/spanien/barcelona/forum/762.aspx/spanien/barcelona/forum/762.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep - El Míster
12/5/2016 21:34
Givetvis går det inte att ersätta Messi! Ingen någonsin kommer kunna det. Tio år på absoluta toppen och som nummer ett i alla fall sju utav dessa. Finns egentligen inte ord för honom. Men när jag tänker arvtagare till honom så menar i alla fall jag någon(tänk Neymar) som tar över tröja nummer 10 och som skall försöka leda oss framåt. I min mening bör den chansen ges 100% till Neymar. Sen kommer vi självklart aldrig få ut så mycket av honom i jämförelse med Messi. Men visst fan måste någon ha den tröjan och vara den nya offensiva ledaren när Messi flyttar hem? Jag har alltid varit av uppfattningen att de allra flesta här inne har haft samma tanke om honom. Ronaldinho tog Messi under sina vingar och nu tar Messi Neymi under sina... men vi är väl också alla överens om att det finns en del att lära... Oavsett så är jag en av dom som tycker kritiken mot Neymar är smått överdriven. Dom riktiga problemen för framtiden ligger ju på mittfältet. Iniestas slut närmar sig och det skär verkligen i hjärtat hos mig. Jag tror inte heller jag har sörjt färdigt Xavi. Den duon borde fan begravas bredvid varandra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
12/5/2016 21:26
Neymar kommer vinna guldbollen inom ett par år när Messi saktat ner. Även jag tycker att Neymar har underpresterat sett till hans potential men ärligt talat hur ska man få ut sitt bästa när man är fastklistrad på en kant. Vi ser i Brasilien hur han leker med sina motståndare för att han har en fri roll och alla bollar går genom honom. Sen läser jag att Neymar inte har psyket, skojar du? Han bär det mest framgångsrika landslaget på sina axlar och kommer gå ner som Brasiliens störste målskytt genom tiderna framför Pele och Fenomeno, vilken bedrift!

Att vissa fullständigt kokar när han missar ett läge som han så elegant så skapade för sig är fan komedi på hög nivå, höga krav ni har på en "överskattad youtube-spelare". Sen är det knäppt tyst angående Messis miss "tidernas bäste" blir serverad på ett silver fat men lyckas ändå missa.

Slutligen vill jag säga att det inte är Neymars fel att han åker ner till Brasilien. Det är trots allt Lucho som har det sista ordet och han kunde lika väl sätta ner foten och säga nej. Jag kan väl inte klandras för att jag åker iväg på en solresa mitt under ett arbete om jag fick av chefen, sen att jag får ilskna blickar av arbetskollegor är chefens fel..
Barcelona Barcadinho.
12/5/2016 21:16
Går inte att sälja Neymar nu när han är så pass ung för för el senare så hamnar han i Real (efter en kort sväng i typ Franrike).

Iniesta70.
Puyol håller på med yoga numera! Skulle inte skada Neymar att göra samma sak, för den mentala balansen om inte den fysiska.
Visste ni att Giggs har gjort yoga under hans aktiva tid? kanske därför han orkade med fotbol så länge och hade en kropp som en ungjävel ...:-)

Iniesta70 - fick ni inte ballonger från Mcdonald på vägen herm....? (skoj)
Barcelona JS22
12/5/2016 21:05
Det är bara att skaka på huvudet när man ser vad som skrivs om Neymar. Jag förstår inte hur man kan ha blivit lurad av hans stora kommersiella värde och på riktigt tror att han är så bra som vad han har målats upp som.

Han kommer aldrig ens vara i närheten av Messi, eller inte på något sätt axla hans roll. Han är en bra fotbollsspelare, men folk har haft orimligt höga krav på honom och har mer kollat på hans varumärke än vad han egentligen levererar på planen och vad han har för egenskaper.

Alla borde bara acceptera honom för vad han egentligen är, en vanlig bra fotbollsspelare. För han kommer aldrig komma nära spelare som Messi, Ronaldinho, Ronaldo osv....

Han är topp 3 bästa vänsteryttrar i världen just nu, och man får nog ta och acceptera honom först just det.
Barcelona The Reporter 2.0
12/5/2016 20:53
Jag menar inte att han ska axla oss som Messi gör. Vem ska kunna det? Men jag tror att han är bästa lösningen. Som när han gör det i Brasilien. Där han e absoluta stjärnan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
12/5/2016 20:46
Katalano Det är bara tjejerna som har accepterat Beckham som en bra spelare! Neymar min favoritspelare! Nej! bara det att jag tycker att han är en jävligt bra fotbollsspelare. Mina verkliga favoriter är Messi och Iniesta. Rakitic min hackkyckling! Nej! Bara det att jag alltid har tyckt att han inte är tillräckligt bra fotbollsspelare för att ha ordinarie plats i Barca.
Barcelona Bollinnehavet
12/5/2016 20:43
Nu var jag iofs en av dom som skrev "sälj Neymar" igår. Jag måste ta mitt ansvar och erkänna att det var lite väl hastigt att slänga ur sig en sån grej. Nej, jag är inte nöjd med hans inställning på planen alltid. Ja, jag är ännu mer missnöjd med hans inställning utanför planen. Att han väljer att åka på semester är jag allt annat än nöjd med.

Men att sälja honom.? Nä, det vill jag faktiskt inte. Det finns tid för bättring och jag vill se hur han presterar både på och utanför planen under en annan tränare först. Skulle saker och ting däremot bli ännu värre, sälj! Det menar jag denna gång.

Jag håller Neymar som nummer två i världen när han presterar på sin högsta nivå. Då är han tamejfan helt magisk. Tyvärr håller han inte den nivån jätteofta men han är ändå alltid topp 10 i världen enligt mig. Inget snack! Och jag gillar trots allt Neymar väldigt mycket trots att jag samtidigt är missnöjd med honom.

Men att se honom som Messis efterträdare tror jag är en perfekt plan på att bli väldigt missnöjd och besviken. Han kommer aldrig att vara Messis efterträdare. Ingen kommer kunna vara det. Efter Messi så kommer vi se ett annat Barcelona. Neymar tror jag absolut kan vara den som leder det men blanda inte in Messi i den meningen. Messi är helt unik. Det är bara att kolla vad Messi hade uträttat och var han befann sig i sin karriär när han nästan var 25 och vad Neymar har uträttat nu. Det är STOR skillnad.

Men summa summarum så vill jag ge Neymar lite mer tid och helst under en annan tränare. Har det inte blivit en bättring till sommaren 2018 så är det "bara" att casha in, om än med en stor sorg i bröstet. Men hej, vi reste oss efter att vi sålde Ronaldinho. Vi kan absolut överleva om vi säljer Neymar.
Barcelona Iniesta70
12/5/2016 20:05
För min del så finns det endast en lirare som kan komma och gå som han vill , Iniesta. Efter 5-6 veckors skada så glider han in och inte bara styr upp Barcas mittfält utan höjer varenda lirare i laget. Så om Iniesta vill puttra hem till sin vingård och klämma lite på druvorna och komma tillbaka när det behagar så säger i alla fall jag: Ta din tid "maestro" , vi väntar med att blåsa igång tills du snörat på dig dojorna. Annars kommer jag ihåg när jag och dottern var iväg på "malmamarknaden" i sommras. Alltid lika "kul" att hänga på en marknad med en fyraåring som börjar med att handla en sån där förbannad gigantisk helium ballong i form av nån av karaktärerna i " My little pony". Den och två kartonger kokosbollar ska man släpa på från start med ungefär tvåhundratusen personer till på samma plats , vid samma stånd , och en liten tös som alltid ser nåt intressantare vid ståndet bredvid. Hade ju tänkt uppdatera hennes matchtröjesamling , passar ju bra att köpa en fejktröja , för två veckor senare har hon ju ändå vuxit ur den och sen kan ju lillgrabben ärva den. Genialiskt. Efter att ha stått som en packåsna med ballong framför nyllet ett dussin hopkramade kokosbollar och en tös ständigt på språng och ett jävla bökande med storlek och pris så föll valet på en tvärrandig Suarez tröja. Pappa bestämmer. Nu jävlar blir det lagfoto när vi kommer hem! Kommer hem öppnar plast påsen som säljaren packet ner tröjan i........Neymar JR står det på ryggen...." Men Va faan!" Det var lite apropå " mannen för dagen". Annars är det väl bara att låta Neymar hänga med Puyol i ett par veckor. Skulle inte det få fason på grabben , jadå vette tusan om det ens finns nåt hopp! Då är det bara att sälja:)
Barcelona Soko
12/5/2016 19:58
@Barcadinho.:

Neymar trodde många skulle bli näste guldboll vinnaren men jag börjar tvivla om han någonsin blir det. Han har inte gått att känna igen senaste året och i kombination med sitt attityd på plan samt allt större intresse för festlivet är han på väg att snabbt försvinna som många andra brasilianska spelare. Barca om man är smarta borde sälja honom så fort det går om man verkligen får rekord summan . Det hade varit bra för både Barca och kanske skulle Neymar få nytändning i ett annat lag.
Barcelona Katalano
12/5/2016 18:12
@Ribohn Fan:


Nej, det har ingenting med utseendet att göra. Bara attityden på planen mot med och motspelare samt prestationen. Suarez har betett sig mer eller mindre exemplariskt sedan han kom till Barca. Prestationerna på slutet kan diskuteras, men han kämpar som ett djur varje match och på sidan av planen så sköter han sig.

Att du ens tar upp Suarez inom debatten om Neymar visar att du har svårt att läsa kritik mot din favoritspelare. Du försvarar jämt och ständigt Neymar oavsett vad det handlar om och försöker att byta fokus till andra spelare, vanligtvis Rakitic, bara för att du själv ska ha en hackkyckling.
Barcelona Barcadinho.
12/5/2016 18:02
Lite konstigt att Neymar väljer ta semester två veckor innan uppehållet.
Hur mycket ledigt ska man sträva efter liksom.
lika märkligt att klubben godkänner detta.
Barcelona Ribohn Fan
12/5/2016 17:57
Sedan är det märkligt att en spelare som Suarez aldrig får kritik här inne. Alla vet hans historia med väldigt dålig attityd. Hans spel senaste tiden är mest gnäll på domare och allt och alla. Åker på dumma varningar. Lägg där till att spelet inte fungerar för fem öre. Springer offside och är allmänt slö i defensiven. Kan det bero på utseendet
Barcelona Bosketts
12/5/2016 17:39
Ribbon Fan

Förvisso så låg Iniesta bakom en stor del av det läget, men du har rätt i att han skapade ytan framför målvakten själv. Men det är inte heller det (eller hans personlighet) jag klagar på när det gäller Neymar.

Det är hans fokus under matchen som leder till att han bommar målet. En taggad, målinriktad och harmonisk Neymar missar inte målet från 3 meter*.

Sen tycker jag inte min del av debatten ska handla om en särbehandling av Neymar. Jag tycker lika lite om när spelare som Busquets eller Pique gör samma sak.

Vidare så ska hans miss av målet ses som ett (väldigt talande) exempel på hans i stundom bristande fokus. Det kan givetvis också vara så att bollen studsar upp i fel stund eller liknande, men min poäng består.

* Han sköt från tre meters avstånd då målboxen är precis 2,44 m, och en titt på reprisbilderna visar Neymar skjuta precis utanför den boxen.
Barcelona Ribohn Fan
12/5/2016 17:24
Bosketts Han skapar läget helt på egen hand skjuter över från betydligt längre avstånd en 2,5 meter I en snäv vinkel och han får skit för det. Om han inte hade skapat läget vad hade du klagat på då. Sen är vissa spelare hackkycklingar, på grund av att de har en personlighet, tänker på utseende och sånt. Exempel läget Neymar missar när han skapar allt själv. Då blir han sågad av allt och alla även i massmedia. Om De Bruyne missar helt öppet mål från 5 meter, en passning han får på läppen. Då är det otur att inte Man.C avgör matchen.
Barcelona Kom tillbaka Xavi
12/5/2016 17:13
Neymar ta över efter Messi? Ingen chans. Neymar har inte psyket, är inte tillräckligt jämn i sitt spel eller proffisionell nog att ta över efter Messi. Ingen spelare i världen kommer att kunna ersätta Messi, och verkligen inte Neymar. Messi har hållit en makalöst hög nivå i 10 år, det är inte många dåliga matcher killen gör och även om han gör det så ska vi bara hålla tyst då han har gjort så mycket för den här klubben så det egentligen inte ens går att beskriva i ord. Neymar kan ha 1 bra månad för att sedan vara värdelös i 3 månader för att sedan ha 1 bra månad till, det är ingen spelare att lita på när det gäller det spelmässiga. Utanför planen är han verkligen inte att lita på heller, Neymar är brasse och vi vet alla hur deras karriärer brukar se ut/sluta. Att en spelare tillåts ta 2 kort med mening för att kunna åka till Brasilien är direkt pinsamt för mig, speciellt i en gigantisk klubb som Barcelona. Vet ni vad James gjorde en lördag kväll efter att inte ha fått spela en sekund i säsongens största match? Han körde ett extra pass medan alla andra spelare var med sina familjer. Det är såna karaäkterer jag vill ha i Barcelona. Angående vem som är bäst i världen efter Messi så är det viktigt att poängtera att det är ett stort mellanrum mellan ettan och tvåan, som Pep sa så sitter Messi i eget bord. Men om jag ska säga någon så måste jag säga Modric. Han är den perfekta mittfältaren, han har inte ens några svagheter, killen har allt en mittfältare ska ha och är en 10 a på alla moment inom fotbollen. Hållit en otroligt hög nivå i ett par år nu och förtjänar helt klart mer cred än vad han har fått i fotbollsvärlden. Det är inte fel att tycka att Iniesta är det heller, men det är absolut inte fel att tycka att Modric är det. Precis som skribenter har varit inne på innan så har Real blivit det nya Barcelona, titta på deras mittfältare. Isco, Modric, Kroos, Kovacic alla dom här är mittfältare som hade tagit plats på vårat mittfält samt höjt det med flera snäpp. När Kroos blev skadad så tog Kovacic över rollen och gjorde fina insatser match efter match. När Iniesta blev skadad så kom Gomes in och har sett ut som en huvudlös kyckling match efter match. Mittfältet är skillnaden mellan oss och Real Madrid, samt deras trupp och bänk. Att ha en spelare som James på bänken, det finns inget lag i världen som kan ha det. Lägg till Isco, Morata, Coentrao, Danilo, Kovacic, Pepe på det också. Deras bänk har spelare som tar startplats i dom flesta storlag och det är också därför dom fortsatt vinna matcher trots flera viktiga spelare borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
12/5/2016 17:10
#LFC will be going to Nou Camp to watch Barcelona’s clash with Borussia Monchengladbach. There will be a reunion with Suárez. (James Pearce)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
12/5/2016 16:05
@The Reporter 2.0:


Jag har absolut inget emot att Neymar åker till Brasilien om han nu är avstängd. Men samtidigt förstår jag folks reaktioner. I matchen mot Real visade han prov på en lojhet och attityd, och missade en möjlighet att vinna matchen (och ligan?) åt Barcelona. Oavsett hur många poäng han gör så är han inte i bra form för tillfället, annars missar man inte mål från 2,5 meter om man besitter den talangen.

Jag förstår folk som klandrar honom för att han inte stannar kvar och nöter, analyserar matchen i efterhand osv, för att i nästa El Clasico träffa mål och stänga matchen.

Sen har jag inte Twitter, och inte heller läser jag artiklar från annat än ett par välinformerade dagstidningar, men jag tittar på i stort sett varenda fotbollsmatch FC Barcelona spelar. Det räcker för mig när det kommer till att se att Neymars form och inställning inte är som den varit.
Barcelona Coach Pep.
12/5/2016 15:42
Kröjff Om vi gör en tillbakablick kan vi se att fotboll i "förhistorien" var en vulgär företéelse. Det handlade mest om att med rå fysik, tacklingar och slagsmål ta sig fram till motsåndarens mål, utan någon ingrodd spelplan. Detta kom först senare, efter att engelsmännen civiliserat och intellektualiserat sporten vi numera känner till som fotboll. Vilket ledde till specialisering och finslipning, och gav fotbollen en dimension över den rent idrottsliga. Man behövde inte längre vara en råbarkad muskelknutte för att klara sig med livet i behåll på planen, utan nu kunde även hjärnan och tekniken ta plats i rampljuset. En evolution som möjligjorde att sådana som Xavi och Pirlo senare kunde frälsa sporten, utan att för den skullen vara några "idrottsmän" i ordets mest reduktionistiska betydelse. Romario har därför rätt när han säger att han är anfallare snarare än idrottsman. Det är ett uppfriskande citat då det vittnar om ett slags och yrkesspecialisering som numer gått förlorad till idrottarnas fördel. Romario behövde inte "idrotta" på träningar för att göra mål. Han visste att fotboll spelas lika mycket i huvudet som med kroppen, och att bra självförtroende är lika viktigt som bra fysik. :)
Barcelona The Reporter 2.0
12/5/2016 15:41
Bosketts Låt han? Varför begränsa en spelares intressen så länge han inte skadar någon? Messi åker ju till London ibland. Neymar har knappast haft dålig form. Han gör poäng varje match. Det va snack om att han skulle till Brasilien innan el clasico, men det hände inte. Ni läser för mycket på Twitter och framförallt vad sergi dominguez och rafa hernandez skriver. Dem är medgångssuportrar. Vill revolutionera i klubben så fort laget eller någon spelare lirar dåligt. Så länge neymar producerar på plan ska man inte röra hans fritid. Låt honom göra sin rehab i Brasilien. Jag själv spelar fotboll I div två. Det är inte jättehögt men jag vet att man behöver lite fritid utan begränsningar. Mår man bra utanför planen presterar man på planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
12/5/2016 14:53
När vi avhandlar "typiska" "Barca - brassar kan man ju näppeligen förbigå en viss Romario. Under sin tid i vår klubb likväl som andra, fick han Neymar att framstå som varje tränares dröm ifråga om disciplin. Jag kom i sammanhanget osökt att tänka på när Romario i slutet av sin karriär i Rio. Fluminensefansen var rejält upprörda över att han inte dök upp på träningarna. En kritik på vilken Romario för en gång skull inte talade om sig själv i tredje person, utan svarade: "Jag är ingen idrottsman, jag är anfallare". Det kan tyckas som Romario var divan personifierad och det går ju näppeligen att invända mot en sådan uppfattning. Särskilt inte här och nu. Men inte desto mindre delar jag den inte fullt ut. För "mellan" raderna går att utläsa en humor, som bara en individ som i djupet av sin själ besitter ett visst mått av befriande självdistans, kan få ur sig. Något säger mig att Neymar aldrig någonsin kommer att vara lika underhållande.
Barcelona neymar JR
12/5/2016 14:42
När iniesta är i form är han den ende som kan överglänsa Messi. Tyvärr så är han skadad allt för ofta och åldern börjar bli relevant. Så näste bäste spelaren (i form) är han utan tvekan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
12/5/2016 14:31
@El Pistolero #9:


En bra dag är Iniesta en av de få som kvalificerar sig som världens näst bäste spelare, absolut.

De övriga får väl lov att vara just Neymar, Busquets, Modric, Ronaldo, Neuer. Allt handlar ju om dagsform för dessa herrar. Men det man såg av Iniesta i inhoppet mot Real var helt klart lovande.
Barcelona Bosketts
12/5/2016 14:28
@The Reporter 2.0:


Förlåt, men det är väl klart att det varit andra bullar OM han faktiskt gjort mål och avgjort matchen?

Det som gör många härinne upprörda är väl faktumet att han reser till Brasilien för att ha lite skoj trots att han INTE avgjorde matchen.
Barcelona El Pistolero #9
12/5/2016 14:28
Världens nästbästa spelare är Iniesta enligt mig. Håller ni med?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
12/5/2016 14:18
Hade neymar gjort mål mot Real hade det varit andra bullar. Blir riktigt trött på många inlägg här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
12/5/2016 14:15
Vilka medgångare många av er är. Sälja neymar? Haha. Vem ska vi köpa sen som är kapabel till att axla laget efter Messi? Neymar är vår framtid. Han kommer bli världens bästa spelare snart. Är det inte uppenbart? När han åkte hem till Brasilien och hade kul säsongen vi vann trippeln var det inte många som klagade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
12/5/2016 14:03
Intressanta diskussioner om Neymar. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu men det lutar åt att jag vill se honom säljas. Jag tycker det är konstigt att folk lyfter upp honom som världens bästa spelare efter Messi. han var det under en 3 månadersperiod förra hösten under Messis frånvaro, helt klart. Men sedan dess så tycker jag inte att han är i närheten av en titel som världens näst bäste fotbollsspelare. Hade han varit det så är det självklart att folk inte hade velat sälja honom, oavsett om han hade haft sina nuvarande problem med inställning och attityd. Det handlar trots allt om en balans mellan hans professionalism och hans kvalité/prestation, där prestationen tyvärr varit undermålig hans potential under ett helt år nu.
Barcelona Kröjff
12/5/2016 13:57
Pep - El Mister

Jag har inget behov av att "låta fyndig". Även om jag TROR mig veta att det säkert finns fler än du som finner mitt sätt att uttrycka mig i skrift, inte bara är "tröttsamt" utan direkt irriterande. Det har ju faktiskt skrivits inlägg på just det temat. Kan till och med mycket väl tänka mig att ännu fler skrollar förbi mina inlägg av det skälet.

Nej, jag TROR mig inte ha några större problem med att läsa mellan raderna. Vad jag däremot har problem med är att man kan finna gnäll, gnabb, filmande och allmänt osportsligt uppträdande som underhållande; för vad annars skiljer Neymar från Messi enligt ditt förmenande?

För övrigt: Vem av Neymar JR och den mer eller mindre ständigt på planen så sprudlande tillika glädjespridande Ronaldinho, utgör enligt dig den där "typiska" "Barca - brassen"? Eller är det möjligen den jämförelsevis mer lågprofilerade Ronaldo, som är måttstocken?
Barcelona neymar JR
12/5/2016 13:57
Det är väl avsaknaden av underhållning som har fått oss fans att gå hårdare åt hans beteende?! Det är absolut ingenting underhållande med Neymar 2016, några assist mot Celtic sen är det klart. Ja det stör mig som in i helvete när han har en på sin höger sida som har 5 guldbollar, alla klubbtitlar men ändå lyckas vara mer hungrig än "talangen" som är början/mitten av sin karriär. Det stör mig som fan när tidernas bästa fotbollsspelare avslutar sin semester en vecka tidigare och där ynglingen vill ha semester mitt under säsongen. Det som stör mig mest är att han kommer undan med allt pga han är lednings kelgris. Och ja psg kommer aldrig släppa veratti för pengar, pengar har dom gott om. Neymar har dom inte, så vi kommer behöva bli av med Neymar för veratti.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
12/5/2016 13:51
@Pep - El Místmarer:


Själv blir jag stolt när jag ser mina medmänniskor till culés reagera negativt på Neymar, och på så sätt bekräfta att de har ryggrad.

Det handlar inte om att nödvändigtvis vara en gentleman. Först och främst handlar det om att vara en man. Hristo Stoitchkov var inte särskilt gentlemannamässig; tvärtom så uppskattade man honom för hans rättframa och hårdnackade personlighet, eftersom han var lojal och kompromisslös. Neymar är en liten fjutt i jämförelse.

Jag fastnade inte för Barca pga någon brasse-fetisch. Tvärtom så föredrar jag Argentina med råge, och vill hellre att vi värvar argentinare med hög arbetsmoral än lallande brassar. Brassar kan endast användas som krydda i ett lag, men sällan som fundament. Visst, det är en trevlig tradition klubben har med brassar, men det är inget som definierar klubben. Förhoppningsvis slutar vi värva brassar och satsar på La Masia igen.

För mig har Neymar varit tillräckligt fruktansvärd för att säljas, ja. För det första så var det fruktansvärt att köpa honom från första början för så mycket pengar och fiffel, samtidigt som vi gjorde oss av med den mer talangfulle Thiago. Neymar-gate var således ett brott mot klubbens stadgar på alla sätt och vis, och man kan diskutera huruvida Neymar ens är en legitim klubbrepresentant.

Att Neymar är "professionell" och inte dricker alkohol imponerar dessvärre inte på mig, lika lite som Cristiano Ronalo gör. Jag imponerades mycket mer av en Cruijff som rökte i omklädningsrummet, eller Ronaldinho som söp bort karriären, eftersom de inte var uppmärksamhetssökande narcissister utan jordnära individer som kom att bli ikoniska för klubben som sådan, utan att skänka miljoner i välgörenhet och hamna på presstitutionernas löpsedlar i "godhetens" namn.

Att Neymar har ett "team" av dietist-töntar som sminkar honom, matar honom och torkar honom i rumpan betyder inte att han är professionell. Hur vore det om samma team kunde uppfostra honom lite också, eller är de lika förtappade som han själv?

Förhoppningsvis så stämmer inte din profetia om att Neymar tar över Messi. Förhopningsvis cashar vi in på Neymar och köper riktiga fotbollsspelare igen, istället för dessa kommersialiserade varumärkeslirare som inte ens kan stå på benen.
Annons: