rättfärdiga Cescs pris, men tror inte att någon (förutom vissa) kan rättfärdiga att betala 36 miljoner för Sanchez. Poängen kvarstår att det ligger mycket i deras psyke. Sanchez är inte min favoritspelare, men får han ut hans potential så är han en väldigt bra spelare för Barcelona. Om Cesc får ut hans fulla potential så kan han bli nyckeln för Barcelona mittfält. Det känns som att den här diskussion har gått på "repeat", så sätter punkt tills vidare. Jeffson När Cesc lämnade så var Barcelona ett helt annat lag. Det var ett lag med en styrelse som knappt kunde skilja mellan olika saker. Barcelona som vi ser idag är en välfungerande maskin. Alla talanger får "sin chans". Om jag minns rätt så var det Gaspart som var president när Cesc lämnade. Det köptes dyra holländare och misslyckade spelare, medan de "egna" spelarna ignorerades. Jag vet att någon lär dra paralleller till Thiago, men det är långt ifrån samma oordning som fanns då. Om Thiago hade lämnat "den där" Barcelona så hade jag förstått det, inte dagens Barcelona.
Jeffson
2013-06-08 13:40
Hetfield

Jag kanske missförstår nu, du får gärna rätta mej isåfall. Men blir det inte lite konstigt att skriva "OM (jag skriver det tydligt med OM så att folk inte blir galna) Thiago har ett problem med det och vill lämna så säger det mer om hans karaktär och kärlek för klubben än om klubben." Och sedan försvara Cesc, som redan har lämnat en gång och sedan "ångrade" sig.
Barcelona petersays
2013-06-08 13:32
"Jag har fått intrycket att han är väldigt fladdrig. Bra reflexer och kan göra galna räddningar, men väldigt ojämn."

Tack för input! Man blir ju alltid både misstänksam och hoppfull när det mitt under en målvaktsjakt dyker upp nån i en perfekt ålder, med mycket erfarenhet och gör en bra match med många reflexräddningar. Såg ju inte helt hundra ut på fötterna, men det är/var ju inte Valdes heller.
Barcelona Gabriel
2013-06-08 13:22
Hetfield

Sanchez har också varit ett fiasko precis som Cesc om man räknar med prislappen, agreed. Men Cesc har varit ett större fiasko, han kostade mer, han är ifrån Barcelona och har spelat i La Masia och dessutom spelat i ett lag som Arsenal som också bygger deras spel på bollinnehav. Han skulle verkligen inte behöva tid på sig att lyckas. Okej, lite tid behöver alla, men 2 år? Då har jag mer förståelse för Alexis. Dessutom har Alexis börjat leverera på sistone, vad har Cesc gjort?

Han ser ut som en döende sköldpadda.
Barcelona B-Guden
2013-06-08 13:21
Hetfield
Nej problemet är när värdlösa spelare får spela istället för talangerna som presterar bara för sitt namn.
Barcelona Gabriel
2013-06-08 13:20
Man kan inte jämföra Thiagos situation med Busquets och Messi. Bussi och Messi fick speltid direkt, mycket också. Det dröjde inte länge innan Sergio bänkade Yaya och Messi tog platsen till höger bredvid Ronnie och Samu. Pedro var långt ifrån en stor talang, han var en teknisk spelare som kämpade till sig en plats, men han var inte någon som man pratade om sett ur Barça ögon på samma sätt som man pratat om Messi, Thiago, Cesc eller G2S m.fl. Den enda jag kan hålla med om av den listan är Iniesta, men Iniesta är one in a million sett till hans personlighet.
Barcelona Hetfield
2013-06-08 13:15
Ursäkta, men man får väl ta och sluta överdriva om Thiago. Innan någon säger något så vill jag påpeka att Thiago är en av mina favoriter i Barcelona. Däremot så är det snudd på löjligt hur stort man "hypas". Det är problemet med dagens akademi i Barcelona och ungdomar, det handlar inte om att kämpa om en plats, det handlar om att bli tillräckligt "hypad" för att sen kräva en A-lagplats och sen hota att lämna om de inte får det de vill. Jag hörde varken Iniesta, Pedro, Busquets eller ens Messi klaga när de kom upp, men nu är det så att om en talang får en minut mindre speltid än en annan så är det som att jorden håller på att gå under. Yeah, I know, jag gick på en rant om andra saker också. Poängen kvarstår, jag tål inte sånt. "Uhhhh, han fick inte spela idag, hur kan klubben behandla honom sådär???!!! #Notcool#thisisbad". Kan alla bara ta det lugnt och lita på att Tito vet vad han gör? Om något så vet han hur man hanterar med ungdomar. Man behöver inte vara en gigantisk stjärna när man är 18 år, ibland är det bättre att sakta men säkert få sina spelminuter. OM (jag skriver det tydligt med OM så att folk inte blir galna) Thiago har ett problem med det och vill lämna så säger det mer om hans karaktär och kärlek för klubben än om klubben. petersays Jag har fått intrycket att han är väldigt fladdrig. Bra reflexer och kan göra galna räddningar, men väldigt ojämn. Gabriel Cesc har för det mesta spelat som ensam anfallare eller offensiv mittfältare, medan Thiago oftast spelar lite längre ner. Som sagt. Jag finner det lustigt och snudd på absurt hur folk pratar om Sanchez om hans "potential och kvalité", som att han är ett fynd. Han köptes för 36 miljoner, vilket ligger i ungefär samma prisklass som Reus, Hazard (osv), medan när det kommer till Cesc så låter det som att han var ett gigantiskt fiasko. Om Cesc är ett fiasko så hamnar Sanchez på samma nivå då deras prislappar inte skiljer sig åt så mycket. That's all I'm saying.
Barcelona petersays
2013-06-08 13:05
Kom igen nu hörrni - ingen som sett Ospina i Nice någonting som kan uttala sig? Det var första matchen jag såg med honom och han imponerade stort. Han är relativt ung (fyller 25) och har varit ordinarie i Nice i många år. Kommer han vara ett namn för toppklubbarna efter sommaren eller var det bara en bra match från hans sida?
Barcelona zick9
2013-06-08 13:00
Finns ingen mening med att sälja Cesc då Arsenal får 50% av övergånssumman.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-06-08 12:56
Såg precis en YouTube-sammanfattning av Thiago i senaste U21-matchen. Och visst, U21 är en lägre nivå än Barcelonas A-lag så klart men shit vilken talang den äldre Alcantara-brodern är. Helt insane är det när han får spela ut hela sitt register.

Hoppas verkligen att han stannar. Det skulle vara oförlåtligt om man tappar den största mittfältstalangen i världen. Särskilt eftersom spelare som förstår Barcelonas spel inte växer på träd.

Om Ronaldinho och Xavi skulle få ett barn ihop skulle det fan kunna vara Thiago om man ser till hans spelstil. :)
Barcelona Gabriel
2013-06-08 12:48
Håller inte med om att Sanchez blockad Tello. Tello spelar på vänstra sidan av anfallet och Alexis spelar för det mesta till höger, ibland går han in till mitten, men sällan - väldigt sällan spelar han på Tellos position. Tellos konkurrens har varit Iniesta och Villa för det mesta.

Hetfield; "Sanningen är att Thiago inte har spelat så pass bra för att peta någon av mittfältarna."

Och Fabregas har gjort det då eller? Snarare tvärtom, dessutom har han kostat skjortan till skillnad från Thiago som valde att stanna kvar och kämpa sig upp i A-laget till skillnad från Cesc. Han har fått mindre speltid än Cesc, trots att han besitter (enligt mig och de flesta iaf) mer potential och talang än Cesc. Den dagen Thiago försvinner till PL kommer han att uppmärksammas som en av de bästa i världen och vi kommer att örfila oss själva.
Jeffson
2013-06-08 12:33
Jag håller helt och hållet med Gabriel angående en försäljning av Cesc. Får man dom pengarna så är det bara att sälja. Och det låter helt klockrent att flytta upp Masken som backup till Busquets och sedan ha Thiago och Song bakom Xavi och Iniesta, eventuellt ha Xavi bakom Thiago redan nästa säsong. Och för pengarna vi redan har plus de vi får in för Cesc kan vi köpa Hummels plus talang. Tänk er att ha två mittbackar som är så bra på uppspel, det blir svårt att sätta hög press på det. Annars funkar Silva också hehe :) Men detta hade endast hänt om jag spelade FM. Jag kan sätta nästa löning plus mina semesterdagar på att detta inte kommer att ske.
Barcelona Rambla~
2013-06-08 12:26
Det är engelska skvallertidningen The Sun och inte Sport, som påstår att United vill betala £40m för Fabregas. Jag tror inte en sekund på detta.

Cesc ingår i Titos planer,
Cesc vill stanna,
Cest kommer att stanna.
Slut.
Barcelona Hetfield
2013-06-08 12:08
Intressant logik. Så man ska behålla Sanchez utifrån hans potential och kvalité trots att han kostade runt 36 miljoner, men Cesc ska säljas?

Cesc kommer inte att säljas, särskilt inte till Man U. Han skulle aldrig gå till Man U när han har varit lagkapten i Arsenal. Han var väldigt tydlig med att om han skulle lämna Arsenal så är det bara Barcelona som gäller. Sen så tycker jag att det är fel att Cesc blockar Thiago, då blockar även Sanchez Tellos utveckling. Sanningen är att Thiago inte har spelat så pass bra för att peta någon av mittfältarna. För mig så ska både Sanchez och Cesc stanna, det är däremot Villa som är det problemet. En målskytt som inte ens gör mål längre, då ska man säljas.
Barcelona SupremeMan
2013-06-08 11:58
Jag tycker också att Barca borde sälja Fabregas och låna ut Thiago för att få in lite cash så att man kan få råd till en mittback som Thiago Silva och ifall vi får lite cash över så borde vi köpa Gundogan ! han är ju sjukt grym. Jag kan slå vad om att ifall han kommer till Barca så kommer han inte svika oss, han kommer nästan att bli lika bra som Xavi och ni måste tänka på att killen är bara 22 år gammal.
och Barca behöver att köpa Mathieu, vi behöver han på avbytarbänken ifall någon blir trött eller skadar sig så har vi han att luta oss på + killen är nästan gratis.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-06-08 11:55
Gabriel

Grejen är att han blockar rejält för Thiagos utveckling. Cesc har fått spela mer men Thiago har så mycket mer potential. När Cesc kom var man rädd att han skulle ta viktig speltid från Thiago och efter två år får man tyvärr inse att det var rätt. Thiago ska ta över efter Xavi och Iniesta håller flera år till, ser inte Cesc som en viktig spelare i den här truppen om jag ska vara ärlig.
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-06-08 11:48
Gabriel

Du tog det jag skrev förra inlägget och utvecklade det till exakt det jag tänkte på när jag skrev mitt inlägg. Håller med på varje punkt. Visst, jag köpte Fabregas tröja dagen efter han presenterades men han har verkligen inte bevisat vara värd summan vi betalade för honom. Kan vi sälja honom för mer än vad vi köpte honom för så vore det riktigt bra.
Som du säger så kan vi köpa in en världsklassmittback för pengerna, plus en stabil rotationsspelare. Eller så kan Mascherano flytta upp till mittfältet igen och vara back up på mittbackspositionen och för Busquets. Song och Thiago duger mer än väl som back up för Xaviniesta. Successivt börjar Thaigo mer och mer ta över efter Xavi i framtiden.

Nej jag gillar Cesc men ser inte en plats för honom i vår startelva, låter kanske lite grovt men så är det.
Barcelona Gabriel
2013-06-08 11:22
Alexis har så mycket kvalitee och potential i sig, han ska absolut inte säljas. Nästa år blir hans år. Neymar - Messi - Alexis = deadly. VF nr 1 - Neymar VF nr 2 - Tello MF nr 1 - Messi HF nr 1 - Alexis HF nr 2 - Pedro Tycker anfallsuppsättningen ser riktigt bra ut. SPORT påstår att United är beredda att lägga 47M€ på Fabregas, sälj. Han lever mer på sitt namn än vad han lever på sina prestationer. Jag tycker inte han håller för spel hos oss. Kom inte med hans statistik, spelmässigt suger han. Man kan inte komma undan med att ha slott en målgörande assist eller gjort ett mål i en match när man spelat helt jävla bedrövligt under en match, det där räcker inte för spel i Barça. Jag ser bara bra saker med att han lämnar och jag var emot hans värvning från första början, inte super emot, men ändå. Får vi in 47-50 miljoner för han kan vi använda oss av de pengarna för att köpa en riktigt bra mittback, kanske tom Thiago Silva som Tito är så besatt av. Sen kan Thiago ta Cesc nummer och ge nr 11 till Neymar. But it aint hinna happen så äh...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-06-08 11:20
Enligt Sport så förbereder Man U ett bud på €47 miljoner för Fabregas, stämmer det så säger jag bara, sälj asap.
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-06-08 11:10
FCBlaugrana

Riktigt fin assist, påminner en hel del om Alves assist till Messi i CL för några år sedan.

Ruskigt skönt att Chile vann, vi måste bara till VM igen och charma fotbollsvärlden ännu en gång! :)
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2013-06-08 10:50
Messi är fotfarande inte helt skadefri.....Nu måste han vilas för fasen!
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-08 10:25
Otroligt fin assist av Alexis igår, Xaviesta klass!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fiskfot
2013-06-08 02:02
Sjukt dåliga domare. Drog fram det gula vid varje avblåsning. Tror det var tur för domarna att matchen tog slut för dom var på väg att tappa greppet om den helt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: