/spanien/barcelona/forum/7658.aspx/spanien/barcelona/forum/7658.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2013-06-11 21:21
Gabriel -

Du kör med den enkla taktiken av att plocka fram saker som passar in och förstärker din åsikt. Det gör i o för sig de flesta.

Jag orkar inte formulera mig, så jag drar några citat ut wiki om Laporta.
Citat som passar om man vill smutsa ner honom.
Det går så klart att plocka positiva saker istället.

Men vi kör nu.

"Nonetheless, Laporta's management of the sports sections of the club, especially the basketball section, has been controversial. On June 2, 2005, he faced the resignation of five members of the club's board of directors including Sandro Rosell. They accused him of having changed for the worse as a person, having adopted authoritarian traits and harbouring ambitions of power."

Dvs 5 stycken hoppade av, inte bara Rosell.

"Laporta's own political history added to the complications surrounding the Echevarría scandal, as his politics are diametrically opposed to those implied by Echevarría's membership of the Francisco Franco Foundation. Laporta is a self-described Catalan nationalist and has been identified on several occasions as supporting the independence of Catalonia from Spain. In the early 1990s, he and fellow Catalan politicians Pilar Rahola and Ángel Colom founded the now-defunct "Partit per la independencia", which supported Catalan separatism.[1] He was also an active participant at the controversial Frankfurt Book Fair of 2007, at which Catalan language and culture were the special featured invitees, but not including other Catalonia-based authors who wrote in other languages, such as Spanish. At the fair, Laporta stated that he "hopes that FC Barcelona continues to be a tool to promote the Catalan language and culture" and to the contrary, he would feel obligated "to create the Catalan Republic of Barcelona".[2]
Laporta has been accused of mixing the club with his own political agenda."


Sista raden särskilt - Laporta verkade utnyttja klubbens namn för sina egna extrema politiska åsikter.

"Vote of No Confidence[edit]
The poor results of the sports sections, especially in football, together with concerns about his leadership style, resulted in a censure motion which took place on 6 July 2008 and was led by Oriol Giralt. Exit polls showed that 60.60% of the 39,389 votes cast were against Laporta. However, even though he lost the overall vote, the necessary 66% to hold new elections was not achieved."


Så han var ytterst nära att få sparken. Det fattades bara 6 procentenheter. Obs att majoriteten (mer än 50 %) vill sparka honom.


"On 10 July 2008, eight of the seventeen board members – vice-presidents Albert Vicens, Ferran Soriano and Marc Ingla, and directors Evarist Murtra, Toni Rovira, Xavier Cambra, Clàudia Vives-Fierro and Josep Lluís Vilaseca – resigned following Laporta's confirmation that he will stay as President of the club despite the opinion of the members"

8 stycken från ledningen hoppade av !

Ursäkta - men låter det som en president med förtroende av medrabetare? Hur ska man tolka alla avhopp o skandaler?

Barcelona Rambla~
2013-06-11 21:11
@BrazilStats: Barcelona have already gained more than €8.8M from #Neymar after his signing, according to latest reports. Detta på 1 månad! Jag tror inte vi behöver vara oroliga för pengarna som Barça lagt ut på Neymar. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2013-06-11 21:08
Golden Barca

Carles Puyol slutar när Carles Puyol vill, det är våran Chuck Norris.
Barcelona >The Reporter<
2013-06-11 21:05
e Messi med på bänken ikväll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-11 20:58
Sänds Argentina på någon svensk kanal ikväll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barasfsdg
2013-06-11 20:46
Pinsam linjedomare i Sverigematchen missar offside hela tiden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-06-11 20:40
Rosell, försöker få en stämpel likt cruyff, och Pep Han vill få en stämpel på "hans Barca"
Men han kommer aldrig lyckas, det här Barca är Peps, det var han som tog oss från 3 plats till trippel vinnare, fick experterna och diskutera om vi var tidernas bästa lag, han som tog upp Busquets, fick Iniesta å bli "ohhh my god" Hitta den centrala rollen åt messi.

Det är nästan omöjligt i Barca att som president sätta en stämpel likt cruyff och Pep gjort som tränare, Rosell kommer förmodligen försöka få oss mer Brasillianskt, göra "sina värvningar" Känns som Neymar mer var Rosells värvning än Titos. och jag vill inte att vi blir Madrid Presidenten värvar sen får tränaren göra "sitt" utifrån det, det är tränaren som ska bestämma.

Att Neymar mer är rosells än Titos är bara spekulationer och en känsla från mig inget jag vet eller som är bekräftat.

Nej jag gillar inte Rosell han försöker få sin stämpel med, Mer brasillianskt (tror jag han har sagt att han gillar det iallafal)
Ny Arena, som då ska bli "hans"

Så tycker jag det känns han pissar på vår historia.
Barcelona Golden Barca
2013-06-11 20:28
Vi alla FC Barcelona fans vet vem CarlEs Puyol är. Vi vet vad han står för vi vet historien om en av klubbens största legender någonsin. Hans hjärta brinner för vår klubb det vet vi alla. Vi vet hur gudomligt bra han var en gång i tiden. Han var mittbacken alla fruktade men i dag är Puyol inte längre den Puyol han en gång var. 34 olika operativa ingrepp och en minst sagt kantig spelstil har sagt grymma spår i vår lagkapten. Vi vet att det är som att svära i kyrkan att kritisera CarlEs Puyol men alla legender har ett slut och då föds också oftast legenden ännu mera. CarlEs Puyol ska inte enligt min uppfattning få förlängt kontrakt med flera år vilket han nyligen fick. Han borde 13/14 göra sin sista säsong och fasas underärorika former och stora avslutande hyllningar. Han borde kunna vara en mentor under den kommande säsongen till nya från La Masia och värvade spelare från någonstans runt vårt klot.


Puyol spelade bara 13 La Liga matcher den gångna säsongen summa 996 minuter. Var av 38 var som inhoppare.


Puyol spelade bara 4 matcher i CL och summa 280 minuter var av 16 som inhoppare.
CarlEs spelade 5 matcher i CDR 407 minuter.


Jag voterar för att 13/14 blir en lång avslutande hyllning till CarlEs Puyol Safocada
Barcelona Massimo
2013-06-11 19:56
Hetfield Visst gör Puyol det men mitt argument är att Abidal ska OCKSÅ ha en förlängning, visst han har inte spelat på ett tag men har har ju tränat? Vi har sätt hur Abidal har spelat när han väl har fått chansen och jag tror inte det finns nån här inne som kan säga nå annat än att han har presterat. Det var inte det smartaste att jämföra med Puyols situation men det jag vill få sagt är att klubben sparkade Abidal pga nåt annat än det som har sagts, jag köper nämligen inte att han är för gammal dittan och dattan, Han är fit, han vill verkligen spela i laget, läkarna säger att han är fullt frisk, och han har presterat när han har fått chansen säg till mig varför kastar man ut en sån spelare från sitt lag??? Det är det som stör mig oerhört!
Barcelona Hetfield
2013-06-11 19:45
Massimo

Du får tycka det du vill om Abidal, men att sätta Puyols situation är direkt fel. Puyol förtjänar all form av kontraktsförlängning efter allt han står för och har gjort.

Sen så ser jag inte heller hyckleriet. Jag sa det och säger det igen, det är stor skillnad mellan att vara borta i nästan två säsonger pga. en allvarlig sjukdom än att vara småskadad. Sen återigen, det är upptill tränaren att avgöra om en spelare kan vara en tillgång eller inte, man kan inte ha en spelare på bänken av ren sympati.
Barcelona Massimo
2013-06-11 19:43
RonaldinhoGuachho

Finns inget som tyder på att det enbart är Tito som vill ha bort Abidal. Jag tror att alla i ledningen har gjort en agreement om att Abidal inte ska få spela längre. Abidal var ju besviken på ledningen och inte enbart Tito?
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-06-11 19:33
Barcelona är ingen välgörenhets klubb... vi är ett fotbolls lag, allt handlar om pengar för att kunna få hjulet att rulla, sluta gråta över qatar som sponsor herregud, så länge dom ger oss feta checkar så skiter jag fullständigt i.. de e inte så att vi stöttar deras diktatur eller hur? det är förfan deras jävla flygbolag

sluta va så laportakåta, Sandro va en jävligt viktig del i vår succe när rijkaard tog upp oss från skiten, allt var inte bara laporta,
när de gäller abidal så var de ju tito som inte ville ha honom, vad ska sandro göra åt saken? tvinga han att stanna i ett lag där tränaren inte vill ha honom eller?
Barcelona Massimo
2013-06-11 19:28
Hetfield Självklart vet jag Puyols status i klubben och jag respekterar hans status i klubben till max. Men gillar fortfarande inte att man utan några tvivel förlänger med Puyol som inte har lång tid kvar i toppfotbollen och sen skickar man ut Abidal pga av att dom är osäker på hans fysik? Ser du hyckleriet? Visst Puyol har varit lång tid i klubben men om man som Abidal går igenom det han har gjort och sen gör allt för att komma tillbaka för att kunna bidra med nåt till sin älskade klubb, det är ett mirakel att Abidal kan spela idag och det visar bara vilket hjärta och vilja han har och sånt behövs i Barca. Och så länge läkarna tycker att han är fullt redo för spel så finns det egentligen inget att snacka om, han ska ha en förlängning punkt slut.
Barcelona Hetfield
2013-06-11 19:09
Massimo Abidal hade knappt spelat fotboll i två säsonger, det går inte att jämföra med Puyols situation. Småskadad och allvarligt sjuk är olika saker. Dessutom så ska man inte sätta Puyol och Abidal i samma mening. Det Abidal har gjort och har gått igenom är stort, men det är ingenting i jämfört med Puyol. Han har varit i klubben i över 15 år, och han är kanske den största lagkaptenen och bästa mittbacken i Barcelonas historia. Puyols situation är ett stort undantag, jag är inte så sentimental och är inte förtjust i "snyfthistorier", men Puyol är en symbol och hjärtat i Barcelona. Puyol får gärna springa in i planen med en käpp när han är gammal
Barcelona Massimo
2013-06-11 18:58
Hetfield

Syftade på att det sägs att ledningen inte ville ta några risker pga Abidals fysik/hälsa ålder vilket jag inte tycker är rättvist. Medan Puyol som är äldre och går sönder lite då och då får förlängt kontrakt så blir Abidal utkastad när han precis har fått möjligheten att spela igen.
Barcelona Hetfield
2013-06-11 18:50
"Kan fortfarande inte släppa att dom kastar ut Abidal från klubben som ingenting medans Puyols kontrakt förlängs helatiden..."

Vad har Puyols kontrakt att göra med Abidal?
Barcelona Massimo
2013-06-11 18:44
Gabrel

Det är så mycket rykten och snack som har gått runt, men jag håller med dig om att Pep och Abidal hade förmodligen varit kvar än idag om det inte vore för våran nu varande ledning. Känslan jag fick när Pep lämnade var ju mer att han inte riktigt trivs med dom i ledningen än att han var trött på fotbollen. Tror man kommer få se en annorlunda Pep i Bayern om man syftar på arbetsmiljön.
Kan fortfarande inte släppa att dom kastar ut Abidal från klubben som ingenting medans Puyols kontrakt förlängs helatiden...
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-06-11 18:20
Freixa har gått ut och sagt att man kommer hålla en omröstning i 2014 om man ska bygga en ny arena eller renovera Camp Nou. Tanken är att medlemmarna ska få rösta någon gång under årets tre första månader för att sedan gå vidare med planeringarna. Freixa berättade även om de ändringarna i klubbens författning som styrelsen tänker föreslå och presentera i nästa medlemsförsamling. Några av dessa kommer vara att man måste ha varit socio i minst tio år för att kunna ställa upp som presidentkandidat och fem år för vicepresidenterna. Däremot kommer det inte vara som i Real Madrid där man måste garantera en viss procent av klubbens budget för att kunna ställa upp i valet, utan kommer först börja gälla när man har blivit vald. Just nu har jag svårt att föreställa mig dels hur vi kommer ha råd med att bygga en helt ny arena och dels hur det kommer se ut att inte se laget lira på Camp Nou. Jag hoppas personligen på en renovering av l'Estadi.
Barcelona Smogen
2013-06-11 17:42
Gabriel (Barcelona) Well spoken!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-06-11 17:36
Skillnaden mellan Rosell och Laporta är, Laporta vet att han inte är nån fotbollsgud, rosell tror han är det.
Laporta omringade sig med fotbollskunniga vilket gav bra resultat.
Rosell omringar sig med "kompisar" Sparkar Cruyff som om han vore smuts. (hederstiteln)
Låter blag tränaren va kvar, låter Zubi var sportchef osv.
Hur ser det ut med dagen kontrakt i ledarstaben ? Med Montya Batra osv ?
Villa och Valdes lämnar förmodligen gratis nästa år.

Nej laporta var inte bättre men han hade bättre folk med sig iaf.


Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-06-11 17:21
Golden Barca Vet inte om det stämmer men har också läst att Tito erbjöd sig att sluta men ledningen valde att fortsätta tro på honom. Vi får hoppas det beslutet visar sig klokt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-06-11 17:17
SoN_Un * Sandro ville sparka Rijkaard och ersätta han med Scolari. Laporta lyssnade på Cruyff och gav Rijkaard fortsatt förtroende vilket skulle resultera i 2 raka liga guld och ett Champions League guld. Laportas beslut. * Sandro ville köpa Luis Fabiano, Laporta valde att istället köpa Samuel Eto'o. Utan Laporta hade vi gått miste till en av de (den bästa enligt mig) anfallarna i klubbens historia. Laportas beslut. *Laporta banade Boixos Nois från Camp Nou och fick stå ut med dödshot mot både han och hans familj, allt för att klubben inte ska förknippas med en kriminell grupp av människor. Laportas beslut. *Laporta fixade Unicef på tröjan, något man som culé var stolt över. Laportas beslut. Sandro fixar in Qatar Airways som tröjsponsor, ett land som har diktatur. Smidigt med tanke på vilken historia av förtryck som Katalonien fått gå igenom med Franco, ändå väljer man att sponsra ett land som strider emot mänskliga rättigheter och jämställdhet. Rosells beslut. *Laporta fixade in Pep till klubben när många ville ta in Mourinho. Rosell och hans mannar gör allt de kan för att undervärdera Peps prestationer med pinsamma uttalanden. Inte konstigt att han försvann, man kan inte jobba med vissa. *Rosell vill skrota Camp Nou och bygga nytt. Resten är enbart spekulationer men jag väljer ändå att tro på dem, att Pep aldrig hade försvunnit från klubben med Laporta dom presi, inte heller Abidal. Att klubben aldrig hade tagit in någon tröjsponsor mer Laporta, jag köper inte att vi varit så ekonomiskt utsatta som Rosell påstår. Det finns mer saker. Rosell lever och kommer alltid att leva på att han var en stor bidragande faktor till att Ronaldinho köptes. Bortsett från det, vad har han gjort? Inget förutom att ta beslut som går rakt emot Barcelonismo. Han tar beslut som går utanför slogan 'mes que un club'. Under Sandros styre är vi 'solo un club' och inget mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Golden Barca
2013-06-11 17:15
Det kommer ut uppgifter i Spansk press just nu om Tito Vilanova. Enligt flera källor lämnade han in sin avskedsansökan 2 gånger i januari 2012. Någon som har mer på detta.?
Barcelona Deulofeu
2013-06-11 16:50
Finns det ingen spelare vi kan gå in och råna av United? Blir galen om de sonr Thiago!
Barcelona Deulofeu
2013-06-11 16:47
Min lösning till mittbacksfrågan är enkel sälj Song för 100 miljoner

Flytta upp Mascherano som backup.

Spela med Puyul----Pique

Som backup Inigo---------Bartra

På det sättet har vi två oerhört samspelta block och blir någon spelare skadad eller avstängd finns Mascherano.

Jag kommer inte sakna Song i alla fall.
Barcelona Deulofeu
2013-06-11 16:43
: bessio läs nedan...
Barcelona bessio
2013-06-11 16:36
Någon som har koll ang messis status ikväll? Spelar han eller spelar han inte??
Postat via SvenskaFans-appen
SoN_Un
2013-06-11 16:20
Rivaldo_gudarnas gud

ba så att du vet så var sandro en stor det utav laportas styrelse och var med o gjort oss från ett skämt som du kallar det. till en av europas största. sandro avgick när d gick bra för oss inte under krisen, så han var med o byggde upp d nya barca o han var och är en stoooor del utav succen. sen vet jag inte om du blev barca fan år 2006. då är det helt annan 5a=).
Barcelona Dinho the artist
2013-06-11 16:19
Sen när blev en porrstjärna en prostituerad? Vet alla här något om porrskådisar som jag inte vet?
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2013-06-11 15:52
Bad boy Laporta och hans horor alla dagar i veckan före den fjolliga smilfinken Rosell. Laporta va presidenten som tog oss från att vara ett av europas största skämt till att vara störst vackrast och bäst genom tiderna. Det skall aldrig glömas eller förminskas!
Annons: