/spanien/barcelona/forum/757.aspx/spanien/barcelona/forum/757.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Coach Pep.
2017-03-09 14:42
@Gabriel:


När katten är borta dansar råttorna på bordet. De befinner sig givetvis i chock just nu och måste självmedicinera genom att ryggdunka varandra. Det kan inte vara lätt att se det sämsta Barca på flera år göra CL-historiens största comeback.
Barcelona ElRaval
2017-03-09 14:41
igår var Neymar ledaren och kanske var det igår vi på riktigt såg honom ta över stafettpinnen? han steppade verkligen upp och även om han inte alltid lyckades så gav han energi till resten av laget! att han fick ta straff nummer 2 är symboliskt. bra spelkänsla av messi att passa över straffen till neymar. Umtiti, mascherano med flera... vilken match de gör... otroligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El_Jefe
2017-03-09 14:40
Jag fattar fortfarande inte vad som hänt. Helt sjukt. Har stått och stirrat ner i en öppen ryggrad/nacke hela förmiddagen och har ändå inte kunnat tänka på något annat än det som skedde igår. Det är så man vet att man varit med om något magiskt. Med tanke på hur magiskt vi spelade så börjar man undra om det inte har varit lite av en inställningsfråga ändå när vi har spelat katastrofalt tidigare. Angående viasat-studion... Alltså vad är det frågan om? Varför är de så hatiska? Jämförelsen med Sky-studion är exemplarisk. Där sitter alltså en kille som förlorat 2 finaler mot oss samt en ex-madrista, och de skriker av glädje och gör ärevarv. De vet att de bevittnat något extremt. Vad fan har Lagerbäck/Niva att vara bittra över? Att fotbollen är död? Det är ju de som förespråkar en fotboll som kan likställas med döden. Och slutligen: Det som jag, och vad jag uppfattar även många av er, anmärker på är inte att Suarez faller lätt, för det gör han ju. Problemet är den totala avsaknaden av konsekvens som råder när det kommer till Suarez i allmänhet och Barca i synnerhet. Hade de i studion lipat om det varit Man Utd och Zlatan eller Tottenham och Kane? Hell no då hade det varit dumt av backen att bjuda på det. Som sagt, det är hyckleriet som är problemet, inte att man rasar över Suarez.
Barcelona Soko
2017-03-09 14:39
Låt hatarna inte ta ifrån er glädjen mina vänner. Låt hatarna prata hur mycket de vill Det är liksom i deras blod. De kan fortfarande inte fatta hur det kunde hända. De brinner av avundsjukan. Därför försöker de med alla medel att hitta på "orsaken " och kommer fortsätta leta hår i ägget så länge det går. Men om några timmar spelar Zlatan så de vänder till det istället. De kommer att koka och brinna men de kommer att lugna ner sig till slut. Så njut av bragden. Njut av historien. Detta upprepas aldrig mer !
Barcelona Den vise mannen
2017-03-09 14:29
Väl skrivet Gabriel!! Jag skiter fullständigt i vad Lagerbäck (Viasat) tycker men när han tar ifrån mig och nästan alla som gillar fotboll glädjen i det som hände igår, då blir jag innerligt ledsen och förbannad. Han ska inte få det utrymmet. I just den stunden har han enorm makt och påverka alla tittare. Det är maktmissbruk och helt egna värderingar. Ingen som helst objektivet om vad 90% av alla andra tyckte som såg matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2017-03-09 14:12
@DM1982:


Lagerbäck, som har en personlig relation till Zlatan och har masserat hans ego i åratal, har givetvis goda anledningar att hata Barca. Gubben hatar liksom allt vi står för (framförallt så hatar han Messi). Niva sade att Uefalona-ryktet tidigare var överdrivet, men att kvällens eskapader var ett slag under bältet för mycket. WTF? Hela fotbollsvärlden har blivit en enda infantil cirkus, men kvällens Barca var "för mycket"? F*ck logic!
Blaugrana83
2017-03-09 14:05
någon som har highlights med Ray Hudson?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-03-09 14:05
Det här påminner inte så lite om säsongen när det var flera El-Clasico inom ett par veckor. Det var youtube-klipp på Pepe och Alves, det var redigerade klipp för att få sin åsikt, det var inzoomningar, vad var filmning, vad var inte filmning, var Pepe äcklig, var busken äcklig, varför omringar Barca domaren, varför omringar Real Madrid också domaren och blablablablabla.

Det var enbart jobbigt då, och det är enbart jobbigt nu.

Jag gillar Michelle Obamas "When they go low, we go high"
"When they go low, we also go low", klingar inte alls lika bra.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-03-09 14:02
Snälla gå inte in i fällan och lägga mer fokus på vad Lagerbäck, Niva och Madrid trollen tycker.

Låt låt oss låt 6 dagar till utan att bry sig om dem. Ju mer energi ni lägger vad dem/den tycker ju mindre kommer ni njuta av miraklen från igår.

Hämta mer analyser, reaktioner, intervjuer krönikor, hyllningar och festbilder från igår ikväll stället :-).

Nu fick man också se att det fanns kontakt vid Suarez.

Still i don't care.

Vi förstår nog inte fortfarande vad det är vi fick bevittna igår. Låt oss njuta mer och mindre fokus på de där andra.
Barcelona Den vise mannen
2017-03-09 13:57
6 - 1 Se på dessa siffror. Man säger att det är tennis siffror. NU är dessa siffror för evigt förknippade med oss. Ingen kan någonsin ta det ifrån oss. Om 20 år kan du fråga i stort sett vem som helst som är lite fotbollsintresserad så kommer de att veta exakt vad man syftar på och kunna relatera till just denna 6 - 1 match. Jag tycker att man ska hänga upp en stor banner/flagga över planen på Camp Nou med enbart siffrorna 6 - 1. Det ska var en ständig påminnelse över att HÄR upphör alla fysiska lagar om vad som är möjligt, här gäller inte Einsteins teorier. Här är allt möjligt. Ngt dynglag har en arena som kallas Theater of dreams. Vi har ngt helt annat. Här blir drömmar och utopier verklighet. Här sker det omöjliga! Motståndarna ska alltid veta och bli påminda vad som kan och sker på denna heliga plats. Det som skedde igår var som Loreen sjunger ett stort jävla STATEMENT. Vi satte en hel fotbollsvärld på plats. Och fy f-n vad gött det är!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-03-09 13:55
Gabriel

Fantastiskt skrivet. Eloge till dig. Klippet du eftersöker på kontakten med Suarez vad finns under ditt inlägg någonstans.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-03-09 13:52
Real-fans snackar om UEFAlona när de fick den enklaste vägen till titeln i CL-historien förra säsongen. Patetiskt.
Barcelona Lionel Messi n10
2017-03-09 13:48
Varför försöker vissa här lägga ut videos för att bevisa att det var filmning eller icke filmning har det någon betydelse efter gårdagens match? Jag skiter blanka f*n i om Suarez lägger sig enkelt för att få till en straff vilket resulterar att vi går vidare. Vi gör hela 6 mål på dom där inget annat mål var orättvist förutom den Suarez situationen, hands på Mascherano? PSG hade själv två handsituationer inom straffområdet som kunde resultera till straff.

Cules låt ingen/inget förstöra gårdagens match för det vi gjorde igår kommer ni inte se på länge och nu har alla andra börjat darra för vi är med och slåss om alla tävlingar igen och är det nåt lag som efter dom kommit igång igen kan gå och mosa alla lag så är det Barca! Visca Barca världens finaste klubb.
Barcelona Soko
2017-03-09 13:44
Det var kaos när PSG kom hem. PSG spelarna vågade inte landa vid den stora flygplatsen som var planerat att fira med fansen. Utan landade på en mindre flygplats för att undvika rasande fans. Dock fick en del ta sig dit och vänta på. Det gick inte så bra. Motta körde på en som skadade sig. De skanderade allt möjligt. bla var är hjärta för klubben m m ?
Barcelona Zyzz
2017-03-09 13:43
När det enda som skrivs om på Puertan sedan igår är Barca...då vet man att vi är bäst i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-03-09 13:36
Dubbelpost
Barcelona Bosketts
2017-03-09 13:36
LennyRomario

Kan inte göra annat än att hålla med. Alla lag har sina filmare, och alla lag får till och från fördelar av domaren. På precis samma sätt som de då och då får felaktiga beslut mot sig. Det jämnar ut sig på en säsong. Men ju större lag och ju större match, desto mer utrymme får det. Nu är Barcelona ett väldigt stort och framgångsrikt lag. Hade inte Sergi Roberto gjort det avgörande målet hade man förmodligen pratat om varför Veratti inte fick rött kort, eller jämfört båda lagens två handbollssituationer i straffområdet (där domaren i alla fall gjorde rätt att inte blåsa straff). Man kanske också skulle pratat om hur Marquinhos fick med sig frispark i alla sina filmningar vs Suarez, men varför Suarez inte fick straff för sin filmning.

Det tråkiga i sammanhanget är egentligen inte att Suarez förstärker sig till en straff, utan att ingen pratar om det som avgör matchen PÅ RIKTIGT. Det vill säga Neymars frispark, Sergis mål, laginsatsen etc. Det är där fotbollen dör, inte när någon filmar - för det är, tyvärr, en stor del av dagens fotboll. Från alla lag.
Barcelona Nemesis 10
2017-03-09 13:36
Fc Barcelonas Futsal lags reaktioner efter bragden! :D Se länktips.
Barcelona Gabriel
2017-03-09 13:35
Fortsättning:

Det är precis som att hela Sverige har bestämt sig för att hata Barcelona oavsett vad som än sker för all evighet, och tom respekterade experter och anställda glömmer bort sig och medverkar i hatet. Varje vecka in och ut så filmas det konstant av diverse olika fotbollsspelare. Varje vecka delas det ut felaktiga röda kort, straffar osv. Det här är inget fenomen som Barcelona står självmant för, inte heller Suarez. Hur många gånger har vi inte sett Ronaldo filma till sig straffar som är flera gånger värre än den som tilldelades Suarez inatt? Jag har för tusan sett Real Madrid få straff när Pepe drar tag i en motspelares arm och få det att verka som att den spelaren drar ner Pepe när det snarare är han som drar ner sig själv. Kom igen liksom!

Samtidigt förvånas jag inte av varken Lars eller Erik igår. Erik tappade jag respekten för när han tillägnade en hel krönika åt att smutskasta Neymar som en av världshistoriens vidrigaste filmare någonsin efter matchen mot Celtic. Där och då försvann min respekt för honom. Sverige är inget land med mycket kunskap inom fotboll, tyvärr men det är sant, och det är synd att man måste "make due" med det alternativ som finns. Valet är självklart att istället streama, men det blir ju inte samma sak och det finns alltid risk för att streamen kommer att lagga och hur kul är det? I Sverige har vi fått stå ut med Sladjan, och nu är det alltså Lars och Niva. Synd.

Jag hade kunnat rabbla ihop en jävla massa domslut som gått emot oss så som Inter 2010, eller hur Drogba maskade bort över 20 minuter på Camp Nou, eller hur Atletico Madrid maskade bort en halvtimme på Camp Nou, eller om hur Gabis handboll i slutet förra säsongen inte resulterade i någonting, men det kommer att ske på blinda ögon ändå för har man bestämt sig så har man bestämt sig.

Vi är Barcelona och vi bedöms aldrig på samma premisser. Idag sitter Real Madrid fans, United fans och Juve fans på Facebook och stoltserar med deras Facebook inlägg "UEFALONA IS BACK!". Snacka om att kasta sten i glashus.
Barcelona Gabriel
2017-03-09 13:34
Jag ska försöka skriva ett så välformulerat och välförklarat inlägg som möjligt. Om vi börjar med Suarez straff situation så opartiska ögon så kan den bedömas på flera sätt. Men om vi går bort ifrån bedömningar och bara för en sekund pratar om vad som faktiskt sker i situationen så är det faktiskt så att Marquinhos knä stöter ihop med Suarez vad. Det är inget påhitt, det är fakta, det finns reprisbilder på det. Det är som sagt vad som sker i den sekvsensen, sen handlar det alltså om en bedömningsfråga som vi nu då ska gå in på. Lars Lagerbäck var inte långsam med att konstatera att detta var en svart dag för fotbollen, han ville nog helst gärna säga det så fort som bara möjligt för han var bara ca 3 sekunder efter slutsignalen och innan han brast ur i att han var "förbannad". Lars Lagerbäck konstaterade febrilt att det är en svart dag för fotbollen och att domaren inte ska tillåta sig luras av Suarez filmning och samtidigt att filmningar i efterhand ska få en konsekvens som ett par matchers avstängningar. Niva var inte han heller sen att haka på Lagerbäcks "hattåg" när han påstod att detta minsann var ett systematiskt uppträdande av Barcelona och klubben sett ur ett historiskt perspektiv som att han var Mourinho reincarnated från 2011. Det som är intressant är att inte en enda nämner att det faktiskt finns kontakt från Marquinhos på Suarez. Inte ens en enda kommentar. Då är detta inte sänt ur en tv-soffa från valfritt hem i Sverige med ett gäng fotbollsfans vars alla har sina egna agendor, nej det är en direktsändning från Sveriges största fotbollsmonopol när det kommer till Europeiska toppligor med ett innehavande av Premier League, La Liga, Serie A och Champions League. Experterna inne i nämner alltså ingenting om att Marquinhos stöter till Suarez vad med sitt knä, inte ens en liten kommentar om det, det är knäpptyst om det (till skillnad från Glenn Strömberg som nämner det i studens hetta). Istället väljer man att braka på och fortsätta precis som att det här och just den sekvensen var det absolut mest vidrigaste som de båda upplevt någonsin under alla de år som de följt fotboll. Det var pinsamt att se. I precis samma stund i ett annat land sitter ett gäng före detta respekterade fotbollsspelare; Gary Lineker, Rio Ferdinand, Steven Gerrard och Michael Owen och fullständigt hoppar, springer runt och skriker i ren eufori för att det har fått bevittna något utav det sjukaste som hänt i toppfotbollens historia. Och när pulsen lugnat ner sig åtminstone en aning hos dessa fyra herrar och man ska börja analysera vad som verkligen hände sägs detta: - "I think what the defender does is that he gives the referee a decision. The contact is minimal, he's clever there isn't he Suarez? That's the type of player Suarez is, if you show him one little bit of weekness he's gonna pounce". Det var det som sades, de nöjde sig med det, för att det räcker med det. Det är vad som hände. Det var en kontakt från Marquinhos på Suarez, ja den är minimal, men ja den finns där och Marquinhos ger domaren ett val att ta när han inte hade behövt göra det. Suarez är smart som lägger sig enkelt. Rio och company väljer istället att lägga fokus på Unai Emerys matchplan och ifrågasätter varför de inte går ut med samma matchplan som i den första matchen där de istället för att falla tillbaka och fegspela valde att pressa Barcelona högt upp och spela energiskt och med tempo. Samtidigt hyllar man självklart Barcelona för den helt otroliga insatsen. Men i det lilla landet Sverige i Viasat Sport studion sitter man och kacklar på som om detta var det värsta som de någonsin hade upplevt och att det är "en mörk dag för fotbollen" trots att det är långt ifrån värsta straffen som någonsin dömts? Pinsamt! Det hela blir genomskinligt och rent ut av sagt patetiskt. Tycker att hela Viasat Sport skämde ut sig riktigt rejält igår, i synnerhet Lars Lagerbäck och Erik Niva. Att lägga så mycket tid som de gjorde på att svartmåla Barcelona på det sätt som man gjorde är ovärdigt en så stor kanal som Viasat Sport som alltså ska vara den mest respekterade fotbollskanalen i det här landet. Det måste skötas bättre, det måste skötas mer proffesionellt. Det blir så otroligt löjligt. Det som irriterar culés med hela Lars Lagerbäcks och Erik Nivas "explosioner" emot Barcelona igår är inte bara att de gjorde allt i sin makt för att första festen för oss, men sanningen den här, och jag tror att jag nu kommer att prata för varenda Barcelona supporter i hela Sverige - vi bedöms ALDRIG på samma premisser som andra. Det som bedöms för oss, bedöms helt annorlunda när det kommer till andra lag. Det är alltid personliga agendor där det slutliga målet är att manipulera befolkningen i det här landet genom det de säger i TV-rutan. Jag undrar. Vart var deras ilska förra säsongen när vi förlorade mot Atletico Madrid och åkte ut i kvartsfinalen då Iniesta blev rånad på en solklar straff precis i slutet där Gabi tar bollen solklart med hands innanför straffområdet? Vart var de då? Det nämndes knappt någonting om det. Men vi alla vet att om det hade varit ombytta roller, och det istället var Piqué som tog med hands innanför straffområdet så hade det skapats tredje världskriget. Vi har sett bevis på det, för än idag nämns Piqués hands mot Chelsea från 2009. Än idag så tolkas alla felaktiga domslut som går emot Barcelona som "rättvisa" för att domaren hjälpte Barcelona på Stamford Bridge 2009.
Barcelona Soko
2017-03-09 13:32
Låt hatarna koka några dagar till. Sen lugnar de ner sig som vanligt. Inget nytt .
Fuerza
2017-03-09 13:29
Jisses, LennyRomario

Det är ju bara i provokativt syfte med en glimt i ögat. Chill out. Njut av en historisk seger. Suarez filmade inte. I den värsta av alla världar så förstärkte han situationen. Klippet nedan visar tydlig kontakt. Vem, vid sina sinnens fulla bruk, hade inte sökt upp en straff i ett sådant matchläge? Fråga dig det. =)
Barcelona LennyRomario
2017-03-09 13:24
Låt mig först säga, Viasat-studion ägnar självklart en på tok för stor del av eftersnacket åt Suarez filmning. Så, då var det sagt.

Men det här med "till alla hycklare" och sen massa poster på när Real spelare får domslut de inte borde ha, det säger väl bara att det finns lika många hycklare här inne som på något annat forum?

Vem, vid sina sinnens fulla bruk, tyckte inte att Marcelo var en patetiskt fuskare? Vem vill inte slå Ronaldo på käften när han filmar i straffområdet? Vem svär inte över all skit Pepe gjort på en fotbollsplan?

Vill man då inte vara en hycklare så borde man väl rent logiskt bara byta ut namnen och ha samma reaktion? Tänk bara att det hade varit Ronaldo som la sig två ggr i straffområdet igår. Vem här inne hade skrivit rader som "Är det verkligen filmning, det är ju kontakt med hans vad". Svaret är ingen.

Det är äckligt när Ronaldo och Marcelo filmar, det är äckligt när Suarez och Neymar filmar. Svårare än så är det inte.
Fuerza
2017-03-09 13:24
SPRID DETTA KLIPP CULÈS! TYDLIG STRAFF!

Minut 1:25

Marquinhos KNÄAR Suarez i vaden och fokuserar bara på motståndare - inte på boll. Solklar straff och målchansutvisning enligt regelboken (men Marquinhos fick enbart gult kort).
Barcelona Blaugrana91
2017-03-09 13:17
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]Synd att insatsen svärtas ned. I Sverige tycks man bara fokusera på filmningen på Suarez, som enligt mig knappast var en sådan vidrig filmning som man vill få det till. Han hakar ju fast i Marquinhos (?) ben tydligt... Jag har sett värre filmningar än det där... [/QUOTE] Äsch jag har läst positiva artiklar i både Aftonbladet och Expressen, sen egentligen vem bryr sig, resten av världen öser beröm över laget . Om sedan vissa såkallade "experter " i Sverige lägger mer fokus på straffen än att erkänna Barcelonas makalösa insats så bevisar det än mer deras okunnighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-09 13:17
Galet , hoppas kommentatorerna överlevde.
Fuerza
2017-03-09 13:09
"Barcelona are the first side in Champions League and European Cup history to overturn a first-leg 4-goal deficit. Mesmeric."

Källa: OptaJoe
Fuerza
2017-03-09 13:06
Till alla hycklare: del 5
Fuerza
2017-03-09 13:05
Till alla hycklare: del 4
Fuerza
2017-03-09 13:04
Till alla hycklare: del 3
Annons: