/spanien/barcelona/forum/7586.aspx/spanien/barcelona/forum/7586.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2013-04-18 10:35
Dessa skamerbjudanden börjar irritera mig något enormt. Alla vet att vår ledning är ett skämt, därmed dessa löjlig bud till spelare vi betalat enormt mycket för. Juve vill alltså låna Alexis i ett år med en köpoption på 20 miljoner euro. Seriöst, hade jag varit Rosell hade jag gett dem fingret rakt av och sagt lick my hiney.

Vad i helvete tjänar vi på att låna ut Alexis i ett år för att sedan sälja honom för den skämtsumman? Blir seriöst irriterad.
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 10:32
9 poäng för att säkra upp ligan känns fantastiskt vem trodde det när säsongen inleddes?

Madrid gjorde en grym säsong förra året och var rejält på gång men ändå leder vi ligan stort nu trots diverse problem i laget med både spelare och skador och detta mina vänner är dessutom post Pep.

Om någon hade sagt att vi skulle vara i semifinal i cl och leda ligan så stort som vi gör hade jag tagit det alla gånger i veckan.

Ligan kan vi knappast förlora och den ska vinnas så snart som möjligt.

Det är 6 matcher kvar Bartra ska spela dem alla. Thiago,Tello samt Montoya ska också få rejält med speltid.

Vi har en unik chans att se om Bartra håller som backkollega till Pique eller om han ens ska vara tredjealtenativ men han måste få en rejäl chans.

Thiago ska spela och Xavi ska vilas.Helt enkelt för Thiago är rejält på gång nu och Xavi behöver vara fräsch till de tuffa matcherna.

Även Deulofeu ska få känna rejält på a-laget han ska ju snart tillhöra det och tiden han får redan i år kommer göra honom gott.S.Roberto samt Rafinha måste också få fler chanser.

Dessutom så vore det på sin plats att Villa de övriga spelarna som befarats bli sålda får sina sista chanser i slutet av ligan.

Unikt tillfälle och oerhört värdefullt för b-spelarna att spela nästan utan press i så pass många matcher det brukar annars vara en eller två matcher men nu är det flera.Hemma mot Levante i helgen jag vill se hela 91 generationen starta och kanske ett inhopp av Deulo?
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-04-18 10:20
Valdes De är säkert objektiva i mångt o mycket, men i det här fallet tror jag man har försökt göra en rättvis och korrekt analys. Varför skulle man annars ta upp styrkor OCH svagheter?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-18 10:08
nr10messi Nej det var kanske en orättvis jämförelse :D Aja vi får helt enkelt vara oense om Piqués passningspel då vi tycker olika, men tror fortfarande att Hummels inte hade öppnat upp så mycket i ett lag som spelar som oss. EDIT: På tal om något helt annat så behöver vi 9pts till för att säkra ligatiteln!
Barcelona nr10messi
2013-04-18 10:04
Haha nu gjorde du inte det lätt för Hummels om hans passningar ska jämföras med Pirlos ! Marq passningsspel var gudomligt det kan jag köpa. Men Piques passningsspel är bedrövligt, går så långsamt innan han bestämmer sig för något, och alltid den enkla, som allt för ofta inte leder till något. Hummels däremot öppnar upp hela spelet med sina passningar, och slår oftast andrahands assist och är mer varierande. Säkert 70 % av Dortmunds mål beror på att Hummels skötte uppspelen !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-18 10:03
Deulofeu

Fast man kan inte dömma av statistiken heller, Dortmund spelar ett rakare spel än oss. Det är naturligt att deras mittback får mera assist än våra.
Sen vet man inte vem som slagit den målgivande passningen heller genom assist.
Förra året hade inte Iniesta många assister men ack så många mål berodde på hans passningar.

Tror inte heller Hummels crossegenskaper hade utnytjats fill fullo i ett lag som Barcelona som sällan får dessa kontringsytor, och får de det så är det alltid någon i motståndarlaget som är bättre i luftrummet än våra anfallare och där var det :P
För att utnyttja dem till fullo känner jag att vi hade varit tvugna att ändra sättet vi spelar på.
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 09:57
Valdés

Alldeles för många spelare har endast haft snabbheten som egenskap inte många är som Messi som har allt ; )

Kolla Lavezzi en av de absolut snabbaste anfallarna med boll har mäktat med 3 mål i ligan

Hummels har i bundesliga stått för 4 assists bla lika många som Lewandowski! Pique har 0...ny dimension tro mig.
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-18 09:49
nr10messi

Säger inte att han är dålig passningsspelare, säger bara att jag inte tycker Piqué är sämre. Piqué är ofta den som börjar våra uppspelningar men tyvärr så blir det inte alltid de fina crossbollarna han slår då vi ofta vill börja med positionsspel på mittfältet.
All ära till Hummels passningsfot men gudalik är den inte som Marquez, Pirlo eller Beckhams crossbollar :P

Jo han är en riktigt hård försvarare men det räcker inte när man är mitt uppe i en löpduell med snabba spelare precis som en mittback i barca är i princip varje match eftersom det är så stora ytor som öppnas neråt när vi anfaller. Ibland räcker inte positionsspelet heller då :P Det har vi sett!
Barcelona nr10messi
2013-04-18 09:42
Barca o Mort! Du får nog ta och kolla upp några Dortmund matcher. För Hummels gör en hel del assist som mittback. Varierar med långa och korta, och öppnar upp spelet. Riktigt hård nästan brutal när han försvarar, inga fingrar emellan. Aldrig fult men alltid hårt, läser spelet, står oftast rätt och stressar aldrig. Låter som en ideal värvning för Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-04-18 09:42
Pontus Jansson till Barcelona?
Ja han är jättebra, i allsvenskan. På samma sätt som Tobias Hysén är bland dom snabbaste i allsvenskan. Men vi såg ju hur det gick mot bland annat Argentina.
Barcelona Valdés
2013-04-18 09:38
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal; Så skribenterna på SF är objektiva och nyanserade?

Deulofeu; Tror inte alls att man kan vara för snabb om man kombinerar snabbhet med god teknik och klokt beslutsfattande (spelförståelse).
Barcelona Smogen
2013-04-18 09:32
Deulofeu Det är inte mittbackar du ska kolla efter, det är vänsterfotade mittfältare som ska stå på listan, så skolar vi om dom till backar. Barca köpa back...haha mycket ska man läsa ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 09:28
Man får inte vara för hemmablind de långa passarna finns det ingen mittback som slår bättre än Hummels.

Pique blandar och ger i det långa spelet med krossar.Dessutom agerar ju Hummels som en Pirlotyp där han under matcher varierar sitt passningsspel.Pique slår djupa krossar ut mot vänsterkanten och det är allt medans Hummels sprider bollar lite överallt typ Xabi Alonso.

Synd att i Muniesa har fått sina två meniskskador annars hade Puyuls ersättare varit klar.
Länktips: Barca o Mort!
Barcelona Bästelona
2013-04-18 09:28
Pontus Jansson till Barca!! Han är otroligt stark och är en riktigt bra huvudspelare. Han besitter en fantastisk teknik för att vara mittback och har en bra passningsfot. Dessutom är han ganska snabb! En spelare som mer än gärna hade suttit på bänken i Barcelona och som hade spelat lite som bartra nu. 20 miljoner kronor och han är vår!! Är seriös med Pontus! Men fortfarande ska hummels in i laget. Men iom att styrelsen tidigare sagt att man vill köpa 2 backar så kan man börja leta billiga spelare som är bra. Neymar ser jag också gärna i Barca men endast om villa eller Alexis lämnar till sommaren. Läste dessutom nyss på barcastuff att styrelsen är beredd att lyssna på bud som är minst 15€ på villa. Alexis verkar vara på väg tillbaka till Italien. Neymar anländer och Gerard.D flyttas upp. Vi får mer fart på kanterna och jag tror att de 2 gör sin gubbe oftare än vad villa och Alexis gjorde. Djupleds spelet tror jag nästan blir bättre med N&D. Neymar-Messi-pedro (tello-deloufeu-cuenca) ser bra ut enligt mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 09:25
Talangfulla mittbackar

Nastasic 93 spelar redan i Man City vänsterfotad kommer inte ske
Marquinos 94 spelar i Roma har vi enligt vissa källor erbjudit 250 miljoner för
Kurth Zouma 94 spelar i Saint Etienne nästa Varane?

Det är väl de allra största talangerna och av dessa går det nog att köpa Kurth då han ännu inte gjort steget till en storklubb United bla har jagat honom.Men han är högerfotad och spelar på Piques plats.

Nastasic skulle nog passa ganska perfekt men han spelar ju redan i City Han har redan avverkat ett år i Italien som ordinarie snart ett år i England då är det väl dags för Spanien?Nästa Vidic.
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-18 09:22
Jag tror ärligt inte Hummels uppspel hade gett en ny dimension, tycker Piqué är minst lika bra på korta och långa passningar. Hade det varit en Marquez hade det varit annat ;)

Hummels är kanske inte den långsammaste backen men jag tycker nog han är lite för långsam för att läggas med Piqué, såvida vi inte ändrar vår stil att försvara och lämnar mindre ytor men jag tror inte det kommer hända.

Kommer inte gråta om Hummels kommer men jag känner att han är fel mittback för oss, en explosiv med sydamerikansk spelstil hade jag hellre haft!
Barcelona -SAMI-
2013-04-18 09:19
Barcelona is willing to start talks on a transfer of David Villa (31) this summer, if they get an offer of at least 15M. [sport]
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 09:18
Valdés jag har ju försökt att förklara he he.Du kan absolut vara för snabb läs Walcott det är det enda han har och ibland går det för fort helt klart.

Han är ju rätt snabb i vändningar ned på marken och glidtackla det är egentligen bara i rena löpdueller han inte kommer hålla mot tex Ronaldo men vem gör det? Han kommer dock sno bollen av honom tidigare så det kommer förhoppningsvis inte bli aktuellt.Man minns för ett par år sedan då Pique läste av Ronaldo men sedan hände något...Ronaldo blev ännu snabbare och Pique började tvivla på sig själv.

Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-04-18 09:18
Valdes Är det några svenska fotbollsvetare som har koll på Hummels borde det rimligtvis vara Dortmunds skribenter hör på svenskafans. Dessutom, av det jag har sett, verkar han inte heller direkt långsam. Helt klart snabbare än puyol. Känns fullt tillräckligt med tanke på att vi har Alba och Alves på kanterna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2013-04-18 09:07
Deulofeu; Vad är det att vara lagom snabb, kan man vara för snabb?
Barcelona Valdés
2013-04-18 09:05
Passningsspelet är alltid viktigt för alla som spelar i Barcelona men som kompletterande mittback till Pique är det också otroligt viktigt att vara snabb - så att vi har en mittback med möjlighet att täcka upp bakom en högt ställd backlinje med offensiva ytterbackar (och en långsam Pique) annars får motståndarna oceaner av yta att slå djupledsbollar på..... vilket vi redan i år sett mängder av exempel på.
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 09:03
Lagom snabb plus att han läser spelet superbt.

Mot våra kommande motståndare tänk om han redan spelade med oss då skulle det kännas bättre inför matchen på tisdag.

Köp köp köp
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 08:58
Tänk er Hummels slå mackor på Neymar och Deulofeu!

En ny dimension i spelet om vi vågar spela mer direkt.

För mig är det mer självklart att Hummels ska hit än Neymar.

Barcelona Valdés
2013-04-18 08:57
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal; Går du på vad man skriver på Dortmunds SF-sida.......? Och precis som jag skrev innan - vad är det att vara relativt eller hyfsat snabb, är inte alla (eller, lågt räknat, hälften av världens fotbollspelare) det?
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 08:54
Hummels har en snabbhet som "räcker" tack vare hans erfarenhet och att han läser spelet så bra när de väl kommer förbi honom kommer han dock inte hinna ifatt men vem gör det som är mittback liksom?

Vi har ju Alba som städar en del med sin snabbhet när han väl är på vår planhalva.

Vem minns inte när Pato rann igenom med Busquets som mittback det vill man inte se igen.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-04-18 08:52
Valdes Saxat från Dortmunds SF-sida. Såhär beskrivs Mats: "Styrkor: Hummels har de senaste säsongerna utvecklats till en mer eller mindre komplett mittback och tagit en plats i det tyska a-landslaget. En ledargestalt i försvaret med stor pondus och elegans. Hyfsat snabb, bra på huvudet, placeringssäker och stark i närkamperna."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 08:51
Riktigt spännande spelare som fick en halvlek igår Samper och Adama.

Samper påminner inte så lite om Pirlo faktiskt men är riktigt bra defensivt kommer garanterat flyttas upp i B-laget i sommar.

Jag tror dessutom att Adama är Deulofeus ersättare han har ju i alla fall snabbheten född 96 är han!

Så tråkigt att Eusebio stannar nästa år det kommer vara gott om riktiga pärlor i laget då.

Grimaldo när han kommer tillbaka från skadan.
Dongou kommer väl få en mer avgörande roll nästa år.
Adama en av de snabbaste yttrarna jag sett.
Samper har visat ett stort Barca hjärta då halva premier League vill ha honom.
Ondoa hoppas jag blir ordinarie målvakt i B-laget en Kameni typ.
Bagnack en elegant mittback med skön passningsfot.

Här har vi 6 spelare födda 95 eller 96 jag tror alla kommer spela i a-laget inom något år.Den jag just nu är mest tveksam till är den som var mest given för några år sedan men Eusebio har lyckats förstöra honom tänker på Dongou.Vissa har ansett honom att vara en större talang än Messi men det kan vara svårt att visa det när man ger andra spelare chansen hala tiden tänker främst på förra året då Rodri tog nästan all speltid och lyckades med att göra hela 7 mål på 35 matcher.
Barcelona Valdés
2013-04-18 08:49
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal; Hummels är väldigt bra på väldigt mycket men snabb är han inte. Jag har sett mängder av matcher med honom i såväl klubb som landslag och springa ikapp spelare är inte något man ser honom göra ofta. Vad är det att vara relativt snabb - är inte alla det?
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-04-18 08:41
Hummels är visst snabb, i alla fall relativt. I Dortmunds mittlås beskrivs han som den kvicke. Det är bara en myt att han skulle vara långsam och för snarlik pique i sin spelstil. Visst finns det många likheter men Hummels är snabbare, hårdare och mer av en pådrivare än Gerard. Jag ser dem kunna komplettera varandra perfekt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-04-18 08:40
kingrodrigues Hummels är högerfotad men brukar spela som vänster mittback.

Han är inte den snabbaste spelaren men hyfsat löpsteg har han och dessutom läser han spelet helt förträffligt.

Annons: